Fua o le gaosiga

Bilbergia: auala e tausi ai, pe faapefea ona toto, aisea e le fuga ai

O le mea lea na maua ai le igoa "Queen's tears". E faʻapefea ona tupu se matagofie i luga o lau windowsill, aemaise lava le tausiga ma le tausiga, faʻapea foʻi ma metotia o le faʻaleleia ma togafitiga o meaola - e uiga i lenei mea i auiliiliga i totonu o le tusitusiga.

Fualaau fugalaau

O Bilbergia o se tasi o le aiga o Bromeliad - o laau e sili ona nonofo i vaega o vailaau ma vaega eleele o Aferika i Sisifo. O lenei aiga e sili atu ma le 2,000 ituaiga o laau, o loʻo faʻamatalaina i le mafiafia, laʻau o manu ma se aʻa o loʻo faʻaleleia.

O le aiga o le bromelia e aofia ai foi laau e pei ole aechmea, guzadaniya, vriezii ma le bromelia.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o le bilbergia ua maua:

  • lanumeamata: eseese lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma lanu paʻepaʻe. Homeland - Mekisiko i Saute;
  • matagofie: o loʻo i ai ni lau lapopoa. Mamanu i fugalaau lanu moana lanu moana. Muamua mai saute sisifo o Pasila;
  • lipine: O se uiga lelei o lenei ituaiga o lanu lanu lanu eseese o lanu eseese ma fugalaau lanumoana tetele. Atunuu na afua mai - Amerika Tutotonu;
  • zebra: ei ai se lanu siliva-paʻamea o laulaau ma fugalaau lanu piniki. Muamua mai Guatemala ma Honduras;
  • pyramid: E iloagofie e laʻau uʻamea saʻo ma fugalaau laiti. Homeland - Venezuela.

O le galalagia lea o loʻo paʻu ifo (pa'ū) e le o se mea masani: faʻatasi ai ma Bromeliads e na o le malosi ma le fausaga o le laʻau e fesoʻotai ai. I isi itu uma lava, o le "Teo o le Masiofo" e foliga mai e pei o le epiphytes - o laau o le parasitic ma ni mea uumi umi.

Matou te fautuaina ia faamasani i ituaiga eseese o laau i totonu.

E le pei o isi Bromelia, o le laau e umi laulaau e vavalalata i le ape - o fafo e foliga tutusa ma cereals. O le lau lava ia e ufiufi i ni mea laititi po o ni fua, ma i autafa o le pito o loʻo i ai se faasologa o nifo na tosoina. E maitauina e le o le galu o le kalebergia - o laʻau e tupu saʻo mai le aʻa.

O se uiga lelei o le fugalaau o le mafai lea ona suia le lanu o laulaau, e fuafua i le malamalama - i le pogisa o latou pogisa, mauoa lanumeamata i lanu, ma lafo i luga o le malamalama se lanu piniki ma le paʻu. O lenei laʻau faʻalelei e ola i le lanu mumu, e lanu mumu-lanu mumu lea e tuʻuina mai lanu samasama-lanu meamata. O fugalaau e faʻaputuina i taliga uʻamea, o loʻo faʻafefeteina taliga - lenei uiga ma fuafua le igoa o le laau. O le taimi o le vavao o le bilbergia e mafua mai i le taumalulu, o le mea lea e sili atu ona matagofie i le talaaga o laau totō masani e fuga i le taumafanafana.

E te iloa? O Palabergia o se meatotino tulaga ese - e faʻaaogaina ai mea faʻapitoa e faʻalauteleina e faʻapena ma faʻafefeteina ai le ea. E le gata i lea, e mafai ona gaoioi leo poʻo leo leotele. I le faiga o feng shui, o le laau e faatusa i le faaleagaga ma le poto o le ola - o lenei mea e faafaigofieina e le gafatia o le bilbergia e fausia ai se siosiomaga lelei e siomia ai o ia lava.

Ae ui i lea, i totonu o lenei laau o loʻo i ai ituaiga meaola e fuga mai na o le taumafanafana - e fai ma faʻataʻitaʻiga, lanumeamata lanumeamata ma le pyramidal. Fugalaau fualaau - vine. O le laau e oʻo i le maualuga o le 60 cm, ma o le siaki lava ia e mafai ona ola e oʻo i le 80 cm.

Vitio: mea anotusi ma tausi mo bilberg

Faiga Faʻapitoa

Palabergia, e ui lava i lona tupuaga mai fafo, o se mea e le lelei ma e le faʻaleagaina - e fetaui lelei lava i se tau lelei. E faʻaalia i le malosi ma le soifua maloloina lelei - o lenei fugalaau e seasea ona maua i faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o fale o le fale e aofia ai le vaomalo, chlorophytum, cactus, euphorbia, hoya, tradescantia, zamiokulkas, spathiphyllum, hibiscus, zygocactus.

Ae ui i lea, e manaomia e le laau se tau mafanafana o le vevela, felafolafoaʻiina ma fetaui lelei - tolopoina poʻo le le lelei o le tausiga lelei e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

Lave malulu ma le susu

O le tulafono faavae o le vevela lelei o le puipuia lea o suiga faafuasei i le vevela. O se suiga vave i le vevela o le sili atu nai lo le 12-14 ° C e mafua ai se tulaga o le faateia: o lau o le a magumago, paʻu mamafa, ma atonu e paʻu ese. E sili atu le mafanafana o Palabergia i le vevela o le 17-22 ° C, ma i le maualalo o le vevela (14-15 ° C), o le a vave ona tupu vave le laau.

Ae peitai, afai e te tausia pea le fugalaau i le malulu po o se ata tusi, e mafai ona e faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino, ma e ono lamatia ai le tulai mai o faamaʻi. E le fautuaina foi e sili atu i le vevela i luga aʻe o le 26-28 ° C: i le tulaga o le le lava o le suāvai, e faigofie lava ona matelaina i le vevela.

Malamalama

O le lelei tele o le bilbergia o le gafatia e fetuunai ai i le le lava ma le leaga o le malamalama, e ui lava o le fugalaau o se natura e matua malamalama lava. Ae e tusa lava pe faʻafesoʻotaʻi lau faamalama i le itu i matu, ma o le aoauli e nofo ai i totonu o le fale i le tele o le aso, o le a faʻafefe filemu e le laau le leai o se malamalama. Ae peitaʻi, e sili atu ona lelei le tuʻuina o le fugalaau ma le malamalama o le la: faʻafefea ona galo i luga o le la, ona atili ai lea o ona lau. I le tau vevela o le la, e mafai ona e fuʻeina le fugalaau i le ea: o le a faʻavaveina ai le faʻavaeina o tamaʻi talavou i na ituaiga e fuga i le taumafanafana. E taua le faʻamautinoa e le o iai le fugalaau mo se taimi umi i lalo o le susulu o le la.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

O le fufuluina o le eleele, faapea foi ma le tele o le maualuga o le eleele, e mafai ona afaina i luga o le gataifale - o le laau e sili ona fiafia i le eleele-susu. E leai se sili atu i le tasi le taimi i le suavai bilita i le 5-6 aso - pe a faʻapipiʻi le maualuga o le palapala ile eleele e le itiiti ifo i le 3-4 cm.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le vai e faʻasusu ma faʻaleleia: i le taumafanafana taumafanafana, e mafai ona e fufuluina se fugalaau e oʻo i le 5 taimi i le aso. I le taumalulu, o le suavai e faia i se taimi e le masani ai, ae le tele taimi 1 aso i le 10 aso. Afai o le suālaʻau e fai ai le tele o le vai i totonu o le apa, e tatau ona faʻafefe: a leai, e mafai ona amata ona pala aʻa. I le vaitau o le fuga, o le pito i luga o le palapala i totonu o le ulo e mafai ona ufiufi i le galu po o le palapala susu, lea o le a fesoasoani e taofia ai le susu i le eleele ma sili atu le saturation o le fugalaau atoa.

E taua! Pe a faʻamamaina ma faʻaleleia le gataifale, aua nei faʻatagaina le vai e paʻu i totonu o le lau o le faʻavaga o le laau - a leai, pe a oʻo mai se vaʻai poʻo se malulu vevela o le ea, o le a maua e le tagata o le faamalama le malulu.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Palabergia se faʻaopoopoga faʻapitoa i le vaitaimi o vegetative. Fafaga i faʻamaʻi faʻasaina faʻapitoa e faʻamoemoeina mo ituaiga meaola. E mafai ona faʻaaogaina le faʻaaoga masani - ae ui i lea, e tatau ona vavae le fualaau. E faʻaaoga le fuga 1 le taimi i le 15-20 aso, o le taimi atoa o le fafaga e masani ona 2-2.5 masina.

Suiga

E masani ona le toe faʻaleleia le matagofie o le vevela i lenei taimi: naʻo le taimi e tupu tele ai le fugalaau, e tatau ona lafo i totonu o se potopotoga tele. E sili ona lelei le filifili e le loloto, ae lautele ipu poʻo ipu.

O laau toto e pei o Calibrachoa, Surfinia, Bacopa, Dichondra, Campanula, Begonia, Vervaina ma Geranium e lelei foi mo le totoina i totonu o ipu.

O se mea fou fou o loʻo faʻapipiʻi i totonu o se ipu faapitoa: o le faʻafefiloi o humus, oneone oneone, peʻa lau laʻau ma eleele. O le eleele sauniuni ua faʻamaluina lelei (i lenei taimi e mafai ona faʻaaogaina le suauʻu), ma ua totoina le laau.

Faʻaleleia o Bilbergia

E tele auala e faʻapipiʻi ai le bilbergia: e tofu lava ma ona lava lelei ma mea le lelei.

Mai fatu

Le auala sili ona faʻalavelave o le fausiaina o se fugalaau. Mo lenei metotia, e sili ona fetaui lelei, e le o fatugogo. O fatu na aoina ua faʻafefeteina i se vaivaiga vaivai o le potassium ma e mamago mago. Ona saunia ai lea o koneteina faapitoa: o le faʻafefiloi o le oneone susu ma le oneone o loʻo tuʻuina i totonu.

O fatu ua saunia ua totoina i le palapala malulu (e tatau ona lolomiina i le loloto o le 1 cm). O pusa pito i luga e ufiufi i le tioata poʻo se taga manino e maua ai le aʻafiaga o le koli. O nei tamai greenhouses o loʻo faʻaalia i totonu o se nofoaga mafanafana (ma le vevela o le itiiti ifo o le 24 ° C) mo le 5-6 vaiaso - seʻia oʻo mai pine muamua.

E taua tele le tausisia pea o le susu ma puipuia ai le eleele mai le faʻamamaina: mo lenei mea, e tatau ona aveeseina le pusa poʻo le ipu tioata i se taimi ma e tatau ona faʻatino lelei le suaina o le eleele. Faʻapenaina o le bilgieria ma le fesoasoani a fatu e seasea lava ona tupu - afai e te faia se mea sese i soo se laasaga o sea toe gaosia, o le a le mafai ona e totoina se fugalaau, e tatau ona e faatali se isi tausaga seia oʻo i le isi fua o le laau.

Faʻasalaga vave

O se auala sili e maua ai se ogalaau tele e aunoa ma se faʻatali umi. O le mea moni, o le fale autu e vaeluaina: o le itu (e taua foi o "tamaiti") o loʻo tuʻuina i totonu o se isi atigipusa. O lenei metotia e talafeagai i le tele o nei mea totō o loʻo totoina i luga o le paleni, ma e silia ma le sefulu ni mea fou e mafai ona maua mai le tasi fugalaau.

"Babes" faʻatasi ma aʻa o loʻo totoina i totonu o tamai fagu ma le susu ile palapala (e taua le tuʻuina atu o le mama ma le tele o le la). E mafai e le alii talavou ona olaola i le na o le 2 tausaga talu ona totoina.

Sela le afifi

O lenei metotia e taua foi o le "vaevaega" - o le fugalaau autu ua vaevaeina i ni vaega. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se laʻau lapopoa, e le itiiti ifo i le 20 cm: o se lau laau o le a lava le malosi ma le malosi e aʻafia ai i se nofoaga fou. O le aʻa e tatau ona mauaʻa i le eleele susu ua saunia (o se paluga o peat ma oneone lapoʻa).

Ina ia faia lenei mea, ua totōina i totonu o se tamai ulo ma se fagu ma ufiufi i se taga manino, pulou po o se koneteina tioata i luga. Ma le isi, o le tipi e tuʻuina i se nofoaga mafanafana (ia le itiiti ifo ma le 24 ° C) ma faʻaauau ona maua le susulu o le la. Faatasi ai ma le lagolagosua i le sao o le maualuga o le susu (e tatau ona pupuʻu le tipi i aso uma 3-4), i le masina o le a aliaʻe aʻa muamua.

Pests, faʻamaʻi ma le faʻatonutonuina

E ui lava i le mea moni e faʻapea o le bilbergia o se vailaʻau faʻamalosia lelei ma le puipuiga lelei, e le puipuia mai osofaʻiga o vailaʻau eseese.

O faʻamaʻi tele o le fugalaau e:

  • talita;
  • aphid;
  • vaʻavave mite;
  • mealybug

O le puipuia o le tulaʻi mai o nei parasite e toetoe lava a le mafai, ae peitai, ia lavea le laau mai meaola faalafua i le taimi sili ona puupuu - o tiute o tagata e tosoina taitasi. O vaega na aafia o le laupepa e togafitia i se paʻu o le cotton, lea o loʻo faʻamaluluina i totonu o se fasimoli solution - e manaʻomia ona fufulu maeʻaeʻa uma le laupepa mo le faʻapalapalaina.

Afai e afaina le kalabergia i siama i se vaega itiiti, ona masani ai lea o lenei fuataga e lava mo meaola faalafua e sola ese ai. Afai o le osofaʻiga o mamanu e sili atu ona salalau, e tatau ona faʻaaogaina le fesoasoani a se iniseti: faʻafefe Actellic poʻo Carbofoss i le vai (15-20 drops i le 1 lita) ma faʻapipiʻi ma le totoa le laau atoa i lenei vailaʻau.

Afai e aliali mai i luga o laupepa se anufe (o lenei mea e masani ona tupu pe a uma le osofaʻiga o aphid), e tatau ona aveese atoatoa laulaʻau ua aʻafia, ma mo e le atoatoa e togafitia i se fofo.

O nisi o faʻamaʻi masani o le bilbergia o mea nei:

  1. O foliga vaaia o lanu enaena. O le tele o taimi o le taunuuga lea o le vevela - i lenei tulaga, e tatau ona faʻanatinatiina le laau mai lalo o le susulu o le la, ia sosolo i le vai mafanafana ma tuu i se nofoaga e sili atu le mālūlū (o le eseesega o le vevela i lenei mataupu e le sili atu i le 5-6 ° C!)
  2. Pogisa o le lapataiga o le laulaʻau (o pito e mumu ma enaena). O se faailoga lea e tafe le vai i paipa eleelea o le pepa, pe faʻafeinu foi i le vai malosi: faʻaaoga vai faʻafefe, ma pe a uma ona fufulu, solo le susu o susu mai laulaʻau ma se ie vaivai.
  3. Laʻau o Wilting, faʻagesegese le alualu i luma. Tautala e uiga i le leai o se malamalama o le la: ia aveese le laau i le ea (i le taumafanafana) pe faʻaaogaina faʻamalamalamaga faʻapipiʻi (i le taumalulu).
  4. Laʻau toto. O se gasegase tuga e lamatia ai le fasiotia o bilbergia. I lenei tulaga, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafefe faʻafuaseʻi i se potopotoga fou e iai le eleele sili ona lelei (e le tatau ona silia le 50%) o le susu o le mea fou fou.

Ina ia aloese mai le taofiofia o le faamai, ia siaki ma le totoa le fugalaau i vaiaso uma: siaki le gali ma le laugatasia o lau lanu, aveese, pe a talafeagai, laulaʻau mamago, aua nei galo e faaaoga le falu ma mataʻituina le maualuga o le palapala.

E taua! O le fesuiaʻi poʻo le magoina o le rosette o le fugalaau pe a uma ona tupu aʻe o se gaioiga masani - e le o se faʻamaʻi ma e le o faʻamaonia ai ua maʻi le fale.

Aisea e le totogo ai le paleni i le fale

O le mafuaaga autu e teena ai e Brianbergia le fuga o le leai lea o le susu ma le malamalama. Faatasi ai ma le taina i taimi uma i le taumafanafana ma le teuina o fugalaau i le malamalama faataapeapeina, e leai ni faafitauli i le fuga. Ae peitai, afai e le fuga mai le kalabergia, e mafai ona e taumafai i lenei auala: tuu se apu tipi i luga o le fagu, ma tuu se moli manino i luga o le fugalaau. Pe a faia se suauu kesi, o le apu e amata ona vavae le ethylene, o se mea e faatelevaveina ai le fugalaau o tagata uma o le aiga o le gospel (o le auala foi lea ua faatelevaveina ai le fugalaau). E mafai ona maua mai luga o lau pa i luga o lau faamalama e ala i le toe gaosia o le laau autu e ala i le faapipiiina: o se laau toto e tupu i lenei auala e mafai ona fuga i le tausaga.

E te iloa? Toto o le aiga o le beliaelia na maua e Columbus i le vaitaimi o le Great Geographical Discoveries. E naʻo le tolu senituri mulimuli ane, i le 1815, na faʻamatalaina auʻiliʻili ai le bilbergia priramidalnaya i le gagana Peretania o se sui iloga o faifeau. O lenei galuega e tele volumes ma i le taimi nei ua i ai i vaega o le tupe auro o galuega faʻapitoa.

O le isi mafuaaga na mafua ai le leai o fugalaau i luga o le matagofie o le vevela, o le le lava lea o le faʻaitiitia o le eleele. I lenei tulaga, e tatau ona faʻapipiʻi i luga o se isi ipu ma se vai fou, faʻasusu ma lelei le palapala. O Bilbergia o se fale e le masani ai i totonu o le fale, e mafua ona o lona malamalama mai fafo e mafai ona avea o se mea teuteu i lau togalaau fugalaau. O le tausisia o le maualuga o le vevela, o le vevela ma le malamalama, faapea foi ma le tausiga o le taimi o le a mafai ai ona e fiafia i le matagofie o lenei malolo malolo mo le tele o tausaga.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Mai paleni uma, o le bilbergia o le sili lea ona le lelei. Aua neʻi manaʻomia le maualuga o le faʻamamafanaina, e le fefefe i faʻataʻitaʻiga. E pei o le sili atu o le bromelias, ua faʻafefeina saʻo lava le galalagia i totonu o le pusa, ae pe afai o le ea o le ea e sili atu i le 20 ° C; i le maualalo o meaʻai e na o le faʻamamaina o le palapala i totonu o ipu. Mo le faʻaleleia o vai e tatau ai ona faʻaaoga vai inu lelei lelei i le vevela o le potu. E le na o le tasi (fafagaina o le suavai e aofia ai guano) e naʻo le tasi (e sili ona lelei i le faʻamaʻi vai e aofia ai guano) ma e naʻo le fuʻa. Faʻapenaina e tafe o le itu, lea e vavae ese mai i fafo o matua. O lapisi e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona afa le tele o le faʻailoga o tina ma ia tele ni a latou lava aʻa pe a mafai ai. O le muamua fugalaau e mafai ona faʻamoemoe pe a ma le tolu tausaga. O nisi taimi pe a uma le fuga, e mate le rosette, ma o se laau fou e tupu mai i se uʻamea fetolofi po o se rhizome, lea e fuga i le vaitau e sosoo ai. I totonu o laau tuai, e tele ni laʻau faʻapipiʻi, e masani ona fuga i le taimi e tasi. 1-2 masina ina ua uma ona tupu, e fautuaina e tipi ese ia soʻo tuai.
telela
//forum.bestflowers.ru/t/bilbergija-billbergia.18999/#post-50863

O le palabergia o le Billbergia e maua mai ai le suavai o Bilbergia - le lauiloa sili ona lauiloa, lea e masani ona taʻua o le "masiofo o loimata" mo le matagofie o le lanu piniki, lea e le teuteuina ai fugalaau e pei o laulaau o inflorescences, e oʻo atu i le 30-45 cm le umi. Le tele o togafiti i laʻu aoina.
ia lava
//frauflora.ru/viewtopic.php?p=484409&sid=4209c5a5c6a8c84acbb2578766fe253c#p484409