Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fai se mea e fafagaina ai fafie i ou lava lima

O le tele o faatoaga tetele ma faifaatoaga faifaatoaga. O nei manulele e ola vave vave, e aoga tele e ola, ae i le taimi lava e tasi e maualuga tele le tau o le tausiga, e pei o meaʻai ma meafaigaluega mo le fafagaina o le auala. Sei o tatou tilotilo pe faʻapefea ona mafai vave ona e fausiaina se mea e fafagaina ai oe i ou lava lima. O le a le ituaiga o fafaga, faʻapea foi ma mamanu e mafai ai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le fafagaina ma faʻafefe ai tupe.

Tulaga manaomia mo fafaga

E tatau i tagata fafaga ona tausisi i tulafono nei:

  1. Faʻatauga o le fafagaina o meaai - fafaga faʻatoʻaga e tatau ona i ai se masini e le aofia ai le avanoa o manufelelei e ulufale atu i ai (vavae, vaevaevae). E naʻo le ulu o le manulele e faigofie ona ulu i totonu o le fafaga. Afai e sili atu ona matala le masini ma e mafai e manu felelei ona aʻe i totonu, o le a faʻafefeteina meaai i luga o paʻu ma afaina i le paʻu manu.
  2. Faʻafaigofie ma maua i le faʻatinoga ma le tausiga - e faʻaaogāina le tufatufaina o meaʻai i aso uma, e tatau ona faigofie mo le liligiina, fufulu ma fufulu taimi. E le gata i lea, o le faʻaogaina o le mamanu o le fafagaina ma le lelei o mea e faʻaaoga mai ai na faʻafeiloaia. O le suavai sili ona lelei e laʻititi, e faigofie ona faʻanofoina mai lea nofoaga i lea nofoaga, faigofie ona mulumulu i le vai, e le suia ai lona tino ma vailaau i le maeʻa ona faʻaaogaina o vailaʻau.
  3. Tusa talafeagai - o le tele ma le gafatia o le fafaga e filifilia ina ia lava le lafu mamoe uma mo le ao atoa. Mo tagata matutua matutua, 100-150 mm e manaʻomia mo manu taʻitasi, ma 50-70 mm mo le moa e tasi e lava mo moa. Afai o foliga o le fafaga, e 25 mm e lava mo le fafagaina o moa a matua matutua (ina ia naʻo le gutu o le gutu). I le saʻo saʻo o le fuainumera ma le uumi o fafaga, o manulele uma (malosi pe vaivai) e mafai ona faʻamautu i le taimi e tasi.
O le mea e faia ai le faatanoa e faʻatatau i lona faʻamoemoe:
  1. O se mea e fafaga ai laau e aoga tele mo le fafagaina o lafu fagalaʻau i meaai mamago (fafagaina o fatu ma fatuga) ma le fafagaina o meaʻai minerale (faatasi ma le penisina, papa maʻa, tamaʻi tamaʻi pele).
  2. E masani ona tuʻuina lelei i latou i le palasitika poʻo le faʻalaʻau meaʻai, ona e manaʻomia ona fufuluina i aso taʻitasi ia meaʻai.
  3. O meaʻai lanu meamata mataʻutia o loʻo fafagaina i manulele mai tagata e fafagaina ma se mea faʻapipiʻi, i le foliga o se mea faʻapipiʻi e mafai ona avea ma se faʻavaa puipui e faia i le uamea pe faʻapipiʻiina mai le uaea uʻamea.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga ile auala e fai ai se fafaga faʻanatura mo moa.

Ituaiga o fafaga:

  1. Taalo - vaʻa papaʻu ma taʻavale laʻitiiti, lea e sasaa ai fafaga. Fafagaina fata i manu felelei.
  2. Gutter Feeder - e mafai ona vaevaeina i vaega, e tofu lava ma ana lava ituaiga o meaai. O le vaega pito i luga o ia meaʻai e masani ona ufiufi i se mea e masani ona fai i le uʻamea, e faʻasaʻo ai mea o loʻo i totonu mai vae o moa. E masani lava, faʻapipiʻiina meaʻai i fafo atu o le paluga, ae ia mafai e manu felelei ona faigofie ona tatu meaai.
  3. Bunker Feeder - faʻaaogaina mo le faʻapalaina o le faʻavaveina o fagogogo. O lenei masini e mafai ai e le faifaatoʻaga ona i ai i luga o le moa moa mo le tasi i le tolu aso. O le aofaʻiga manaʻomia ole fafaga (fatu poʻo le fafaga) e sasaa atu i le ogatotonu o le fafaga meaai. E ala i le paipa e tuʻuina ai le suauʻu ma le fafaga fafaga, o meaʻai mamago e ulu atu i le vaega pito i lalo ole feeder. A o 'ai e manulele meaai i le pito i lalo ifo mai le suauʻu i ni tamai paʻu e sau se fafaga fou. O le masini e mafai ai ona e faʻamamaina mea taumafa ma mama.

E te iloa? E mafai e se moamoa ona tuʻu le isi fuamoa i totonu o le faamoega, lea o le a talia e le tina ma nofo i fafo e aunoa ma ni faitioga. Ma o le tamaʻi pato poʻo le kusi o le a taʻitaʻia ma ana moa, e aunoa ma le vavaeeseina o ia mai le laʻau.

Fafagaina o mea e faʻaaogaina mo tagata e teu ai

O mamanu o fagafao manu e eseese ituaiga ma lapoa. O nisi mamanu e lapotopoto pe faʻapipiʻi, e ufiufi i ni mea faʻapipiʻi pe faia i foliga o se suauu, ma faʻaloloa foi, faʻaputu i luga o le eleele pe faʻagata faʻafuaseʻi.

Matou te fautuaina e faitau pe faʻapefea ona faia se meainu mo moa i le fale.

O ituaiga eseese e mafai ona faia i palasitika, metala, laupapa, tioata ma isi mea. O le taamilomilo, e gaoioi lelei tagata faʻatoʻa fafagaina manu pe a fafagaina manufeʻai i meaai palu ma le vevela, aua o le a ulu atu le fafaga i totonu o le fata seia oʻo ina 'ai e tagata faʻatau.

E te iloa? E mafai e poula ona ave ni fuamoa se lua, ae o nei fuamoa o le a le faʻaaogaina moa masaga. E masani lava, e lua fuamoa moa e le o aofia ai se tamaʻi pepe e tasi.

E tele faifaatoaga e fafagaina le paluga mixers mai meaʻai fefiloi ma meaʻai suamalie (beets, kāloti, gaogao, otaota otaota). O ia meaʻai ua sili atu ona lelei nai lo le na ona fafagaina o meaai mamago. Mo ia ituaiga mea taumafa ua fuafuaina ma le faʻamaufaʻailoga.

O le a manaia le faitau e uiga i le auala e fausia ai se moa moa, pe faʻapefea ona faʻaauupegaina, faʻapea foi pe faʻapefea ona faia ni fagu, faʻavevela ma moli i totonu.

I le tulaga o se fata

Pusa feaveaʻi faʻamalosi mo le fafagaina o moa

Mea e manaʻomia:

  1. Laupapa laupapa lamolemole 10-15 cm lautele ma tasi le mita le umi mo le pito i lalo o le pusa. O le fafagaina o lea umi e lelei mo le tele o fafie.
  2. Lua laupapa vaapiapi, lamolemole ma umi mo itu uumi o le pusa (lautele e oo i le 5 cm, o le umi e tutusa ma le laupapa mo le pito i lalo).
  3. Lua fasi laau laupapa mo itu o le pusa o itu. O le maualuga o itu e felafoaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 15-20 cm, ma o le lautele e tatau ona tutusa ma le lautele o le pito i lalo o le fafaga.
  4. O se laupapa vaapiapi vavae laupapa e 3-4 cm le lautele ma e tutusa le umi ma le umi o le pusa o lumanai. O lenei vaega o le a faʻaaogaina e gaosia ai le 'au e manaʻomia e faʻanofo ai le fausaga mai lea nofoaga i lea nofoaga. E le gata i lea, o le lima umi e taofia ai moa mai le ulu atu i le fafaga "ma vae".
  5. Fao faʻanoanoa po o ni fasi uila (20-30 fasi vaega).
  6. Lusipepa (20 cm).
E te iloa? Ole afia avian e matua afaina, o moa faamai e matua faigata lava ona faapalepale ma ono iu lava ina oti. O le fomaʻi o le maʻi e mafai ona fasi mai le 90 i le 100% o manulele i totonu o se fagafa moa i totonu o le 48 itula.

Meafaigaluega mo galuega:

  • penitala faigofie;
  • mita mita;
  • hama;
  • vaalele;
  • lima vaai.
Faʻamata i le pito sili ona lelei o pepe.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga mo le faia:

  1. O laupapa e filifilia mo le galuega e togafitia i se kamuta e tuʻuina atu i se tulaga lelei.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se penitala ma se pule, faailoga ma tusia uma auiliiliga i luga o le laau. O le gaosiga o mamanu muamua mai le pepa malo i lenei tulaga e le talafeagai, talu ai e le manaʻomia e le galuega se tulaga tele o le saʻo.
  3. O vaega vaʻaia e vaʻaia e faʻaaoga ai se puʻu lima. I luga o vaega tuʻufaʻatasia (itu) tuʻu numera 1 ma le 2 i le penitala, lea i le lumanaʻi o le a faafaigofie ai le faʻapotopotoga o fausaga.
  4. O pito mulimuli e faʻapipiʻi i le pito i lalo i fao poʻo sikula. E faia lenei mea ina ia lua uma le itu tauagavale ma le itu taumatau e 2 cm i lalo o le pito i lalo. O nei fusi mai le pito i lalo o le "vae" o le fausaga.
  5. I le puipui o le pito i lalo o le fao pe faasee i le tauagavale, ona sosoo ai lea ma le itu taumatau saʻo o le feeder. O nei itu e le tatau ona tafe i lalo ifo o le fausaga.
  6. O le tau maualalo ma le papaʻu ua maeʻa faʻamaina i le pepa uery.
  7. Ma le nusipepa foi e togafitia mai i le fale, e fuafua mo le gaosiga o lima.
  8. O le au o le feeder o loʻo tuʻuina i luga o le fausaga, faʻataʻoto i luga o itu o loʻo i luga ma faʻamautu faʻamautu i fao poʻo sikula.
  9. Ua sauni le nofoa fafaga e tumu i meaai mamago.
Vitio: faia o fagafaʻi moa
E taua! I le tulaga pe a fai e tatau ona faʻaaogāina se mea fafie laau mo le fafagaina o fafie i meaai susu (mash), e sasaa le vai i le fausiaina ma tuʻu ai seia oʻo ina tafe le laau mo le 5-7 aso. O le laau fulafula o le a natia uma gaʻo i le va o le tuufaatasiga, ma o le a le mafai ona tafe le suavai.

I le foliga o se gutter

E faia e tufuga ni mea e sili atu le faigofie ma le taugofie mo le faʻaaogaina o pusa pipisi. O nei meaʻai o loʻo tautau i luga o maea poʻo faʻamau uila i luga o le taualuga o le moa moa. O le maualuga o le fafaga i luga ae o le fola e le maualuga atu nai lo le maualuga o le tino o se tagata e faʻafefe. Mo manulele talavou, o le togi e paʻu i lalo, e pei o le vao, e faʻamalosia maualuga.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le auala e fai ai se meaʻai mo manu felelei, lapiti ma puaa.

Mea e manaʻomia:

  1. PVC paipa paipa o le umi ole manaʻo. Mo ulu uma e 10 o le lafu moa e maua mai a itiiti mai ma le tasi le mita.
  2. Lua laau oti ma le mafiafia o le 1.5-2 cm e fausia ai puipui o le toga.
  3. Lua vaega o se uili uumi, telefoni feaveaʻi poʻo ni vaega se lua o se maea malosi mo le faʻapipiʻiina o se pa'ū i le taualuga. O le umi o vaega taʻitasi o le faʻasiga i le lumanaʻi e faʻapipiʻiina e pei ona taua i lalo: o le mamao mai le fola i le faʻalo o le moa moa ua fuaina ma faʻaluaina e lua.

Meafaigaluega mo galuega:

  • suauu gaugau a le kamuta mo fuataga;
  • penitala faigofie ma penisina mo le makaina o vaega;
  • vaai le "Bulgarian" tusi lesona jigsaw;
  • hama;
  • lua fao uamea "lalaga".
Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i fautuaga i le fafagaina o tagata faʻatau.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. O le paipa PVC o loʻo tuʻuina i luga o le fola, o le umi talafeagai e fuaina i luga ma le fesoasoani a le moli kamuta ma faʻafefe.
  2. Faʻaaogaina o le "grinder" na vavaeeseina mai le paipa uumi. A maeʻa lena mea, faʻaaoga le meafaigaluega e tasi, ona vaeluaina lea o le paipa i le afa le umi, ma liliu atu se tootoo ma pito i tua.
  3. Faʻaaoga se penitala, maka faʻamatalaga o puʻu pito i luga o luga o laupapa. Otiotiina i le fesoasoani a se tusi faʻailoga tusi, ona faʻaofi lea i le pito i tua o se laina PVC.
  4. E lua fao "lalaga" e teuteuina i se hama i le taualuga poʻo le pito i luga o le puipui o le itu. O lo latou mamao mai le isi e tatau ona 40 cm le puupuu nai lo le uumi o le auala e fafaga ai.
  5. E lua ni laina muamua na saunia muamua (uaea) ua ave ma ua tofu i le mama. O le nonoa e le manaʻomia ona fufusi mau, talu ai o le faʻasologa o le maea e mulimuli ane faʻafetaui i le umi o manaʻo. O tautau taʻitasi e maua ai maea ua tautau i luga o lona lava fao.
  6. I totonu o le faʻalavelave faʻapipiʻi faʻapipiʻi i fao o loʻo i ai se pVC le umi. O le "fetolofi" e maua toetoe lava i luga o le fola o le moa moa.
  7. O le vaega mulimuli o le fausiaina o le fafagaina o le fafagaina o le maualuga o fetuutuunaiga. Ina ia ausia le maualuga o le maualuga, o le nonoa o le maea maea e tatalaina, ma o le maea ua fusi i luga pe lalo, ma ua maeʻa ona nonoa le nonoa, mausali i lenei taimi. O le maualuga aupito sili ona lelei mo le tautau o sea fafaga o loʻo i le maualuga o le susu po o le ua.
  8. Afai e manaʻomia, e mafai ona vaevaeina se tagata fafaga i vaega e faʻaaoga ai vaeluaga laupapa, e faia i le tulaga o se mea faʻafefe (semi-poro).
  9. E le gata i lea, o le avanoa umi mo le fafaga e mafai ona ufiufi i se faʻala uʻamea ma telelala. O lenei mea o le a fesoasoani i le tausisia o mea taumafa mama ma puipuia mai le sasaina i luga o moa. Ina ia faia lenei mea, tipi le fasi pepa o loʻo manaʻomia (o le umi e fetaui ma le umi o le tootoo, o le lautele o lona liʻo). O le fusi tautau ua afifiina i se upega (pito i lalo) ma puipuia i le pito i lalo o le fausaga ma ni maea (e faigofie ona nonoa le upega i luga).
  10. E faigofie le aveeseina o le fafaga mo le fufuluina poʻo le fufuluina - na o le aveeseina mai i le tau.

Vitio: fafaga ma inu pusa mo moa mai paipa paipa

Bunker Feeder

O mea e fafaga ai meaola, e tele ituaiga o meaola, o latou fale gaosi oloa ma fale. Ua leva ona talisapaia e le au faifaatoaga ia fuafuaga o le bunker mo lo latou tamaoaiga, tufatufaina saʻo o meaai, ma le faigofie. Mafaufau i ni ituaiga se lua e faigofie ona faia i luga o le fale.

Faitau atili e uiga i le auala e oso ai, ofe, fale ma le aviary mo moa.

PVC pipili

O le vaega lea o le suauʻu o le feeder, lea e mafai ai e manulele ona maua e le aunoa meaʻai seia maeʻa i le suauu. O lenei mamanu e mafai foi ona tautau mai le taualuga o le moa moa ina ia le maualalo le eleelea. O le maualuga o lenei faʻataʻitaʻiga o le faʻafefeteina o ipu, lea e faigata ai mo tagata faʻasalalau e faʻasalalau meaʻai.

O lenei mamanu e faigofie ona faʻaputu ma e le taugata. E faʻavae i luga o paipa PVC, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa popo. O le umi ma le lautele o le lumanaʻi le lumanaʻi e mafai ona fesuisuiaʻi, talu ai o loʻo i ai ituaiga eseese o paipa o loʻo avanoa. Ole filifili o le paipa o le paipa e fuafua ile tausaga o le manulele.

E te iloa? O le moa o le manulele lea i le tele o manu o faailoga sikola Saina.

Mea e manaʻomia:

  1. PVC pipisi vavalalata: faʻaaoga le umi e tutusa ma le umi mai le fola e oʻo i le faʻaloʻo o le moa moa minimi 30 cm. O le maualuga o le paipa fafie mo moa ma manu felelei o le 60-70 mm, o le lautele o le fagu fafaga mo tagata matutua matutua o le 110 mm.
  2. PVC paipa, faia i foliga o se tee.
  3. Meafaigaluega mo galuega:
  4. Vaavaai "Bulgarian" po o se tusi lesona.
  5. Se penitala faigofie po o se penisina e maka ai laina o tipi.
  6. Kamuta e mili le mita.
  7. Vili mo le gaosiga o faʻavae i le taualuga poʻo le faʻamaufaʻailoga mo le paipa.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a le mita o le kamuta, o le mamao mai le taualuga i le fola o le moa moa ua fuaina. Mai le taunuʻuga, e 30 cm le aveʻesea. O le maualuga lea o le suauu mo le lumanaʻi mo le taumafa vevela.
  2. PVC paipa o loʻo tuʻuina i luga o le lautele ma faʻaaoga le mita kamuta ma o le penisina e iloa ai le umi ole manaʻo.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tusi lesona jigsaw pe na vaʻai i le "moli" (faʻapipiʻi tonu le maka), vavae ese se vaega o le paipa PVC. E naʻo le tasi le pito o le paipa e vavae ese; i le pito lona lua, e tatau ona i ai se filasofa fale e faʻafesoʻotaʻi vaega eseese o le fausaga.
  4. I le pito i luga o le paipa (20 cm i lalo o le tipi), lua pu e susunuina i se lalaga vafiafia, lea e vevela i luga o se afi. O le vaega sauniuni o le mamafa telefoni felanulanuaʻi ua tuʻuina i totonu o nei pu ma faʻamaonia i le foliga o se matasele. Mo lenei laasaga, o le a tautau mai le fausaga mai se matau i lalo o le taualuga (i luga o le puipui poʻo le ogatotonu o le potu). Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamalosi le faʻamalosiina o le tagata suauu i luga o le puipui o le moa moa ma le fesoasoani o le tolu poʻo le fa itu.
  5. 'Otiʻoti se fasi mea faʻapipiʻi faʻamau faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i luga o le fola ma faʻafesoʻotaʻi i le paʻu o paipa PVC.
  6. O le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia ua aveeseina ma faʻalavelaveina e le uaea i le matau. O le fafagaina i se faʻalavelave masalomia e le oʻo i le fola e tusa ma le 20 simita. O le suauu e tumu i fatu poʻo meaai mamago i le pito i luga (lalo o le taualuga). Fafaga le fafa i luga i luga o le paʻu i luga i lalo ma taʻalo i totonu o paʻu papa. O le taimi lava e 'ai ai e moa nisi o meaʻai, vave ona faʻamalie, ia lava le moe mai le paipa, i lalo o le mamafa o le fafaga, ina ia tumu le suauʻu i fatu, o le tele o meaai i lalo ole feeder e le faʻaitiitia.
Vitio: faia o fafaga suauʻu mo moa
E te iloa? I XYI-XYII seneturi i totonu o le atunuʻu, na fuafua ai e tagata nuʻu le taimi e le o itula e seasea ona iai i totonu o nuʻu, ae o le gaioiga o le la ma pese pese.

Mai se pusa ipu tolu-lita

O se isi lauiloa ma faigofie ona gaosia le faʻatautaia o le pusa suauu.

Mea e manaʻomia:

  • pusa sisi ipu e tolu-lita mai le inu vai;
  • paleni talafeagai tapuni e aofia ai le feeder.

Meafaigaluega mo galuega:

  • paʻu pepa mananaia;
  • mafiafia totigilima faigaluega e puipui ai ou lima.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga mo le faia:

  1. O le fagu mai lalo o le vai ua mamago, mulimuli ane i ai se naifi malosi e vaeluaina i ni vaega se lua e tutusa lelei.
  2. I puipui o le pito i lalo o le fagu i le maualuga o le 5-6 cm, o ni pu e lapotopoto ile 5-7 cm ua vaeluaina. O le limite o pu e tatau ona fetaui ma le lapoa o le ulu o le broiler. O nei pu o loʻo i le isi itu o le puipui 5 cm le va.
  3. O le vaega pito i luga o le fagu e liliu i lalo le ua (pe a uma ona aveese le kesi), ma tuu i le vaega pito i lalo o le fagu ina ia le oʻo le ua i lalo ifo o le 3 cm le avanoa. Afai o le ua o le fagu e oʻo lava i le pito i lalo, faatasi ai ma le fesoasoani a se naifi, o le pito i lalo o le fagu o loʻo faʻapipiʻiina, o loʻo tuʻuina i luga le pito i luga. O le faʻatulagaga e faia seʻi vagana ua mafai ona ausia se faʻamaufaʻailogaina o le pito i luga o le fagu i le tulaga manaomia.
  4. E toetoe a saunia le tagata e tufatufa meaʻai, e tumau pea ona momoe i le pito i luga o le fagu kulupu po o le fafagaina ma ufiufi le meaʻai i luga o le paluga ma se tapuni ile pito i luga, o le a fesoasoani e puipuia le fafaga mai le timu. В качестве крышки подойдёт пластмассовая миска нужного диаметра.

Видео: процесс изготовления бункерной кормушки для кур

Где лучше разместить

Кормушку устанавливают так, чтобы доступным оставалось только отверстие для головы и клюва птицы. O le le mafai e le manulele ona fafagu le tane i le fatu, eli ai meaʻai ma ona vae, o le a taofia ai le fatuina o le le atoatoa ma le vevesi i le fale.

Aoao pe faapefea ona kuka le fafaga mo moa ma mo manulele matutua ma o latou lava lima, faapea foi ma le auala e avatu ai moa moa ma aano o manu ma le ponaivi.

O le nofoaga sili mo le nofoaga o le tanoa fafaga o totonu o le fale poo lalo o se fale. O timuga, matagi ma isi gasologa o le tau e mafai vave ona faʻaumatia le tele o fagaoa moa fou. O se tasi o nofoaga sili e teu ai meaai a manu o le tuʻuina lea o se moa tap latalata i le faitotoa.

O le mea lea, o meaʻai e puipuia, ma o moa ua i ai le uunaiga e toe foi atu i le po i le moa moa, faapea foi ma le asiasi atu i atigipusa ma mea e momoli ai fuamoa.

E taua! O manulele ei ai se pupuʻu vavalalata puupuu, ma o mea taumafa o loʻo i totonu o le tino mo sina taimi puupuu, o lea o moa e masani lava i le faagasologa o le sailia ma le faʻaaogaina o meaai i le aso atoa. O le faailoga muamua o moa e le lava le fafagaina o le faʻaitiitia o le gaosia o fuamoa i le taimi mafanafana. O le mea lea, o manulele e totogi mo mea ua leiloloa.

Fafagaina tulafono

Ina ia faʻaleleia atili fuamalie, e tatau ona faʻapipiʻi se tasi mea fafaga mo suʻega uma e 20 ma faʻapipiʻi se mea inu mo 15 uma vaimasi. O mea ia e aupito maualalo. E tatau ona tuʻufaʻatasia lelei meaʻai uma o manufelelei ma talavou matutua.

  1. Seʻi oʻo i le 20 tausaga le matua, e leai se eseesega o moa vao mai moa masani. O a latou meaai e aofia ai fuamoa kuka kuka, masini (e le o kuka) suauu, saito saito.
  2. Ua i luga o le aso lona 4, o greens tipi (5 g i le ulu) e fefiloi ma moa. I le aso lona ono o le olaga, o le falaoamata mai laau mamago (upega, talatini) e faaopoopo i le mash gradually, 3 g i le moa, ma le vaiaso mulimuli ane ua faaluaina le aofaʻi o falaoamata o le mutia i ulu uma.
  3. E sili ona aoga mo moa lapisi masila koko. E amata mai i le aso lona 8 o lona olaga, e tatau ona aofia ai o ia i mea taumafa manulele uma.
    O le a manaia mo oe le faitau e uiga i le auala e mafai ai e le moa, pe faʻapefea ona e tuʻuina atu i moa, pe faʻafefea ona fafaga faʻamaʻi moa, ma pe faapefea ma le taimi e tuʻuina atu ai vao i moa.
  4. E le gata i lea, e masani ona fafagaina i le taimi nei ia vitamini A ma E. E tuuina atu ia i latou e fafasi i soo se vaitausaga; e maua e manufeʻa o latou fua muamua vitamini mai le lima aso o le matutua. O supple supplements e fafagaina e manaʻomia ina ia le maua ai e manufeʻai ni meaʻai.
  5. I le lumanaʻi, o le taumafa autu a tagata faʻasusu e aofia ai fafaga. Ina ia mafai ona faʻatumu le manaʻoga o tamaʻi avia mo proteins, e tuʻuina atu ia i latou susu gaʻo susu (susu, cheese cheese, milk milk, reverse) sina mea itiiti i aso uma. A maeʻa ona oʻo atu i le 11 aso le matua, e mafai ona faʻaaogaina otaota i le meaʻai (5-6 g i le moa, mulimuli ane o le tele o le laʻau e faʻafetaui i le 15 g).
  6. I le 21 aso o le olaga, o suiga taua e tupu i totonu o mafuaaga: ae le o le croup, o moa ua tuʻuina i le kuka ma le eleele pateta, ae na o se vaega o le mash.
  7. E tatau foi ona aofia ai meaʻai ma meaʻai (penisina, meaʻai o le ponaivi, pusa paʻu). Amata i le tausaga e tasi ma le afa masina, o se faatanoa ma le oneone oneone ua faʻapipiʻiina i totonu o le aviary o matai vao.
  8. I le matua o le tasi ma le afa masina, e tatau ona maua e le tagata faʻataʻitaʻi le 85 kalama o meaai i le aso. Mai le tasi ma le afa i le lua ma le afa masina, o le aofaiga o meaai i le aso e faateleina i le 100 g. A maeʻa manu felelei i le 2.5 tausaga, e tatau ona latou maua le 115 g o fafaga i le 24 itula.
Saili mea e tatau ona aofia i totonu o le pusa fesoasoani mo vailaʻau muamua mo moa lapisi, faʻapea foʻi ma vitamini e avatu i moa.

E faigofie lava ona fai se mea e fafagaina ai ni mea e teu ai ou lima. E tele naua faigofie, faigofie le gaosia o faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia mea ma le tele o le fausaga i lou tofo.

E te iloa? O se tuaa tupuaga o le henamu faaonaponei o le muaʻi leosoa, pterodactyl.
E le taugata le fafagaina o fafaga a le tagata lava ia, ma o le le lava o tau mo fale faʻanatura o le fale e faʻaitiitia ai le tau o le fafagaina o moa. I le faia o se fagafalavai e tusa ai ma se poloketi a le tagata lava ia, e mafai ona maua se taumafataga e sili ona lelei ma tuʻuina atu meaai i fagafaʻalele i le taimi.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ou te lei faalavelave tele. Ave fagu paʻu. mai lalo o le vali-putty mo 3-5 lita faʻatasi ai ma faʻasologa, liliu (ma se tapuni) tioata tipi i le maualuga o le 5 cm mai le ufiufi ma tautau i luga o se maea 15 cm mai le fola. Afai e te manaʻomia le uuina o se ata. E mafai ma e le toe feliuliuaʻi naʻo le tapuni e tatau ona taʻalo i luga o le maea. Ma o le isi filifiliga e na o le va o le tapuni ma le 5mm pail ma se tufatufa.
Michaus
//www.pticevody.ru/t1601-topic#40124

I le lua aso talu ai, na ou faia ai se fafaga mo moa mai se paipa palasitika ma le diamita o le 10 cm. E talafeagai lava, e le faʻataʻapeʻapeina le meaʻai.
Numera
//www.pticevody.ru/t1601-topic#49608