Kukama

E faʻafefea ona faʻateʻa ese meaʻai i kukama

O tausaga taʻitasi, e faitio ai faifaatoaga ma faifaatoaga paluga meaola mama, lea e faʻaitiitia ai le saogalemu o le seleselega, ma faʻaumatia atoa. O le tele o taimi, o le parasite o loʻo faʻatonuina le faʻaleagaina o mea leaga ao le i matauina ma o le a amata ona pala. E tatau ona tali atu i se taimi talafeagai i iniseti, iniseti ma meaʻai, e le talafeagai mo oe e mafai ona faʻaumatia le fua o le laau pe afaina ai le laau i faʻamaʻi. O le a faatatau i meaola faalafua o kukama, lea e masani ona faalavelave i faifaatoaga ma fai togalaau.

Gall nematodes

O i latou o ni anufe o le microscopic o loʻo i ai i le ituaiga o taʻaloga. O le parasite e umi lona 2 mm ma o loʻo valiina i lanu paʻepaʻe pe lanu. O aʻafiamatamata aʻafia e aʻafia ai le laau i le taimi mafanafana ma le faʻaititia o le maualuga (+ 25-30 ° C ma le maualuga o le 60-65%). E aʻafia le afaina i le eleele o loʻo nofo ai le parasa. E le gata i lea, o anufe e mafai ona aumai faatasi ai ma se faʻatauga faʻatau, fugalaau poʻo fugalaʻau.

Faailoga o le faaleagaina o kukumba:

  • tuputupu aʻe;
  • pulupulu ma laʻau lau;
  • itiiti lava ni aʻa vevela ua faia;
  • fuga i aʻa;

O le auala aupito sili ona lelei mo le suʻega o matai o le auala lea e ola ai. Kukama fatu e totoina i fanua matala. 18 aso pe a uma le germination, o laau e totoina ma siaki aʻa, o mea e afaina ai ma anufe lava ia o le a vaaia.

O le pest e faalavelave i le metabolism i totonu o le laau. E leai se susu o le kukama, e leai ni meaʻai ma maua ai se seleselega leaga. E le mafai e le faamaʻi ona fasi le laau, ae e faʻaitiitia ai lona gaosiga.

O kuluma mamaʻi e manaʻomia ni vailaau. Mo le faʻaogaina o anufe microscopic faʻaaoga fualaau faasaina "Mercapthos", "Phosphamide" poʻo le "Ruscamine". E tatau ona faʻatinoina le faʻagasologa 3-4 taimi.

O le togafiti togafitiga o aʻa e aoga. Mo lenei mea, ua eliina le laau, ma aʻa ona aʻa i totonu o le vai ma le vevela o le 50-55 ° C mo le 10-15 minute. Talu mai le maliu o le nematode i le vevela o + 40 ° C, o lenei togafitiga e matua aoga lava e faasaga i tagata matutua ma vaega uma.

Auala puipuia:

  1. Faagasologa o le faatauina mai o laau ma le 0.5% o le tali o le "Parathion". O le vailaʻau e faʻavaivai i le vai, ona faʻamalūina lea o aʻa o kukama i le vai mo le 15 minute.
  2. Lafoaʻi togafitiga o le eleele aʻo lei totoina. I totonu o le 2 itula e susulu ai le palapala i le vevela o le 100˚С.
  3. Ole faʻamaʻi o le Ultraviolet. O le nematode ua oti i le vevela ultraviolet, lea e mafai ona faʻafefeina aʻa o le laau e aunoa ma se afaina i le mea mulimuli.
  4. Pulea vao.
  5. Tuufaatasia i totonu o le eleele o otaota povi.

Gourd aphid

O se inisua susu o le order Homoptera. O le iniseti e mafai ona ese lanu: mai le samasama i le lanumeamata. Le tele o meaola faalafua e le sili atu i le 2 mm. O le pito i lalo o pusi apipiti e lalafi i luga o vao poʻo laulaau. O nisi taimi e mafai ona latou ola i le taumalulu i totonu o se vailaau. Le afaina o kukama e tupu ia Iulai ma Aokuso. O le tele lava o taimi, o anufe e faʻaaogaina iniseti i foliga o "manu feʻaveaʻi" e ave ai aphids i vao kukama.

O le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi e le gata ina afaina ai le sua mai le laau, faʻasaʻo mea oona i le faagasologa o galuega taua, ma faʻaleagaina ai laulaau ma lau. Ma faapena foi e ese mai aphid, o popoto e nofo i luga o kukama, lea e fafaga foi i luga o le sipuni o le laau. I le faʻaopoopoga i le tuusaʻo tuusaʻo, e mafai ona avea aphid ma se mea e tupu ai siama ma faʻamaʻi.

Faailoga o le faʻamaʻoina o le melon aphid i kukama:

  • laʻau faʻamalo;
  • pau o fugalaau ma ovaries;
  • faamamaina o lau;
  • taofia le tuputupu ae o kukama.

E tele metotia o le tauivi ma aphids. O le tele o fai togalaau e masani ona faitauina aphids e le o se mea matautia, ma atonu e le o le gauai atu i lenei meaola pe faʻaaoga togafitiga faʻasolo ma togafitiga faigofie o le fale. E mafua tonu lava ona o se uiga le lelei i aphi lea e mafai ona lolovaia ai le fanua atoa ma mafua ai ona leiloa le seleselega.

O metotia masani e ofoina atu ai togafitiga togafitiga nei:

  1. Laʻau faʻafefeteina o pepa vevela mumu. Ina ia saunia se fusi mo le 10 lita o le vai, 30 g o le pepa fou ma le 200 g o le pefu o le tapaa ua ave. A maeʻa ona faʻafefiloi, tuʻu i luga mo le 24 itula, faʻalavelave, faaopoopo le 1 tbsp i le fofo. l suauu suavai ma 150 kene o le apa. Sulu le vaega pito i luga o le laau ma se fua faatatau o le 1-1.5 lita i sikuea mita. m
  2. Mo le isi fofo, matou te ave 200 g o le pefu ma 50 g suauu i le 10 lita o le vai. Matou te tausisi, faamama ma faʻagasolo kukama mai se fagu sulu.
  3. Laʻau afu. I luga o le 1 lita o le suavai matou te ave 200 g o galala mafiafia ololiki ma tumau ai 4 aso. Ona faʻaitiitia lea o le faʻafefete i le vai i le fua faatatau o le 25-30 g mo le 10 l ma faʻavasegaina i vao.
  4. Laʻau mai celandine. Matou te aveina 400 g lau lanu meamata o se laau i luga o le 1 l le vai, mausali mo le 24 itula, ona kuka ai lea mo le 30 minute. O le fofo o tali e le manaʻomia ona faʻavaivai.

O nisi taimi e te le manaʻo e liliu i metotia faa-aganuʻu ona o le gaogao o le taimi mo le sauniuniga o teuteu poʻo le faʻaaogaina o mea faʻaaoga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau, e aofia ai: Malathion, Faʻataʻitaʻiga, Lafoaʻi. O le faʻaitiitia o mea vevela mo fualaau oona e aofia ai le "Aktophyt" ma le "Fitoverm".

I le faʻaopoopoga i iniseti ma auala lauiloa, e mafai foi ona e faʻaogaina togafitiga o agrotechnology. Mo se amataga, e te manaʻomia se taimi e faʻaumatia ai vao ma aveese faʻamaʻotoga o laau totō. O se filifiliga lelei o le totoina o laau e faʻafefe ese ai aphids. (garlic, sipisi, fennel, mint, sinapi, lavender). E matua taua tele le totōina o laau ia latou manogi e tosina ai aphids (pi, petunia, viburnum, linden).

Tele iniseti fafaga i aphids. E pei ona e iloa, e mafai ona 'ai e tamaʻitaʻi le' aphids i nuʻu. Ae peitaʻi, afai o loʻo e faitauina i luga o le fesoasoani a le "ola" faʻamaʻi manu, o le faʻaaogaina o iniseti e le taliaina.

White fly

Laititi pepe, lea e umi le 3 mm ma le lanu paʻepaʻe. O le iniseti lava ma ona aʻa e afaina i le laau. O le pepe e aliali mai i le taumafanafana pe a mafanafana ma e tele foi timuga. O le tuufaatasiga o le vevela ma le maualuga o le suavai o tulaga lelei ia mo se iniseti. Whiteflies e sosolo i totonu o greenhouses ma otaota e ufiufi, lea o loʻo i ai le malulu tele ma le maualuga o le vevela.

E matautia tele le alofasi ona o le a fafaga uma e le oʻai ma tagata matutua i luga o kukama i le taimi e tasi. O le iniseti ma ona laʻau e sosolo i luga o le laʻau, faʻalavelaveina le tuʻuina atu o meaʻai ma faʻagesegese ai le tupu o kukama. O le manulele a le butterfly e faʻafefe ai laʻau, pe a maeʻa latou liu uliuli ma malulu. O meaʻai o le kukama e mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaʻai.

E taua! O tapenapenaga mo le faʻaumatia o tagata matutua ma meaʻai e matua eseese lava, o lea ia faʻalogo lelei i lenei mea pe a faʻatau mai vailaʻau.

Mauaina o le whitefly e faigofie. A e siaki le vaomatua, o le a manino lau vaai i se vaeluagalemu e tutusa ma se kopi laitiiti o le moa.

A aʻafia le kukama i le papaʻe, o le a tupu mea nei:

  • ua toto le laau;
  • lanu lanu samasama ma lau;
  • o se paʻu pupula lalelei e foliga mai i luga o lau;
  • laiti laʻititi e iloa i le pito i tua o le laulaau.

O le faʻatautaia o le meaola na faia se tele o fualaau faasaina. I le faʻaopoopoga i metotia faʻatemika, o se "mole" e mafai ona maua mai ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

Ina ia tuliesea le pepe mai le togalaau, ia faʻaaoga mea teuteu nei ma mea faʻaleagaina:

  1. Rubbed 3 tbsp. l aniani po o le garlic ma faaopoopo i se ipu vai vevela. Matou te faʻaosooso atu i le 12 itula i le manava, faʻamama ma fufuluina kukama mo le vaiaso. Afai tatou te mafaufau i le vaega o le 1 tbsp. l aniani i le 100 ml o le vai, ona mafai ai lea ona e saunia nisi fofo mo le galueaina o le vaega atoa i kukama.
  2. Soap solution. Matou te tago i le fasimoli ma faʻasala i le vai i le fua faatatau o le 1 i le 6. E faʻafefiloi le fofo e maua mai ai se pulufiti, lea e faʻaaogaina ma se omomi i le laau. O lenei metotia e sili atu ona talafeagai mo vaega laiti poʻo greenhouses.
  3. Laʻau afu. 60 kalama o le kalama uaina e ave i le 10 lita o le vai. O le fofo e faʻaaogaina mo le 24 itula. E tatau ona faʻagasolo kukama i le vaiaso se tasi seia oʻo ina mou atu le iniseti.
  4. Le fua o le tapaa. Matou te faʻatau se sikaleti e pei o le "Prima", matou te ave le tapaa, matou te ata ma matou faʻatumu le 1 l o vai ua tunu. E tatau ona faʻaosooso i le 5 aso i se mea pogisa, ona faʻafefete ma fufuluina kukama i le 2-3 aso.

Afai e te manaʻo e vave vave ma faʻalelei le vaʻaia o se iniseti, ona e sailia lea ole fesoasoani mai iniseti. O fualaau pito sili ona lauiloa i le maketi i totonu o aiga: Aktara, Konfidor, Akarin, Iskra, Fitoverm, Aktellik, Mospilan ma isi. Aua nei sili atu le fualaau o fualaau faasaina: mafaufau pe faapefea ona e 'ai nei fua i meaai.

Afai e te pulupulu i totonu o se fale koli ma mafai ona aʻafia le microclimate i totonu o se potu ufiufi, ona aʻafia ai lea o le anufe i le faʻaitiitia o le vevela i le + 10˚US ma faʻaititia le faʻamama ile 80%. O le faʻaitiitia o le vevela o le anufe o le a le mafai ona tu ma tuu lau vao.

O le filifiliga mo totonu ole lanu samasama. O le iniseti e fiafia i lanu samasama ma lele i ai. A uma ona pipii i le pito i luga o le lipine, o le a le mafai ona sola ese le whitefly ma o le a oti.

Spider mite

Laʻau e iloa lelei e pei o fualaau faisua ma fualaau 'aina, ma totonu o laau ma totonu o laau. O se mea itiiti, e oʻo i le 1 mm, vaʻavave mite, e fafagaina i luga o le laau. E faʻaaoga e le mite le laau mai le eleele, e ave e le matagi, vai, i luga o lavalava, faʻapipiʻi i meafaigaluega. O le mea lea, e le mafai ona puipuia atoatoa cucumama mai le faʻamaʻiina o mea e oʻo lava i totonu o le laufanua.

E fiafia le mite i le ea ma le maualalo o le vevela. Ae ui i lea, o loʻo i ai se pusi vavalo pepelo e fiafia i le maualuga.

I le taimi muamua e tilotilo ai atonu e foliga mai o se microscopic mite e le afaina ai se leaga, peitaʻi, afai e silia ma le afe o ituaiga tupe mama i luga o se tasi togavao, o le a amata ona tiga ma mamae le laau.

E mafai e le tasi ona iloa le gaoioiga a le apogaleveleve i fasi lanu paʻepaʻe papaʻe i luga o le laau, faʻapea foi ma se upega tafaʻilagi e teu ai laulaau ma 'fasi' gau. O siaki e aʻafia ai le upega tafaʻilagi ma fuʻu ma fualaau 'aina, e ufiufi ai le fale atoa ma filo microscopic.

E te iloa? E nonofo ai pusi vaʻavaʻai i mea uma sei vagana ai i le Antarctica!

I le lalolagi, e sili atu i le 950 ituaiga o moli vaʻaia, ma o tausaga taʻitasi e faʻamalolo ai fualaau fou ma lelei e faʻaumatia ai le parasite. O le tau faasaga i miti vavavevave e aafia ai le faʻaogaina o togafitiga faʻa-aganuu, kemisi ma faʻalaʻau.

Muamua, sei o tatou suʻeina auala a le "tamamatua" e faʻaipoipo ai le parasaite:

  1. Tincture o le kalaka. Peel ma tipi 2 ulu laiti o kekisi, sasaa se lita o le vai ma tumau ai 5 aso. Pe a faʻafefiloi le paluga, faʻaalu i le 1 i le 1 ma le suavai ma faʻamalolo le laau.
  2. Tincture i luga o le sipuni. Mo le 10 lita o le vai, tatou te ave 200 g o le paʻu ma tuu mo le 5 aso. A faʻaogaina le "vailaau," tatou te faamamaina ma faʻamalo pepe vao. I lenei tulaga, e le tatau ona faʻafefe le tincture i le vai.
Afai e te totoina 10-15 vavao vao, ona mafai lea e metotia a tagata ona fesoasoani, ae afai e tele ni vaega e totoina i se laau, ona sili atu lea ona faaaoga mea iniseti: Aktellik, Fitoverm, Neoron, Apollo poʻo Karbofos.

O nisi vailaʻau e talafeagai mo le faʻamafunaina o le tele o parasite. O le mea lea, a maeʻa ona faʻaaogaina nei iniseti e mafai ona e faʻamamaina vao kukumba mai meaola faalafua.

I le faaopoopo atu i kemisi ma metotia a tagata, o loʻo i ai se isi filifiliga sili ona lelei ma saogalemu mo le faʻaumatia o le siaki. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e maua mai fili masani o meaola masani o le spider mite - phytoseiulus ma Amblyseius, lea e le afaina ai tagata poo laau. Ae ui i lea, o lenei metotia e sili atu ona talafeagai mo greenhouses ma greenhouses, ona o tupe aoga e mafai ona ufiufi ai se tamai fausaga.

E taua tele le faia o faʻataʻitaʻiga ina ia le faʻavave taimi i togafitiga o kukama. Lafoa le laau ina ia le talafeagai ai tuutuuga mo le mite. I lenei tulaga, o le vaega o loʻo i luga o le eleele o loʻo faʻavaivaiina. Aua nei galo le tausia lelei o vao ma fafagaina i latou. O se laau vaivai ua avea o se meaʻai lelei mo meaola faalafua ma faamaʻi.

Medvedki

Afai o le parasaite e nofo i luga o le saite, o nisi taimi e pulea e ia le tele o laau toto, ma o le mea lea o se tasi o meaola sili ona matautia o le kukama. Medvedka o le aiga o iniseti lapopoʻa tele, e umi le 8 cm ma se lanu uliuli enaena.

Medvedka e nofo i eria ma fesuiaʻi mafanafana. O le meaola e ulu i totonu o le togalaau ile eleele. E mafai ona e aumaia le palapala mai se isi nofoaga, ma o le ai ai ni fuamoa po o ni vaega laiti o le parasi i totonu. E mafai ona ia lele faatasi ma ana lava au mai togalaau tuaoi. O le siosiomaga lelei mo le urosa o se eleele lalelei lelei lea e lava le susu.

E taua! Medvedka e ola i le humus (faʻaaogaina e pei o se faamoega mo lana fanau), lea e faʻafeiloaʻi i le ituaiga o fuga.

Malamalama o Medvedka na faʻaalia i luga o le laupepa e pei ona taua i lalo:

  • vao leaga tele;
  • Laʻau totogo mago ma pau;
  • i totonu o le eleele o ni vanu mataʻituina o le lautele.
Afai mo ni mafuaaga le iloa, i le isi itu o le togalaau, o fualaau uma na amata ona ola, ma i le isi itu, ua mamae i le masima, o lona uiga ua malolo se urosa ia te oe.

E mafai ona e faʻaumatia se medvedka e ala i metotia a tagata ma faatasi ai ma le fesoasoani o le kemisi.

Le tele o fualaau lauiloa mai le pusi:

  1. Vai suamalie. I le 10 lita o le vai faʻafefe le ½ fasi fasimoli ma le 1 tbsp. l paʻu. Ua sasaaina le fofo i totonu o le lua o le urosa. O le parasite o le a oti poʻo e tafe i luga, pe mafai ona maeʻa.
  2. Palu tioata. O le fatuga o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu palasitika ma se pito i lalo. Medvedka e le mafai ona 'ai i le palasitika, ma o le mea lea, na o le alu faʻataʻamilo i lenei faʻalavelave.
  3. Vaʻa vai. Tatou te aoina ni vai i totonu o le fagu lita ma tanumia i le eleele ina ia i ai le ua i luga ole laulau. Medvedok e tosina mai le manava, ma latou paʻu atu i le mailei.

E taua! O le totoina o le tino o kukama ma luga o le eleele o le a leai sona aoga, talu ai e ola le pest ma 'ai i le eleele.

O auala faʻapitoa e le fesoasoani e faʻaumatia le medvedka i luga o se nofoaga tele, o lea ia liliu atu i le kemisi. O fualaau faʻamaonia sili ona lauiloa: Medvetoks, Thunder, Basdin, Perstige ma Aktara. Faaaogaina fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga.

E iai se togafitiga togafitiga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fualaau faasaina "Nemabakt" ma le "Bowerin", lea e aofia ai siama faʻatau ma meaʻai. O nei siama e faʻaumatia fuamoa o meaʻai ma tagata matutua (o le silo e tupu aʻe i le tino o le tagata manua). O le fualaau faasaina e aoga tele, talu ai o le tasi pusa e lava mo le 100 sikuea.

E iai togafitiga mai Medvedka, ae e le fetaui mo tagata uma o togalaau. E tatau ona tatou lafoai le folasaga o le humus i le eleele. Garlic ma cilantro e fefefe i le meaola, o lea ua totoina ai laau i autafa o le nofoaga. E mafai ona faia le mulching, lea o le a faʻaitiitia ai le vevela o le palapala ma faʻalavelave ai le alualu i luma o le parataiso ile eleele.

Aneti

O le tele o fai togalaau ma faifaatoaga e maofa ona o meaola faalafua o laau totõ. Talu ai ona o nei iniseti o loʻo nonofo i soʻo se eria, e taua le suʻe pe faapefea ona faʻaumatia vao i kukama, ma o le a le leaga latou te tupu i le laau. O pateni e aʻafia i le aiga iniseti, ma e tusa ma le 14,000 ituaiga, e tusa ma le 300 o loʻo nofo i le teritori o le CIS.

A o leʻi talanoa i metotia mo le aveesea o vao mai le togalaau, e tatau ona e mafaufau i le aoga ma le leaga.

O faʻamanuiaga ole vaovao:

  • tatalaina le palapala;
  • taumafa iniseti parasitic;
  • eleele faʻaleleia ma microelements ma humus.

O lea la o le itu leaga o le ola o vavae:

  • 'ai ma le vevela fua o kukumba;
  • faaleagaina mea toto;
  • fesiitaiga o aphids e totō vao.

Aneti e fiafia e "fafaga" aphid, fafaga i luga o ona sua. Aphids e ave mamao mamao ma faʻatalanoa i isi laau.

Afai e te filifili e tuliesea nei iniseti mai le saite, o le mea lea, mo tagata amataina, ia faʻaogaina metotia lauiloa:

  1. Faʻafefiloi le acidic acid ma le suka. E taua tele na o pepe e mafai ona maua le mea oona, ae le o tamaiti poʻo fagafao.
  2. E mafai ona e tulia ese pipi mai le kiona, faʻamafunaina aphids. Metotia o le tagofiaina o aphids ua faʻamatalaina i luga. Afai e leiloa e pulu o latou punavai, o le a latou tuua le saite.
  3. Laʻau totő, vine, mint poʻo le toeaina latalata i le kukama. O le manogi o nei laau toto e faʻaaogaina ai aneti.

Mo le faʻaleagaina o iniseti o loʻo faʻaaogaina fualaau oona lea e mafua ai le paʻu, e taua: Thunder 2, Muracid, Anteater, Muravyin.

E taua! O nei fualaau oona e matautia mo meaola ma tagata, o lea ia faʻaaogaina ma le faʻaeteete.

Aneti e mafai ona alu pe afai e faʻaumatia o latou faamoega. O le auala masini e aoga tele i totonu o se vaega laitiiti. Faʻaauau se suʻesuʻega loloto o nofoaga masani. Afai e le fesoasoani, sasaa le vai tafe (10 l) i totonu o le faamoega ma le faaopoopoina o le vineta (2 ipu), fuālaʻau manogi ma masini. A maeʻa na ituaiga papa e le mafai ona ola, ma tuua lau 'upega tafaʻilagi.

E te iloa? O lapisi o aneti ua vave ona fufulu i Aferika ma Asia - o lenei ipu ua tumu i le palatini ma gaʻo. E le gata i lea, o le tele o vavae - o meaai lelei mo moa ma manu felelei.

Umu masi

O le tosoina o meaola faalafua e afaina ai le laau i greenhouses ma greenhouses o le kukama moa, po o le mafiafia. E le afaina ai laau i nofoaga lafoaia, talu ai o le atunuʻu o le iniseti o loʻo i lalo ifo o le eleele, faatasi ai ma le vevela ma le vevela talafeagai. O le namu e umi lona 5 mm ma se lanu enaena uliuli.

I totonu o le greenhouse, e mafai ona aumai le parasi faatasi ma le eleele lea e faʻavaveina ai foliga o se uila.

O le afaina o loʻo taoto i le mea moni e faapea, o pupuʻu o loʻo i totonu o laʻau ma cotyledon o laʻau. При этом в тепличных условиях за год комар может наплодить до 8 поколений личинок. Umu masikeke e feaveaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi, tuʻuina o laau i le sili atu ona lamatia.

E amata le vaivai o le laau ua pisia, o le tuputupu aʻe lemu, o le aʻa o le papa, o le tau e leiloa, ma ua amata le pala.

Metotia o le puleaina o pest:

  • fofoa o le palapala ile fale kosi;
  • vevela o togafitiga o le eleele;
  • iniseti le totoina o le vaega pito i lalo o le uʻu ma le basal;
  • kelu pepa o lanu samasama (faʻapolopolo mai tagata matutua).

E taua le malamalama o se nofoaga puipuia e le saogalemu le faʻaaogaina o iniseti. O le mea lea, e tatau ona faia togafitiga e faʻaaoga ai se manava ma, pe afai e mafai, ia pipiʻi i lalo o fualaau oona.

Taʻalo tapaa

O le iniseti na maua lona igoa ona o le mea moni o le mea sili lea ona leaga o tapaa. Ae ui i lea, e aʻafia ai foi kukama, aniani, pateta ma isi fualaau faisua. O le iniseti e umi lona 1 mm ma se lanu uliuli-lanu samasama.

O fafine e afaina ai laau e ala i le tuʻuina atu i le 100 fuamoa i laulaʻau. Ole numera o fuamoa ma tagata matutua e faalagolago i le malulu ma le vevela (o le siosiomaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o thrips o le mafanafana vevela).

Iniseti ma ona larvae fafaga i luga o laau toto. Afai ua afaina se vaega taua o le laau, o le a malolo ma mago. E le gata i lea, o le galo e fafagaina i luga o le fuga o fugalaau, lea e tau atu i lo latou vave paʻu.

O le taua o gaioiga ma ona aʻa e mafai ona iloa e lanu samasama-lanu enaena i laulaau, lea e gaosi ma vego. O le tuputupu ae o vao ua taofia, ma ua i ai o latou foliga vaaia tiga.

O le pulea o iniseti e aofia ai le tele o metotia.

Vailaʻau Mataʻutia:

  • Uila auro;
  • Aktara;
  • Fufanon;
  • Faʻatonu Maxi.

Fofo faʻapitoa:

Faʻauʻau o le sipisi. Mo le 4 lita o le vai ua ave le siʻosiʻu o le lua-lita le paʻu, faʻaogaina 2 aso. A maeʻa lena, o le isi 12 lita o le vai ma le sapalai faʻaumea e faʻaopoopoina i le fusi. O le vaifofo e maua mai ai le togafitiga o togafitiga o loʻo i luga.

Faʻatonu o meaola:

  • o le faʻaaogaina o meaʻai faʻatau (Neoseyulus) o loʻo 'aina le tele o meaʻai;
  • o le faʻaaogaina o le pusa faʻatoʻaga o Orius, lea e fafagaina ai foi i iniseti inumaga.

E taua! O tupe aoga e le afaina ai laau ma tagata, o lona uiga o le faaaogaina e 100% saogalemu.

Ia faʻaaoga foi metotia o agrotechnical, e aofia ai: faʻalauteleina o le susu ma faateleina le numera (fuga e pei o le ea); fufuluina o mea e totoe; faʻaumatiaga o vao leaga (faʻaaogaina e le thrips i le tautotogo mo meaai ma toe gaosia).

Aua neʻi galo e vaʻaia mea totō ma faʻamaʻi le eleele, o le mafuaʻaga e te le o iloa. Ua maua vave le parasi - o le ki i se seleselega lelei.

Slugs

O slugs o gastropods ia, o loʻo maua i soo se mea o loʻo i ai laau ma le maualuga o le timuga.

O nei meaola faalafua e foliga mai pe a uma le timuga. Afai e te matauina ia le itiiti ifo ma le tasi, ona e mautinoa lea, e sili atu nai lo le sefululua o latou. E matua faigata lava ona faʻaumatia masini, aʻo latou fafaga ma faʻanoanoa i le pogisa.

E filifilia e Slugs ia laau laiti o loʻo i ai laʻau vaivai ma vine. Afai o le taimi e le aʻafia i le faʻaumatia o slugs, ona latou tuua lea o ni afifi le mama ma mafua mai i le kukama. I lenei setete, o le laau e faigofie ona pala. E oʻo lava i le tele o le faaleagaina o laʻau o le a matua aafia ai le seleselega.

O le taua ma slugs e tatau ona amata i auala lauiloa:

  1. Fafasi ia laina ma mea manogi e faʻafefe ai slugs (cilantro, rosemary, allspice poʻo le pasili). O lenei metotia e iloga i lona tau maualuga ma e naʻo le faʻaaogaina o eleele laiti.
  2. Ina ia puʻe slugs, e mafai ona e faʻaaoga pia. Tusia i totonu o le vai o le moli ma faapipii i luga ina ia fusi ai le ua i le eleele. Ae peitai, o lenei metotia e faʻaaoga foi i togalaau laiti.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi mai se nofoaga tele, e manaʻomia ona e faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa: Sludge Phase, Ferramol, Meta ma Etisso. O nei mea oona o loʻo faʻamoemoe tonu i le faʻaumatia o slugs.

E le gata i le kemisi, e mafai ona e faia ni fugalaʻau e faʻafefe ese ai meaola. Mo lenei mea e fetaui ma soʻo se faʻalavelave faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina e faʻavae i luga o le pata. Afai o le slugs e fafagaina i totonu o le fale koli, ona mafai lea ona tulieseina i le tuu ifo o le suamalie faatasi ai ma le paʻu o le vevela (ae le o le afaina o laau totő).

O le fili olaola o slugs o frogs, lea e foliga mai foi pe a uma timuga. O le mea lea, afai e te matauina o loʻo i ai le tele o sipuni i le eria - faʻatali laitiiti ma le faʻaaogaina o kemisi.

O se puipuiga lelei mai le slug o le eleele e mulimulitaʻi ma sawdust. O lea mulch e faia ai se pa puipui ogaoga mo le manu, lea e le mafai ona gaoioi mo se taimi umi.

Togavao

I le faʻaopopo atu i mea laiti po o microscopic parasites, kukama e paʻuʻese ai le tele o nifo (mice ma kio). O le tele o taimi e mafua ona o le i ai o toega o laau i luga o le 'upega tafaʻilagi, fatuga eseese poʻo le leaga o le nofoaga o le togalaau (e le mamao mai le fanua o loʻo totō ai fatu).

E te iloa? O taʻi sili ona tele na ola i Amerika i Saute 4 miliona tausaga talu ai. O le mamafa o le tagata e umia le faamaumauga e 1 le ton.

E 'aina e fuamoa ma isumu fua o fua ma aʻa o laau. E mafai foi ona ave ni faʻamaʻi eseese. Afai e faʻaalia mai le maunu i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona aʻafia ai lea o laau uma. Ma aua nei galo i le taumalulu o le a agai atu iʻi lauusiusi i lou fale, o loʻo i ai le mafanafana ma le tele o meaʻai.

Afai o osoga e osofaia e roi, ona e matauina lea e fualaau aina, o le i ai o ni otaota ma pu i le eleele e latalata i le aganuu. O nisi vao e mafai ona faaleagaina le aʻa.

Afai e leai ni pusi po o isi meaola o loʻo suʻeina mai fatu, ona faʻaaogaina lea o vailaʻau: Rat, Goliath, Mortorate ma le Rat mate.

E ala i togafitiga faʻalapotopotoga e aofia ai ituaiga uma o nifo (faʻatau, se fagu vine ma le suauu mata, ma isi). Aepeitaʻi, afai e te nofo i se nofoaga tele, o le a le fesoasoani tele. O se filifiliga manaia o le "tagata e faʻatautaia le kiona," lea na faʻatau talu ai nei ona faʻatau atu. O se masini faaeletonika lea e faia ai se leo faʻafefe. O le lauiloa tele na tu i fafo o le Tornado 200.

O auala sili ona taatele o le feutagaʻi ma mumumu o pusi ma pa puipui, lea e mafai ona faʻaumatia ai se tamaʻi laʻititi o lauusiusi po o manoa. E mafai foi ona toto se toeaina poʻo se aʻa uliuli. E le mafai e le manogi o nei laau totõ ona faʻafefe.

O le mea lea e le tatau ona tosina atu ai ni tagata taʻilagi i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona faia ni puipuiga, e aofia ai:

  • aveese otaota uma mai le nofoaga;
  • lili le wormwood i laau poʻo le tuʻuina i nofoaga e teu ai fualaʻau ma fua.
Afai e te faia se puipuiga, e mafai ona e puipuia lau 'upega tafaʻilagi mai le faʻaogaina o meaola faalafua ma pusa.

Puipuiga mai meaola faalafua o kukama e amata ile vaitau o le seleselega. E taua le lafoai o mea uma e totoe o le tino lea e mafai ai e le taʻavale ona taumalulu. I le tautotogo, aua nei galo e aveese vao, lea e le gata o meaai ma pusi mo meaola faalafua ma faamai, ae faavaivaia ai foi togavao cucumber.