Faatoaga faatoaga

Filifili lelei o moa vao, moa aano, moa mo moa

O chickens o manulele sili ona lauiloa i totonu o le fale, o lea e tatau ai ona e filifili tagata saʻo mo le faʻatauga ina ia maua ai se tagata soifua maloloina. Ina ia mafai ona faʻatau se manulele, e taua le gauai atu e le gata i le ituaiga, ae faʻapea foi i foliga o tagata taʻitoʻatasi, o lea o le aso o le a tatou mafaufau ai i mea laiti o le filifiliga o fuamoa ma aano o manufasi o moa.

O fea e faʻatau ai: maketi, faʻatoʻaga moa po o faʻatoʻaga tumaoti?

E tele nofoaga e masani ona faʻatau ai moa - o se maketi, o se faatoʻaga moa ma se faatoaga tumaoti. E masani lava e leai se eseesega tele i le tau, o lea e tatau ai ona e taulai atu i le lelei o tagata taitoatasi. O le maketi o le totonugalemu lea mo le faatauina atu o moa mai le lotoa tumaoti a le faifaatoʻaga. O le lelei o le faʻatauina o ia manulele o lo latou fetuunaiga i le fafagaina o meaʻai masani, o lea o le a leai ai ni faafitauli. O le pito i lalo o le mea o loʻo i totonu o le vateatea ma faleoloa moa, o lea afai e fuafua e tuʻu manu i totonu o se fale, e mafai ona amata ona afaina, o le a faʻaitiitia le gaosia o fuamoa. Afai a maeʻa le faʻatau o se manulele e tuʻuina avanoa, ona lelei lea o le fetuunaiga i se fale fou. Aʻo leʻi faʻatau mai moa e gauai atu io latou foliga vaaia, ia latou foliga maloloina, malosi.

E taua! A e faʻatau mai moa i luga o le maketi, e masani ona e alu i le tulaga lamatia, talu ai leai leai se faʻamautinoaga e maua e tagata taitoatasi faafitauli faʻalesoifua maloloina.
Afai e foligalelei le manulele, e aunoa ma ni faailo o soʻo se faʻamaʻi, e leai se tasi e mafai ona mautinoa o le a le oti i le masina, talu ai o nisi faʻamaʻi o manu felelei e tupu malie, ae masani ona aʻafia ai se taunuuga leaga. O nisi tagata faatau e le popole e uiga i tui pe a fai le fagamanu e faatau atu ai, o le mea lea, o tagata taitoatasi e sili atu ona faigofie i siama ma siama, e masani ona maʻi, lea e afaina ai le lelei ma le saogalemu o aano o manu, faapea foi ma fua faatatau o fuamoa. I le fesoʻotaʻiga ma mea e pei ona taʻua i luga, o moa i le maketi e sili atu ona faʻatau mai i uo poʻo ua faʻamaonia aloaʻia. Faʻatauina o moa i le faʻatoaga o moa, o le a inisiua oe i le avanoa e maua mai ai tagata mamaʻi. O ia manulele ua tui ma ua maualuga le fua o fua o fuamoa. O le pito i lalo o le fafagaina lea o moa i vao moa faʻatasi ai ma faʻalapotopotoga faʻapitoa, o lea pe a uma ona faʻatau ma faʻafeiloaʻi i meaai masani, moa le gaʻo le mamafa, o le a faʻaititia tele a latou gaʻo.

I totonu foi o faatoaga moa, o moa ua teu i totonu o cages, o lea ua latou maua ai ni maso o le eleele, lea e le mafai ai ona latou fetuutuunai i le olaga i totonu o se faleoloa moa. O le nofoaga sili e faʻatau ai o se faatoaga tumaoti.

E te iloa? O le moa na teu ma sapalai i le silia ma le 8 afe tausaga ua mavae. Talu mai lena taimi, ua amata le faagasologa o le fausiaina o ituaiga fou, lea o loʻo i ai nei i le 700.
O loʻo i ai i se nofoaga e maua ai e moa ia tui puipui e tatau ai, ua ola i lalo o le vaavaaiga a veterinarians, maua se paleni taumafa ma lava le avanoa e savali ai. E le gata i lea, i luga o le faatoaga, e mafai ona e siakiina tuutuuga o le taofia, o le tulaga lelei o mea taumafa, foliga vaaia o le vaega o totoe o le manulele.

O tagata o loʻo i ai a latou lava faʻaiʻuga e faʻamoemoe e faʻatau atu tagata sili ona lelei ina ia maua ai tagata masani ma fautuaga lelei mo le faʻateleina o le numera o tagata faʻatau, o lea e le aoga mo i latou le saluina o moa vaivai pe mamaʻi.

Filifilia o se tamaʻi palau

Afai e te faatauina mai moa o se fuamoa fuamoa, e tatau ona e gauai atu e le gata i uiga autu o le ituaiga o hens, ae faapena foi i foliga vaaia ina ia mafai ai ona faia le filifiliga saʻo.

Faailoga mai fafo o se mea lelei

Afai e manaʻomia le faʻatau o se moa ina ia maua ai se manulele e mafai ona vave tuʻuina fuamoa, e fautuaina e filifili tagata taʻitoʻatasi ua oʻo i le 20 tausaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona filifili ni faʻataʻitaʻiga lelei, e amata mai lo latou mamafa - i le 5 masina le matua, o moa e maua mai fuamoa lelei e tatau ona tusa ma le 1.5 kilokalama. Afai o le mamafa e sili atu i le 1.5 kilokalama - e mafai ona taʻu mai ai se eleelea o ituaiga o aano o manufasi, lea o le a aʻafia ai le gaosia o le hens.

Aoao pe faapefea ona fausiaina ni moa pepe, o a meaʻai e manaʻomia mo le tuʻuina o laʻau ma le auala e saʻo ai le faʻamalama o lens.

Afai o le masini e sili atu ona maualalo - o loʻo taʻu mai ai le leaga o meaʻai, le lelei o le atinaega o tagata taitoatasi poʻo le i ai o ni faʻafitauli o le soifua maloloina. E tatau ona totogi lelei ile manulele manu: afai e mamā fulufulu, mama ma susulu, e leai ni mea afu, o lona uiga o le moa sa teuina i tulaga lelei, e laʻititi lava ma maloloina. Ia mautinoa ia asiasia fulufulu i totonu o le fagaloa - o lenei eria e tatau ona mamā, e saoloto mai le faaleagaina. O talavou, tagata soifua maloloina o loʻo i ai se mumu lanumumu mumu, ma o tagata matutua ma maʻi ua mou atu. I le paʻi, e tatau ona mafanafana, malulu e ono faʻaalia ai le solia o le toto i totonu o le tino, lea e masani lava mo maʻi poʻo toeaina tuai. Le lanu o le gutu ma paʻu o talavou, moa maloloina e samasama, ma o latou mata ua matutu, e leai ni faʻailoga o le faʻafefe mucous.

O ituaiga aupito sili ona lelei o le faʻamaoniaina o laumei

O le faailoga autu o le galueaina o se ituaiga lelei filifilia i le fua o le fuamoa maualuga, o lea tatou te mafaufau ai i le 3 ituaiga sili ona lelei, o latou eseesega autu, lelei ma mea le lelei.

Siaki i ituaiga ituaiga o laumei e pei o: Leggorn, High-line, Russian White, Orlovskaya, Pavlovskaya, Pushkinskaya tafe ma motley.

Australorp lanu uliuli ma motusia

  1. O le ituaiga uliuli o Australorp sa fafagaina i le Leningrad Poultry Institute e ala i le sopoia o Plymouth ma Black Australorp. I le mamafa o moa matutua matutua e oʻo atu i le 2 kilokalama, le moa - 2.5 kilokalama. O le ituaiga o le fuamoa o le fuamoa o le fuamoa e tusa ma le 190 iunite i le tausaga, fuamoa feololo, e tusa ma le 55 kalama i le mamafa.
  2. O foliga mai o moa ua faʻailoaina e se ulu laʻitiiti ma se puʻu uliuli o le laʻitiiti, o se lanu piniki piniki i le mumu. O le moa ua i ai sona tino manaia i se tulaga e 45-tikeri. Tagata taʻitoʻatasi e iai ni uumi uumi, lanu lamolemole lanu, e le fusi o latou vae. O le lanu o le lanu o le maamae e sinasina-paʻepaʻe, o nisi taimi faatasi ai ma mea faʻafefiloi o le beige
  3. O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e vave ona fetuunaʻi i le leaga o le tau ma le malulu malulu ma vevela vevela. E mafai ona teu manu i totonu o ni moa moa po o ni tamai vaʻa, ia i ai se toʻa toʻafilemu, ae le o le faʻamalosi. O le aoga sili lava o le tetee atu i le pullorosis. E ui o le pepe o le fuamoa, o le aano o aano o manufasi e matua manaia lava.
  4. O le toesea o Australorp e lanuuliuli ma motika o manaoga mo le fafaga. E le talafeagai i taimi uma ia fefaʻatauaʻiga faʻapisinisi e faʻafesoʻotaʻi ai le hens, e toetoe lava o tagata uma e fafagaina i latou e feagai ma se faʻafitauli o meaʻai, ma le leaga o meaʻai i moa, o le gaosia o fuamoa e faʻaititia.

Olive siliva

  1. O le ituaiga na fafagaina i se taimi ua leva, i le ogatotonu o le XX seneturi. O le mauaina o le siliva siliva o le tele o taumafaiga mai le au faifaatoʻaga. O sui o le ituaiga o loʻo maua i le taimi nei o loʻo i ai i le gene generiers of 5 breeds of chickens - White Plymouthrock, New Hampshire, Pervomaisk, Russian White ma Yurlovka. Ina ia ausia le taunuʻuga lelei, na faia filifiliga i le tele o taimi faigata.
  2. Tagata matutua e tusa ma le 2.5 kilokalama (laulau) ma le 3.5 kilokalama (roosters). O le fuainumera o le gaosiga o oloa e tusa ma le 190 fuamoa i le tausaga. O poulatini siliva a Adler e i ai se ulu taʻamilo o le laʻitiiti laitiiti. E maua e poula ni lobe malulu o taliga o lanu mumu, foliga o le lanu samasama. O le lapisi laʻitiiti e iai sona foliga laulaau ma 5 nifo tutusa. O le vae ua gasegase, o le uumi o le uumi, o le siʻusiʻu e laiti ma taʻamilomilo. O le lanu o le fulufulu o le Adler siliga ua paʻepaʻe, ma o lanu uliuli uliuli uliuli i luga o le ua ma le siʻu.
  3. O le lelei o lenei ituaiga o moa o le vave tele lea o tagata matutua, o lea o le a amata ai ona moa le moa i le ono tausaga. E faigofie lava ona tausia e poula, e le faʻasalaga e fafaga, vave maua le mamafa ma maua ai le maualuga o fua o fuamoa o fuamoa i luga o le faʻatau ma luga o fafaga masani. E mafai ona teuina i totonu o fale mafolafola tetele ma i totonu o tamai pupuʻu, latou te le o manaʻomia ni tulaga e taofia ai, e faigofie lava ona latou faʻafetaui i tulaga leaga o le tau. Tagata taʻitoʻatasi o le Adler siliva nonofo faʻatasi ma isi ituaiga o moa, e malosi le puipuiga ma le tetee atu i faʻamaʻi masani.
  4. O le mea le lelei o lenei ituaiga o le mea na leiloloa e faʻafefete ai fuamoa, o lea afai e fuafua e faʻatoʻa nei manulele, e mafai ona foia le faafitauli i le fesoasoani mai o se masini.

California Gray Chickens

  1. Kalefonia Gray na fafagaina i Kalefonia e le faifaatoaga ma le fagafao manu o James Dryden. O se taunuuga o le tele o tausaga o galuega, i le maea ai o taimi faigata o le filifilia o Plymouthrock, Leggorn ma moa a le nuu, i le 1930 na mafai ai ona ausia se taunuuga lelei mulimuli.
  2. O le Koluse e faʻamaonia e le maualuga o le faatinoga - i le tausaga 1 tuʻuina o le hen e mafai ona gaosia le sili atu ma le 220 fuamoa e tusa ma le 60 g. O le hen e mafai ona oʻo i le 2.5 kilokalama i le mamafa, ma roosters - 3 kg.
  3. O poula o loʻo faʻaalia e le malosi, o le tino, o loʻo faʻasolosolo. E ese le fesuiaiga i le mafiafia ma le mafiafia o laumei, lanu uliuli ma lanu uliuli i fulu. E ulu le ulu, e iai lanu lanu mumu lanu-mumu, nai tautaliga laiti ma nai taliga laiti. O se tamai gutu e punou i lalo, ei ai se lanu samasama. E leai ni fulufulu i luga o paʻu, o lavae e samasama pe fulafula. O pou e faʻamaonia e ala i le tumau, toʻafilemu, uiga lelei. Latou te matua le faʻamalosi, e faigofie lava ona fegalegaleai ma isi manulele.
  4. O le aoga sili o lenei ituaiga o le maualuga o le gaosiga ma le le lelei i tuutuuga o le taofia. E mafai e poula ona faʻauluina meaai masani masani poʻo meaai masani. Faʻafetai i le siʻusiʻu fugafiti, latou faigofie ona faʻafetaui i mea maualalo maualalo ma faʻafetaia suiga o le tau.
  5. O uiga le lelei e aofia ai le uiga le mautonu o le feʻaveaʻi, lea e le mafai ai ona maua mai moa e ala i le natura masani. O le mea sili ona le lelei o le Kalefonia o loʻo taʻua o koluse, o lona uiga o le lona lua o augatupulaga o tagata taʻitoʻatasi ua le mafai ona tutusa le maualuga o le gaosiga o oloa e pei o le uluai augatupulaga ua maua.
E te iloa? I Europa, Kalefonia Gray na aliali mai i le vaitau o le 1970, ae o le taimi nei e le o se lauiloa, talu ai e le o amanaʻia o se pepe, ae o se koluse (hybride).
O le mea lea, a tatou mafaufau e tolu fuamoa fuamoa, e mafai ona tatou manatu e sili ona faigofie i le fale ona maua ai ni fuamoa maualalo ma sina taumafaiga e mafua mai i moa siliva a Adler.

Filifilia o se moa aano

Ina ia filifilia se aano o manufasi lelei, e tatau ona e gauai atu i uiga autu o le ituaiga, lea o le a fesoasoani i le vave maua o le gaioiga i se taimi puupuu.

Vaʻai foi ia moa e pei o le Brahma, le Jersey giant, Dorking, Cochinchyn, Corniche, Plymouthrock ma Orpington.

O ituaiga e sili ona lelei o moa aano

Afai e te fuafua e faʻatau ni moa o aano o aano o aano o manufasi, e tatau ona e mafaufau i sui sili ona lelei o lenei vaega, o latou foliga, tulaga lelei ma le le lelei.

Kyrgyz gray

  1. Soviet scientists in Kirghizia na auai i le fausiaina o ulugalii Eleni. O pou o le ituaiga manaomia na mauaina e ala i le sopoʻia o New Hampshire, Leggorn ma Plymouthrock. O pou e masani ona aofia ai ma aano o manufasi ma fuamoa, ae o loʻo aofia ai pea mo le fasia ina ia maua ai ni meaʻai lelei ma lelei. E oʻo atu le moa i le 2.7 kilokalama i le mamafa, ma le moa - e silia ma le 3.5 kilokalama. E tusa ma le 170 fuamoa i le tausaga le faʻaaliga o le faatinoga. O pou e faʻamalamalamaina i se tino e foliga i luga o le tino ma se musika e sili ona lelei ona atiaʻe. E i ai o latou vae, e pei o se saito-lanu samasama. O le ulu o se manulele e laʻititi lona lapopoa, o lona uiga o le lanu. O faʻaulu, faʻamalo ma taligalu e mumu.
  2. O le uiga iloga o le fatuga o se mea e le masani ai. I luga o fulu taitasi o loʻo i ai se mamanu mamanu i foliga o ni paʻu uliuli ma-paʻepaʻe, lea, faʻapotopoto faʻatasi, fai se ofutino mataʻitusi. E ono i ai ni paʻu mumu i le manoa. O tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga e sili atu le toʻa ma paleni, ae i le taimi lava e tasi latou te fia iloa ma galulue malosi. Faʻaeteete ma isi manulele, ae vave faʻaaogaina io latou tuaoi fou.
  3. O le lelei o Kyrgyz sulfur o le gafatia lea e faʻafetaui ai suiga o le vevela faʻafuaseʻi, togafitiga faʻapitoa, natura lemu, leai ni faafitauli i le filifilia o meaai.
  4. Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona iloga le maualalo o le atinaʻe o fuamoa ma le fua o le gaosiga.

Australorp black

  1. O le ituaiga na fafagaina i Ausetalia e William Cook i le 1890 e ala i le laasia o le Igilisi Orpington, Langshan ma White Leghorn. O pou e iloagofie i le maualalo o se tupe maua - i le 10 masina le matua o moa e mamafa pe a ma le 3 kilokalama, e sili atu i le 4 kilokalama. I le tausaga o le faʻatalanoaga, e tusa ma le 180 fuamoa e mafai ona gaosia.
  2. O manulele o loʻo faʻamalamalamaina i fulufulu lanu uliuli ma le memera emerald. O le fugalaau e matua mataga lava, ae e vaivai. E i ai ulutala le ulu o le lapopoa, laʻau e pei o le laʻau, faʻamalosi, mūmū. O le gutu e puupuu lava, lelei ona atiaʻe, uliuli, punou i lalo. O pou e faʻamalamalamaina e se faʻailoga, paleni uiga lelei, lea e mafai ai ona maua le mea e aofia ai ma isi ituaiga i se tasi o le fale.
  3. O le aoga sili o le Black Australorp o se faʻaleleia lelei mo le faʻavelaina o fuamoa, o loʻo lelei le mauaina o le mamafa, e maualuga lona faatinoga, lea e avea ai le ituaiga ma mea manaia e mafai ai mo le tausiga o aiga.
  4. O mea le lelei e aofia ai le le lelei o le faʻaaoga i le mauaina o ituaiga o meaola, ae e na o tagata tomai faʻapolofesa e aoga, talu ai i le fale, e le talafeagai le galue i le mauaina o ituaiga meaola fou.

Maran

  1. O lenei ituaiga na fafagaina e tagata Farani i le 1885 ma sa faaigoaina i le aai o Maran, lea na tupu ai le fausiaina. I le taimi nei, o le ituaiga e matua lauiloa i atunuu Europa, e masani ona faʻaaogaina e maua ai fuamoa ma aano o manu. I le mamafa, e oʻo atu i le 4 kilokalama, hens - 3 kilokalama, faʻamaoniga o gaosia o fuamoa - 150 vaega i le tausaga.
  2. O le mea taua o le faʻaali mai o le eseesega lea o manulele e lalagaina lanu. O le lanu o fulufulu mai le paʻu-paʻepaʻe i le paʻepaʻe, e mafua mai i le tele o ituaiga o ituaiga o Maran.
  3. O pou e faʻamatalaina e se tino lapopoa, musika, o fulufulu e talafeagai lelei i le tino, e tofu le tagata ma se siʻusiʻu laitiiti, e leai foʻi se taimi faʻapitoa mo taʻavale. E i ai ni anufe e ono nifo, e tautau i le itu. O paʻu o le lanu uliuli po o le lanu enaena e leai ni fugalaau, e ui i lea o le tele o tamatamailima e faʻaalia e ala i le i ai o sina vaega toʻaitiiti.
  4. O se vaega faapitoa o le fatu o se tamai pito i lalo e teuteu ai le ua o tama. O le amio a Maranov e toʻafilemu ma e toʻafilemu, e faigofie ona latou fegalegaleai ma isi manulele.
  5. O lo latou aoga sili lava o le mafai ona faʻafetaia tulaga leaga o le tau. O tagata taʻitoʻatasi e faʻailoaina i le puipuiga lelei ma maualuga le tetee atu i faʻamaʻi. O le matua le lelei o le fatu o le faigata o le fafagaina o moa ona o laumei mafiafia.
E te iloa? Maran - fatuga o moa e mafai ona gaosia fuamoa o se lanu meamata sukalati. O le tulaga faapitoa o le fuamoa e mafai ai e oe ona puipuia mea mai le ulu o soʻo se siama ma e oo lava i salmonellosis.

Taaloga Soka

  1. O le ituaiga na maua mai ona o le sopoʻia o moa vao ma moa. Filifiliga e aofia ai faifaatoaga Farani i le aai o Fireollez. Mulimuli ane i Siamani, na faia ai e le aufaipisinisi le galuega, ma o se taunuuga na latou maua ai le talofa o le Firewall: na amata ona totoina i luga o se fua o fale gaosi oloa.
  2. O le ituaiga o loʻo faʻamaonia e ala i le i ai o tagata taʻitoʻatasi o lapopoa tetele: o hens e oʻo atu i le 3.5 kg, ma roosters, 5 kilokalama. E tasi le tausaga, e mafai ona gaosia e lensoa e oo atu i le 180 fuamoa. O manulele ei ai sina mea faʻafelatai, tino tele, o fulufulu e fusi i le tino. O tagata taʻitoʻatasi e i ai se siʻusiʻu pupuu, siʻitia, o le ua umi le uumi. O manulele e malolosi, puʻu pupuʻu, lanu mumu e pei o lanu mumu.
  3. O sui ei ai sina tamaʻi ulu, o ona itu o loʻo ufiufi i le paʻu o le pito i tua. E maua e poula ni fulufulu tino, o fulufulu e ufitia ai le ua, o lea e foliga mai e lautele ma malosi, ma o loʻo i luga o luga o paʻu, o loʻo faʻapipiʻi solo i lalo. Распространённой окраской Фавероль считается лососевая. У кур имеется светлое оперение на животе и груди, а на шее и крыльях расположены перья красноватого цвета. У петухов на хвосте, груди и животе имеются чёрные перья, а спина покрыта махровыми белыми перьями.O le palola e mafai foi ona lanumoana, paʻepaʻe ma uliuli. O sui e sili atu ona toa, toʻafilemu i le natura, e masani ona latou vavalalata latalata i isi manulele.
  4. O le mea e sili ona lelei o le faʻaiʻuga e faigofie ma vave faʻafetaui i suiga i tulaga o le tau, o moa e malolosi malosi, o le mea lea e seasea lava ona maʻi.
  5. O mea le lelei e aofia ai le vaivai o le tina, o le uiga o le gaʻo, e ono iai ni faʻafitauli pe a filifilia meaai.
I le mafaufauina o le aano o aano o aano o manu, e faigata tele ona nofo toatasi, ona e tofu uma ma mea lelei ma mea le lelei. Ina ia mafai ona faia le filifiliga saʻo, e tatau ona faʻavae i luga o mea e fiafia i ai le tagata lava ia ma ia amanaʻiaina mea faʻapitoa o mea o loʻo i totonu o ituaiga taʻitasi.

Filifilia se moa lelei mo moa

Ina ia mautinoa le lelei o le faʻatinoga o le faʻatalanoaga, e tatau ona faia se taʻutaʻuga mautu i le filifiliga a le au faʻamalosi, o le mea lea, o le a tatou iloiloina mea taua o tane lelei.

Faitau foi e tusa pe manaʻomia e se tamaʻi moa se moa ma pe fia moa i le hen e manaʻomia.

Uiga o fafo o se moa lelei

Muamua, pe a filifilia se moa, ia eʻi totoʻa atu i le setete o le soifua maloloina ma le tausisia o uiga masani, pe afai e te faʻatau se manu felelei:

  1. E sili atu le filifilia o se moa ma ni faailoga iloga o le feusuaʻiga faʻafeusuaiga; e tatau ona lelei le atinaʻe ma susulu mumu; o se tama lelei e oʻo lava i ona tamatamaivae.
  2. O se tamai moa, ae le o vaʻaia, e na o le gasegase, o uluaʻi uila e mafai ona faʻaalia i le lima o masina o le olaga. E ui i lea, ua fautuaina e piki se moa i le matua o lona soifuaga, lea o tala mo le 5-6 masina o le ola, ina ia le gata o foliga autu o le foliga mai, ae o le natura foi ua maea ona mafai ona maua.
  3. O se manulele lelei e tatau ona galue, faʻaalia uiga sili ona maualuga, aua le fefe e auai i se taua ma isi tane i totonu o le fanua.

Ae e ui i le manaʻoga ia maua se moa malosi ma malosi, e le tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i tagata sili atu o le osofaia tagata i se avanoa itiiti.

Faʻafefea ona leai se moa

E iai se uiga lelei o le taualuga i le taua, ma o le malosi oi latou e manumalo i le nofoaga sili ona maualuga i le lafu. O le amataga o le "showdown" e sau i le 9 o le matua: o le taimi nei o loʻo faʻatulagaina ai le hierarchy i le fale o le hen. O le tele lava o taua e masani ona tupu i le va o tagata taʻitoʻatasi o le vaitausaga, pe afai latou te ola pea i le tasi lafu, ae tusa lava i lenei tulaga, o le "main" cock will be selected - o le sili ona fefefe, malolosi ma olaola e mafai ona puipuia ia moa, tuli se manu mai fafo mai le fanua.

Saili pe fia tausaga o ola ai le moa ma le moa i le fale.

Afai e ola aʻe le 'autau, ona filifili lea o le alii matua i totonu o le lafu, o le isi, vaivai, taumafai e aloese mai feeseeseaiga ma faaitiitia le numera o taua. O le mea lea e le faatulagaina ai e le autalavou talavou le tele o le fasia i le fanua, aua nei faʻatau pe tuʻuina atu ni sili atu nai lo le 2 roosters i luga o se lafu mamoe e 20 laulau. I le gasologa o taimi, e mafai ona vaevaeina e le 'au moa ma moa i ni vaega toʻalaiti e fautuaina ai le fafagaina o le tagata lava ia ma le vai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se isi tau. Afai e foliga mai o loʻo tele atu le taʻavale i totonu o le lafu nai lo le mea e tatau ai, ona seti lea o le faasitepu i le ogatotonu o le fale i se tulaga ina ia mafai e tagata vaivai vaivai ona aloese mai le taua e ala i le oso i lona pito i luga i le taimi. E le mafai ona aloese le Drac pe afai e ola pea se moa ma tupu aʻe ma le lafu manu, ma lona lua o loʻo faʻapipiʻi ia te ia o se tagata matua - e mafai ona mafua ai le alu ese o se moa vaivai mai le fanua, po o le tasi e togi le isi i le oti. E le mafai ona toe faʻaleleia i latou, e tusa lava pe o le a le malosi o lau taumafai, o le mea lea, pe a filifilia se moa mai le lafu, e le mafai ona faʻasoa se tuaoi fou.

Lelei o le taʻalo

Lelei, pusa maloloina o le malamalama e maua mai ai le paaga mai le 30 i le 50 taimi i le aso, o pusi e fesoʻotai i ituaiga mamafa, o le maualuga e mafai ona paʻu i le 15 taimi i le aso. Ina ia faamautinoa le lelei o fefaʻasoaʻiga o fuamoa, e fautuaina e faʻatau se tamaloloa se tasi i le 10 tamaitai.

E taua! E taua le manatuaina o le matua o le 5-6 tausaga, o le gaioiga faʻafeusuaʻiga o le tagata faʻamalosi e matua faʻaitiitia, lea e aʻafia ai le lelei o le faʻamalosia o fuamoa. E tatau ona amanaʻia ma aua nei teuina ni pusa mo le sili atu i le 3 tausaga, faʻaauau ona suia i latou ma tagata talavou.

Aʻo leʻi amataina moa, e tatau ona e filifili i le ituaiga ma vaai pe mafai ona e tuʻuina atu ia i latou tulaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻatau, ia gauai atu e le gata i uiga o le ituaiga, ae faʻapea foʻi foliga o tagata taʻitoʻatasi, ina ia teena faʻataʻitaʻiga e le ogatasi ma manaʻoga. E naʻo se taunuʻuga o le tausisia o fautuaga uma, e mafai ona maua ni tagata soifua maloloina o le a tupu aʻe i le lumanaʻi i le tele o le manaʻoga ma o le ai ai ni fuamoa lelei o fuamoa.

Vitio: pe faʻapefea ona le faia se mea sese pe a faʻatau se tui