Laʻau

Auala e fai ai se esite laupapa i se fale o le atunuʻu poʻo se fafie: aʻoaʻoga taʻitasi taʻitasi

O se fale i totonu o le atunuʻu e mafai ona tasi le tala poʻo le 2-3 fola - o le tele o mea e fuafuaina e le tulaga tau tupe a tagata e ona. E masani lava, afai e lava le tupe, e fiafia tagata e fausia se fale e lua-fausaga - o loʻo i ai le nofoaga e sili atu ona aoga, ma e sili atu le avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi e pei o se fale e tasi poʻo se mea e sili atu. O le fausiaina o soʻo se lua-fale fale e le faia e aunoa ma se ala savali. O Wood o se tasi o mea sili ona talafeagai mo lona gaosia. O se faasitepu e faia i laupapa e talafeagai mo soʻo se totonu ma o le a avea ma ona teuteuga. O ala laupapa vavao mo se fale mafanafana i aso nei e mafai ona faʻatonuina i kamupani faʻapitoa poʻo le faia tutoatasi.

Ituaiga ituaiga o ala faasitepu

O ituaiga autu o faasitepu, o le mea moni, savavali ma liliu. O faasitepu faasitepu o le fausiaina o fausaga, e sili atu ona faigofie ona faʻapotopoto, ae latou te maua le tele o avanoa, o lea o lenei filifiliga e sili atu ona talafeagai mo se fale tele.

Malaga i luga o le faasitepu ma mea e oso ai ma mea matagofie e faia i laupapa, manoa ma uamea. Faʻaauau le faʻaaogaina o mea laiti, o le leai o se totogi e faʻaaogaina ai se faʻaoga. O le potu tele o le fogafale muamua e vateatea, o le faʻaogaina o le vaalele e talafeagai lelei iinei

O le faasitepu vaʻavaʻa e faʻatusatusa, e mafai ona i ai le tui ma le savali. O le faʻaaogaina o se apefai faʻavavevave e lavea ai le avanoa, aemaise lava le faaseeina o fausaga, ae o le mea e itiiti ifo, o latou lava e le faigofie ona faia.

O sikoa vavave e sili atu ona sili atu nai lo le savaliga, e pei o se maualuga i totonu lava ia o le auʻau tutotonu o totonu, ae mo lona gaosiga e tatau ona faatosina tagata tomai faapitoa

O vaega autu o le fausiaina o le faasitepu

Vaega # 1 - Filifilia o le Mea Tatau Mea

Galuega amata i le faia o faasitepu muamua ma le filifilia o mea faitino. Pine, talofa, birch, uʻamea, oak - ituaiga laau e aupito sili ona talafeagai mo lenei mea - e foliga matagofie i totonu ma e umi ona faʻaaogaina. O le uʻamea maualuga o le oak o le taugata ma le umi, ae o pine o se mea e le taugofie ma ni uiga lelei.

Vaega # 2 - faia faʻataʻitaʻiga ma tusi ata

Aʻo leʻi amata ona e mamanu, o le ae manaʻomia le faʻatusatusa o le maualuga o le faasitepu ma faia lana ata tusi. Mo le fale, e mafai ona e faia se sikuea uʻamea faʻatasi ai ma mea e oso ai, o paʻu ma nofoaafi. O le a tatou mafaufau pe faʻapefea ona fausia se faasitepu e aunoa ma se suiga ma se laasaga e tasi e savali ai.

Muamua e tatau ona e saunia se nofoaga mo le faʻatulagaga. Afai e te tuulafoaʻia lenei taimi, e le mafai ona faʻapipiʻi lelei le alavaʻa, faatasi ai ma le taimi, o le a foliga mai, o vaeluaga. O aʻafiaga i luga o le fola ma puipui e mafua ai le tufatufa atu o le totogi le saʻo, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le fausaga.

O le malamalama i tulafono faʻavae e talafeagai e faia ai faʻatatau tatauga. O le maualuga o le maualuga o le savaliga o le 45 tikeri, ae afai e le lava le avanoa, e mafai ona faaitiitia i le 30-40 tikeri.

O le polokalame o le fausiaina o se ala savali savali laupapa faatasi ai ma osofaʻiga. O se mamanu faigofie e mafai ona faʻaaoga i totonu o le fale ma luga o le auala i le taimi o le fausiaina o le faapaologa

Ona e manaʻomia lea e fuafua le umi o le faasitepu. O iinei e tatau ona e manatua le aʻoga aʻoga o geometry. O le fua mo le faʻatulagaina o le faʻaoga o se tafatolu tafatafa o le a fesoasoani ia te oe: c = √ (a2 + b2). A o - o le umi o le pito i lalo, ma - o le maualuga mai le fola i le fogafale lona lua, b - le mamao i le va o le nofoaga o loʻo fuafua e tuʻu ai le laasaga muamua i le faailoga o le fogafale lona lua, lea o le a tatau ona faʻatino i le fola.

Faʻalagolago i le maualuga ma le faʻaleleia totonu o le fale, o le faasitepu e mafai ona tasi le savaliga poʻo le lua-savaliga. O le maualuga o le oso e 290 mm. O le lautele o laasaga e le sili atu ma le 25 cm, 3 cm e alu i le ala. Afai e maualuga laasaga, pe o le numera o laasaga i le savaliga e sili atu i le 18, e mafai ona e faia se tamai fausaga (700 / 1000mm). O le lautele o le savaliga e le tatau ona itiiti ifo ma le 80cm, e tatau lava ona tatau ona mita.

E tusa ai ma tulaga faʻatulagaina, o le maualuga o le faʻavavega e mai le 90 cm i le mita. O le a sili atu ona faigofie le galue pe afai e te faʻaalia uma faʻatusatusaga talafeagai i luga o le ata o le ala savali i le lumanai.

Vaega # 3 - sauniuniga o meafaigaluega ma le faʻatulagaga o galuega

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia mo le galuega: o le mita, penitala mo le makaina, se samala, sikuea mo le faʻamaonia, o se hacksaw, laupapa mo laasaga, oso, paʻu, fao, fao, se nofoaafi mo nofoaafi ma paʻu.

I le taimi muamua, e faia ni laupepa. Matou te fuaina le pito o le faʻaoga i luga o le fola mai le pito i lalo o le laupapa, tusi se laina laina. Mai le laina ma se sikuea sikuea le lautele ma le maualuga mo laasaga taʻitasi i le pito i luga, ona fua lea o le laina o le faʻafesoʻotaʻi i le vaega lona lua. I le auala lava e tasi, tatou te makaina ai le laupapa lona lua. Na matou tipi ese le mamanu i se hacksaw, faʻapipiʻi i le nofoaga tonu ma le fesoasoani a sikisa.

O le isi laasaga o le vaʻaia ma le faʻasili atu o risers i le faʻavae. E tatau ona latou fetaui lelei e aunoa ma ni faʻasesega, lelei atoatoa. A maeʻa le faʻavae, e mafai ona faʻatulaga ni laasaga.

Laasaga e mafai ona faia mai se laupapa mautu pe faʻaaoga foi ni laupapa vaiti e 15 cm le lautele. O le mea e te filifilia o lau pisinisi, ae o le laau e tatau ona taofi mausali, tusa lava. O komiti e faʻapipiʻi ma sikilima ma fao

Laasaga # 4 (filifiliga) - le masini o falelima ma puipui

O le taualuga o se vaega taua o soo se faasitepu, latou te saogalemu saogalemu ma agai i luga, ma faia se galuega teuteu, faaopoopo le atoatoa i le tulaga faasitepu. O se filifiliga faigofie lea o le a foliga lelei o se fafie e faia i laupapa. Na matou vavaeina mita mita. E lua ni palota o le a avea ma tuusao tuusao, o le isi e tatau ona faatoʻaina ma faapuupuu e le 5-10 cm i le maualuga o le 45 tikeri. O lagolago i le itu e tuʻituʻi i laasaga; O se paʻu ua tuʻuina i luga, ma faʻaalia le galuega o se lima.

Vaaia o alavai mo fale o le tau mafanafana: 1 - savavali faatasi ma le oso, 2 - e aunoa ma le lamatia, 3 - fausia o rotation, 4 - uila laupapa laupapa, 5 - sikuea vavalalata i luga o le laupapa ma le uamea, 6 - sikuea sikuea ma laasaga i luga o le pou lagolago

Afai e te manaʻo e faia se uluaʻi avega maualuga, e mafai ona faia le mea faʻapipiʻi i se isi mea - faʻafeiloaʻi le faʻamalosi, uʻamea poʻo le tioata folasia i le ala laupapa. O faʻamatalaga ua vaneina o le a maua ai foi se foliga manaia i le faasitepu.

Faʻasolo i luga luga o le ala savali e faia i laupapa ma uamea. O le uʻamea ma le uʻamea e faʻafefiloi lelei i laasaga laupapa

Malaga i luga o faasitepu ma se tamai fausaga. O le a faigofie le 'upega tafaʻilagi i le tele o laasaga. O se faasitepu e aunoa ma se taotoga masani e sili atu ona faigofie. O le mamanu foliga foliga matagofie e ui lava i lona faigofie

E mafai ona leai se paʻu i luga o le ala savali, ae o lenei filifiliga e le masani - e matautia tele mo tamaiti ona savavali i luga o ia faasitepu ma ave mea mamafa.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia se faasitepu e aunoa ma se paʻu - mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o lenei pusa uʻamea, o loʻo faʻaogaina ai lalo o le sikuea mo pisinisi - i se ituaiga o laei e mafai ona e tuʻuina ipu ma isi mea laiti, ma o le mamanu atoa o foliga lelei

O se ala sao faigofie pe afai e te mulimuli i lenei faʻatonuga. Ua saunia le mamanu, ma afai e te varnia, filifili ma le atamai le mea teuteu, ona foliga manaia ma matagofie, e ui lava i lona faigofie.