Fualaau aina

Iniseti bear Aoao ma manumalo!

Medvedka - o se iniseti tele mai le order Orthoptera.

Na latou taʻua lea ona o le tino le mautonu, lea e faʻapipiʻi le ufitia i lauulu enaena enaena.

O laʻititi talavou e lanu enaena ma e matua taua lava, lea e taua ai "luga."

Masalo mo se vaisu faapitoa i kapisi, o lenei iniseti i tagata e taua foi o "kapisi." Talu ai ona o le tulaga e le masani ai o le pito i luma - o nonoa ma se seevae laititi - o le medvedka ua taʻua o le "kanesa o le tino". Ma mai Latina, o lona igoa ua faaliliuina o le "cricket-mole".

Foliga vaaia o se urosa

O sui o le aiga e ola e 5-8 cm O le manava e 3 taimi e sili atu nai lo le cephalothorax, e oo atu i le 3-3.5 cm E mama ma e foliga foliga o se uila, i le faaiuga e fefiloi ia antennae, faaopoopoga e tusa ma le 1 cm le umi. Ua taua i latou o le cerci.

E le pei o isi selu, o le urosa e leai se ovipositor. O le atigi togafiti e puipuia ai le ulu o le pusa e mausali ma malosi. I le tulaga o tulaga matautia o le iniseti e mafai ona nanaina lona ulu i lalo.

O apa uumi o tagata matua matutua e lalafi i lalo o sikeri i foliga o fua, e masani ona umi nai lo le manava. I luga o le ulu tafatolu o le urosa o loo i ai mata e lua mata, e pei foi o uumi uumi ma lua paipa i luga o itu o le gutu ma ni manoa malosi. I luga tua o vae 4-5 vao o loʻo i ai. O luma o vae o le urosa e ese.

E matua mamana, pupuu, faatasi ma se vae mafiafia, ma, e peiseai ua liliu ese i fafo, tutusa ma paʻu o se mole. O se masini lelei mo le eliina o labyrinth eleele lalo o loʻo ola ai bears.

Phylloxera o se mea matautia matautia o vine.

Saili le sili atu vine vine i le kiliki i luga o le sootaga.

Faamatalaga o ituaiga vine: //rusfermer.net/sad/vinogradnik/sorta-vinograda/luchshie-sorta-vinograda.html

Ituaiga ma tufatufaga

O le ituaiga o le urosa e 5 ituaiga ma o le aiga o sĺ. O eseesega o feeseeseaiga o le urosa e laiti. O le mea moni lava o le maota ma le tele.

Ituaiga o Maʻa:

1. O le uʻamea masani (Gryllotalpagryllotalpa) - o le ituaiga o meaola e tufatufa atu i Europa atoa, sei vagana Falani, Norway ma Finilani, i Asia i Sisifo, faʻapea foi i Kazakhstan, Aferika i Matu ma le Caucasus i Saute. O lenei ituaiga o uʻamea o se cosmopolitan, o loʻo i ai le tele o tufatufaina atu.

2. O le urosa Aferika (Gryllotalpaafricana) - e laʻititi laitiiti - e na o le 2-4 cm. E tufatufa atu i Asia, Iapani, Saina, Initia, faapea foi i Ausetalia ma Filipaina Filipaina. E i ai se urosa Aferika i Rusia.

3. O le Far Eastern Medvedka (Gryllotalpafossor) e nofo i Iapani, Central ma South Asia, Saina, Kazakhstan, Kyrgyzstan, ma Uzbekistan. I Rusia, i Sakhalin, i Urals, Ussuri ma Primorsky Territories.

4. O le uʻamea e sefulu-uʻamea (Neocurtillahexadactyla) o le pito sili ona itiiti o le urosa, o le umi o lona tino e na o le 1.5-3 cm, o le uila. Tufatufa atu i sasae o Amerika i Matu, Mekisiko, Panama. Na faʻaulufale mai ma manuia le nofo i Amerika i Saute (Pasila, Colombia, Ekuatoa).

5. O le urosa e tasi (Gryllotalpaunispina) - na taʻua foi o se uʻamea po o se pukeke Turkestan, na faʻavasegaina e Henri de Saussure, o le tagata suʻesuʻe tele o Suetena.

Soifuaga ma nofoaga masani

Medvedka e fiafia i eleele oneone e susunuina e le la i fanua laugatasi. Aloese i nofoaga matutu ma nofo i autafa o vai i totonu o le palapala malulu. Medvedki o se fualaau suamalie taua tele. Latou te fiafia e faia o latou ogāoga i togalaau.

Fausiaina o taligalū, latou te sosolo i aʻa ma fatu o laau totō, faʻatoʻilaloina le afu ma aʻa. Mo le aveesea o iniseti e faʻaaoga elemene eletise i le taimi - eleele, ea ma vai. I le aso latou te taoto ai i lalo ole ala, ma i le po e mafai ona latou felelei i le maualuga o le 50 cm i le 5 mita i luga o mamao mamao.

Medveska e aau lelei ma mafai ona aau i luga o se vaitafe lautele. E mafai ona oso osovae.

O le mitia o le Medvedka o se tamai mea pueata lea e faʻalauteleina i le mea e alu ese ai ma e tele mea e alu, e alu i le eleele mai le 5 i le 20 cm i le taumafanafana, ma oʻo atu i le 1-2 m i le taumalulu. O luʻu e le o se mea e leai se aoga i le kiliata a le aiga. E mafai ona faʻalogo i latou i le po, ae le o le aso.

O le mana malosi o le urosa o le faaluaina lea o le malosi o le kiliata. Ma faafetai i se pu i foliga o se pu, galue e fai ma sui, e mafai ona lagona i se mamao e 600 mita mai le punavai. Faʻasagaga - o le auala o fesootaiga a le urosa. E toetoe o le afe ituaiga o pili o loʻo tele ni faʻamatalaga.

Peach: tausiga ma faʻatoʻaga. Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi uma e uiga i le tuputupu ae o peaches i luga o la matou' upega tafailagi

Faʻapitoa o le totoina o le alofa: //rusfermer.net/sad/plodoviy/posadka-sada/poleznye-svojstva-vishni-a-takzhe-posadka-i-uhod-za-kulturoj.html

Vaʻaia le tui

I le amataina o le vevela, ia Mati-Aperila, ma i nisi eria seia oʻo i le faaiuga o Iuni, e amata le vaitau o le mating i le taimi o le meli. I le taimi lea, oa latou meaola e sili ona faʻalogo lelei.

A maeʻa le vaʻai, ona fausia lea e le fafine se faamoega afu i tafatafa o le ala autu i le loloto o le 10-20 cm, lea e tele foi ona liliu. Mo le puipuia o fuamoa, o le fafine e faʻaaogaina se pulou faapitoa e ufiufi puipui o le faamoega.

O le faʻamaumauga e mai i le 200 i le 600 fulufulu samasama e tusa ma le 2.5 mm i le telē. Paʻu samasama lanu samasama e aliali mai ile lua vaiaso.

I le taimi muamua, latou tauaso ma fafagaina le ie solo i totonu o le pule. O le a latou lanu pe a uma le muamua molt, e tafe ese mai le faamoega, amata ona fafaga i le agamalū ma aʻa talavou, ma, tuputupu ae, pasi atu i tubers ma rhizomes o laau totō, o le eleele ma isi vaega o isi iniseti. I totonu o le tagata matua, e amata ona tuputupu ae lemu, mai le 1.5 i le 2.5 tausaga.

Mala mai le urosa

Medvedka o se fualaau suamalie taua. Lafoaʻia a latou mea, o mea iniseti e toso mea uma i lo latou ala. Latou te lofituina aʻa ma vete ia gauga o togalaau aina uma. Medvedka e 'ai fatu, faʻamalosi fualaʻau aʻa.

Ona o le ala lalo ole soifuaga o meaola faalafua, o manu felelei e le afaina ai le numera o latou faitau aofaʻi, ma o iniseti matutua e sili ona lelei. I le gasologa o le vaitau, o le fafine e alu mai i le 200 i le 600 fuamoa.

I le sailiga o tulaga ola lelei, e mafai e le urosa ona faimalaga mamao.

Latou te fiafia e nonofo i togalaau ma nofoaga ma susu, fafagaina, vaeluaina, ma le maualuga o le humus.

Auala e feutagaʻi ai ma Medvedka

E uiga i le i ai o se urosa i luga o se fasi fanua poo totonu o le togalaau o le a uunaia oe e ni tamai faaputuga o poloka i luga o palapala. I nei nofoaga, o laau e mamae ma feoti.

E mafai ona aumaia Medvedka, ae mo lenei mea e tatau ona e filifilia se faiga faʻafelagolagomaʻi ma faia ni auala e faʻafefe ai lenei meaola i tolu taʻiala i le gasologa o le tausaga. Muamua, ia puipuia laau mai iniseti, lona lua, ia faʻaaoga metotia faʻapipiʻiina e puʻe ai iniseti ma faʻaumatia a latou fuamoa, ma le lona tolu, ia puipuia lo latou eria mai le ulufale mai o tagata fou.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasolosolo vailaʻau ua fautuaina e na o le toe mulimuli lava. Faatasi ai ma le faʻamausali mausali ma se medvedka, e mafai ona e taulimaina e aunoa ma latou, e aunoa ma le faʻaonaia o le eleele i ni meaola.

I Medvedka e le sau ia te oe mai seisi saite, e tatau ona e puipuia lau teritori i le nofoaga. E mafai ona e faia se pa puipui o le tin poo le palama 30-50 cm le maualuga, tanumia i le eleele 50-60 cm loloto. Nai lo o le pa, e mafai ona e eliina se togalaau i tafatafa o le nofoaga i le loloto lava e tasi ma faatumu i le oneone poʻo le oneone e tuʻuina i le kerosene (tasi sipuni tele o le kerosene mo le taga oneone).

O le manogi o le kerosene e fefefe mai le meaola, ma o le gaoioi o se urosa i le oneone ua pau ese. E mafai foi ona e faʻatumu le fao i le piliki gau poʻo le pala.

I le amataga o le tautotogo ma le tautoulu, e tatau ona loloto le suatia o le eleele, ma le loloto o le palapala o le palapala e tatau ona faia i le gasologa o le vaitau. I lenei auala, o lalo o lalo o eleele eleele, o faga ma fuamoa ma ni meaʻai e tafe i lalo e faʻaumatia.

I le tautotogo mo le urosa na faia ai se atigi figota fuamoa, eleele i luga o se mea e fai ai le kofe ma susu i le suauu sulu. E taua le faʻaaogaina o le pusi i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai le uluaʻi tupu, talu mai le taimi mulimuli ane, o le a sili ona manaia e le urosa ona totō vao. E mafai ona tuʻuina lenei paluga i vaieli ma togalaau tuusaʻo mai le fatu i le taimi o le totoina. Medvedka, 'ai i le maunu, oti.

I le taimi foi o le tautotogo, i le taimi o le vaitau o le Bears, e mafai ona e saunia ni lua papaʻu ma faatumu i le manulele. Pe na o le salalau i luga o le nofoaga o se faaputuga otaota eletise.

Laʻau e toso i totonu o le toga ma tuʻu ai fuamoa iina. I le tusa o le masina, e susunuina le manure i le tele.

I le tau mafanafana, pe a vele ma vaʻaia le eleele, e mafai ona e iloa pu i le gaoioi o se urosa. Latou te manaomia le sasaa atu i vai paʻu (10g o le fasimoli o le fale, 50g o le teuina tagamea i le pakete vai) poʻo se faʻafefiloi o le vai ma le kerosene (100g i le 10l) i le volume 0.5l i le tasi. A maeʻa sina taimi, ona oti ai lea o Medvedka pe alu i luga, pe a talafeagai e aoina ma faʻaumatia.

Mailei mo le urosa

O le faʻaaogaina o mailei eseese e maua ai iuga lelei. O ia mailei e faigofie lava ona faia e oe lava ia. E masani lava mo mailei e faʻaaoga ipu tioata afa-lita, o loʻo tanumia i le ua ile eleele.

O faletupe e tumu i le vai, ma e 4-8 cm i le pito, ma o Medvedka na maua iina e le mafai ona alu ese. I le avea ai o se maunu, e mafai ona e ofuina le ua o le fagu i totonu ma le meli, pe mafai foi ona e togi masini pateta.

Nai lo le vai, e mafai ona e sasaa sina pia i totonu o se apa, o lona manogi o le a lueina e se urosa. E taua le siakiina e le aunoa o mailei ma faʻaumatia ia iniseti o tafe mai i totonu.

I le autumn, seia oʻo ina pa'ū ifo le maualuga o le eleele i lalo +8 tikeri, e tatau ona e eli lua pu mo le 100 sikuea mita, 50-60 cm le loloto, ufiufi i paʻu palasitika ma ufiufi i le solofanua fou povi povi, fusi i luga. Medvedka e alu i le mafanafana mafanafana mo le taumalulu.

E taua le i ai o le taimi e saunia ai nei mailei aʻo leʻi oʻo i le vevela o le eleele e pa'ū ifo i le +5 tikeri, aua o le amataina o le malulu o polar e amata ona le toe toʻaga ma e loloto atu i le palapala. I le amataina o gutu malulu, togafiti, faatasi ai ma iniseti, ua salalau i luga o le palapala, ma ua mate le urosa mai le malulu.

Ina ia lelei le puipuia o fualaau aina, faatasi ai ma le pueina ma le faaleagaina o le urosa, e tatau ona faia ni fua e puipuia ai laau. Pe a totoina fatu o pepa, tamato, eggplants faʻaaoga eseese pa puipui i autafa o le laau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fasi mea paʻu paʻu, pusa palasitika, apa mama o meaʻai na faʻavela, nailoni. E taua le puipui o le pa i le 2-3 cm i luga ae o le eleele.

Ae e te leʻi totoina se blackberry i luga o lau 'upega tafaʻilagi, saili i ona ituaiga. Blackberry ituaiga.

Faʻamatalaga o le tausiga o gooseberries: //rusfermer.net/sad/yagodnyj-sad/posadka-yagod/kryzhovnik-kak-pravilno-vysazhivat-uhazhivat-i-lechit.html

Faʻaaogaina o le Medvedka

O le tauivi ma Medvedka mo le tele o tausaga, o le mataʻituina o ana masaniga ma ana masaniga, ua aoina e le au faifaatoaga se auupega tele o meafaigaluega faigofie e fefefe ese ai le meaola ma e mafai ona fesoasoani e puipuia le fua. Aua nei e amanaiaina i latou, aua o le umi o le talafaasolopito o le faaaogaina, ua faamaonia ai e aoga.

I nofoaga e nonofo ai urosa e le mafai ona faʻafefeina laau ma povi po o solofanua. Ma o lapalai o moa, i se isi itu, faʻafefe ese nei iniseti.

E tatau ona faʻafeinu i le faʻafefe o manu i le tau vevela. O lenei mea e mafai ona sasaa i totonu o le gaioiga.

O le pine o le pine o le a fesoasoani e puipuia le pateta mai le urosa pe afai e te togiina i totonu o le pu. O le afa-tioata o fafie e faʻapipiʻi i le mea e tasi, o le a laveaiina ai pateta mai le urosa, le uaea ma le paʻu. E le gata i lea, pe a totoina laau totō, mago i lalo o le chrysanthemums, o le uila o le keleni, o le sipisi ua tuʻuina i totonu o le lua.

Medvedka e le fiafia i le manogi o iʻa pala. E mafai ona e tanumia le iʻa iʻa 15-20 cm loloto i totonu o le togalaau, o le a amata vave ona pala ma o lona manogi o le a faʻafefe ese ai le meaola.

A lūlūina fatu aʻa Medvedka e mafai ona faʻafefe ese le manogi o iodine. E tatau ona faaopoopo le 15 pata o iodine i se pakete vai i totonu o le vai mo le faʻaleleia o fua.

Medvedka foi ua fefe i le manogi o marigolds, coriander, calendula ma le pasili. O nei laau totō e sili atu ona totoina i totonu o le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi. O aspen ma alder pegs, o loʻo tuʻuina i luga o le tuaoi i le 1.5-2 m, o le a fesoasoani.

I le taua ma Medvedka fesoasoani i puipui. E tasi le aiga o pa puipui e toetoe lava a faʻaumatia Medvedka i luga o le fasi fanua. O lea ia aua le faanatinati e tuliloa i latou.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele auala e tau ai ma Medvedka. O i latou uma e aoga, ae o le mea pito sili ona taua o le galue i se auala atoatoa ma tumau. Ma o le taumafaiga o le a aumaia le manuia, ma o lenei meaola o le a tuua ai lau 'upega tafaʻilagi e faʻavavau.

Matou te faia se faletalimalo ma o matou lava lima i le atunuu. Faʻamatalaga o le faagasologa i la matou 'upega tafaʻilagi

Gaosiga o manu manu: //rusfermer.net/postrojki/sadovye-postrojki/dekorativnye-sooruzheniya/kormushki-dlya-ptits-svoimi-rukami-iz-podruchnyh-materialov.html