Faatoaga faatoaga

Manulele e faʻafetaui i soʻo se tuutuuga - le ituaiga Wiendot o moa

O manulele o le Wyandot breeds e iloga i lo latou matagofie ma lanu eseese. O le mafuaaga lena e faʻaaogaina ai e le au filifilia mo le fausiaina o isi ituaiga. E alofagia i latou e le aufaipese ona o latou uiga le lelei ma le toʻa. O le lauiloa o le ituaiga e faaopoopo ma le mea moni e faapea o se tuufaatasiga, o lona uiga, e le gata o aano o manufasi, ae faapena foi le fuamoa.

O le vao o le chicken Wyandot o loʻo i totonu o le fale ma e aʻafia i aano o manu ma fuamoa. Na faia i le tele o tausaga talu ai ma e mafua lona igoa i le itu i North American Indian. O le amataga o nei moa o le Iunaite Setete o Amerika. O lenei ituaiga e tele igoa: Excelsior, Sibrayta, moapukumini, ma isi.

I le 1883, na seti ai e le ISA le tulaga masani mo le Wyandot breed ma faamauina aloaia le uluai meaola, o le tupe siliva a Wyandot. I Rusia, o lenei ituaiga na aloaia aloaia i le 1911.

Ina ia fatuina moa Wyandot, o ituaiga ituaiga e pei o Bentham-sybright, Cochinhin, Leggorn, Dorking, Brama, Orpington ma Hamburg na avea ma faavae.

Meatisi Breed Description

E sili atu ma le 15 ituaiga o ituaiga lanu eseese o moa a Wyandot: paʻepaʻe papaʻe, lanu paʻu, auro uliuli ma siliva na faʻataʻatia, lanu samasama, auro-paʻepaʻe, paterika, lanumoana-auro, tele-lanu.

Faʻamatalaga autū

  • Earlobes e laʻititi, lanu, mumu
  • O foliga e mumu, lamolemole, sina laititi.
  • Ulumatua matagofie, lamolemole, mumu ma le pupula
  • O mata e i ai se lanu mumu-enaena.
  • Pupu pupuu ma le malosi, pisi laitiiti (e ono i ai ni paʻu uliuli)
  • O le pito i luga o laʻau, e manino le vaevaeina i ni laina se 3
  • O le tino e lapotopoto ma laumei, lautele, maualuga-maualuga
  • Laʻau lautele ma tumu
  • O tua ma tauau e lautele, o le umi tutusa, o le pito i tua e agai i le siʻu, o le sulugatiti e malosi le taamilo ona o le lush ma le manogi tele
  • O apaʻau e pupuu, e latalata latalata i le tino ma teuina i se tulaga vavalalata
  • Pene lapisi, lautele
  • Uʻamea le ua poʻo le faʻaoga, ma se manua lalelei matagofie
  • O le ulu o le taamilosaga e laʻititi le lanu
  • O le siʻusiʻu e puupuu, faʻafefeteina, tatala, o loʻo i ai ni faʻamaʻi
  • Laʻau laʻititi laʻititi ma se ufiufi puipui.
  • O lapoa e lanu samasama, e umi lava ma tamatamailima lautele,
  • O le paʻu e piniki pe paepae
  • O le vaomatua e manaia, malu, lamolemole, fusi i le tino; lautele fulu
  • O le tele o le mama i totonu o se moa e 4, ma i totonu o se moa e 3.
  • O le moa e laʻititi nai lo le moa, o le siʻusiʻu o loʻo i luga, lapotopoto, ei ai le maualuga o le 30 tikeri i le laina laina.

O le Dutch white-cooled breed of chickens o se tasi o ituaiga e sili ona ofoofogia. E i ai se lalelei o le ulu, lea e le mafai ona matauina.

I soo se taimi e mafai ona e vaʻai i le astilba i luga o le ata i le: //selo.guru/rastenievodstvo/astilba/posadka-i-uhod.html.

Paʻu le talafeagai

  • Faʻafitauli matuia mai tulaga faʻavae ua faʻatuina e le tulaga faʻavae
  • Laititi tino vaivai, tino e pei o le polo ma vae laiti
  • O le tino vavalalata ma le siʻusiʻu siʻu
  • O le tino o le tino, toe foʻi mai i le itu o le siʻusiʻu, faʻavave le mama poʻo le malosi malosi i le tino
  • Leai se totoa i luga o le nofoa po o le malosi malosi
  • Paʻu papaʻe paʻepaʻe i luga o lobes
  • Mata o se paolo malu

I Rusia, ua manatu le Wyandot paʻepaʻe e sili ona lauiloalea e faʻaputuina ona o le tuʻufaʻatasia o se Wiandot paʻu-silver ma Doppings ma Leggorn. O ona foliga autu o se paʻu piniki, o se ulu laʻitiiti, o ni taliga laiti ma ni taliga, o se tino lautele, o se pusa tele, o se gutu goto ma se manua fulafula, o le ogaoga o le ogaoga o vae, samasama alofilima samasama ma le gutu. White Viandot lagona lelei i le vevela ma le malulu.

Ata

I uluai ata e lua e mafai ona e vaʻai i sui o Wyandot i le lanu mumu-lanumoana. O se vaaiga lata ane i le fale:

Ma o iinei latou te savavali filemu ai i luga o le mutia:

O ata nei e lua e faaalia ai le auro a Wiandotas. Tapuni i luga:

Ma savali i tuafale:


Se ata lapoa o le Wyandot standard. Tamaitai i lona maualuga:

O ni moa moa, o savavali filemu i luga oa latou mataupu sili ona taua:

I le mea mulimuli, o moa a le Wiandothy e faʻataʻitaʻi siliva. Ulugalii nofo i luga o se laau. Faatasi latou te le malulu:

Sa filifili le tamaitai lalelei e nofo i lalo e malolo:

Faʻapitoa

O le itu lelei o uiga o le matua o lenei ituaiga o:

  • Lelei gaosia o fuamoa, lea e masani lava e le faalagolago i le vaitau ma e le faʻaitiitia i le taumalulu.
  • O tamaʻi moa e matuā faʻamaoni, e lelei uma i le natura ma i totonu o se faʻavevela, latou te ola vave ma fledge.
  • O manu felelei ma e faigofie ona fegalegaleai ma isi ituaiga, latou te le manaomia eseese.
  • E maua e chickini se gafatia lelei e gaʻo, ma a latou mea e 'ai ma matua agamalu.

Latou te talia lelei le laʻau, o lea e leai ni mea faʻapitoa mo le taofia o manulele i le taimi o le taumalulu. O le gasegase Wyandot e faʻafeiloaʻi soʻo se tulaga tau fesuiaiga ma fetaui lelei i le malulu matu.

Wiandotes e le lele, o le mea lea e mafai ona teuina uma i totonu o lua ma luga o fale. E amata ona amataina e leʻo ia fuamoa vave. (amata mai 6-7 masina). E i ai la latou atinaʻe e faʻaleleia lelei ma o ni tina tausi. O manulele o lenei ituaiga e le gaoioi, toʻa ma le le mafaufau, o lenei mea e mafua ai lo latou naunau i le gaʻo.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O moa a Wyandot e le mautonu i tuutuuga o le taofiga, ae ui i lea, latou te manaʻomia le faʻaputuina o ni paʻu lapoa. Ae e sili atu le faʻaeteete pe a tosoina le upega i luga o le nofoaga o loʻo savavali ai moa e aloese mai faʻamaʻi mai isi manulele e mafai ona lele iina.

Ae mo le fale lava ia, e tatau ona mama ma vateatea. Talu ai ona o le tetee o le papa i le malulu, e mafai i le taumalulu ona le tele le mafanafana o le moa. E sili atu le filifilia o le taofiofi ma le malosi o galu, e pei o avemoa o lenei ituaiga o mea e mamafa. I luga o le fola, e mafai ona e sasaa atu ni tamaʻi masi, paʻu o le keke ma le araisa, laʻau matutu o laau.

O le mea faʻafefiloi faʻatasi ma le mea e faʻaaogaina e tatau ona suia i le taimi. Ma i tafatafa o le fale e mafai ona e faʻapipiʻi se atigipusa ua tumu i lefulefu ma le oneone, o lea e i ai manufelelei i totonu ma fufulu fulufulu mai pusa eseese.

O le fafagaina o moa e te manaʻomia meaai e iai le tele o porotini ma faʻamautinoa pea e le o fiaaai, tuʻuina meaai i le gasologa o le aso. Manatua o strawberries o le meaʻai sili ona fiafia i moa, o lea e tatau ai ona e puipuiina muamua.

O meaai e tatau ona teuina i totonu o se potu malulu ma mamago ma se tulaga masani o le susu poʻo totonu o pusa faʻamalama (o le a fesoasoani e puipuia meaʻai mai le oona o loʻo faʻatuina faʻamaʻi eseese).

I le taumalulu, o moa ua fafagaina vao e mafai ona faaopoopo i ai le alfalfa. Mo le malosi o le fuamoa ua tuʻuina atu ia i latou ni afifi malulu poʻo le fafaga faʻatasi ai ma le calcium. I le lelei o manufasi, i totonu o le fafaga e tatau ona faʻaopopoina vailaʻau vailaʻau ma minerale eseese.

Ina ia mafai ona maua ni fanau lelei, e tatau ona e faʻatau fuamoa mai Wyandot mai tagata faʻamaonia faʻamaonia ina ia aloese ai mai le faatauina mai o manu felelei.

Uiga

O le mamafa o le mamafa o se moa e tusa ma le 3-3.4 kg, moa - 2.5 kilokalama. O le fua faatatau o le fuamoa o fuamoa o fuamoa o moa talavou e tusa ma le 170-180, ae mo le iʻuga o le moa e tusa ma le 150 fuamoa. O le mamafa o le fuamoa e tasi e tusa ma le 50-60 g., O le lanu o le atigi e samasama-lanu enaena.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

  • «Itumalo Orlovsky"- Mytishchi, Pogranichny Dead End, 4; telefoni +7 (915) 009-20-08, +7 (903) 533-08-22, web site orlovdvor.ru.
  • Faatoaga "Nuʻu manu"- Yaroslavl region; telefoni +7 (916) 795-66-55, +7 (905) 529-11-55, site ptica-village.ru.
  • Faatoaga "O fulu auro"- Moscow, 20 kilomita mai le Moscow Ring Road i le auala tele o Nosovihinskoe; Telefoni +7 (910) 478-39-85, +7 (916) 651-03-99.

Analogs

O le ituaiga o le Wyandot bref e tutusa lava uiga tutusa, vavae ese i se ituaiga eseese. E laiti ma o se faʻamau saʻo lava o moa lapoa. O le mamafa o le mamafa o se moa e 1 kilokalama, Hens - 800 g. I le taimi nei, o le numera o Viawotov eleeʻa e sili atu le maualuga nai lo le numera ole manu Viandot masani.

Afai tatou te mafaufau i le lanu o ituaiga ituaiga o ituaiga e pei o le siliva a Wyandot, o le lanu o lona fulufulu e foliga tutusa lava ma le fulufulu manufelelei o le ituaiga Sibright.

Vailaʻau moa Brama i ai fua faʻatatau o fuamoa tutusa e pei o le Wiandot, ae latou amata amata ona sisi i sina taimi mulimuli ane. O ituaiga e iai foi foliga tutusa, e pei o se ulu lapopoa ma se muaʻi lauulu o loʻo agaʻi i luma, o vae uumi mafiafia.

I Rusia, e seasea ona lamatia le ituaiga o le Wyandot. O le au faipisinisi amateur na ia teteʻa i ni mea laiti. Faʻatoʻa tuʻuina atu e le au faʻatoʻaga ni faʻataʻitaʻiga o le faʻatoʻaga mo faʻasalaga faʻapitoa i ni tagata faʻapitoa.