Laʻau

Jasmine Sambac - ituaiga lauiloa, auala e tausi ai

I totonu o laau i totonu, sambac jasmine, poʻo le jasmine Initia, e sili ona lauiloa. O le matagofie o le aganuu e faatosinaina e le gata i fugalaau sinasina-paʻepaʻe, ae faapea foʻi ma lona manogi. Ina ia lelei le ola o le laau ma fuga lauulu, e tatau ona e iloa tulafono mo le tausiga i le fale.

Jasmine Sambac - o le a le ituaiga fugalaau, o lona aiga

E i ai se finauga i le va o tagata fai togafiti e uiga i le atunuu o Jasmine. O nisi e talitonu o le fugalaau o se tagatanuu o Iran, ae o isi e taʻua Initia o lona atunuu. O loʻo i ai faʻamatalaga na ola le laau i luga o poloaiga a tupu Aikupito, tupu Peresia ma a latou avā. I tusitusiga anamua a Aikupito e mafai ona e mauaina faʻamatalaga o ituaiga eseese o le Jasmine.

O le a le foliga o le jasmine sambac

Manatua! Sambac o le fugalaau o le atu Filipaina.

Jasmine Sambac o se vao e masani ona alu, e masani ona aeʻa, o le aiga o Olive, lea e oʻo atu i le maualuga o le 2 m. O le vaetogo e umi ma manifinifi, e foliga tutusa ma vine. E lanu enaena lanu, o le mafuaʻaga latou e foliga ai o lala laau, tele laʻau.

Samoc Blooming

O laulaau e lamolemole, lanu meamata i le lanu, ausia le umi o le 10 cm. O loʻo faʻafeagai ma le isi ma maua ai se foliga ovoid. Fugalaau e pei o le foliga o se paʻu uamea; latou te fuga i pito o paranesi i vaega e oo atu i le 10 fasi vaega. O se ipu e aliali mai i le pito o le ponuncle (o le fugalaau lenei), e oʻo i le diameter o le 1 cm. E faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o laau, o le lanu o fugalaau e eseese: mama atoatoa, samasama poʻo le mumu.

Taua! Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le taimi, o le fuga o le vao e na o ni nai masina.

Eseesega o laau i totonu ma igoa e foliga mai

Jasmine totonu - pe faapefea ona tausi

I le natura, e sili atu i le 250 ituaiga eseese o jasmine, e ese mai le tasi i le isi i uiga taua.

O ituaiga taatele e masani ona tutupu i le fale:

  • Jasmine e faʻapipiʻi vaʻa Arabian. O lona uiga autu o se fugalaau fugalaau, e oʻo atu i le lapoa o le 2 cm. O le vao vao e mafai ona tuputupu ae vave. Fugalaau e amata mai i le amataga o Mati ia Oketopa. Arabese jasmine ua faamoemoe mo le galueaina i luga o le faapaologa ma luga o le auala. E gafatia ai nofoaga lanu ma le paolo.
  • Jasmine ituaiga Beauty of India. O se ituaiga masani e masani ona faia e tagata Initia. E talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu ma mo le tatalaina o fanua. O lona lanu e oʻo atu i le maualuga o le 3 mita. Faʻasaga lelei, e toetoe o le tausaga atoa e tupu ai le fugalaau. Mo le tele o faʻamatalaga, e tatau ona teuteuina le manaʻoga. O fugalaau e papaʻe paʻepaʻe, i totonu o se uumi umi o loʻo i ai se manoa o laʻau faʻamaʻi samasama samasama.
  • Jasmine ituaiga Orleans teine. O le eseese o loʻo faʻaalia mai i le saoasaoa o le alualu i luma ma le le mautonu. Ina ia maua le tele o fuālaʻau ma le saʻo, ia manaʻomia ona vavae le togavao. Fugalaau e tumau i luga o le laau mo le sili atu ma le tasi le aso, ona paʻu ese ai lea, ma fai fou i tafatafa o latou. O le koluse o le fugalaau e 1.5 cm.
  • Grand Duke o Tuscany. E faasolosolo lemu le siʻitia o le ituaiga i isi ituaiga, ae ese i le 5-centimeter terry inflorescences. O fugalaau e lua ona laina o petals, e foliga tutusa ma foliga o se rosa. Na lagona e Jasmine le lelei i le paolo.
  • Mali Chat. Faʻateleina le tuputupu ae o le vine. O se uiga iloga o le ituaiga o se manogi malosi, ae o fugalaau e laiti - e na o le 2 cm. O le fuʻa e matauina i le tausaga atoa. O le laau e mafai ona ola i luga o le la ma i lalo o le paolo.

Grade Grand Duke o Tuscany

Tausia fale mo le Jasmine sambac

Terry geranium - o ituaiga sili ona lauiloa

Jasmine o le a tupu ma fuga, pe afai e te mulimulitai i tulafono talafeagai ole tausiga:

  • Malamalama ma tulaga vevela. E manaomia e le togavao se mafanafana ma susu. O le maualuga o le vevela e 20 tikeri Celsius. I le taumalulu, e tatau i le fugalaau ona faʻaopoopoina faʻasalalauga faaopoopo. E taua le puipuia o le laau mai le susulu o le la ina ia aloese mai le mu i luga o laulaau.
  • Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana. E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala. I le taumafanafana - 2-3 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, e faʻaititia le vai i le 1 taimi i le vaiaso. E le mafai ona e faʻafefeteina le eleele, a leai o le laau e mafai ona lafo ese le lau. Ina ia faatumauina le faʻamamaina, ia sulu le vao i le vai i le vevela o le potu.
  • Laʻei pito i luga ma lelei le palapala. Fertilizers mo le jasmine e faʻaaogaina i le masina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaogā le ofutino luga o le vai e aofia ai le potassium. O le vaifofo paleni e sasaa ifo i lalo o le aʻa poʻo le faʻapipiʻi i luga o lau. I le taumalulu, e le manaʻomia e le laau le faʻamaina. O le eleele mo le totoina e saunia mai le oneone ma le humus, aua e tatau ona tatala ma malamalama.
  • Tele le malosi mo fugalaau. Pe a suia le jasmine, o le fagu fou e tatau ona 2-3 cm le lautele atu nai lo le muamua.
  • Teuina ma le totoina. Ua totoina le laau i le tautotogo. Mo togavao laiti, e tatau ona faia i tausaga taʻitasi, i le lumanaʻi o le fugalaau e manaʻomia le faʻafeiloaʻi faʻatasi i le 2-3 tausaga, pe a tumu le ulo i le aʻa. O le faʻavaeina o paleni Jasmine o loʻo faia i le taumafanafana, i le taumalulu e le faia ia taualumaga, talu ai ua faʻagesegese le tupu o le vao.

Fautuaga! Pe a faʻapipiʻi se fugalaau i totonu o se totō fou, e sasaa ifo le alavai ole lapoʻa poʻo nai tamaʻi laʻitiiti i le pito i lalo o le ulo ina ia le pala le aʻa. Jasmine e le fiafia i le paʻu o vai.

Faʻaputuga o laau totō

Jasmine - fugalaau mo le togalaau, totoina ma le tausia o le vao

Jasmine Sambac e ese mai isi laau i totonu o le tele o puaʻa i le taumalulu. O nisi vailaʻau e ono fuga i le tausaga atoa. Ina ia mafai e fuga fugalaau ona fuga ma lapoa, i le taumafanafana e le tatau ona galo ia te oe le fafagaina o le eleele ma minerale.

Taua! Mo le puipuia o le tafe ma lafoaʻi mai le pau ese, e le fautuaina e sulu le jasmine i le taimi o le fugalaau ma i masina o le taumalulu.

I le taumalulu, o le gaioiga o le laau e toetoe lava a leai se totogi, e maualalo ai le vevela o le ea i + 15 ... +16 tikeri. Aʻo faʻagasologa, o le a faʻamalo le malamalama o le ao.

E mafai ona iai fugalaau fugalaau Jasmine:

  • saʻo (tasi laina o petals);
  • terry (sili atu i le lua laina o petals);
  • afa-faalua (lua laina).

E tofu uma le gafa ma foliga o se pulu uamea, i luga o le pito o le lau o le lau, e aofia ai le tasi pe sili atu laina o petals. A maeʻa le vevela, ona sau ai lea o se tama i lona tulaga.

Terry Jasmine

E manaia lenei mea! O le pito sili ona maualuga o le eseese o le jasmine Sambaka Grand Duke. O le tele o mea e tutupu (4-5 cm le lautele) e pei o laʻau mama. O le gaosiga e maua mai i le faʻamalosi o laau toto e oʻo atu i le 15 faʻaletonu. O le vaaiga e manaia, ao tumu le fale i se manogi malosi. E fuga Jasmine pe a oso le la.

O le faʻagasologa mo le faʻalauteleina o le Jasmine Sambaka

O le gaosia o le jasmine i le fale ua maeʻa ona faʻaaogaina. Latou te faia lenei mea i le amataga o Me ma le taumafanafana. Taualumaga

  1. O loʻo faʻapuʻupuʻuina ia afaina ina ia tofu i latou ma 2-3 internodes. E le mafai ona e vavaeina ni avanoa mai laau toto.
  2. A uma ona tipiina, ona tuʻuina lea o le tipi i se vaifofo lea e faʻaolaina ai le atinaʻe o aʻa.
  3. A oʻo mai aʻa muamua, ona tuʻuina lea o ni fualaau fou i totonu o se fagu e tumu i le oneone susu.
  4. Mai i luga o loʻo ufiufi i se afifi e fatuina ai se aʻafiaga i le kiona, ae e masani lava ona faʻaalia.
  5. 1.5-2 masina talu ona totoina, ua totoina pamu i ni ipu eseese.

Laʻau o Jasmine Sambaka

Fautuaga! Mo le vave aʻafia o siama jasmine, e faʻaaoga ai le meli. E tasi le sipuniti o le oloa e faaopoopoina i le lita o le vai, faʻavevelaina. Ona tuʻuina atu lea o le oti i le vaifofo e maua ai.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le le lelei o le laau, pe a tuputupu ae i le fale, e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli. O faigata autu:

  • Pe a faʻaalia i le susulu o le la, e susunuina afi ile laulaau. E fautuaina e faatulaga se fugalaau malulu.
  • O le maualuga o le timuga ma le vevela maualuga e mafai ona taʻitaʻia ai, faʻamamago ma paʻu'ū lau. Ina ia aloese mai i lenei mea, o le jasmine e masani ona salalau.
  • O le televave po o le le lava o le faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i se lanu lemu o le pale o le laau ma le faʻaitiitia o lona tuputupu ae, o lea e tatau ai ona mafaufau i le tulaga sili ona lelei o minerale.

Jasmine faʻamaʻi

Jasmine e seasea ona maua i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manuʻa, ae le lava le tausiga poʻo le toesea, o le fugalaau e aafia pea i iniseti:

  • vaʻavave mite;
  • aphids;
  • fua puipui;
  • mealybug;
  • lapoʻa laʻau.

I faʻamaʻi muamua o mea leaga o meaʻai, o loʻo faʻaaogaina vaega ua faaleagaina o le laau ma faʻasosolo le jasmine i iniseti.

Fautuaga! I le tau faasaga i mea faʻamaʻi, latou te masani ona suʻe i togafitiga faʻataʻitaʻi. O le soapuni lava e lelei mo lenei mea. E saunia se fofo o le fasimoli mai ai ma faatasi ai ma le fesoasoani o se omomi mālū latou te fufuluina paʻi ua afaina ma lafoaʻi ai.

Jasmine Sambac ei ai lauulu matagofie, uluai fugalaau ma se manogi malosi. O lenei laau matagofie matagofie o le a fetaui tonu i totonu o totonu. Ina ia e fiafia i le foliga mai o le chic ma le manogi o fugalaau jasmine i le fale, e te le tau faia se taumafaiga tele. E tatau ona e mulimuli i tulafono faavae mo le tausiga o le laau.