Fualaau

O ituaiga e sili ona lauiloa o fualaau mamago ma le mamago

O fualaʻau e aoga tele ma suamalie, lea e alofagia e tamaiti ma tagata matutua. Ina ia fiafia i lona tofo, e le toe manaʻomia le sosoʻo o vaomatua i le sailiga o fiafiaga natia, aua e mafai ona ola faʻataʻitaʻi i le fale. O le ituaiga siliva lauiloa o le bezusaya, o ituaiga sili ona lelei ei ai le tele o ituaiga aoga aoga. O le a le gata ina ia faamalieina oe i lona tofo, ae ia teuteuina lelei foi le teritori.

E te iloa? O le toe foʻi mai o se avanoa e fua mai i le tele o taimi i le vaitau..

Vaaia o bezopoy laiti-fualaau suamalie ma strawberries

O le tele o fai togalaau e sili atu ituaiga eseese o strawberries ma strawberries. E mafua lenei mea i le mea moni o ituaiga uma e le o ituaiga eseese o le seleselega ma strawberries o loʻo faʻaauau. Ina ia le faʻasesēina oe, e tatau loa ona e faia se faʻasalaga e faapea o le eseesega i le va o strawberries ma strawberries e na o le tele. Pomologs (tagata e suʻe ituaiga eseese o ituaiga ma fua o laau), faʻavasega strawberries nai fugalaau laiti ma luga lapopoʻa tele. Ina ia aua le talanoa ma ia aua nei fenumiai mo se taimi umi, ua taliaina e valaau ni fualaau aina tetele fualaau aina suamalie. O mea nei e sili ona taatele e masani ona tutupu i fualaau suamalie laiti:

"Alexandria"

O le ituaiga Strawberry "Alexandria" na tatalaina e le kamupani Amerika "Park Seed Company" i le 1964. O se vaega o le ituaiga o lona tuputupu aʻe - e oo atu i le 20 cm le maualuga i se tagata matua, faapea foi ma suamalie suamalie ma le mafai ona fua mai mai ia Me ia Oketopa.

"Alexandria" o se suamalie suamalie, lea e tusa ma le 8 g le mamafa o le tasi berry. I le tasi vaitau, o le ituaiga e maua ai le 400 g mai le togavao (e tusa ma le 50 fualaau aina taitasi). Ona o lona laitiiti, o le ituaiga e sili ona manaia mo le faʻatoʻaina i le fale. O le togavao e puipuia gutu, osofaʻiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E taua! O Alesania e mafai ona fua mai e tusa lava pe i taimi o gutu laiti..

"Baron Solemacher"

"Baron Solemakher" - o se tasi o togi pito sili ona matua o le faʻasagaga remontantny. O vine e laiti, ei ai le alofatino manino ma o loʻo ufiufi i lalo o le laʻau.

E te iloa? Berries e mafai ona aofia ai le silia ma le 7% le suka..

Laʻau "Semamera" e fausia ai fugalaau fugalaau ma malosi. O le fugalaau e amata i le tausaga muamua o le lūlūina, ma o le a le pine ae amata ona fua mai seia oʻo i le afu o le autumn. E tasi le togavao e mafai ona seleseleina e oo i le afa kilokalama o vine, ma ua na o le taumafanafana lava.

O lenei vailaʻau e manaʻomia ai le palapala ma le maualuga o le phosphate. E gafatia ai le vevela o le vevela ma lamala. E totogo lelei vao mafiafia i le paolo, e mafai ona tuu i luga o le faapaologa po o le windowsill. A maeʻa le tolu tausaga o fualaau suamalie, e le toe fua mai le vao, o lea e tatau ai ona toe totoina.

"White Swan"

O le vasega "White swan" na le mauaina le tufatufaina atu i le matou fai togalaau. O laau totō e maualalo, laʻau tele-lanu e leai ni lanu. O le tofo o sina lime, faʻafefeteina, o se faʻasalaga tulaga ese o le suka.

Ona o lona laʻitiiti laʻitiiti, o le tulaga lelei tele mo le ola i le fale. E talia le malulu ma faʻamaʻi. O le manaʻo e faʻafeinu, mai le faʻamamago e mafai ona oti. Faʻasoa lelei, nofo i totonu o le fale, e mafai ona tuʻuina vine i le gasologa o le tausaga.

"Gross Frezer"

Vasega "Fuga Freser" - o se tasi o uluaʻi ituaiga o strawberries. O lanu e lanu enaena ma se lanu matagofie, foliga faʻaoga, faʻaloloa. E maua fua le fua. Ina ia tofo suamalie ma suamalie.

E fiafia le ituaiga i le la, ona o le laʻitiiti o le togavao, e mafai ona tupu ae e le gata i le togalaau, ae i luga foi o le windowsill po o le fola i fugalaau faapitoa.

"Vavega samasama"

Faʻasalalau mai le igoa, e mafai ona malamalama o lenei ituaiga e fua mai ai fua o lanu samasama. O foliga vaaia e talitutusa ma lanu mumu masani, ae o le foliga lautele e tutusa ma foliga samasama e iloagofie ai. O vine e tofo i se mea e pei o le pineapple.

O le ituaiga e faʻafefe lelei ai le la, e matua leai lava se mea e faʻafefe ai le suavai, e mafai ona ola mo sina taimi i taimi o timuga e aunoa ma le faʻaitiitia o fua. Faatasi ai ma le fesoasoani a le "Vavega Vaʻaia" e mafai ona e teuteuina lelei lau togalaau. Laʻau laiti, tautau faʻatasi ma fua e le masani ai, o le a sili atu ona teuteuina o le laufanua.

"Rügen Island"

Rügen o se siama Siamani eseese o strawberries, lea ei ai se talafaasolopito pe a ma le 100 tausaga. O le ituaiga na fafagaina i le motu o le igoa e tasi i le Baltic Sea. I luga o se tasi laau e mafai ona oʻo i le 100 fualaau aina, o lenei mea e mafua ona o le tele o laʻau. O rūgen vao vao e faʻatapulaʻa ma fuga seia oʻo ia Oketopa, lea e mafai ai ona fafagaina i le fale ma faʻaaogaina o se eletise o taimi uma. Talu ai ona o le le mautonu i le malamalama, o le ituaiga e mafai ona faamanuiaina lelei i nofoaga ma fale.

O lenei fualaʻau e tupu lelei i le tau o le laina ogatotonu ma e sili ona lelei i ituaiga uma o togafitiga. O vine e eleelea ma e laitiiti lava le samasama i totonu. Maua lelei le tofo lelei ma le manogi manogi.

"Ruyana"

O le faʻasagaga "Ruiana" o se sui o le aiga Tusia o togafiti. O lenei ituaiga e lelei mo nofoaga ma timuga tetele. O le eleele mo lenei vaimoli e tatau ona lelei le suavai. O le laau, e le pei o ona vaega, ei ai le puipuiga masani mai le lauulu enaena, aemaise lava pe afai o loʻo nofoia lona nofoaga. Ona o le mea moni o le ituaiga o loʻo ola lelei i tulaga o le malulu malosi, e mafai ona totoina e tusa lava pe i lalo ifo o le faʻavaa o laau.

O lenei vāʻau o ni meaʻai manogi lelei, o loʻo i luga o laʻau, lea e mafai ai ona latou le pala i le palapala. Mo le fua lelei o fualaau aina e manaomia ai le masani ma le maualuga o le faʻavaivai. Afai e le lava le susu, o le fua o le seleselega ma le aofaʻi o manoa mo le isi tausaga o le a faʻaititia tele.

"Aso malolo"

Faafetai i le aso malolo, e mafai ona tatou fiafia i le tele o togalaau o togalaau. O se ituaiga ituaiga o strawberries, lea ua leva ona iloa e tagata uma ma ua fafagaina i le Iunaite Setete. Laiti 30-centimita laitiiti e maua mai ai fua e 12-kalama e foliga mai e pei o togalaau aina. O le foliga o le vine o le faʻatasi ma le ogatotonu, o fatu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le pusa. O lenei vailaʻau e taua o le suamalie. Ripoti amata ia Iulai ma Aokuso.

O lenei ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga. O le togavao e lava le puipuia i fulufulu malamalama ma osofaiga o manu.

Eseesega e aunoa ma le tele-fualaau o le strawberries ma strawberries

Lalo o ituaiga sili ona taatele o fugalaau e tele-fua mai:

"Bolero"

O Blero, o se fualaau tele fualaau suamalie, na totoina i Peretania i le faaiuga o le senituri lona luasefulu mai le tupulaga mai East Malling Research. O le togavao e laiti, faʻapitoa ona atiaʻe, faigofie tele i le faʻaleleia. O vine e lapoa (pe tusa ma le 35 mm le lautele), matua suamalie. O le vao e mafai ona gaosia e tusa ma le 5 tausaga.

Strawberry "Bolero" - o se tasi o tulaga aupito sili ona tetee i suiga o le tau. O le vevela ma le lamala e le afaina ai le tele, lelei ma le tele o vine. E i ai le puipuiga lelei i ituaiga eseese o siʻi ma foliga.

"Wima Rina"

"Vima Rina" e faatatau i ituaiga fualaupapa Dutch, o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia ai se vao malosi ma se tele o laulaau. E tupu aʻe pupuu i le laʻau. Fualaau aina "Vima Rina" amata mai i le ogatotonu o Iuni seia oʻo i le amataga o le kiona, i le noatia ma le fai fuafua i lona tuputupu aʻe i le laufanua. O vine e lapopoʻa, mafiafia, pe tusa ma le 75 g, o le tofo o se mea faʻapitoa, suamalie. O le vailaʻau e puipuia i lāmala ma faʻamaʻi.

"Lyubasa"

Eseese "Lyubasha", atonu e ono malamalama i le igoa, e sau mai Rusia. O le ituaiga e le tupu maualuga pe a fuga, ufiufi i fugalaau paʻepaʻe. Y "Lyubashi" lapopoʻa lapopoa, sili ona suamalie, vavalalata o le vao vao. E amataina le suamalie ia Iuni ma faʻaauau seia oʻo i le malulu.

O lenei vailaʻau e faʻafefe ai le malulu o le tau, e tumau le toʻa i vaitau malogo e aunoa ma le leiloa o le maualuga o le sua. E le o le faʻasaʻo tele i faʻamaʻi.

O lenei fualaau suamalie e foliga matagofie, faafetai i le tele o tagata e ola ai io latou faamalama i luga o mauga. Na ia faia ni fugalaau faaopoopo i totonu o le fale ma mafai ai ona e maua pea fua fou i le faʻaaogaina.

"Merlan F1"

O le ituaiga "Merlan F1" o se popo o togalaau faʻatoʻaga o togafitiga Suetena. I totonu o ituaiga eseese o fualaau 'aina "Merlan F1" e malosi tele. O le vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai gutu malulu, e le fefefe i osofaiga a faʻamaʻi ma iniseti.

Naʻo ia lava, o le vaomatua "Merlan F1" o se mea itiiti, faʻapitoa, o le foliga mai o se numera tele o antennae e mafai. E fuga mai i fugalaau tetele lanu piniki. Fualaau o le lapopoa (e le sili atu ma le 20 g), faʻamalolo ma tino suamalie.

E faigofie lava Strawberry i le galueaiina, le lelei, o se ituaiga eseese mo le au fai togalaau.

"Selva"

O le ituaiga "Selva" (sui o le filifilia a Czech) e aofia ai i le tulaga masani o strawberries. O se eseesega lea e tufatufa atu i totonu oa tatou greenhouses ma o loʻo faʻatau atu i fale teu oloa. O le "Selva" fua tele, e oʻo atu i le 70 kalama ma sili atu. O le foliga o le fualaau aina e leai se mea, e le mautonu. Latou te maua se tofo suamalie ona o sina siʻosiʻu suka.

I luga o le faavae o lenei ituaiga, e sili atu ma le sefulu ituaiga vine na gaosia. E mafua ona o le maualuga o le tetee atu i sigi ma iniseti, o le malosi o le mafanafana ma le maualuga e maua.

E taua! O le vailaʻau e matua le mafai ona faʻafefe le vevela, e tatau ona faʻafefeteina ma faʻamaua tele.