Laʻau

Marigolds - totōina ma tausi ile eleele

O Marigolds o fugalaau matagofie ma manaia. E ui lava e le ofoofogia, e pei o lili tetele po o rosa, o Tagetes e matagofie ia latou lava auala. E iloa e tagata uma lo latou le mautonu ma le faigofie o le tausiga, ae e toatele tagata e fesili ifo ia i latou lava: pe faapefea ona totoina saʻo lelei? Muamua, e tatau ona e filifilia se vaaiga. O nisi tagata fai togalaau e talitonu o le mafiafia e na o le faaletausaga o laau toto. O le mea moni, o loʻo i ai ituaiga eseese, ae o la latou filifiliga e le tele.

Totoina ma le faʻaleleia o falalaʻau

O le tele o marigolds e faʻaleleia le fatuina o le tagata lava ia, o loʻo nofo i se nofoaga tele atu. O le a latou aioi atu ia i latou e fia vaai i se kapeta maumaututu o fugalaau ma i le taimi lava e tasi e le o le taimi faʻamaumau i le tausaga taʻitasi i fualaau. Ua lava le totoina muamua, ma punavai uma, e faaopoopo atu i paʻu ua leva, o le a totogo uma laau fou mai fatu. I le tausaga lona lua, o fugalaau o laʻau o loʻo faʻalelei tele e avea ma mea sili ona matagofie. I le tulaga lautele, o le tausiga o ituaiga o ituaiga eseese e le ese mai i mea e manaomia e a latou tagatanuu tausaga.

O a foliga o fugalaau?

I soʻo se tulaga, mo se tagata foafoa e manaʻo e masani ona suia le ata o le laufanua, toe faʻaleleia le laufanua ma le tele o ituaiga o fugalaau, o laau taʻitasi taʻitasi e sili ona talafeagai.

Marigolds: tuputupu ae mai fatu pe a toto

Asters faʻanofo ma tausi i le laufanua

O le tuputupu ae mai fatu o se auala faigofie ma faigofie e ola ai i luga o se windowsill, auala, i se togalaau, poo luga o se moega fugalaau. Afai e totoina le marigold i le tautotogo po o le maeʻa o le autumn, o le totoina o fatu o le a maua ai ni taunuuga lelei. E mafai ona suavaia fatu i le eleele, e matua puipuia lava i le malulu.

Mo faʻamatalaga! O le a totoina e le tamaititi lava ia le mea e totō ai falala, ma ina ia mafai ona tuʻuina atu i se nofoaga faapitoa, e ao ona aoina fatu i le faaiuga o le taumafanafana ma totoina i le taumalulu poʻo le isi tausaga.

Fatu

E faʻapefea ona aoina fatu o Marigold

Muamua e tatau ona e tusia mo oe lava fugalaau e sili ona fiafia i ai. E tatau ona faʻatali seia maeʻa le fugalaau, ma 'eleʻele e gaʻo, ma aoina pusa i fatu. E tatau ona teuina i se nofoaga matutu i totonu o se taga pepa poʻo se pusa pepa. Afai o le tau e pala, o le atoatoa o le fatu e le mafai, e mafai ona latou pala.

E taua le aoina muamua aʻo leʻi amataina: i se aso vevela, timu, tipi se lala o laau totoa, tautau ma tuʻu le nusipepa i lalo. Aʻo faʻamamago laau, o le a totogo fatu.

E faʻapefea ona totoina le mafuʻe i luga o le eleele

Ia mautinoa e faatali seʻia oʻo i le iuga o le malulu ma filifili se la e lafoaʻi i le oneone poʻo le laufanua leaga. Tagetes e mafai ona ola i le paolo, ae latou te fuga i le la, e sili atu ona lelei. E ala i le eliina o togalaau ma se loloto e tusa ma le 5 cm, e mafai ona e toto fatu ma faatumu. Afai o fualaau e televave, vevela pe faʻavasegaina.

Marigold fualaau: o afea e toto ma pe faapefea

Fugalaau a Adonis - Vaitaʻaga i fafo ma le tausiga

E faʻatatau i le itulagi, o le taimi mo le totoina o laau e amata mai i le ogatotonu o Mati e oo i le amataga o Me. E tatau ona fuafua i ai ina ia maeʻa le 1.5-2 masina, e mafai ona totoina laʻau, ma e mafai ona totoina ni laau toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tuafanua o le a oʻo i le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me.

Taua! Mo le faʻafefeteina o alalaʻau, o Aperila lea e talafeagai mo i latou e fuga mai ia Iuni.

Afai e le fefefe fatu o le marigold i le malulu ma le toʻa o loʻo taoto i totonu o le eleele i le taumalulu uma lava, o laau totō ua totogo e mafai ona mate mai le malulu, o lea e le tatau ona e lamatia pe afai e malulu lava po.

O le eleele mo marigolds e tatau ona lelei, e sili ona lelei le faʻafefiloi o peat, humus, turf ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 1: 0.5. I le pito i lalo o le atigipusa o loʻo i lalo o le eleele, faʻapipiʻi se palapala faʻafefe o le oneone, faʻalautele le gaʻo po o tamaʻi laumei. Ona le mafai lea ona taofia le susu, ma mafua ai le pala o aʻa.

Faʻalogo lelei! O se pusa palasitika masani ma pupu i le pito i lalo lea e tafe mai ai le suavai tele e talafeagai e pei o se fagu.

E masani ona maʻi i le laumei uliuli, ma le mea e puipuia ai lenei mea, e taua le togafitia o le eleele aʻo lei totoina i se vaifofo o le fungicide poo le pati. E mafai ona fai lenei mea, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se fafie faʻamaʻavale.

E aoga le saunia mo le totoina o fatu. Ina ia faia lenei mea, afifiina i totonu o se ie lanu mumu, tuu i totonu o se taga palasiti ma tuu ai mafanafana. O le mea e sili ona taua, o le vevela e le maualuga luga ifo o le 25 ° C, a le o lea o le a oti ai le au. Afai o le potu e 15-20 ° C, pe a maeʻa le 5-7 aso o le a ola fatu. I le tulaga lautele, o tulaga fale e talafeagai lelei mo fatu ma fualaau. E leai ni meafaigaluega faʻapitoa mo le tuputupu aʻe o falala.

Fatu laau

O le taimi nei e mafai ona totoina i totonu o se koneteina ma eleele faʻaleagaina. O le faia o ni faʻavao 2 cm le loloto ma i le mamao lava e tasi mai le isi, e tatau ona e tanumia fatu ina ia tumau i luga o le fogaeleele.

Mo faʻamatalaga! E fautuaina le tuʻuina o ni faʻamatalaga laiti ma le igoa o le ituaiga i tafatafa o togalaau, pe a fai e tele. O lea o le a mafai ai ona fuafua po o le fea e sili atu ona faʻatau i le isi taimi.

Afai e leai se manao e totoina ni fatu laau, o le koneteina e mafai ona ufiufi i luga ma se mea manino. O le eleele ile pusa e tatau ona tumau susu. O faʻavavevave masani o le a puipuia pupuvao mai le vae uliuli, ma a maeʻa le osofaʻiga o vaʻai, o le fale e le toe manaʻomia.

I le tulaga lautele, o le laʻau e le o se mea e teu ai, o le totoina ma le tausiga e le tele se taimi e alu ai, seʻi vagana ua taua le faʻafefe vai ma faʻamalo le palapala. O vaomatua e sili ona fiafia i nofoaga o le la, o lea e sili ai le tuʻuina o fatu i le faamalama, ae tatau ona aloese mai le la.

Taua! Afai e le iloa e le tausi vine pe faapefea ona fafaga fagalaʻau mo le tele o fugalaau, e talafeagai lelei faʻamaʻi masani o minerale mo fugalaau. E ui lava e le tatau ona fafagaina nei laau totő, ae o le a latou matua fuga ma le tausiga lelei.

Filifili

Pe a faʻaputuina le ola o lau laau ile 2-3 laʻau moni, o le a leai se mea e sili ona lelei - o le totōina o fatu i ni atigi pusa eseese. O lenei mea o le a faamalosia ai le aʻa. O le eleele lava e tasi e talafeagai ma le taimi muamua, e mafai ona e faʻaopopo le pefu poʻo le nitroammophosk e pei o se faʻala. Laʻau o le a aoga mai laei faʻapitoa e aofia ai le nitrogen, fuamoa ma le potassium, ua lava lea e ave ai le 1 tbsp. sipuni. Ua faaopoopo faʻaupu e pei o cotyledons. E pei o ipu taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, o ipu faʻalanikisi masani o loʻo faia mai i le kulimi oona, yogurt poʻo se pusa faʻapitoa faapitoa, e vaevaeina i ni siama eseese, e mafai ona galue.

Faʻalogo lelei! Pe a sili atu i le fa laʻau, pe a oʻo mai le taimi e togi ai. E manaʻomia se pine ina ia le faʻalauteleina le laau, ae sili atu ona vaivai. E tatau ai ona tipi le pito i luga o le aʻa, ma tuʻu ai le 4-5 laulaau. A mavae le masina, e mafai ona toe faia le faiga.

Afai e foliga mai o le tuputupu ae o le olaola o laau mo le umi ma le faigata, o loʻo i ai se auala faigofie: ia Iuni, sasaa vave fatu i le eleele, ma le toe fefefe i le malulu. Ona oʻo mai lea ia Aokuso, o le a fuga mai ai laumei.

Marigolds: totoina ma tausi ile eleele

Daffodils totoina ma tausia i le eleele avanoa

Seiloga ua pasi le kiona, e mafai ona totoina ni laau totō ile laufanua. E tatau ona e filifilia se nofoaga lanu ma le le paleni poʻo le eleʻele ole palapala, oneone po o le leaga. E oo lava i laau totō e toʻafilemu e uiga i le gaosiga; e le tatau ona puipui le aʻa.

Taua! E mafai ona ola i luga o le alalafaga maualalo i le mamao o le 10-15 cm mai le tasi ma le isi, o ituaiga laau toto e sili ona totoina le lima senitimita le mamao, ma o ogalaau e maualuga e totoina le 25-30 cm mai le tasi.

E tatau ona faʻaleleia le palapala pe a pala le eleele, ia tele i le taimi o le tuputupu ae, ae o le taimi o le fugalaau e tatau ona faʻaititia, o le a faʻaitiitia le fugalaau. I aso vevela, e faʻafefeina ai laau ile taeao ma le afiafi. I lalo o le susulu o le la, e le mafai ona faia, talu ai e mafai ona mu i luga o laulaau. E fiafia Marigolds i le eleele e tumu i le ea, o lea e tatau ai ona tatala ma vele tele.

O le a sili atu ona manaia le toto o laau toto pe afai e te togiina, o lona uiga, tipi ese le pulupulu paʻu, ae e le talafeagai lenei mea. Afai e manaʻo ai, e tele fugalaau e totoe i fatu. O fualaau oona e saofagā i fualaʻau lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaifofo o le 2 tbsp. tablespoons nitrofoski i le 10 lita o vai. O le a faʻamanuiaina foi e le ash ash le paʻu. Afai o le eleele e le o tele naua, e mafai ona faaopoopo i ai humus.

Faʻamasinoga

Marigold Diseases

E taua le iloa e le gata i le auala e toto ai fala, ae faʻafefea foi ona puipuia i latou mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le averesi, e lua masina talu ona totoina, e amata ona tupu fua. Afai e le fuga le tago, o le mafuaaga atonu o le lamala po o le susu tele, o le tele o le faʻamalolo, poʻo le leai foi o le la.

Afai o se paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali i luga o laulaau, o lenei mea o se apogaleveleve mite. E le fiafia o ia i le susu, o lea e mafai ai ona laulauina laulaʻau i le vai pe togafitia i se paluga o le vai ma le sapalai tagamea ma le tapaa, ina ia sao ai le pusi mai le fefe.

O lanu paʻepaʻe ma laʻau laʻau laʻau e faʻasalalau o se faailoga o le paʻu paʻu. Latou te tauina ma le fesoasoani o le funfide-sulfur based.

Malosiaga malosi

Nofoaga eletise lanu i luga o 'ie e faʻaalia ai se vae uliuli. O nisi o taimi e faaopoopo i le vai mo le fafagaina o vai, ma o le palapala e togafitia i le filogides ao le i luluina. Afai ua oʻo mai le faʻamaʻi, e taua le aveeseina o laau mate, ma faaopoopo le pefu, perlite poʻo le oneone paʻu oneone i autafa o isi. E moni lenei mea mo soʻo se faʻamaʻi pipisi.

Taua! E le tatau ona tuʻuina atu faʻamaʻi vailaʻau i tafatafa ane o latou vaʻa maloloina.

O aʻafiaga o aʻa e mafua ai le tuputupu aʻe ma le samasama o lālā. O le mafuaʻaga e mafua mai i tulaga leaga. Ina ia faatoilalo le pala, e te manaʻomia le veleina masani ma le tatalaina o le palapala.

Orange whitefly e 'ai le sua o le marigold. O le vavae ese o le pito o lenei pepe pepe o se eleele lafulemu mo le tuputupu ae o le soo, lea e pei o se paʻu uliuli. O vailaau faʻasaina o le a fesoasoani e ave ese le iniseti.

Ae mo auala, e mafai ona e faʻaumatia latou i vailaʻau. Slugs ma gata e foliga mai i moega fugalaau i le maualuga o le suavai, aua foi nei e mafaufau e 'ai meaʻai. Laiti laiti, afa o pateta poo apu, o le a fesoasoani se ie lapopoa. I lalo ifo ia i latou o mea e afaina ai e pei o le aoina, ma e mafai ona faʻaumatia i le taimi e tasi. E le fiafia Slugs i le efuefu ma le lime o loʻo salalau solo. E mafai foi ona latou fefefe e ala i le pulumuina i se vaifofo ma ni vaega laiti o le sinapi.

Taua! O tamai manulele uliuli e pipii i laʻau, lau ma fugalaau o aphids. Afai o ia o le na osofaia le papa, e mafai ona tuliesea o ia i se vaitafe malosi. Mo le faʻatuatuaina, e aoga foi le gaosia o togavao ma vailaau e tineia ai manu faalafua.

O Marigolds e seasea ona maʻi, ma o le mafuaaga autu o faafitauli o le le lelei o le tausiga. I le avea ai o se mea puipuia, ua lava lea e tatala ma vela ai fugalaau i le taimi, puipuia i latou mai le la ma se ata tifaga i aso vevela, faʻasaina, ae le sili atu i le tasi i le masina.

Tagetes e matua le lelei i le tausiga pe a faʻatusatusa ma isi laau totō. Latou te fetaui lelei mo le amataina o fai togalaau ma teuteu soʻo fugalaau fugalaau, faapaleni poʻo le moega togalaau.