Musika

O le a le faʻaaogaina ma le vave vave ma le suamalie o musika pulo mo le taumalulu

Ryzhiki - musika lauiloa e talisapaiaina e kuka mo le tofo ma le agavaʻa i le kukaina. E falaiina, suʻe, kuka ma faamalu. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e faʻafefe ai se oloa aoga mo le taumalulu.

E uiga i foliga ma le tofo

O le mushroom ei ai sona lanu mumu lanumoana ma le lanu mumu-lanu moli, o nisi taimi o loo i ai se lanu lanumoana i luga o le pulou. O le mollah cap i fua faʻataʻitaʻi matutua e mafai ona oʻo i le 15 cm le lautele, ma le vae e oʻo i le 9 cm le maualuga. O le foliga o le pulou e lapotopoto, ma ni nai itu pupuu ma se nofoaga tutotonu. O le paʻu e pipii ma lamolemole i le paʻi.

O le tino o loʻo i ai se manoa oona, pe a oti, e maua ai se lanumoana lanumoana i laulaau mushroom. O le sili ona lauiloa o pulou, ola i vao vao. O le sua o le suamalie na te faaopoopoina le mausali tulaga ese i le manulele mushroom rich, faatasi ai ma sina oona. I le fua masani masani e aunoa ma le faʻaaogaina o mea manogi i le manogi o le oloa o loʻo faʻaopoopoina ai se manogi manogi o nila ni pine.

Vaega o le filifilia o oloa

O tagata popoto e masani ona aʻoaʻoina le aoina o puʻupuʻu i latou lava, nai lo le faʻatau i le faleoloa. Muamua, o le oloa e mafai ona tuai ma pala, ma le lona lua, e aoina i nofoaga e afaina.

O musika ei ai se mea e faʻaogaina ai mea uma o loʻo i totonu o le siosiomaga, e aofia ai le faʻaaogaina o gas o taavale. O le mea lea, e tatau ona aoina mai i latou mai fale gaosi oloa ma auala tetele.

O musika o se mea faʻapitoa e masani ai ma le tele o vitamini ma amino acids, ae o le tele o puʻupuʻu e aofia ai vailaau oona, salts of metals mamafa ma e lamatia mo le ola o tagata. O le mafuaʻaga lea e faitau ai le lisi o 'anufe oona ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le auala e siaki ai puʻupuʻu mo le faʻalelei e ala i metotia a tagata.

O paʻu pine e sili atu ona lanu enaena i le lanu o le pulou, e mafai ona lanumeamata le pulu.

Ina ia aua le faaseseina i le filifiliga, e tatau ona e iloa o le pulou o le mushroom o le moli, ma se sua moli suamalie i le tipi, faatasi ai ma se manogi manogi o le resini. E sili atu le aoina o kopi laiti. Mai mea uma e maua ai le mushroom, o nei pulou ia e manatu e sili ona faigofie ona eli, e ui lava i le kalori. Muamua lava, o se puna o protein e mafai ona suia ai aano o manufasi pe afai e le mafai ona faʻaumatia mo nisi o mafuaʻaga (anapogi, talitonuga lelei ma le faʻapitoa).

Ryzhiki foi e mauoa i fiber, vitamini ma minerale, amino acids. E tusa lava pe a uma le talotalo, latou te taofi pea le manogi manogi ma le manaia manaia.

E te iloa? Mai faamaumauga ola o le Vikings ua iloa ai o fitafita sili ona totoa o le pusa na faʻaaogaina se teuteuga o musika hallucinogenic i luma o le taua. Na latou faalogo i le leo o le atua o Odin, e leʻi lagona le tiga pe a manunuʻa, ma e leʻi lagona le fefe.

Laasaga taʻitasi i le laasaga ma le ata

O le vevela vevela e sili ona fiafia i ai le tele o faletua, aua e mafai ai ona faʻaoga ni pulou lapoa ma tutu. O togafitiga faʻamalolo e umi se taimi, ae le manaʻomia se filifiliga faʻapitoa pei o le auala malulu.

Meafaigaluega i meaʻai

O le a e manaʻomia mea nei mo le kukaina:

  • se naifi;
  • pan - 2 pcs.
  • faʻasa;
  • se ipu;
  • mafai ona 3-lita.

Igoa ole Igoa

Mo le salting, e fautuaina e filifili ni puʻupuʻu laiti, ae afai ei ai ni mea tetele, e mafai ona tipiina i ni nai vaega. O lea la, o mea nei o le a manaʻomia:

  • musipolo - 5 kg;
  • masima - 250 g;
  • allspice (peas) - 15 pcs.
  • uliuli pepa (peas) - 15 pcs.
  • bay leaf - 15 pcs.

Sauniuniga musu

Sauniuniga o mea e faʻaaogaina mo le salting o le faʻamamāina o otaota na tausia, e tatau foi ona aveese faʻataʻitaʻiga na faaleagaina e anufe. Mo le fufuluina ma le tipi o puʻupuʻu, e te manaʻomia se naifi malosi, o le a vavae saʻo lava, ma e le faʻapalapalaina ai se tino musika.

I le tipiina o le vaega pito sili ona faigata o le vae, e mafai ona e iloa pe o le kamela e 'aina e anufe. A maeʻa le fufulu mama, e faʻafefiloi meaʻai i le vai mo le afa itula, e tatau lea ina ia fufulu ai fatu oneone mai papatusi o pulou. Ona oʻo lea i ni lapopoa lapotopoto ma ni vae e tipiina i ni vaega se lua pe sili atu foi, o tino laiti e totoe. A uma ona fufulu i le vai malulu.

E te iloa? O i latou e fiafia i musika suamalie o Peter I, Tchaikovsky, Chaliapin, Belinsky.

Faʻamalieina o le faagasologa

  1. O le tasi foi taimi matou te siaki ai masini olo ma fufulu: o tamaiti laiti e totoe e pei ona iai, o lapoa tetele e tipi i le afa po o le fa vaega.
  2. Tatou te tuu le fagu vai i luga o le afi pe a vela, tuu le pulou i totonu o le tane.
  3. I le taimi lava e tasi, e faʻamalulu malie le vai, o lea matou te faʻatali ai seia oʻo ina toe vevela, ia faʻafefete anufe mo le lua pe tolu minute. I le taimi lea, e tatau ona e mataʻituina ma le faʻaeteete le puʻu ma aveese.
  4. A maeʻa le taimi tatou te togi ai puʻu i totonu o se falala i luga o le pusa ma filifili le susu, o le a manaʻomia mulimuli ane. Ona fufulu maeʻaeʻa lea i le vai malulu malulu e faʻaliliu laitiiti ma fufulu ese toega o le palapala eleelea.
  5. Ona matou tuu lea o le lau launiu i le pito i lalo o le fagu (pe tusa o le 5-8 fasi vaega), sasaa 1 le sipuni masima.
  6. Matou te tuu puloulu i luga oo latou ulu, i luga o se vaega tele. Faʻasusu i pi o le uliuli ma meaola uma, fufuluina le masima i totonu o se fale mafiafia ina ia ufiufi uma pulou.
  7. Ona faapena foi lea i le auala lava e tasi ona faataatia uma musika i luga o fata, ma suia i latou i ni taimi.
  8. Pe a tuʻuina uma laʻau ma faʻafefe, e tatau ona faʻaopopo se mea teuteu ia i latou, aua a oʻo ina le faʻaogaina masogi e leiloa le tele o le susu. Faatumu le tele o le vai ina ia le oʻo atu i le pito i luga o le papa pe a ma le lua senetimita.
  9. Tuu se ipu i le pito i luga o le piko, ma se fagu e tumu i vai i luga.
  10. Matou te aveese mo le tolu po o le fa aso i le malulu.

A maeʻa lenei taimi, e faʻamalie le oloa ma sauni mo le faʻaaogaina.

Vitio: auala e togi ai pulou mo le taumalulu

Taunuʻuga tuai tuai: pe faapefea ona togi pulou i se fagu

I Falani, e sili atu le taugata o musika i vine vine, salima i fagu. O le tau o le oloa e mafua mai i le tele o puʻupuʻu: laitiiti, e le sili atu i le 2 cm le lautele o le pulou, e sili atu ona matagofie nai lo na ua tupu i le tele o fasi mamoe. E le gata i lea, o musika talavou e mama ma sili atu nai lo faʻataʻitaʻiga tuai.

Faitau atili e uiga i piko, piʻifi, faʻamago ma musika malulu.

Ua faʻasaoina faʻasalalau faʻamaufaʻailoga anamua e faʻamatala ai le toina i fagu. O se tasi oi latou nei:

Meaʻai:

  • musika - e oʻo atu i le 300 g i pusa;
  • masima - e oʻo i le 40 g

Kuka:

  1. Tatou te filifilia mea masani o le saʻo, lalelei mama, fufuluina sina oneone oneone.
  2. Mo le faʻaogagofie, e sasaa le masima i totonu o se ipu faʻamamafa i lalo, e tofu le mushroom i totonu ma tulei i totonu o le fagu fagu.
  3. O le masima totoe o loʻo lafoina foi iina.
Taofi pulou i se mea manaia seʻia oo ina foliga mai le oona i lo latou tofo.

E faʻafefea ona tolo ni pulou i se auala malulu

Aʻo lei faia le gaioiga lava ia, o le meafaitino e faʻamamaina atoatoa mai palapala ma laʻau.

Auala mama

Mo le auala vevela, o le leai o le susu e taua tele, ia faʻamamaina puʻamu ma se omomi pamu ma se pulumu tuai. Afai, e ui i lea, e te fufuluina, ona maeʻa maeʻaeʻa lea aʻo leʻi faʻafefe. Isi faasologa o gaoioiga:

  1. Mo le salting maso e faʻaaogaina soʻo se isi lava mea e ese mai i le uamea.
  2. O meafaitino faʻamaʻaina mama ua tipiina i ni vaega (pe a manaʻomia) ma faʻafefiloi i masima ma pulou i luga i luga o laupepa, ina ia mafai ona faʻapipiʻiina ia vaega taʻitasi taʻitasi.
  3. O meaʻai iinei e le mafai ona faʻaopopo e faʻaaoga ai naʻo le masima - 40 g i le 1 kilokalama o meafaitino.
  4. I le isi itu, o le mea o loʻo faʻafefiloi i mea gaʻo, e tuʻuina i lalo o le mamafa i se mea malulu.
A maeʻa aso e sefulu, e mafai ona tofo le oloa. Pe a sauni le piko, e tuʻuina atu i fagu tioata, faʻafefe faʻafefe, ma auina atu i le teuina.

E taua! Manatua o puʻupuʻu e mafai ona tupu tele lava i oneone oneone ma oneone, o lea e ono i ai sina oneone i totonu o pulou.

Faʻatau auala

Laasaga laasaga o le salima:

  1. Taʻu ma fufulu i le tele o vai, puʻamu mo le itula faʻafefiloi i le vai faʻafefe.
  2. Ona tuʻuina lea i luga o masima masima ma pulou.
  3. Ufiufi i le gau poʻo soʻo se ie mafiafia ma tuu i lalo o le mamafa i se nofoaga malulu.
  4. Mai lea taimi i lea taimi latou te siakiina le tulaga o le oloa, i nai faailoga laiti o le fulufulu i luga, o le ie ua suia ma ua mama le mamafa.
O le auala susu e aofia ai le umi o le taimi sauniuni - e mafai ona e tuʻuina atu faletupe i le 30-40 aso.

E taua! Faatasi ai ma le auala vevela, e le faʻaopoopoina mea manogi, naʻo le masima. Pe a susu e pei o se mea manogi faaopoopo latou te faʻaaoga laulaʻau lauusiusi, lauusiusi ma le uliuli pepa, cloves, garlic.

O fea ma le auala e teu ai faʻasalaga saʻo

E mafai ona teu se tamai faʻasoa i totonu o le pusaaisa, i le auala mai le 0 i le +6 ° C, ma o le a faia e le potu. Mo le teuina o taimi uumi (e mafai ona toe faʻafouina le vevela vevela ma le malulu i le lua tausaga), o le oloa o loʻo faʻaaogaina i totonu o fagu e leai ni mea e faʻaogaina i le pito i luga.

O le tele o faletalimalo, e faalautele le ola ola e aunoa ma le faasao i lalo o le tapuni, faateleina le fua masima i le taimi o kuka i le afa. E tatau ona teu i totonu o se potu pogisa, ma le mea e leai ni tulaga mo le atinaʻeina o siaki, i le vevela e le maualuga atu i le +10 ° C. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ona e gauai atu i le lanu o le brine: o le mea fou e maua ai le lanu uliuli, pe a fai e uliuli le vai, o le a gaosia le oloa, e le mafai ona 'aina.

O a meaʻai aoga

E le gata i mea malie a musika, ae aoga foi ona o la latou fatuga. O le oloa e faʻaaogaina faʻatasi ma sauniuniga faafomaʻi mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

Saili po o le a le aoga o musika e pei o: telefoni, flake, veselka, mushite mushrooms, mushrooms reishi, pusa paʻepaʻe, puaa, selu, boletus, mushusu susu, boletus, chanterelles, mushrooms mushrooms, boletus ma musika.

Faʻavae ma kalori

O musika e aofia ai vailaau faʻasaina e aoga mo le tino, ma i le tulaga o mea e aofia ai vitamini ma minerale latou te le maualalo i fualaau faisua ma fualaau aina. I le tuufaatasiga ei ai:

  • vitamini: beta-carotene, B1, B2, C, PP, niacin;
  • minerale: potassium, calcium, magnesium, phosphorus, uʻamea;
  • lactarioviolin (antibiotic);
  • proteins - 2.9 g;
  • gaʻo - 0.8 g;
  • carbohydrates - 1 g;
  • fiber - 2.2 g

Kaloti salifi musika e 23 kcal mo le 100 g o oloa.

Mea aoga

Lactarioviolin o se mea faʻamaʻi masani e mafai ona faʻaumatia le tele o siama faʻamaʻi, e aofia ai le pulou tubercle. O le beta-carotene i le tuufaatasiga o le oloa e lagolagoina ai le vaaia o mea vaaia, faatasi ai ma le acid ascorbic ma le riboflavin e faamalosia ai le polokalama puipuia. O miamine, riboflavin, niacin ma minerale e maua ai se aoga aoga i le tino atoa:

  • faateleina le fiaai;
  • faʻafoe faiga faʻava-o-tino;
  • faʻamaonia le galuega a le fatu ma le faiʻai;
  • faʻamalosia le faʻalavelave, tino ma le musika;
  • faaleleia le tafe toto;
  • puipuia mai toxins (tapaa, ava malosi);
  • faʻagesegese le soifua matua o le tino i le telefoni feaveaʻi;
  • faaitiitia le maualuga o le cholesterol;
  • faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis;
  • afaina toto toto;
  • siitia le ola maloloina o le vaega o meaʻai.

Fesoasoani i le faʻaititia o le "leaga" o le cholesterol: apu po o sua o le suka, tamato, zuciniini, kāloti, faʻasili, laisa, sisi, masini, kelp dried, fualaʻau, suauu ma siaki.

E i ai se faʻalavelave ma faʻaleagaina

E manatu Ryzhiki o se mea suamalie mo se mea manaia ma le manogi, o se meaʻai suamalie o se ipu faifaipea o le tele o mea malie, ae o le oloa e mafai ona afaina ai.

E le manaʻomia le faʻaogaina o pulou i le tele o mea, aua e mafai ona mafua ai vaivaiga, faʻapalapalaina, maʻo. O le oloa ua solia i maʻi nei:

  • pancreatitis;
  • gastritis;
  • cholecystitis;
  • ma pe a uma ona aveese le gallbladder.

I le faaiuga: o musika o se mea lelei ma maloloina lelei, ae afai e te alu mo le vaomatua, afai e te le o mautinoa e uiga i lou malamalama, e sili atu le faʻaogaina o se tagata poto masani ma oe poʻo le faaali atu ia te oe o au 'au pe a uma ona toe foʻi mai ile "saili filemu". Aoina pulou, kuka ni mea suamalie mai ia i latou ma togafitia i lou aiga ma malo.