Fua o le gaosiga

O le a le taimi sili e totō ai tulip

Tulips - fugalaau tautotogo. Ua oʻo i le aso valu o Mati ua tuʻuina atu ia latou ava pele, ma o le taimi lava e oʻo mai ai le kiona, latou te aliali mai i luga o le fanua.

O le mea lea, o le fesili saʻo e tulaʻi mai: o le a le taimi e totoina ai tulip ina ia latou teuteuina le fanua i le amataga o le tautotogo?

E lua manatu

E tusa ai ma le filifiliga o le taimi mo le totoina, e lua itu e iloa ai: o nisi e fai mai e tatau ona totō fatu i le tautotogo pe a totoina isi fugalaau ma fualaʻau, ae o isi e finau e tatau ona faia lenei faagasologa i le tautoulu. Ia i ai, e tatau ona e masani lelei i le lelei o le tautotogo ma le totoina o le autumn.

E te iloa? O le upu "tulip" ei ai lona tupuaga Turkic ma aʻa masani ma le upu "pulou". O le foliga o le fugalaau e pei lava o lenei laupepa o le atunuu.

Poto manuia

E totō tulips i le tautotogo? Fai mai tagata popoto ioe. Ae ui i lea, o le totoina le talafeagai, e mafai ona e le faatali mo fugalaau, pe o le a laiti tele. Ioe, ma o pusa e manaʻomia ona teuina i lalo o nisi tulaga, ina ia aua nei amata ona tupu i le vevela.

Ina ia faatelevaveina le totogo o le tautotogo toto totogo E mafai ona e faia se ituaiga o gaioiga:

  • pulupulu aʻo leʻi totoina le mea e tatau ona tuʻu i totonu o le pusaaisa i le po (e le na o le pusaaisa);
  • i le aso e sosoo ai, ia faʻaaogaina i latou i se vaivaiga vaifofo o le paseka e masani ai;
  • e manaʻomia ona faʻapalaina e sili atu nai lo Aperila.
O le tele o fai togafiti poto e finau faapea o le totoina o le tulip mo le tele o vaega e avea o se tulaga vavalalata, ma o le isi tausaga o le a latou fiafia i le vevesi tele ma le umi.

Aisea e tupu ai le autumn?

Homeland o nisi ituaiga tulip - Asia Tutotonu. O iina, i le amataga o le tautotogo, latou te ufiufi ai le tumutumu o mauga ma fanua i kapeta lanu. Ma o le taimi lava e oʻo mai ai le taumafanafana, vave ona vevela fugalaau, ave faʻatoʻa gaʻo ma na o le mea e ola ai le fatu e tumau mai le laau. I le tautoulu, na te lagoina aʻa fou, lea e maua ai meaai paleni i le pusa i le taumalulu, ina ia toe fuga i le tautotogo.

O ituaiga eseese o lenei fugalaau e tutusa lava le taamilosaga o le olaga e pei o ituaiga vao. O le mea lea, ua talitonu e tatau ona totoina i le tautoulu.

Pe a totoina fugalaau tautotogo

E ui lava i le mea moni e faapea, o le taimi sili ona lelei mo le totoina o fugalaau onionisi o le tautoulu, faatasi ai ma nisi o tapulaa ma tekonolosi ua matauina, o loʻo ola lelei tulipuni ma le totoina o le tautotogo. Ae ui i lea, e taua le matauina o le a amata ona fuga i sina taimi mulimuli ane nai lo le totogo o le autumn. E le gata i lea, i le tausaga muamua o le fugalaau o le a itiiti le malamalama - e faʻalagolago lava i le ituaiga ma le tulaga ole pulu.

Ina ia faamamafaina le matagofie o tulip i totonu o se fugalaau, o nei fugalaau e totoina i tafatafa o le tasi - muscari, hyacinths, daffodils, daisies, fuʻa, galo-aʻu-nots, amataga o le tautotogo o le anemones ma rosa.

Tulaga o le tau

I le tulaga pe ae filifili e toto tulip i le tautotogo, manatua - e tatau ona faia lenei mea i le vave e mafai ai. Le filifiliga sili - o le amataga o Aperila. E le gata i lea, afai ei ai se taufaamatau o gutu malosi, e totoina muamua pamu i ni pusa eseese, ona faʻavasega faʻatasi ai lea ma se fagu i se nofoaga avanoa.

E taua! Totoina o tulip e sili atu ona maeʻa aʻo leʻi oʻo i le masina o Iulai. A leai, o fugalaau e leai se taimi e matua lelei ai ma saunia mo le isi vaitau.
Iloilo le taimi e sili atu ai le totoina o paluga, o le a fesoasoani le natura, pe o le vevela o le eleele. E totō fatu i le taimi e faʻamafanafana ai le eleele ile 10 cm i le 9 ° C.

Matalena masina

Talu ai nei, o se aganuʻu le faʻafesoʻotaʻi le tuputupu aʻe o laau ma le taamilosaga o le masina. Ma o faataitaiga e faaalia ai o le maua o se fugalaau fugalaau e tatau ona mulimuli i le kalena o le masina, lea e aafia ai le fugalaau.

Ma le isi, o le kalena o le masina o le a mafai ai e oe ona fuafua pe o le a le taimi e totō ai tulip i luga o le palapala, fuafua le auala o le faʻavaivai ma le faʻamalosia.

Faʻafetai mo le totoina o fugalaau aisa i le 2017 o vaitau nei: Setema 15, 2-3, 6, Oketopa 11, 7-8, 15, 21 Novema.

I le 2018, o aso nei o le a lelei mo le totoina o tulip:

  • Fepuari - 23.24;
  • Mati - 21-23, 25, 26;
  • Setema - 16-19, 20-24;
  • Oketopa - 12-15, 17-19.
E malie foi le faitau e uiga i metotia o le fafagaina o tulip.

Faʻavae tulafono faʻavae

Pipi sili atu ona totō i luga o se mea laugatasi, lelei-malamalama, lea e le afaina i matagi.

E taua! Afai e totoina fatu i luga o nofoaga e le mafaitaulia, o le a tafe le vai i le malologa, lea o le a mafua ai ona pala i le taumafanafana ma le malulu i le taumalulu.

Depth ma Siata

O le loloto o vaieli e faalagolago i le tele o le pulufana - o le tele o le pusa, o le loloto o le fossa.

I le va o pu, o le mamao e tatau ona 8-10 cm, ma e mafai ona faia le vaʻa 20-25 cm lautele.

5-10 amu e mafai ona totoina i se tasi vaieli ma teuteuina i fugalaau e maualalo maualalo. Pulu lapoa e sili ona totoina i le ogatotonu, ma laiti laiti - i tafatafa. Faatasi ai ma se ituaiga fuafuaga, o tulipii maualuga e le taofia le malamalama itiiti.

Totogi afu e manaʻomia mo ituaiga. Ona faigofie ai lea ona tausia fugalaau i le lumanaʻi.

E te iloa? I Holani, o tulip ma isi bulbous na totoina "fola ile fola." O se taunuuga, o ituaiga fugalaau eseese e aliali mai i le nofoaga lava e tolu taimi.

Taualumaga

O le totoina o tulip e le ese mai le totoina o isi fugalaau. O le laasaga muamua o le saunia lea o le saite. O le palapala ua eliina i le loloto o le 25 cm. E le mafai ona aumai le manulele fou i totonu o le eleele, aua o le mea lea e mafai ona afua ai faamai.

E tatau ona suʻesuʻeina pupuvaga ma tuʻu faʻamaʻi pe pala. A o le totoina togafitiga maloloina e togafitia i se vaivaiga vaivai o le manganese (30-90 minute).

O fatu totō e tatau ona vave uma ona suʻeina, ona e vave ona susu le susu ma e vave ona pala le aʻa. Afai e te faʻagesegese i le tau, o le a mafai ona motusia aʻa. Afai e matutu le palapala, e lelei lava le susu (e mafai ona faʻaopopo le paluga o le potassium), o le fugalaau mo fugalaau fugalaau e sasaa ifo i le pito i lalo o le togavao, e ufiufi ai i luga o le oneone poʻo le humus. Bulbs toto le eleele i lalo.

Tulips e manaʻomia le faʻamaʻaina, lea e aofia ai le ammonium nitrate, ura ma le potassium.

E taua! Tasi pe a totōina e le oomiina - e mafai ona faaleagaina le aʻa ma o le a amata ona afaina le laau.
A uma ona totoina pupuvaga, e susunuina i le lefulefu ma sausau i le oneone poʻo le humus, ma ufiufi ile eleele i luga. Fuafua i lalo o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai e aloese ai mai vai inu.
O le a manaia le faamasani i ituaiga eseese o tulip.
O le taimi e mafai ai ona e totoina tulipi e le o le autu autu lea mo le vevela ma le tele o fugalaau. E tatau foi ona tausisia faiga faatekonolosi. A leai, o se taunuuga o le totoina ma le le talafeagai, o fugalaau ma fatuga o le a laiti ma mou atu.