Faatoaga

Fualaau 'eseʻese "Faʻailoa": uiga, faʻatoʻaga faʻatoʻaga

O fualaau 'eseʻese "Faʻafeiloaʻi" e faatatau i ituaiga laʻau e tele-fua mai ma se vaitau vave. O lenei vāʻau o loʻo faʻapitoa, o loʻo suʻesuʻeina. O Invicta e sili ona lauiloa i le au faifaatoʻaga, o le ituaiga e tele lava ina filifilia mo fale gaosi oloa ma mo le totoina i faatoaga tumaoti. O le maualuga o fua ma uiga o le fualaau aina, o le le mautonu ma le faʻamalositino o faʻamalamalama le tele o faʻasoa mo lenei ituaiga.

O le asō o le a tatou aʻoaʻoina ai pe faapefea ona tupu se tamaʻi pele ma maloloina i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Tala faasolopito

I aso nei, o Invicta o se tasi o ituaiga masani o kulisi i Europa. O lenei ituaiga na fafagaina i Peretania, lea o loʻo faʻaaogaina pea mo le gaosiga o fua o vine.

Mo le faalauiloaina o le Invicta, o le eseese o Resistant, Winkhams (Whinhams) ma Kipsack (Keepsaake) na sopoia, lea na ia mauaina ai uiga sili ona lelei.

Faamatalaga ma uiga

O le isi, tatou te mafaufau i uiga autu o vao ma vine, faapea foi ma ituaiga eseese.

Laʻau

Tuputupu ae e oʻo i le 120-160 cm, faʻavavevave, faʻalautele tele. O faʻamau e saʻo, o le vaomalo tele, ma vailaʻau mamana, ae e le masani ona i ai. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, leai, laʻititi, lanu. O lo o vave ona tuputupu aʻe pasi, lea e tatau ona amanaia pe a totoina.

Saili po oa uiga o le kusiisi "Beryl", "Spring", "Honey", "Krasnoslavyansky", "Consul", "Malachite", "Grushenka", "Commander", "Kolobok".

Berries

O se tasi o mea sili ona taua o le ituaiga o meaola ua taua o vine. O loʻo faʻamatalaina i le telē tele - i le averesi, o le mamafa o le pi o le 6-7 kalama, aʻo tutusa i le lapoa i se tamai laumei. E i ai fua o le mamafa sili atu (e oʻo atu i le 10-12 km).

O fua e foliga tutusa foliga tutusa, e oʻo i le 2.5 cm le umi, e lanu i lanu samasama-lanumeamata i le tulaga o le vevela poʻo le lanu moli i le tulaga o le matua matua. O le uʻamea e lamolemole, manifinifi, ufiufi i se moli susulu, o le pulupulu o mea manogi, oona-suamalie.

O fualaau o kulukose eseese o le "Invicta" e aofia ai le seti o vitamini ma minerale: vitamini C, A, P, vaega B, salts o le potassium, magnesium, sodium, copper, calcium and phosphorus. E faapena foi i le tuufaatasiga o se pasene taua o suga (e oo i le 13%), pectins, malic ma citric acids.

E te iloa? Gooseberry (Igilisi gogoberry), "Keriso liliu", e le o vavaeina - o igoa i le Igilisi, Siamani ma Italia na maua ni kulisi. O le amataga o nei igoa e leʻi faʻamatalaina e tagata suʻesuʻe.

O nisi vaega o le ituaiga

Mo le tele o kulisi "Invicta" o loʻo faʻamatalaina i uiga nei o le fualaau aina ma le faʻafeteina o laau i le tele o mea i fafo atu.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le valaaulia o loʻo faʻaalia i le tele o le tetee atu i paʻu paʻu ma isi faʻamaʻi masani o gooseberries. Ae peitaʻi, afai e solia le aiaiga o le taofia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a totoina vao i totonu o le palapala masini mimiti poʻo pe a uma ona faʻamamaina ona o le masani ona inu), o le aʻafiaga o faʻamaʻi e faʻapupula tele. E le gata i lea, o le au faifaatoaga e matauina le tetee o lenei ituaiga i meaola faalafua o togalaau.

Faʻafefe o le tau ma le malulu

Gooseberry o se fale e susulu ai le susu, ae o le malo o le vai ona o le faʻaleagaina. O le mea lea, i le taimi o le lāmala, e manaʻomia le suāuʻu lima. O le maualalo o le vevela o le "Invicta" e faʻafeiloaʻi lelei, e mafai ai ona ola i ni vaega o le aisa o le 3-4, o lona uiga, e mafai e le vao ona taofi le vevela e oo atu ile -40 ° C. I le tulaga lautele, o le eseese o loʻo faʻaalia i le tetee atu i le vevela o le vevela.

Saili po o fea ituaiga o gooseberry e lauiloa, lea e taʻua gooseberries e leai ni mea.

Vaitaimi ma le seleselega

Faʻasoa lelei mo le tasi vaitau mai le vao e mafai ona aoina i le 7 kilokalama o vine. E amata mai i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni - i le afa muamua o Iulai, e fua mai seia oo i le afa muamua o Setema e aofia ai. O le seleselega muamua ina ua uma ona totoina ile 2-3 tausaga.

E taʻitasi tausaga taʻitasi ma le lua i le tolu tausaga le matua e fua mai. O le gaosiga o le vao e tumau pea i le maualuga maualuga mo le 12-15 tausaga, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai i latou o ni uumi.

Malosiaga

E ui lava i le paʻu lamolemole, e lelei le faʻafeleina o fua i le felauaiga, e le toso e tusa lava pe umi le teuina. E lelei tele le gaseina o vine i le maalili, pe a uma le kuka i le lautele, taofi o latou foliga ae aua le kukaina le susu.

E taua! Faʻatasia le seleseleina o vine e mafai. A e tago i lima, ia mautinoa e fai totigilima.

Faaaogaina o vine

O Berries ua faamatalaina ituaiga eseese. E mafai ona e faʻaaogaina i ni laʻasaga eseese o le matua - mai fualaʻau e le o se mea e te maua, o loʻo e maua ai ni mea sili ona lelei, siaki ma faʻasao. O fua o fualaʻau matutua e faʻauluina fou e pei o se meaʻai, faʻaopoopoina e pei o se meaʻai i meaʻai, ma o sau sau e faia mai ia i latou. E mafai foi ona faʻaaogaina le kuluka e fai ai tilotilo i totonu o fale, marmalade, marshmallow, uaina ma le sua.

E manaia le iloa: o le a le aoga o fualaau vine, pe faapefea ona saunia gooseberries mo le taumalulu, pe faapefea ona togi gooseberries, pe faapefea ona fai le jam, jam, vine ua uma ona fai, togafisi siaki.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Mo le maua o mea e sili ona lelei e totoina ai, ia faʻatau na o togafitiga faʻapitoa poʻo faleoloa faʻatoʻaga.

Pe a faʻatau mai fatu ma se aʻa aʻa (e le o totonu o pusa), faʻalogo lelei i nei uiga taua:

  1. Faiga o le tino umi: e oo i le 15 cm.
  2. Le numera o aʻa autu: 2-3 pcs.
  3. Maualuluga o mea vaʻaia: 30-40 cm.
  4. Numera o laʻau: 1 (mo fualaau taʻitasi), 2 (mo le lua tausaga le matua).
  5. I luga o fatuga e le tatau ona faʻaleagaina le masini.
  6. I luga o laʻau e le tatau ona ola laʻau.
  7. O fualaau e le tatau ona faʻamago, maloloina, i lalo o le paʻu e tatau ona lanumeamata, susu, tino fou.
  8. Axillary tumutumu e tatau ona tapunia.
Pe a faʻatau mai i totonu o koneteina, o le tausaga o le totoina o mea e le o se vaega taua. O fualaau i totonu o koneteina e mafai ona teuina mo se taimi umi e aunoa ma le toe totoina, aʻo e manaʻomia e susu susu i le palapala.
Faamasani oe lava i tulafono o le totōina, faʻaleleia, tipi vine.
Pe a filifilia seedlings i totonu o koneteina, e eseese tulaga manaomia:
  1. Lulu e tatau ona ufiufi i laʻau.
  2. E tatau ona oʻo ile lanu 40-50 cm.
  3. O le aʻa e umi le 15 cm.
  4. O le seedling e tatau ona nofo mausali i totonu o le fagu (o lenei mea e mautinoa ai o loʻo iai se aʻa lelei), ae le tatau ona aʻafia aʻa i totonu o pusa i totonu o le pusa po o le pito i luga, aua o lenei mea o se taimi umi tele o mea i totonu o le ulo.

Tulaga tuputupu ae

Afai e te manaʻo e totogo gooseberries ma maua ai se seleselega tele mai vao, e tatau ona e filifili saʻo le nofoaga e tulaueleele ai ma faia ni tulaga talafeagai mo le laau.

O le faʻamalamalamaina i lenei mataupu e le o se vaega taua, aua o le Invicta e mafai ona ola ma fua lelei i vaega eseese o le malamalama. Ma le tutusa lelei le taunuuga o le a pei o le totoina i se nofoaga lanu, ma i le sili atu ona malu, mo se faataitaiga, i totonu o le penumbra mai palealii.

Ae o le palapala ma le suavai e sili atu ona mamafa: e tatau ona e filifilia se laufanua lelei ma lelei. O le mea pito sili ona talafeagai o laʻau manogi po o oneone.

E tatau ona aloese mai nofoaga o le latalata mai o le eleele, susu. E le mafai e le kuluka ona faʻafefe vai mama, e faapena foi i eleele maualalo, pe a faʻafefe pe faʻafefe vai, faʻapipiʻi foi le laau e le tatau ona i ai. E tatau ona puipuia le lauʻeleʻele mai matagi ma tusi.

E te iloa? Aʻo leʻi oʻo mai le kulisi i Amerika (XIX-XX seneturi), na fafagaina e le au faifaatoʻaga ituaiga eseese o vine pe a ma le 50-80 g. Ae peitai, i le New World, na gaogao ai le laau i le paʻu, lea na faaleagaina ai le tele o ituaiga. O vailaʻau faʻamaʻi faʻaonapo nei e leai ni uiga o vine e pei o ituaiga muamua.

Taimi ma le faʻaleleia o fuafuaga

O le totoina o aganuu e faia i le tautotogo ma le tautotogo. Ae peitai, mo le tele o fai togalaau, o le totoina o le autumn e sili ona lelei, talu ai ona o le maualalo o le vevela, o le faagasologa o le fausia ma le aʻafia o aʻa, e lelei, ao faagasolo le taumalulu, e malosi, ma o le eleele e lata i laau toto.

A oʻo ina lelei mea e selesele ai le tautotogo. Ae ui i lea, e taua tele le totoina o le kulisi i le va o le suamalie o le palapala ma le fula o le tumutumu i luga o laau. Afai ua e tuai ma le totoina, o le a totogo le aʻa i le laau.

O meaʻai e mafai ona faʻaumatia uma taumafaiga e tausi ai le laau, aʻoga pe faapefea ona puipuia le kulisi mai mea faʻamaʻi.
O le mea lea, e tusa ai ma le kalena, o le taimi sili mo le totoina o le amataga lea o Mati poʻo le afa muamua o Setema, ao lei amataina le kiona. I le taimi o le totoina o le autumn, e tatau ona saunia le nofoaga mo ni nai masina, ma i le taimi o le tautotogo, e fautuaina le faia o galuega sauniuni i le tautoulu.

O le lua o le tau e tatau ona tutusa ma - 50x5050 cm, e tatau ona matau le mamao i le va o vao - 1.5 m, le mamao i le va o moega - ia le itiiti ifo i le 1 m.

Ma le isi, e manaʻomia ona e faʻafefeteina le eleele mo le totoina. O le eliina eleele e manaʻomia ona faʻafefiloi ma ia faʻamaʻi:

  • 8-10 g mullein;
  • 200 g o le superphosphate;
  • 40 g o le masima (300 g o lefulefu laupapa e mafai ona suia);
  • 100-300 g o le limasone paʻu.
Afai o le eleele e sili ona manaia ma mamafa, e mafai ona e faaopoopo i ai ni pakete se lua. E tatau i le laau ona fuafua le ua aʻa: pe a totoina, e goto ifo i le eleele i le 6 cm. E totō laau e tatau ona saʻo, e aunoa ma le tui. O le eleele e tatau ona faʻatulagaina ma faʻafefeteina tele (e oʻo i le 5 lita i le vao).
Saili po oa faailoga o le maʻi kulukose.
Talu ai ona o le "Invicta" e totoina ai vao ma laau tetele, ia mautinoa ia fausia ni mea faigaluega. Ina ia faia lenei mea, o pou uʻamea e 150 cm o loʻo faʻapipiʻi i autafa o le moega, e faʻalauteleina laina eletise i luga o latou i le maualuga o le 100 ma le 150 cm, lea e nonoa ai lala o vao.

Faʻavae o le tausiga taimi

Laʻau talatala pe a uma ona totōina, faʻapea foʻi ma laau totō matutua e manaʻomia le saunia lelei o le tausiga i le gasologa o le vaitau.

Faʻasa

E pei ona matou taʻua muamua, e mafai e le kulisi ona faapalepale i le maualalo o le afu, ae peitai, ina ia maua fua tele ma se seleselega tele, o le a tatau ona faatumauina le maualuga o le palapala ile maualuga. E mafai ona iloa lelei le susu ile vai, e tusa ai ma se suʻega - pe ae tago i le palapala i ou lima, e faigofie ona paʻu i lalo o le paʻi o ou tamatamailima, e te lagona le susu i le paʻi, ae le pipii i le paʻu ma e leai se paʻu, pei o le omea, ona o le susu.

A faʻamaligiina, o le palapala i lalo o le ogalaau e tatau ona faʻamaluluina i le loloto pe a ma le 40 cm, faʻalagolago i le matua ma le tele o le vao, 2-4 pakete i luga o laau taʻitasi e manaʻomia. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le vai vevela o le taumafanafana, vavaeese poʻo le timu.

Ia mautinoa e manaʻomia le faʻamalosi ile tulaga:

  • i le taimi na faia ai ovaries ma pulupulu (faaiʻuga o Me - amataga o Iuni);
  • i le tulaga o le fua o vine;
  • ia Setema e saunia ai aʻa mo le taumalulu.
E tatau ona vavalalata le mata i le eleele, aloese mai le susu i le lau.

A oʻo ina fausia ia ovaries, e tatau ona e mataʻituina lelei le maualuga o le susu

Faʻaleleia eleele

Mo le lelei o fualaau aina ia mautinoa ia tausia le eleele. O le tausiga e faʻaititia i ia faʻatulagaga: veleina, eliina poʻo le faʻamaʻalo, mulimulu pe a uma ona faʻainu.

E tatau ona eli i luga ma faʻamalo le palapala ina ia faʻaleleia ai le ea ma le susu. E mafai ona e faʻaaoga se suo mo le eliina, ae faʻamalo manaoga e sili atu ona lelei ona fai - e talafeagai togavao togalaau.

O le aveeseina o vao o se laasaga taua foi - o vao leaga i lalo o le vaomatua e faateleina ai le maualuga o le ea, lea e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o maʻi afaina.

O le isi mea o le mulching: e mafai ai e oe ona tausia le tulaga manaomia o le susu i totonu o le eleele ma puipuia ai le soona lafoina o le eleele. Hay, vaovao, vao, peʻa talafeagai e pei o mulch. O le taofiga ma le veleina e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo ile tasi i le masina.

E taua! O le aʻa o le kulisisi e latalata i luga o le eleele, o lea e tatau ai ona tatala lelei i lalo o le pale, i le loloto e le sili atu i le 6-8 cm.

Laʻei pito sili

Fertilizers e tatau ona le itiiti ifo faalua i le tausaga. (e faʻalagolago i fua o le eleele i lau eria):

  • o le taimi muamua ina ua totoʻa e faʻaleleia fua;
  • lona lua taimi pe a uma ona piki ni vine e saunia ai le vao mo le taumalulu ma le isi vaitau o fualaau aina.

Mo le uluai fafagaina lelei o le faʻaaogaina o mea faʻalaʻau: mullein poʻo le taoto. E faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:10 po o le 1:20, mulimuli ane. O le isi, ia faia le palapala o lenei faʻatusatusaga - i le sikuea 1. O le a ou manaʻomia se pakete lita 10-lita o le mullein solution poʻo le 5 lita o le fofo.

Mo le lelei o le faia o laei i tafatafa o le vao, e mafai ona e faia ni uʻamea papaʻu e faʻaaoga ai se rake, sasaa fufulu i totonu, ma a maeʻa ona fufulu, faʻatumu i palapala.

E fai ni laei minoi pe a uma ona piki ni vine. Mo le 10 lita o le vai, 10 g o urea, 20 g o superphosphate ma le 10 g o le potassium sulfate o le a manaʻomia. I le tautotogo, e faaosofia ai le tuputupu aʻe o laʻau e manaʻomia ona e faʻaaogaina ai vailaʻau.

Mo lenei mea, ua saunia ai se paluga: 10 l o le suavai ma le 50 g o le ammonium nitrate, ua sasaa mai le vaovao mai le suāvai ma se vao mai luga e mafai ai ona faʻafefiloi paʻu i luga o laʻau ma lala. I le isi itu, o le eleele e latalata i le ogalaau e ufiufi i le vao (1 tbsp. Per bush) ma tatala.

Teuteu

O le teuteuina o se laasaga e tatau ai ona tausia le soifuaga o le vao. Otioti e talafeagai i le tautoulu ma le tautotogo. I laau talavou e oo atu i le 3 tausaga, o le skeletal branches e faapuupuuina e le afa, ma o le tupuaga o le aʻa e toetoe lava a vavae ese.

I laau mai le 4 tausaga ma le matua, e tatau ona aveese uma lala le lelei: vaivaiga, faaleagaina ma mago, ola le lelei. E le faatagaina e faʻamalosi lala. E tatau foi ona e aveese lala ua sili atu nai lo le 5-6 tausaga, talu ai e toetoe lava a leai se fualaau aina.

O le seleseleina o le Autumn e faia pe a uma le lau o le lau, i le tautotogo - aʻo lei amataina le pupu. E mafai foi ona e faia le teuteuina o le mafanafana e faateleina ai le fualaau aina ma le tele o vine. Mo lenei mea, ua vavae pito pito i luga o lanu lanumeamata ina ia latou maua le 5-7 laulaau.

Aoao pe faʻapefea ona fai fualaau fuisisi.

Taumalulu malulu malulu

O le faʻafeiloaʻi e faʻafeiloaʻi le malulu malulu malulu. Ae mo se taumalulu faamanuiaina e aoga le faia o nisi galuega sauniuni:

  1. Muamua, tipi ese, vevela, uʻamea pe taoto i luga o laʻau, ia aveese lau paʻu.
  2. O le isi mea e te manaʻomia e sasaa ai le tele o aʻa aʻa ma totoina le eleele.
  3. Tausiga i luma o fulufulu o se mulimulini maeʻaeʻa e puipuia ai le maina o aʻa. E pei o le tele mo le taumalulu, e sili atu le faʻaaoga o le humus poʻo le peat i se laulau o le 10-15 cm.
  4. A pa'ū le kiona, e mafai ona faʻapalapalaina le sone basal i se laulau 10 cm. Ma afai o le taumalulu e malulu ae e le o le kiona, e mafai ona e faʻaaogaina soo se mea e ufiufi ai e puipuia aʻa.
E taua! Paʻu pau ma tipi lala e le manaʻomia e faʻaaoga e pei o mulch ma ufiufi mea. Pests, siama ma sigi e mafai ona tafe i totonu ia i latou, ma i le tautotogo e salalau atu i isi vaega o vao. E sili le vave faʻamamaina o laʻau ma lala.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le mea lautele, o lenei ituaiga e maua ai ni iloiloga lelei, e le o se mea e ofo ai, ona o le numera o le lelei i totonu e sili atu ona sili atu i nai faʻafitauli laiti:

  1. O le ituaiga e maualuga-fua mai. O laʻau e iloga i la latou lapoa tele, o le tofo lelei, agaalofa ma le mafai ona feaveaia, faʻaaogaina lelei.
  2. Laʻau e le faʻaleagaina i le tausiga.
  3. Laʻau faʻafeiloaʻi faʻamaʻi malosi.
  4. O le kuliki e puipuia i le palasi ma le tele o faʻamaʻi faʻapitoa o togalaau.
O se mea le lelei atonu e ono afaina, e pei foi o le i ai o ni mea tetele. Ae ui i lea, o le mea mulimuli e le mafai ona taʻua o se miti tele - o le mea e le mafai ona faʻaaogaina, o lea latou te le faia ai ni faigata taua i le seleseleina e le lima.

O le ituaiga o mea ua faamatalaina o se filifiliga sili ona lelei mo le ola i luga o lana lava fuafuaga. Faʻamatalaga laiti, "Inviola" i le tausaga lona lua o le a fiafia i le seleselega o le seleselega o fualaʻau tetele ma le suamalie. O le ituaiga o mea lelei mo tagata e leʻi i ai ni aafiaga muamua i le tuputupu aʻe o gooseberries.

Vitio: uiga o le ituaiga "Faʻaaoga"

Esekiisi kulupu "Faʻailoa": iloiloga

utaina se vasega o ia lava i le atoatoa.

Ole lapisi e tele, ae o le mamafa o le uta e manaʻomia ai le fafaga.

I le taimi nei, o le vao ma se pusa. Ou te mafaufau i se vaiaso o le a mafai ona piki fua muamua fualaau aina. O le maʻi mo le 3 tausaga e lei matauina. Fungicides e leʻi tagofaʻi tasi lava.

E le mafaitaulia fualaau suamalie ma se manogi matagofie, manogi lelei.

Toto pei. Na o le pau lava le mea e prickly. Tele lava

artyr4ik
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=1158972&postcount=11

suamalie e oʻo lava i luga
alexanderponomar
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=1265465&postcount=22

O se mea manaia, ao leʻi faia lena mea, o le tofo o le fua, e le o le meli ma e le oona. Fuafua e toto i lenei tausaga. O laau e masani ai e 100 na totoina, e leʻi faitio e uiga i le tofo, e momoli atu i le tele.
Anton vine
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=1265485&postcount=23