Fua o le gaosiga

Auala e ufiufi ai le vao ma saunia mo le taumalulu

O le Weigela o se vaovao lauolaola lauolaola lea e taugata mo lona tautotogo ma le tau vevela teuteu. O a latou manogi e foliga mai o le manogi o le sulu uila. E masani lava ona totoina i totonu o puipui, o nei laau toto e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae manaʻomia pea ona tausia. O le sauniuni o le togafiti mo le taumalulu o le a fesoasoani ia te ia e ola ai i le malulu ma e itiiti lava lona faaleagaina.

Vailaʻau matuia togafitiga

O le laau o Weigela (Suafa Latina Weigela) o se ituaiga o laau iti o le aiga honeysuckle. I le mea e tasi, e 15 ituaiga o manulele e lauiloa. Nofoaga - Asia (sasaʻe ma saute sasaʻe).

I le Russian Federation, o lenei laau e masani lava ona maua i le Primorsky Krai. E tolu ituaiga e ola ai iina: Uluai tausaga (Weigela praecox), Weigela Middendorfa (Weigela middendorffiana) ma Weigela fiafia (Weigela suavis).

O le togavao e fulafula faalua i le tausaga - mai le lua tausaga o Me ia Iuni 15-20 ma mai le aso 20 o Aukuso i le aso muamua o Oketopa. I le taimi lea, ua ufiufi le laau i fugalaau e pei o nifo. O le fuga o le fugalua e le matagofie e pei o le tautotogo po o Iuni, pe a ufitia uma lala i fugalaau o lanu uma mai le paʻepaʻe ma le paauli.

Vitio: ituaiga ma ituaiga o vao O le lanu o na o peti tatala ua sili atu nai lo le amataina o le amataina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fugalaau paʻepaʻe, o le vaivai, o le piniki po o le viole.

E taua! E tatau ona manatua e le fai togalaau e tusa lava pe lelei le malulu o le laisa e tatau ona ufiufi mai matagi malulu i soo se taimi e mafai ai. Afai e tele le kiona e pau i le tuputupu ae o le itulagi i le taumalulu, e mafai ona ufiufi le laau i le kiona (i luga o lala ma eleele ua taatia i le eleele i le aʻa).

O ituaiga sili ona malulu o le malulu

O tagata nonofo i itu i matu, pe a fea o le taumalulu e mafai ona vevela, e tatau muamua ona gauai atu i ia uiga o ituaiga o Weigela o se gafatia e faapalepale ai le malulu.

  1. Weigela Middendorf - o se laau toto e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga, faʻatasi ai ma le ola saʻo. Lea lanu lanumeamata, sina pisi. O fugalaau e lanu samasama, ma se nofoaga e sili ona lanu lanu, e foliga mai o se logo, e tupu taʻitasi ma aoina i fugalaau o le 2-6 fugalaau i luga o se mea masani. E toto faalua le laau i le tautotogo ma le autumn. O le fugalaau e tumau mo le tolusefulu aso. Siʻitia o le aisa i -15 ° C.
    Matou te fautua atu ia e faamasani i le faʻamatalaga o ituaiga o ituaiga ma ituaiga o vao, faʻapea foʻi ma le auala e toto ai vao vao i luga o lau 'upega tafaʻilagi.
  2. Iapani aganuu - vao toto e oʻo i le 1 mita. O laulaau e maua mai i le gaosiki poʻo le ovate, 5 i le 10 cm le umi, o le foliga o le laupepa o loʻo faʻapipiʻi, tusi i le pito i luga. Tuʻu atu i le paʻi atu i sina sosola. Fugalaau fugalaau, fugalaau 2-3 cm, lanu o le carmine. O le vaaiga e matua teuteu ma talisapaia tele e le au fai togalaau, ae e manaʻomia ai sina tamai malulu malulu, talu ai o lala atonu ua mafatia i taimi o matagi--13-15 ° C.
    E te iloa? E masani ona faʻaaogaina laau talatala i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e faia ai ni vaʻaiga teuteu teuteu. Latou te le gata ina teuteuina le togalaau, ae faia foi se pa pupuni mai tagata asiasi e le o manaomia. O Weigela ei ai se lala vao ma lala malolosi, lea, tuputupu ae, fegalegaleai ma le tuputupu ae i totonu o tuaoi laau totoa ma foliga e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina vao.
  3. Weigela manaia - o laau toto e ola i Sasaʻe Mamao. O le maualuga o le mama e oʻo atu i le 1.3 m. O laulaʻau e lautele, lanu meamata, lamolemole i luga, o le pito i lalo o le laupepa e sosola i le paʻi. Fugalaau fugalaau-foliga, paʻu mai fafo ma moli mama mai totonu. Fugalaau e tu i luga o lala. O le tele o le fugalaau e mai i le 2 i le 5 cm. E fuga le laau mai ia May 15-20 seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana, e latalata i le vaitau o le autumn secondary flowering - mai Aokuso 15-20 seia oo i le amataga o Oketopa. O le vaaiga e lelei le teteʻe.
  4. Weigela vave - o le vanu o loʻo salalau solo i le itumalo o Ussuri, i Saina ma le Korea Peninsula. O le maualuga o le vao e oo i le 1.5 mita, o le lautele o le vao e oo i le lua mita. O fugalaau e matua teuteuina, e tupu taʻitasi i le taimi pe aoina i ni fugalaau e lua pe tolu fugalaau. Fugalaau e tupu i luga o paranesi laiti. O le lanu o fugalaau e piniki i luga ma paʻu i totonu, o nisi taimi ei ai se mea e iai se kulimi kulimi. E fuga mai le amataga o Me ia Iuni mo le masina. E masani ona faʻaaogaina i le fausaga faʻapitoa mo le totoina o se tasi poʻo se vaega, e faʻaaoga foi e fausia ai puipui. Siʻitia o le aisa i -15 ° C.
    E te iloa? O le igoa weigela e tuʻuina atu i le ogalaau mo le faʻaaloalogia o le polofesa Siamani o le kemisi ma meaola, Christian Ehrenfried von Weigel (1748-1831).
  5. Weigela Maksimovich - maualuga 1.5 m. Pepa lauulu, 4-8 cm, faʻaloloa, tusi i le pito. Fugalaau e pei o le fugalaau i le 3.5 cm, valiina i le lanu samasama samasama ma faatulaga i luga o paranesi pupuu. I le tulaga o Europa, matou te ola Maksimovich mai le aso 15 o Me 15 Iuni 15-20. E mafai ona tupu e avea o se ufiufi ma o se aganuu e le o aofia ai. A leai se fale e mafai ona faʻafefe le malulu ile -10 ° C.
  6. Weigela le fuga (Florida) - laau toto e oo atu i le 3 mita, lautele 3.5 mita. O le lanu lanumeamata lanumeamata e umi le taimi i luga o lālā ma paʻu i le na o le taunuu mai muamua o le kiona. E fuga mai i logo tetele (2.5-3 cm), fugalaau i le pito ma kirimoli poʻo paʻepaʻe i totonu. E faʻapipiʻi inflorescences i autafa o lala. Fuga i le 30 o Me 30 po o le amataga o Iuni. O fualaau vaʻaia e eseese ma laʻau eseese e lanu eseese. O le faʻafefe o le kiona e maualuga.
O lau togalaau o le a teuteuina ma le matagofie i laau vaovao e pei o le broom, budley, calmia, heather, rhododendron, hibiscus, hydrangea, jasmine, silverweed, camellia, magnolia, lilac, spirea, forsythia.

Fiafia ituaiga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga o vao, e tele ituaiga o le malulu ma le malulu, e sili ona pele i le au fai togalaau:

  1. Eseese "Pink Princess" - o se fugalaau lauiloa, e afua mai Saina. E tupu foi i le natura i Korea ma Iapani. O se laau faigata lea e faigofie ona tupu, e le o se mea e sili ona lelei i le tausiga. O le maualuga o paranesi e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, o le lautele o le vao e tutusa lava. I le tau malulu (Caucasus, Kuban, Crimea) e mafai ona faia e aunoa ma fale malulu.
  2. Eseese "Pulu" - maualuga e oʻo atu i le 1.5 m le maualuga o le paʻu o paranesi e oʻo i le 2 mita. O laulaau e eli, laʻau viole (6-8 cm). Fugalaau fugalaau ma se kulimi mumu, e lelei ona ufiufi i lau lanu mumu. Mamoe ia Iuni poʻo Iulai. Faʻafeiloaʻi ma le malulu o ituaiga, ae i itulagi ma malulu, ogaoga vevela e manaʻomia le malutaga.
  3. Toto "Alba" - tolu-mita vao, lautele le lautele e sili atu i le 3 m. Fugalaau e paʻepaʻe le kiona, i le foliga o le logo; fuga mai, o petals e avea ma piniki. O le laulaau e lanumeamata, ellipsoid, faʻatasi ai ma se lau mafiafia. O le vaega pito i luga o le laulau lamolemole e lamolemole, o le pito i lalo o le gaʻo. O le faʻafefe o le kiona e maualuga.
  4. Vasega "Nana Variegata" - O se togavao ma fugalaau matagofie ma lau. Lasaina se tasi laau ma le afa mita ma se pale lapotopoto seia oo i le 1.2 mita. I lau lanu lanumeamata ei ai se paʻepaʻe paʻepaʻe po o se kulimi i tafatafa o le mata, o le laulaau laulaʻau e afaina. O le fugalaau e amata mai le aso 15 o Me ma e oʻo atu i le aso 15-20 o Iuni. A aunoa ma se malutaga, e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -12 ° C, o lona uiga e fautuaina le fale i le itu i matu.

Saunia mo le taumalulu

E oo lava i ituaiga o meaʻai o le kiona e manaʻomia le fesoasoani ma tausi i le taumalulu e aunoa ma ni faafitauli.

Faʻasa

E le tatau i se tagata faʻatoʻaina ona faʻatagaina ona togalaau e faʻafefe ai le malulu ma se aʻa mago. I le tele o itulagi o le atunuʻu ua lava le timu i le tautoulu, o lea e le manaʻomia ai le fafaga i le pito o le mafanafana, ae afai e le lava le timu, lelei le eleele ile susu ae e le o se mea e tatau ai, aemaise lava laau na totō i le tausaga e tasi.

E ui lava o le vao o se vao ma o lau lau e pa'ū i le tautoulu, o aʻa e faʻaauau pea ona galue mo sina taimi. O le mea lea, e taua le faatumauina o le tuputupu ae lelei o le tuputupu ae i le taimi o le tautoulu, aemaise lava pe afai e leʻi leva ona totoina le laau toto.

I le taimi lea, e tatau ona faʻafeinu vai i le vai, tuʻuina vai i aʻa i soo se taimi lava e foliga mai e mamago ai le eleele. E le gata i lea, o le eleele susu e tumau pea le mafanafana ma e le o le aisa e sili atu nai lo le eleele vevela, o le tau o le autumn e fesoasoani e faatumauina le vevela o le palapala. Suavai ma le atamai. Afai e timu tele, e le manaʻomia ona faʻafeinu le vao. Afai e vevela le tau, e tatau ona faʻamaʻaina le laau i vaiaso taitasi i le taimi atoa o le tautoulu, aʻo leʻi amataina le kiona po o le kiona.

Lafoaia o le suavai mo vao

O le faʻafefe o le vai e avea ma auala lelei e faʻaleleia ai vao ma le faʻafefe o le tele o lita o le vai i le vaiaso.

Faamasani oe lava i le lelei o le faʻaaogaina o le suavai i le dacha, ma ia iloa foi pe faʻapefea ona e faʻafeololo le fagu mai pusa paʻu i ou lava lima.

Faatoaga e mafai ona faʻatau, pe faia e oe lava ia:

  1. Ave se pakete palasitika e 5 lita.
  2. I le pito i lalo o le pakete, e faia ai se pu e tolu mita 2-3 mm (faatasi ai ma le fesoasoani o se puʻu poʻo se fao ua vevela i le afi).
  3. O se masini mo le fausiaina (faia e le tagata lava ia poʻo le faleoloa) o loʻo i totonu o le eria o le togavao.
  4. Tuʻuina i totonu o le 5 lita o vai.
Vitio: faʻafefea ona faʻafefe faʻamafaʻiina oe lava oe O lenei aofaiga o le suavai o le a faasolosolo lemu i aʻa mo le 7-8 aso, ma o le aʻa o le vao o le a masani ona susu.

Fertilizer

E iloa e le Faatoaga e aunoa ma le faʻaaogaina masani o mea laʻau teuteu e le fuga.

Ina ia fafaga se laau i le ogatotonu o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, fai mea nei:

  1. Ufiufi le uila mulumulu ma se pulufana po o se kopa i le eleele palapala.
  2. Maualuga i se papa mafiafia o compost.
  3. Fertilizer e tatau ona ufiufi le aʻa o aʻa o le vao ma le mita e 1 le mita.
Matou te fautuaina ia e faamasani i foliga o le faapaina o oe lava ia, ma ia iloa ai pe aoga le sauniuni o faʻasalaga i taga lapisi.
O se apa lelei o le faapalaga o le a mautinoa ai le faʻaaogaina o meaʻai talafeagai uma i aʻa. E mafai foʻi ona e faʻatauina se fuga faʻavavevave, faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e lagolago ai mea manogi teuteu i le taumalulu. O se laau faigata e le manaomia ai le tele o le fesuiaiga, ae o le tamaoaiga o le eleele o le a maua ai le malosi i le faateleina o le tautotogo totogo.

Mulch

Faʻaopoopoina i le tautoulu se vaega ole mulch organic (vaovao po o le paʻu paʻu) i le 10-15 cm fesoasoani e tausia ai le eleele ma susulu ai aʻa i le umi e mafai ai.

I totonu o le itu i mātū, o le mulch e puipuia ai aʻa mai i le malulu ma le faasolosolo o vavao, lea e mafua ai le faalauteleina o le lalolagi ma konekarate. O nei taamilosaga e mafai ona aʻafia aʻa mai le eleele i le malulu pe faʻaleagaina foi i latou (e ala i le tui).

Taofi le faapalaga i totonu o le aʻa o le vao ma taofi le palapala i lalo o le laau toto e ala i le mulimuluina i luga o se fasi laupapa laupapa 5 po o le 7 cm i luga o le faapalaga. O le a fesoasoani lenei mulum mulch e puipuia ai le tuputupu aʻe o vao i lalo o le togavao. Ae, i le taimi lava e tasi, e le mafai ona faatagaina le mulch e faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le vao, aua e mafai ona fesoasoani i le pala o le weige.

Trimming mo le taumalulu

Aloese mai le vaitau o le taumalulu ma le taumalulu. I le malulu, o laʻau teuteu e sili ona totoe seia oʻo i le tautotogo. O le tuʻuina atu o le vao, o loʻo tuʻuina atu e le faʻatoʻaga ia te ia puipuiga faaopoopo mo le pito sili ona maualalo ae sili ona taua i luga o le laau.

O le teuteuina o le taumalulu e faʻavaivaia ai le laau, ma faʻamalosia ai le malulu. O le mea lea, o loʻo taumafai le au fai togalaau e faʻaleleia le taumalulu po o le teuteuina o le taumalulu i le tautotogo, pe a oʻo vave ona ola le vine ua afaina i le ola ma amata amata ona ola tuputupu aʻe lala laiti.

E le gata i lea, i luga o le laau ua gaogao, e ono i ai ni aisa po o lala ua mate lea o le a vaaia e mata le lava i le tautotogo - o le mea lea o le a aveesea e le faatoaga faatasi ai ma le fesoasoani o seleni i le mea muamua.

Pest protection

Ole iniseti e masani lava e le o se taufaamatau i laau i le taumalulu, ae o le tele o toga (mice, hares) e mafai ona asiasi i le togalaau i le taumalulu e suʻe meaai. O le masani lava o asiasiga a le togitogi e mafua ai le leaga tele o vao. O lapisi, mio ​​ma le vavalo o lala e alu i le palapala malulu ma susu i lalo o le paʻu.

Aoao pe faapefea ona aveʻesea ia meaʻai i totonu o le fale ma le togalaau (faʻapitoa mai'oti, voles ma mice).

O lenei ituaiga o mea leaga e masani lava ona matauina i le pito i lalo o le laau, e ui lava i le taumalulu, pe a pau le kiona, e mafai ona e vaai i le faaleagaina mai nifo i luga o lala, e pei ona sii e le kiona manu i le fualaau faisua "feeders".

Afai o loʻo iai le togalaau i le eria e masani ona asiasi ai nei manu, e fautuaina e puipuia atili ai laau. E mafai ona e faia se pa puipui i luga o le laau mai le upega, pe afifi foi se togavao i le gaoi. E mafai foi ona e faʻaaogaina meaʻai mai rodents, o loʻo togafitia ai laau.

E taua! Fesili atu i le faleoloa mo togafitiga e faʻaaoga lelei ai le mea e sili ona lelei i lau eria. Mo le mauaina o se tulaga mausali ma le faʻalagolago, e faʻaaogaina le tele o meaʻai i le taimi o le vaitau.

Nofoaga mo le taumalulu

I le faʻaopoopoga i taualumaga o loʻo faʻamatalaina i luga, e manaʻomia e le vailaʻau le puipuia o puipuiga mai fafo mai suiga o le vevela.

Sunburn Cover

Talu ai e leai ni laʻau i le taumalulu, e leai ni laʻau i le taumalulu, o ona aʻa e ono mafai ona vevela, lea e tupu pe a vevela e le la le paʻu i aso malulu, ae malulu ma malulu. O le la e faaosofia ai le gaioiga o sua i totonu o le ogaumu, lea e mafai ona afaina ai mea oona, pe a oʻo mai le malosi o le kiona e suitulaga i le la ma faʻaitiitia le vevela o le ea.

O le sunburns e mafua mai i tupulaga laiti pe lata mai nei ua totoina i luga o le itu i saute o le togalaau. Afai e maua mai le vevela vevela, mago, afaina pe o vaega o lala ua faaleagaina ona o isi auala o le a iloagofie.

Vitio: auala e ufiufi ai laau mo le taumalulu E mafai ona puipuia le sunburn e ala i le afifiina o laʻau pito tele o le weigela ma le faʻamafaʻatasi poʻo le puipui o laupapa laupapa e lata ile vao.

Afai e mafiafia le laʻau ma e na o ni lamolemole mūmū e le faigofie ona afifiina, ia tuʻuina atu ni ata i le itu o loʻo feagai ma le itu i saute, faʻasaʻo se'ie uliuli po o se ufiufi uliuli ma ni nai ofu masani masani poʻo se maea manifinifi i luga o le uaiga.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i auala e sauniuni lelei ai mo le taumalulu taumalulu, aʻei rosa, karyopteris, lilies ma peonies.

Fale faʻafefe

O le ogalaau e masani ona maʻaleʻale i le malulu, ae o le a talafeagai pea le ufiufi mai le malulu malulu. E tatau ona faʻatumu le mauga mai le eleele o loʻo aʻafia ai le aʻa o le laau, ina ia aua nei malulu aʻa. E le gata i lea, o laau tuai e taulimaina lelei le malulu, ae e manaʻomia le ufiufiina o laau laʻau ma mea manogi.

O lenei mea o le a faateleina ai le ono mafai ona mate ni laau teuteu i totonu o le malulu. O le ufiufiina o laau o le taumalulu e mafai ona tele auala.

Fua numera 1

  1. Vili se vao "i totonu o le puʻusiʻu" faʻatasi ma le twine mafiafia ma toso faʻatasi - faʻamalosi, ae faʻatusatusa.
  2. Faʻapipiʻi le fusi, faʻamaina poʻo le gaosiga.
  3. Faʻaaogāina o se mea faʻapipiʻi po o se faʻaofuofu e faʻamautinoa ai pito o le vevela e fai ai le vevela ina ia i ai le vao i se tulaga mafanafana.
  4. I totonu o le aʻa o le laau (e oo i le 1 mita le lautele) ia tuʻu ai le fa poʻo le lima pakete o le palapala poʻo le faapalaga i le foliga o se mauga malu.

Numera numera 2 O lenei metotia e fetaui lelei mo laau talavou ma faʻaleleia atili:

  1. Le pito i luga o le vao ma se manoa o twine.
  2. O se pakete palasiti, afa ua tumu i le oneone, ua nonoa i se tasi o lala apical.
  3. A maeʻa ni nai itula, o le pito i luga o le vao, tuʻu ifo i lalo o le mamafa o le pakete, faʻapipiʻi i luga o le eleele ma se tele "pine" tele poʻo se paila piliki ma ua nonoa i lala o le vao i le tele o nofoaga ma se manoa. O se taunuuga, matou te taoto i luga o le eleele "fusi fomaʻi."
  4. O lala o loo taatia i luga o le palapala (tusa lava pe a mafai) ua tumu i eleele mai le isi vaega o le togalaau. O le maualuga o le palapala, i luga o lala pepelo, e tatau ona tusa ma le 30-40 cm.
  5. Pristvolny liʻo o le togavao ua faʻafefiloi foi ile eleele poʻo le faapalaga. Mo se togavao laitiiti e tolu pakete.
Vitio: fale puipui mo le taumalulu

O le a le mea e fai pe a faʻamago pe faʻagogo

E tupu i le tautotogo, o le vaega o le vaomatua o le vao o le vao e mamago. I lenei tulaga, ua manatu le tagata fai togalaau ua mamae lona laau pe ua malolo. Mo le faʻamamago, e iai le tele o mafuaʻaga talafeagai, ma aʻo leʻi faia soʻo se gaioiga, e tatau ona e fuafuaina po o fea o nei mafuaaga e faʻaaoga i lau laau.

O mafuaʻaga autu e lua o le vevela o le taumalulu o:

  • aʻafiaga aʻa;
  • leai se vai.
Laʻau totogo e toso mai le vai mai le eleele ma fafaga ai vaega pito i luga o le togavao. Afai ua faaleagaina aʻa, ua faaitiitia le tafe o le vai i lau. O le mea lea e mafai ai ona faʻagogo lala.

I le taumalulu, e ono aʻafia aʻa:

  • mai le le lava o le susu ile palapala;
  • fugafiti;
  • от физической травмы, будучи вытолкнутыми на поверхность циклами мороз-оттепель и вновь сжатыми замерзшим грунтом.

Как определить причину усыхания

Плохо перенесшие зиму кусты вейгелы зачастую можно реабилитировать, им просто нужно время для выздоровления. Ina ia fuafua le auala e fesoasoani ai i le laau, ia siaki ma le totoa le laau ma le palapala i lalo.

Afai e masalomia le faaleagaina o le aʻa, vaavaai mo se nofoaga e ono manuʻa ai. Afai e le afaina aʻa, e tatau ona e taumafai ma le filemu i le eleele mo le faigata ma se suo. Afai o le eleele e sili atu le loloto nai lo le 5-10 cm - o loʻo manaʻomia vai i vao.

Malosiaga mafuaʻaga o aʻafiaga o aʻa:

  1. Faʻaleagaina o aʻa e mafai ona mafua mai i le togafitia o le aʻa aʻa i se meafaigaluega uʻamea (loloto pe lata i le laau). Mo se faʻataʻitaʻiga, e fiafia tele nisi tagata fai togalaau eli le palapala i totonu ole laau i le tautoulu e aveese ai vao, ma i le faagasologa na faʻaleagaina ai aʻa. E mafai ona aloese lenei faafitauli pe afai e masani ona e mulimulu le ogalaau.
    O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le mafuaaga e te manaʻomia ai le mulumulu palapala.
  2. O isi tagata fai togafiti mama e faaleagaina le aʻa i le taimi o le galue faʻatasi ai ma le faapalaga muamua o le taumalulu poʻo le faʻafefeteina i totonu o le palapala i lalo o se togavao. Ina ia aloese mai lenei mea, nai lo le teuteuina o le fesuiaiga, e tatau ona faia se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faapalaga poʻo vai fofo. O lenei laei e le manaʻomia ai le eliina o palapala.
  3. Ma le mea mulimuli, o le faʻafefe o le vai poʻo le faʻamalaʻau e mafai foi ona faʻamaina aʻa. Le aʻa o le aʻa, ua galo lona malosi e galu ai vai. O vai inu faaopoopo i lenei tulaga atonu e tutusa ma le lafoina o fafie i totonu o le afi.

Le mea e fai

  1. Afai o le palapala i lalo o le laau e matutu, lea na siitia i se taumalulu e aunoa ma le kiona, ona faʻafefe lea o le vai, ae aua nei toe togia. I se taimi e tasi e te le sili atu i le 5 lita o le vai, ma toe faʻafeinu (i le tau vevela) faalua i le vaiaso mo le masina.
  2. Afai ua faaleagaina aʻa o le laau (e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faaleagaina), e tatau ona tuʻuina atu le taimi e toe faʻaleleia ai. E sili le lelei ona le faʻafeinuina le aʻa o le aʻa, ae ia tuʻu pea le susu i le palapala, ia ufiufi le ogalaau i le mulch.
  3. Ma le faʻaeteete lelei, o le a toe faʻaleleia le ogalaau o loʻo afaina i le tusa o le masina, ma e mafai foi ona togi ese fugalaau i lenei tautotogo.
E taua! Suavai i le aʻa i le taimi e le mafai ai e aʻa ona faʻafefe vai, i le sili - mea le aoga, i le sili ona leaga - o le mafuaaga mo le amataga o le pala o aʻa.

Tausiga tautotogo

A maeʻa le malulu, e mafai ona e amata tausia lelei le laau.

Lauina o le tautotogo

E ui lava o le vao o se laau faigata, e mafai ona paʻu mai le malulu, aemaise lava i nofoaga e matua leaga lava. O le mea lea, i le faaiuga o le taumalulu taumalulu e tatau ona e siaki ma vavae ese uma lala ua pagatia (maliu).

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e filifilia ai se meaʻai mo le togalaau.

O se asiasiga vaaia o le a faʻaalia ai aʻa e le o tupu aʻe ai pupu. O lala oti i luga o le tipi o le a magumago ma uliuli, e tatau ona vavaeina ma se tagata faʻataʻitaʻi seʻia oʻo i le malamalama, e amata ai le ola ola. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o le a toe faʻaleleia le faʻalauiloa pe a uma le taumalulu ma faʻalauteleina ni paʻi fou. Afai e le o manino, lala ola pe leai - e tatau ona e tipiina lona paʻu ma se atigilima. Pe a aliali mai o le mea o loʻo i luga o le paʻu e lanu mūmū-paʻepaʻe - o le aʻa e maloloina; ie mago ua faailoa mai ua maliu le paranesi.

Aveese lālā ua mate i le faʻaaogaina o se togalaau faʻamalosi po o se naifi faapitoa. E tatau ona fufulu fualaʻau o meafaiva i le ava malosi ao le i faʻasolosolo ina ia puipuia le salalau o faʻamaʻi.

Afai e tatau ai, e mafai ona e aveesea lala lala pe aisa i le faaiuga o le taumalulu, ae ia tausia le fugalaau, e fautuaina e tagata atamamai e siitia lenei faiga e totogo ai. Afai o le ogalaau ua tuai ma ua matua tele, e mafai ona e toe faafouina e ala i le aveeseina o lala tetele i le faaiuga o le taumalulu.

Oti i tafatafa o le pito i lalo o le vao ina ia susulu le malamalama i totonu o le pala, o le a fesoasoani i le fausiaina o ni laau fou. O lala tuai tuai e tatau ona aveeseina ma se togalaau e vaaia, e pei ona le mafai e le faila ona taulimaina laau faapena.

Vitio: Wiigel Care

Taimi e tipi

O le teuteuina o le tautotogo o se laau toto e sili ona lelei pe a maeʻa le fale. O le mea lea, i le tautotogo e tatau ona e fiafia i le laulauina vave o laulaau teuteu seia maeʻa, ona teuteuina lea. Afai e te tipi ese le laau i le vaveao (aʻo lei tupu aʻe), e mafai ona afaina ai le gafatia o le galau ina ia totoʻa atoatoa i le tausaga a sau.

E taua! O fugalaau fugalaau e totogo i lālā taʻitasi. O lona uiga o le tausaga a sau o nei lala o le a totogo lelei. Afai e faatalitali le tagata fai togalaau mo le vao totogo e amata ona teuteu, o le a sili atu ona faigofie ia te ia ona fuafua pe o le fea e teu ai fugalaau e mafai ona tipi lala ma e manaʻomia alu e fuga i le tausaga a sau.

Laei afu

E tatau ona faʻaaogaina le faʻamafanafana i le amataga o le tautotogo i lalo o le vao ina ia faʻavaivaia ai le malosi o le taumalulu e tupu ai ma fuga.

  1. O le faʻatinoga e faia i le amataga o le tautotogo, aʻo lei liusua le kiona.
  2. O luga o laei e paʻu i totonu o le kiona o loʻo taoto i lalo o se togavao.
  3. Faatasi ai ma le kiona mūmū, o le a faasolosolo malie lava ona faʻaaogaina le faʻaaogaina i le eleele, e alu saʻo i aʻa o le laau.

Meaʻai:

  • 20 g o urea;
  • 10 g o le superphosphate;
  • 10 g o le suauu palu.

Faʻafefea ona faʻaaoga:

  1. O vaega uma o fugalaʻau faʻasusu o loʻo faʻafefiloi i se foliga malogo.
  2. O le tuufaatasiga o mineral e aofia ai le aofaiga ua taua i luga ua taua i lalo o le togavao, o loʻo ufiufi ai le aʻa o le laau ma le mita e tasi le mita.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga o le a taʻu atu ai i le au fai togalaau le auala e tausi ai vao vao e ola ai i le togalaau ma fesoasoani e ola ai i le malulu malulu malulu. Fafaga i meaʻai ma minerale, faʻasusu ma malulu mai le malulu, o le a mautinoa lava le faʻafetai i tagata e ona le latou tausiga i le tautotogo totogo.