Potatoes

Rodrigo potato varieties: uiga, togavao agrotechnology

O paluga Rodrigo o se auala laugatasia-tele ituaiga eseese o le laulau, lea ua maua ai lona lauiloa ona o le maualuga o le gaosiga, fetuunaiga vave i le tau ma faiga o togavao faigofie. O lenei vailaʻau e tatau foʻi ona manaʻomia e le au faifaatoaga uiga lelei o le tofo. Afai e te le fefe e faʻataʻitaʻi se mea fou, matou te ofoina atu ia te oe e faamasani i le faʻamatalaga o lenei ituaiga, o tulafono o le totoina ma uiga o le tausiga.

Tofiga

Potatoes "Rodrigo" (i totonu o tusitala aloaia i nisi o taimi e mafai ona e mauaina le igoa "Rodrigue") - o se mea fou lenei o filifiliga a Siamani. O lona amataga (o le tagata faʻamalosi lea na fatuina le ituaiga) o Solana GmbH & Co. KG (Siamani). O lenei masini pateta ua uma ona lauiloa i a tatou latitudes.

Faamatalaga faʻamalosi

O le sau mai Siamani o loʻo i ai se foliga faʻalelei. O uiga nei o le eseesega o uiga o le "Rodrigo".

O ia ituaiga o pateta e pei "Luck", "Kiwi", "Impala", "Lorch", "Zhuravinka", "Cherry", "Queen Anna", "Sante", "Ilyinsky", "Picasso" ma " Irbitsky ".

Tubers

E i ai le fatu o le Potatoes (foliga o le olonoa elonoa). O lapoa e lapopoʻa (e pei o le lima o le tagata matua), o le mamafa o le mamafa e 80-150 g. Faʻatasi ai ma lelei lelei le tau, ma afai foi e maua lelei togafitiga, e mafai ona e seleseleina fatu e taʻi 250-300 g ma pe tusa ma le 500 g. I totonu o se tagata totogia, o le pele e lamolemole, pala, ae sili ona manaia. O le lanu paʻu e ese mai le lanu piniki i le lanumoana uliuli. O ni nai mata laiti e naʻo luga lava o le luga, e matua faigofie ai le faagasologa o le faamamaina o pateta.

E taua! Ina ia mafai ona puipuia uma elemene aoga o le "Rodrigo" e manaomia e kuka (kuka pe tao) e le matala, o lona uiga, i paʻu.
E mausali le aano, e malosi lona lanu samasama, o nisi taimi e mama samasama poʻo le kulimi. A maeʻa togafitiga vevela, ona susulu atu lea o le lanu o le pulupulu. O mea sili ona lelei o le tofo o ituaiga eseese ia ma pulupulu samasama. "Rodrigo" e le o se mea e tasi - o le ituaiga e faailogaina i uiga lelei o le tofo. O fua o le aʻa e maua ai se manogi manaia ma se mea manaia ma le manaia o le suamalie. O le maualalo o le mamafa o mea vevela (maso) - e tusa ma le 12-15% - e iloa ai le faigofie o le taunuʻuga o lenei vasega. O foliga o le tubers e lelei ona puipuia i le taimi o togafitiga vevela (kuka poʻo le kuka), e aunoa ma le avea ma se falaoamata.

Busu

Semi-sprawling plants, o le maualuga maualuga pe laʻitiiti foi i luga atu o le averesi (pito umi - 75-80 cm). O laau taitasi e aofia ai le 3-5 togi. Aʻo ola le pateta, o le a faasolosolo malie lava le vevela, o le a avea ma lanu samasama, e foliga mai e "vaeluaina le vao." O laulaau e laʻititi lava, e valiina i se lanu lanumeamata lanumoana. O laʻau e faʻaalia i le tele o le laʻau, fausaga uumi, ituaiga o pateta masani (e aunoa ma le toilalo).

O pito o laʻau laʻau o loʻo i ai se vaʻavaʻa talafeagai. O fugalaau fugalaau e le tele naua. O le tele o fugalaau e tele tele. Petals lilac-lanu piniki, o nisi taimi e lanu mumu, faʻalanoa paʻepaʻe.

Tatou te totoina pateta mai fatu, i lalo o vaomago ma totoina i latou ao lei oo i le taumalulu.

Eseese uiga

O le tele o le fiafia i le ituaiga o Rodrigo e mafua ona o ana mea e le mafaafitia. Ma o le lanu manaia e tumau i ona uiga lelei.

Faʻafitauli faʻamaʻi

Siamani e masani ona i ai i le ituaiga o ituaiga-faʻafefe. O lenei tikeri o le tetee e faʻaaoga i le tele o ituaiga o faʻamaʻi patipati ma faʻamaʻi o isi ituaiga e mafatia ai. O le lanu piniki e le fefefe e oʻo lava i le tui o le kanesa, nematode, paʻu ma le tuai.

Vaitau o le matua

"Rodrigo" ua aofia ai i le vaega o le vaeluaga o ituaiga meaola. O le umi o le vaitau tuputupu ae (talu ai le totoina) o le 70-85 aso. Ae ui i lea, o le matua matua e oʻo mai i luma o tekinolosi. Afai e te le lava le onosaʻi, e mafai ona e eliina ni nai vao ae leʻi oʻo i le taimi o le matua (pe a ma le 60 aso pe a oʻo mai pula). O le paʻu o fualaʻau aʻa laʻitiiti e manifinifi, e faigofie lava ona sosolo i tua o le pulupulu - o nei mea uma o loʻo faʻamaonia ai "saunia Rodrigo" e 'ai.

E te iloa? O le faamaumauga mo le faamamaina o le pateni e aofia ai le German Linde Thomsen - o se tamaitai na gaosia le 10.49 kilokalama o pateta i totonu o le 10 minute.

Tuuina atu

O le gaosiga o le tagata Siamani e matua ofoofogia lava - o vave tutupu e vave faʻaalia ma tele. E tusa ma le 8-10 fualaʻau tetele e mafai ona aveeseina mai se togavao se tasi, ma sili atu i le 600 kilokalama o fatu tetele mai se lalaga. I luga ole laʻasaga o galuega, o le fua faatatau o le gaosiga e 1.5-2 kg i le sikuea mita (maualuga - 4 kg) poʻo le 45 tone i le 1 heta.

Laʻau

O le ituaiga e faailogaina i le tausia o le lelei (mana e teu ai) ma se tulaga maualuga o le faʻalauiloa. 90-95% o pateta mai le aofaʻiga o faʻamatalaga faʻapitoa na maua mai le vaomatua e maua ai se maketi lelei (faʻaavanoa). O faʻataʻitaʻiga uma lava ua atiaʻe, o le amio saʻo o le pateta e toetoe lava a le matauina, ma latou te le malolo i taimi o teu.

Atinaʻe tuputupu aʻe

O le galueaiina o le "Rodrigo" e mafai i itu uma o le konetineta o Europa, i soo se afā. O suʻega o se ituaiga na faia i totonu o vaega eseese o Europa na faʻaalia ai le manuia o taunuuga: e le fefefe le ituaiga o vevela, malulu poʻo le lāmala. O le pateta e lagona tele i le itu i mātū ma saute, e ui lava e fautuaina e tagata tomai faapitoa i vaega e iai se tau vevela mafanafana. O le au faifaatoaga o fualaau aina mai atunuu ese ua totoina lenei pateta i le toga macha ma o latou iloiloga ua faamaonia ai le manuia o taunuuga. E taua le matauina o le ituaiga e tele lava le lauiloa i le Rusia, lea e fautuaina ai mo le galueaina i le tele o itulagi. E tusa ai ma le au atamamai, o le itu aupito sili ona lelei i le itu lea o le Nofoaga Lua Volga. Ae ui i lea, o le lanu piniki lanu piniki e maua ai taunuuga sili ona lelei i itulagi e mafai ona taua o "vaega o gaogao maualuga."

Tulafono faʻavae

"Rodrigo" ua lauiloa ona o lona faigofie. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e maua se seleselega o fualaʻau tetele, e tatau ona e faamasani i fautuaga i le fausiaina o lenei ituaiga.

Potatoes i taga - iloa auala e ola ai.

Taimi sili ona lelei

Faʻavave ma le tulaʻi "Rodrigo" e le mafai, ae tuai ma e le aoga foi. E faʻatatau i le nofoaga, o le taimi talafeagai e ono avea ma vaiaso muamua o Aperila poʻo le vaiaso mulimuli o Me. E totōina pateta pe afai o le palapala i le loloto e tusa ma le 10 simita le mafanafana i le itiiti ifo ma le 8 ... + 10 ° С. Ae mo le vevela o le ea, e sili ona lelei mo le 7-8 aso ao le i oʻo mai le aso i le ao o le a siitia i + 18 ... +20 ° C ma le maualuga. Afai e te maua le avanoa e puipuia ai le totōina mai le kulimi, totoga laau i le vaega o lau lauolaola i luga o laau birch ma le vaomatua o le fugalaau (o lona uiga, o le amataga o Me). I eria e masani ona faʻafefe, o le tolopoina o le totoina seʻia oʻo ina fuga mai fuga o le manulele ma amata ona tafe le lilac (o lona uiga o le faaiuga o Me). O faifaatoaga, faʻalagolago i le kalena o le masina, fautuaina e totoina se aganuu i le masina o le vaivai, e latalata i le masina atoa. Ae o le masina fou ma ni nai aso ao le i manatu ia o se taimi sili ona le fiafia. O lanu e masani ona faʻaalia pe a maeʻa le 8-15 aso talu ona totoina, i le tau malulu, o lenei faagasologa e tolopoina e oʻo atu i le 20 aso.

Filifilia se nofoaga

O le tuufaatasiga o le eleele o le gagana Siamani e le o se mea e teu. Soʻo se meaʻai e talafeagai, sei vagana ai oneone mama poʻo eleele mamafa. Ae o le sili atu o ituaiga eseese uma e tupu i luga o le oneone oneone ma eleele palapala.

E taua! "Rodrigo" e le taliaina le eleele faʻamalolo. O le maualuga o le maualuga o le acidity mai le 5.5 i le 7.0 pH.
Mafaufau foi o le susulu o le la e aoga tele mo lenei aganuu. O le fuafuaga mo le totoina o se lanu piniki e tatau ona malamalama lelei. O le vevela o le tau e afaina ai foi le maua o pateta. O le tulaga lelei o le tau vevela e aunoa ma ni faʻafuaseʻi o matagi. O le isi manaoga mo le nofoaga e tulaueleele ai e faatatau i le suavai. E le tatau ona i ai ni vaʻaiga i eleele maualalo, pe a mafai ona maua le suavai ma fogisi. Afai e vavalalata vavalalata le vai i luga o lau 'upega tafaʻilagi, tuʻu le tubers i luga o luga poʻo luga o mauga. Afai ua mamago le togalaau, toto fatu i totonu o se va.

Lelei ma le leaga na muamua atu

Mātauina le fua o le vaomatua - ua totoina pateta i luga o le fanua e tasi i le vave i le 3-4 tausaga. E le gata i lea, e faasaina le totoina o pateta pe a uma isi sui o le aiga Solanaceae (tamato, pepa, eggplants). O nei aganuu uma e afaina i gasegase masani ma togafitiga. Ma e ui lava e le o Rodrigo e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e aloese mai ia ituaiga o vailaau.

Faamasani oe lava i mea aoga o pateta.
I se isi itu, o le saite lea na faʻaaogaina ai le 'elekiniki, kapisi ma le tele o laau totino e faʻaaogaina e ola ai. Ma o le au muamua muamua o laau ia e tafaʻi ai (vao, avo, laulaʻau paʻepaʻe), faʻamaʻapeina le eleele, faʻatamaoaigaina i le okesene ma le eletise.

Faʻaleleia eleele

E tatau ona saunia le eleele muamua mo le totoina o "Rodrigo" talu mai le tautoulu:

  1. E tatau ona muaʻi faʻapalapala le palapala ile fugalaisa. I le tautoulu, faʻaaogā faʻaofuofu pito i luga i le faʻagogo (25-30 g o le nitrogen ma le 10-15 g o meaʻai o le potassium e lava mo le 1 sikuea mita).
  2. Fufulu le eleele i le loloto e 30 centimita.
  3. I le faagasologa o le eliina o le nofoaga ia faamama ma le faaeteete toega o vao, aua nei galo ia aʻa o vao.
  4. I le tele o le faʻaleleia o le eleele (pe a le oi ai le paleni o le paleni o le acid-base i le lautele o le 5.5-7 pH), faaopoopo le falaoamata o le dolomite po o le lime faʻafefeteina i le eleele faatasi ai ma fugalaʻau ma humus. O le paluga faʻasolosolo po o le fuamoa o atigi fuamoa o le a faia foi.
E taua! A le totoina pateta e le mafai ona faʻaaogaina le mutia fou.

Sauniuniga o mea totō

E na o le maualuga ituaiga o pateta e tatau ona totōina. Ina ia mafai ona maua muamua se seleselega, o muamua ia (tubers) i le taimi muamua (tasi le masina ao le i fuafuaina) totoina i le malamalama. Falafola fatu i totonu o se potu pupula i se tasi faʻala. O le vevela o le vevela i totonu o le potu e +15 ° C. O le totoina o mea o le a tuʻuina atu ai ni vaiti lanumeamata lanumeamata matutu. Ina ia taofia aʻa mai le maanuminumi, ia sasaa i ni nai taimi i le vaiaso. Mauaina o kopi leaga, vave ona lafoaʻia.

Faitau foi pe faapefea ona taulimaina faʻamaʻi patati.
O fatu tetele e mafai ona vaevaeina i ni nai vaega. I le taimi lava e tasi ia i latou taʻitoʻatasi e tatau ona tele ni fuʻa. A maeʻa ona le galo ia ipu taʻitasi e vaʻaia le naifi. ◊Oti tipi i laupapa. O lea latou te maua ai le taimi e ufiufi ai i se pusa puipui, ia selesele pe a ma le 7-8 aso ao le i fuafuaina le totoina. I nofoaga e sili atu, e le mafai ona faʻatino lenei metotia ona o le maualuga o le lamatia o le totoina o mea totō.

Fuafuaga ma le loloto o le tulaʻi

Mo le faigofie o le tausiga, e totoina ai se tagata lanu manaia manaia i laina "i lalo o le maea." Faʻamasinoga faapenei:

  1. I luga o se fanua ua uma ona eliina ma ni laau laau se lua, tusi i le tasi itu, ma se maea, maka laina i se mamao e 70 cm mai le tasi.
  2. "I lalo o le manoa" eli ai laina uumi umi (loloto o le 10-15 cm).
  3. O le mea na mafua ai e le togavao faʻalauteleina aʻa i le mamao e tusa ma le 30 cm mai le tasi. Totoina fualaau faisua e tipi i lalo, tupu aʻe.
  4. Faʻatoʻa faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le amataga. O se taunuuga, o se palapala eleele e oo atu i le 6 cm e tatau ona faia i luga ae o le fatu i totonu o se vailaʻau mamafa, ma e oʻo atu i le 12 cm i luga o le oneone oneone.
E te iloa? O le pateta sili ona taugata i luga o le paneta o loʻo totoina i luga o le motu o Noirmoutier (Farani). O le tau mo le kilokalama o pateta o lenei ituaiga e tusa ma le 500 euros.

Faʻafefea ona tausi

Potatoes "Rodrigo" e le talafeagai i tulaga tuputupu ae. Ae ui i lea, i le tausiga lelei ma le faia o ni tulaga lelei, e mafai ona e faʻatupulaʻia atili le fua.

Faʻasa

Vaʻaia vai mo le "Rodrigo" - o se mea e filifili ai. I lalo o le faʻasalalauina o vaovao palapala mo se taimi umi o loʻo tumau ai le susu. Ae ona o lenei aganuu e manaomia le vai i le vaitaimi o le vavao, e tatau ona faasusu vai, pe a na le i ai lena timuga e leai se timu mo le 15-20 aso ma sa matauina le vevela o le tau. O le suamalie poʻo le faʻasusuina o vai e manatu lelei o le fofo aupito sili ona lelei. Fufulu le palapala i le loloto o le 20-25 cm.

Laʻei pito sili

Ole tali a Rodrigo i mea uma e lua (urea, ash ash ma isi) ma minerale (superphosphate, ammonium nitrate, potassium chloride, ma isi) faaopoopo. Vaʻavaʻai i le afifi oloa mo le faʻaaogaina o fua faatatau faʻaaoga.

Siaki ituaiga eseese o pateta.

I le tuputupu ae (tuputupu ae le vaitau) faʻaalu tolu vaega o le fafagaina:

  1. A oʻo ina tupu aʻe laʻau ma lau. Fafagaina o aʻa e faʻaalu pe a uma timuga poʻo faʻainu.
  2. A oʻo mai pupu. I lenei tulaga, e te faaosofia ai le fugaina.
  3. Fua o le fugalaau E ala i le faʻasusuina o vao i lenei vaitau, o le ae tuʻuina atu le aganuu i le faʻavaveina o le tuberization.

Toto ma vele le palapala

Afai e mafai, ia mautinoa o le nofoaga e saoloto mai weeds. Ina ia faia lenei mea, ia faia masani le veleina. E faapena foi le "Rodrigo" e tali lelei i le loloto. O eleele faʻamalosia malosi i le va o laina e mautinoa lava le tatalaina. E lelei lava, e tatau ona toe faia le faiga i taimi uma pe a uma le timu.

E taua! Ina ia faʻaumatia vao, e matua faasaina le faʻaaogaina o vailaʻau, aemaise lava pe'ā uma ona aliali mai muamua le toto.

Hilling

O se mea taua i le faagasologa o le galueaina o le "Rodrigo" o le faʻamalosiina o le susu, oneone itiiti i le vaega pito i lalo o vao, o lona uiga, o le mauga. E manaʻomia le faʻatinoina o lenei faiga i le tele o taimi i le vaitau. Mo le taimi muamua, o le spud e foliga mai o ni aʻa, o loʻo moe atoa ma a latou mea. Mo le taimi lona lua, ia faia le mea na tupu ao le i oʻo i luga le maualuga o le 15-20 cm o le a faʻaputu i totonu o se ufi lanumeamata.

Togafitiga puipui

E pei ona uma ona tatou iloa, o lenei ituaiga e masani ona le afaina i faʻamaʻi. Pau lava le faʻalavelave e mafai ona matua faaleagaina ai fualaʻau o le Colorado potato beetle. O le mea lea, pe a tuputupu ae lenei ituaiga, o le taulaiga e tatau ona i luga o le tetee i lenei parasite. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Prestige, Taboo ma Inta-Vir), ma auala e le masani ai (totoina i le va o laina o garlic, calendula). I lenei tulaga, aua nei galo o le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona vaʻaia i le 15-20 aso ao le i oʻo mai le seleselega ma faʻatapulaʻaina i le taimi o le vavao o le fua.

Seleseleina ma teuina

Talu ai ona o le "Rodrigo" o se ituaiga tele vave, e le o fautuaina e pasia. O le seleselega i le taimi lava e maeʻa ai laʻau ma lau lanu samasama ma faʻagogo. O le aoina o kulimi e tatau ona faʻamago mo le 24 itula, ona faʻamamaina lea palapala. Tuu fualaau faisua ua teuina i totonu o se potu malogo ma le vevela tumau (i + 3 ... +5 ° C) ma le lelei o le ea. Tausia le tagata Siamani i tafatafa o isi ituaiga o pateta e le faasaina.

E te iloa? E lua ituaiga eseese o pateta, e igoa ia Linzer Blaue ma Französische Trüffelkartoffel, ei ai lanu lanu moana ma lanu paʻu. O le lanu o le aʻa e tumau pea le lanumoana e tusa lava pe maeʻa togafitiga.

Malosiaga ma vaivaiga

I le faaputuputuina, tatou te tuuina atu se lisi o mea lelei ma le lelei o le ituaiga. O le lanu piniki e tele naua faailoga lelei, e matauina:

  • maualuga gaioiga;
  • fua tele o le saʻo sao;
  • tetee i le umi o timuga ma le vevela;
  • le faʻaleagaina o le palapala;
  • tetee i maʻi o le pateta;
  • se pasene maualuga o le maketiina ma le lelei lelei i le vaitau taumalulu;
  • tetee i le faaleagaina o masini;
  • uiga sili ona lelei;
  • sini lautele - i le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o meaʻai, suauu ma mea inu ava e maua mai ai.
O faʻamaoniaga taua i le aʻa e le faʻapipiʻiina. O mea le lelei e aofia ai na o le salalau o le vao, e matua faigata ai le faagasologa o le faaputuga. Ae peitai, o lenei faaletonu i le taimi e tasi e mafai ona avea o se avanoa. E pei ona taʻua i luga, i lalo o le laʻau o loʻo salalau le eleele e tumau pea le susulu o le susu, ma o le mea lea o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le fuluʻi, ma o nisi taimi e le manaʻomia ai e le pateta ona faʻamalosia.
Spud ma teuina lelei pateta.
Tuuina atu ma le mautinoa le "Rodrigo" i le mauaina o le lauiloa i totonu o faifaatoaga ma faletalimalo. O le tuputupu ae i luga o lau 'upega tafaʻilagi paka pateta matagofie, e mafai ona e kuka ai ipu e tusa ai ma fua masani masani, ae faʻatasi ai ma se tofo fou.

Faʻamatalaga

E uiga i le ituaiga o Rodrigo e matua tigaina lava le tusiaina: O le mea sili ona lelei o le filifiliga Siamani. Tusa "Rodrigo" e le mafai ona fenumiai ma isi. E susulu, susulu, lanumumu mumu, matagofie tele. Seʻi o tatou vaʻai i le auala o le a ia faʻaalia ai o ia i avanoa avanoa a Rusia. Faʻamatalaga mai fafo: fugalaau paʻepaʻe, fatu lelei-oval, ma pulu pipi. I faʻataʻitaʻiga i le Urals i le taumafanafana o le 2008, e leʻi gaosia i ituaiga sili ona lelei mo vave ma le timu. Mulimuli ane o le a faʻaalia pe faapefea ona maua le mausali ma le palasitika. Ma i le tau mafanafana o le 2009, na iʻu ai.O le mea lenei na tusi mai e le matou tagata masani mai le taulaga o Chernushka o le Perm Territory ia i matou: "Na latou totoina le pateta e pei ona masani ai. O a matou mea na maofa ina ua amata ona matou eliina le ituaiga Rodrigo! I totonu o ia faamoega, 7-9 laulau, tetele tubers, 700-800 Ae o le mea e sili ona ofo ai o le tofo lea. Ou te leʻi 'ai lava i ni palu pateta manaia. E mafai ona e tusia ma le saogalemu lenei ituaiga o ituaiga sili ona lelei e sefulu. "
Faʻalo
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=360698&postcount=13

Rodrigo e le o teuina, pe a uma se tausaga malulu, leai se mea.
valu
//fermer.ru/comment/1077568814#comment-1077568814