Laʻau

Vaʻa faifeau violet - fugalaau faʻamatalaga

Ua silia ma le 100 tausaga talu ona pasi atu Baron Adalbert von Saint-Paul, sa savali i Aferika i totonu o mauga Uzambara, na maua ai se fugalaau matagofie e le i iloa muamua. I le faʻaaloalo i le na mauaina, o le fugalaau na maua le igoa Saintpaulia. O le igoa lona lua o loʻo tuʻuina atu i le nofoaga o loʻo maua - Uzambara violet. O le au pele o fugalaau na vave ona latou fiafia i lenei laau matagofie. I le taimi nei, e tele ituaiga ituaiga o senpolia.

O le a le mea e foliga i ai se violet Wedding Bouquet

Violet Wedding Bouquet - o se fugalaau matagofie tele. Na fafagaina o ia e K. Morev, o se faifaatoaga lauiloa. Mai lenei ituaiga, o se taaloga ua taʻua o la maʻua Faaipoipoga sa tumau, faapea foi ma se fualaau vine - violet Bouquet o le Bride.

Violet Wedding Bouquet

O le fatu e mafai ona fafo atu e le mafai ona iloa mai se fugalaau fesuisuiai, ae peitai, e le saʻo le faatusatusaina. Violet Bride, e le pei o le Wedding bouquet, o loʻo i ai ni uiga eseese. I le taimi nei, e lua ituaiga o ituaiga eseese e iloa. E lauiloa i foliga o laulaau.

Faʻalogo! E tusa ai ma le faʻamatalaga, o se vailaʻau e iai lau laʻau e sili atu ona faʻamalosi ma e sili atu ona lelei.

O lona fugalaau e maua ai lona igoa, faafetai i fugalaau paʻepaʻe lapopoa, e talitutusa ma fugalaau a se faato'āfaiavā. O le tele o fugalaau e mai le 5 i le 6.5 centimita. O fugalaau lava ia e tutusa ma fetu mafolafola ma se pito faʻasolo, paʻepaʻe i luga ma siliva i tua. E i ai se tuaoi lanu meamata i luga o le petal, lea e mou atu i le taimi.

Afai o sea tuaoi e toe amata i le ogatotonu o le fuga, ona lelei tele lea o le vevela o le ea i totonu o le potu. O le a lava lea e maua ai le maualuga o le vevela o le ea ina ia toe sinasina uma ai fugalaau. A maeʻa le fugalaau, e foliga mai o se ao paʻepaʻei luga aʻe o se lanu lanumeamata.

O vaega o le Wedding bouquet care bouquet

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga

O lenei ituaiga o violet e matua le lelei i le tausiga. Mo ia, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono faigofie.

I le taumafanafana, e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela o le ea nai lo le 24 tikeri. A leai, o foliga vaaia o fugalaau o le a suia. O le a latou foliga faigofie atu, le iloa a latou suiga ma foliga.

I le taumalulu, o le vevela e le tatau ona pau i lalo o le 18 tikeri. A le o lea, o le a amata ona galo le laau, ma le mamafa tele - e pala. O se keke o le faaipoipoga e fiafia i le malamalama, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona puipuia le fugalaau mai le la susulu. Aua le tuʻuina i luga o se faamalama e feagai ma saute, aua o lau fugalaau fugalaau e mafai ona susunuina, ma o le aʻafia o aʻa.

Le afi mu

Afai ei ai uma pupuni e faasaga i saute, ona tatau lea ona ufiufi le fugalaau. Faatasi ai ma le leai o se moli, o le a manaʻomia le malamalama atili. E sili le faʻapipiina o le fugalaau i faamalama sasaʻe ma sisifo.

O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona puipuia muamua, ona faʻamaʻi, ina ia vaivai. Aʻo leʻi faʻaaogāina, ua vele le vai ma vevela i le vevela vevela. O le malulu o vai ei ai sona aafiaga leaga i luga o le aʻa o le laau.

Taua! Faʻasalaina o le viole e le silia ma le faalua pe faalua i le vaiaso, e puipuia ai le masusu.

I le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau, pe a amata ona fai le rosette, e tatau ona tuʻuina atu le fugalaau i fugalaisa o loʻo i ai le vailaʻau. O le taimi lava e faia ai le pulumu, e tatau ona tuuese le nitrogen ma aofia ai le phosphorus ma le potassium i le pusi. E sili atu ma le tasi i le 2 vaiaso, e te le manaʻomia ona faʻapalapala. Afai e mamaʻi le fugalaau - e aoga le ave sina taimi e fafaga ai.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Faʻamatalaga o le fugalaau fugalaau Duchess o mea taugata

Mai le seleselega e tupu ai le va o le valu i le sefulu masina. Vaʻa fai Vaiole mai le tasi i le tolu masina. Fugalaau vave ona faamanuiaina le tasi i le isi. O nisi fugalaau, ao isi e ola. O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le Violet Wedding Bouquet e toetoe lava atoa le tausaga atoa.

O le fafo lava ia e matua faʻatusatusa lava, e fa i le lima pulupulu o loʻo i luga o pou taʻitasi. Lea lanu lanumeamata, lapotopoto. Fugalaau e masani lava ona pala, ma le tele o petals. O le atunuʻu ua atoatoa ona foliga.

Le Auala e Faʻatasi ai se Faʻatauga o le Faaipoipoga Vaʻaleti

Violet Black Pearl - o se faʻamatalaga o se fugalaau fale

E i ai le tele o filifiliga mo le faʻalauiloaina o le keke o le faaipoipoga. O se tasi oi latou o loʻo i ai le fesoasoani o le vaʻaia. E manaʻomia lou faʻaaogaina o lālā o le laina ogatotonu o le pusa. E mafai ona vave tuʻuina le lau laʻau i le eleele vaʻaia saunia, pe e te ono tuʻu muamua i totonu o le vai ma faʻatali seia oʻo mai aʻa.

Lueina o ni meaʻai i le vai

I le masina mulimuli ane, o tamaiti e aliali mai i luga o le oti. E le tatau ona e vavaeeseina ma vaʻaia i latou i le taimi lava lena. E tatau ona e faatali seʻi oʻo ina avea le lau ma le 3-4 senitimita le lautele.

Mo le puipuia o se tamaʻi talavou, e fautuaina e ufiufi i se pulou manino mo le aʻafia. A maeʻa ona faʻaalia ni lau fou, e mafai ona aveese le pulou.

O le isi auala o le toe gaosia o le totoina mai se sitepu. O le fugalaau o le violet Wedding e masani ona tulieseina ia laupepa o tamaiti e tatau ona vave ave. E tatau ona na o le tasi le tamaitusi i totonu o le ulo. Afai o le tina ma le tamaititi e ola i totonu o le ipu e tasi, ona le toe fuga mai lea o le fugalaau. O le stepon e vavae ese ma le vaʻaia mai le fugalaau ma faʻafefeteina i le eleele faapitoa.

Fatuina o fatu

E mafai foi ona e tupu se viole mai fatu. Mo lenei mea, e manaʻomia ona saunia muamua fatu.

Muamua e fefiloi tasi i le tasi ma le gaʻo, ma, i le mea lava e tasi, i le oneone. I lenei tulaga, e tatau ona lulu lelei le paluga.

Mo le totoina o fatu, atofacoti faapitoa ma se ufiufi e sili ona talafeagai. Muamua, sasaa le alavai i totonu o le atigipusa, o le oneone, moss-sphagnum ma mulimuli ane palapala. Ma le isi, o fatu e toto i luga o le susu, aʻo leʻi saunia le palapala. Ua ufiufi ma tuu i se nofoaga mafanafana, e aunoa ma le susulu o le la.

Suʻeina pe a uma le faʻatau ma aʻo toe gaosia

I le uluai totoina ma e oo atu i le tolu tausaga, o se viole ma se vaega o le lalolagi tuai ua tuu i totonu o se fagu fou. Muamua, o loʻo taatia vaivai i le pito i lalo o le ulo, lea e tatau ona faʻatumu i le tolu. Ma le isi, o se fugalaau ua faʻaeteete lelei, ma faʻaopopo le palapala. A liua le violē i le tolu tausaga, faʻapipiʻi le gaioiga ma se sui atoatoa o le palapala i totonu o le ulo.

Taua! I le aso o le gaosiga, e le manaʻomia le vai e le masini, ma a uma le fausua, e tatau ona e faʻaopopo nisi eleele i luga o le ogalaau o le violet.

E tatau ona toe faafou le lalolagi ma sui le fagu mo se mea e sili atu pe a faʻapipiʻi le 'ava o Maria i tautotogo uma. I totonu o faleoloa, ua i ai nei ni nai ituaiga ma ituaiga o eleele ua saunia mo le violets. E talafeagai lelei mo le gafa.

Ae peitaʻi, afai ei ai le taimi ma le manaʻoga, e mafai ona e saunia na o le paluga. O lenei mea e manaʻomia:

  • lima vaega o le laʻau po o eleele palapala;
  • tolu vaega o paaga;
  • tasi fasi oneone.

Verniculite (10% o le aofaʻi o le volume), o le ash ma sphagnum moss ua faaopoopo i lenei.

Faʻateleina le tele o le ipu i le 1 centimita pe a faʻavasegaina, e tatau ona e taofi i le pito i luga o se ulo e i ai le lautele o le 11 senitimita. E le manaʻomia se isi faʻaopoopoga o le ulo. O le mea lelei, o le fugalaau e tatau ona faʻatolu ona sili atu nai lo le lapoa o le ulo ina ia maua ai le fiafia o le fugalaau.

Aʻo leʻi toe faʻavasega, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le laau. Afai i le taimi o le asiasiga o le lago poʻo le lau o le lau, ua maua fugalaau ma aʻa pala, ona tatau lea ona aveese. O fasi pepa uma e sili ona faia i se naifi malosi. Ma le isi, e tatau ona e tuʻimomomoina ni peleti se lua o le gaioiga masani o le carbon into powder and process all slices with it. Afai, pe a uma le gafa, e le paʻi laulaau o le laau i le eleele, ae i le taimi lava e tasi e toetoe lava tutusa i le tulaga e tasi, ona lelei lea o mea uma.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Afai e te le mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o violet Wedding Bouquet, e mafai ona e faʻaalia le laau i le tele o faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! O le fugalaau e faigata ona faʻafefeteina ituaiga uma o faʻamaʻi. E tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa suiga i le tuputupu aʻe, atinaʻe ma foliga vaaia o violet. Ona mafai lea ona e maitauina le faafitauli i le taimi ma maua se taimi e teu ai le fugalaau.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le Wedding bouquet o le faʻafefe tele ma le le tausisia o le puleaina o le vevela. O le solia o le tausiga e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o ia ituaiga o siama ma siama e pei o:

  • ua leva ona paʻu,
  • Fusarium
  • lanu enaena
  • lapisi
  • paʻu palapala.

Gau pala

E mafai ona e faasaoina se fugalaau pe afai e te vave iloaina le maʻi. E manaʻomia se fugalaau faʻamaʻavale e faʻasolosolo vave. Toto le lau o loʻo aʻafia ma aʻa, ma fufuluina nofoaga o le tipi i le malala, muamua fufulu.

I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi, e mafai ona osofaia faʻamaʻi pepe e meaola faalafua:

  • lapoʻa iniseti
  • aphids
  • papaʻe
  • nematodes
  • Worms
  • siaki.

Faʻalogo lelei! Mo le puipuia o meaola faalafua, e tasi i le vaiaso e tatau ona e togafitia laulaau ma palapala ile insecticides (Aktara, Fitoverm, Alatar, ma isi). Toe fai le gaoioiga 3 taimi.

I le faaputuputuina, e taua le matauina o le violet Wedding Bouquet, lea na aumaia e K. Morev, e talafeagai lava mo i latou e mamao tele mai i le vaomatua. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ma afai e te mulimuli i tulafono faigofie, e mafai ona fiafia i isi i le matagofie o le kiona-fugalaau papaʻe toetoe o le tausaga atoa.