Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausia ma ola aʻe i le logo

O le logo o le tasi o fugalaau e sili ona pele i le au fai togalaau, o lona foliga e foliga mai o ni pu laiti laiti e tutu i luga o vae eseese. E pei o togalaau aina, o nei fugalaau matagofie e ese lanu ma eseese eseese. I lenei tusiga, o le a tatou talanoaina po o le a le ituaiga o togalaau o le logo o iai iina, auala e ola ai i le fale ma faʻaaoga i le mamanu.

Faamatalaga faʻamalosi

O logo e tumu (i le Latina Campanula glomerata) ei ai le isi igoa - o logo o ni malo. O lenei laau o le genus Bell ma le aiga o Kolokolchikovyh.

O le aiga o Kolokolchikov e aofia ai foi laau e pei o se telefoni lele, lobelia matagofie, campanula, pelelele logo, trachelium, ma platicodone.

E toʻatasi o latou mai le 20 i le 100 centimita le maualuga, e ufiufi i fulufulu siliva, o isi taimi e leai, e lanu-lanumeamata poʻo le mumu.

Lea aloese poʻo le faʻaʻeseʻesea. Fugalaau lanu violē, lanu moana, lanu violē poʻo le paʻepaʻe, e oʻo atu i le 3 inisi le uumi, e aoina i se faʻaogaina o le lauulu i luga o pito.

O logo e tumu i luga, o le a amata ona amata mai le amataga o le taumafanafana ma maeʻa i le afa muamua o Setema. O le aganuu e le o faigata ona tausia, faʻasao i meaola faalafua, e le o nofouta i le maualalo o le vevela ma e mafai ona faʻafeiloaʻi se le tumau o le susu.

O mea faʻamalolo o lenei fugalaau e lauiloa, o le mea lea i totonu o vailaʻau faʻaaoga e faʻaaogaina e avea o se anti-inflammatory, sosoʻo ma le gasegase mo ulu o le ulu, o le mumusu o le gutu ma le faai, faʻapea foʻi ma le leo leo.

Aoao pe faʻapefea ona faʻamaonia e le ulu o le ulu le faʻaoga o le periwinkle, catnip, herbal brahma, linden, ginger, bluebush, peppermint, herbort herb.

Tufatufaina ma nofoaga

I lalo o le natura masani, o nei fugalaau e totoina i soo se mea: i vaomatua fiafia, i le fanua ma fanua i totonu o vaovao. O vaega o nei fugalaau o le tele o teritori: mai le setete o Iran i Iapani, faʻapea foi Europa ma Amerika i Matu.

E te iloa? Fai mai le tala anamua a Rusia, o fugalaau o logo e foliga mai o se taunuuga o le tuufaatasia o pese a le avetaavale ma le pule o tamai logo i luga o solofanua o loo i totonu o taavale solofanua. O le siʻosiʻomaga o nuʻu na faʻasalalau ma nei leo, ma o mea na paʻu'ū ai chimesi i luga o le eleele, o nei fugalaau fugalaau ua tupu.

Fiafia ituaiga o campanula

E tele ituaiga o talofa o le logo e faʻafeiloaʻi e le aufaatoaga e faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, e eseese i latou i isi paolo eseese. I lalo ifo tatou te tuʻuina atu ai ni ituaiga o lenei fugalaau ma faamatala otooto o latou uiga eseese.

"Gnome" (Campanula glomerata "Dwarf").

O le laau e puupuu, 20 centimita le maualuga, faatasi ai ma le ogatotonu ma le fatu-foliga, laumei mati ua ufitia i le fluff. Mai i le aʻa e lafoaʻi le tele o faagasologa. O le logo o le "Gnome" e paʻuuli foliga fugalaau e pei o ni fugalaau, e faʻaputuina i faaputuga tetele.

O lenei ituaiga o le mea e ofo ai le taumalulu ma le le mautonu i tulaga tuputupu ae. E tatau ona faʻafeinuina naʻo le umi o le vevela. O le fugalaau e fiafia i le lime ma le faʻalavelave faʻasamaʻi.

O le faʻalavelaveina o faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai le "Master", "Kemira", "Sudarushka", "AgroMaster", "Plantafol", "Mortar", nitroammofoska, "Crystal".
"White" (Campanula glomerata "Alba").

O lenei fugalaau foi ei ai sina mea itiiti, 20-25 centimita. Fugalaau paʻepaʻe ma ni pedicels pupuu na aoina i le apical ma axillary capite inflorescences o le tusa ma le 20 fasi vaega. Pe a maeʻa le vaivai, o le a pauu ese le aʻa i le paʻu o lau o le basal.

Aʻo leʻi oʻo i le oti tuai, o le tele o mea fou e aliali mai, ma o le a tupu pea lau fugalaau seia oʻo i le tautoulu. O nei logo e mafai ona malosi malosi e fuga mai nai lo le mafai ona malemo le totoina o isi fugalaau.

Laʻau e fiafia i se nofoaga o loʻo tele ai le la, ma o le palapala mo i latou e tatau ona fai sina mea manogi, moli ma faʻamaʻaina i le humus ma le lime. Paʻe papaʻe e foliga lelei i fefaʻatauaʻiga, i fugalaau ma aluga ata.

Carolina (Campanula glomerata Caroline).

O lenei fugalaau o le a sili atu le umi atu nai lo uso e toʻalua na muamua atu, ma e maualuga i le 30 i le 60 senitimita, faʻatasi ai ma laʻau ma lau. O laulaau ei ai se foliga o le ovate-oblong poo le ovate-lanceolate, ma ni nifo i ona pito, i luga o le au e faatulaga lelei i itu uma e lua.

O fugalaau e mafai ona lanu violē poʻo le lanumoana, e lua senitimita le lautele, e faia i apical axillary capitate inflorescences e oʻo atu i le 20 fasi vaega.

O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Iulai mo le 35 aso ile matala ma le la. Bells "Carolina" e tatau ona vaʻavaʻa, susulu ma faʻamafanafana. E masani lava ona totōina i latou i totonu o faʻafefe, poʻo le totoina i vaega, faʻapea foʻi ma le tipi.

Blue (Campanula glomerata "Blue").

O le maualuga o nei logo e mai le 30 i le 60 senitimita. O loʻo i ai i luga o laʻau, e leai ni laʻau, pe lau mai fafo, ma o loʻo tupu ai laʻau lamolemole ma gallica. E pei o le talo, e lua-centimita fugalaau lanumoana lanu uliuli, i pito i luga o togitogi o loʻo tuʻuina atu i ni mea e oʻo i le 6 inisi le umi, i le foliga o se polo.

O le logo lanumoana e fuga mai ia Iuni ma fuga mo le lua masina. E fiafia o ia i faʻamalamalama lelei, taliaina ma le faʻafefe. O le eleele e tatau ona le faʻaituau, faʻaleleia ma faʻafefe. E le mafai e le laau ona faapaleni eleele laugatasi. I le taumalulu, e faigata, i le faʻatupulaia o tulaga ma i le palapala - leai se faitioga.

"Bellefleur Blue", blue (Campanula glomerata "Bellefleur blue") ma le "Bellefleur vayt", papaʻe (Campanula glomerata "Bellefleur white").

O nei lanu eseese e lua o le tasi ituaiga o logo o loʻo tumu i le papaʻe ma le lanumoana lanumoana. O ogalaau e mai i le 20 i le 25 centimetimita maualuga, faʻavae, leai ni laulu po o fulufulu lauulu. I luga o togitogi o pepa o loʻo i luga o le pepa ma se laumolemole lamolemole.

O fugalaau o loʻo faʻatulagaina i le tulaga o le faʻaogaina o mea. Vaitaimi - mai ia Iuni ia Aokuso. O le togi - le malulu, e talafeagai mo le faimalaga i totonu o koneteina poʻo fugalaau i le 3 lita.

E te iloa? O le uluai logo o le ekalesia na lafo mai i apamemea i le 1500 i le itumalo o Campania, i Italia. E tusa ai ma le tala, o le epikopo i le lotoifale o Paulinius, sa savali faataamilo i lona nuu, na tosina atu i le logo o loo tutupu i soo se mea. Ma na foliga mai foi ia te ia, a agi le matagi, sa latou feosofi ma faia se moli malu. Ina ua uma lena, na ia faatonuina e faia le fugalaau muamua-fugalaau.

Blue po o le muaʻi lanu blue "Superba" (Campanula glomerata "Superba").

Faʻailoaina mai i le 40 i le 60 centimita le maualuga, faʻamalamalama, lanu moana lanu violē e oʻo i le 2.5 cm, ma faʻataunuʻuina ai faʻalavelave. Lea lanu lanumeamata, lamolemole, elliptical, fai laʻititi i lalo ifo. O le vaitau vavalalata o Iulai-Aukuso.

Fuga e tele ma umi. Faʻasusu. E fiafia tele le laau i vaega uma o le moega o le moega, ma le malulu. O le eleele e manaomia ai le tamaoaiga, le faaituau poʻo le pisia, ma le suavai lelei ma le susu.

O logo o lenei ituaiga e foliga lelei i rockeries, i luga o le vao o Moorish, i le rabatkah, faapea foi i le tulaga o pa puipui. Ona o le lanu lanumoana lanu moana latou te foliga matagofie i rosaries.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Ona o le mea moni, o ituaiga eseese uma o le logo ogatotonu e matua teuteuina, e faʻaaogaina ma le fiafia i le faʻasologa o le laufanua i togalaau, faapea foi i paka ma sikuea i le taulaga.

O logo e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se mea na fefiloi, aua e mafai ona latou aumaia ni paʻu o le agaalofa ma le faigofie i totonu o soo se tuufaatasiga ma a latou fugalaau fiafia.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • ituaiga eletise, e pei o le "Carolina", "Blue", "Superba", e sili atu ona toto i totonu o le vaega pito sili ona taua o le moega o moega po o le moe, o le a foliga matagofie foi i lalo o le pupu o laau;
  • o logo e laiti (Belle Blut, Belfleur White, ma isi) e mafai ona faʻaaogaina i vaega faʻavae, i le tulaga o tuaoi, tuʻu i luga o le papa papaʻe ma i totonu o vao o roses;
  • e oo lava i tulimanu pito mamao o le togalaau e mafai ona teuteuina i laau uumi, e fatuina ai le gaogao o le fasi fanua. O le a sili atu ona lelei le vaʻavaʻai i se tuufaatasiga o logo o lanu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paauli;
  • E mafai ona teuteuina ia mauga maumaʻe ma papa papa i meaʻai maualalo, o mea e ese ai le lanumoana, lanu paʻepaʻe, lanu violē ma le lanu uliuli i tua o maa teuteu o le a faatupuina ai se lagona matagofie;
  • i le ata o le togalaau togalaau po o le paka, o le logo e fetaui lelei ma isi "tuaoi": stonecrop, Veronica, Zelenchuk, yasnotkoy, daisies, pansies, nivyanik ma cereals.

E taua! Manatua o logo e totoina i totonu o le puipui o le togalaau o le ai ai fugalaau tetele, ae o le a totogo le laau i sina taimi mulimuli ane.

Tuputupu ae i le fale

Pe a faʻatupulaʻia se logo i le fale, e leai se mea faigata, aua o lenei fugalaau e le lelei ma e mafai ona faʻafetaui i soo se tulaga o le olaga. E taua tele le manatuaina o nei laʻau tele, o la latou vavalo umi ma foliga teuteu i le taimi atoa mafanafana e faʻalagolago i le fausiaina o tulaga lelei mo le aganuu.

O le mea lea, afai e te vaʻavaʻai i togafiti uma o logo i luga o le fale, e mafai ona ausia ni taunuʻuga lelei. E le gata i lea, o le a tatou talanoa e uiga i nei mea faʻaʻoleʻole.

Tuutuuga o le taofia

E pei ona matou fai mai, o tulaga mo le faʻatupulaia o togalaau aina e le faigata.

E taua tele le matauina o nei faiga:

  • logo e sili ona lelei e ola ai i le mea e matala ai, laufanua lafulemu po o ni vaega malulu paʻu;
  • E mafai ona toto fugalaau e le gata i luga o se moega, ae i totonu foi o pusa palasitika po o vases o le 1 i le 3 lita;
  • o nei fugalaau e fiafia e ola lelei, o lea e manaʻomia ai ona totoina i se mamao mamao mai le tasi ma le isi (o le mamao o le a faailoa atu i lalo);
  • afai ua ola malosi le laau, ona tatau ai lea i le 4 tausaga e tatau ai ona vaeluaina le vao i totonu o le delenki ma totō mea totō, ma matau le mamao talafeagai i le va o laau;
  • i le eria o le a e faʻatupuina ai logo, e le tatau ona i ai se suavai leaga. O lenei aganuu e le fiafia i le tele o le palapala, o le mea lea e le fetaui lelei ia nofoaga valevalenoa;
  • laau e le fiafia i le i ai o vao leaga, o lea e taua ai le veleina ma veleina le palapala;
  • afai e te aveesea fugalaau fugalaau ua mou ese mai logo i le taimi, e mafai ona e faaumiumi le taimi matagofie ma le vaitau;
  • o le aganuu e faʻasao i gutu malulu, ma o le mea lea e le manaʻomia ai se malutaga i le taumalulu.

Sola ma le faʻapala

O le tuufaatasiga o logo o le eleele e leai se mea e sili ona faigata, ina ia latou ola i luga o soo se palapala.

Ae o loo i ai le tele o tulafono faavae:

  • E sili atu le lelei o laʻau papaʻu pe vaivai foi mo le totoina o fua;
  • e le mafai ona totōina ni fugalaau i eleele palapala ma vavalalata vai, pe a oʻo i le taumalulu, e ono afaina ai laau toto;
  • o le a tupu lelei le logo ma atiina ae foi luga o eleele palapala;
  • afai ei ai sou mamafa eleʻele uliuli i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona faʻamamaina i le humus ma le oneone. Afai e vaivai le palapala, ona faaopoopo lea o le eleele ma le fugalaau.

Ia tatou talanoa saʻo e uiga i fomaʻi e talafeagai mo le tutupu o logo:

  • o lau fugalaau o le a tali lelei atoatoa i le faʻaofiina o le moa fasia ma superphosphate i le palapala;
  • e le fautuaina le aumaia o le manulele fou ma le peat i totonu o le palapala mo laau toto, aua e lamatia ai i latou i maʻi mama;
  • afai o le eleele i lau eria e lafulemu, e lava i nisi taimi e faʻaopopo i ai le fafie laupapa. O lenei fautuaga e fetaui lelei mo le eleele e maua ai le gaʻo eleʻele;
  • e tatau ai ona faʻafefeteina le eleele ile faavae o le: e leai se sili atu i le 5-10 g minerale fertilizers i mita taʻitasi;
  • Laei pito i luga o se laau e tatau ona faia faatolu i le vaitau: aʻo lei amataina le fuga, i le vaitau o le fuga ma mulimuli ane.

E taua! Aua neʻi faʻafefeina i le eleele faʻafefeteina mo logo, ina ia le maua ai se tuputupu ae malosi o laʻau, e ono aʻafia ai o latou fugalaau.

Lafoa ma le susu

Mo logo, o se le tumau le maua o le susu e le matautia, o le mea autu o le manatuaina e le mafai ona faʻavaivaia laau e faʻauʻu umi. E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, e pei o le palapala ile malo.

Tofiga

E lua ala e fafagaina ai lenei laau toto:

  • fatu;
  • vegetatively.

Vaʻavaʻai i nei metotia uma e lua.

Fatu

Mo le totoina o logo logo o loʻo i ai manaoga nei:

  • e talafeagai le aoina o mea totō i le taimi lava e maeʻa ai le taʻavale, luluina fatu mai ia mea ma puipuia ai i latou mai le faʻasao solo;
  • o fatu e tatau ona totoina i le amataga o le tautotogo i totonu o se faleafa poʻo se avanoa matala i le mafanafana o le tau (faʻalagolago i tulaga o le tau) - Me, Iuni, Iulai, Aokuso.

O le taimi lenei o le totoina o fatu:

  1. Fufulu i luga le palapala.
  2. Fuʻu fasi pati papaʻu i se mamao o le itiiti ifo i le 15-20 cm mai le isi.
  3. O pu taitasi e tatau ona faʻafeinu.
  4. Faʻatoʻa fatu i le loloto o le 5 cm.
  5. Faʻafiafia le eleele ile lua ma toe sasaa.

Afai e te lūlūina fatu i totonu o se nofoaga manaia, ona maeʻa lea o le lua vaiaso, o le a tupu aʻe logo, ma afai i totonu o le paolo, ona toe alu lea i se isi vaiaso. E ui lava e masani ona lelei le totoina o fatu, e mafai e fugalaau laiti ona fuga na o le vaitau e sosoo ai.

E taua! Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le totoina o fatu ma maua mai ai se fugalaau tutusa, e faaopoopoina le oneone mago i fatu.

Vegetative

O le faʻavaveina o le faʻauluina o lanu moana, o le vegetative, lea e vaevaeina ai se vaomatua e 3-4-tausaga i ni vaega eseese. E i ai se isi auala - suluina. O lenei o le a tatou faʻamatalaina eseese auala eseese.

O le vaevaega i vaega e pei ona taʻua i lalo:

  1. I le amataga o Me po o le sefulu tausaga mulimuli o Aokuso (o le amataga ma le faaiuga o le vaitau tuputupu ae) e tatau ona eli ese vao vao.
  2. Mo le faʻaitiitia o le suavai ma faʻaleleia le aʻafia o laau totō taʻitasi i le lumanaʻi i laau vavalaʻau, e tatau ona vavae ese uma aʻa.
  3. Vaevae le rhizomes i ni vaega.
  4. Le fuaina o le delenki e mafua mai i vaieli saunia, e aunoa ma le tatau ona eliina laau i le eleele.
  5. Vai le mea totō.
  6. Afai e te manaʻo e vaelua le vao i vaega laiti, ona e le totoina lea i luga o le eleele, ae i totonu o pusa mo le tuputupu aʻe i le tele o le manaʻo.

O le tipiina e faia pei o lenei:

  1. Otioti mai lala o lala o le fatu o le 3 cm, o lea e tofu i latou ma le 1-2 laʻau.
  2. Misa momotu mo le 30 minute.
  3. Faʻamumu i le suasisi o le perlite poʻo le faʻafefiloi o le oneone ma faʻasolosolo se ipu tele-cell mo mea e toto ai.
  4. Totoina o togalaau e 3 laau totő ile puʻu.
  5. Suavai i laau toto ma se vaivaiga vaivai o le pati. E le tatau ona masani le faʻasaga, aua o le eleele eleʻele e lelei ona puipuia i lalo ole polyethylene, ma faʻaleleia - taimi faʻapitoa. O le aʻa o le seleselega ua atoatoa ona fausia i le 20 aso.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

E toetoe lava o ituaiga uma o le logo e masani ai i le taumalulu-faigata, ao tumau pea le maualalo o le vevela e oʻo ifo i le 40 tikeri. I le tele o latitu i saute, o laau mo le taumalulu e le mafai ona ufiufi.

Afai i totonu o lau eria o vailaau e vevela, o le taimi lea i le tautoulu, ina ia puipuia fugalaau mai le maalili, o le vao e tipiina i le aʻa e mafai ona sasaa i lau vevela po o peʻa, ma e mafai foi ona e ufiufi i laulaau.

O faigata faigata i le tuputupu ae

O faigata faapitoa i le tutupu aʻe o nei fugalaau e le o matauina. I le faaopoopo atu i manaoga o loʻo i luga mo faʻamalamalamaga, faʻamamaina ma le vevela o tulafono, o nei laau toto e manaʻomia le veleina masani, vaʻaia o le palapala, faʻapea foi ma le vave aveeseina o le mama.

O le isi mea e tatau ona e gauai i ai pe a tupu aʻe lenei fualaau o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

E mafai ona fai mai o le logo o le logo e teteʻe i faʻamaʻi ma iniseti leaga.

Ae afai o laau toto e tutupu mo se taimi umi i le nofoaga e tasi i lau togalaau, ona i ai lea o se taufaamatau o na faamai e pei o:

  • fusarium - afaina o laau toto e mafua mai i fua o le ituaiga Fusarium. O le faʻapogai o siama e aafia ai eleele ma fatu. I lenei faʻamaʻi, o le aʻa aʻa ma aʻa lava e pala. O siama e avea ma enaena, o le mea e amata ona vevela, o laulaau e amata ona liu samasama, mulimuli ane ua mate le laau. Fusarium control method - togafitiga o fualaʻau vavalaʻau ma fuluʻi fua o loʻo i ai azoles, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fundazole";
  • pala, poʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe - o nei mea e taʻitaʻia ai, fugalaau fugalaau papaʻe, laʻau ma lau. O le faʻapogai o siama o le eleele eleelea. O fua e faʻafetaia ai le faʻamaʻi o le matauina o le fua o le seleselega, eliina le palapala i le tautoulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi;
  • botrytiosis, poʻo le lauulu e pala - microscopic botrytis mushrooms. Faailoga o le toilalo - o laulaau o laau totõ ua ufitia uma lava i ni mea e maua ai ni meaʻai o le silo. E mafai ona faʻaleleia se togafitiga i aso uma e 14 faatasi ai ma le faʻafefiloi o le 2 g o le copper sulphate ma le 20 g o le suauu lanumeamata (iniseti i meaola faalafua). O le faʻaaogaina o le 1.5% Bordeaux o le a aoga.

E i ai foi ia fili o logo e pei o iniseti leaga:

  • 'anufe laʻau' ai;
  • vaʻavave mite;
  • tosoina penny;
  • slugs

Mai pest taitasi o loʻo i ai ni mea iniseti e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.

I le faaputuputuina o luga, matou te faamamafa atu afai e te mulimuli i fua faigofie uma mo le totoina, tausia ma puipuia faʻamaʻi i logo totoso, o nei laau e le lelei tele e lelei mo e fiafia i fualaau aina e leai ni taimi e tausia ai la latou togalaau.