Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ma totoina se poppy mepyopsis i le fale

I le masani ai, o le taʻua o fugalaau pupula, o lona uiga o se mumu sesega, lanu mumu mumu. O le lanu mumu o le fugalaau o se faatusa, ma e masani lava o le ata o le poppy i le mea teuteu ei ai lona uiga. Ae peitai, o le natura e matua ese lava, ma i lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe o loo i ai popopies lanumoana, moli ma lanu samasama.

Faamatalaga faʻamalosi

Meconopsis (Meconopsis) - o se togavao ma fugalaau lanumoana, o le aiga o Macs. E taua foi o le poppy foliga, o le Himalayan, Tibetan ma le poppy poppy.

O lenei fugalaau matagofie e sau mai Himalayas, ae na amataina e le au Peretania ona ola ae o se aganuu togalaau aina. Blue poppy ua manatu o se faailoga o le fiafia, filemu ma le nofo lelei i Bana, lea e aloaia ai o se faailoga o le atunuu.

E iai le fugalaau e oʻo i le 5-7 cm le lapoa, ae o loʻo i ai foʻi meaʻai tetele e iai le mata e tatala i le 10-25 cm le lautele, faʻatasi ai ma laʻau o se lanu moana lanu moana. O le vao o loʻo iai i lona vaega pito i lalo se rosette o lau lapisi ma se petiole umi. O laulaau e valiina i lanu o le lanu meamata, o le pito e mausali ma lamolemole.

Aoao pe faapefea ona tupu le papaver peony, Oriental poppy, opium poppy.
O lau pito i luga e lautele. E mafai ona oʻo atu i le 25 cm le ogaumu e tasi, i luga o luga o loʻo tu ai se fugalaau poʻo se faʻalavelave o le tele o pusa. O le tele o le laau, o ona aʻa ma laulaau e ufiufi i lauulu laititi po o le pito o se lanu uliuli po o le lanu enaena.

O pamu laau e foliga mai e mafanafana i le ogatotonu o le tautotogo. Ma i le masina o Iuni, o le mea e fiafia i ai le fiafia i mata ma ona fugalaau. O le faʻavavega o le faagasologa e tusa ma le masina. Talu ai ona o le laau e taua tele, i le 2-3 tausaga o le tuputupu aʻe, o le laau ua liua i totonu o se laau.

O tausaga taʻitasi, faatasi ai ma le amataga o aso muamua malulu ma le malulu, o le vaega eleele o le meconopsis ua mate. O le aʻa e tumau pea e le suia, ma pe a fafagu mai le natura, e amata ona taʻe mai aʻa mai aʻa, ona toe ola ai lea o le vao, ma faateleina lona tele. O fatu o se laau vao e tupu i totonu o se fualaau-aina pe a magoto.

E taua! Mekonopsis o loʻo aofia i totonu o le kulupu o vailaʻau oona, aua o loʻo i ai se manulele suamalie o loʻo i ai le aʻafiaga o nakoti.

Tufatufaina ma nofoaga

O le vaega o le tufatufa atu o le poppy lanumoana e leai se teritori e tasi, ua faʻavevesi, ina ia i ai ni eseesega i fafo o laau. O le amataga mai mauga o Himalayan, o loʻo faʻamatalaina ai se tasi o ona igoa, lea pe tusa ma le 40 o ona ituaiga. I le itu o Himalayan, e mafai ona e feiloai i le lagi lanumoana-blue, paʻepaʻe lanumumu, mumu mumu, lanu samasama ma papae. E mafai ona latou maua se fugalaau se tasi pe teuteu le togavao i mea e leai ni mea.

Ae o loʻo i ai se ituaiga o le malie, e na o Egelani, Uelese ma Aialani e maua ai - Meconopsis cambrica, le poppy Cambrian. O le tele o taimi e iai ona lanu mai le malamalama i le lanu moli.

I totonu o meaola, e mafai ona e vaʻavaʻai i laukone i totonu o vaomatua vao, i vao alpine, ma le lava susu. E taatele i Nepal, Bana, i vaega filifilia o Saina ma Tibet.

I le lalolagi faʻaonaponei, o fugalaau e masani ona faʻaaogaina e tagata fugalaau i totonu o le faʻasologa o le laufanua, i se faaopoopoga, e mafai ona maua i le tele o atunuu ia togavao lanu popoto, e aofia ai Ausetalia, Niu Sila, Iapani, Kanata, Amerika, Western Europe.

E taua! Mekonopsis e fefefe i le vevela vevela ma le leai o se mea e tupu.

Ituaiga o meconopsis

O le a matou faʻamatalaina le tele o ituaiga o meconopsis:

  • viliina meconopsis, poʻo Bailey (Meconopsis betonicifolia) - tupu i le Himalaya. O lenei ituaiga o laau e sili ona taatele ma iloagofie. O ona fugalaau e valiina i le lanumoana, ma o ituaiga ma faʻapipiʻiina faʻapitoa i le tele o lanu ma lapoa. I le avea ai o se tulafono, o le fugalaau pupula pupula e 7-10 cm lona umi, ma o le vaomatua e oʻo i le maualuga o le 60-100 cm. O le vaitau o le vavalalata e naʻo le masina - mai ia Iuni ia Iulai. Ma o fatu na amata i le faaiuga o le taumafanafana. O lenei ituaiga o laau mutia vao e matua malulu ma e puipuia le vevela i le -18 ° C;
  • telefoni faʻatasi (Meso nopsis grandis) . O le laau e sili ona fiafia i nofoaga tatala o mauga maualuga o Himalaya i luga o le maualuga e silia ma le 3,000 mita, o pito ma pito o vaomatua. E mafai ona maua i Nepal, Tibet ma Bana. O lenei meaola e laʻititi ifo maualalo nai lo Bailey ma e 50-60 cm le maualuga i le taimi o le fuga. Fugalaau e mafai ona lanumoana, lanumoana, lanu viole, e masani lava ona i ai se faʻamatalaga o le mauvalea po o le piniki. O ni gafa e sili atu nai lo le 12-15 cm, faʻapipiʻi i fugalaau tetele, o lona lautele o le 8-12 cm. O le fuga e amata i le afa lona lua o Iuni ma oʻo atu i le amataga o Aukuso. O le laau e mafai ona tatalia le vevela i lalo -20 ° C;
  • Cambrian meconopsis (Meconopsis cambrica). O lenei ituaiga o poppy e mafai ona vaaia i le teritori o Iceland, Egelani, Uelese, Western Europe ma Falani. E maualalo, o lona maualuga e oʻo i le 50 cm. O le fugalaau e talitutusa lava ma le poppy anamua, 6 cm le lautele, ae o loʻo i ai se lanu samasama ma le lanu samasama. O nisi o ituaiga o nei ituaiga laau e maua ai le tele o petals. Kamalian poppy pleases ma lona fuga i le taumafanafana atoa. E le lelei tele, aua e mafai ona tetee atu i le malulu e oo i le -23 ° C, ma, e le pei o le toatele o ona aiga, e ola masani i eleele lanu, e ui lava e fiafia i se tau malulu;
E te iloa? Mekonopsis - o lona uiga "pei o le maca". O le taimi na maua i le taimi o femalagaaiga a le saienitisi iloga N. Przhevalsky i luga o le teritori o Asia Tutotonu i le 1885. I ana tusi, na taʻua ai e le saienitisi le laau o se Tibetan vavega ma se poppy Himalayan.
  • meconopsis sheldon (meconopsis x sheldonii) - o se meaola lelei, na maua e ala i le sopoia o le Grandis ma Betonicifolia. O le maualuga o le toto e mafai ona 1-1.5 mita. Fugalaau lanumoana-e fiafia le mata mai ia Iuni ia Aokuso. E onosaia le malulu o le tau;
  • meconopsis caravella (Meconopsis x karavella) - O se uila ma fugalaau fugalaau matagofie, o le lanu e mafai ona samasama, terracotta, moli, o latou lanu ma e oo lava i se tuufaatasiga o ni lanu i le taimi e tasi;
  • lima laina (Meconopsis quintuplinervia) - poppy, o ona fugalaau ei ai se foliga foliga o le lanu violē. O fugalaau e amata mai ia Me seia oʻo i le tautotogo. I le malulu o le malulu, e mate ai se vao i le fogaeleele pe teuteuina foi, ma i le totogo totogo e tupu mai aʻa;
  • Nepali (Meconopsis napaulensis) - ogaoga laau e lua mita le maualuga. Fugalaau ei ai se lanu piniki, mumu, lanu viole. O le laau e tasi le mono ma amata ona fuga ae faatoa mavae 3-4 tausaga. Tupu i le maualuga o le 2500-5000 mita i Nepal;
  • paniculata (Meconopsis paniculata) - faʻatasi ai ma 'au tautau, e valiina i lanu samasama lanu. O fugalaau tetele e iʻu ile valu cm le tino o se ipu. Ua ola le laau i mauga Himalayan. E mafai ona e puʻeina e fuga mai na o le masina i le ogatotonu o le taumafanafana;
  • lanu violē (Meconopsis punicea) faatasi ai ma mataʻu mataʻu toʻatasi, valiina i lanu violē-lilac. O le umi o le petals e 10 cm. E fiafia i le paolo, o le mutia o laufanua ma laufanua. I le natura, e tupu i luga o le maualuga o le 3000-4500 mita. Na muamua feiloai i Tibet. E faʻapipiʻiina e fatu, ae o le lelei o le germination e maua i le na o le totoina o le tautotogo.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Himalayan Poppy - matagofie matagofie i tulimanu uma o le natura. E filifilia e le aufaasesega eleele le totoina o lenei laau, fatuina o ni papa papafa i le tulaga o togalaau, faʻatasi ma isi mauga mauga, rockeries, fale maʻa papaʻe.

O vao vao e matua mafiafia ma foliga matagofie e pei o se faʻavaa mo se vaituloto. E masani ona faʻaaogaina e avea o se elemene o se faʻafefiloi, o se fugalaau fugalaau tele, e aofia ai le tele o ituaiga o laau, lea, ma le filifilia lelei ma le faʻatulagaga, o se mea e fuga mai pea mai aso muamua o le tautotogo i aso muamua malulu.

Aoao pe faʻapefea ona faia ni papa maʻa, rabatka, mixborder, alpine slide, fugalaau ma fugalaau fugalaau, puna, vaipuna, togalaau muamua.
O le kopa e foliga maualuga i le monoclumbus. O le tuufaatasiga o fugalaau lanu eseese e uiga i nei meaola matagofie ma mea fiafia. Faʻataʻoto i le faʻavaa o laau teuteu, o popopies lanumoana latou te faia se faʻaaliga faapitoa.

I le le maua o fugalaau, o lona vao laʻau e faia foi se galuega teuteu. E masani ona totō ni meaʻai, e faʻapipiʻiina faʻatoʻaga faʻatoʻaga e pei o le clematis, ferns, akvigelii, 'au, foxgloves, brunners, ma low cereal plants.

Tuputupu ae ma le tausiga o laau i le fale

O le faʻatagaina o Himalayan popopies e faʻalavelave tele. O le laau e sili ona manaomia e tusa ai ma tuutuuga, e manaʻomia se tau malūlū, le leai o se malamalama o le la i lona natura masani.

Tuutuuga o le taofia

Blue poppy e fiafia i le tau malulu ma le timu ona o lona natura masani. O le malulu, o le maualuga o le vevela e maua ai ni tulaga e le fuga ma mate ai lenei laau. I le vevela o le tau, e tatau ona lueina le fugalaau. Ma o le nofoaga sili e ola ai i totonu o le togalaau o loʻo malulu nofoaga, ae aunoa ma le susu.

E mafai ona avea ma tagata e nonofo i le nofoaga o le tuputupu ae o le faapaologa o mea e masani ai, e pei o le lupine, rogersja, cyanosis, o le sicine, le eletise, brunner, dicentre, doronicum, volzhanka, saxifrage
Mo le totoina o le poppy-shaped poppy poʻo ona faʻapipiʻiina i tulaga e le o gaosia, e tatau ona e faatauina ana fatu i se faleoloa faapitoa. I le faaiuga o le taumalulu, sili ona lelei ia Fepuari, o fatu e totoina i totonu o pusa palasitika mo le totoina o laau. O le gafatia i le eleele o loʻo faʻaalia i lalo o le salalau o ave o le la i totonu o le potu. E mafai ona avea ma fale mautotogi poʻo se kati.

Afai e te manaʻo e ola i luga ole laufanua i le malae, i luga o se fasi fanua e latalata ile fale, e sili ona lelei le lulu o fatu i le faaiuga o le taumafanafana ma masina o le tautoulu. O le solo i le eleele, o le a latou tuuina atu a latou aʻa i le tautotogo.

Sola ma le faʻapala

O le eleele e tatau ona filifilia e avea ma se mea manogi ma faʻaleleia lelei, e tatau ona lafoaʻi. E mafai ona faʻatau i se faleoloa faʻapitoa i le faʻaogaina o fanua ma le faʻatauina o fatu ma fualaau, pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa, pe saunia oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi se tasi o vaega o sodoma, laʻau ma le oneone, ona faʻapotopoto lea ma le 2 vaega o le peat.

Atonu e te manaʻomia se malamalama: pe faʻapefea ona e fuafuaina le aoga o le eleele, auala e faʻamaʻapeʻaina, pe faapefea ona vaʻaia le eleele, pe faapefea ona faʻaaoga le perlite ma le vermiculite mo laau totō.
O le faʻafefiloi o vaega uma, e tatau ona faʻamaʻi le eleele, ma o le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o se vaifofo o le paluga faʻatoʻa. E i ai foi se metotia o le saunia o le eleele e ala i le vevela o togafitiga ma le uu e fasioti ai fatuga, moss spores ma pests.

Mo le totoina o fatu, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa faʻapitoa po o se isi pusa talafeagai e te manaʻomia e fai ai se pu e faaleleia ai le tafe o le vai. I le pito i lalo e tatau ona tuʻuina se vaega o alavai, lea e mafai ona avea o se piliki piliki po o ni tamai lapisi po o ni puʻupuʻu, ona pupuʻu ai lea o laau. Ufiufi le alavai i le eleele faʻamamaina pe faʻatau le subacid substrate.

Lafoa ma le susu

Himalayan poppy e fiafia e ola latalata ane i vai, i vaega o le penumbra, puipuia mai matagi malosi. Pe a fafaguina meaʻai, e tatau ona e aloese mai le faʻamamaina o le eleele e ala i le mulching i le lanu meamata, peʻa, sawdust, paʻu, compost.

Afai e matua matutu le paluga, o loʻo i ai ni vavae i le eleele, ona tatau lea ona faʻamaina le laau, a leai e lamatia ai le oti o le fugalaau pe a uma ona fuga. O le vao vao poppy e mataʻituina le maualuga o le susu. E le mafai ona faʻavaivaia le laau ma faʻaumatia. E tatau ona le sili atu i le tasi le taimi i le masina ona faʻaleleia, ia mataʻituina lelei le tulaga o le eleele.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

A o totoina laau ma fua, e taua tele le mataʻituina o le tulaga vevela, o le ea e tatau ona i ai + 10 ... + 12 ° C, ae le sili atu i lo le 13 + 14 ° C, lea e mafai ona faaosofia ai le oti o le laau. O le malulu ma le malulu o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻalelei.

Pe a tulaʻi i le lauʻeleʻele, e tatau foi ona malulu ma malulu le tau, lelei, pe a tupu pe a timu. O le paolo o le a maua ai le laau ma se fetaui talafeagai i le nofoaga fou o le tuputupu ae. O le tele o ituaiga o meaola ma vailaʻau o le faapaleniva e mafai ona gafatia le malulu tele o le tau, o le malulu o le ea e mafai ona pa'ū i -18 ... -23 ° C. I le tautoulu, e teu ai le togavao i aʻa, ma i le tautotogo na te tatalaina ai ni laau fou.

Poppy tupuga

Le faateleina o le faitau aofai o le faitau aofaʻi o auala i le tele o auala: o le vaeluaina o laau ma le faapipiiina, ma fatu. O metotia uma e lua e mafai ona faʻaaoga lelei i le fausiaina o meaʻai i le fale, ae seʻi o tatou mafaufau i le toe gaosia o uiga o lenei laau.

Fatu

O fatu o le poppy Himalayan e mafai ona seleseleina e oe lava, i le pikiina o le pusa fua i le faaiuga o le vaitau o le tau mafanafana ao le i pau fatu, pe mafai foi ona e faatauina i le faleoloa. E sili atu le teuina oi latou i totonu o se pusaaisa seia oʻo i le tautotogo. I le tulaga o le faʻatauina o fatu i se faleoloa faapitoa, aʻo le i totoina, latou te manaʻomia le faʻapipiʻiina 45 aso ao leʻi paʻu i le eleele.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaputu avanoa ma palapala pe a totoina fatu.
O le toe gaosia o fatu i le fale o se faagasologa uumi ma faigata lea e manaʻomia ai le teuteuina ma le faaeteete o le palapala, faia o mea lelei ma le susu mo le totoina, totoina o laau e tatala ai eleele. E mafai foi ona toto vave fatu i le eleele i le tautoulu, lea latou te, a maeʻa ai le taumalulu, o le a latou tuuina atu a latou laʻau muamua.
E te iloa? 3000 fatu meconopsis e na o le 1 g.
Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, o laau laʻau e faʻamaua lelei o latou meatotino. Totoina o fatu i le fale i totonu o se pusa mo laau, ua tuu i le eleele e le sili atu i le 1.5-2 mm, faigofie ona lolomi lou tamatamailima i le eleele. O le taimi o le Germination e mafai ona tumau mai le 1 i le 3 masina. O le fuga o le pope Himalayan pe a tupu mai fatu e mafai ona matauina i le 2-3 tausaga.

Vegetative

Vaeluaina o vao faia i totonu o le piriota pe a oʻo le fale i le taimi malolo. Faiga faʻavae siaki, aveese pama, aʻa ma manuʻa manuʻa. Ma le isi, o le vaevaega i vaega e tupu ina ia tofu le aʻa, se fuga, ma se rosette e amata ai. A maeʻa le vaevaega, o vaega uma e faʻapipiʻiina i totonu o le eleele, faʻafeinu, foafoa le paolo ma le tausiga.

E sili atu ona lelei le eleele i luga o se nofoaga umi o le galueaina i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e liusua ai le kiona, ma o le eleele o loʻo susu ma malulu. E mafai ona vaeluaina le vaomatua i le tausaga: a maeʻa le kiona i le amataga o le tautotogo, ma ia Aokuso foi i le eria e le o vevela ma vevela ai lenei vaitau.

Laʻau - Isi auala e fafagaina ai mekonopsisov. Ina ia faia lenei mea, e vavae ese ai aʻa laiti ma aʻa ma mulivae mai le soʻo o se vao matua. O launi fou e tatau ona ola i totonu o se fale kati, aua e fetaui lelei ma se potu laitiiti. O iina latou te totoina, matauina tulaga o le susu ma le vevela.

O faigata faigata i le tuputupu ae

O tulaga tuputupu aʻe mo le poppy Himalayan e tatau ona latalata i le natura o le tuputupu aʻe o le natura. O le tausisia o le vevela ma le vevela o se vaega taua tele pe a tutupu ni fatu laau. O le laau o le malulu ma e le manaʻomia ai se malutaga faʻapitoa i le taumalulu. E le mafai ona tatou faatagaina le laau e fuga i le tausaga muamua o le olaga, e mafai ona faʻaumatia ai. E tele ituaiga o mea e manaomia ai se pusa.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Faatasi ai ma faafitauli autu e ono tulaʻi mai ma le galueaiina o le poppy lanumoana, o mea nei:

  • paʻu palapala.
Faaaliga: o le laau ua lilofia i le paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le falaoamata. Tuʻu faʻamago. E vave maliu le vao.

Faʻamamaina:

  • aveeseina o lapisi mai nofoaga faaleagaina o vao;
  • teuteu le mamafa o vao vao;
  • faafouga o le pito i luga;
  • togafitiga ma vailaau faapitoa.
Mo le puipuiga, o le togafitiga o le togavao e faʻaaogaina i se vaifofo-soda i le fua o le tasi i le tasi. Ina ia sauniuni, e tatau ona e aveina le 4 lita o le vai, faaopoopo le 20 g soda ma tutusa le fasimoli solo pe 0.5 tsp. fufulu suavai. Le faiga o se togavao i le vaiaso e tasi mo le masina;
  • aphid.
Faʻailoga: feusuaʻiga o laulaau, faʻalavelave o inflorescences, tilati, togi. Faʻavave o le tuputupu ae o laau toto, le lava o fualaau aina ma latou lalo ifo o le matua. Tulaga vaivai i le taumalulu.

Faʻamamaina:

  • togafitiga ma iniseti, faʻaaoga faʻaogaina o vailaʻau, aua latou te fasiotia e le gata o faʻamaʻi, ae o iniseti foi e aoga mo le ola o le laau;
  • pulupuluina o le vao ma togalaau ma fualaau aina. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le vao, vao, tomato, kiliata, aniani, laumei, sinapi;
  • masani faʻaaoga tatau;
  • filifilia le nofoaga sao mo le tuputupu ae i le tausisia o tulaga talafeagai uma.
O foliga vaaia o meaʻai i totonu o le togalaau o le a mautinoa lava le maualuga o lau laufanua papa poʻo le fegalegaleaiga. O le matauina o tuutuuga talafeagai mo le tuputupu ae o le lanu lanumoana Himalayan, e mafai ona e fiafia i le fuga o se vao ese i afiafi mafanafana mafanafana.

Mekonopsis: iloiloga

O le tausaga lenei na ou faatonuina ai fatugaʻau moa mai Rozantseva (i le ala, o fatu o laau uma o se uiga sili ona matagofie, toetoe lava o latou uma na ola).Soak fatu i totonu o solo susu, lea na tumau le mafanafana mo le 2 vaiaso, ona tuʻu lea o solo i luga o le pusaaisa. A latou totoina i solo, lulu i totonu o se pesini ma tuu i totonu o le pusaaisa. A oʻo mai pulu, tuʻu se pesini i luga o le faamalama.

Talu ai ua ou i ai i le pepa fou talu ai nei, ou te le iloa pe mafai ona ou tusia e uiga i ai, ae o Mikhail Polotnova o loo i ai se tusitusiga atoa i luga o le faapaleniina o togalaau i Websad.

Ou te lei maua se siva e pei o Michael. I le taimi nei, ua i ai ni laʻau moni se 3, e leai, pah-pah, ua paʻu.

Luda09
//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=445&start=60#p442696