Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausia ma totoina se mumu (vao mauga vao, ulu uliuli, gryzhnik)

O vailaʻau faʻaleagaina o ia laau e pei o se afi e masani ona iloa e tagata i a tatou latitudes mai aso anamua. I aso ua mavae, e seasea lava ona totoina eseese, talu ai ona o lenei laau toto e mafai ona maua toetoe lava i soo se mea, ae ui i lea, faatasi ai ma suiga fesuisuiai ma tulaga o le natura, na amata ona mou atu malie mai i fanua ma togalaau. I totonu o la matou tusiga o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i foliga o le totoina, tausia o lenei mutia ma se faʻamatalaga faʻamaonia o ona ituaiga.

Faamatalaga faʻamalosi

O le Pickling e faʻapitoa i laau laʻau olaola ma e tele igoa o tagata eseese, o le sili ona lauiloa o nei: vao vao, vao toto, mutia vao, vao vao, lulu lulu. O se sui masani o le ituaiga Pepter o se pulupulu pulupulu, lea e lauiloa foi o le fale talavai, poo le glandular.

O le afi e umi, e masani lava ona tuʻuina i luga o le uʻamea, o le umi e oʻo atu i le 10-12 simita. Mai le ogatotonu o le rhizome o loʻo i ai ni aʻa vevela tele ma umi. O le aʻa e amata, mai le 30 centimita i le 1 mita le maualuga, sili atu ona nofo toatasi, o lona vaega pito i luga e masani lava ona i ai lala, o totonu o ia o loo i ai pea se valavala faifaipea, lelei i le paʻi, leai.

E te iloa? E tusa ai ma le aganuʻu tuai, o tamaiti laiti uma sa togafitia ma faia le puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le fesoasoani a lenei fale. "O le taoto i totonu o le va i totonu o papa ma inu ai le manogi," o le fua masani lea mo le soifua maloloina lelei.

O laulaau, o loʻo i totonu o le vasa basal, e umi-petiolate, e tele lapopoa, pine, o latou pito i luga e lanu uliuli i le lanu, susulu, o le vaega pito i lalo e mama ma laititi. O laupepa i luga o le taʻavale e le totogia, sessile. O i latou uma lava o loʻo i ai se fuamoa o fuamoa mafolafola lautele, o le pito i luga o laʻau.

O fugalaau e laiti tele, e masani ona lanumoana, latou te faia ni ulu i le foliga o se oval po o le pulou, 1.5-3 centimita le lapopoa, o latou i luga o ni uumi uumi. Puluʻu - umi, lauulu, lanu enaena, ma membranes. O le faʻalavelave tupu e tupu i le taumafanafana. I le avea ai o se fualaau suamalie, e tuʻuina atu ai e le laau ni fatugogo o se lanu o le lanu enaena, 3-5 millimita le tele.

I le gasologa o le vaitau, o le a faʻafiafiaina oe i lau togavao faʻaalia: talimalo, Badan, astilba, geykher, hellebore, stonecrop, viola, tradescantia.

Tufatufaina ma nofoaga

O le tele o taimi, e mafai ona maua lenei laau i le fanua, i lologa ma lauʻeleʻele matutu, i luga o le faʻasalaga ma le faʻamalamalamaina, i luga o le vaitafe ma faga, i totonu o vaomatua o nisi laau. Ae maise lava o le tele o mea e mafai ona maua i totonu o le malae vaalele. O se ituaiga masani o le mumu o loo lisiina i le Tusi Pulu Mumu o Lativia, nisi o itulagi o Ukraine ma Rusia.

Krovokhlebki e salalau i luga o le teritori o le toetoe lava o Europa, Amerika i Matu, faapea foi ma itulagi o Asia i Sasae ma se tau lelei. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai foi ona maua i totonu o Asia Tutotonu, i luga o mauga o Tien Shan. I Rusia, e tele lava ina tufatufa atu le laau i lona Siberia, o le itu i Sasaʻe Sasae, o le Europa ma le Caucasus.

E te iloa? O le igoa Rusia o lenei vao vavalalata o se suʻesuʻega atoatoa mai le Latina "Sanguisorba", lea na faaliliuina moni lava o le "sanguis" - toto, "sorbeo" - faʻafefe.

O ituaiga eseese o le afi

O foliga masani o ituaiga uma o le mutia e iloiloina, e tutusa lava; na o le lanu o mea leaga, o latou umi ma o nisi taimi o le lapopoa ma foliga o laulaau e faia ai le eseesega. O le lisi lenei o ituaiga sili ona lauiloa o krovokhlebki:

  1. Tana - o le sili ona lauiloa o ituaiga o meaʻai faʻaonaponei faʻapenei o lenei laau, faʻatasi ai ma lanu mumu mumu, o lona maualuga e oʻo i le 80 centimita.
  2. Pink uʻamea - e sili atu le mamafa pe a faʻatusatusa i le ituaiga masani o laulaʻau ma le lanu piniki māmā o faʻafitauli.
  3. Rhesus - e maua fugalaau o lanu piniki uliuli ma laʻau faʻasalaga faʻasalalau i ni itu laiti.
  4. Menzies - ei ai ona lau, o le pito i luga e iai lona lanu paʻepaʻe, e pei foi o pulumu piniki piniki, o lona uumi e mafai ona oʻo i le 5-6 simita.
  5. Matagofie - faʻasologa o le itumalo Ussuri. E masani ona iloa lelei ona mea teuteu. O loʻo i ai ni mea tetele ma le lauulu o se paolo paʻepaʻe pupula e tafe mai i se fatu, lea e faʻafefeteina ai le laʻau.
  6. Lelea - e tupu tele lava i vaega o mauga, e matua vaivai lava le pulupulu o le pulupulu ma le maualuga o gaʻo.

Talosaga faafomaʻi

I totonu o togafitiga o lenei togavao e mafai ona iloagofie ai le antimicrobial, tonic, hemostatic, astringent, tonic ma le ola pea. O le tele lava o mea aoga uma e maua mai i mea ola e maua i totonu o le laau toto. Ae maise lava o le tele o ona aʻa e aofia ai le tele o tannins, o le mamafa o le mamafa e tusa ai ma le tuufaatasiga o vailaʻau e oʻo atu i le 20-25%.

I luga o le aʻa o le mumu, o loʻo i ai le tele o fualaau oona e faʻamoemoeina mo fafo ma totonu. Ma afai o le faʻaaogaina fafo e aofia ai le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ufiufi e togafitia ai le tele o le ita, manuʻa ma le taofiofia o le toto, o le tele o le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻavae i luga o lenei laau e lautele.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se togafitiga faʻasolosolo e faʻaogaina ai lenei laau, fai se feiloaiga muamua ma se fomaʻi ina ia alofia ai aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻamaʻi mai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai vailaau faʻasaina e faʻamalosia ai le gaioiga puipuia, togafitia le manava, aveesea le malosi tele, faʻaitiitia le motusini o le intestinal, ia togafitia ituaiga faʻamaʻi pipisi, faʻaalia e le hemoptysis, faʻamaʻi o le tino gafa.

O nei tupe uma, i le foliga o decoction, fusi, lauti, suauu, moligaʻo, ma isi mea, e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻapipiʻiina.

E le gata i lea, o le puipuia o le puipuiga o le tino, e mafai ona aafia i le: faila, pala, lau, paina, aloe, almonds, paʻu paʻepaʻe, viburnum, dogwood, magnolia vine, mint, basil, melissa.

Tuputupu ae i le fale

Suauu - o se laau e le o se mea e le faʻavaivai i tulaga faʻatupulaia, ma le tausia, e pei o se tulafono, e le faigata tele. Peitai, e tusa lava pe mafaufau i mea o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai vaega faapitoa o lona faʻatoʻaga, lea e mafai ona e maua i auiliiliga i lalo.

Tulaga tuputupu ae

O lenei laau e le manaʻomia le tele o le la, ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faʻaalia atoatoa ona mea teuteu, e fautuaina le totoina o se meaʻai i totonu o nofoaga faʻamafanafana. O le tuputupu ae o se pusa i totonu o ipu i le fale e mautinoa lava e mafai, ae i le faʻatinoga o lenei togafiti o le totoina o lenei laau e le aoga ma e mafai ona sili atu ona faigata mo oe ona tausia.

E matua faigofie lava le mutia ma e aunoa ma le afaina o ia lava i le tele o vai i le mea e tupu ai lona tuputupu ae, o lea e leai se mea e manaʻomia e filifili ai se nofoaga lea e tatau ona vaʻavaʻai mai nofoaga o le faʻaputuina o vai palapala ma vai. O le gaosiga e faigofie lava ona faʻafeiloaʻi le faatosinaga a le matagi ma faʻataʻitaʻiga, e mafua mai ona o le faʻapipiiina o lau ma fugalaau i aʻa, o lea e mafai ai ona e le amanaʻia lenei vaega pe a filifilia se nofoaga e folau ai.

O le a aoga ia te oe le aoao atili e uiga i ituaiga ma mea totino o le palapala, faiga o le fugalaau mo latou, auala e fuafua ai le elemene o le eleele i luga o le upega tafaʻilagi, pe faapefea ona faʻamaonia, ma saili pe o le a le mea e faalagolago i ai ma pe faʻafefea ona faʻaleleia le tamaoaiga o le eleele.

Sola ma le faʻapala

E manaʻomia le filifilia o le eleele lelei, mauoa i le tele o mineral ma organic tuufaatasia, o le a sili atu ona lelei le totoina i luga o le chernozem ma se gaogao, ma le faʻanoanoa. Lafumanu ma le eleele eleʻele ma se laʻau paʻu e talafeagai foi. O le elemene o le eleele e tatau ona le mautonu pe, i sina mea itiiti lava, sina pulu. O eleele alkaline e fesoasoani tele i le tupu aʻe ma le atinaʻeina o lenei laau.

Faʻasalaga lelei le nofoaga ma le eleele, e le manaʻomia e Lugovka soʻo se ofu muamua aʻo le i totoina ma i le faagasologa o le tuputupu ae, ae afai e te iloa ua leai se fesuiaiga o le laau, ona tatau lea ona e faʻaaluina 2-3 itula o suiga o minerale ma mea faʻapitoa. Superphosphate i le fua faatatau o le 150-200 kalama i le pakete vai o le a talafeagai lelei e pei o se fagaina o meaʻai, ma mullein poʻo fulufulu manu felelei e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina o meaola faʻasolosolo 1:10.

E taua! Manatua o le mutia fou mo le 5-7 tausaga e le mafai ona toto i le nofoaga o le tuputupu ae o vao tuai ona o le tulaga o le "vaivai vaivai o le eleele" ma e mafua foi ona o vaega e aafia i faamaʻi eseese ma siama e mafai ona aafia ai laau fou i le eleele.

E sili ona lelei le faʻaleʻeleina o le laau e fesiligia aʻo leʻi oso le la pe a uma le la., ona o le fegalegaleaiga o faʻamaʻi ma le susulu o le la e mafai ona oʻo atu ai i se vailaʻau faʻamaʻi, i le taimi o le a mu ai le laau. E tatau ona sasaa suavai ma faʻamaʻi saʻo i lalo o le aʻa, taumafai e aua le sogi le gaʻo ma lau. Afai e te fuafua e toto se krovloblebka i le eleele palapala, e fautuaina e muamua faʻamaʻaina lea mea i le superphosphate i le pito i luga.

Lafoa ma le susu

O se aofaiga tele o punaoa tau suavai e manaʻomia mo se tagata e mumu mo lona tuputupu ae masani ma lona atinaʻe. o le mea lea e fautuaina ai le vai i aso taʻitasi i le 1 pakete vai i le 1-2 sikuea mita. I lenei tulaga, o le vai e tatau ona malulu, sili ona lelei ina ia vavaeese, lelei, pe mai se vaʻaia lelei, talu ai o le chlorine o loʻo i totonu o le paʻu vai e ono mafua ai le le lelei o lanu o le toto.

E manaʻomia foi le tumau o le manogi o le ea i luga o le laau i se tulaga e tutusa ma ona nofoaga masani, o lona uiga, e tusa ma le 60-80%. I le faia o lenei mea, e mafai ona e suaina le laau e tusa ai ma vaega o loʻo taʻua i luga, ma afai e le lava lea, ma e te iloa ua amata ona mou, e mafai foi ona e sosolo lau puʻe i le vai mai se pulu moli i le aso, sili aʻo le i oso le la. Aemaise lava, e aoga le fausiaina o se toto mumu i se vevela vevela ma vevela.

Aoao pe faapefea ona ola laau toto e pei o: vine, lavender, rosemary, meaʻai, fern pilikoni, potu i totonu, kofe, azalea, kalanchoe, anthurium, geranium, orchid, spathiphyllum, violet, begonia i le fale.

Tofiga

O le totoina o se laau i le fale e mafai ona avea ma auala autu e lua: vegetative ma faatasi ai ma le fesoasoani a fatu. O nei metotia uma ua faamaonia e aoga tele, ae ui i lea, talu ai o le vegetative metotia e aofia ai le tele o taumafaiga ma le manaʻoga manaomia i lenei mataupu, o le a sili atu pe afai e te faʻaaoga le metotia lona lua e amata ai.

Fatu

O le faagasologa o le toe gaosia o se pellet seed i fatu e sili ona galue, peitaʻi, afai e te mulimuli i fautuaga uma o loʻo i lalo, o le a faigofie ia te oe. O se algorithm talafeagai lea o faʻatinoga:

  • Aoina fatu i le faaiuga o Aokuso ma le amataga o Setema, pe a maeʻa le tele o mea leaga.
  • A maeʻa ona faʻagogo mo le 2-3 vaiaso, ia saunia i latou mo le luluina, aveese uma mea gaogao ma faaleagaina - ia faia lenei mea, tuʻu i totonu o se ipu vai ma faʻafefe ai latou e le pa'ū i lalo.
  • I le faaiuga o le tautoulu, amata toto i luga o le lauʻeleʻele - ia faia lenei mea, fai se laina 5-6 inisi le loloto, sasaa fatu i totonu ma sasaa i luga o le eleele.
  • I le tautotogo, faʻamoemoe o le tupu mai o uluaʻi fugālaau, ma o le amataga o le fugalaau galue o le fatu fatu na totoina i lenei auala o le a 2-3 tausaga talu ona toto.

E taua! Taumafai e lulu le krovlolebku mai isi laau totino, aemaise lava i le leai o ni aʻafiaga o aʻafiaga, talu ai i le lumanaʻi o le a toetoe lava a aveesea atoa uma meaʻai mai ona tuaoi.

Vegetative

O le togalaau vegetative o lona uiga o le vaevaeina o le rhizome o se mea e mafai ona faʻalavelaveina i ni vaega ma o latou aʻafiaga mulimuli ane i totonu o eleele vevela ma isi faʻaopoopoga i le eleele ma le amataga o se vaitaimi mafanafana. O se algorithm talafeagai lenei mo lenei metotia:

  • Fufulu i luga le elemene o le laau, fufulu mama mai le eleele ma vaevae i se naifi malosi i ni vaega o le 3-5 inisi le umi. O lenei togafitiga e sili ona faia i le faaiuga o Novema.
  • Tuu le silenki e mafua ai i ni ipu eseese i totonu o se falemaua poʻo le fale, sasaa i latou i sina vaega ole vai ma ufiufi i se tioata manino poʻo se palasitika e faʻapipiʻiina ai le susu mai le vevela.
  • I le foliga mai o le tupu muamua, aveese le tioata po o le ata ma vai le laau ma sina vaega o le vai i aso uma ina ia mafai ona sili atu i le 3-4 inisi o le eleele (o le loloto o le palapala e mafai ona siakiina i se tamailima po o se penitala).
  • I le tautotogo, pe a maeʻa le vevela i aso taitasi e oʻo atu i le + 7 ... + 10 ° C, e mafai ona e amata amata ona faʻamalosi le fualaau, aumai i le ea fou mo le 10-15 minute.
  • Faatasi ai ma le amataga o Me, e mafai ona totō laau totō ma faʻamalosi i fanua tatala, lea, afai e manaʻomia ma manaomia, e mafai ona faʻaaogaina faʻaaogaina algorithms o loʻo tusia i luga.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

O le gaosiga e vave lava ona mafai ona faʻafetaia tulaga uma o se taumalulu malulu ma vevela vevela, o lenei mea e sili ona moni mo na laau totō o loʻo totō latalata ane i vaituloto pe le o mamao mai nofoaga o le faʻaputuina o le eleele eleele. E taua le taʻu atu o le ū a le lulu e le manaʻomia ai se sauniuniga mataʻutia mo le taumalulu, ua lava le tipi ese o aʻa uma na o ia, ma e le manaomia e le laau le faʻaogaina o le tau.

A faʻapea o le taumalulu e tu i fafo ma sina kiona, ae i le taimi lava e tasi e malulu, o le a le sili atu le soona fafagaina sina vaega o peʻa poʻo oneone e pei o le rhizome o lenei mutia i luga o le nofoaga ua fuafuaina. Ae ui i lea, i se tulaga lautele, e lagona lelei le mafanafana o le kiona i lalo ifo o se kiona, lea, i le ala, e fautuaina mai lea taimi i lea taimi, i le tulaga o sina laititi o lona tulaga, lafo se suo i le nofoaga o le tuputupu ae o le laau.

O faigata faigata i le tuputupu ae

O le susunuina o se laau e faigofie ona lulu, o le mea lea, afai e te manao ia e sili atu le manaia ma le pulea lelei, e fautuaina e vavae ese mea uma na afaina i le taimi lava e uma ai ona iloa. Afai e te fuafua e aoina fatu mo le toe totoina, ona tatau loa lea ona e iloa o ni mea e le mafai ona totoina i soo se taimi e talafeagai mo lenei faamoemoe.

E le gata i lea, tatou te toe tosina atu lou mafaufau i le mea moni e taua le faatumauina o le paleni lelei o le susu ma le susulu o le la, lea, i le tasi itu, o le a mafai ai e au laau ona ola ma ola lelei, ma i le isi itu, o le a le soona popole pe sili atu mo i latou . O lenei tomai e oʻo mai i le tele o taimi, o lea aua e te popole pe afai ei ai ni ou faafitauli muamua.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

E pei o le tele o isi laau totō e ola ai, o le mu e seasea ona aʻafia i osofaʻiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese.

O faʻamaʻi, o le sili ona lamatia o loʻo faʻatusalia e le tele o sigi, lea e tatau ona vavae ese ai se vae uliuli ese, lanu enaena ma le paʻu manogi.

O pusa sili ona matautia mo le ogaumu o slugs, fofusi ma anufe e faʻapipiʻi i laulaau ma fugalaau, faʻafeiloaʻi ona 'aina i latou.

E mafai ona e faʻamalosea mea faʻamaʻi e ala i le togafitia o lau vao vao ma se vaifofo o soʻo se iniseti, lea o loʻo lautele lava i le tele o faleoloa faapitoa. Togafitiga o faamai e aofia ai le vavaeina o vaega uma ua aafia o le laau, e oo i le aveeseina o le totoa atoa ma le rhizome o le cannabis faamaʻi ma togafitiga i soo se mea malie, mo se faataitaiga, vai Bordeaux.

Ina ia puipuia le tupu mai o ia faagasologa, e faʻaaogaina e lau laau ia lava mea e tasi mo le faʻamoemoe o le togafitia o se faʻafitauli ua tulaʻi mai, na o sina vaega maualalo ifo. E tatau ona faapea mai o le puipuiga e masani lava ona faia e ala i le totoina o laau mai le sprayer i le taimi o le amataga o le faagasologa o le tafe o le suavai (i le ogatotonu o le tautotogo). Ina ia puipuia le atinaʻeina o afaina o fatu ma faateleina lo latou ola, e masani ona togitogiina i le basezol poo le formalin.

E taua! A e galue i vailaau, ia mautinoa ia mulimuli i tulafono uma o le saogalemu ma ia mulimuli i faatonuga ia latou faatonuga.

O le mea lea, matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua fesoasoani ia te oe e maua ai faamatalaga uma e te fiafia i ai e uiga i se laau faapea o se pullover.Faʻaeteete ma alofa faʻasoa lau 'upega tafaʻilagi, fausia le mea e sili ona matagofie ma le masani ai mai lau vaʻavaʻai mata, e aofia ai se togavao, ma o lau togalaau o le a fiafia i lou aiga ma ona foliga matagofie ma faʻamafanafana mo le tele o tausaga!

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

E mafai lava ona ou iloa mai le mu na leai ni ou faafitauli e tupu ai mai fatu. Naʻo le toe foʻi mai, o le puaʻa e amata ile lua tausaga. O lea o le a ou vaʻai i le valivali i le isi tausaga e sosoo ai. Ou te toe fai atu o togi uma e toalima na liua i vao vao ma le tausiga itiiti.
cougar
//sadiba.com.ua/forum/showpost.php?s=c2b971d60387dd07e344846392a12381&p=457176&postcount=35

Ia, ou te le iloa. O aʻu lenei e uiga i le susunuina. I le tausaga na teʻa nei, na totoina ai e ia ni togavao laiti i totonu o le togalaau o le rose i Giyot's roses. I lenei tausaga, na ia (i luga o le piniki pinau) na aumai ia te au se "tootoo" 2.5-3 mita. O le matagi ua paʻu ai nei mea uma, ua poloka ai ala ma ua tumu ai le vao atoa. E tusa ma le 2 vaiaso talu ai otsadila i le tulimanu. O le gasegase sa tigaina o ia. Afai e le oklemaletsya - O le a ou le popole.
Milagla
//www.gardengallereya.ru/forum/3-304-26994-16-1377200477