Faatoaga faatoaga

O fuamoa aupito sili ona fuamoa o moa

O le tuputupu ae o moa, e masani lava ona sili atu le fiafia o le faifaatoaga i soʻo se itu o lana gaosiga: aano o manu po o fuamoa. O le tele o taimi, o le filifiliga filifili e fiafia i le mulimuli o mea iloga o le gaosia o fuamoa i meaʻai. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i sui sili ona lelei o nei ituaiga, o latou uiga uigaese.

Faʻamatala puupuu

Filifiliga filifilia mo se mea lelei lelei:

  • gaoioiga (e masani lava ona alu);
  • fiaʻai tele;
  • vave matua.

E taua! Pe a fanau mai le laʻau o moa fuamoa e tatau ona e iloa e leai ni a latou moa.
Faitau le faʻamatalaga o le mea e le masani ai, aano o manufasi, aano o manu-fuamoa, ituaiga o meaʻai ma taua o moa.

O manu felelei e foliga mai e eseese foliga vaaia:

  • i totonu o vaʻaiga lelei, i le vaitau o le gaosiga, o le selu ma taliga e paʻu, o le paʻu i luga o vae ma gutu, talu ai o le tele o faʻailoga e faʻaaluina i le fausiaina o fuamoa ma le lanu o le atigi;
  • se mamao tele i le va o ponaivi o le pelvis, o le pito i lalo ole manava (tusa ma le 6 cm);
  • se manava tele ma le susu, o le mamao i le va o ponaivi afifi o le manava ma le pusa e le itiiti ifo i le 7 cm;
  • O le iʻuga o manulele e mama, laʻititi i le telē, o le tele e masani ona le sili atu ma le 2.5 kilokalama.
E te iloa? I totonu o le tele o togalaau ma paka a le malo i medieval Iapani, o moa pine o le phoenix, na fasiotia i latou e le tulafono. O se uiga iloga o manulele o se uʻu umi e tusa ma le tolu mita.

Faamanuiaga

Faʻapitoa o fuamoa o le moa i luga o isi ituaiga i mea nei:

  • le numera o fuamoa ma o latou mamafa;
  • fofo;
  • malosi faʻamaʻi;
  • maualuga le ola ola;
  • filemu filemu;
  • tau maualalo taumafa.

O le fea vaega e filifili

Faatasi ai ma le lisi tele o le faatalanoaga, o le tele o ituaiga o ituaiga e ese mai, o le a tatou iloiloina auiliiliga.

Luga maualuga

O saienitisi i le US High Line Line Science Centre ua latou atiina ae se ituaiga o le moa, e maualuga le fua o moa, lea latou te faaigoaina i le ogatotonu. O foliga vaaia e faʻatusatusa, ponaivi mumu, faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le tino paʻu paʻepaʻe poʻo le enaena. O se ulu laʻitiiti laitiiti, ma se piniki piniki ma ni taliga, se puʻu pupuʻu. O le ua o se uumi umi, lautele, se saʻo, pito i tua ma se siʻu siʻosiʻe. Paga ma le paʻu samasama samasama. O uiga o le gaosiga o tagata paʻepaʻe ma enaena e le suia.

Aoao atili e uiga i Laʻau Maualuga Maualuga.

O le maualuga o le mamafa o le manulele e 2 kg 300 g; e amata i le ono masina. Mo le tausaga, e maua ai fuamoa e 340, e malolosi a latou pulou, o le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 65 g. O le laina maualuga e lelei mo le faʻateleina o le fanau, o le tau o le tausiga ma le taumafa e laiti.

Toa

O le paolo mai Holani, o tagata faigaluega o le Hendrix Genetics Company na auai i le fausiaina o ia. O le ituaiga o le uʻamea ma e tolu ituaiga e tutusa uma lava le "gaosiga," ae eseese i le lanu o la latou fulufulu mamoe: paʻepaʻe, mumu, ma le uliuli. E tuʻufaʻatasia ai foi le ituaiga ma le mea moni e faapea o le paʻu i totonu o tagata uma e paʻepaʻe, e tusa lava po o le paolo o fulufulu. O i latou nei o tagata laiti, faatasi ai ma se paʻu vaivai o tua ma se siʻusiʻu siʻosiʻomaga. O fusi ma fulufulu e ufiufi le tino. O se uiga tulaga ese o foliga mai o se pusi puupuu ma ni taliga. O le paʻu o le paʻu o le muaʻi lanu samasama, ma faʻafefete-e lanu uliuli pe a matua.

O le mamafa o se moa matua matua e le sili atu ma le 2 kilokalama. E i ai le mea e tupu i le 4 masina, i le tausaga e ave ai le moa i le 250 fuamoa, o le muamua e oʻo atu i le 45 g, ona oʻo atu lea i le 60 g. O le faʻasologa o le fatu e lua: fuamoa.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i ituaiga o moa "Hisex" ma le "Shaver".

Hisex

O le isi galuega a le au Dutch Dutch breeders - ituaiga o Hisex, o se uila o leggorn hens. E lua ituaiga: e paʻepaʻe ma enaena. Paʻepaʻe White ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, laʻititi le tele. O le pito i tua e pupuu, saʻo, siʻi fulufulu.

Fiafulafu o le tino, uumi uʻumi, ulu laiti ma pupuu lanu samasama. O le lanu enaena e laʻititi tele, o le lanu o fulufulu e lanu enaena, o lanu o le fulufulu e paʻepaʻe. O se uiga iloga o tagata uma o se paluga manaia, o le pauu i le itu, ma vaivai, e pei o siliki, fulufulu.

Le mamafa o le tagata paʻepaʻe - 1.8 kilokalama, enaena - 2.6 kilokalama. O le gaosiga o le gaosiga i le tausaga mo le alokisia paʻepaʻe e 300 fuamoa (60 g), mo fua lanu enaena - 350 fua (70 g). Scramble Hisex amata i le lima o le lima masina. O le manulele e paleni, fesuisuiai, le lelei, malosi faʻamaʻi.

E te iloa? O se tasi o faʻatoʻaga faʻapitoa Isaraelu e faʻavaeina le ita o le Faalapotopotoga a le Lalolagi mo le Puipuiga o Meaola. O le mea moni e faapea o se saienitisi, e ala i suesuega uumi ma felafolafoaʻi, na aumaia ai se ituaiga o moa e aunoa ma ni fulufulu, na mafua ai ia suesuega i le vevela o le tau o Isaraelu, lea e le manaomia ai le ufiufi o le ufifatafata. E tatau ona maitauina o nei faʻataʻitaʻiga e le fiafia i le lauiloa i le va o faʻatoʻaga.
Vitio: faʻamatalaga o le ituaiga o hens "Hisex"

Rusia sopo

E leai se manatu le mautonu e uiga i le amataga o lenei meaola, o se tasi oi latou o le filifiliga a le atunuu. O le foliga mai o le moa e mafai ona taua o teuteu: o se ulu maualuga luga o le ulu, o se ituaiga selu.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e fai ai se moa moa, se aviary, se fale puipui, o se faamoega ma se mea e faʻaleleia mo le tuʻuina o lens.

E tele ituaiga eseese o lanu ma e leai se tulaga e tasi, o le paʻepaʻe e sili atu ona taatele, o loʻo i ai motika, glaucous, mūmū, mafiafia. O le ituaiga o loʻo i ai le lautele ma le saʻo, o le siʻosiʻomaga tele ma siʻusiʻu pupuu. O le ua umi e tafe atu i totonu o le fata pusa. Paʻu solo ma kalu.

Lafoaʻi le mamafa i luga o le maualuga 2.2 kilokalama. O lanu lanu o lanu piniki ma le beige. O le tausaga e oʻo mai i le 170 fasi vaega, e mamafa 58 g ia taʻitasi. O le ituaiga e pei o le aano o manu ma fuamoa.

Faitau atili e uiga i ituaiga ituaiga o moa e pei o le "Minorca" ma le "Rusia Rivita".

Minorca

O le igoa o le ituaiga e fesoʻotaʻi ma le motu o Minorca o se tasi o atumotu o le Balearic Islands e latalata i Sepania, lea e taatele ai lenei manulele. Na faʻaauauina pea le filifilia e le au saienitisi Peretania.

O se manulele malamalama ma le vaʻaia o le ituaiga Sipaniolo ma se mitamita faamaualuga, o se pusa tele, o se pito i tua ma se siʻu umi. O lona lanu moana lanumoana-lanu uliuli-uliuli e pipii mau i le tino, o le paʻu o le ulu uʻamea i le lanu.

O le eseesega a Peretania o loʻo i ai ni fuga papaʻe ma se pulupulu piniki o ona vae. O le malosi malosi e uu ai se ulu laʻitiiti ma se paʻu mumu ma se kiona telē-lanu paʻepaʻe, lapotopoto. O le mamafa o le Spaniard - 2.6 kg, fafine Peretania - e oo atu i le 3.5 kilokalama; o le gaosia o ituaiga uma e lua e oʻo atu i le 200 fuamoa i le tausaga, o le mamafa o le mamafa e 80 g. E faaseʻe mai le lima o le lima masina, ma latou faia i soo se taimi o le tausaga, lea e faʻaalia ai lenei ituaiga mai isi.

E taua! O Minorca e le faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela, e faʻamafaʻalo i luma o le pisa, leo leotele.

Leggorn

Leggorn o se fatu o le faʻatoʻaga o Amerika o ona matua o moa Italia ma le faaSipaniolo. O le ituaiga na maua lona igoa e faamamaluina ai le taulaga Italia o Livorno, mai le mea na latou aumaia ai le manulele i Amerika, na taʻua i se auala faigofie mo Amerika.

Aʻoaʻoina pe faapefea ona filifili ma faʻamautuina le vavalaʻau, o le a le lelei ma le faʻaleleia o le tausia o moa i totonu o cages, pe manaʻomia se moa mo manoa e ave fuamoa, pe faapefea ona fuafua le tausaga o le hens, mea e fai pe afai e le o lelei le moa ma fufulu fuamoa.

I manu felelei, o le tino o foliga o se tina, pulufana, pusa lautele ma se manava lapoa. O le pi ma vae ua sinasina-samasama. O se ulu laʻitiiti e faapaleina i se selu e pei o le laʻau, punou i le itu, mumu, tautaliga o le leo e tasi. Plumage paʻepaʻe po o le motusa. O le mamafa o moa e 1.7 kilokalama, o le gaosia o fuamoa e oʻo atu i le 300 fasi vaega i le tausaga, o tagata paʻepaʻe latou te fuaina fuamoa o lanu paʻepaʻe, e faʻafefeteina e enaena, e oʻo i le 60 g. O le ituaiga o se tasi o le sili ona tele i le tele o lanu: e sili atu i le fasefulu.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i ituaiga o moa "Lohman Brown" ma le "Leggorn".

Lohman Brown

Faʻasologa o filifiliga filifilia a Siamani, na maua e ala i le sopoia muamua o hybrids muamua mai ituaiga e fa. Le lanu o fulufulu e paʻu-paʻu, o le lalo e mafai ona sinasina, e pei lava o le pito i luga o fulufulu ma le ua. Pulu le pusa, saʻo i tua, o le manava vaivai ma ni vae pupuu malosi.

E laʻititi le ulu, selu ma tautaliga uila. O le mamafa o poula - e oo atu i le 2 kilokalama, e mai le lima tausaga, e oʻo atu i le 320 fuamoa i le tausaga e tusa ma le 64 g ia taʻitasi. O le ituaiga e taua o le taʻitaʻi i meaʻai ma fuamoa.

Fautuaga

Fautuaga mo le gaosi oloa:

  1. Fafaga manu felelei maualuga, paleni meaai, masani ma vitamini ma minerale. O se faʻaopoopoga lelei o mea taumafa o fualaʻau flax.
  2. Mātauina le saʻo ma le aofaʻi o mea taumafa: e manaʻomia e tagata talavou le tele o meaʻai nai lo le manulele pe'ā uma le tausaga.
  3. E le mafai ona e foloina le manulele (i le taumalulu o le tele o meaai e sili atu nai lo le taumafanafana).
  4. Taofi le talavou ma le tagata matua.
  5. Tuʻu le aso maualuga - 17 itula.
  6. I le vaitau o le taumalulu, vevela le potu ma matamata i le susu, o le hens pei o le ea malulu.
  7. Taofi le mea e fafaga ai meaai, paluga, moega ma potu e mama atoatoa.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fai ai fafaga mo laʻau moa, o le a le tele o le fafagaina o se pou i le aso, ma o le a le vitamini e manaʻomia e le moa mo le gaosia o fuamoa.

O le faʻatupulaia o au uarota o le a faalagolago tonu i tuutuuga e te faia mo i latou. O le mea lea, ae e te le i auai i sea ituaiga o tamaoaiga, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le faatulagaga o le nofoaga o taofia, o lou gafatia e tuʻuina atu fafaga ma vailaʻau mo fagafao.