Fua o le gaosiga

Mea aoga ma leaga o le ambrosia

O se tasi o vao sili ona lauiloa i totonu o la tatou taʻavale ua faʻapipiʻi. E lauiloa e le gata mo le lautele o le tufatufaina atu, ae faʻapea foʻi ona aʻafia ai se tagata. O le toʻatele o tagata e mafatia i faʻamaʻi faʻafitauli i le taimi o le fuga o lenei vao. Ua lauiloa foi o ia ona o lona le mafai ona gafatia. O tausaga taʻitasi, e tauivi ai le au fai togalaau ma faʻatoʻaga ma lo latou malosi uma, ma i nisi o itulagi o le fesili o lenei tauiviga ua tuʻuina i le maualuga o pulega faʻalotoifale, ae o le tele o taumafaiga ua le manuia. Ae ui i lea, o lenei fesili e manaia tele: o le ambrosia foi o loʻo faʻaaogaina fualaau.

O le vailaʻau o le ambrosia

O vailaau faafomai o le ambrosia e maua ai lona tuufaatasiga. O lea, o loʻo aofia ai suauu tāua, mea e faʻaaogā faʻasalalau, elemene, vailaʻau e fesoasoani e lagolago le tino ma tau ai faʻamaʻi eseese. Ae na o lona foliga polynolistny. faʻaaoga i togafitiga.

E te iloa? O le masaniga masani o le laau o Amerika i Matu. Seʻi oʻo i le faaiuga o le XVIII senituri i le teritori o Eurasia, e le maua, ae i le 1873 na faʻafuaseʻi ona aumaia le laau i le konetineta ma fatu lanu mumu.

E te iloa? Ambrosia wormwood - o se laau totoa matagofie ma le matagofie o laufanua, e leai se tala e le itiiti ifo lona matagofie o le amataga o le igoa. Ambrosia, na taʻua e Eleni anamua meaʻai a latou atua, faapea foi ma suauʻu manogi, lea na faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Talu ai ona o laulaau o le laau e pei o laulaau o le wormwood, na maua ai sina faamaninoga i le igoa.

O le vaega eleʻele e tamaoaiga i camphor, sesquiterpenoids, cinerol, quercetin, hydroxycinnamic acid, coumarin, salonitenoid, isoramnentin, isobelin, dihydrocumanine, psilostaquinin C, diacetate.

I vailaau faʻaaogaina, faʻaaoga vaega uma o le laau, e oʻo i le pollen, lea e faʻafefe ai tagata i taimi o fufulu ona o le maualuga o mea o le ambrosic acid. O fatu o le Ambrosia o loo i ai le vaega autu o suauu taua o le manogi (18%), o le laau e mauoa. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻaeteete ia i latou, talu ai o le tele o le inhalation e ono mafua ai ni ulu ulu.

I le aluga o taimi, ua iloa e saienitisi o le laau o loʻo i ai psilostachiin ma dihydropartenolide, lea e matua aʻafia ai le toe gaosia o sela o le kanesa. O lenei meatotino o le laau na amata ona faʻaaogaina i le togafitiga o le mama.

O nisi laau toto e aofia ai vailaʻau e puipuia ai le maʻi mama. Faatasi ai ma i latou o kāpisi kohlrabi, chokeberry black, blackcurrant, rapeseed, safflower.

Afai ei ai sou taimi e sauniuni ai le laau ao lei tupu, o le a tumau pea le maualuga o le maualuga o meaʻai gaʻo ma mea aoga eseese.

O mea aoga: vailaʻau mo togafitiga

Ona o le vailaʻau faʻamalosi o le herbs ambrosia na faʻaaogaina e togafitia ai fiva, maʻi pipili, manava manava, e aveesea ai foi anufe ma isi parasite e faʻateleina i le gastrointestinal tract. Talu ai ona o ana mea totino, o loʻo togafitia ai foi manua ma manuʻa. E faʻaaogaina foi e faʻamamā ai le tiga i le radiculitis ma le osteochondrosis.

Ole tele o nickel-organic organic o loʻo i ai. E fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto, faʻasaʻo le toto maualuga. O le tino faapitoa o meaʻai e fesoasoani i le toe faʻafouina o lela mūmū, sela paʻepaʻe, puipuia le kanesa, faʻaleleia le toto.

E taua! O le nofoaga e tupu ai le ambrosia e vave lava ona faʻamago, aʻo faʻatupulaia malosi e le laau mea aoga uma mai le eleele. O le mea lea, o isi aganuu e le latalata i le ambrosia, ma e vave ona toe maua fanua mo ia lava. I le taimi lava e tasi, o aʻa e oʻo i le fa mita le loloto, ma o fatu e tumau pea le aoga mo le 40 tausaga.

E faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa?

Ambrosia e faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa. E ui i le mea moni o le laau o se mea e malosi ai le matelaina, e masani ona avea o se faavae mo vailaau antihistamine: fualaau ma mea e maua.

E pei ona faaaogaina i vailaau masani

Mo le gaosiga o vailaʻau ua filifilia ni vailaau suauʻu ma ava malosi, mea laiti, o meaʻai mo fafo poʻo totonu. I nisi tulaga, faʻatagaina le faʻaaogaina o laʻau.

Laʻau fou ma le suavai mo faʻamalosi i le osteochondrosis ma le radiculitis

Ua maitauina e faapea i le togafitiga o le sciatica, edema, o le tino, osteochondrosis, o se laau fou e fesoasoani tele. Ina ia faia lenei mea, ua lava le aoina o laulaau, faʻalauteleina ma faʻaaogaina i ni mea taua e avea o se compress. E le itiiti le aoga e toso ai le sua mai le laau ma faʻapipiʻi i nofoaga o le faʻamalieina o le tiga.

Fua o le gastritis ma le enterocolitis

Ina ia saunia le fusi, ua nutimomoia laulaau mamago o le laau ma lua laulau pununi o le 300 ml o vai inu. Aumai le pusa mo le afa itula, faamama, ona ave lea o le 2 tbsp. l,, a itiiti ifo ma le tolu, maualuga le ono taimi i le aso. Faatasi ai ma lenei mea e afaina ai, e le na o enterocolitis ma gastritis e togafitia, ae o le fiva foi ma le gasegase saʻo. I le avea ai o se vailaau i fafo e fesoasoani ai i le pulumu ma le gasegase.

Totoga faʻasolosolo ma le neurasthenia ma se uiga o le faʻavevesi

Ina ia saunia le tincture e faʻaaoga ai fugalaau o le laau, e mafai lava ona e fufulu uma. O inflorescences e tatau ona lelei le fusi ma sasaa vodka. O mea taumafa e faia i le tele o le 1: 5. O le tinite ua saunia mo le tusa o le vaiaso e ala i le nanaina o le voli i se mea pogisa. Ona mafai lea ona e tago i le 25 kulu aʻo lei faia se taumafataga i le 30 minute ao le i tolu taimi i le aso. O le faletalimalo e tatau ona toe tolu masina. O le Tincture e fesoasoani e le gata i faʻamafanafanaga ma neurasthenia, ae faʻapea foi i le tulaga o faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract.

E mafai foi ona tineia gaʻo musele i le fesoasoani o le horseradish, milkwort, sage vao, chubushnik, dill.

Faʻasologa o le suauu o le tuusaʻo mo le togafitia o maʻi suka ma faʻamaʻi faʻamaʻi faigata

O le suauu Ambrosia e faia mai laulaau fou ma fugalaau. Latou te manaʻomia e aoina, paʻu ma tumu i le sinapi, olive poʻo le suauʻu popo i se fua faatatau o le 1: 5. Malosiaga e aveesea i se nofoaga pogisa mo le lua vaiaso. A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona faʻaaogaina le tinisi e fai ma sui i fafo mo togafitiga o manua ma maʻi o le tino, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaʻi mucosal.

O le a le mea matautia: faʻasalaga ma faailo o se faʻafefe o le maʻi

I le faaopoopo atu i meatotino aoga o loʻo i luga o le ambrosia sili ona matautia, aemaise pe a fuga mai. Laʻau pollen - o le vaega pito sili ona matautia mo tagata. O se mea laʻitiiti, e faigofie ona oʻo i totonu o le manava o le tino, ma faʻatasi i luga o la latou mucous membrane e mafua ai le ita tele, e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi e ese le malosi: mai le fiva susu i faʻamaʻi ogaoga o le maʻisa.

Ia aloese foi mai le faafesootai ma le laau e tatau ona i ai i le taimi o le maitaga, susu fananau mai, le i ai o se talaaga o isi reactions allergic. I soʻo se tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau ma soʻo se fualaau faasaina e faavae i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi ma faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga.

Fesoasoani Muamua mo allergies

Afai ei ai le talitonuga o le mea lea na mafua ai le osofia o le maʻi, muamua lava, e tatau ona taofi soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma le laau. Afai e lagona e se tagata le vaivai po o le uumi, e tatau ona faataatia ina ia faaleleia le toto i le faiʻai: Lafoaʻi le ua e tuʻuina atu lelei lelei le lele. Afai e paʻu se tagata i se atuatuvale, e tatau ona toʻafilemu ma tuʻuina atu se antihistamine. I le tulaga o le manava malosi i le isu, e tatau ona totoina i soo se vasoconstrictor.

E taua! O aʻafiaga o allergies e mafua mai ile ambrosia e leai ni uiga faapitoa. E faigata le iloa mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafua mai i soʻo se isi mea galue. Ae o le ambrosia e mafua ai le tali tutusa i Aokuso-Setema.

Afai e matua ogaoga le tali atu ile maʻi, e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale. Seia oʻo i le taimi e sau ai, e faaopoopo atu i gaioiga o loʻo taʻua i luga, e mafai ona e fesoasoani i osofaʻiga o le maʻamaʻi ma se tagata e faʻaauau le arosol, pe afai ei ai.

O le Ambrosia o se faʻalavelave faʻaleagaina ma le vao le mafaamatalaina. Mo le tele o tausaga, o le tauivi ma ia e le aumaia ai ni taunuuga. Ae o mea e maua ai mea aoga o le laau e fesoasoani i tagata e manuia mai lona ola.