Faatoaga faatoaga

Pou pulou ma o latou lava lima

O le faavae o moa fefaʻatauaʻiga manuia - talafeagai mo a latou mea. Mo lenei mea, e matua taua lava le faʻaogaina o se peni, o le galuega autu e le gata o le faasaoina o le numera o manulele, ae o se faʻaopoopoga o le maualuga o le gaosiga. Ae ui i lea, ina ia saʻo, e tatau ona e iloa muamua manaoga.

Aisea ou te manaomia ai se aviary

I aso nei, o moa fefaʻatauaʻiga o se ituaiga e sili ona lauiloa o tupe maua mo tagata e oʻo lava i se fasi fanua. E le gata i lea, o le tausiga o manufelelei o le a mafai ai ona e maua ni fuamoa fou ma aano o manu mo lou aiga. Ua iloa e le au faifaatoʻaga o fale faapitoa e manaʻomia mo le faatoaga lelei. Mafaufau pe aisea e te manaomia ai sea ituaiga:

  1. I le faaopoopo atu i meaai, o moa e manaomia le togiina o le mutia ma kili i luga ni fatu mai le eleele.
  2. Le puipuia mai mea taufaasese.
  3. Tuʻu avanoa mo le felauaiga.
  4. Ufiufi manulele mai leaga leaga aʻo savali.
O le mea lea, o le avanoa na vavalalata - o le mea tonu lea e te manaʻomia. Ina ia faaitiitia tau, e mafai ona e faia oe lava ia.
E te iloa? O avelaʻau e na o le malamalama talafeagai. E tusa lava pe ua oʻo mai le taimi mo lenei faagasologa, o le a faʻatali mo le aso poʻo le faʻamalama e oʻo mai.

Meaola

Faʻalagolago i le taunuʻuga mulimuli, o le aviary e mafai ona tuʻuina pe faʻaogaina. E tofu i latou ma ona lelei ma mea le lelei. E tatau ona faamasani oe lava ia i latou e ala i le filifili e fausia se mea talitutusa i lau saite.

Aoao pe faʻapefea ona fai se dog dogs i ou lava lima.

Faletupe

O lenei ituaiga e talafeagai mo le faʻaaogaina tumau. E faʻatatau i le tele muamua e mafai ona faʻaogaina se numera ese o manulele. O le lelei o le maeʻaeʻa o le fausaga, o le pito i lalo o le le mafai ona suia le nofoaga o lona faʻatulagaina.Faʻasalalau aviary

Faimalaga

O lenei filifiliga e lelei mo se tamai lafu o moa poʻo le teuina o tamaʻi meaʻai, ma o se faʻalelei atili foi o le pitonuu feaveaʻi. Ona o le i ai o uili, o lana gaioiga e faigofie atu nai lo se mea feaveai. O le aoga sili lava o le fesootai tuusao ma le mutia. Mobile aviary

Matou te fausia se corral station

Paddock e mafai ona fausia le laumua. I totonu o sea potu, e mafai e le manulele ona savali i le tausaga atoa. O le nofoaga mo le savaliga e mafai ona faia naʻo le fesoasoani a le pa i le tulaga o se faʻaoga. Ae ui i lea, i le faia o se taualuga, o le ae aloese mai le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le mama, talu ai o sea ituaiga o puipuiga o le a puipuia ai le nofoaga mai vaʻalele ma otaota.

E taua! O le corral station e fautuaina e fausia i le itu i sasae. O lenei faʻatulagaga o le a mafai ai e manufelelei ona maua le vailaʻau D, e ese mai i le taeao e le vevela le vevela mo le savali.

Mea e manaʻomia

Mo le fausiaina o se peni faʻamau e te manaʻomia:

  • oneone;
  • laupapa;
  • sima;
  • feʻau;
  • vaomago;
  • tui;
  • meafaigaluega fau;
  • uaea.

Faitau foi e uiga i le auala e fai ai se fafie fafaga mo moa, fausia ma faapalapala se moa moa, e pei foi ona faia ai se pa, se fale ma se ofaga.

Faatonuga

Mafaufau i le auala e faia ai e le tagata lava ia se peni faʻamalosi mo seva:

  1. O le faavae. I le pito i tua o le nofoaga o le lumanaʻi, o le 30 cm le loloto o le palapala o le eleele ua aveeseina. Ona sosolo lea o le nofoaga i le lime, tamai laumei po o oneone. O le mafiafia o lenei 'eleʻele e 10 cm. O se pepa e faia i totonu o le fagu ua fausia, lea e sasaa mai i le sima. Ole galuega ole a faia pe a uma le 21 aso. E tele taimi e fausia ai le peni i paipa na eliina i le eleele, e ufiufiina e le fomaʻi. O se filifiliga talafeagai lea, e sili atu ona taugofie i mea tautupe ma faigofie ona faatino, ae o le i ai o le faavae o le a mafai ai ona puipuia ia moa mai le ulu atu o tagata taufaaleaga e mafai ona eli i lalo o le pa.
  2. Paulo O lenei vaega o le fausaga ua faia i mea masani (e tatau ona mamago lelei laupapa) pe latou te luluina le eleele i le mutia. O le filifiliga lona lua e sili atu ona faigata, aua o le vao e tatau ona tipi, ma i le tautoulu e aveese ai toega malogo.
  3. O puipui. O le nofoaga filifilia i tafatafa o le moa moa, o loʻo tuʻuina atu i se filifili-o loʻo tuʻuina i luga o lagolago mai pa laau. Ole a le sola le moa, pe a faia se alavai, e fautuaina e tanu le laina 20 cm i lalo o le eleele pe o loʻo faia pea le faavae.

Vitio: pulou puʻi

Afai e te manaʻo e ufiufi le fausaga ma se taualuga, ona lelei lea ole paipu o faʻamatalaga e pei o se faʻavaa:

  1. I luga o le nofoaga manaʻomia, latou te paʻu i paipa i mita taʻitasi (o le pitch i le va o faga e 2 m). E fautuaina le faia o se tasi o luma o le lumanaʻi 50 centimita le maualuga atu ina ia mautinoa ai le lafoaia o vai.
  2. O lua e tumu i lapisi ma sasaa i le sima.
  3. I le pito i luga o paipa, o le fusi pito i luga e fausia mai le ipu e tasi, ma 20 cm le maualalo - o le pito i lalo. I le va oi latou o loʻo faʻapipiʻiina paipa o paipa i le maualuga o le 45 °.
  4. Tafaʻi faʻapipiʻi. Mo lo latou faʻapipiʻiina, o vaega o se tulimanu uamea ma pu na puʻeina i vaega taitasi e faʻapipiiina uma 60-70 cm o le fusi luga. Komiti na vili sikola.
  5. Filifili mo le mea taualuga (faʻamalama poʻo isi) faʻapipiʻiina i luga o pito.

Vitio: savali mo moa ma se faʻavaa

E taua! Mo le 10 manu felelei, o le nofoaga e savali ai e tatau ona 2x2 m. E tatau ona amanaia lenei mea pe a filifili i luga o le fausiaina o le fale.

Pepa malaga

I le faatusatusa atu i le fale, o le a faia se peni mo se taimi mafanafana o le tausaga pe faʻaaoga mo le faʻaleleia o tamaʻi meaʻai. A oʻo ina maualalo le vevela o le ea, o le a le faʻaleleiina manu felelei.

Aoao pe faapefea ona tausia moa i le vaitau taumalulu.

Mea e manaʻomia

Mo le gaosiga o le peni feaveaʻi e tatau ona faʻatauina le mea o loʻo taua i lalo:

  • laupapa o le 30 i100 mm;
  • faʻamau o le 20.440 mm;
  • feʻau;
  • tui;
  • fao, meafaigaluega gaosiga ma le faʻatulagaina o fale.
E te iloa? E i ai fuamoa ma lua yolks, ae o moa masaga mai ia i latou o le a le galue lava. Talu ai ona o le lua o moa o le a vavalalata i totonu o le atigi tasi, ma e le mafai ona tupu.

Faatonuga

Mafaufau pe faʻapefea ona fai se peni feaveai i ou lava lima:

  1. Gaosiga o puipui itu. Mai laupapa e aoina puipui o le peni o le lumanaʻi. Mo i latou e laiti, o le pito i luga e vaeluaina i le maualuga o le 60 tikeri, ma pito i lalo i le maualuga o le 30 tikeri. A maeʻa la latou fesoʻotaʻiga, e tatau ona maua le fesoʻotaʻiga, ma o laupapa taʻitasi e faʻatasi ma mea umi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e se pito. I le faaiuga, latou te faʻamalosi le upega ma faʻapipiʻi i puipui puipui.
  2. Fausia le faavaa. O pito i luga e tuʻufaʻatasia ma faʻamautinoa i le faʻaogaina o sikula. Mai le pito i lalo o le puipui ia fesoʻotaʻi ma se koluse, muamua ona tipi ese ona pito i le maualuga o le 30 tikeri.
  3. Faʻasaʻo totoga. Mo le mamanu ina ia sili atu ona mausali i le ogatotonu o le faʻavaa, ia 30 cm uma o le spacer ua faʻapipiʻiina. Ua oti le tulimanu i le 30 tikeri. E faʻaaoga e poula ia tagata lautele i le tulaga o se perch.
  4. Toto O le vaega lona tolu o le faʻavaa o loʻo faʻapipiʻiina i pepa paʻu. O lenei mea o le a mafai ai e manufelelei ona natia mai le tau poʻo le po. O le mafolafola o loʻo faʻapipiʻiina i puipui ma puipui.
  5. Ina ia fesoasoani i manu felelei e feʻaʻei, o le fola o loʻo i luga o paʻu o loʻo sosolo.
O le i ai o sina vaega itiiti o le fanua, ma le iloa pe faapefea ona fausia se peni mo manulele, e faigofie lava ona e amata tuputupu ae. E oʻo lava i le tau o le fafagaina o le a totogi atu ona o se meaʻai mama ma fuamoa e te maua. Taumafai i ai, o le ae mautinoa lava manuia.