Mana

Auala e faʻaalu ai le taumalulu ma faʻafetaui le tautotogo, poʻo 7 fofo sili ona lelei mo pancakes mo le Shrove Aso Lua

I le lalolagi faʻaonaponei, o Maslenitsa e faʻamanatuina e le tutusa ma taimi o tinamatutua, ae i le taimi lava e tasi, e le o leiloloa lona taua i le fesili o le kukaina o popo manaia. O le mafuaʻaga lea tatou te faʻamatala auʻiliʻili ai 7 suʻega lauiloa e aoga i le vaiaso atoa o faʻamanatuga, ae muamua ona tatou liliu atu i le talafaasolopito.

Le amataga o le aso malolo

A o faagasolo le tausaga, e faamanatuina e Kerisiano le tele o aso malolo faalelotu, ae e tusa ai ma le Maslenitsa, e le o taimi uma lena.

I aso anamua, o le vaiaso atoa o tausamiga sa fesootaʻi ma tapuaiga i atua faapaupau, oe na tatau ona latou maua le seleselega lelei ma le fua o le tamaoaiga i le gasologa o le tausaga.

I le kalena a tagata Slavic Sasae, o lenei aso malolo e faʻaalia ai se ituaiga tuaoi i le va o le taumalulu ma le tautotogo, i le va o le aano o manu ma le Fagafulu. O le aso o le amataga o le Cheese Week (le igoa taua o le vaitaimi i le kalena.) O le Lotu Katoliko Rusia) e fesootaʻi i le Esotete Orthodox, o le mea lea e ono suia ai i tausaga taʻitasi. E tele tu ma masani na fesootaʻi ma Maslenitsa ua ola i lo tatou taimi. Mo se faataitaiga, o le meaai autu o pancakes, o le faailoga o le la o o tatou augatuaa, tutusa auro, lanumumu, lapotopoto ma vevela.

Na talitonuina o le panikeke po o se keke falaoa o le a avea ma se taulaga lelei mo se atua faapaupau lea e aumaia ai i tagata le mafanafana ma le malamalama.

O isi uiga faaopoopo o le faʻamanatuga o le maasiasi lea o Maslenitsa, tausamiga faʻapitoa ma e oʻo lava i le selu.

E te iloa? I le afiafi o Srovetide, e le tasi o matou augatuaa, ae na o le lua lava manu feʻai - Shrovetide ma Shrovetide, lea na faatusaina ai le faatoafaiava ma le faatoafaiava. Ina ua uma le mu, na salalau solo o latou lefulefu i le salafa o fanua, ma talitonu o le a maua ai se seleselega lelei i le tausaga fou.

Le sili atu meaʻai a le pancake i laasaga taʻitasi ma ata vitio

O aso uma o le Pancake Day o loʻo i ai lana meaai autu, ae o le a avea pea o se pancake, kuka ma tautua i auala eseese. Mafaufau i filifiliga uma e fitu mo lona foafoaga.

"Fonotaga "(fua mo pancakes i le susu i le Aso Gafua)

Mai lea taimi i lea aso i lenei aso o Maslenitsa, o le uluai pani panake na tuʻuina atu ie matitiva, ma o isi e tatau ona 'ai i se laulau masani a le aiga. E leitioa o le aso muamua o Shrovetide ua fuafuaina mo fonotaga.

Meaʻai pancakes e faia e tusa ai ma le fua masani - i le susu, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai ma soʻo se mea malie, e mafai ona talafeagai i lenei aso.

O le faʻatumuina o panikeke e lelei atoatoa: apple jam, paʻu mumu, fuamū mūmū uliuli, jamberi jam, mandarin jam jam, suauu suamalie, pamu pumpkin i le moli ma lemoni, faʻapea foi ma le faʻasalalaʻau poʻo le siama.

Mai oloa e te manaʻomia:

  • 1 l o le susu;
  • 2 fuamoa;
  • 270 g falaoamata;
  • 2 tbsp. sipuni o suka;
  • 3-4 Art. sipuni o le suauu manogi;
  • se tamai piniki o masima ma suasusu (e mafai ona i le pito o se naifi);
  • e lubricate pancakes, e mafai ona e saunia le pata po o le jam, ae o le filifiliga.
Meaʻai: se lapisi e lua-lita, se pesini, se fala, se falai, se vaʻalo mo le liliu.

O le faagasologa o le taoina o panikeke e faia i le faasologa lenei:

  1. Matou te ave se sau, ma sasaa le susu o le susu i totonu, tuu i luga o le ogaumu e faʻamafanafana ai (sina susu susu e le faatagaina ai panikeke e tunu lelei).
  2. E ui lava e mafanafana le susu, matou te vaevaeina ni fuamoa se lua i totonu o se ipu ma faaopoopo ai le suka, o se mea o le masima ma le suamalie ia i latou, o nei mea uma ua fefiloi lelei (o lenei vaega o mea e mafai ona e maua ai pancakes mo mea manogi ma suamalie).
  3. Faʻaopopo le 3-4 sipuni tele o le suāuʻu manogi (e mafai ona e faʻaaogaina pea le suauʻu suauʻu) i totonu o le kulimi fuamoa na taia ma toe faʻafefiloi mea uma.
  4. O le taimi nei matou te fuaina pe tusa ma le 300ml le susu mai susu mai le apa ma sasaa atu i totonu o le mea na totoe.
  5. Faʻaopopo le falaoamata, ma faʻafefiloi seʻia oʻo ina sulu
  6. O le taimi lava e mou ese atu ai i totonu o le paluga, faʻaopopo le aofaiga o susu i totonu ma toe faʻafeiloaʻi mea uma, ina ia maua ai e le tatou paʻu le tutusa o kulimi mafiafia.
  7. Afai e te le o faanatinati, e mafai ona e tuu le paluga mo le afa itula i le vevela o le potu ina ia amata ona fegalegaleai lelei uma vaega, ae afai oe faatalitali mo malo ma faanatinati, ona mafai lea ona misia lenei laasaga.
  8. Matou te maua le apa (lelei, pe a iai sau pancake faapitoa), toe fufulu ma tuʻu i luga o le ogaumu.
  9. Faʻamafanafanaina le paluga, faʻapipiʻiina i se fasi moli lanu o fuālaʻau fuālaʻau, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina se pulupulu faʻalanisi faapitoa poo se solo pepa ua gaugau i luga ole laulau.
  10. Faʻaaogā se paluga, sasaa le paluga i totonu o le pusa, faʻafetaui laʻititi ma faʻapea foʻi ona tufatufa atu a tatou faʻafefiloi i luga o le fogaeleele atoa (e fautuaina e faʻafefiloi le paluga ao leʻi oʻo i le isi pancake).
  11. Matou te tuua le pancake e tunu mo le 20-30 sekone, ona vave liliu atu lea i le isi itu.

E taua! O le afi i lalo o le pusa e tatau ona sili atu nai lo le laugatasi, a leai, o le a kuka umi a outou panikeke ma o lenei faagasologa o le a tele se taimi e alu ai.

A maeʻa i panikeke, e mafai ona e sufuluina i le pata poʻo le afifiina o le meaʻai. O se tasi o filifiliga lauiloa o le sisi masani masani, kuka i le sisi ma vine.

Vitio: auala e fai pancakes i le susu

"Zagryshi" (fua mo le pancakes ma le fefete i le Aso Lua)

I le aso lona lua o Shrovetide, i aso anamua, sa masani ona faia e le tamaitai faʻaipoipo tamaitai, ma e pei ona masani ai, na faʻafeiloaia ai malo o le auvaʻa i se laulau faʻamaʻaʻalo, lea na auai foi i panikeke. O se fua lelei mo le Aso Lua o le filifiliga lea e faʻaaoga ai le fefete, ona o le pancakes e faʻanofo ma fafaga - o mea e te manaʻomia mo le laʻau fiafia. Meaʻai:

  • 4 tioata o le mafanafana, vai inu;
  • 6 tbsp. sipuni o le suauu suauu;
  • 3 fuamoa masani;
  • 20 g suauu mamago;
  • ½ tp salt;
  • 1 tbsp. sipuni o suka;
  • 220 g faʻaluaina le falaoamata;
  • pata mo le kukaina o pancakes.

Meaʻai Meaʻai: lua ipu loloto, se fagu meaʻai, ata o meaʻai, ufi, se vaʻa mo le liliu.

O le faasologa o gaoioiga uma e faapenei:

  1. Matou te tosoina le fefete ma o matou lima ma sasaa i totonu o se pesini loloto.
  2. Faaopopo i ai le afa o le fua o le suka ma le afa o ipu o le mafanafana, vai inu.
  3. Ia, faʻafefiloi mea uma, matou te faʻafeiloai atu i totonu o le matou paluga le sipuni o le falaoamata ma toe faʻafefiloi mea uma.
  4. Ufiufi le atigipusa i meaʻai ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le tusa o le afa itula. O le opara maeʻa e mafaufauina pe a aliali mai se pulou maualuga ma le fulafula i luga o le faʻafefiloi, e faʻaalia ai le mea masani o le fefete.
  5. Tuu ese le paluga mo sina taimi, ma i totonu o se isi ipu vai, ia faʻafefiloi fuamoa ma le suka, faaopoopo le masima ma le vai o loʻo totoe.
  6. Ia, faʻafefiloi mea uma, faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o pusa e lua (liligi le paluga i fuamoa) ma toe faʻafefiloi uma mea uma.
  7. I le mea e tupu mai ai vaega o le falaoamata ma liligi le suauu moli, faʻavevelaina mea uma seia oʻo ina lamolemole.
  8. Matou te tuua le atigipusa mo le afa itula i totonu o se umukuka mafanafana ma a maeʻa le taimi lenei matou te faʻaauau le faʻavelaina o panikeke.
  9. O le apa e mafai ona faʻafefeteina i le auala e pei ona i ai i le fesuiaiga muamua, liliu le pancakes mo le 1 minute pe a fulu (a vave ona lanu enaena).

E mafai ona tautua panikeke i le laulau nai lo le falaoa, pe mafai foi ona e afifiina i totonu o le laʻau (mo le suamalie, e tatau ona e faaopoopo atu le suka i le paluga).

"Gourmand" (fua mo pancakes ma caviar luga Aso Lulu)

I le Aso Lulu, o lona uiga, i le aso lona tolu o Shrovetide, e tusa ai ma aga masani, e tatau i le tinā o le toalua ona ave le tulafono, togafiti ia te ia i le suamalie ma le fafagaina o panikeke.

O le a se mea e sili ona lelei e faʻaopoopo i lenei ipu nai lo caviar, o lea ia tatou mafaufau i le fua o le kuka ma lenei mea. O le mea moni, o loʻo matou talanoa e uiga i pancakes sili ona lalelei (o le sauniuniga o loʻo faʻamatalaina i le fua muamua), na o le faʻatumu mo latou e te manaʻomia e saunia ai le caviar mumu, ma o pacake uma ua faʻafefiloi ma le pata suamalie.

I luga o se pancake e tasi e te manaʻomia e uiga i se sipuni sipuni o le caviar, lea e tufatufa tutusa i le ogatotonu. Tuu le caviar, olo i luga le pu ma tipi i ni vaega se lua.

Faʻamau faʻavae i luga o se ipu, tipi i luga o le mata ina ia mafai ai ona iloa le caviar. E mafai foi ona e gagau le pancakes i se tafatolu ma tuu le caviar i luga o luga o se sipuni sipuni.

E te iloa? I aso anamua, na faailoga ai e Maslenitsa le suiga i le Tausaga Fou, ma e mafai ona faatusatusa i le aso nei i le aso 31 o Tesema. O aso muamua e tolu o le vaiaso sa taʻua o le Narrow Maslenitsa, ma talu mai le Aso Tofi, na maitauina ai faafiafiaga tetele ma tausaga fou i soo se mea.

"Faʻavave" (fua o le pancake mo le pia i le aso Tofi)

O le aso lona fa o Maslenitsa na manatu i ai o tatou augatuaa e sili ona taua, o le mea lea i le Aso Tofi na taofia ai pisinisi uma ma na auai tagata i le tele o faafiafiaga.

Ae peitaʻi, soʻo se mea malie i lenei aso e le mafai ona faia e aunoa ma se meaʻai suamalie ma lelei i le ituaiga o pacakes maketi e faia i le pia, o lona uiga e tatau ona e gauai atu i lenei fua Maslenichny. Meaʻai:

  • 1 ipuinu pia;
  • 2 fuamoa;
  • 1 ipu susu;
  • 1 ipu falaoamata;
  • 1-2 tbsp. sipuni o suka (faʻalagolago pe e te faʻaaoga se suamalie poʻo se isi faʻatumu);
  • se pine o le masima;
  • 0.5 teaspoon soda;
  • 4 tbsp. sipuni o le suauu suauu.

Matou te fautuaina le faitau pe faapefea ona siaki le fua fou o fuamoa i le fale pe faatasi ai ma le fesoasoani a le vai, faʻapea foi ma le ala e aoga ai salu ma moa manu.

Meaʻai: ipu loloto, lapisi, pan, vaʻaloga mo le liliu o pacakes.

O le faagasologa o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. Faʻafefiloi fuamoa, masima, suauu ma suka i totonu o se pesini loloto (pe saucepan) seia oʻo ina lamolemole.
  2. Faʻafeiloaʻiga tatou te faʻalauiloa le falaoamata, pia ma le susu (i le tonu lava lenei faasologa), taimi uma e faʻafefiloi mea uma lelei.
  3. Faʻaopopo le suāuʻu suauʻu i le paluga tutusa ma pe a uma ona faʻafefiloi, tuu mo le 5-7 minute e faʻafesoʻotaʻi ma tatala lelei.
  4. A o faagasolo lea taimi, vevela le apa, faʻafefeteina i sina vaega o le suauu manogi ma amata ona sasaa le paluga i luga o le fola. I itu taʻitasi, o le pancake o le a sua mo le tusa ma le afa minute, mulimuli ane e mafai ona ufiufi le tasi itu i le pata omea.

O le mea moni, o le pia i nei pancakes e toetoe lava a le lagonaina ma e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma aano o manu ma mea suamalie suamalie, peitai, i le tulaga mulimuli e sili atu le faaopoopo i ai suka. Latou te faʻafefiloi lelei foi i le kirimulu muʻamuʻa, ma i lenei tulaga e mafai ona gaugau i se tafatolu i luga o se ipu, ma sosoo ane ma tuʻu se sipuni o kirimi kirimigi.

"Tafaoga faamasani" (fua o le pancake mo kefir i le Aso Faraile)

O le nofo ai i le tina o le tina i le Aso Lulu, i le aso lona lima o Shrovetide, e tatau i le tama tane ona ave i totonu o lona fale, ioe, ia togafitiina ia te ia i ni fasi kekekeke lelei (e mafai ona e kukaina oe lava ia). O se fofo faigofie o le a avea ma se fua faigofie e faavae i luga o le kefir, lea o le a mafai ai ona e le gata o mea suamalie, ae o se ipu manaia foi e toetoe lava o le tatalaina o mea. Meaʻai:

  • 400 g kefir;
  • 2 fuamoa;
  • 2 tbsp. sipuni o suka;
  • 170 g falaoamata;
  • 2 tbsp. sipuni o le suauu manogi;
  • se pine o le masima;
  • itiiti ifo nai lo le afa o le sipuniti o le suka.

Meaʻai: ipu loloto, lapisi, pan.

Le faagasologa o le kukaina o panikeke:

  1. Faʻafefiloi i totonu o se ipu kefir, fuamoa, suka ma masima ina ia faʻamavae atoa ai.
  2. Faʻafefeteina le falaoamata i le paluga, faʻaauau pea ona faʻafefiloi mea uma i se fulu, ona tuʻu lea o le paluga mo le 30 minute.
  3. A maeʻa le afa itula, matou te faʻamalu le suauu i totonu o se isi pesini, faigofie i le faʻaopopoina o sina vai itiiti (tusa o le afa o le sipuni e pau i le 0.5 l o kefir).
  4. Toe faʻafefeteina le paluga muamua, faʻaopopo i ai le suauu suauʻu ma le suasusu ua faʻamalolo, ma a maeʻa le isi mea faʻafefiloi, e mafai ona tatou faʻafefete.
  5. Fufulu le apa, faʻamamaina i sina vaega o le suauʻu sasala ma liligi le pani muamua i le laʻau.
  6. A maeʻa le 30 sekone po o le 1 minute, liliu i le isi itu ma faʻaauau pea le falai seia maeʻa uma ile vevela. I le auala lava lea e tasi, o isi mea ua saunia, na o le apa e le mafai ona toe faʻafefiloi i le suauʻu.

E taua! Afai e te manaʻo i au pancakes ia tele ni pu, ona matou fautuaina lea e mafanafana le kefir ae leʻi faʻafefiloi ma isi mea, ma fuga ni panikeke i luga o se ogaumu vevela.

E mafai ona tuʻuina atu le ipu maeʻa i le laulau ma faʻamafu pe sasaa i le pito i luga o le fudge, ma sausau i fatu mama.

Vitio: auala e kuka ai panikeke i kefir

"Solovkin faʻapotopotoga" (fuamoa keke falacake mo Aso Toonai)

E tusa ai ma se tu ma aga masani, i le Shrovetide Aso Toonaʻi, o se aganuu le valaʻaulia o malo i le usoga. Ma le isi, o le faia e aunoa ma le pancakes i na faʻapotopotoga o le a le aoga, ae o le taimi lenei ou te fia faʻanoanoa atili ai i malo. Puki keke o le a sili atu ona lelei togafitiga - o se mea faaopoopo lelei i le lauti poʻo le kofe.

O le fua mo le kukaina o meaʻai e le faigata e foliga mai e foliga muamua, ma o oloa o loʻo i ai e matua masani lava.

Mo pancakes:

  • 300 g falaoamata;
  • 4 teaspoons o le suka;
  • 1 l o le susu;
  • 4 fua;
  • ½ tp salt;
  • 55 ml o le suauʻu suauu.

Mo le faʻatumu:

  • 2 faʻi;
  • 1 apu;
  • afa o lemoni;
  • 40 g pata;
  • 25 kalama o le suka;
  • 25 ml o pulu;
  • 1 fasi pepa o jeli;
  • 20 kalama o palasi;
  • 150 g kulimi kulimi.

Walnuts e aoga tele mo le tino o le fafine ma le tino o le tagata. O fualaau aina e masani ona faaaogaina i le cosmetology ma vailaau masani. Ia faitau foi vaega aoga, shells and soanut oil.

Meaʻai: ipu lautele ma le loloto, pan, vaʻa faʻapipiʻi mo le liliu o pacakes, siaki siliki.

O le faagasologa o le faia o le keke e faapenei:

  1. Faʻafefiloi fuamoa, suka ma masima.
  2. Faaopopo le 100 ml o le susu ma le falaoamata uma, faʻamalosi seia oʻo ina lamolemole ma se fulu.
  3. Liligi i totonu o le susu, faaopoopo le suauu manogi ma toe faʻafouina mea uma.
  4. Uʻu le paluga e ala i se mea faʻavevela e aveese ai soʻo lumanaʻi.
  5. Matou te gaʻo le pani i sina vaega o le suauu manogi ma faʻamafanafana lelei, sasaa le paluga i totonu o se laʻau, salalau solo i luga o le fogaeleele.
  6. A uma ona faʻaalia i pito o le lanu enaena, liliu le pancake i le isi itu ma fulu mo ni nai sekone. I le auala lava e tasi e fulu uma ai mea uma.
  7. Alu nei i le mea e teu ai. Tatou te fufulu foi a tatou fualaau: faʻi - i ni lio laʻititi, ma apu - i fasi pepa.
  8. Tuu le pata i luga o le ogaumu vevela ma faatali seia maeʻa atoa, ona ua misia atoa le laufanua.
  9. Tuu fasi o le apu i le pata (latou te kukaina sina mea e sili atu nai lo le faʻi), faaopoopo le sua o le lemon (ae le o le afa atoa) ma o le taimi lava e foliga mai ai se pulu matagofie i luga o apu, faaopoopo se faʻi. E le mafai ona e togiina le sua, ae na ona tipi le afa o lemoni i luga o le vavae ma taimi uma e fuga ai fua e lupe ai le pito i luga ole pala.
  10. Faʻaopopo le suka, ma pe a maeʻa le kulimi, lea e tatau ona faʻamafu i totonu o le pusa.
  11. A maeʻa ona faʻafefiloi mea uma, matou te tuʻuina i luga o se isi ipu ma faʻaauau le faia o le tilo.
  12. Ua tuai le geli e tusa ai ma faatonuga i le taga, o lona uiga, e manaʻomia le 400 ml o le vai mafanafana mo le 90 g o le oloa.
  13. Aʻo faʻapipiʻiina le vai, faʻafeiloaʻi le launipa: mo i tatou taʻitoʻatasi o le a tatou faʻalauteleina ni fasipepa se lua ma le aofaʻi o faʻi, ma ua uma ona tatou afifi uma i se vaomago.
  14. Faʻapipiʻi pani pancake i le uʻamea silima, ma tuu i totonu o se liʻo.
  15. Faatumu uma panikeke ma ola i le pusaaisa mo le 30 minute.
  16. O le keke e sauniuni ma ua uma ona maeʻa e alu i totonu o se ipu ma le pulumu ma se kirimoli suamalie, faʻasusu i ni fasi laupapa.
O lenei meaai manaia ma faigofie-i-kuka e atoatoa mo toetoe lava o le laulau malologa.

E te iloa? E i ai le manatu o le Aso Pancake muamua na taua o Komoeditsa ma sa faamanatuina i le aso 20 Mati poʻo le 21. "Lumps" sa taʻua muamua o le urosa, lea e na o le fafagu mo le aso malolo. O i latou ia na kukaina le panikeke tao, o le mea lea o le faaupuga: "o le muamua pancake e pala".

"Faamagalo le aso" (fua mo le pani pancakes i le Aso Sa)

O le aso sili ona faatalitali ma fiafia i ai le Maslenitsa o le Aso Sa. Sa masani ona tuuto atu o ia i le vaaia o le taumalulu ma saunia mo le tele o faafiafiaga, faatasi ai ma asiasiga i malo ma tausamiga tetele.

E alu e aunoa ma le fai mai i se aso faapena e le lava le pancakes, o lea matou te ofoina atu ai ia te oe se fua mo se ipu pani pancake e tumu i meaʻai. Meaʻai:

  • 1 l o le susu;
  • 2 fuamoa;
  • 300 g o le falaoamata ua faavasegaina;
  • 150 kalama o pata;
  • ½ tp salt;
  • 1 sipunipuni o le suka;
  • 200 g aano o manu;
  • 1 aisa.
Meaʻai Meaʻai: vaʻa loloto, lapisi, pani, vaʻavaʻa mo le liliuina o pancakes ma faʻamalosia le faʻatumu.

O le faagasologa o le faia o meaʻai pancakes e mafai ona vaevaeina i laasaga nei:

  1. I totonu o se vaʻa loloto e momotu ai fuamoa, faaopoopo le masima ma faʻafefiloi lelei.
  2. Liligi le suka ma sasa seia toe lelei.
  3. Faʻaopopo pe tusa ma le 2/3 o le susu e maua ma toe faʻafouina mea uma.
  4. Faailoa atu le falaoamata i vaega, vaevaeina i ni vaega ma solo lelei i se vaipanoa e faʻafefiloi i taimi taʻitasi (e le tatau ona i ai ni pulupulu).
  5. Liligi le suāsusu totoe ma faʻafefiloi mea uma.
  6. I luga o le taele vai, faʻafefete le pata ma faʻaopopo i le paluga.
  7. Tuu le apa i luga o le afi, ma o le taimi lava e vevela lelei ai, ia gaʻo faʻatasi ma se fasi keke poo se vaega itiiti o le suauu moli.
  8. Liligi i ai se meaʻai suamalie, ma faʻalauteleina i luga o le fogaeleele atoa.
  9. Uʻu le pancake i itu uma e lua ma taoto i luga o se ipu. I le auala lava e tasi e fulu ai mea uma.
  10. Tasi le sipuni ma fuga seia oʻo ina lanu enaena auro.
  11. Faʻaopopo le moa i le pani ma fulu seʻia oʻo ina sauni.
  12. Выкладываем готовую начинку на блинчики, в расчёте 2 ложки фарша на 1 блин, и заворачиваем их конвертиком.
  13. Все конвертики обжариваем с каждой стороны в течение минуты.

O le mea lea, na matou maua ai se ipu sauni ma le loto e mafai ona tuʻuina atu i le laulau ma se kulimi suamalie, na o le teuteu i greens.

Vitio: auala e kuka ai keke pancakes ma aano o manu

Faʻailo i luga o pancakes i Shrovetide

O le toʻatele o tagata e kuka le pancakes e pei o se meaʻai manogi, ae peitaʻi, e mafai foi ona mateina i latou. O le mea lea, tao le lafumanu pancakes, faʻalogo lelei pe faapefea ona fetaui le paluga: afai e lelei, ona manuia lea o le tausaga, ae a leai, ona le mafai lea ona aloese mai faafitauli.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai i lau panikeke muamua. Afai o ia o se tagata vaivai ma e oʻo lava, e le o toe mamao ona faaipoipo lea o le tamaitai le faaipoipo, ma mo se tamaitai ua faaipoipo o ia uiga e folafolaina ai se olaga fiafia faaleaiga.

E le gata i lea, o le uluai pancake e taofi i fafo e mafai lava ona ave e se tamaloa e masani ona pasia ma iloa lona igoa, aua e tusa ai ma le talitonuga, o le igoa lea o le tamaititi vaiti. Sa taumafai tamaitai talavou faapitoa e mate a latou afaina e ala i faiga masani i luga o se suega tapunia, ae ui i lea, o le toatele oi latou e na o mea latou te mananao i ai na latou vaaia.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona sili atu le mafiafia o le pancake muamua nai lo isi ma tao faatasi ma ia mea eseese, ma o le tufatufaina atu o vaega i tagata uma o le aiga e saili ai mea o le a faʻamoemoe i le tausaga a sau.

Matou te fautuaina e faitau le auala e kuka ai se keke keke.

I se upu, Maslenitsa i lagona uma o se aso manaia tele, aua o le vaiaso e mafai ona e feiloai ai ma lou aiga, savalivali, 'ai tele, ma o nisi taimi e te iloa ai foi lou taunuuga. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e le amanaiaina tu masani a ou augatuaa ma sili atu ona e suʻesuʻeina uma auiliiliga o le faafiafiaga.