Laʻau

Oona faʻasoesa ma faʻasoesa: togafitiga ma togafitiga

O vao araisa, vine, vaovao, vaomatua vaomatua e manaʻomia ai sina tausiga. Ae e mafai ona lanu samasama, ma ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe. I le tele o tausaga o le poto masani i togalaau, na ia aoao e togafitia toetoe lava o faʻamaʻi faʻamaʻi uma. E mafai ona e puipuia foliga vaaia o nila pe afai e te faʻamautu lelei le mafuaʻaga o le faaleagaina o mea totino.

O faʻamaʻi matua o faʻaulufalega

O le faʻaogaina o nila e amata ona lanu samasama mo mafuaaga eseese. I le tautotogo, mai le susulu o le la, e mumu ai afi, o le apamemea e aliali mai. O faʻamaʻi masani e aofia ai faʻamaʻi pipisi. E masani lava ona aliali mai le manogi i luga o le pine paina, e aafia ai le vine. Mai le fugalaau e tupu i luga o paranesi, ua faʻafeiloaʻi paʻu i currants, pears. Fusarium, cytosporosis, fomosis e taua o faʻamaʻi matautia. E mafatia Thuja mai ia i latou. E i ai ni faaletonu i luga o le paʻu, lala. O le a faʻapouliuligia ma faʻapalapala.

O laau tuai, o laʻau teuteu e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi. E i ai ituaiga o conifers e puipuia i faʻamaʻi faʻaleagaina. Ae latou te le saogalemu mai le osofaʻiga a anufe. E na o le tasi lava le faaiuga: latou te aumaia ni vaomatua vaomatua i luga o le upega tafailagi; suesue auala e tau ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

O faʻamaʻi e le mafai ona faʻasalalauina o conifers ma fua e faʻaaogaina

Fuʻu O le susulu o le la e sili ona matautia mo laau talavou. O le ufiufi o le kiona e atagia mai ai ave, faʻaleleia ai le faʻaleapeina o le susu. O aʻa i le eleele malulu e le mafai ona toe totogiina le mea ua leiloa. E amata le tafe o le sua pe a mafanafana le palapala i le + 4 ° C, i le vevela o loʻo moe ai aʻa. O tamaiti talavou e totō i le tautoulu e mafai ona mate mai le mu. Na maliu laʻu pine talavou, matou te lei malulu mo le taumalulu. Na ou matauina o le susulu mai greenhouses, faamalama o fale, fale susulu e pei o faata. Afai e iai ni lanu enaena po o samasama i luga o le pale, e tatau ona e suʻeina pe o fea e sau mai ai le malamalama.

Puipuiga e faasaga i le sun o le tautotogo:

  • O le pulupulu e fesoasoani i laau talavou - e matua susulu tele lala mai se pulumu po o se togalaau aina.
  • E mafai ona e togiina le ufiufi pe ufiufi mea i luga o laau iti i le tautotogo po o le autumn. O le a puipuia mai le vevela o le la ma le matagi matagi.
  • O le salalau o le eleele uliuli po o le efuefu i luga o le kiona, latou te "amata" ai le faagasologa o le kiona, o le aʻa e amata ona susu ai le susu.

Pe a toto laau, e taua le faatumauina o le saʻo o le aʻa aʻa coma. Afai e faatauina mai laau i totonu o ipu, latou te maua lelei aʻa. O laau pine e sili atu ona puipuia i le gaosiga; o latou nila e ola pe a uma ona totoina. O le pito sili ona taua o le vaomatua vaomatua. E masani lava ona maʻi o ia mo se taimi umi, fautuaina e faapaolo i le tautotogo i le tolu tausaga muamua. Mai le vaomatua, ou te fautuaina ituaiga "Skyrocket", "Blualps" (Cossack).

Isi mafuaaga o le samasamaina o nila:

  • O gasegase laau e afaina ona o le mamafa o le kiona, faaleaga i manu.
  • O le aʻa o le aʻafiaga o aʻafiaga o le uiga lea o le faʻavaivaia o fualaʻau, e sili atu le vave filifiliina o se mea lelei e toto ai.
  • Faʻasolosolo lelei le faʻaaogaina o le kiona, ma faʻavave ai le faʻaaogaina o le kiona, e tatau ona siakiina, e ufiufi i fusi.
  • I nofoaga lolovaia, o le vai paʻu e faʻaosoina ai le atinaʻe o le aʻa, sui suiga o le eleele.

O vailaʻau faʻasaina e faʻateleina ai le teteʻe o conifers i lino e le o aʻafia ai:

  • Cornevin (faʻaosofia aʻa tuputupu aʻe)
  • Super humisol - o se faʻafefiloi paleni o elemene ma minerale;
  • Zircon - o se vailaau faʻasaina faʻapitoa;
  • O le Siliplant o se fatu faʻataʻitaʻiina o le micronutrient faʻataʻitaʻiina i le kasikoni.

E masani lava ona faʻamalosia le tumutumu o togalaau i le taimi pito i luga, e faʻamalosia ai le mu, tuputupu aʻe vave i le tautotogo.

Faamai pipisi o conifers: puipuiga ma togafitiga

O faʻamaʻi faʻaleagaina i luga o aganuu uma e faʻatusatusa tutusa, faatasi ai ma togafitiga puipuia o fualaau 'aina ma fualaau faisua, e tatau ona tatou togafitia le conifers ma le vai o Bordeaux. Afai o loʻo ola pea le falemaʻi, o le fale e faʻatau ai fualaau. E taua le faʻamautu lelei o le mafuaaga o le liona ina ia mafai ai ona iloa po o fea fofo e maua.

O le a ou amata i le taumalulu o le Schütte faamaʻi, o le a tupu le galu i lalo o le kiona, pe a ma le 0 ° C. Faailoga e aliali mai i le tautotogo po o le mafanafana. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le faʻamaʻi e le tutusa ma isi fomaʻi afaina, faʻaalia i luga o nila:

  • lanu uliuli uliuli;
  • tamai tootoo.

O le a faʻapouliuligia pe liliu lanu samasama, e paʻu ese.

Faʻataʻitaʻiga:

  • sulfur-lime broth - 3 taimi i le taumafanafana;
  • faatasi ai ma sauniuniga a Abiga-Peak ma HOM, e lua togafitiga e lava.

Ia mautinoa e sasaa le eleele i le loloto o le 5 cm.

E tutusa le lapisi ma le faaleagaina o laau aina. Metotia faʻaleaganuʻu o togafitiga: faʻamaʻi pipisi ma mea faʻapipiʻi.

O le ufiufi pine e faʻaalia i le vavau o le fana. Swellings o se lanu samasama-lanu moli. Mo togafitiga, e te manaʻomia Fundazol, e lua togafitiga e lava.

Fusariosis e atiina ae i totonu o le eleele i aʻa o paina, spruce, larch, fir, pe a manava tele. O le ogatotonu o le pale ua malepelepe.

Latou te tauaveina le alavai, o le faʻaaogaina o le "Fitosporin", "Alirina" o le a fesoasoani e toe faaola ai laau, o le a latou toe lanu meamata pe afai e leai ni taimi e paʻu ai.

Alternariosis e matautia tele mo vine, o loʻo ola i le paolo. Nofoaga uliuli, pogisa uliuli e salalau i luga o nila. Ua aveeseina lala ua aafia. Mo le togafitiga o conifers, o loʻo faʻapipiʻiina i le paʻu katepateko poʻo le celandine infusion e faʻaaogaina. E tatau ona taofiofia le afu seia oʻo i le tautotogo.

O le bacteriosis e faʻaalia i le faʻapipiʻiina o nila, e amata ona paʻu mai se moli paʻu. E le togafitia lenei maʻi. Mo le puipuia, e faia togafitiga ma Fitosporin.

O le kanesa o Biorell e matautia i le faaleagaina o laau. A maua se siama, o le lanu o le paʻu talavou e sui, e liu enaena, ona pala, oti. O faʻasologa umi o le gaʻo, ua ufitia i le tumau o le tuputupu aʻe.

E faasolosolo lava, e mate le laau, e lanu samasama, faʻapala. Mo togafitiga, e tolu tolu togafitiga e manaʻomia i vaitau o le 2 vaiaso. E taua le fufuluina o le eleele lelei i sauniuniga.

Pests o togafitiga ma faʻataʻitaʻiga o le conifers

E fautuaina e fesoasoani i laau i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e paʻu ai le kiona, i le gasologa o le vevela o le ea e oo atu i +6 ° C. Afai o le togafitiga e faia i le tautoulu, o le a le mafai ona e faʻamafiesea faʻamaʻi ma faʻamaʻi, iniseti e sauniuni mo le faʻasalaga, aʻe i totonu tulimanu malulu. Ou te faʻaaogaina fualaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma faatonuga, ou te faʻaaogaina pea meafaigaluega puipuia pe'ā ou faigaluega.

I le taimi nei e uiga i iniseti e tatau ona tau, ma le auala e fai ai le gaioiga:

Lalaga, arasi ma pine masani, pine, o le larch o nisi taimi e afaina i le vave ona totoina o ia, e taʻua foi o pine aphid. O le naunautaiga o le meaola faalafua e faafaigofieina e ala i foliga o papa paepae.

O le fufuluina o iniseti ma apaʻau manino e ola i le 2.5 mm, o latou lanu e lanumeamata, uliuli enaena, uliuli ma enaena. Meli ma ni tamai meaʻai suck juice mai vine laiti.

O le vaifofo sili ona lelei mo hermes o le fofo lautele o le Pinocide mo meaola faalafua, o le fua o le fofo mo ituaiga eseese o iniseti o loo faailoa mai i faatonuga.

O mailei mai le vao, pe afai o le nofoaga e mamao ese mai le vaomatua, e le tatau ona i ai se fefefe i osofaʻiga o paʻu. Laʻau o loʻo tuʻu ai fuamoa i lalo o le paʻu, tafatafa o alalaupapa mo lenei mea. E oʻo atu i le 15 mm le umi o le pogisa, faʻaauau le galuega ao latou matua, eli ni fale mo latou lava.

A maeʻa le taumalulu, o aʻa ma pusi e feosofi i fafo, ua oʻo i le taimi e faʻaona ai i latou. E fautuaina le faʻaogaina o iniseti ninii pepe.

Lanu mumu mumu, vele masani masani. I fafo, o iniseti e pei o pi, na o le laʻitiiti. Ua faia le masonry i le paʻu. Malamalama lelei anufe lanumeamata e le mafaamatalaina i nilala talavou. Pe a foliga mai lala ua mamago, e togafitia i latou i sauniuniga nei:

  • Faʻaalia le Faʻamasinoga Faalua (o le fofo sili ona aoga);
  • Laʻau auro (fautuaina mo arasi arasi);
  • Senpai - o se vailaau faʻasaina lautele;
  • Ala o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

E leai se tasi o anufe sesega o le lanu lanumeamata i totonu o la matou togalaau e leʻi oʻo mai i se taimi, latou te afaina ai le vine. O tamaʻi anufe nei e iai faʻasologa eseese, o se ulu enaena. Latou te taumalulu i le pito i tua o le paʻu, i totonu o laʻau o lala, i lalo o le papa o nila. E taua le togafitia o vaega uma o laau totő, e faʻaleleia le palapala. E sili le lelei o le fafaguina o nila ma faʻatumu le mulch.

O talipupuni pepelo e sili atu i le juniper, thuja, yew. O iniseti nei ma se atigi maʻa. O tamaitai ei ai le taamilosaga, o tane e tutusa foliga. O solo ma vae e sili ona matautia. Na latou vave faasalalauina i luga o le palealii. "Fufanon" poʻo "Iskra-M" acaricides e aoga tele ia i latou.

O se apogaleveleve mite na te faʻamalosi vave i luga, o se ata masani lava. O iniseti microscopic e matua galue malosi i aso vevela timuga. Ou te faaaogaina faasaga i le tickell Actellic, Fufano, "Karbofos.

Laʻau moa - o laʻau o motley butterflies ma se apaʻau e 7-8 cm. E i ai le anufe i le amataga o le tautotogo, e oʻo atu i le faaiuga o Iuni e mafai ona e vaʻaia le pupae i le ogatotonu. Larvae gnaw i luga o le paʻu i luga o laʻau talavou, o lālā ua faʻamago. O togafitiga muamua ma le suavai o Bordeaux o le a fesoasoani e faʻasaoina faʻasalaga.

E iai foʻi isi faʻalavelave faʻaleagaina o laau faʻamalosi, ae o latou uiga e sili atu le mafanafana o le tuputupu ae.