Lafumanu

Tamai Mamoe: mea aoga, mea e tatau ona e galue ai, pe a mafai ona e tuʻuina atu se tamaititi

O mea taumafa e taua tele i le tele o ipu, o le tele o atunuu ma tagata e taʻutaʻua mo le tasi po o le isi fua mo le saunia o se ituaiga o lenei oloa. I la tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le mamoe, lea e masani lava o se mea taua i totonu o le Oriental dishes, ae talu ai nei ua avea ma lauiloa i o tatou latitudes, sui a tatou lafumanu masani, puaa ma moa. Matou te aʻoaʻoina le mea aoga mo, pe iai ni tapulaa i le faʻaogaina, pe faapefea ona filifili ma saunia, i le tusiga.

Calorie ma vailaʻau

O le Tamai Mamoe e taua o mea taumafa: o le aoga o lona caloric e 209 kcal mo le 100 g, lea e 15.6 g, o le gaʻo e 16.3, o carbohydrates e 0 g, o le vai e 59.47 g ma le ash e 0.87 g. mauoa vitamini ma le mineral composition.

Vitamini:

  • B1 - 0.11 mg;
  • B2 - 0.21 mg;
  • B3, poʻo le PP - 5.96 mg;
  • B5 - 0.65 mg;
  • B6 - 0.13 mg;
  • B9 (folic acid) - 18 μg;
  • B12 - 2.31 mcg;
  • E - 0.2 mg;
  • B4 (filifilia) - 69.3 mg;
  • D - 0.1 μg;
  • K - 3.6 mcg.
Manatu o le Macro:

  • potassium - 222 mg;
  • calcium - 16 mg;
  • magnesium - 21 mg;
  • sodium, 59 mg;
  • phosphorus - 157 mg.
Faʻasologa o elemene:

  • uʻamea - 1.55 mg;
  • manganese - 19 mcg;
  • apamemea - 101 micrograms;
  • zinc - 3.41 mg;
  • seleni - 18.8 mcg.
E te iloa? O le taumafaina o le 100 kalama o le mutton i aso taitasi, o le ae faamalieina le manaomia o le protein i aso taitasi e le 20%, ma le gaʻo - e 10%.

Tatau

O le tofo o le aano o le mamoe o le a le gata ina faalagolago i luga o le auala o sauniuniga, ae faapena foi i le matua o le mamoe. O le aano o manu e oo atu i le tausaga e tasi e aupito sili ona agavaivai, e leai lava se gaʻo i totonu, e sili atu le suamalie o manu matua matutua, ae e sili atu lona tofo, ae o le aano o mamoe tuai e le 'aina i taimi uma pe a oʻo ina vevela, malosi, gaʻo tele ona o lenei mea, ua ia mauaina se tofo faapitoa o le a faigata ona natia.

O le a le mea aoga mo le totoga o le mamoe

O le Tamai Mamoe ei ai lona paleni gaioiga lea e aoga mo le tino o le tagata.

Saili po oa ituaiga o mamoe e fafaga mo aano o manufasi.

O aoga aoga o lenei aano o manufasi e aofia ai:

  1. Faʻaleleia le soifua manuia. B vitamini e faʻaleleia ai le metabolism ma faateleina ai le teteʻe o le tino puipuia. E aofia ai foi i totonu o le laumei toto vitamin K, E ma le D le faʻamalosia o le faʻamalositino ma le maskloskeletal system.
  2. Faʻaauau masani o le faʻalavelave faʻalavelave. O le kulupu kulupu B e tasi e faʻaleleia le galuega o le fatugalemu o le tino ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave popole.
  3. Puipui puipui. I lenei tulaga, e le aoga tele le aano o le aano, ae o lona gaʻo, lea e faʻaaogaina o se vaega o togafitiga masani mo le togafitiga o le bronchitis ma le faʻamaʻi tiga.
  4. E fetaui mo i latou e oti. O le aano o manu a le Mamoe ua faaititia le gaʻo gaʻo, pe a faatusatusa i isi ituaiga o moa mumu, ma le gaʻo e le o aofia ai le tele o cholesterol. O le mafuaʻaga lea e aofia ai le mamoe i le taumafataga mo tagata e mamafa ma maʻisuka.
  5. O tagata Hindi le atinaʻeina o caries. O lenei tamaʻi mamoe na maua mai ona o le mea o loʻo iai i totonu o le vai, lea e faʻaleleia ai le tulaga o nifo ma faʻatauga a le caries. Ma i lenei aano o manufasi e aofia ai le calcium, lea e faʻamalosia ai le nifo.
  6. Faʻasalalauga masani o le vaega o meaʻai. O le galuega a le pancreas ma le gastrointestinal tract i lona atoaga o le a faaleleia ona o mea o loʻo i le lecithin i mutton. A tele taimi e masani ona faatonuina ai le hypoacid gastritis e inu ai le susu o le tamai mamoe.
  7. Faʻateleina le maualuga o le hemoglobin. I le puipuia o le anemia, e masani ona fautuaina le faʻaaogaina o aano o mamoe, lea e aofia ai le tele o uʻamea, lea o le a mulimuli ane faateleina ai le maualuga o le hemoglobin.

E mafai ona ou 'ai

Po o le a lava le aoga o soʻo se oloa, o le ai ai pea ni nuances lea e faʻaleagaina ai lona faʻaaogaina. O le mea lea, matou te mafaufau ai po o fea mataupu e mafai ai ona 'ai le meaʻai, ma e le mafai.

I le taimi o le maitaga

Tamai Mamoe o le a aoga mo fafine maʻitaga talu ai o loʻo i ai se aofaiga tele o le folic acid, lea e nafa ma le atinaʻeina o siama namu i le pepe. Folk acid e masani ona faʻataʻitaʻiina i fafine maʻitaga faʻaopoopo ona o lona le lava, o lea o le lelei o le mamoe e manino.

O lenei meaʻai e aofia ai le zinc, lea e maua ai le soifua maloloina lelei ma e nafa ma vavaega o le tino ma le tuputupu ae o le fetal, vitamini B12, e lagolagoina le faʻaogaina o le fomaʻi ma fai ai sela mumu, elemene eletise ma le manganese, faʻateleina le tuputupu ae masani o le fetus, ma isi. Ae i fua lelei uma: o le maualuga o meaʻai oona o le ai ai se aʻafiaga i luga o le lipid, ma maualuga le maualuga o le sodium e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto.

E taua! E le tatau ona e faʻaesea foliga o allergies, o lea la e leʻi tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi ao le i ai le mutton.

Fafagaina susu

Ona o le mea moni o le mamoe o loʻo gaʻo tele lava, e masani ona fautuaina ina ia faʻamaʻaʻese uma mai le taumafataga ao faagasolo le susu. Ae ui i lea, o lenei aano o manu e aofia ai le tele o vitamini aoga ma microelements e taua e le gata mo le pepe fou, ae mo le tina lava ia, ina ia sili atu le sologa lelei ma vave le toe faʻaleleia o le tino. O le mea lea, e tele fomaʻi ua toe iloiloina o latou manatu ma e le faʻasaina le faʻaaogaina o le mamoe i meaʻai faatasi ma le HB, ae na o le taimi tatau ma i le faʻalelei.

Muamua 'ai le aano o manu pe a uma le fa masina mai le fanau mai o le pepe. E tatau ona e amata i le susu ma, afai e leai se tali leaga a le tamaititi, e mafai ona e alu malie i totonu o le meaai sina meaʻai, ma faasolosolo malie le faateleina o le 150 i le aso, leai. Pe a feutagai ma se fomaʻi ma matau uma ana fautuaga, o le aliali mai o ni aʻafiaga leaga mai le faʻaaogaina o mutton e faʻaitiitia i se mea maualalo.

Pe a aveesea le mamafa

A leai le mamafa, e le afaina lava le tamai mamoe, na o le faafeagai. E pei ona uma ona tatou taʻua, o lenei aano o manufasi e maualalo le gaʻo nai lo isi ituaiga o meaʻai mumu, ma o se tasi lenei o mea autu taua mo le mamafa o le mamafa. I se faaopoopoga, o le cholesterol i totonu o lenei aano o manufasi e itiiti, ma o lona uiga o gaʻo uma o iai, o le a alu i le faʻamalolo o le malosi ma o le a le taʻitaʻia ai le malosi. Ae, ioe, aua nei galo o nei meatotino uma o le a le aoga pe afai e te le tausisia le fua. Lava se fasi fasi meaʻai i le aso, ma e faʻatumu le tino i vitamini aoga ma elemene, ae le o solia le sini autu - leiloa le mamafa.

Gout

E tutusa lava le tāua mo le faʻamaʻi o le gout ua mate, e le aofia ai mea taumafa i le purines. E aofia ai foʻi meaʻai o manufasi, e tatau ona faʻaaogaina le mamoe mo le gout ma le faʻaeteete tele. Ae ona o lenei ituaiga o aano o manufasi e itiiti le gaʻo, e masani lava ona faʻatagaina e 'ai le meaʻai e fafa 2-3 taimi i le vaiaso.

E taua! Aua neʻi galo o loʻo i ai tikeri eseese o le faʻamaʻi ma uiga taʻitasi, o lea e tatau ai ona e talanoa i lau fomaʻi e uiga i le aofia ai o mutton i le lisi o oloa faʻamaonia mo le gout.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Tamai Mamoe o le a le afaina ai se tagata ua maua i le maʻisuka pe afai e te filifilia le aano o manu ma iloa le kukaina. E tatau ona taula, o lona uiga, mai se tamai mamoe. Afai ei ai se laʻau o gaʻo, e tatau ona vavae ese. O auala e gaosi faʻafefeteina o le gaoi, tao ma kuka. O le faʻavelaina o le afi poʻo totonu o se fagu e le taliaina, aua o lenei metotia e faateleina ai le tele o gaʻo, lea e matua le talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻi pa'ū, pancreatitis, gastritis

Faatasi ai ma nei faamai, aemaise lava i laasaga o le vevela, e matua faigata lava ona faaaoga le mamoe. Afai o matou talanoa e uiga i le taimi o le faamagaloga, o nisi taimi e faʻatagaina fomaʻi e 'ai se tamaʻi mamoe, pe a uma ona e logoina le tagata maʻi e mafai ona e filifili naʻo ni meaʻai e kuka ai ma kuka ai na o le kuka, suʻeina poʻo le taoina.

O afea e mafai ai ona ou avatu se tamaititi

Manatu e uiga i le taimi e mafai ai ona e ulu atu i le taumafataga o le tamaʻi tamaʻi mamoe, faʻasoesa. O nisi tagata e amata faʻalauiloa lenei aano o manu pe a pepe le pepe ile tausaga e tasi, ao isi e faʻatali sei oʻo ile 2-3 tausaga. O le mea moni, e leai se fautuaga lautele, aua o tamaiti taʻitoʻatasi taitoatasi. Afai ei ai, o fea e te nofo ai, o le mutton e masani ona 'ai faʻateleina, ma atonu o le a masani lava ona iloa e le pepe le mamoe ma i le tausaga. Ae afai e seasea lava ona e 'ai lenei aano o manu, o le tamaititi ua ita le manava po o se maʻi, ona lelei lea ona tolopo le tamai mamoe i le lua tausaga, ma sili atu i le tolu.

Ma o le mea moni, a e filifili e tuʻu le tamai mamoe i le taumafataga o lau pepe, e tatau ona e amata malie ma muamua e le sili atu ma le afa-sipuniti o le tamaʻi mamoe e leai. Afai e leai se tali le lelei, e mafai ona faʻaititia le aofaiga i le tasi teaspoon, ma isi. E le aoga foi le fafagaina o le tamaititi i lenei aano o manufasi i aso uma - e tusa lava pe na te tago lelei, tasi pe lua taimi i le vaiaso o le a lava.

Faʻamatalaga Faʻatau

O lenei ua e iloa lelei o le tamai mamoe, ua oʻo i le taimi e aʻoaʻo ai le kukaina o le suamalie.

O a mea e tunu i atunuu eseese o le lalolagi?

E talitonuina o le mamoe e lauiloa i Sasae, ae e sese. O lapisi o loʻo i ai lenei aano o manufasi e lauiloa i Asia, Arab, Balkan, i le itu i mātū o Aferika. O le tamaʻi kuka kukaʻai fiafia e mafai foi ona e mauaina i Falani ma Peretania.

O lea, i Initia, latou te fiafia e kuka le mamoe i Initia, po o Rogan Josh. E faaopoopo atu i aano o manufasi, o mea manogi eseese e faʻaaogaina: o le faʻafefiloi o Garam Masala, curry, turmeric, paprika. O le gaosiga o le kuka e aofia ai le sosoʻo faatasi ma mea manogi ma le faʻaopoopoga o le suauʻu manogi ma le yogurt masani.

I Pakisitana, o se lauiloa lauiloa e igoa ia Nargisi Koftai. E faʻaaogaina ai tamai mamoe ma mea manogi mama: 'otiʻoti, i le totonugalemu o le mea e tuu ai se fuamoa, ma falai i le pata.

I Azerbaijan, o ia aano o manu fasi e tusitusi i apricots matutu, i Kazakhstan - ma pateta ma aniani. Ma o le mea moni, i lenei faʻamatalaga, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se Caucasian shashlik mai le tamaʻi mamoe po o le Uzbek pilaf, lea e faʻaogaina ai foi lenei ituaiga aano o manu. I Morocco, i Aferika i matu, o le mamoe ua kukaina e pei ona taua i lalo: Muamua, o le a fafagaina aano i mea manogi ma olive olive mo 8-10 itula i le malulu. Ona falaiina lea i totonu o se apa ma le faaopoopoina o le pata, aniani, kālati, togafiti, kerika, pateta ma le meli. O le ipu e taʻua o le tajin.

O vaega e sili ona fiafia i ai a le Eleni o le vae o le tamai mamoe ma le tauau o le tauau. O le vae e masani lava ona tunu atoatoa pe pusa foi, ae mai se vaʻaloga e mafai ona latou faia ai se lisi poʻo se mea i le isalaʻelu.

I Falani, o le a taulimaina oe i le Breton mamoe, lea, e faaopoopo atu i aano o manu lava ia, o le ai ai le tele o pi. Ma o gourmets o le a fiafia i le fagu o le tamai mamoe ma le sinapi ma le uaina paʻepaʻe.

Afai o se mea na e aumaia i Egelani, matou te fautua atu le tamatamaʻi tamoe i le ponaivi (Tamai Mamoe i luga o le Paʻu). O lenei ipu e le vave faʻavelaina: o le vae o le tamaʻi mamoe e mumu i le ogaumu i luga o le vevela vevela mo le 5 itula.

E te iloa? O Prince Charles o Uelese o se tasi e alofa tele i le tamai mamoe. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo aofia ai lana lava faatoaga, lea e maua mai ai le tagata e sili ona lelei le faʻaleleia o le siosiomaga i le lalolagi.

E lata ane, i Sikotilani, o le a ofoina atu ia te oe le hagisi Sikotilani lauiloa. E faia mai i le mamoe i-oloa e kuka i mea manogi i le manava o le tamai mamoe. Sikotilani Haggis O le laulau a le atunuu o Irish o le taumafataga o le Irish stew. O le Tamai Mamoe ma aniani ma pateta ua gaosia i totonu o ipu loloto mo le itiiti ifo ma le itula faatasi ma le faaopoopoina o le vai, o nisi taimi o pia. Ia mautinoa e faʻaopoopo le kumumu ma le pasili.

O le a le mea e faʻaopoopoina

O le tele o ipu e faia mai le mamoe, e mafai ona mafua ai sina popolega i le va o ni alii faiva. O le mea lea, ina ia mafai ai ona manuia, e tatau ona e malamalama lelei i mea manogi e sili atu ona tuufaatasia ma lenei ituaiga o aano o manu ma mea e sili ona lelei ona tautua.

O le mea moni, o le lisi o vaitau mo aano o mamoe e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le ipu, i luga o mea e fiafia i ai le tagata kuka ma uiga o le atunuu. Ae masani lava e talitonuina o na taimi ma mea manogi e sili ona talafeagai mo lenei ituaiga:

  • masima;
  • pasili;
  • faga laʻau;
  • kele;
  • ituaiga eseese o pepa;
  • Paprika.

E le gata i lea, o nisi o tagata e tofo i le tofo e faaopoopo ai laau mamago i mutton: kumumu, fatu sinapi, oregano, thyme, saffron.

Muamua o le tofo o le a tuʻuina atu i le sua o lemoni fou. E mafai foi ona e tago i laulaʻau gaosi (ia tofo), faaopoopo mea manogi, teuteu vaʻaiga, teuteu lelati ma teuteu le aano o manu ae leʻi aveina le laulau.

Afai o loʻo e sauniuni se faʻataʻitaʻiga o le falaoa falai, ona mafai lea ona faʻaaogaina ma ni sauʻai eseese. I lenei tulaga, faalagolago i lou tofo pe taumafai e faataitai. Ae o le pito sili ona lelei o ipu mo le tamaʻi mamoe o ituaiga fualaau faisua ia, araisa ma lau. Mai fualaau faisua e manaʻomia ona muaʻi tunu pe tao, falala lelei, kāloti, eggplant. Greens e sili ona lelei le pasili poo le cilantro: e tatau ona teuteu lelei ma fefiloi ma fatu gaosi (walnuts or hazelnuts). Ma afai e filifili e tautua le araisa, ona faʻafeu ai lea i totonu o le vai ma mea manogi, e pei o le mumu.

VITIO: PARKS MA O LATOU FAAMATALAGA

Mea fagota meaʻai

  1. Afai e te fuafua e kuka le pilaf poʻo le kuka, filifili se vaʻa pe faʻapipiʻi, pe afai e te kuka pe tao, o le tua ma le fatu fatu, ma o le ua sili ona lelei mo le kuka ma le gaʻo.
  2. A o leʻi kukaina, aveese uma ata tifaga, aua e le mafai. Afai ei ai le tele o gaʻo i luga o le fasipepa, ona tatau lea ona aveese le faaopoopo, ma tuʻu sina mea itiiti e tuʻu ai le susu.
  3. Afai ei ai lau mamoe faʻasusili, ona faʻamausali lea i le natura, e aunoa ma le faanatinatiina o le faagasologa.
  4. E le mafai ona e taofiofia aano o manu i luga o le afi mumu mo se taimi umi - o le a matua vevela.
  5. O le taimi o le kuka e le tatau ona lapoa, a leai o le a faigata le tamai mamoe.
  6. Faʻamamaʻi aano o aano o manu fasi ao leʻi kukaina, pe a mafai e le fua ona tuʻu. O le taimi pito i lalo e tusa ma le itula, ma o le mea sili ona lelei o le 10-12 itula.
  7. Afai e te fasi fasi manu fasi mamoe, ona tuu lea i luga o le fagu i lalo e fai ai le sua.
  8. E tatau ona faʻaaogaina le vevela vevela i se taimi vave e mafai ai, e pei o le gaʻo vave ona malosi, ma o lenei mea e vevela ai le tofo.

VITIO: FAAPEFEA ONA SAUNIA LE MUTETA E LEʻO SMELL

Auala e filifili ai le mamoe pe a faʻatau

A filifilia se tamai mamoe, mulimuli i fautuaga nei:

  1. Vaavaai i foliga vaaia - o le fausaga o aano o aano o manu fou e matua gaosia, ma o le lanu e tusa ma le matua e mafai ona sau mai le piniki i le lanumoana uliuli. Sili atu ona lelei le filifili mama.
  2. Siaki mo le manogi - e tatau ona fou ma manaia. E mafai ona e fai atu i le tagata faatau e tipi ese se fasi aano ma le gaʻo - tuu i luga o le afi. A maeʻa ona e lagona lea o se manogi le lelei, e sili atu ona lelei le faʻaauau pea o le sailiga mo se oloa lelei.
  3. Faʻalogo lelei i le gaʻo - i totonu o se tamaʻi mamoe e papaʻe ma e faʻaaogaina. Ma a faʻapea o le gaʻo e samasama, matala ma manogi le leaga, ona avea lea ma aano o se manu tuai, e sili pe a e le faia lenei mea.
  4. Matou te fautuaina le siakiina o aano o manu e ala ile kiliki i luga i lou tamatamailima. Afai o le nifo e mou atu atoa pe a maeʻa ni nai minute, o le aano o le manu. Afai e tumau pea le tamatamailima, ae leai se toto i totonu, ona lelei ai lea o le aano, ma ua uma ona maua i le malulu. Ae afai e maua mai le toto i le lua, o lona uiga o le aano o le aano ua mago ma ua sili atu i le tasi, ma o le a aafia ai le tofo.

VITIO: LE AUALA E FILIFILI AI LE LAMB LELEI

Auala e teu ai i le fale

E taua tele le teu lelei o oloa faʻatau. O le mea lea, afai e fou ia fasi mamoe, ona mafai lea ona tuu i totonu o le pusaaisa, pe afai o le vevela e tusa ma le 5 ° C, ae kuka mo le lua aso. Afai o loʻo e fuafuaina se ipu e manaʻomia ai le faʻaulu, ona i ai lea i totonu o le vai vevela o le a tumau le aano i le pusaaisa mo le vaiaso. E mafai foi ona faʻamaʻi vave le mea fou, na o le tipiina i ni fasipepa ma faʻapipiʻi i taga. E mafai ona teuina i le pusaaisa mo le ono masina i le vevela e le maualuga atu nai lo le 12-masina.

E faʻafefea ona faʻaleaga

O ipu Mamoe e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a:

  • faʻamaʻi o gaʻo, ate, gallbladder;
  • manava o le manava ma le malosi;
  • toto maualuga.
O le mafuaʻaga o lenei mea e gaʻo ai le mamoe, pe a maua ai lipids i ni aofaiga tetele. Ona o lenei mea, e le tatau foi ona e faʻaleagaina lenei ituaiga o aano o manufasi. O le televave e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le fatu ma toto, vaʻaia, sclerosis, ma se maʻi le lelei e pei o le gasegase e mafai ona faʻatetele. O le Tamai Mamoe o se oloa sili ona manaia lea e tatau ona faʻaumatia, aemaise lava o fua o ipu, pe o fea o le eletise autu, o se aofaiga tele. O le ae mauaina i latou i totonu o le tele o atunuu ma filifili mea e te fiafia i ai. O le mea sili - iloa le fua ma e le ova. Leʻa manuia ia te oe suʻesuʻega o meaʻai ma fiafia i lau'aiga!