Currant

O se fua lauiloa mo le faia o le uaina fuamini uli i le fale

Le vine sili ona lelei - kuka i ona lava lima.

O se tasi o vine lauiloa mo le faia o se vaiinu o le fua o le currant currant.

A maeʻa ona faitau le tusiga, o le ae iloa pe faʻapefea ona faia se uaina e leai ni paʻu.

Black Currant Wine: Lisi o Meaʻai

O le kukaina o se mea inu uaina i totonu o fale ua sili ona faigata ma faigata. E taua tele le saunia lelei o mea uma.

O le a e manaʻomia:

  • lanu uliuli;
  • vai ua tunu;
  • suka

E taua! Ina ia puipuia le faaleagaina o meainu o le uaina ma mea leaga leaga, e talafeagai liligi i totonu o le vai vevela ma malogo o koneteina uma o le a faʻaaogaina i le faagasologa o le faia o le vaiinu.

I le averesi, o se pakete lita e 10-lita e mafai ona aumai pe tusa ma le 1 lita o le sua. I luga o se fagu-20-lita, o le averesi o le taumafataga o le 3 kilokalama o vine.

Auala e filifili ai vine mo le uaina ua fausiaina

Mo le maua o se meaʻai lelei ma maualuga, e tatau ona filifili ma le totoa fua mo ia. Aveese ma le faʻaeteete le fua pala ma le pala. Berries, o le amio saʻo ua gau, e le talafeagai foi mo le saunia o se uaina. E tatau ona aveese nai mea laiti ma lala.

Fufuluina mea E tatau ona faia naʻo pe afai ei ai se eletise malosi. Afai e le lava le suamalie o vine, o le a muamua ona pipiʻi ma aumai i se mea e pei o le kiona.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Pe a fai le uaina fuamini uli i le fale, e taua le mulimuli i taʻiala taʻitasi. E na o le tausisia o fautuaga uma e mafai ona maua ai se mea inu suamalie.

O le aulelei o le fale uaina o le a fiafia e faitau e uiga i le sauniuniga o le uaina "Isabella".

Sourdough

O le laasaga muamua o le faia lea o se tagata e amataina. Raspberries, strawberries, vine po o vine vine e talafeagai mo ia. O nei fua o le a avea ma faavae sili ona lelei mo le uaina i le lumanai. O lo latou fufuluina i le vai e le o faia, aua e mafai e lenei mea ona faʻaumatia pe fufuluina le uaina. 200 g o vine e tatau ona tuu i totonu o se koneteina tioata, faaopoopo le afa o le suka ma le 1 lita o le vai. O le ua e tatau ona faʻamaufaʻailogaina i se cotton poʻo se gau, ona tuʻu lea o le fagu i se nofoaga mafanafana. E le tatau ona i lalo le vevela 22 ° C. A maeʻa pe a ma le 10 aso, o le a amata ona faʻamalosi le masini - o loʻo faʻaalia ai le saunia o le fefete. Ina ia saunia le 10 lita o le uaina uliuli, o le ae manaomia le tasi ma le afa ipu keke.

E te iloa? I aso anamua, o le currant currant ei ai lona igoa lona lua - "monastic berry". E afua mai i le mea moni e faapea o le laau toto na ola i le toetoe lava o monasteries uma. Na faʻaaogaina e le au monks le pule e le gata mo le faʻaaogaina o tagata, ae faʻapea foi mo le sauniuniga o fualaau faasaina.

Pulp

O le isi laasaga o le saunia lea o pulupulu. Faaaoga le vaega lenei: 1 kilokalama o fualaau aina i le 1 ipu vai. Ina ia maua lenei paluga, e tatau ona faʻapipiʻi fua mama o currants i le vai mafanafana. Sourdough ua faaopoopo i le paluga ma ua tumu le fagu i le tolu kuata. E tatau ona tapuni le ua i se ie ma tuu le vaa i se nofoaga mafana mo 3-4 aso. I le taimi lea, e tatau ona faʻagasolo le faagasologa o le faʻamalosi. Ina ia aua nei togi le pulupulu, e tatau ona e fafaguina i lea taimi ma lea taimi - pe a ma le 2-3 taimi i le aso.

Faʻasalalauga

O le fua o le suavai e tatau ona faʻamamaina pe faʻafefete i totonu fufulu otaota mai le tioata, e lelei le fufulu ese ma faʻafefe i le vai mama. A maeʻa ona faʻafefiloi ma toe faʻafefe. Liquid, lea ua fausia pe a uma ona lolomiina, ei ai le igoa "wort". E tatau mo laasaga nei.

O le uaina a le aiga e mafai ona faia mai le tele o fualaau aina ma fualaau: apples, raspberries, yoshta, chokeberry.

Fermentation

Ina ia mafai ai ona lelei le pala, e tatau ona faatumauina le saʻo lelei o le vevela - e pei 23 ° С. Afai e maualalo le fuainumera, e iai se tulaga lamatia o le a le tupu le faʻamalosi, ma afai e sili atu, o le a soona inu le malosi ma e le mafai ona maua le malosi.

E taua! Aua le faʻafefete le fefete i le tagata amata - ua latou i ai nei i luga o fua. Ona o le tele o a latou tupe, e mafai ona latou faʻamalosi, ma o le a le mafai ona e maua se meainu suamalie.

O le faʻafefiloi e maua mai le taua, vai ma le suka gaosia, o loʻo ave ma ua tumu le fagu i le tolu kuata. O lea vaeluaga e talafeagai mo le fausiaina o se faamauvai, lea o le a taofia ai le ulu atu o le ea i totonu o le uaina. Afai e tupu lenei mea, o le mea inu e pei o le vineta e tofo ai. I le faagasologa o le faʻamalosi e le muta, e tatau ona e faaopoopo i taimi uma i le paluga suka. E masani ona faia lenei mea i le 2-3 aso (100 g o le sukalala ua faaopoopo i lita taitasi o le wort), ona sosoo ai lea i le vaiaso. I le taimi nei, ia maitau lelei pe faʻapefea ona gaosia le kesi i totonu o le masini, lea o loʻo faatofuina i totonu o se ipu vai.

E masani lava e tatau ona 1 le afa ile 20 minute. E mafai e le faʻamafanafanaga ona faia 20-30 aso. Ina ia atili inu le inu, e tatau ona e taofi le kuka i luma o le taimi ma alu i le isi laasaga o le faia o le uaina. Afai e te fuafua e maua se vai inu, e tatau ona tutoatasi le faiga o le faʻamalosi.

Aoao pe faʻapefea ona faia se uaina ua maeʻa ona faia i le fale ma le siama.

Malamalama

Faʻataʻitaʻiga faigofie mo le uaina currante uliuli, mulimuli i fautuaga uma, e mafai ona maua ai se meaʻai suamalie.

O se tasi o vaega taua ma taua o le faamaninoga lea o le ava. Ina ia faia lenei mea, ua tuʻuina le uaina i totonu o le pulou poʻo le tuʻu i totonu o le pusaaisa mo 3-4 aso.

Manaomia ia matau tua o le suiga o le lanu. A e filifili e inu le vai i le vai e manaʻomia, e tatau ona e vavae ese le uaina ua maeʻa mai le suavai e ala i le pamuina i totonu o se faʻapaʻu manifinifi i totonu o se pusa faʻapipiʻi mama ma faʻamamaina. Pe a uma lena, ona toe faʻamaufaʻailogaina lea o le vai ma tuʻu le fagu i se nofoaga malulu. O le faʻaaliga o le vevela o le ea e le tatau ona maualuga atu nai lo le 10 ° le ao. A maeʻa ona faʻaleleia le faʻamalosi e tatau ona fai le filtration.

Toto

I le taimi mulimuli, ua faguina le uaina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga ipu fagu tioata, o loʻo faʻamaufaʻailogaina lelei ma tuʻuina i se nofoaga malulu.

E te iloa? E manatu o le tosoina o se fualaau lelei e sili atu i lima, e aunoa ma le faʻaaogaina o se mea vailaʻau poʻo isi masini eletise. O lea e te fafagaina ai lou malosi.

Tuutuuga ma aiaiga mo le teuina o le uaina

O lenei ua e iloa le auala e avea ai le uaina e le o se meaʻai ma se fua faigofie lea e mafai ai ona e fiafia i le uluai tofo o le meainu. Ae ina ia mafai ai ona e fiafia i ai ma ina ua mavae sina taimi, e tatau ona e iloa pe faapefea ona teu lelei. E taua le matauina o nisi tulaga e teu ai meainu, lea tatou te faamatalaina i lalo.

  1. Paʻu maualalo: o le uaina e sili ona puipuia i le maualalo o le vevela. Afai e te tausia i totonu o se fale mautotogi, e tatau ona e maua se nofoaga e ese mai mea masini afi ma ave o le la. E sili ona lelei le teuina o fagu i totonu o le pulou, ae le o tagata uma e iai na tulaga. O le mafanafana lelei o le ea e tusa ma le 14 ° C. E tatau foi i le potu ona faatumauina maualuga le maualuga.
  2. Le malamalama o le la: e taua le le malamalama o le malamalama i totonu o le fagu.
  3. Le tulaga faʻasalalau o fagu: o lenei mea e tatau ai ina ia faʻafefeteina le kulumu i le uaina. Afai e magoto, e i ai se tulaga lamatia o le a alu le koneteina.
  4. Faʻalologo: e taua e iai pea fagu - soʻo se luluina ei ai sona aʻafiaga i le manogi o le uaina.

I le fale, o vine ma fualaupapa e faia ai se sua suamalie.

Faatasi ai ma tulaga talafeagai, ua mafai e le uaina ua faia i le fale ona faatali mo se taimi umi mo le mataupu pe a filifili e taumafai. E mafai ona teuina i le pusaaisa mo le 3 tausaga. Ae ui i lea, o le umi umi o taimi e oʻo atu ai i le faʻamamaina o le vaiinu.

O le uaina lanu uliuli e faia tele lava "mo ia lava", ma e le o se mea umi mo le umi. I soo se tulaga, o lenei vaiinu, lea e ofoofogia lona tofo, o le a mautinoa lava le teuteuina o se taumafataga.