Berry

E faʻapefea ona totoina ma totoina ituaiga fugalaau eseese "Joan Jay (Ji)"

O le faamasinoina e ala i iloiloga o tagata fai togalaau, e le o se ola na maua mo i latou, ae o le fugalaau faatasi ai ma le oo mai o le ituaiga "Joan J." O fugalaau uumi e maua ai i latou i se pusi matagofie seia oʻo i le malulu, e aunoa ma le manaʻomia o se taumafaiga malosi e tausia ai i latou. O le fugalaau "Joan Jay" e tele uiga matagofie ma ua avea ma mea sili ona taatele i faatoaga ma nofoaga i le taulaga. Faʻafefea ona fatuina lenei ituaiga mea sili ona lelei mo le totoina ma le totoina, ma o le a talanoaina.

Eseesega faʻamatalaga

O Scottch breeder Derek Jennings na ia fausiaina lenei vine vine i le sefulu tausaga talu ai, ma o lenei ua iloa lenei fale i soo se mea, mamao ese mai Chile mamao. Mo lana savaliga manumalo i luga o le paneta "Joan J." ei ai mafuaaga uma lava.

Saili po o le a le uiga o le fusi, fualaʻau ma fualaʻau eseese ituaiga eseese ma pe o a.

E ese lava:

  • o le tofo matagofie o vine, lea e masani ona sili ona suamalie i ituaiga eseese o meaola;
  • o le faigofie o le vavae ese o fualaʻau suamalie mai le au, o le taatele ma le malosi o le paʻu, faafaigofieina le felauaiga o fugalaau;
  • lagolagosua ma le vevela;
  • le gafatia e fausia ai le anoanoaʻi o tiiti laiti, lea e matua faafaigofie ai le toe gaosia o le laau;
  • le leai o vao tuitui i luga o lala i le fiafia o le pi.

Siaki i ituaiga sili ona lelei o le teuteuga o le fugalaau.

Ae ui i lea, o tagata tomai faapitoa ma tagata fai togalaau ua latou maitauina nisi o meatotino o lenei ituaiga vine, lea e ono mafua ona o le le lelei:

  • O le maualalo o le malulu i lalo ifo o le 16 tikeri e tatau ai ona atiaʻe le laau i le itu i saute;
  • O lenei mea e mafua ai le amataina o fualaau aina i le tuai, o le mafuaʻaga lea e le maua ai e le vine le taimi e tupu ai i le malulu;
  • o totogo e ola ae i le tasi ma le afa mita le maualuga ma le tele o le seleselega manaomia e tatau ona nonoa, lea e tatau ai ona faapipii taʻavale;
  • o le uiga o le toe taumafa vave e manaomia ai le vave o le pikiina o fatu.

E te iloa? Ua faaiʻuina e saienitisi ua tumu le atulaulau i se vailaʻau kemini lea e maua ai le fugalaau lona tofo e le mafaagaloina. Ana mafai ona tofoina le Vateatea, ona foliga mai lea o le tofo e pei o le fusi.

Uiga o fua ma fua

Remontress, o lona uiga, o le tuuina atu o ni nai seleselega mo le vaitau, o le fugalaau "Joan Jay" na foliga mai ua matua lelei tele. E mafai ona aoina i le 17 tone i le hecta, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sili ona lauiloa i le taimi nei "Polka" ua le mafai ona tuʻuina atu sili atu ma le 10 tone.

O fualaau "Joan Jay" e aofia ai le 5-9 tolati, e tofu le pusa ma le 80 vine. Ma o nisi o nei suamalie suamalie, suamalie ma fuamalie ua oʻo i le mamafa o le 6-8 g.

Agrotehnika totoina ma tausia togafiti

O le ituaiga "Joan Jay" e matua le maalofia ma e le manaomia ai ni taumafaiga tele mo le tausiga o oe lava, ae ui i lea, o nisi mea taua i le totoina o lenei faatoaga o loo i ai pea.

O fualaau oona e aofia ai foi lala o le "Indian Summer", "Diamond", "Heritage", "Polka", "Atlant", "Caramel", "Orange Miracle", "Taganka", "Bryansk Divo", "Gusar" varieties.

Filifiliga o fualaau

Talu ai o lenei ituaiga e laiti ma e le lautele e pei o isi ituaiga vine, o le filifiliga o seedlings e sii ai le faafitauli o lo latou faatuatua. O lona uiga, o se faʻamautinoaga o le tasi lea o le selau pasene o fatu o le ituaiga 'eseʻese' Joan Jay 'e mafai ona tuʻuina atu e ala i faʻamaonia ma faʻamaonia faʻatau oloa. Latou te ofoina atu i tagata faʻatau ni fatuga o fatu fatuga o loʻo faʻapipiʻi faʻapitoa i le paʻu ma faʻafefiloi i le kiriata palasitika, lea o loʻo i ai se sao lelei ola.

E taua! Ina ia maualuga le saoasaoa o le ola o laau, e fautuaina e le au atamamai le tosoina o aʻa i le phosphate-potassium fertilizers po o le biostimulants.

Afai o loʻo iai i luga o le 'upega o laʻau faʻasalalau o lenei ituaiga, ona leai lea o ni faʻafitauli i le teu. Ina ia maua, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e eli aʻe ai le aʻa ma totōina i foliga o se laau.

O lenei ituaiga o loʻo iloga i le tuputupu ae moni o vaʻaia laiti, o lona uiga, o le laau e tupuga mai i se tulaga tutoatasi.

Tuutuuga o le taofia

Pau lava le tulaga ogaoga e manaʻomia e lenei mea totino i tulaga o le tausiga o le manaʻoga mo le faʻamalamalamaina maualuga o le 'upega tafaʻilagi e tupu ai.

O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai le filifilia o se nofoaga mo le totoina o le la ma, pe a mafai, puipuia mai matagi. Ma, ioe, ona o le maualalo o le malulu o lenei ituaiga laau, e le mafai ona totō i nofoaga e paʻu ai le taumalulu i lalo ifo -16 tikeri.

VITIO: E FAAPEFEA ONA TALI LE FILIFILIA O LE SEEDLINGS OF BERRY CULTURES

Sola ma le faʻapala

I le avea ai ma tagata e masani ai ma fesoʻotaʻi atu i le tele o atinaʻe malosi, o le fualaau "Joan Jay" e manaʻomia ai le faʻatupulaia o le taua o le eleele ma masani ona faʻaaogaina mea faʻamalaʻau ma mea faʻamalolo. E le gata i lea, o le palapala mo lenei ituaiga e tatau ona taʻe ma vaʻaia lelei.

I le taimi lava e uma ai le kiona, o le laei muamua e tatau ona faia, e aofia ai le 70 g o urea poo le ammonium nitrate i sikuea mita. I le laasaga o togavao galue, o laau toto e aoga tele meaai vai mai le moa moa i le fua faatatau o le 1 kg i le 10 lita o le suavai po o le povi povi i le fua o le 1 kg i le 20 lita o le vai. O lenei faluga e manaʻomia ina ia faʻaaogaina i le 4 lita i le sikuea mita o le fagatini faatolu i le taimi o le tuputupu ae. O le totoina o laau e matua lelei lava ona iloa e le vao i totonu o se eleele matutu pe faʻavaivai i vai. I le lua tausaga, e tatau ona fafaga fugalaau fualaʻau phosphate. Afai o le tuputupu ae o le lanu meamata o meaʻai e maua muamua i le 'eleʻele e manaʻomia muamua, ona oʻo lea i le afa lona lua o le taumafanafana e tatau ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa.

E te iloa? E tusa ai ma talitonuga faʻalotu, i le tamaoaiga, alofa ma le agalelei, o le ai ai pea le fale e faʻalogoina ai le manogi o le ripisi jam poʻo le lauti.

Lafoa ma le susu

I le avea ai ma se lauʻeleʻele vevela toto, "Joan J." e mafai ona taofiofia i le taumafanafana e aunoa ma le fafagaina mo ni nai vaiaso. Ae peitai, e le o lona uiga o le eleele malulu o se tulaga lelei mo ia. Na o le sili atu ona lelei mo fugalaau e masani ona susu. O le faia o lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai ni togalaau faʻapitoa i le laina o le fusela, lea e maua ai le vai i le fua o le 2-3 pakete i le laina laina laina.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

O lenei fusi e le fefe i le maualuga o le vevela, ae e matua nofouta lava i matagi malulu, lea i le vevela i lalo ifo o le -16 tikeri e leaga tele mo ia.

Toe gaosia ma totoina

Eseesega le lelei "Joan Jay" ma pe a totoina ni avanoa mo i latou lava e le manaʻomia. O le mea taua, o le nofoaga e toto ai laau toto o le a susulu ma lafoaʻi le palapala, faʻaleleia ma faʻafefe. O le va i le va o lua e tulaʻi ai e tatau ona tusa ma le afa mita, ma e tatau ona vaelua laina e tusa ma le lua mita. A o lei totoina, e fautuaina e sasaa le afa pakete o le humus i luga o lua. O fualaau aina e ufiufi ile palapala i se auala e le mafai ai ona maualuga atu nai lo le aʻa aʻa. A uma ona totōina, e tatau ona e sasaʻa faʻatasi ia fatu taʻitasi ma ni pakete se lua. O fugalaau na totō i le tautoulu o le a amata ona tuʻuina atu vine mo le vaitau e sosoo ai, ma i le taimi o le tautotogo e totoina ai le seleselega o le a oʻo mai i lenei vaitau.

Teuteu

I le taimi o le tautotogo o le teuteu mama, muamua lava, e tatau ona aveese otaota mama, ona totoina lea o lala o loʻo totoe i le laʻau muamua. O le mea lea, mo lenei taotoga e tatau ona faʻatali mo le fuga o fatugaʻo.

O le teuteuina autu o loʻo faia i le taufaʻaiuiuga o le autumn, lea e vavae ese uma ai aʻa mamago.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona faʻapipiʻi lelei fugalaau.

E taua! O fualaau papago tetele e tatau ona vevela.
I tulaga o le teuteuina e tatau ona toe mafaufau i se isi mea se tasi, o le uiga o lenei ituaiga eseese. Talu ai, i le isi itu, i le vaitau o le tau vevela e tupu tele, ma i le isi - e matua manaomia lava le susulu o le la, e tulai mai se feeseeseaiga: o vevela eleelea e amata ona taofiofia ai le susulu o le malamalama o le la, ma vave ai ona paʻu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe ma fautuaga

O le le mautonu ma le le lelei o ituaiga mea e le mafua ai ni faigata i lona galueaina. E ui i lea, e tatau ona fai sina galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi togavao poʻo le taimi e faia ai se solo ma nonoa i latou i le tasi ma le afa mita fusi. O le vevela o le tau vevela o vao malulu e le o se mea faigofie. Mo le taumalulu, e fautuaina ia togavao e faʻasolosolo ma soʻo se mea e ufiufi ai e pei o pavali, alalaʻau, vaomago poʻo mea e leai ni togalaau.

Ina ia aua le togi ese le fugalaau i le taumalulu, e tatau ona saunia lelei, faapea foi ma le faʻaoga o fale.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O lenei vailaʻau e talafeagai lelei ma le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi manuʻa, ae ui i lea, i taimi le lelei e ono mafai ona aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi o ituaiga uma o le vine, i le tulaga o:

  • phytopathogenic fungus purple spot, aafia pine;
  • lanu enaena, lea e vevesi ai vine;
  • maso maso, e taatele i itu uma o loʻo ola ai fugalaau.

Gu pala ile fugalaau

Saili po o le a le faʻamaʻi matautia ma faʻamaʻi pipisi o fugalaau ma le auala e taulimaina ai.

I le tulaga o puipuiga e foia ai faʻamaʻi ma vailaʻau, faʻaopopo i le fa taimi i le vaeluaina o vaitau, o mea tau agronomic e faʻaaogaina i le:

  • faasolosolo taimi masani o vao mamago;
  • faʻaauau le puleaina o vao;
  • faaaogaina lelei o fomaʻi fualaʻau, o le tele o lona aofaiga e faʻapupulaina ai le ono gafatia o fugalaau i faʻamaʻi;
  • suavai lelei;
  • faʻaaogaina o mea totō e totoina;
  • aveeseina ma le faʻaaogaina o moli faamaʻi.

I le na o le sefulu tausaga, na mafai ai e le fusela vine "Joan Jay" ona faamaonia lona aoga, manumalo i se nofoaga i lalo o le la i fugalaau i le salafa o le lalolagi ma manumalo ai loto o le au fai togalaau. O le suamalie suamalie ma suamalie o fualaau tetele, suamalie ma matagofie, oa latou manogi manaia ma le seleselega moni moni - o nei uiga na tuu Joan Jay i mea sili ona fiafia i isi ituaiga o fugalaau teuteu.

Totoina o Tala

O Joan JAY na te tuuina atu uma le seleselega i le muamua kiona, toe foi mai i lalo mai le amataga mai o Me, e le gata i le faaiuga o Setema e leai ni fua na totoe i luga o le mama, e 5 tausaga sili atu ma ou te lei vaai i se ituaiga sili atu ( atonu e ono paʻu i le fanua lelei). I le leai o se taimi e toe faafoi ai le seleselega, e mafai, pe afai o le a le toe i ai ni taamilosaga ua tuanai, ae o le a le atoa le taumafanafana ma le maeʻa fua o fualaau o le autumn, o le tausaga atoa ma se tama e mafai ona faigofie mo ia lava, mataʻu mo le maketi. e oo atu i le 10 tola, ma o le fuafuaina o loʻo i ai mea uma i le faasologa. Mai le togavao e aoina le 5 kilokalama - e aunoa ma le vai, ae o le mea moni lava, o se faailoga lea o fua o le seleselega, vavae ese atoa mo le taumalulu ma aveese uma toega o laʻau ma lala mai le faatoaga.
Lyubava
//forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?f=23&t=27&start=190#p89764