Lafumanu

O le a le mea taumafa fafagaina

O le lafu manu e faʻaaogaina ai le tele o fafaga, ae o le galuega autu mo le tele o faifaatoaga e le gata o le soifua maloloina lelei o povi, ae o se tupe maua vave foi. Mo le mafuaʻaga lenei, o mea uma e fefiloi ma meaʻai faʻalauteleina, lea e iai nisi tulaga lelei, e faʻaaogaina.

O le a le mea, ma o a mea laiti e mafai ona vaevaeina i meaai tuʻufaʻatasia - faitau i luga.

O le a le mea

O meaʻai faʻatoʻaga faʻapitoa o loʻo faʻatusalia e se oloa tuʻufaʻatasi ma se fausaga faʻafefiloi. I lona tuufaatasiga o loo iai le legumes ma cereals, cereals, faapea foi otaota mai fale gaosi oloa ma meaola, lea ua uma ona pasia le tulaga o le oloina ma le faamamaina.

I le faatusatusa i isi ituaiga, o lenei meaai e maualuga atu mea o mea aoga, e aofia ai fiber. E mafai ona fafagaina pe vevela i vaovao vao poo vao. Mafaufau i vaega autu uma o nei fafagaina atili.

Cereal grains

O kaito, karite, saito, oats, rye ma isi cereal o vaega autu ia o oloa gaosi eletise. E tusa ma le 2/3 o le atoa o fatu o le maso, lea e toetoe lava a le mafai ona fesuiaʻi i le tino.

O se aofaiga tele o meaʻai gaʻolaʻo māmā e mafai ona faʻamautinoa le taua o le taumafataga o cereal, lea o loʻo iai i le 0.95-1.35 fafaga. iunite i le 1 kg. I le taimi lava e tasi, o le palatini o le cereal e faʻamaonia e le maualalo le tau o le ola.

E te iloa? O le aiga o le bamboo e aʻafia i le aiga o cereals, ae pe a faʻatusatusa i le masani ai o laau totō, o se mea moni lava, aua o ona ituaiga eseese e tupu i le 3800 m!

Fatu o laumei

Pe a faʻatusatusa i fatuga muamua, sili atu le palatini ma le lysine o loʻo i ai i laumei laititi (o le mea e gata ai le amino acids i puaa meaai paleni), ma o sui autu o lenei kulupu o peʻa, soya ma lupins, e ui o nisi taimi ei ai le meaʻai e aofia ai le wiki, lentils, pi pi.

Pea e fetaui lelei mo le fafagaina o puaa, ona e 220 g protein ma 15 g lysine i le kilokalama. E tusa ai ma le taua o meaola, e latalata i le kuka ma le meaai o manu, lea e aofia ai le tutusa o le popo. O le tele o taimi i le fafaga faʻatasi mo povi e aofia ai le 10% o peas.

Saili po o le a le mea e fesootaʻi ma lemu.

Soy O loʻo taua o le pene sili ona taua, aua e aofia ai le 33% o le protein mama - o le tele o ituaiga laau uma. 1 kilokalama mo le 21-23 g o le lysine, lea e aumaia le solatini soya latalata i le vaega o le protein.

Ae ui i lea, o vaega o meaʻai e aʻafia ai meaʻai, o le mafuaʻaga lea e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o le soya i totonu o mea faʻafefiloi ma faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasi pe a maeʻa ona kukaina: mo se faʻataʻitaʻiga, fagogo pe faʻamalo.

Afai e te ola i puaa, ona tatau lea ona e gauai ile fafagaina o se mea maualuga lupine. O se elemene sili lea ona lelei, lea e sili ona lelei e faʻaaoga pe a fafaga manu i le pateta.

Faʻatauga o le gaosiga o mea gaosi

A maeʻa le gaosia o meaola eseese, e tele mea e totoe, e mafai foi ona faʻaaoga mo le fafagaina o povi ma puaa. Mo se faataitaiga, o le keke ma le taumafataga, o totoe pe a uma ona gaosia le fatu o soya, sunflower, cotton, flax and peanuts, e oʻo atu i le 31-45% o palatini masoa.

Pipi vao pipi - o se oloa taua mo tagata e ola ai, o lea e faʻafeiloai ai i le meaʻai o tamaʻi povi e pei o se isi fua i le saito (e masani lava e oʻo i le 10% le mamafa e faʻaaogaina).

Saili pe faapefea ona ese le keke keke ma le taumafataga.

O se tasi o ituaiga o mea tau otaota faʻatautaia Molasses - paluga o meaʻai paleni gafa, lea e tusa ma le 50% o suga ma le 10% o vailaau oona (mo le tele o vaega e le o ni popo). O le maualuga o le suga suga e fesoasoani i le lelei o le digesti.

Afai e mafai, e mafai ona e faʻaaoga le otaota o le ava malosi po o le faletusi, mo se faʻataʻitaʻiga, pellet. I le tulaga malogo, o lenei vailaau o le a avea ma vaega taua o soʻo se fagafaʻau e mafai ona faʻaaoga uma mo le fafagaina o puaa ma mo le sanaina o fatu.

Beet pulp (granule)

Ituaiga o gaioiga

O vaega uma o meaʻai fafagaina e tatau ona faʻataʻitaʻiina, lea e mafai ona faʻaleleia ai o latou uiga lelei ma saofagā ai i se feʻau lelei ma isi vaega. E tele filifiliga mo sea gaioiga, tatou te manatu i tagata sili ona taʻutaʻua.

Faʻatau

O lenei laasaga sauniuni e faʻamalosia mo lemu ma cereals, ona e na o le nutimomoia poʻo le ulaina e mafai ona faʻaumatia ai le atigi maʻa, ma faʻafaigofie ai le 'aiina o meaʻai e manu. E le gata i lea, o fatu saito e sili atu le faigofie ona faʻafefiloi ma isi ituaiga o meaʻai suamalie.

O le maualuga o le faʻafeiloaʻiga o le a faʻalagolago i le matua ma le ituaiga o le meaola faapitoa. O le mea lea, i le laʻitiiti, e manaʻomia le fafagaina o povi ma puaʻa ma fatu saito lelei (e le sili atu ma le 1 mm), ae mo sui matutua o le aofaiga ole tino e mafai ona 1.5-2 mm. Gasegase taofi tuʻuina atu ituaiga uma o meaola, faʻapipiʻiina i aʻa, togafiti ma vaovao.

E taua! Pe a lūlūina fatu saito, o le vaega o le malolo ua liua i monosaccharides, ma tuʻuina atu ai le fatu o se mea suamalie suamalie. Ae peitai, ona o le faafitia o le polotini, o le digestibility o le polotini ma le avanoa e maua ai amino oona ua faaitiitia itiiti.

Soa saito

Malting

O lenei ituaiga gaioiga e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o meatotino (cereal, saito ma saito), ina ia sili atu le naunau o manu e 'aina le meaʻai ua fuafuaina. O le natura o le faagasologa ua faaitiitia i le aafiaga i luga o le saito o le maualuga o le vevela, faatasi ai ma le taunuuga o le suauu ua suamalie ma sili atu ona gauai.

E lelei tele lenei mea mo le fafagaina o puaʻa susu ma launiva mo le gaʻo (faʻaaogaina o fatu fatu maso, e mafai ona e suia i le 50% o le aofaʻiga o meaai fafaga).

E manaia le iloa pe faapefea ona fai se fafaga mo puaa ma ou lava lima.

I le fale, o ia ituaiga aʻoga e mafai ona faʻatinoina e ala i le tuʻuina o sina vaega o le mafaufau mo ni nai itula i totonu o se fagu poʻo se ipu vai inu (+ 85-90 ° C). I lenei tulaga, mo le 1 kilokalama o le fafaga e tatau ona tusa ma le 1.5-2 lita o le vai, ma le susu o saito, e manaomia le faʻaosoosoina pea.

Ina ia faʻamafanafana mea taumafa i le umi e mafai ai, e tumu i le 5-senitimita o le faʻafefiloi mago. O le maualuga aupito sili ona maualuga o le taugata o le matua ua maua i le vevela o le gaosiga o + 60-65 ° C.

Malting feed: vitio

Yever

Faatasi ai ma le fesoa- soani a le fefete, e mafai ona matua faateleina le faaaogaina o le protein i le tino o manu. I le faagasologa o le gaosiga, o le saito ua faʻamaoaigaina i le polotini, lea e maualuga lona taua (o lona aofaiga e faʻalauteleina le lua faalua).

O lenei vaega o loʻo aofia uma ai mea taua ma o le 90-95% na gauaiina e le tino, lea e teu ai le 25% o le faʻalauteleina o meaʻai. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o ia ituaiga concentrates ei ai lona aoga aoga i le ola maloloina o manu, i le taimi lava e tasi e siitia ai le latou gaosiga e 15-20%.

Faamasani oe lava i tulafono mo le tapenaga o fua o vao vaomago.

O le fefete e mafai ona faia e ala i le vevela, o le bezoparny ma le fufusi metotia, ae i soo se mea o le fefete ma le vai mafanafana ua faʻaaogaina, lea e faʻafefeteina ai le saito.

Fafaga le Iti

Vaʻaiga

O lenei filifiliga o le faʻataʻitaʻiga o meaʻai e saʻo le mafaufauina o le sili ona aoga, ona o le saofaga i suiga tetele i le faatulagaga o le fatu, suiga o mea faʻapitoa o le tino o meaola o le polotini, o le suka, fiber ma nisi meaʻai.

O le aʻafiaga o le faʻasalaga o loʻo taoto i le masini (e pei o se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi) poʻo le fufula, lea e aliali mai i le taimi o lona feoai i luga o le masini telefoni ma le "afaina" pe a aveese le masini tutusa mai le masini (o le mafuaaga o se suiga faafuaseʻi o le mamafa).

O le extrusion e faʻapupulaina ai le taua o le fualaʻau o le fualaʻau o le saito, e faʻaumatia ai vaega o le cellulose ma faʻamaʻi, liliu ai molekone i totonu o le extrins, faʻateleina le aofaʻi o meaʻai ma faʻaogaina atili ai i latou i manu.

O le gaosigaina o fatu o se manogi manaia o le falaoa tao taofi ma se mea e le sili atu ona manaia, lea o le masani ai o le faaaogaina masani o fefiloi fefiloi e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o meaola faatoaga, aemaise lava, puaa.

E te iloa? Afai e te talitonu i tagata suʻesuʻe, o lona uiga o le saito o se tasi lea o tu ma aga anamua i luga o la tatou paneta. I tua i le 1904, i lalo o Ashgabat, na maua ai fatu, lea i le taimi lena, e tusa ai ma uluai fua faatatau, pe a ma le 5 afe tausaga.

Fafagaina o pato o loʻo fafaga meaʻai: vitio

Faʻatauga

O lenei faagasologa e aofia ai le fuga o le saito ma le faʻamaʻosaʻo, faʻamago ma suia le fausaga o le malo. E mafai ona ausia taunuuga tutusa e ala i le vevela i totonu o se oveni infrared i le + 100 ... +120 ° C mo le 20-40 sekone.

O se taunuuga o le aafia i le vevela maualuga, ua faaleagaina ai le protein ma ua fesuiaʻi le fesuiaiga o gaʻo, lea e mafua ai ona iai se aafiaga lelei i manu. E le gata i lea, o le micronization e mafai ai ona faʻaitiitia le numera o microorganisms e se vaega o le 5-6, ma afai e faʻalautele le togafitiga i le 45 sekone, ona leai lea o le bacteria proteolytic.

O lona uiga, o taumafa uma lava e faʻafefeteina e toetoe lava a faʻaumatia uma meaola faʻatoʻaga.

Aoao pe faʻafefea ona taulimaina mea leaga o le fale.

Micronized Cornflakes

Fafaga faʻatasi

E le o mea uma e fafagaina e tutusa lelei mo moa, puaʻa po o povi, o lea ao leʻi faʻatau se faʻamatalaga faapitoa, o le a aoga le faamasani oe lava i manaoga o vaega taʻitasi o meaola lafumanu.

Mo manulele

O le fatu o le vaega autū lea o soʻo se taumafa taumafa, ae o lona sea e mafai ona ese uma. E mafai ona faʻatulagaina le fua faatatau o fuainumera e fuafua i faʻamaumauga nei:

Mo moa o le sili o le fua faatatau o vaega:

  • sana - 50% o le aofaiga atoa o le fafaga;
  • saito - 15-20%;
  • keke po o le taumafataga - e tusa ma le 20%;
  • meaʻai gaʻo ma penisina - o le 10% totoe.

E taua! Mo le tele o vaega, o mea uma e manaʻomia mo meaola (mo se faʻataʻitaʻiga, zinc poo manganese) o loʻo aofia i cereals, ao le mea autu o vitamini o loʻo natia i pi.

Fafaga fua

Mo pato O tau nei e sili ona lelei:

  • sana - 50%;
  • moa po o saito saito - 20%;
  • avo po o karite - e tusa ma le 15%;
  • peas - 10%;
  • lala, keke poʻo le fefete - e le silia le 5%.

Aoao ia uiga o le fafagaina o pato i le fale.

Afai e te tuputupu ae kusi e sili atu le taulai atu i nei fuainumera:

  • sana - e le silia le 20%;
  • saito - 15%;
  • karite - 20%;
  • Oats - 25%;
  • sene o saito - 19%;
  • masima - 1%.

Ia faamasani i mea lelei talafeagai a goslings mai aso muamua o le olaga.

Mo turkeys vaega o meaʻai fafagaina e tatau ona tufatufaina atu e pei ona taua i lalo:

  • sana - 35%;
  • karite - 35%;
  • falaoamata (fualaau faisua po o manu) - 15%;
  • saito - 10%;
  • suauu sunflower - 3%;
  • limesone - 2%.
Aoao pe faʻapefea ona totoina turkey pepe i le fale.
O nisi taimi e mafai ona se ese mai nei tulaga manaomia, ae i le tele o tulaga e tatau i vaega taitasi o manu fefaʻataua ona maua mai meaai i le saʻo tonu lenei fua o meaʻai.

Fafagaina turkeys

Mo povi

O le faʻaaogaina o fafaga faʻaleleia mo le fausiaina o povi e mafai ona faʻaititia ai le tele o le susu ma lona taua o meaʻai, ma ia le taʻua ai le maualuga o uiga o meaʻai.

O meaʻai pīni e i ai le lelei, pe a iai le tele o porotini, ma 20-30% (i se vaitaimi filemu) ma e oʻo atu i le 60% mo povi e maua i le susu susu fuaina ua manatu o le masani lea o fualaau o loʻo faʻaaogaina.

Aoao pe faapefea ona gaʻo lelei manu.

E mafai ona faʻaaogā faʻamaʻi uma i le vevela ma i totonu o se tulaga o le mushy, pe a uma ona faʻafefiloi i le vai. O le mea o loʻo totoe i totonu o le pito i lalo e mafai ona nofoia e soya, alfalfa, karite ma oats.

Mo puaa

Ona o le tuufaatasiga o mea taua (aemaise lava le i ai o le polotini ma le maso), o lo latou faaaogaina e talafeagai pe a fafagaina puaa o aano o manu e matua suamalie ma lelei.

E oʻo atu i le 70% o cereals e mafai ona aofia i le taumafataga o nei meaola e ala i le faʻatusatusaina ma isi vaega o lenei fua faatatau:

  • karite - 40%;
  • saito - 30%;
  • Oats - 10%;
  • sana - 10%;
  • peas - 10%;
  • masima - teaspoon;
  • penisina ma vitamini - i le faitalia a lē e ona.

Aoao uma e uiga i le fafagaina o puaa: auala e fai ai meaai sili ona lelei ma filifili le tekinolosi saʻo.

Ae e te leʻi aumaia ni paluga o puaa, meaʻai, e manaʻomia e fui lelei ona na ona faaopoopo atu lea ia i latou isi vaega. A maeʻa ona faʻaosoina le mash i le sua o le vai, e faʻaogaina mo le isi 12 itula e sosoo ai aʻo leʻi e galue.

O aʻafiaga o meaʻai i le tulaga o puaa e tusa ma le 90%, o lea afai e te manaʻo e faʻaleleia le maualuga o le gaʻo, e mafai ona e faʻaaogaina fatu gaʻo, faʻaopoopoina i laumei mo aano o manu. O le le lava o le lysine ma nisi o mea amino i totonu o meaai faʻalautele e mafai ona faʻatumu i aano o manufasi ma ivi ma le gaosia o meaʻai o manufasi o loʻo faʻafefiloi ma le meaʻai autu.

Mo 'oti

E le pei o povi, puaa ma moa, 'oti e le masani ona manaʻomia ni concentrates, o lona uiga o meaʻai tutusa e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga, faʻamaonia le maualuga o meaʻai i totonu oo latou tino. O le aofaiga sili ona lelei o saito i lenei tulaga e le tatau ona sili atu i le 30%, pe a leai o le a iai ni faafitauli i le gastrointestinal system of animals ma o latou gaʻo.

A o fafagaina o'oti i a latou meaʻai, e masani ona aofia ai 'ai, meaʻai, karite, sana, suauʻu ma le paranesi, ao fafagaina foʻi'oti o susu i vao vao alfalfa.

Siaki i fautuaga ma fautuaga mo le amataina o 'oti, tulafono mo le tausiga ma le fafagaina o laʻau manu.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fafaga faʻatasi ma le faʻafefiloi o meaʻai, ona o le kulimi maso e le o se mea manaia i manu e pei o mash.

O le faʻatagaina o le tuʻufaʻatasia o mea taumafa mo 'oti e faapenei:

  • saito - 30%;
  • oatmeal - 20%;
  • lala (sili ona lelei) - 22%;
  • saito eleele - 9%;
  • suauu sunflower - 10%;
  • lefete - 5%;
  • faʻasologa - 3%;
  • masima - 1%.

A o le fafagaina le manu, e tatau ona fefiloi uma ia vaega ma faʻamalosi i le kuka vai mo le tusa o le 12 itula.

E te iloa? O le susu o le kulimi e faʻafefiloi e le tino o le tagata sili atu le vave nai lo le susu o le povi, o lea e fautuaina ai mo tagata o loʻo mafatia mai le le faapalepale i le mea mulimuli. E ui i lea, e tusa ma le 2/3 o le faitau aofai nei ua le mafai ona tofotofoina lenei oloa.

Mo mamoe

O le tino o meaʻai o nei meaola i le tele o auala e foliga tutusa ma le nofoaga ma uiga o totoga o le tino oti, o lea e le tatau ona e masani ona faʻaaogaina meaai fafaga. I lenei tulaga, o le fua faatatau o la latou faʻasalalauga e tusa ma le 200 g o le fafine ma le 700 g i le tama i le aso, ma ina ia ausia le maualuga o paletini, fiber ma gaʻo, e mafai ona e faʻafefiloi masima, leki ma le suauu.

O mamoe e sili ona fiafia i le sana, e ui lava o mea nei o le vaega o le a le itiiti ifo le ola maloloina:

  • Oats - 26%;
  • karite - 25%;
  • fatu o saito - 23%;
  • 'aiga o le sunflower - 13%;
  • lefete - 8%;
  • filogia mumua - 3%;
  • faʻasologa - 1%;
  • masima - 1%.

Aoao pe faapefea ona fafaga mamoe i le fale.

O nei vaega e mafai ona suia e isi, o le mea autu o le tumau pea i latou i a latou vaega. O lea la, o le mea e sili ona fetaui talafeagai o le sana, pi, keke.

Mo solofanua

Mai vaega uma o le concentrates, o nei meaola e sili atu i le oats, i soo se ituaiga: vaomago, fatu, falaoa, poʻo le suauu. O taliga foi o le a le lafoaia ai karite ma saito, lea, e le pei o lapisi, e tatau ona tuufaatasi ma fegalegaleaiga fefiloi.

O le aofaiga manaomia o le saito ua fuafuaina i luga o le faavae o le gaioiga faaletino ma le soifuaga o le manu: o le oats lagolago ma faʻaleleia le gaosiga o le malosi i le aso atoa, o le suka ma le karite o le a sili atu le lelei o mea taumafa i isi oloa, ma o le a talafeagai le saito pe afai e manaʻomia lou vave maua o le mamafa.

E tatau i se solofanua ona maua le tusa ma le 30% o le mamafa i le aso, ae o nei tulaga faatauaina e matua latalata lava: e tele mea e faalagolago i le ola o meaola a tagata taʻitasi. I le leai o se uta, e 20% o taumafa faʻafefeteina ua lava, e maua ai le malamalama (e pei o le tietiega pupuu) - 30%, faʻatasi ai ma taavale solofanua - 40%, ma galuega galue - 50%, ma le galue malosi - 60%, faʻavave vave ituaiga - 70% o le aofaiga atoa o meaʻai.

E taua! O le tulaga ese o le tuʻuina atu o fafaga i le fafagaina o solofanua o le manaʻoga e tuʻimomomoina i latou, aua o le vaega atoa e le lelei le gauai i le manava o solofanua. Рожь или ячмень желательно запаривать в воде до их разбухания, чтобы исключить возможность появления колик у животных.

I le avea ai o se filifiliga talafeagai, e mafai ona saunia solofanua i le meaʻai lelei, faʻafefiloi i le tutusa vaevaega o lapisi o lapisi faʻatasi ma meaʻai faʻafefete ma liligi uma i vai inu. O le vave tuʻuina atu o le faʻafefiloi e tatau ona maeʻa maeʻa.

Faitau tulafono o le fausiaina o solofanua i le fale.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o taumafa faʻalautele e mafai ona avea ma se fesoasoani lelei mo se faifaatoaga pe a fafagaina soʻo se ituaiga o meaola manu. O le mea autu e manatua o manaoga o manu taitasi i le numera o nisi vaega, ma o faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga o le a mafai ona faamanatu atu ia te oe lenei mea.