Faatoaga faatoaga

Lisi ma moa: o le a le mea e fai, pe faapefea ona faatea ese

O mea masani masani i totonu o moa, aemaise lava, i moa o lice, po o peroda. Ectoparasite faʻamatalaga (e taʻua o iniseti o loʻo ola i luga o le tino o meaola po o tagata) e faigata tele ona aumai. Muamua lava, aua o le tauivi ma i latou e manaʻomia ai le tutumau, onosai ma le mautinoa.

Nai lo le matautia

O nisi faifaatoaga moa e talitonu o le lice i moa e le matautia. O le mea moni, o sea faʻamatalaga e matua afaina lava.

O nisi nei o taunuuga e mafai ona mafua mai i le i ai o nei parasite i manu felelei:

  • lice e ave faʻamaʻi pipisi;
  • Lisi e mafai ona afaina ai moa ma anufe;
  • le faʻamafanafanaina mai le faʻaosoosoina o le tigaina e mafai ona afaina ai le mamafa o le mamafa ma oʻo ai i le oti;
  • O le faaumiumi o fesootaiga ma nei iniseti e mafua ai le faaitiitia o le gaosia o fuamoa ma le ono gafatia i faamaʻi eseese.

E te iloa? O fualaau uma e faʻasaga i le lice e vaevaeina e tusa ai ma o latou aafiaga i ituaiga e lua: o nisi gaioiga o se iniseti, o isi e poloka le avanoa i le ea (kerosene, benzene). Vailaau o le ituaiga muamua fasi le parasite, e aafia ai lona tino, o le iniseti e tata mai fualaau o le ituaiga lona lua.

O fea e sau mai ai mai le moa

O nisi o mafuaʻaga e mafua mai ai le lice i totonu o moa a le aiga:

  • tulaga le mama;
  • faasalalau atu o parasite mai manu felelei;
  • mai manu feʻai ma manu.
O le faʻamaʻiina o moa a le aiga ma lice e matua faigata lava ona matauina, talu ai e le sili atu le lapisi i le 0.5 cm. O le atinaʻeina o le parataite mai le fuamoa i le iniseti matua e pe tusa ma le 1 le masina.

Faailoga ma le faʻavae o le maʻi

E i ai faʻamaoniga maʻoti ma uiga e mafai ona taʻu atu ia te oe pe a afaina se moa i le lice.

  • faateleina le popole ma popolega o manulele;
  • o le moa e amata ona pipiʻi lona gutu ma vavae ona fulu;
  • manulele manulele;
  • o le moa ua leiloloa le tele o meaʻai, ua faʻaitiitia lona fiaʻai, ua faʻaititia le fuamoa o fuamoa;
  • moa ma tamaiti laiti.

Afai e te matauina se tasi o faailoga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete manu felelei uma ma vavaeese i totonu o se isi potu na aafia i siama. O le isi laasaga e tatau ona avea ma togafitiga o moa mamaʻi.

Faamasani oe lava i faʻamaʻi moa, metotia o latou togafitiga ma faʻasologa, ma aemaise lava i le coccidiosis, colibacteriosis, pasteurellosis ma le manava, faʻapea foʻi ma metotia o le puleaina o faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi.

Le mea e alu ese

Ectoparasites i moa e mafai ona maua mai o se vailaʻau faʻaonapo nei, ma faatasi ai ma le fesoasoani a metotia faa-Iutaia. O le tulaga autu mo le manuia o mea tutupu - onosai ma le tutumau. O le tasi taimi e faʻaleagaina ai le parasite atonu o le a le taulau i le manuia.

O le mea lea, e tusa lava pe o le a lau filifiliga e fai - e ala i le ausia o galuega faʻainisinia faʻaonaponei poʻo le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa, muamua lava, e tatau ona faʻaauʻau oe lava i le onosaʻi.

E taua! Mo moa, o pyrethroid-faʻavae anti-parasite oloa e tatau ona filifilia. O mea nei e le mafai ona maua mai i le iniseti o pyrethrin, o se mea e maua i lanu o le aiga o Astro. O le inisicide e faʻaalia ai le faʻamalosi i luga o liki ma e le o se mea e lamatia ai manu.

Vailaau Mataʻutia

Le togafitiga aupito sili ona lelei mo togafitiga fualaau mo moa faamai. O fualaau e sili ona masani ona faʻaaogaina e aafia ai le popolega o le tino o parasite, e aunoa ma le afaina ai o le manulele.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faapefea ma le tele o le fafagaina o moa a le aiga, auala e saunia ai fafaga mo moa ma manuʻa matutua matutua ma ou lava lima, o le a le mea e fai pe afai e le o lelei le moa, pe mafai ona tausia moa ma piko i totonu o le potu lava e tasi, oe manaomia se moa e ave ai fuamoa .

Faatasi ai ma ia tupe e mafai ona faailoaina ia:

  • pa'ū "Neotman", "Faʻamaumauga", "Leopard" ma isi;
  • vailaʻau mo moa (faʻapea foʻi fualaau faasaina mo tagata e faʻaaogaina). Faʻaaoga mo le faʻamoemoe o le vete, mulimuli i fautuaga. Mo se faataitaiga: "Geth", "Nuda", ma isi.
  • o lona uiga o le faʻasalaga o le potu, mo se faataitaiga "Karbofos". Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona faʻaaoga le sooupu i le fola, puipui ma le paʻu.
O gasegase e gaoioi faʻapitoa i tagata matutua, latou te le o se mea lamatia e fuamoa. E uiga i nei mea, a maeʻa le 10-15 aso, o le a aliali mai le lice talavou, o lea e tatau ai ona e toe togafitia manufelelei ma le potu pe a maeʻa le 1-1.5 vaiaso.

Fofo faʻapitoa

O gaioiga o ituaiga uma o togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le "aromatherapy" ma le faʻaaogaina o le eletise e le lelei:

  • o manogi o le vao, o le chamomile ma le marigold e faʻafefe ai meaʻai. E i ai foi lona aafiaga leaga i le liki e pei o le manogi o suauu taua (moli, lavender);
  • fesuiaiga o fulufulu fulufulu fulufulu o vailaau, vai ma kerosene (1: 1: 1);
  • paluga ua faamaonia ai lo latou aoga e le gata i le gaosia o moa, ae faapena foi i le moa chick: kerosene, benzene, amonia (1: 1: 1).
E te iloa? I le amataga o le seneturi lona luasefulu i Suetena Suetena, o le taotoga masani na aafia tonu i le filifiliga a le tagata faimalaga. O sui usufono na nonofo faataamilo i le laulau ma tuu o latou paʻu i luga. I le ogatotonu o le laulau o se faʻalavelave. I le palota na manumalo ai le sui, o lona paʻu na toso ai iniseti.
Aoao atili pe aisea e pala ai moa ma pe faapefea ona faatea ese fulu i moa.

O le a le mea e le faia

I le taimi muamua, o le parasite e pei o le pefu ma le sulfur e sili ona lauiloa. I le taimi nei, ona o le maualuga o le vevela o nei mea, ua faaitiitia ai lo latou faaaogaina.

O le a le mea e fai pe a maua le lice i le moa:

  • a maeʻa le gaosia o le moa moa vave vave amata se manu iina. E tatau ona vaʻaia ona fufulu lea;
  • aloese mai iniseti mai le ulu atu i le manulele. O lenei mea e mafai ona oo atu ai i le oona o manulele;
  • faataga le tolosolo ina ia i ai i totonu o le falemoa, e mafai ona avea i latou ma avega o pusa;
  • faʻaaoga vailaʻau e aunoa ma le feutagai ma fomaʻi ma e aunoa ma ni faatonuga;
  • faʻaaoga fualaau e faʻaumatia ai palapisi i manulele e itiiti ifo i le 1 masina ao le i fasia.

E mafai e se tagata ona pisia

Lisi i le tino o moa e mafai ona avea ma avega o faʻamaʻi tuga, pei o:

  • brucellosis;
  • salmonellosis;
  • trypanosomiasis;
  • mycoplasmosis;
  • encephalitis.
Matou te fautuaina ia faamasani ma ituaiga sili ona tele ma le masani ai o moa.

E ui lava e le umi le ola o manu i manu, ae mafai ona latou puʻeina o ia. E mafai foi ona e afaina i le 'aiina o moa afaina. O faʻamaʻi uma o loʻo i luga, e pei o isi, e mafai ona pisia e moa faamai, e ono lamatia ai tagata. E le tatau i se tasi ona manatu o ectoparasites i moa e matautia mo na o manulele.

E taua! E aveʻesea mai ai moa mai le fale o le hen. O le potu i le taimi lenei e togafitia i auala talafeagai. Toe faafoi manulele i lo latou nofoaga muamua i le 15-20 aso. Ae e te leʻi faimalaga manufelelei i totonu o le nofoaga tuai o le fale, e tatau ona fufulu mama.

Puipuiga

O le auala sili e tau ai le tui o le taofia lea oi latou mai le faʻaalia. Ina ia faia lenei mea, ia faia ni puipuiga faʻapitoa:

  • oneone faʻaʻeleʻele ma le pefu ua faʻapipiʻiina;
  • faʻatautaia le moa moa i vai inu;
  • maua ai avanoa avanoa mo le i ai o le manulele, lona mafai ona savali i le ea fou;
  • moa laiti e tatau ona togafitia i iniseti;
  • ia fufulu mamā le moa moa, aveese le otaota, fulufulu ma lalo;
  • faatapulaa le manulele i le tele e mafai ai mai le fesootai atu i manulele ma manu felelei (e aofia ai tagata o le aiga);
  • faia suʻesuʻega masani o moa mo le i ai o ectoparasites.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le auala e te faia ai se moa e te ola ai, auala e fausia ai, pe faapefea ona sili atu le mafanafana o le moa moa i le taumalulu, faʻapea foi ma le auala e filifili ai ma faʻaaogaina se moega moa mo moa.

E sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o le taimi i mea e puipuia ai nai lo le taulimaina o le taimi e faʻaaogaina ai togafitiga o manu felelei. Aua e te popole i le faafitauli o le lice i totonu o moa, aua o vailaʻau e mafai ona avea ma faʻamaʻi tuga e lamatia ai le soifua maloloina ma o nisi foi taimi e ola ai tagata.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Afai o le lice e faalavelave i moa, ona mafai lea ona e faatauina se vaifofo i se falemaʻi a Butox. O le sasaa o le pefu ma le oneone ma moa o le a taavale atu i lenei paluga, o le a fesoasoani e aveesea ai le moa moa le lelei. O le tusi lesona a Butox ua faʻapipiʻi, tau lava ina faʻaeteete ia aua nei paʻu i ou mata. Ua fafagaina o ia ma felafolafoaʻi i luga o se moa moa ma moa moa.
marina2011
//www.lynix.biz/forum/kak-izbavitsya-ot-vshei-ūkurei#comment-267623

E le o ni meaʻai, ma e faigofie lava ona faʻaumatia i latou; e faʻatau se faʻasolo i luga o le falemaʻi e fufuluina ai moa, e le faʻafeiloaʻi lou ulu, e faʻapipiʻi ai se masini, e fufulu ai le lime fou, e faʻaopopo atili ai le chlorine iina, sui ai le perches, nests, moe, , fufuluina mo le efuefu ma le oneone, ina ia fufulu ai pea moa, e afaina ai le lice mai vevela vevela.
galinapas
//www.lynix.biz/forum/kak-izbavitsya-ot-vshei-ūkurei#comment-273037