Laʻau

O le teuteuina lelei o currants uliuli i le tautotogo o le ki lea i se seleselega lelei

I le tautotogo, o galuega uma o le togalaau e taulai i le sauniuni o le fale mo le fuaina o le taumafanafana. O le tele ma le tofo o vine, o latou fuainumera, faapea foi ma le soifua maloloina o le vao atoa, e faalagolago i le lelei e te totoina ai currants. E tatau ona teuteu laau toto pe a leai ni laulaau i luga ia i latou ma o lala uma e manino lava ona iloa.

Faamanuiaga o le Trimming Spring

O le tele o togalaau e teuteuina currants uliuli i le tautoulu, ae tumau pea ina ia iloa pe faapefea ona tumau le kiona i le togavao. Afai e vaivai tele le vao, o le a ia faʻatonuina lona malosi uma e toe faʻaleleia ai le lanu meamata, ae le o le seleselega. E le gata i lea, e i ai ni nai finauga e fiafia i le teuteuina o le tautotogo:

  1. O le tipiina o currants i le tautotogo, e mafai ai ona e toe faʻaleleia le vao ma aveese otaota ua faaleagaina.
  2. O se laau moe o le a faia lenei taotoga e aunoa ma se tiga.
  3. I le popofou o le tautotogo, o iniseti o lo o taumalulu i luga o fugālaau ma totonu (aphids, ticks, ma tioata) e le gaioi. E ala i le aveesea o vaega o vao vao e afaina i meaola faalafua, o le a faaitiitia ai le faitau aofaʻi o tagata.

O laau sili ona manaia ma suamalie ua ola i luga o ni pulou malosi ma lelei

Ia mautinoa ia pipi aʻo leʻi tafe le sosoʻo, pe a le tatalaina ia tumutumu.

Vitio: i luga o le taimi o le taina ma le gaosia o popo o vaitausaga eseese

Laʻau fafie

E matua faigofie lava ona fuafua le tausaga o le lālā o le fualaʻau i le lanu o le paʻu (o le matua le pusi, o le sili atu lea ona paʻu le paʻu):

  1. Tau laʻititi - laʻitiiti, lanumeamata, e leʻi totoina vine e ola mai le ogatotonu o le vao i le taumafanafana.
  2. O le tasi le tausaga le matua e sili ona malamalama (toetoe lava a paepae, samasama samasama poo olive), e aunoa ma ni laupepa lalata.
  3. O le lua tausaga le matutua o ni paranesi ma se paʻu enaena lanu enaena ma laulaau lanu.
  4. E taʻi tolu tausaga le matutua o vaʻaiga mafiafia, ma faʻalauteleina.
  5. E fa tausaga le matutua ma matutua atu o loʻo iai se paʻu efuefu-paʻu, e masani ona ufiufi i le galu poʻo le lichen.

O pusi vine taitasi e aofia ai lala o vaitausaga eseese: o le sili ona mama o tausaga taʻitasi, ma o le sili atu ona pogisa e tolu tausaga le matutua atu.

I le isi itu, o paranesi taʻitasi i le lona lua ma tausaga mulimuli ane e faʻapitoa i le tuputupu aʻe o tausaga (eseese i le lanu mai le autu). O le tele o le tuputupu aʻe, e mafai e se tasi ona faʻamasinoina le gaosia o le paranesi: o le umi o latou, o le tele o fua o le ai ai. I fua maloloina ma fua mai fua, o le tuputupu aʻe faaletausaga e mafai ona oʻo atu i le 80 cm le umi. Afai latou te pupuu, ona tuputupu aʻe ai lea o le vao i le paolo po o le leai o se meaai.

E selesele e le fua o le fua le fua o la latou gaosiga mai le muamua i le fa o tausaga o le olaga, ona faʻaitiitia ai lea o la latou gaosiga.

E tatau ona aofia i le vao le 10-15 togi o vaitausaga eseese:

  • 4-6 tausaga;
  • 4-6 tausaga e lua;
  • 2-3 tolu tausaga.

O fualaau moa e tupu i le taumafanafana, e tatau foi ona e tuua 4-6 le sili ona malosi.

O se togavao lelei e fai: vao, o loʻo i ai lala o tausaga uma, o mea tuai ua vavaeina i se pupu faʻatapulaʻa, latou te tuputupu aʻe lelei

Lauina o fualaau aina

O fualaau e masani ona faʻamalosi le vaomatua, i tausaga taʻitasi e fausia ai le tele o popo o le sui. I tulaga o le le lelei o le ea ma le moli i luga o laau totō, amata ona tupu mai faʻamaʻi, faʻamaʻi manu. Ina ia aloese mai i lenei mea, e manaʻomia ona faʻavaeina ma faʻanoanoa le vao, ma faʻaoga lelei.

Mo le tipiina o currants, e mafai ona e faʻaaogaina se meaʻai. O ona lima umi o le a faigofie ona oʻo atu i soʻo se vaega o le vao.

Mo le teuteuina o lala vavalalata ma le aveeseina o le hemp, e faigofie ona faʻaaoga se meaʻai

Laʻau ma le vevela

O le mafuaaga autu o le tipiina o currants o le maua lea o le maualuga o fua o vine. Ina ia taunuʻu lenei mea, pe a faʻatūina, e tatau ona amanaia uiga masani o le laau:

  • O fualaau fuamoa fuamoa e puupuu-ola (o vine i luga ia latou foliga i totonu ole 2-3 tausaga). O le fualaau autu e taulai tonu lava i le lua ma le tolu tausaga le mama.
  • Faatasi ai ma le matua, fualaau aina e agai atu i pito o paranesi, ma le gafatia e fausia ai ni pine laiti fou ua faasolosolo malie ona leiloloa.
  • O le numera aupito maualuga o vine o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laina faʻaputu, malamalama lelei ma faʻamafanafana. Fua i luga o lālā pito i lalo, pe afai o loʻo nonoa, o le a sili atu nai lo isi ona o le paolo ma le pala, o le a gaosia, ma e ono pala.

    O fualaau aina o fuamini o loʻo faia i luga o fualaau

I le manatuaina o nei foliga, e mafai ona e amata amataina se fafie:

  1. Muamua, oti ese lala uma e faʻapipiʻi i le eleele.

    O lenei togavao e tele lala o loʻo faʻasaga i tafatafa o le eleele e manaʻomia ona vavae

  2. Mai lala o totoe o loʻo tu i luga, ma tipi ese uma, ma laiti laʻititi tausaga. O lapisi tuai e tatau ona aveeseina atoatoa, ma tuʻu ai na o le vao i luga o le eleele.

    O lala tuai e ese mai i isi - e sili atu le mafiafia, o le paʻu i luga ia i latou e pogisa, ufiufi i vavae

  3. I le laasaga e sosoo ai, faʻanatinati ia vailaau laiti o fesuiaiga na tupu mai le aʻa i le taumafanafana mulimuli. Tuua naʻo le malosi ma le maualuga, ma le vevela ma le puupuu.

    Faʻatoʻaina e le Faatoaga le tele, o aʻafiaga vaivai e sui ai le ogatotonu o le togavao

  4. A maeʻa lena, ia tipi ese uma lālā o loʻo tuputupu aʻe loloto i totonu o le vaomatua, paʻu ma vavalalata ma isi.

    O lenei togavao e tele pine malolosi, ae e manaʻomia le mimiti.

O se taunuuga o le teuteuina o vine, o le ae maua ai se togavao o pupu tetele malolosi ma le tetele o le tuputupu aʻe faaletausaga. O lala e tatau ona vavalalata mamao, e aunoa ma le ufiufi po o le taia o le tasi ma le isi.

Laʻau vao i luma ma pe a uma ona teuteu: o pupu pupuʻu, toeaina, ma lala foi e lata i le eleele na aveesea

O le matua o le togavao, o le tele o lala i totonu, ma o le sili atu ona faigata i le teuteuina:

  • I le tausaga muamua talu ona totoina, ua lava lea e na o le faapuupuuina o lālā o loʻo i ai i le afa e faʻagaoioia lo latou faʻalauteleina ma le tuputupu ae o sui o fugalaau.
  • Mo tausaga uma mulimuli ane, e tatau ona faia le togavao e ala i le tipiina o le vevela, vevela, vaivai, lala tuai ma maʻi.

Ata o teuteuga currants e faalagolago ile tausaga o le vao

I se tasi nofoaga, e mafai ona ola le vine ma fua lelei seia oo i le 15 tausaga.

Vitio: auala e teu ai currants

Tausiga mama

O le faʻamoemoega o le teuteuina mama o le tipiina lea ma susunu pine ua faaleagaina e ala i le malulu, faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O ia mea leaga e masani lava ona maua i luga o lala.

E tatau ona e tape:

  1. O le fautuaga a le opu, mago ma faamagoina e faamai, e mafai ona iloa e le paʻu pouliuli. O pana i lenei nofoaga e momotu ma se pulu. E tatau ona e vavaeina i latou e ola ai laʻau lanumeamata.
  2. Topa na faaleagaina e aphids. I le tau mafanafana, o faʻamaʻi pipisi e faʻaauau i luga o le tuputupu aʻe agaʻi ma lau laʻau talavou, suʻe sua, ma o se taunuuga, e tupu le popo. Tipi ma susunuina nei vaega fafagu - i luga ia i latou, i luga o faavae o fatugaʻo, o le taumalulu o le aphid egg.
  3. Opo e tumu i tioata. Afai e te tipi le pito i luga ma vaai i se uliuli, o lona uiga o se anufe o se pusa tioata na nofoia i totonu o se paranesi. Oti ese se auala e sola ese ai i se nofoaga maloloina (masani ona taia i le eleele).

    O aʻafia e afaina i tioata, e manaʻomia ona vavaeina i laupapa ola maloloina

  4. O lala o loʻo ola i ai siaki. E matua eseese lava mai latou maloloina, o latou fatugaʻo e telē tele, fulafula, e tutusa foliga. Afai ei ai le tele o gaʻo fomaʻi, ae toetoe lava leai ni mea lelei, e tatau ona e tipi ma susunu le ata atoa po o le vao. O gaioiga e tatau ona filifilia e faalagolago i le maualuga o le siama.

    O le paranesi ua faʻafefeteina ona o le gaioiga o le aphids ma le paʻu manogi, ma i le pito i luga, o se fatuga o loʻo i luga o le fatugao o loʻo ola i se moa aano

Afai e te aveeseina le ata atoa, ona tipi lea i totonu o se ogalaau e latalata i le eleele pe a mafai, ma afai o se vaega o le ata, tipi i luga o le ogalaau i fafo.

Faʻafoʻiina o vao vao

Ina ia toe faʻaleleia le vao vao, e masani lava ona latou faia le fesiitaiga o le paranesi tuai i se taina talavou e taitaia saʻo. Afai o paranesi uma i luga o vao ua tuai, pala, e aunoa ma le tuputupu ae ma e leai se mea e totoe, ona tipi ese uma lea o pou ile eleele. I le tau mafanafana, o le a amata ona tuputupu aʻe ai lālā talavou, o le a aliali mai muamua fua i totonu o le tausaga, ma i le tolu tausaga o le a mafai ai ona e fausia se vao fou.

Mo vai vaivai, laiti-fualaʻau fualaʻau, tipi ese lala uma i luga o le eleele e faaosofia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou

Afai o le laʻau e sili ona paʻu ma faʻafefete, afifi i isi lala, ona e tipiina lea i ni vaega. O le fufuluina o se sola ese atoa, e mafai ona e taina ma taʻe ai le tele o lala lelei.

Vitio: tautotogo totogo o cur cur currants tuai

O le teuteuina o le tautotogo o se metotia taua tele lea e mafai ona e faʻamafiesea ai faʻamaʻi ma meaola faalafua, faʻapea foi ma le avea o se vaovao malosi ma fua tele. E le faigata le teuteuina o mea faʻamalosi mo le amataina o faifaatoaga. O le taimi sili mo le galue o le vaitau lea aʻo leʻi tatalaina le tumutumu.