Laʻau

Rosa Misty Bubbles - faʻamatalaga o se ituaiga mea teuteu

O le sili ona taʻutaʻua i le va o tagata fugalaau ma faʻatoʻaga faifaatoaga ua taʻua o le rose Misty Bubbles. Faʻaliliuga mai le Igilisi, o le igoa o le ituaiga o lona uiga o "namu savili namu" ma ua matua faamaonia lelei lava e ala i foliga vaaia, faʻapea foi le natura faʻavalevalea ma mataʻutia o lenei fugalaau.

Rosa Misty Bubbles - o le a le ituaiga ituaiga eseese

O le ituaiga na fafagaina e le fanau a DeRuiter. O se taunuuga oa latou galuega ma taumafaiga, na iu ai ina aumaia se rosa o se foliga e le masani ai. E ese mai le lanu piniki mafiafia ma lanu viole ma le lilac, ma le maualuga foi o mea teuteu. E mafai ona tupu se fugalaau mo se tipi, ma mo le teuteuga o se fuafuaga a le tagata lava ia.

Rosa Misty Fua

O le ituaiga o loʻo i ai i se faasologa o rosa moli, lea e tele tele i le tele mo ituaiga. I fafo atu, o se peony e foliga mai e sili ona mamalu, matagofie ma au. O le taamilosaga i lona lautele e oʻo atu i le 8 cm. O le foliga e foliga mai o se ipu sili ona maualuga. O le fugalaau e tumu ma matua tele, e mafai ona faitau e tusa ma le 35 petals.

I luga o le fana e mafai ona i ai mai le 5 fugalaau, ma i luga o le vao e tusa ma le 50 taʻi. O le maualuga o le vao e tusa ma le 0.8 m. I le umi, o fualaʻau e tupu mai i le 0.5 i le 0.8 m. O le rosa e tu i fafo ma sina mea manogi, manogi manogi.

Mo faʻamatalaga! E fuga mai i le gasologa atoa ona o le faʻaleleia o lau fugalaau. A maeʻa se tipi, e mafai ona tu i totonu o se fagu mo le 10 i le 14 aso.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O Rosa Bubbles o loʻo maua atili ma sili atu ona taʻutaʻua i tausaga taʻitasi. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i le mea moni o loʻo i ai uiga lelei nei:

  • tu i fafo mo ona uiga maualuga teuteu;
  • eseese i le tetee atu i le lanu uliuli ma le sau mai mealy;
  • faapaleni le timu ma le vevela tele;
  • lush ma taimi umi;
  • mo se taimi uumi e mafai ona teuina i totonu o se fasi pepa.

E ui i le numera tele o tulaga lelei, o lenei fugalaau e le masani ai ei ai ni mea le lelei, e masani lava i le tulaga lelei o le ituaiga. Ina ia tupu se fugalaau i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e matua tausisia tulafono uma o faʻatoʻaga.

Bouquet o Roses Peony Misty Bubbles

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E le o se mea faalilolilo le tulaʻi mai o le Mystic Bubbles e sili ona lauiloa ma e manaʻomia i totonu o faifaatoaga ma fomai failautusi. O lenei ituaiga e foliga tutusa lelei ma matagofie i totonu o se vaega ma totonu o laau toto. O le fugalaau e foliga sili ona manaia e faasaga i le pito i tua o se vao matagofie. E toatele tagata e fiafia e totoina nei rosa i le fiafia fiafia. E mafai ona teuteuina auala i totonu o le togalaau, faʻapea foi ma le fatuina o se fatuga faʻatasi ai ma laau faʻasalalau ma laau.

Fugalaau ola

O le totō lelei ma le tausiga lelei o le ki lea i le atinaʻeina lelei o le vaomatua ma le faʻaleleia vave. E ui lava i le mea moni o le ituaiga e manatu o le lotovaivai, pe afai e te mulimulitai i tulafono laiti faigofie, ona i ai lea i le taimi o lona galueaina o le a leai ni faafitauli. Mo fugalaau, o le mea e sili ona taua o le totoina saʻo ma le lalaga pito i luga, faʻapea foi ma le faʻaogaina o fomaʻi talafeagai mo lenei ituaiga.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Rosa Princess Anne - faʻamatalaga o le ituaiga

Totoina o Roses Misty Bubbles e mafai ona faia e tusa ai ma fuafuaga eseese. Le totoina o se fugalaau, e tatau ona e faʻatau se fatuga pe faʻaaogaina le fugalaau.

O le a le taimi e tau ai

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o Misty Bubbles vao o vao, ua manatu i le ogatotonu o le tautotogo, i le taimi lava e tumau ai le vevela o le ea ma i le po o le a le pa'ū i lalo ifo o le 8 ° C.

Faʻalogo lelei! Mo le itu i matu, lea e umi ma malulu vaipuna, o le ogatotonu o le taimi ua manatu i le ogatotonu o Me, i le amataga o Iuni.

Filifiliga nofoa

Ina ia ausia le tele ma le matagofie o fugālaau, e tatau ona filifili le nofoaga sili ona talafeagai mo le ituaiga. E sili ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei ile vaʻaia lelei ma faʻasalalauina e puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma le faʻamalolo. O loʻo tulaʻi mai i luga eleele e sili ona lelei, talu ai i ia itu o le aʻafia o le pala o le aʻa e toetoe lava a leai.

A filifilia se nofoaga mo fugalaau, e tatau foi ona amanaia o sui o le ituaiga e le taliaina le tele o le faaputuputu o le maʻa ma le gaʻo i le eleele, o lea e sili ai le totoina o le laau ile eleele le mautonu pe pala.

Bush na tulai Misty Bubbles

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

A o lei totoina se Misty Bubbles, e tatau ona e saunia le eleele ma fatuina. E mafai ona e faʻamalosia le aʻa o se fatu laau e ala i le teuina mo le tasi aso i le vai mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se stimulator tuputupu aʻe.

E tatau foi ona saunia le palapala. Mo se fatu laau, o se lua e faʻaleleia ai, o lona telē e tatau ona sili atu nai lo le tele o le rhizome. Faʻalauteleina le kele, iliili lelei poʻo soʻo se isi mea faʻavaivai e tatau ona faataatia i le pito i lalo ole pu ua saunia. I le pito i luga o le alavai, sasaa palapala, lea e tatau ona aofia ai fagotaga. Seiloga ua maeʻa uma laasaga o loʻo i luga, e mafai ona e amata totoina le laau.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

A totoina se rosa, ia mautinoa ia usitai i le faasologa o gaoioiga nei:

  1. Tili se lua e tulaʻi mai e tusa ma le 50 cm le loloto ma 10 cm le lautele le lapoa nai lo le aʻa.
  2. Tuu le alavai i le pito i lalo ma ufiufi i se palapala o le eleele faʻatasi ai ma le faʻaaogaina lautele.
  3. Vaʻai faʻapipii le fatu, muamua faʻagasolo i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe, ma salalau aʻa.
  4. Fai ma le totoa le laau i le palapala, faʻafefe faʻafuaseʻi.
  5. Suavai lelei i le vevela o le potu.
  6. Faʻamama le palapala mai lugā e puipuia ai mai le mago ma taofi le susu.

Faʻalogo lelei! A maeʻa ona totoina, o le togafitiga o le a aofia ai le faʻamalosia, veleina, puipui, laei, teuteu, faʻamaʻi faʻamaʻi ma fale mo le taumalulu.

Rose Misty Bubbles

Tausiga o togalaau

O le totoina o se vaomatua matagofie o le Misty Bubbles e pei o le pion e mafai ona tupu ona o le totoina lelei, faʻaleleia ma fafagaina.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

A uma ona totōina ma i le taimi atoa o le totoina o rosa, e tatau ona faʻafefe faʻalevaivai. E sili le faia o lenei mea i le afiafi. Ole tele o faʻavaivai e faʻalagolago i tulaga o le tau. Faʻasagaina o le fugalaau e talafeagai i le taimi e faʻamago ai le pito i luga o le eleele.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Luga laei pito i luga e tatau ona faia e tusa ai ma fautuaga uma ma faatonuga.

Faʻalogo lelei! Fertilizer e tatau ona faʻaaoga i na o le aofaiga manaʻomia. Afai e te faʻaopopo atili, ona mafai lea ona paʻu le lau ma le ala.

I le taimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe o roses, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamaʻi vai. O le taimi lava e amata ai ona amata ona amataina, e tatau ona e faʻafefiloi le laau ma sauniuniga ma le calcium ma le phosphorus.

Mo le totoina o Misty Bubbles Roses, o se eleele paleni ma mama ma le pH neutral e sili ona lelei.

Teuina ma le totoina

E fautuaina e tipi le rosa i le tautotogo, aʻo lei amata le tafe o le sua. O vailaʻau vaivai ma leaga uma i le taimi o le tau malulu e tatau ona aveesea mai le laau.

O le teuteuina o le tautotogo e faia ina ia mafai ai e le togavao ona manuia le taumalulu. A o faagasolo lenei vaitau, ua faʻapuupuu le pulu e ¼ le uumi.

Suʻeina o loʻo faʻatino i le tautotogo. O le faia o lenei mea, o se pu ua saunia muamua ma se loloto e tusa ma le 0.5 m ma se lautele pe a ma le 60 cm. Ua aveese le palapala eleele maualalo. Fertilizer, oneone ma superphosphate ua faaopoopo i le pito i luga o le palapala, o le mea e tupu ai le faʻafefiloi ua tuʻuina i totonu o le lua. Ona faia lea o se mea e fai, lea e tuu ai le fatu ma faatumuina i eleele lelei. A maeʻa lena mea, o le nofoaga o loʻo tulaʻi mai e faʻamaʻaina lelei ma mulumulu.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ua teuteuina le afu ma afifi. O togafitiga faʻapitoa e fautuaina le fufuluina o pupuu ma laʻau paʻu ma vaovao. E le fautuaina le faʻaaogaina o se ata e avea o se mea e ufiufi ai, talu ai e faʻatapulaaina ai le tafe o le ea, lea o se taunuuga e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau.

Fugalaau rosa

Rose Black Prince - faamatalaga o le vasega

Rosa Misty O laʻau e iloga i le matagofie o le fugalaau i taimi uma o le tuputupu ae.

Rose Misty i le Faatoaga

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O Roses e amata ona fuga i le ogatotonu o Iuni. A maeʻa le galu muamua o le fugalaau, e pupuu le malologa, a maeʻa ona toe amata lea.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le fuga o se rosa, e tatau ona tuʻuina atu ma le faʻamautu lelei. E le taliaina le inu ma le susu tele o le palapala. E le gata i lea, o laʻau vaovao e tatau ona fufulu vave ma faʻamaʻi e tusa ai ma faatonuga. A uma ona fuga, e tatau ona e aveeseina pupu. Taofi le fugaina o le fugalaau i le faaiuga o Aokuso.

O le a le mea e fai pe a le fuga

Afai e musu le rosa e fuga pe e le matala lelei foi, e tatau loa ona e sailia vave le mafuaaga.

Faʻalogo lelei! O Roses o le tausaga muamua o le totoina e masani ona le fuga, e ui lava o mea uma e faalagolago i le tulaga ma uiga o le fatu.

O faafitauli tau fugalaau e mafai ona tupu mai i le totoina le talafeagai, teuteuina, ma le le talafeagai le tausiga. Ina ia faʻaumatia mafuaʻaga uma ma puipuia le faʻalauteleina o le fugalaau, mai lava i le amataga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo le totoina ma le totoina.

Fugalaau fugalaau

O le mea moni, o le rosa o loʻo faʻaolaina e ala i le vavae, e mafai ona vavae ese pe faʻatau. Otioti afaina ao lei oo i le taumalulu ma ia latou afifiina i le pepa susu i se nofoaga malulu. O le taimi lava e aliali mai ai le igoa ma o le a tupu aʻe le tumutumu i le tuputupu aʻe, e tatau ona totōina i totonu o se ulo ma totoina i totonu o le eleele avanoa i lalo o se fagu i le tautotogo.

Afai na e faʻatau mai le seleselega i le tautotogo, ona le tausia lea o pepa i le pepa. Ae e te leʻi tuʻuina i le eleele, e tatau ona e ufiufi i le tasi itu i le tuputupu ae o le tuputupu ae ma faatofu i le eleele. E tatau ona ufiufi pito i luga o se fagu paʻukeke po o se fagu. O le taimi lava e amata ai e le laau ona faʻaalia faailoga o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, e mafai ona aveese le fagu.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E ui lava i le mea moni o Roses o le Misty Bubbles eseese, e tusa ai ma le faʻamatalaga, e matua puipuia lava i le tele o faʻamaʻi pipisi, e ui i lea o nisi taimi latou te faʻaalia i nisi o faʻamaʻi ma meaola faalafua, mo se faataitaiga, aphids.

Faʻalogo lelei! Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona togafitia ma le faʻapitoa le fale ma iniseti.

O le matagofie ma le matagofie o le matagofie o le Misty Bubbles na tulaʻi mai le fiafia. E le mafai ona e alofa i lenei fugalaau. E foliga tutusa le fiafia uma i se vaega, ma le tasi pe i totonu o se fugalaau. A o tuputupu ae i totonu o le togalaau, o le mea pito sili ona taua o le mulimuli i tulafono uma ma faatonuga, ona fiafia ai lea o le rosa i lona pule ma tagata uma faʻatasi ma lona matagofie ma le faʻamuamua.