Fualaau aina

Fasinality variety of tomato "Rapunzel": faʻamatalaga ma ata, aemaise lava le faʻatoʻaga

Laʻau Tomato Rapunzel o ituaiga fou ia o tamato. O lenei ulugalii amataina lona igoa i se lalelei matagofie, o le sa lauiloa mo ona lauulu umi. O uumi uumi e pei o foliga o se kulupu o tamato o loʻo ola i luga o vao o lenei ituaiga.

I lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliiliga le faʻamatalaga o le ituaiga, o ona uiga. Ma taʻu foi ia oe e uiga i togafiti o le galueaiina ma le malosi o le laau e tetee ai faʻamaʻi masani.

Tomatoes "Rapunzel": faamatalaga eseese

Igoa tulagaRapunzel
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le faʻauʻuina o ituaiga
FaʻatonuFloraNova, Peretania
Toto70-80 aso
PepaLaititi laʻitiiti
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata15-30 kalama
TalosagaFou
Tuʻu atu ituaigae oo atu i le 1 kg ma se pulumu
Vaega o le tuputupu aeTato mumu mama-alofa
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi ma osofaʻiga o manu

O le tumato o Rapunzel e patino i ituaiga o tamato. O le maualuga o ona vao, e le o ni tulaga masani, e mafai mai le 180 i le 240 centimita. Faitau e uiga i ituaiga meaʻai eseese.

O lenei ituaiga o vailaʻau, ae o le hybrids o le igoa tutusa e leai. O le amataga o le vasega matua, o le vaitau o le tuputupu ae o le vaitau e amata mai le 70 i le 80 aso. E fautuaina e le au pule le totoina o nei tamato i pusa patio, tuu i luga o se faamalama po o luga o se faapaologa.

Ae a oʻo ina totoina le tomato o le Rapunzel i le fale, e tatau i se tasi ona amanaia le maualuga o nei laau totō, talu ai e le mafai ona faʻaaogaina pusa uma e lua-mita mita. O nei tamato e talafeagai mo le ola i totonu o greenhouses. O Tomatoes o lenei ituaiga e faʻaalia i le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi.

Laʻau tomato Rapunzel e faʻaalia i fua laititi, lapotopoto ma fua e pei o tamato faapelepele. I lalo o la latou lanu paʻepaʻe paʻepaʻe na natia ai le suamalie ma le manaia. O le fualaau o le rapunzel Tomato e sili ona lelei, i totonu o le pulumu e tasi e aofia i le 40 fua, e tu maoti ma lelei. E iloga i latou i se fuainumera mataupu o le vai ma se numera tele o potu. Le mo le teuina o taimi uumi.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o fualaau o Rapunzel ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Rapunzel15-30
Klusha90-150
Andromeda70-300
Pink Lady230-280
Gulliver200-800
Falanu mumu70
Nastya150-200
Olya-la150-180
Dubrava60-105
Tagata faʻapitonuʻu60-80
Tausaga auro150-200

Ata

Ma o lenei matou te fautua atu ia faamasani ma le tomato o Rapunzel i le ata.

Uiga

O tomato na taʻua i luga na faʻamaʻai i le 2015 e le kamupani Peretania o FloraNova. I le taimi nei, faʻatau le fatu o nei laau totō o se faʻafitauli tele. I le mulimuli i le faʻamatalaga o le totogo o le Rapunzel, e mafai ona tatou faʻapea e mafai ona latou ola i soʻo se itumalo pe a filifili e faia e le au foaʻi mo le tele o faʻatau.

O fualaʻau eseese o Rapunzel o salatisi ma e masani ona faʻaaogaina le fou. Mo se ituaiga o tamato Rapunzel o se fua lelei tele.

O fua o isi ituaiga e mafai ona maua i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Rapunzele oo atu i le 1 kg ma se pulumu
Katya15 kg i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Fuga mumu27 kilokalama i sikuea mita
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Verlioka5 kilokalama i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao
Le afaina3 kilokalama i sikuea mita
Auro auro7 kilokalama i sikuea mita

Tomato o lenei ituaiga o loʻo i ai mea lelei nei.:

  • maualuga fua;
  • uiga sili ona lelei o le fualaau aina;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le matua le lelei o ia tamato e mafai ona taua o le mea moni e le mafai ona faatau a latou fatu.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: E faapefea ona maua se seleselega tele i le malae vaʻaia? E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i totonu o se kiona? O a itu o le tausiga o ituaiga eseese e manaʻomia ona iloa uma fai togalaau?

Ma o le a le mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, o meaʻai ma iniseti mo le totoina o tamato?

Vaega o le tuputupu ae

O le mea autu o lenei ituaiga o le alofa tele o le susulu o le la. I le mulimulitaia o le faʻamatalaga o le tele o tamato Rapunzel, e tatau ona teuina le eleele pe faʻavalea foi. O le mamao i le va o vao o le tumatumu Rapunzel e tatau ona itiiti ifo i le 50 inisi.. E tatau ona totoina totō i le tautotogo, pe a uma le taufaamatau o le kiona.

O le loloto o le lua e faʻaleleia ai e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 sima. Ina ia iloa pe faʻapefea ona totoina tomato Rapunzel, e tatau ona e malamalama muamua o se ogalaau maualuga tele lenei ma se aʻa e leai sona aʻa. O le mea lea, mai le taimi o le matua e tatau ona fafaga i latou i vaiaso uma e lua faʻamaʻi faʻamaʻi.

E pei ona masani ona faʻaaogaina le faʻamalositino mo tamato: meaola, minerale complexes, hydrogen peroxide, amonia, lefete, iodine, uʻamea, gaʻo acid.

Talu ai o le vao o lenei laau e maualuga tele, e manaʻomia ona nonoa i se lagolago, faʻapea foʻi ma le fausiaina i le tasi poʻo le lua faga. E tatau ona faia le suavai e pei o le faʻamamaina o luga o le palapala.

O nisi o punaoa ua faailoa mai ai o le toe gaosia o nei tamato e faia e le o le fesoasoani o fatu, ae faatasi ai ma le fesoasoani o le vavae. Afai e sao lenei faʻamatalaga, o lona uiga o le a lata mai i le lumanaʻi, o le a le mafai ona maua e le faifaatoaga i totonu o le fale ni mea totō. Ae ui i lea, i le 2015, e lua faleoloa Peretania sa faatauina atu fatu o lenei ituaiga tamato.

Faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo? O le fea eleele e sili ona lelei e faʻaoga mo le totoina o fatu ma laau matutua? O a ituaiga o eleele mo tamato?

E le gata i lea, o mea uma e uiga i auala masani o agrotechnical: mulching, pasynkovanie, tipu, totoina i se nofoaga tumau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faʻalogo lelei! O le tele o tamato Rapunzel e toetoe lava a le noatia i soʻo se faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi.

Ae ui i lea, e fautuaina e faifaatoaga le taofiofia o le totoina o laau ma le paluga Bordeaux, ma o le vaega o luga o le vao e tatau ona masani ona pulumuina i le afu o le sipisi ma le kalama, lea e te manaomia e faaopoopo ai se fasimoli laitiiti.

Faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻafefea ona taulimaina tomati faʻamaʻi i greenhouses? O a ituaiga eseese e teteʻe i le tuai ma le mea e tatau ona e iloa e uiga i puipuiga mai lenei faʻamaʻi?

Alternaria, fusarium, verticillis, ua leva ona malepelepe, o fili autu ia o le po. E i ai ni eseesega ma le lelei o le puipuiga ma maua ai le maualuga?

Faaiuga

I luga o le auala e ola ai Rapunzel tamato fautuaga faʻapitoa ma faʻamatalaga e le tele, talu mai le taimi talu ai na faʻatau mai le faatauina atu o fatu. Ae ui i lea, o le toatele ua leva ona moemiti e maua na ituaiga tamato. Afai e te le laki ma e le mafai ona e maua ni fatu, ona mafai lea ona e suia Rapunzel ma ni ituaiga o tamato e sili atu taugofie, e mafai ona e iloa ai Busiki, Aprikot, Dreams F1, Supersvit 100 F ma Cherry black.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

VaitausagaTaeaga tuaiFaʻamaʻaʻa
GinaAbakansky pinkBobcat
Ox taligaFrench vineRusia tele
Roma f1Fafaʻi samasamaTupu o tupu
PeniuliuliTitanTausi umi
Lorraine matagofieSlot f1Tinamatua o le Meaalofa
SevrugaVolgogradsky 5 95Vavega
FiafiaKrasnobay f1Brown suka