Grow cucumbers i totonu o le falemafa

Tuputupu ae o kukama mai fatu i totonu o se fale kati

O le totoina o kukama i totonu o se fale kati mai fatu, ei ai se tulaga lamatia o le maua o le tele o fugalaau fugalaau. Ae ui i lea, o le tele o tagata fai togalaau o loʻo suʻe i lenei auala aua o se taimi aupito itiiti e faʻaaoga pe a faʻatusatusa i le metotia o fatu.

Ina ia maua se seleselega lelei ma faʻaitiitia le lamatiaga, e taua le tausisia o ni fautuaga, e amata i le filifilia o fatu ma a latou sauniuniga.

Taimi

Aʻo leʻi leva ona lūlūina fatu e tatau ona filifili pe o le a le taimi e totō ai kukama i totonu o le lauʻeleʻele. Mo le tuputupu aʻe lelei o kukama, e tatau ona mafanafana le eleele i le sili atu i le1212 ° C, ma o le vevela o le vevela e le tatau ona i lalo ifo o le +15 ° C. I totonu o se kiona, o ia tulaga e tutupu i le aso 20 o Aperila, ona mafai lea ona e amata toto.

E te iloa? Kukama e aʻafia i le aiga Pumpkin, ma o lona lauʻeleʻele ua manatu o le vae o le Himalaya.

Maualuga

I totonu o le greenhouse, e mafai ona e ola i ituaiga eseese o kukama, o lona uiga o le pi-pollinated, ma le pulupulu, poo le parthenocarpic, lea e palotaina tutoatasi.

O kukama maualuga, o le mea e sili ona fautuaina mo le ola i totonu o eleele puipuia, o ituaiga ia Domashny, Rossiysky, Regatta, Zarya, Moscow Hothouse ma Relay.

E mafai ona toto kukama e le gata i totonu o le kiona ma fanua tatala, ae faʻapea foi i le tele o metotia e le masani ai: i pakete, fagu palasitika, paʻu, ato, i luga o le windowsill poʻo le faletusi, e le hydroponics.

I le va o ituaiga o le totoina mai o aiga o ituaiga lauiloa ia "Annie F1", "Parker F1", "Angel F1", "Gosha F1", "Blanca F1", "Burevestnik F1". Mai i ituaiga totoga mai fafo, ua tuuina atu i vaega nei: "Cristina F1", "Masha F1", "Marcella F1", "Pasamonte F1".

Filifiliga Filifilia

A filifilia le fatuina e tatau ona faʻataʻitaʻiina e le taʻiala nei:

  1. Muamua, e tatau ona e filifili i le ituaiga o fatu: varietal poʻo le kulupu. Afai e te fuafua e aoina fatu mo le toto i le vaitau e sosoo ai, ona e manaʻomia lea ona e filifili fatu fatu. Afai i le pito i luma - o se seleselega tele ma le faʻamaʻi o maʻi, o lona uiga o le filifiliga pito sili ona lelei o le a faʻapipiʻi. O le tuputupu ae o kukumba o le kulupu i totonu o se fale kati, e sili atu ona faigofie, talu ai e le manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o le palotaina o vao.
  2. Ma le isi, e tatau ona e faailoa mo oe lava le mafuaʻaga o le seleselega: faasao poʻo le faʻaaoga fou. I luga o afifi faʻatasi ma fatu, o faʻamatalaga e masani ona faʻaalia, o le mea lea e sili atu ona lelei lenei ituaiga. Kukama mo le faʻasaoina e masani lava e laʻititi ma e leai ni mea faʻapitoa.
  3. O se taua taua o le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  4. O le tele o kukama, aemaise lava le varietal, o loo i ai se tofo oona. O lenei faitioga e faʻamaonia mo le toatele, o lea e tatau ai ona e gauai atu i tusitusiga i luga o afifi. O ituaiga vailaau ma isi pollinated ua faaigoa "e aunoa ma le ita."
E te iloa? I a tatou latitudes, o kukumba ma pimples e taatele, faatasi ai ma tamai nila i le pito. I Sisifo, peitaʻi, latou te fiafia i ituaiga lanu mama, ma o pimples e taʻua o kukama i le "ofutino Rusia".

Faʻaleleia eleele

A o lei totoina kukama i totonu o se fale koli, e tatau ona saunia le palapala. Pe a sauni le palapala, ia siaki muamua lona alo. Talu ai o kukama o se fualaau aina e le fiafia i eleele muʻa, o le acidity index should be no more than 6.5. I se isi tulaga, e manaʻomia le faʻaopopoina o vaega eleʻele i le eleele. E tatau foi ona faʻaleʻeleina le eleele i le faapalaga ma le manulele: o kukama e fua lelei fua ile eleele.

I luga foi o le sikuea 1. E mafai ona ou faia:

  • 2 tsp. superphosphate;
  • 2 tbsp. l fafie fafie;
  • 2 kilokalama o se paluga faapitoa mo kukama.
E tatau ona faʻasasusu faʻamaʻi i le taimi lava e tasi ma faʻatasi ai ma se rake na goto ifo i le loloto o le 10-12 cm. E le gata i lea, o le eleele e mafai ona togafitigaina ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.

Lafoaʻi tulafono

E lua metotia o le totōina o fatu i totonu o se pupuuga lanumumu: e mafai ona fufulu ma faʻamaina.

Ava

O le auala vevela e totoina fatu pe a manaʻomia muamua le totoina, talu ai o fatu na saunia e ono pala i le le lelei o eleele vevela. Toto le fatu i totonu o pupu e tusa ma le 2 cm le loloto, ma tuu ai se mamao i le va o le 15 ma le 20 cm. O le vaeluaina o le laina e tatau ona 35-40 cm. Afai o le maualuga e maualuga tele pe a lūlūina, o le a vevela laʻau pe a 2-3 aliali mai.

Germinated

E tatau ona totō fatu laau e faʻamalosi fatuina. Afai o le totogo e oʻo atu i le sili atu i le 0.5 cm aʻo lei lulu, o le a vaivai le laau. Mo le germination, o fatu ua gase, afifi i ie, i le vai vevela vai. E le tatau ona tele naua le vai, ina ia le faalavelaveina le tafe mai o le ea i fatu. O le taimi lava e tumu ai fatu, e tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo aso e lua mo le faʻamalosi. Ona tatau loa lea ona totoina i le eleele e pei ona faamatalaina i luga.

Totoina o togalaau

I le taimi muamua, e taua tele le faatea ese o vao i le taimi nei ina ia latou le 'aina ni meaʻai mai le eleele. O le mea lea, i lenei laasaga, o le mea autu lava ia vave tatala le eleele. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai le aʻa ma le aʻa o kukama.

Suavai le toto laau e tatau ona tusa ma le tasi i le vaiaso, i taimi uma ma vai mafanafana, a faʻapea o le oti o aʻa e ono tupu.

E taua! E matua faʻasaina le faʻasusu ma se pulupulu ina ia aloese mai le faaleagaina o le aʻa.

A maeʻa ona faʻaalia ni laʻau moni se lua, e fafagaina fualaʻau i le nitroammophoska ile fua ole 3 tsp. 3 lita o vai. I le taimi o le fatuina e taua tele le faia o le pine, o lenei mea e fesoasoani i le atiina ae o se aʻa malosi.

Faʻapitoa tausiga mo vao matutua

O le tupuina o laau e tatau ona lelei ona fausia i totonu o le vao e ala i le nonoa i luga o le vao. E tatau ona fausia le suka i le tasi itu, ma aveese ai le itu. A oʻo i le pito i luga o le ala, e tatau ona tuiina luga. E tatau ona faʻamautinoa o loʻo tumau pea le susu o le palapala, ae e le tatau ona faʻatagaina le faʻaleleia o le eleele. I le averesi, o vai matutua e fafagaina ile taʻi 2-3 taimi i le vaiaso. O fugalaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina e pei o le faʻamalaʻau: mullein, humus, compost, moa moa. E oo atu i le 200 g o meaola e faaopoopo i se pakete vai. E tatau ona fofo le fofo mo aso e lua, ona 50 faaopoopo lea o le superphosphate ma le 200 g o le pefu. I le taimi o le vaitau e le tatau ona sili atu ma le 5 ofu.

E taua! O le soona inu ma le fomaʻi o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le gaosiga o oloa: o le lanumeamata lanumeamata e amata ona tupu ma le malosi, ma ua tolopoina le fuga.
O nei fautuaga, pe faapefea ona totō kukama i totonu o se kiona, o le a fesoasoani e vave maua fua o nei fualaau faisua i lau laulau.