Horseradish

E faʻafefea ona kuka ni meaʻai mo le taumalulu i le fale

O le tele o ipu o le a faʻamamaina i se saulaʻau manogi, lea, faafetai i se tasi o ona mea, ua faaigoaina o le "crap". I le olaga i aso faisoo, latou te iloa pea o ia o se tagata e faʻafefe, se faioloa solofanua, fagogo se mata, se Siberia adjika, se pusi, ma se meaʻai. Ae e tusa lava po o a igoa na taumafai ai tagata e taʻu atu le matuitui o le vevela, o lona tuufaatasiga ma le tofo na tumau pea e le suia.

E le gata i lea, i ni vaega laiti, o lenei paluga e fesoasoani i le tino e tau faasaga i microhome pathogenic, faʻaitiitia le maualuga o le toto toto ma fufulu vaʻa toto mai pusi faʻaputu. E faigofie le saunia o se mea manogi talafeagai ma suamalie, e tusa lava pe leai se kuka.

Hrenovina e aunoa ma le kuka i le fale

I le taumalulu, o lenei faʻaopoopoga o fualaau faisua e aoga mo ipu o manu fasi ma soo se itu ipu. O nisi gourmets na o le sima i luga o falaoa. O le mea e taua o mea uma e tatau ai mo le kukaina o lenei mea manogi o loʻo i totonu o umukuka uma. O lea, matou te faagasolo.

E te iloa? O le aga masani e faʻatau ai le horseradish i meaʻai e afua mai ile IX senituri. Ma i aso nei o loʻo galulue le Iapani e faia se toso fulipulu e faʻavae i luga o aʻa o le vine. Na latou iloa o mea o iai i totonu o le oloa e faʻamalosia ai le nifo nifo ma e le faatagaina faʻamaʻi e faʻateleina. Naʻo le toe foʻi mai o le mea fou fou o le manogi lea, e le o se mea masani o se mea faʻamalosi, lea e le mafai ona faʻasalaina.

Lisi o oloa

Muamua tatou te manaʻomia:

  • aʻa toto - 50 g;
  • chives garlic - 50 g;
  • tomato fou - 1 kg;
  • masima - 1 sipuni;
  • suka - 1 tsp.

Vaega o le filifiliga o vaega

O le faʻavaega o le faʻalanuga o se faʻafefiloi o vevela eleele ma horseradish. Ina ia faʻaleleia lona tofo, o se aganuʻu le faʻaaogaina i fualaau mumu mumu po o lanumeamata.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina - e le taliaina e eseese ituaiga tamato.

Matou te fautuaina e te faitau pe o le a le mea o le olive e aoga mo, pe faʻafefea ona faʻavevela ma saunia le galala mo le taumalulu.

Afai e manaʻo ai, o le paluga e mafai ona avea ma pepa e tofo ai. O le uiga o le tele o tamato e mafai ona fesuisuiaʻi le maoaʻe o le ipu: faʻasolosolo tamato taʻitasi le tofo malosi.

Manatua mea patino o le vaega autū o le sau - horseradish. Ina ia aua le maligi loimata aʻo faagasolo le togafitiga o le faamama, tatala faamalama ma faitotoa i le umukuka. Afai e mafai, o lenei faiga e sili ona faʻaaoga i le auala.

Manatua e puipui ou lima mai le susunuina o le suavai ma totini lima latex.

Faʻataʻitaʻiga ile faʻaipoipo e faʻalogo i le mea moni o mea uma e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona sau mai le togalaau.

E le taliaina le faʻaaogaina o faleoloa o le horseradish, ona o lona fatuga o loʻo i ai le tele o faʻatoʻaga, o le sili ona mama o le vineka.

Mafaufau i lena mea, e tusa lava pe e te mulimulitai i le fua, e le mafai ona e faia se sauniuniga matagofie i fale. O isi mea eleelea o le a faaleagaina ai lona tofo.

E taua! O le tofo faapitoa o le horseradish e mafua mai i le i ai o le sola o le alumini i totonu o le aʻa. I ni vaega laiti, e matua leai lava se afaina, e aoga tele mo le faʻaosofiaina o malosiaga faʻaletonu ma le faateleina o le fia 'ai, ae faʻatasi ai ma le maualuga, atonu e maualuga le ogaoga i totonu.

Mea e faʻaaogaina i le masini ma mea faigaluega

I le faagasologa o le kuka e le tatau ona faia se mea e le tatau ai i luga o le umukuka e saili ai le mea e talafeagai ai, e sili atu le vave saunia o mea uma e te manaʻomia.

O le a e manaʻomia:

  • laupapa laupapa laupapa;
  • pesini;
  • umuku kuki;
  • suauu toto;
  • 2 ipu vai tioata;
  • pepa solo pepa;
  • sipuni tele;
  • teaspoon;
  • sipuni laupapa mo le fagua;
  • mulumulu ma vaʻa faʻasalaina faʻatasi ai ma faʻavaa.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga Fafaga

E leai se sili atu i le 10 minute le gaogaina o le kuka. Mai le faʻalauiloaina o le tele o oloa o loʻo e maua ai le 2-lita-lita ipu o mea manogi.

E sili ona lelei le sasaaina i totonu o koniteina laiti, talu ai ona o le taumafa o le taumafataga o le a laiti. Amata le kuka!

  1. Fufulu mama ma paʻu aʻa. Afai e manaʻo ai, e faʻafefe ai lona paʻu, tuʻu le mea oona i totonu o se pesini ma faʻasaina i le vai inu. A maeʻa lenei - aveese le tuila ma tuʻu se solo pepa e faʻamago.
  2. Taʻu le kele.
  3. Otioti le aʻa o le horseradish i le 2-3 cm lautele lautele.
  4. Faʻafefiloi le kākalo ma le horseradish i totonu o se ipu tioata. Toto mea uma seʻia oʻo ina lamolemole.
  5. Fufuluina ma faʻamamago tamato e ala i le tipiina o le malosi i totonu lea e tupu aʻe ai le pito i lalo o le va. Otioti taʻitasi i le 4 fasi pepa.
  6. Faʻasese le mea faʻapipiʻi i se pusa mama.
  7. Faʻafefiloi le kusi kalapu matala ma le mea o le tamato ma faʻaosooso.
  8. Faʻaopopo le masima, suka, faʻafefiloi lelei.
  9. Faʻaavanoa mo se itula e faʻafefiloi ai le paluga ma le okesene mai fafo.
  10. Liligi i totonu o pusa oloa ma faamau.

E taua! E le fautuaina e le au faʻailoaina le fafagaina o le sau o sau sauga fou. E manaʻomia lona tuʻuina i luga o le pusaaisa. nai aso. Na o le taimi lena o le ae iloa ai le tofo moni o le Siberia adzhika.

Vitio: auala e kuka ai fucking

Auala e teuina ai le mea faigaluega

I le fale, o le nofoaga sili e kuka ai mea manogi o se pusaaisa poʻo se pu. E taua tele le faamaufaʻailogaina o le fagu. Mo le umi o le teuina, o le pusi e le puipuia pe faʻamaʻi.

I le avea ai ma tagata tausi i lenei tuufaatasiga, o le kalani ma le horseradish. O le mea lea, mafaufau: o le tele o nei vaega - o le umi o le a tu ai lau ipu.

Aua e te manatu o le garlic ma le horseradish e matua faʻaaogaina le faʻaleagaina i le mea faigaluega. E i ai tulaga pe a oʻo i luga o faletupe, e umi se taimi latou te le mautonu ai i le fogafale i lalo, ua paʻu i luga. O nisi o kuka mo le toe inisiuaina, e faʻaitiitia ai lenei taimi le lelei, faʻafefiloi le saula ma ao lei sasaaina, faaopoopo le 1 teaspoon o le vailaʻau vailaʻau (9%) i mea e aofia ai.

E taua! Afai ua e togi i le garlic ma le horseradish, e mafai ona e faasaoina le paluga pāpā ma se apu mama o le ituaiga Antonovka. O lenei togafiti o le a aveesea ai le soona sili atu ma avatu ai le saumalie se faʻamatalaga patino i le tofo.

Ae o ia gaoioiga e le manaomia. Hrenovina, lea e leʻo saunia ai le kuka, faʻamaonia lelei.

Afai e te siaki le fusi o le tapuni, o le saumalie o le a taofia ai le taumalulu atoa i totonu o le pusaaisa ma le saogalemu.

Faʻapitoa o le talosaga: faʻatasi ai ma mea e tuʻu ai le mimiti ile laulau

Khrododer o se meaʻai vevela lea e mauaʻa i tu ma aga a Rusia. Faatasi ai, soo se meaʻai e matua manaia, sei vagana ai suamalie. E toʻatele e faʻaopopo sina vaega o mea manogi vevela i soups ma borscht. O le tele lava o taimi, o le saumalie e masani i mea vevela vevela ma malulu. E lelei le kuka, falai pe tao tao, pateta, aspic, pancakes, fugalaʻau, meaʻai, kopa ma 'ie manogi.

O le faʻafefefe, meaʻai, manty, uʻamea ma meaʻai ua tunu e avea ma mea sili atu.

E le gata i lea, o le ipu e sili ona lelei e pei o se laʻau fiafia ma le faʻafefe.

Mai i le horseradish e mafai foi ona saunia le tincture - hrenovuhu.

E mafai ona kuka ai sasameta e aunoa ma ni tamato

Talu ai e le fiafia mea tomua i mea uma lava, i totonu o le 'au fai meaʻai e masani lava ona talanoaina le eseesega o le vevela i lona tino mama, o lona uiga, mai le kalakeke ma le horseradish.

E na o le tepa muamua lava e foliga mai o se paʻu manogi o le ofoina atu e le tagata lava ia e le mafai. O le mea moni, e tele naua meaʻai suamalie e faʻanoanoa i totonu o le fale e aunoa ma le auai o tamato. Mafaufau i le lomiga masani.

E mafai ona e faia ni sauniuniga eseese mai tamato: tamato ma tumutumu carrot, tamato i le tilo, pulu, fai tomato mamago, sua tomato, saunia se salati i kukama, saunia tomato i totonu o lau lava suamalie pe faia le jam mai fualaau lanumeamata.

O le a le mea e manaʻomia

Mo le kukaina, o le a tatou manaʻomia na oloa:

  • fua o le horseradish fou - 1 kg;
  • pipi fou - 0.5 kilokalama;
  • suka - 100 g;
  • masima - 1 sipuni;
  • Lisi vailaau (9%) - 200 ml.

Mai i mea umukuka e aoina mai:

  • laupapa tipi;
  • umuku kuki;
  • suauu toto;
  • vaʻa loloto;
  • pesini tetele;
  • sipuni tele;
  • pepa solo pepa;
  • 2 mulumulu ma vaʻa lita lita ma faʻavaa;
  • solo ie;
  • se ipu.

E te iloa? O le fomaʻi o Dr. V. Laskin e talitonu o le aʻa o le horseradish e mafai ona laveaʻi se tagata mai le kanesa o le tino. I lona manatu, ua lava lea mo faamoemoega tau faʻamalositino i aso uma mo le 3 minute e faʻafefe ai le faʻasaoina o le oloa o le eleele.

Faiga fai togafitiga

A oʻo i luma o oe i totonu o mea totino uma o loʻo manaʻomia, e mafai ona e galue:

  1. Fufuluina le aʻa o le horseradish ma solo ese. Ona, pei o le fua muamua, tuʻu i totonu o se pesini ma faʻafefiloi i vai inu (ina ia ufitia atoa ai le vai). Afai e te le manaʻo e faʻaitiitia le maoaʻe o le ipu, faʻatumu aʻa i le vai malulu mo le 7-10 minute. I le taimi lea, o le a ia toe faʻafoʻisia lona faʻasalaga muamua ma le fou.
  2. Otioti ni fasi galala e oʻo i le 2 cm le mafiafia ma sasaa i totonu o se pesini laitiiti.
  3. Fufulu faʻasusu ma taofi lelei. Ona tipi lea o le fualaau faisua i totonu o ni tamai pusa ma tuu i totonu o se atigipusa saoloto.
  4. I le faʻaaogaina o se suauu eletise i luga o le maualuga, faʻafeu le aʻa o le horseradish teuteu ma faʻafeiloaʻi le mea na tupu i se ipu tele.
  5. Fai tutusa ma le seleseleina o beets.
  6. Faʻafefiloi le vao ma le mea faʻamaʻi ma toe pipiʻi faatasi. E tatau ona faia se laugatasi lamolemole.
  7. Liligi le mea i totonu ole pesini tele ma faaopoopo le masima, suka ma le vineta. Faʻafefiloi lelei mea uma.
  8. Tuu le maunu i totonu o fagu, tapuni faʻatasi ma uʻamea uʻamea (lea ua feliuliuaʻi) ma tuʻu i le pusaaisa mo ni nai aso.
  9. A maeʻa ona galo mo ni nai aso, e mafai ona auina atu le pule i se nofoaga e teu ai.

Vitio: auala e kuka ai siti ma beets (metotia 2) E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le fale, e faigofie lava ona saunia se manava manaia mo tofo uma. Ma mo lenei mea e te le manaʻomia ni taugata.

E taua! Ia mautinoa ia faʻamago muamua aʻo leʻi tuʻuina le faʻamau i totonu o fagu. A leai, o le saumati e ono afaina.

O mea aoga uma mai se faletua lelei e masani lava ona i ai.

Faaopoopo sina mafaufauga - ma o se fiafiaga fiafia o le a fiafia ia te oe i le taimi o le taumalulu. E le gata i lea, o le a avea ma vaega taua o vitamini, lea e matua le lava i le tau malulu. Manuia manuia ma le manaia fiafia!