Laʻau

Hyacinths: fugalaau, togalaau, tausi fale

O le fuga o le hyacinth e manaia i lona tulaga le masani ai o le fausiaina, o le vevesi o lanu ma se manogi matagofie. O le Dutch, o le na amata amataina le fugalaau i le 18 senituri, fatuina ituaiga fou, faaigoaina igoa o latou tagata fiafia, ma faamamafaina igoa o foliga o le ituaiga fou. Na latou faʻaogaina le igoa oo latou uso a tagata, o se tusiata sili, o se sui o le tausaga auro o le aoga Holani o le vali - Rembrandt Harmenszoon Van Dyck, o loo tuuina atu lenei igoa i le "blueest" o hyacinths ma se mea manogi manogi matagofie o fugalaau lanumoana e faia i se tuaoi papaʻe.

O le Talafaasolopito o le Paʻu: Legends and Myths

"Hyacinth" i le faa-Eleni o lona uiga o le "fuga vine", e tele tala e uiga i lona foliga mai.

Le matagofie o lanu i le taimi o le fugalaau

O le faagaeetia e talatuu, e ufiufi lava i mealilo oo latou foliga vaaia, o mea e pei o le fugalaau o le alofa, faamaoni, fiafia ma le ... faanoanoa. I Eleni, ua taʻua o ia o le fugalaau e manatuaina ai Hyacinth, o se tasi o atua o Sparta anamua, o se alii talavou aulelei na maliu ao tauva ma Apollo. Apollo, o le na togi le pusa, na lavea faafuasei i le ulu o Hyacinth. Na tafe le toto i le eleele ma sausau le vao mutia, ma i le mavae ai o ni nai fugalaau lanu mumu ma se manogi matagofie na ola i lena nofoaga. Na faanoanoa Apollo i le fugalaau i le igoa o lana uo ua maliu. Mo le sili atu ma le afe tausaga, o lenei tala e tumau pea le faʻamatalaina sili ona lauiloa o foliga mai o le hyacinth.

I se taimi mulimuli ane, na aliali mai ai se isi tala: ina ua tau le taua a Trojan War, na faailoa atu e Ajax ma Odysseus a latou aia tatau i auupega a Achilles ina ua mavae lona maliu. O le Aufono a Toeaina na o gatasi ma Odysseus, o lenei faiga le tonu na taia ai Ajax, ma na tuia o ia lava i se pelu. Na tupu mai Hyacinth mai le toto o lona toto, o foliga o fugalaau fugalaau e pei o mataitusi muamua o lona igoa alpha (alpha) ma le Υ (ipsilon).

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Ua le toe i ai ni mea e fai: o le a le mea e sosoo ma latou

O le a le hyacinth? O lenei laʻau faʻapena o le bulbous e maualuga lona 20-40 cm.

O le ā le foliga o le hyacinth? O lanu lanumeamata mumu lanu meamata, laititi, laina, i le foliga o se gutter, e oo i le 20 cm le umi ma e oo i le 1.5 cm lautele. I luga o se tasi laau, e 4-8 fasi vaega. E tufatufa tutusa i latou i tafatafa o le pito i lalo ole pulu. O le fua o le fugalaau o se faaauauina o le pito i lalo, o le vaega pito i lalo ifo lea o le ala. A maeʻa ona fuga, faʻaputu uma ai lea o le eletise, o totonu o le pusa, e tupu aʻe, liliu atu i se tamaʻi tama, ma o le a fuga i le tausaga na sosoo ai. I tumutumu o laulaau, e afifi ai pepe, e mafai ona vavaeeseina, ae o le a fuga mai pe a mavae ni nai tausaga. Fugalaau e tuu i le pito i luga o le ala, ma fai ai se pulumu. O le pereni lanu lanu e pei o se logo e pei o se logo e pei o se logo e pei o se talo e pei o le logo.

O le fua na faia pe a uma le fuga o loʻo i ai foliga o se pusa paʻu ma vaega e tolu, e tofu ma le 2 fatu.

Faʻailoga leaga i le natura

Gloxinia fugalaau - tausi fale

I le natura, o loʻo maua i le Western Western Europa, o le Metitirani. O nisi o meaola e ola i itulagi o steppe o Iran ma Turkmenistan, o isi e nonofo i vaega maulalo o nei atunuu, iloa le va o vaomatua ma vaomatua.

O se fugalaau Musifari tauagafau e mafua foi ia i latou, e taua foi o le fuga o le kiota. E mafai ona maua le laau i le Caucasus, i le Crimea, i Asia Itiiti ma i Europa i Saute.

Ituaiga ma ituaiga o hyacinths

Amaryllis fugalaau - tausi fale

Hyacinth o le aiga Asparagus. E masani ona 30 ituaiga ma e sili atu ma le 500 ituaiga. I le taimi nei, e tusa ai ma le fouga fou, e na o le 3 ituaiga o meaola e iloga:

  • Oriental, o le mea sili ona taatele, i luga o le faavae o le fatuina o fatu. Habitat - le teritori o Eleni ma le Atu Balkanisia.
  • Litvinova - e iloga i lona matagofie, e tupu aʻe i steppes o Iran ma Turkmenistan.
  • Trans-Caspian - e maualuga lona maualuga ma 2 peduncles, e tapulaa le paleti i le lanu ma le lanu uliuli. O le fanau mai o le laau o le Kopetdag mauga, o se vaega o mauga Turkmen-Khorasan.

O nei meaola e tolu e taua i le fausiaina o le tele o ituaiga ma ituaiga.

O le mea moni, o le totoina ua tupu aʻe e pei o tausaga taʻitasi.

Sasaʻe

O lenei ituaiga meaola e masani ona tupu, e oʻo i le 30 cm le maualuga. O le fugalaau fugalaau e faʻasaina, palaniki, o le numera o fugalaau e oʻo atu i le 35. O fugalaau manogi e tulaʻi i le ogatotonu o Aperila ma fuga mo le masina. Terry ma ituaiga eseese e iai, o latou foliga o le foliga o le logo, foliga o le ulu ma le foliga o le logo. E eseese ituaiga lanu samasama, lanu piniki, lanumoana, lanu viole. O le fugalaau e faaauau pea mo le 2 vaiaso, i le mea o fugalaau, fualaau pusa ua fausia.

E maua e le ituaiga le alofa faapitoa o tagata fai togalaau ona o lona fale faapitoa - faamalosi le gafatia, pe a ausia le alualu i luma o le tuputupu ae ma le tele o fua o laau i taimi faaopoopo.

O ituaiga o laau i le itu i sisifo na faʻaalia le sili atu ma le tasi le afe ituaiga, ma o lo latou numera e faʻapupulaina i lea tausaga ma lea tausaga, ua na o le pau lea o le fanau o ituaiga o loʻo i ai nei.

Hyacinth Jan bos

O se mea mataʻina ma le matagofie o le fugalaau fugalaau fugalaau, o le manogi ma se manogi manaia, o le Jan bos hyacinth, e susulu ia Mati poʻo Me, e fuafua i le tau o le itulagi. O laʻau e fusi foliga, lamolemole, lanumeamata lanumeamata. O le faʻaogaina o le eleelea, e aofia ai le 18-26 fugalaau. O le taimi o le vavalalata e 2-3 vaiaso.

E sili atu le vevela o le la po o se mea paolo e aunoa ma se matagi ma ni ata. E talafeagai mo le faʻasalalau, tipiina ma totoina ile laufanua. E manaʻomia e Hyacinth Yan Bos le faʻaogaina faaletausaga o pulu.

Hyacinth Woodstock

Fafagaina i Netherlands i le 1992, Woodstock hyacinth (Woodstock hyacinth) e aofia ai i le tele o laufanua togavao o hyacinths. E fuga mai ia Mati ma Aperila. E ese mai i isi ituaiga o meaʻai o loʻo faʻamalosi-o le paʻu enaena ma le lanu ma le manogi malosi. Fugalaau i foliga o logo laiti e aofia ai le puipui. O le fugalaau e tele, o le 1-3 vaiaso. Pulu lapopoʻa e lapoa, faigofie ona aʻa ma tupu faʻatasi.

Hyacinth Gipsy Queen

O le lanu ma le matagofie o le apricot lanu o le hyacinth Gipsy queen (Gypsy Queen) o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. O fugalaau mafiafia o le fugalaau ma se manogi manaia e tumau pea le fou fou. Fugalaau e oʻo atu i le 20 aso. E faʻaaogaina mo le faʻasaina i le taumalulu ma le tautotogo, totoina i totonu o fagu ma fugalaau. O le laau e faʻapitoa, e sili atu lona lelei i eleele le lelei.

Faʻailoga vao, poʻo vaomatua

E tele igoa o Wild hyacinth:

  • Sipaniolo sipelaga.
  • Hyacinthoid.
  • Scylla o le Sipaniolo.
  • Hyacinthoides.

E itiiti se lauiloa i Rusia, i Europa o se fugalaau lauiloa. E aʻafia ai laau toto. O laulaʻau e manaia, lamolemole, faʻaloloa, aoina i totonu o le basal rosette. Pipi le maualuga, tupu mulimuli ane nai laulaau. O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai fugalaau e pei o logo e 4-20 vaega. O o latou lanu e eseese ma aofia ai lanu:

  • Paʻepaʻe
  • Pink
  • Blue
  • Violet.

O lona vaitau fuga e fetaui ma le fuga o le taimi nei, o le umi o le lua i le tolu vaiaso, ae o le tulaga e le tutusa e pei o le taimi nei, ma e foliga mai o lili o le vanu, o le mafuaaga lea o le i ai o isi lies lanu lanu o le vanu. O le manogi e masani lava ona toesea, ae o nisi o meaola e faʻailoa mai se manogi manogi mataʻutia. A maeʻa, o le masina mulimuli ane, o le vaega o loʻo pito i luga ua liua samasama ma ua oti, lea e tupu i totonu o pusa uma.

Hyacinth Blue laei

O se tasi o le vave fugalaau (Mati-Aperila) ituaiga fou - o le hyacinth Blue lacket (Laei Blue), e faia ai se faʻalavelave tele o se fulufulu paʻu. Fugalaau fugalaau e lilac-lanumoana, e susulu i luga o le pito o le leo, e tutusa ma lavea. E oʻo atu i le 40 fasi vaega i le faʻaogaina. E manaia le manogi, ae malosi lava. Fugalaau e oʻo atu i le 15 aso. O le laau o se mea faʻapitoa, o lona hardiness taumalulu e maualalo.

O le faʻapitoa o le vave fuga o le lanu lanumoana

Aai o harlem hyacinth

O le Maota matagofie ma matagofie o Haarlem hyacinth e aofia ai le tele o ituaiga eseese. O loʻo nofoia se tasi o nofoaga muamua i totonu o laau e talafeagai mo le faʻasalalau ma totoina i moega fugalaau i le tautotogo. E fuga mai ia Mati-Aperila mo le tusa ma le 20 aso, ma fatuina ai ni lanu samasama susulu. Faʻanofo e pei o se fugalaau totonu ma togalaau faʻatoʻaga. E sili le fiafia i le la po o sina mea malulu.

Hyacinth Yellowstone

Yellowstone o se tuai o mea teuteu, o se sui o se vaega toatele. O le Yellowstone hyacinth e aofia ai le 30-40 fugalaau o se lanu samasama lanu samasama ma se manogi malosi. E fuga mai ia Me seia oʻo i le 20 aso. O le vailaʻau e teteʻe i tulaga mataga o le tau, e talafeagai mo le vave faʻasalalau ma le faia o fugalaau.

Matagofie Matagofie Yellowstone

Hyacinth Carnegie

O se tasi lenei o ituaiga e le masani ai ma lanu matagofie o lanu paʻepaʻe, e pei o le pepa. O Carnegie hyacinth e masani ona oʻo i le 20 cm le maualuga ma oʻo i le 30 fugalaau. Fugalaau e pei o le Star ma le lautele o lobes. Carnegie e le lelei, e tupu lelei i le laufanua i le la ma vevela vaega, ma ua tupu aʻe e pei o se fale. Used for distillation, totoina i moega fugalaau, lelei mo le tipi.

Snow-paʻepaʻe papaʻe o Carnegie inflorescences

Hyacinth Anna Lisa

O le hyacinth o Ana Lisa o loʻo tele, faʻalelei, pearlescent, pink-lilac shades ma se lanu paʻu i le ogatotonu o le petal. O le ituaiga e talafeagai mo le ola ae o se auala, i luga o le laufanua, ma pei o se fale uamea. E manatu o se tasi o mea sili mo le faʻasalalau. I luga o le ea e lafoina ai i lalo o le masina o Aperila ma fuga mai 18-20 aso.

Hyacinth Pink Pearl

O laumei umi matte e iloga i lanu susulu. Maʻeu le matagofie o fugalaau lanu piniki ma fugalaau e pei o fetu, o ona peti e lanu ese ma e ese lanu: i le totonugalemu - susulu, maaleale i tafatafa o le mata. E amata ona fuga mai ia Mati-Aperila, o le fugalaau e oʻo atu i le 3 vaiaso.

O le ituaiga e sili ona lauiloa i le itu i sasae. Ua tupu i totonu o le togalaau, i totonu o se fagu i luga o le windowsill po o se laau toto i luga o le faapaologa.

Hyacinth Vuurbaak

O le upu "Vuurbaak" ua faaliliuina o le "moli o le ava". O le igoa o le ituaiga e faʻamaonia ai lona lanu susulu. Inflorescence i le foliga o se pulumu eleelea, o le fulafula-fulafula i foliga. Paʻu puʻu ma le lanu e lua-tone fugalaau e matua le masani lava: lanu mumu-lanu mumu i le ogatotonu ma le kalama po o le lanu piniki i le pito. O lenei ituaiga e iloga e le gata i le matagofie o le fugalaau, ae o le mauaina foi o le manogi malosi ma le tumau.

Hyacinth Splendid cornelia

O le ituaiga e masani ona lauiloa i totonu o faifaatoaga fugalaau ma na maua foi se taui ona o lona matagofie lanu, foliga ma le manogi. O le faʻavaveina o le tino o loʻo i ai se foliga faʻavalanumi, e faʻapipiʻi laitiiti i le pito i luga. O fugalaau e lanu piniki-lanu i le lanu ma se nofoaga sili ona pogisa ma o se moli malamalama i le pito.

Faʻamatalaga faʻamalolo O mea manogi suamalie

Hyacinth Hollyhock

Mai ituaiga uma lava, o Hollyhock e sili atu ona fuga mai nai lo mea uma. O laulaau e lanu meamata, o le rosette ua lelei ona atiaʻe. O le tele o mea e tutupu e oʻo i le 17 cm le umi. O se mea iloga o le tele o fugalaau fugalaau o se lanu mumu lanu mumu.

Lotu mataʻutia o le mumu ma le fugalaau inflorescences o Hollyhock

Tausiga i le fale

O le taunuʻuga o le filifiliga o le vaʻaia o le oriental hyacinth o le tele lea o le tele o ituaiga sili ona lauiloa, faʻatoʻaga ma tausia e tusa ai ma tulafono faʻavae.

O le tausiga o le aiga hyacinth e manaʻomia le tutusa ma le tuputupu ae i le togalaau. E manaʻomia ona ia faia se siosiomaga latalata i ona tulaga masani o le tuputupu ae, ma suia i latou e tusa ai ma vaitau.

I le tautotogo, pe a fuga mai, e manaʻomia e le hyacinth le faʻateleina o le suāsusu ma le pito i luga.

Faʻafefea auala e tausi ai i le taumafanafana? O le fugalaau e malolo, o le moli eliina o loʻo teuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le totoina o le autumn.

Faamatalaga faaopoopo. Afai e te le tuʻuina le pulufana i le malulu, o le a le maua ai se faʻalavelave mataʻina.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O se vaega taua o le tausiga o le fausua, tele, ae seasea lava.

Faamatalaga faaopoopo. O le vaiaso ao leʻi amataina le vaʻaiga, faʻaleleia le suavai, 2 vaiaso pe a maeʻa le fuga, e faʻaititia.

O le fugalaau e fiafia i se nofoaga matutu, lelei le vaʻaia.

Taua! E le mafai e le laau ona toleni tusi.

Faamatalaga faaopoopo. E le manaʻomia le sosoloina o le laau, mo le fugaina - e afaina lava.

Nofoaga ma Malamalama

I le tautoulu, ua totoina pulu i totonu o fagu ma tuu i se mea pogisa. I le taumalulu, pe a maeʻa le totoina o laau toto, e faʻaleleia atili le malamalama. Pe a tulaʻi mai le pupu i luga o le 2.5 cm, e toe faʻaleleia i lalo o le paolo.

Faʻalogo lelei! E toe faʻaleleia le laau pe a tulaʻi mai.

Ua faʻapipiʻi le ulo i le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe sill latalata i le la o le la, aloese mai le susulu o le la, ma le mamao ese mai mea masini afi. Afai e pupuni pupuni i matu, e mafai ona tuu le ulo i le ogatotonu o le potu.

Taua! E na o ogalaau matutua e faʻaalia i le la ile taeao ma le afiafi.

Faʻafitauli o loʻo tupu aʻe i luga

O nisi taimi o suiga i foliga vaaia e matauina:

  • Yellowing of leaves, o le mafuaaga o se ata poʻo se vai e ulu atu i fafo pe a faʻafeinu.
  • Le faʻaaogaina ole laupepa e mafua mai i le le lava o le malamalama.
  • O le a paʻu le pepe pe a oʻo mai se suiga tele i le vevela ma le vai i luga o le pua.
  • Fugalaau e muta ona o le vevela.
  • O le taamilosaga o polotini e mafua ona o le faʻaauau pea o le palapala.

E i ai taimi, e aʻafia se laau i siama siama samasama, e le mafai ona lavea.

O meaʻai (vaʻavaʻavea ma meaola laiti) e pulea e faʻaaoga ai iniseti.

Faʻalogo lelei! I le taimi o le fuga, e le mafai ona faʻaaogaina iniseti.

I aso anamua, na talitonu tagata i mea leaga o le hyacinth. Na talitonuina o le manavaina o lona manogi e faamamaina ai mafaufauga o se tagata, faaopoopo ai le malosi, puipuiga mai fili, musuia ai tusisolo. Afai e le saʻo lenei mea, o le a faia e tagata uma le matagofie o le susulu malamalama ma o latou manogi manogi.

Vitio