Incubator

Aotelega o le incubator mo fuamoa "IPH 500"

O le faʻaaogaina o se mea e faʻaoga mo fuamoa o le a sili atu le faigofie ma sili atu ona aoga le faʻaleleia o fanau o moa. E oʻo lava i le iunite pito sili ona faigofie e mafai ai ona fatuina ni tulaga lelei mo le matua matua o le fomaʻi, faʻateleina le faagasologa o le faʻavevelaina o le vele ma faateleina le tele o le gaosiga. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa o faʻalavelave faʻaonapo nei o le IPH 500. O a mea lelei o le masini, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei - sei o tatou vaʻai.

Faʻamatalaga

Incubator "IPH 500" o se masini faʻapitoa laʻititi laʻititi e faʻatupuina ai fua o manu fefaʻatauaʻiga, aemaise lava, moa, geese, pato, turkeys, faapea pheasants ma salu.

O lenei masini ua faia i le foliga o se pusa lautele lautele ma se maualuga o le 1 m ma le lautele o le 0.5 mita, e potopoto mai i paʻu-palasitika. E mafai ona faʻaaogaina i nofoaga e ese ai le tau, pe afai o totonu o le potu o loʻo i ai le iunite, o faʻamaoniga o le vevela mai le + 18 ° i le + 30 ° C ma le maualuga o le maualuga mai le 40% i le 80%.

O vaega nei o vaega o lenei faʻataʻitaʻiga o le incubator:

  1. Fale. O loʻo faʻaputuina mai i paʻulani lakaini-palasitika, o lona mafiafia e 25 mm. I totonu o paneta, o loʻo faʻalauteleina se vaega faʻapitoa mo le faʻamafanafana, lea e faʻamautinoa ai le faʻamautu atoatoa o le iunite. O le faitotoa e fetaui lelei i le mataupu, e mafua ai ona tumau le faitauina o le vevela i le ogatotonu.
  2. Faiga o le suiga o totonu - e tuʻuina atu le liliu o fata i itula uma ile 90 °.
  3. Faʻafiafia ma faʻamafanafana galuega. E fatuina i totonu o le mea pueata se microclimate lelei, lea e manaʻomia mo le faʻaleleia manuia.
  4. Taavale. O le seti atoa o le incubator e faaopoopoina i fata e ono lea e mafai ona e tuu ai fua o soʻo se manu fefaʻataua. 85 moa e mafai ona faamaeaina i totonu o le fata e tasi.
  5. Lua pallets. O le i ai o paluga e lua mo le vai e mafai ai ona e faatumauina le tulaga manaomia o le susu i totonu o le masini.
  6. Faʻatonuina le komiti. O le incubator e sau ma se pitonuu e pulea, lea e mafai ai ona e puleaina le iunite - seti le vevela, faʻafefe, tape faʻamalo leo, ma isi, mamao.

O le masini e gaosia e le kamupani Rusia Volgaselmash, lea e faʻapitoa i le gaosiga o masini mo le gaosiga o meaola faʻanatura, gaosia o lapiti, fafagaina o puaa ma povi. O le kamupani i aso nei ua avea o se taʻitaʻi i lenei vaega, ma o ana oloa ua matua manaomia mai i totonu o faatoaga o manu felelei ma atinaʻe a atunuu o le CIS.

Siaki foi isi ituaiga o lenei incubator, e taua o le incubator "IPH 12" ma le "Cock IPH-10".

Faʻamatalaga faʻapitoa

Ua saunia e le au gaosiga le incubator "IPH 500" faatasi ai ma mea taua nei:

  • mamafa: 65 kilokalama;
  • fuataga (HxWxD): 1185 i5709930 mm;
  • puleaina eletise: 404 W;
  • numera o fuamoa: 500 vaega;
  • pulea: faʻamalosi pe ala mai i le mamao mamao.
  • laulauina o le vevela: mai + 30 ° C i + 38 ° le tikeri.
O le iunite e malosi mai se fesoʻotaʻiga eletise 220-volt.

E taua! I le faʻatinoina lelei ma le tausisia o tulafono faʻaaoga, o le auaunaga o le incubator e le itiiti ifo ma le 7 tausaga.

Gaosiga o uiga

O le potu faʻapitoa "IPH 500" ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o fuamoa o manu felelei. O lona gafatia o le 500 fuamoa moa. Ae peitai, e mafai ona faʻaaoga meafaigaluega e aveese ai:

  • 396 fuamoa taoʻa;
  • 118 kusi;
  • 695 fuamoa.

Faʻaaogaina o le Incubator

O lenei faʻataʻitaʻiga masini o loʻo i ai galuega nei:

  • faʻamatalaga faʻamatalaga (faʻaali). E i ai le sikoa i luga o faitotoa o le incubator, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e maua ai e le tagata faʻafaigofie le avanoa e ulufale ai i faʻamatalaga talafeagai: vevela, fata e sui ai taimi, ma isi. A maeʻa ona ulufale atu i tuaoi, o le isi faagasologa o le tausisia o fuainumera faʻatulagaina e faʻatautaia lava ma faʻaalia i luga o le laupapa;
  • fan. O le iunite ua faʻapipiʻiina ma se mea e fausia, e ala mai i pupuni lea o loʻo lele mai le ea i totonu o le mataupu;
  • leo leotele. O le masini e iai se faʻalogo faʻalogo faʻafuaseʻi, lea e faʻaaogaina pe a tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o le potu: e moli moli pe leai foi le faʻamautuina o le vevela. Pe a vaeluaina le eletise, o le a lelei le lapataiga, ae ui i lea, o le vevela lelei ma le vevela e manaʻomia mo le faʻamafanafanaina o fuamoa e tumau mo le isi tolu itula.
E te iloa? O loʻo i ai se ituaiga o moa - vao vevela po o lapoa lapoa, e le faʻafefe ai fuamoa i le auala masani, ae fausia ai uluai mea "faʻaogaina". O le mea lea e mafai ona avea ai se mea faʻapitoa e pei o se vaʻa masani i le oneone, lea e tuu ai e le manulele fua. O le tuʻuina o fuamoa 6-8 mo le 10 aso, o le moa e tuʻuina le pipi ma e le toe foi i ai. O togi Hatching e toso ese mai le oneone na oi latou lava ma taitaia se olaga nofofua, ae le "fesootai" ma o latou aiga.

Le lelei ma le le lelei

O mea taua o lenei faʻataʻitaʻiga o le incubator o:

  • fuataga maualuga o le lelei, galuega faatino ma tau;
  • le gafatia e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o fuamoa o manu felelei ma manu felelei;
  • otometi matala;
  • mafai gafatia ona pulea lelei le iunite i luga o le mamao mai le mamao;
  • faʻaauau le tausiga o le vevela ma le susu i se tulaga saʻo lelei.

Vaʻai foʻi isi faʻataʻitaʻiga incubator pei: BLITZ-48, Blitz Norma 120, Janoel 42, Covatutto 54, Janoel 42, Blitz Norm 72, AI-192, Birdie, AI 264 .

Ae ui i lea, faatasi ai ma le tele o tulaga lelei, e faʻaogaina e le aufaitau nisi o mea le lelei o se faʻaosoina:

  • e le o se mea talafeagai le nofoaga o le taʻiala (i tua o le pito i luga);
  • le manaomia mo le faʻavavevave taimi o le faʻatulagaga;
  • o le manaʻoga mo le vaavaaia lelei o le iunite, mo se faʻataʻitaʻiga, e siaki ai le susu.

Faatonuga i le faʻaaogaina o masini

Mo le faʻaaogaina umi o meafaigaluega, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Saunia o le incubator mo le galuega

O le saunia o le masini mo le taotoga e aofia ai ni laasaga taua:

  • faʻafesoʻotaʻi meafaigaluega i totonu o le fesoʻotaʻiga, seti le vevela e manaʻomia ai le mamafa + 25 ° C ma tuʻu le iunite e faʻamafanafana mo le tusa ma le lua itula;
  • pe a uma ona vevela le mea pueata, tuu ia fata ma fuamoa i totonu, sasaa vai mafanafana i totonu o fata ma faateleina le vevela i + 37.8 ° c;
  • tautau se fasi ie i luga o le pito i lalo, o le pito i lalo e tatau ona tuu i lalo i totonu o se pani i le vai.
Aʻo leʻi faʻaaogāina le masini, e tatau ona faʻamaonia le faitauga o le vevela i luga o le faʻaʻailoga ma i le thermometer e pulea, lea e tatau ona tuʻu i totonu ole potu. Afai ei ai ni faʻafitauli i le vevela, e tatau ona faasaʻo.

Aoao pe faʻapefea ona fafagaina lelei ma faʻamautu i le fale: moa, turuki, pato, faʻapea foi le gaosi.

Lauina o le fala

I le taimi lava lea ao le i faia, e tatau ona fufuluina fuamoa i lalo o le vai inu mafanafana pe i se vaivaiga vaivai o le potassium. I le i ai o le palapala palapala i luga o le eleele, e fautuaina e fufulu lelei ma le faʻaeteete i se pulumu vaivai. E tatau ona sasaaina le vai ile papa i le tulaga ua faamaotiina.

O le fata mo fuamoa e tatau ona faʻatulagaina i se tulaga faʻapitoa ma ia gaugau faʻamau i totonu kopi. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatulagaina o fuamoa i totonu o fata i se auala faʻalavelave. O moa o moa, pato, uʻamea ma turuki o loʻo tuʻuina i luga i se pito i luga, i se tulaga saʻo, togi i se tulaga vavalalata.

E taua! O fata ma fuamoa e tatau ona tuleia i totonu o le masini seia maeʻa. Afai e le maeʻa lenei mea, e mafai ona vave faʻaaogaina le masini valve.

Faaulu

I le taimi atoa o le faagaoioiga o le masini, e tatau ona le itiiti ifo i le tasi i aso uma e lua e suia ai / faaopoopo vai i luga o papuipui, ma faalua i le vaiaso e suia le tulaga o papuipui e tusa ai ma le fuafuaga lenei: tuu le pito maualalo i luga, mulimuli uma - tasi tulaga maualalo.

Ina ia faʻamafanafanaina le mea faʻapipiʻi, e fautuaina e tatalaina le faitotoʻa o le iunite mo le 15-20 minute:

  • mo fuamoa pepe - 13 aso talu ona tuʻuina;
  • mo fua o goose - i le 14 aso.
A maea le lua vaiaso o le faʻaogaina o le faʻaoga, e tatau ona tape le galuega o le liliu o fata ma taofi i latou mo:

  • moa masini - mo le 19 aso;
  • salu - mo le 14 aso;
  • kusi - mo le 28 aso;
  • pato ma pipi - mo le 25 aso.
Aoao pe faʻapefea ona faʻamaʻi lelei: incubator ma fuamoa aʻo leʻi tuʻuina.

Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le embryos le lava o le okesene, e lelei le faʻaleleia o le potu e faʻaalu ai.

Hatch chicks

I le faaiuga o le faʻaosoina o le faʻaosoina, o moa e amata ona paʻu. O le amataga o le vaitaimi pisi o le a faʻalagolago i le ituaiga o fuamoa:

  • moa - 19-21 aso;
  • tolotolo - 25-27 aso;
  • pato - 25-27 aso;
  • kusi - 28-30 aso.
A tusa pe tusa ma le 70% o tamaʻi moa, e tatau ona filifili tamaʻi susu, aveese le atigi.

A maeʻa le faʻaogaina o le pulou, e tatau ona fufulu le potu i mea e pala, faʻamaʻi faʻapitoa e faʻaaogaina ai siaki iodine poʻo Monklavit-1 faleoa fale.

Tau telefoni

Ona o lona tau taugofie ma le "mauʻoa," o le incubator IPH 500 ua maua ai le tele o talosaga i totonu o aiga ma aiga moa laiti. E faigofie ona faʻaaoga, faigofie ona puleaina, e le manaʻomia se poto faapitoa ma tomai mo le faʻatinoga. I le asō, e mafai ona faʻatau le iunite i faleoloa faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi, faapea foi i faleoloa o mea taufaatoaga ma mea faatekinolosi. O lona taua i le lapisi e ese mai le 49,000 i le 59,000 rubles. I le toe faʻatau i luga o tau o le tau e fai: 680-850 cu I le UAH, e mafai ona faatauina le masini mo le 18,000-23,000 UAH.

E te iloa? O le taufaʻatau o le aufaʻatau o le fanau i le lumanaʻi ma le filemu o faifaatoaga. O le tele o le pito i lalo o le "agasala" e ala i le lafoina o le vevela, le mautonu o le vevela ma lona salalau i le 1.5-2 °, tulaga le lelei, faʻafeololo pe sili atu. O le mea moni, o tagata gaosi oloa mo na tupe itiiti, e le mafai ona latou faʻaogaina le masini i vaega aupito sili ona lelei ma lelei galuega.

Faaiuga

I le faaputuputuina, e mafai ona maitauina o le incubator "IPH 500" o le filifiliga aupito sili lea ona lelei ma le taugata mo le faʻaaogaina o fale. E tusa ai ma le faʻamatalaga a le tagata faʻaaoga, o loʻo ia faʻatasi ma lana galuega autu - o le faʻavaveina ma le faʻaleleia o le faʻatoʻaga. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻatonuga faʻapitoa, faʻaogaina lelei, o galuega faʻatinoina ma se fua faatatau lelei / tau lelei. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le le atoatoa o le masini komepiuta o faʻagasologa uma, e tatau i tagata faʻapipiʻi ona faʻamalosi i taimi uma le kamera ma fetuutuunai le maualuga o le maualuga.

Faatasi ai ma analog o lenei faʻataʻitaʻiga, matou te fautuaina:

  • O le iunite a Rusia "IFH-500 NS" - ua toetoe lava tutusa foliga tutusa, o loʻo faʻaalia e le i ai o se faitotoa tioata;
  • O le masini a le kamupani Rusia "Blitz Base" - faʻaaogaina i faatoaga tumaoti ma faatoaga laiti, sili mo pisinisi pisinisi.
O le faʻaaogaina o mea faʻaonaponei faʻaleleia mo manufasi e mafai ona faʻaititia le tau o manu felelei ma faʻaleleia gaoioiga tau tamaoaiga. O loʻo faʻaaogaina e le au faifaatoaga meafaigaluega i tausaga taʻitasi ni masini fou o masini e faʻaaogaina ai, ia ei ai matāʻupu faʻapitoa faʻapitoa ma faʻagasologa le faʻaogaina o le faʻaoga.