Faatoaga faatoaga

Live chicken chickens: auala e aofia ai le ituaiga, faʻamatalaga, ona lelei ma mea le lelei

E iloa e faifaatoʻaga vao e tele ituaiga o moa na fafaga i le gaioiga o le falemaʻi. E i ai ituaiga e maua mai e tagata tomai faʻapitoa, ma o loʻo i ai mea e taua o "tagata", e gaosia e le au amateurs.

Ma o le asō o le a matou taʻu atu ia te oe lenei ituaiga. O nei ituaiga o moa e foliga mai i le senituri lona 19 i totonu o faifaatoaga o le Tsarist Russia.

Le talafaasolopito o le ituaiga

O lenei ituaiga o moa ua mafua ona o lona igoa i le itu o Livny o le itumalo o Oryol. O iinei na aliali mai ai faʻataʻitaʻiga muamua o moa, lea na iloga i le mamafa lelei ma fuamoa lelei. O tagata siliva mataʻutia, e ui lava latou te le masani i metotia faasaienisi o filifiliga, na mafai ona faʻamalosia le avea o se gafa matagofie o le Livén hens. Seʻi oʻo i le ogatotonu o le seneturi lona 20, e mafai ona vaaia ni ova ola i le toetoe lava o fale uma, ma i le vaitau o le taua - i luga o le tele o faatoʻaga. Peitai, e ui lava i mea lelei uma, i le 60s o le seneturi mulimuli na leiloa ai le vaega o tagata.

I aso nei, i lalo o le igoa "Liven chintz", e mafai ona maua ai moa o Ukrainian (Poltava), lea e manatu nisi o faifaatoʻaga e ola, ma o nisi e iloa le "Ukrainian calico" o se vaega ese. E taua le iloa e le o matauina le lanu lanu o lenei ituaiga o moa ola.

E te iloa? E i ai moa manulele uma i le lalolagi. Latou te uliuli e le gata o fulufulumanu, ae o ponaivi foi, aano o manu ma mailei. O nei gaosi na gaosia i Initonesia ma taʻua o le sima.

Eseese uiga

O le ituaiga e faatatau lea i aano o manu ma fuamoa. Matou te tuʻuina atu ia i latou e faatatau i fafine ma tama.

Hens

O le averesi o le mamafa o moa e 3.5 kg. I luga o fulu taitasi e mafai ona e mauaina ni lanu e tutusa uma ma faia se lanu e le masani ai o le fugalaau atoa. O le tino o le matuamoa e malosi, faʻaloloa faʻaloloa. O le lalaga i luga o le ulu e foliga mai o se rosa po o se laulaau. Atonu e iai foi se ufiufi ma fulufulu lima.

Petushki

O le moa e sili atu ma lapopoʻa tino, mulimuli ane, ma o le mamafa e sili atu - 4.5 kilokalama. Ae o lona autu autu o le siʻi matagofie, lea e fausia ai se itu taumatau ma le tino ma ua lelei ona atiaʻe. Le lanu o fulufulumanu e uliuli ma samasama, atonu o le a iai ni aloiafi o auro po o le siliva. E i ai foi se laumei eleelea i luga o le ua, lea e umi lona umi. E laʻitiiti le ulu, e muta i le pito i luga o le lalelei, le laʻau.

Lafoaia o oloa ma fuamoa

O poumoa Livensky e mafai ona mafua i le taua i le tulaga o le lalelei. A uma mea uma, ave fuamoa, tuʻuina lelei mea lelei, latou te maua mai le 6-7 masina.

E taua! A oʻo i le taimi o le moa, o le mamafa o le fuamoa e faʻaititia. E amata foi ona ia tauaveina ni fuamoa i lalo o le taimi o le molimauina, o lona uiga, i le faaiuga o le autumn.

I tamaiti laiti, o fuamoa e laiti ma e le tele naua. O le mea lea, mo le tausaga muamua o le faataatiaga, e tusa ma le 80 fuamoa e oo atu i le 60 g e maua mai. Ae afai o se moa ua i lona tulaga, o le numera e mafai ona oʻo atu i le 200 vaega i le tausaga, ma le mamafa o nisi ata faataitai lelei e oʻo atu i le 90 g.

O fuamoa o moa o lenei ituaiga o loʻo i ai se atigi lanu enaena, ma atonu e lua yolks i totonu.

Uiga

Uiga o meaola ola filemu, faauo. E le gata i lea, latou te le o toaaga tele, e mafai ona tatou fai mai - phlegmatic. O nei foliga e faʻaogagofie ai nei moa ia faʻaauau i luga o le faatoaga.

Ma e tasi le isi: o lenei ituaiga o moa e matua le leoa lava. O le a le fafaguina oe e le ola ola ma o latou fiaaai i le oso aʻe o le la, ma i lenei tulaga ua latou atoatoa.

E le gata i lea, o nei manulele e le matamuli, latou te iloa le leo o latou tagata. Ae vevesi le ata atoa o alii oe fiafia e tau, o nisi taimi e oo lava i lo latou matai. O lea ia mafaufau i lenei uiga le lelei.

E te iloa? E maua e poula se gagana moni mo fesoʻotaʻiga. Ornithologists ua latou iloa pe tusa ma le tolusefulu leo ​​o le moa, o lona uiga o gaoioiga patino. Mo se faataitaiga: "O le a ou taoto se fuamoa!" po o le "Faanatinati i luga iinei! E i ai anufe iinei!".

Faʻamatalaga o le fausiaina ma le tausia o leona ola

Pe a faʻato'ā fananau ma tausia lenei ituaiga, o loʻo i ai nisi o itu e te manaʻomia e iloa. Mafaufau i ai i auiliiliga.

Faʻaleleia o fale ma le tau

O le fale mo le vao o le suamalie e masani ona masani ai mo ia ituaiga moa. O le moa chicken coop lenei, lea e faʻaalu e le manulele i le po, ma le vaʻavaʻai e lata ane mo le savali.

E le mafai ona vevela le coop i le taumalulu, aua o lenei ituaiga o le malulu. Ae tatau ona mataituina le vevela - e le tatau ona i lalo -5 ° C. E taua tele le faʻaleleia lelei o le potu ma maua ai manu felelei ma se moega vaovao po o vaomago.

E tatau ona sui le mea e masani ona fai i taimi uma. E tatau ona mataʻituina le mama o le falemoa, aemaise lava i le taumalulu. O lenei mea o le a mautinoa ai le manuia o manulele ma taofia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o se moa moa: auala e fai ai le ea, moli, perches, ofe, fafaga ma tagata inu; pe faʻapefea ona vavalo le moa moa i ou lava lima, o le a le mea e sili ona lelei e fai.

Livenki alofa e felelei, o lea la e tatau ona siomia le peni moa e se pa maualuga, a leai o le ae vaavaai mo au meaola ola mai tuaoi. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le fiafia o tagata ola ola mo le tau. O le mea aupito sili ona lelei, o lenei aiga e tatau ona vavae ese mai isi tagata o le fanua manulele. I le va o latou lava, latou te ola filemu.

Mana

O se vaega tāua o le tausiga o moa, o le tuʻuina atu lea i ai meaʻai lelei. O le mea moni, e tatau ona tatou mafaufau i le matua o peti.

Poula

Afai o iai lau moa, sauni e fafaga i latou e tusa ma le 12 itula talu ona fanau mai.

E taua! I aso fitu muamua o le olaga, e tatau ona fafagaina moa i le lua itula, e oo lava i le po. A o leʻi alu i le moega, siaki a latou 'oti - e tatau ona maeʻa, fafaga faʻatasi tamaiti.

O uluai tagata tomai faapitoa i meaʻai e fautuaina le faia o le sana ma le suamalie lelei; E mafai ona e tuʻuina atu le kulimi kulimi ua fefiloi ma le semolina maroke. O le a le afaina fuatini - mo se faʻataʻitaʻiga, nettle, ae tatau ona tapena muamua. O loʻo i ai foi faʻavaomalo faapitoa mo moa o lenei tausaga (amataga).

A maeʻa ni nai aso, e manaʻomia tele e tamaiti matutua eseese taumafalea e mafai ona aofia ai:

  • saito (saito, karite);
  • pateta ma kāloti, muaʻi tapena ma salu;
  • lapisi matafiafia lanu meamata;
  • oloa gaosi susu - kefir po o le siʻi siʻi;
  • fafaga mo moa, e tusa ai ma tausaga.

E le gata i lea, o le taumafataga e le fesuiaiga tele, faatoa faʻafeiloai mai ituaiga fou o pata, fago falaoa, iʻa fagota. O le numera o feedings e faasolosolo malie ona paʻu mai le fitu i le valu i le lima taimi i le aso.

A o le moa o le masina e matua, e tatau ona latou 'aina le saito - muamua, faʻamalosi, ma pe a mavae le lua vaiaso ma le atoa. I lenei tausaga, ua latou savavali i le auala ma le malosi ma le autu, o le mea lea e tatau ai lau lanu fou.

E taua! Tuʻuina moa ma se vaega o vai fou i totonu o fagu ma se isi fafaga faʻatasi ma kalaupapa lelei, oneone, ma fuamoa moa.

Mai le tolu masina le matutua o le moa moa ua faasee atu i se meaʻai a tagata matutua, ae o le meaʻai ua tuʻuina atu 4 isi taimi i le aso.

Tupulaga matutua

O tagata matutua matutua e le o se mea e manaʻomia ai meaai, ae ia mafai ona ola lelei le manulele, ma ia aoga, e tatau ona paleni le taumafa. O pou e tatau ona fafagaina faatolu i le aso. Ma talu ai e taua i latou uma i aano o manu ma fuamoa, o le a faigofie tele mo tagata ona tausia ni moa i luga o fafaga sauni. Ae e taugata tele. O le mea lea, e mafai ona e fafagaina faapenei:

  1. I le taumafanafana, o meaai sili ona lelei o le a maua e manulele i lalo oo latou vae. Ma o le eseesega lea o mutia lanumeamata, fatu ma iniseti.
  2. I le taumalulu, e tatau ona e galue malosi e tuʻuina atu moa ma ni meaʻai lelei. E mafai ona e faʻaaogaina se tele o meaʻai saunia, saito, ae ia mautinoa ia i ai ni supple supplements - mo se faʻataʻitaʻiga, fatu fatu o fatu eseese. E mafai foi ona e saunia mea suamalie mai pulu uila, pateta, kāloti ma tuʻuina atu meaʻai ma meaʻai fualaʻau, ae na o le faʻapipiʻi.

O nisi o faifaatoʻaga poto masani e saunia le masima susu mo a latou faatoaga, lea e fafaga ai manu felelei i le taumalulu ma le taumafanafana. E faia mai meaʻai matago ma le mama: pateta, gutu matala, fuʻu i le susu susu suamalie, papa o le eleele, maʻa atigi, kāloti ma kapisi fou.

E taua! A maua le vevela susu i le taumafanafana, e tatau ona i totonu o le fafaga mo le silia ma le tolu itula. A maeʻa, ona lafoai lea o le tino, ma fufulu ipu i vai mamā. A leai, o le a le mafai ona aloese mai le oona.

Maʻi ma metotia e feutagaʻi ai ma i latou

O le natura na maua ai le ola maloloina lelei, o lea e le faigofie ai ona maua i faamaʻi. Ae o lenei mea e tatau ona mulimulitai i manaoga uma mo le tausiga. O le puipuia o faʻamaʻi pipisi eseese e taua tele. E ao ile tagata ona:

  • taofia le faafesootai ma manu felelei e pei o lupe ma manu felelei;
  • faʻamaʻalo le moa moa i taimi uma e faʻaaoga ai le hydrogen peroxide, iodine ma le chlorine;
  • fesuiaiga vai i aso uma i le inu ava;
  • suesue le plumage o manulele i le tai lua vaiaso e faailoa ai meaola mai fafo;
  • matau le amio a manulele - o sina suiga laitiiti e tatau ona taufaamatau.

I sina masalosaloga o se faʻamaʻi i totonu o au fagafao, e sili lava le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a ia faʻatūina se faʻamaoniga saʻo ma tuʻuina atu fautuaga i le faʻaaogaina o fualaau.

Faitau foi e uiga i uiga ma togafitiga o faʻamaʻi o moa: salmonellosis, pasteurellosis, coccidiosis, mycoplasmosis, conjunctivitis, maʻi Newcastle ma Marek, faʻamaʻi o mata ma vae.

Le lelei ma le le lelei

I le faaiuga, tatou te tuʻuina atu uma mea lelei ma le lelei o meaola oona.

O a latou faʻamanuiaga e aofia ai:

  • e le talafeagai i tuutuuga o le taofia;
  • 'aua le faʻavaveina meaai ma maua lelei le mamafa;
  • ia maua ni fua maualuga i fua taua ma aano o manu ma se tofo lelei;
  • Hens ave fuamoa e oo lava i le taumalulu; E le gata i lea, o latou matua lelei ma tina tausi.

Ma o mea le lelei e pei ona taua i lalo:

  • faʻasauā o le ola i Kolokeli i isi moa;
  • maualalo le tufatufaina atu, o le mafuaʻaga lea e matua faigata ai ona maua ni moa mo le fausiaina.

Faʻamatalaga e uiga ile ituaiga o moa ola

Livenskie - kulupu faʻavae i le lotoifale. E le gata i tagata-Rusia. Sa ia i le itu o Oryol ma le itumalo. E lei aumaia i le ituaiga. O lea latou te le ofoina atu o se gafa ... Atonu o Poltava cotton lolomi, atonu o se isi ituaiga, aumai i aano o manu ma fuamoa moa fua ... Ou te malamalama i lena mea. Ou te le alu i le faaaliga e oo lava i le pepe. O le meaʻai, o le fuamoa, o le mea e faʻaaogaina. O mea leaga e le o faʻamautuina faailoga faailo. Lanu e eseese ... Pe o le a avea o se pepe? Masalo e leai. Ae o vaega autu e tolu: fuamoa, aano o manu, mea e faʻaaogaina ai au.
Dusha
//forum.kurkindvor.ru/index.php/topic,1638.msg16174.html#msg16174

O le taimi nei, o soʻo se moa ma le mamafa o le 3.5 kilokalama mai le itumalo o Livensky e mafai ona saogalemu e pei o le ola - o le ae le sese, ae leai se tasi e malamalama i se mea. O loʻo ou suʻesuʻeina ata tuai mai atumotu o le inisitituti, e masani lava o Colombian resitalaina iina. Ma o ata mai atumotu o le Moscow Agricultural Academy ua valiina i le uliuli ma le auro. I totonu o tusi tuai (e tele naua i latou i le taimi e tasi, e pei o le "Ltvenskiy Ptitsesovkhoz - faʻataʻitaʻiga o le fuafuaga lima tausaga", ma isi) atapue o se manulele uliuli-manulele, manua uliuli ... E sili ona talitonuina faʻasalalauga tusitusia e uiga i lenei ituaiga. E le gata i lea, o le tagata atamai o Smetnevu (latou te fai mai, o le tagata e sili ona maelega ma sili ona mama), o le na tusia e faapea i le 70 tausaga na latou faaleagaina ai le vao ola i le faatoaga o faatoaga, ma latou le mafai ona maua isi manu filifilia ma foliga tutusa mo manaoga o le TAA. Ma o lenei, i lalo o le Livny, i le itulagi o Oryol, e tele manufelelei e tafe mai i auala, e le gata i lanu, e le o paepae. Ae o le taʻua o le livevensky e tutusa lava ma le valaauina o se earflap soʻo se moa ma se 'ava ma se tane.
Alexander Alex ...
//fermer.ru/comment/1074073747#comment-1074073747

O ou olaga faʻavavevave e pei o se TTT cannon Taua tele. E ui lava sa ou "fuliina le fala" i luga ia i latou i le muamua, ae o lenei ua ou fiafia i lenei manulele. Na o le manaʻomia o se auala ma le gauai i ai.
Iruskin
//forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?p=80108#p80108

Ou te vaai i manatu eseese e uiga ia i latou, e mafai e le tagata lava ia ona ia lava ma e manaomia le sailia o sana fanau mo ia lava. I le tagata lava ia, o loʻo i ai aʻu le malosi i mea e sili ona fiafia i ai, ou te alofa ia i latou faigofie ma faʻatulaga i itu uma. O loʻo ou galue i le filifiliga ma le filifilia o le mea sili, o le mea ou te manaʻo e faʻauʻu i le lelei, pei ona ou mafaufauina.
natali
//ferma.org.ua/threads/ukrajinski-sitcevi-kuri.24/page-11#post-4656

O lenei ua e iloa le tele o mea e uiga i le ituaiga e le masani ai - Lulu ola. Na latou faaali mai i le selau tausaga talu ai, ona mou atu ai lea. Ae pe mafai ona toe maua mai le manulele leiloa e le o iloa.