Fua o le gaosiga

O a musika e ola i le Rostov eria, lea e mafai ona e aoina

O le tulaga masani o le siosiomaga, o le vavalalata o vai vai ma eleele e lima o le eleele-climatic ua avea ai Rostov ma se nofoaga lelei mo le tuputupu aʻe o le siʻi. O le vaitau o le sailia o mushroom iinei e amata ia Me ma faaiuina i le amataga o Oketopa. O le tuputupu aʻe o siʻosiʻimi eseese, o mea suamalie ma mea e le mafai ona faʻaleleia, e faʻatatau i le vevela o le ea, susu ma le palapala, e eseese i totonu o le itulagi ma fuafua ai nofoaga autu e aoina ai.

'Amu Musika

Rostov o vaomatua e mauoa i le tele o ituaiga puʻu. E moni, e na o se ulugalii e toʻaselau o latou taumafa. O le aoina mai o ituaiga eseese e mafua mai i le oona tele. O le mea lea, e matua taua lava le iloa poo le a le mea saogalemu o "meaalofa o le vaomatua", o afea ma pe o le a le taimi e te suʻe ai, ma le auala e kuka ai lelei.

White mushroom

E le gata i lea, e lauiloa le bebik poʻo le boletus. E tele ituaiga, e sili ona lauiloa:

  • pine (pine vao);
  • birch
  • oak;
  • sulu
  • apamemea.
E amata ona aoina i masima e oʻo atu i le faaiuga o Aokuso, e ui lava o le boletus e tupu mai i le ogatotonu o Iulai e oo i le faaiuga o Setema. E sili ona taatele i le sone o le gataifale o le Don ma le itumalo Semikarakorsky.

Matou te fautuaina ina ia faamasani ma ituaiga o musika.

E ui lava i le tele o ituaiga, e foliga mai o meaola uma paʻepaʻe e talitutusa lava:

  1. O le ufiufi e iva le valu mai le 8 cm i le 30 cm. O le foliga e fai siʻosiʻomaga, lapotopoto, ae faʻalelei i tausaga. Faʻataunuʻu fafo. E ese le lanu - mai le lanumoana lanumoana ma le lanu mumu. I le totonugalemu e sili atu le pogisa, ma i le pito o se mea e sili atu ona susulu. Tactile e foliga mai e lamolemole ma lalelei; i le tau vevela e tafe, ae pe a timu e avea ma mucous. E le valavala le tino mai le paʻu.
  2. O le vae - e masani lava ona i ai le maualuga e oo atu i le 10-12 cm, ma le lautele mai le 7 cm i le 10 cm. E foliga tutusa ma le keg i foliga, o nisi taimi o se tina, i totonu o musika tuai ua avea ma paʻu. O le lanu e masani ona mama nai lo le pulou; atonu e paʻepaʻe, e ui lava o loʻo i ai taimi e faʻamaopoopo atoatoa ai le lanu o vae i le lanu o le pulou. I le pito i lalo o vae, o se faʻaogaina o vela vevela e mafai ona iloagofie.
  3. Pulp - o le lanu e masani lava ona paʻepaʻe, manino, e ui o le matua e liua le lanu samasama pe avea ma beige. O le fausaga o le eleelea, o le aano, vaivai, i totonu o pulou matutua e sili atu nai lo fibrous.
E taua! E iai le tele o minerale, micro-ma macronutrients. Ae a uma ona aoina e aunoa ma se togafitiga faʻapitoa, o le a vave lava ona ia leiloa nei mea uma. - A mavae le 10 itula o le ai ai le afa o le manuia i totonu!
Talu ai o le mushroom paʻepaʻe e sili ona lelei lona tofo, e talafeagai mo soʻo se ituaiga kuka - e mafai ona faʻamago ma faʻafefe, falai ma kuka.
Faamasani oe lava i meaʻai ma mea aoga o ceps, faʻapea foi le aʻoga pe faʻapefea ona togiina mo le taumalulu.

O le sameni

E taua foi o le anufe anufe anufe, o le anufe anufe o le anufe ma le anufe. E tautatala le au failauga Igilisi lenei mushroom mushroom, ma o tagata Iapani latou te taʻua o le mea laugatasi. Mai ituaiga uma o anufe anufe, o lenei mea e masani ona maua i le natura. Fua i le tautotogo, ae maise lava - i le faaiuga o Me. Le tele o taatele i vaomatua. E tupu i luga o laau paʻu pa'ū; o le tele o taimi o le birch, oak ma aspen, o nisi taimi e faʻatautaia ai.

Matou te fautuaina oe ia e faamasani ma metotia o le totoina o anufe anufe i le fale i totonu o taga, faʻapea foi ma metotia o le malulu ma le faʻamagoina o anufe anufe.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou e lautele lona 4 cm i le 8 cm, e ui e mafai ona oʻo i luga i le 15 cm le umi. O le lanu e mama, e manaia, paʻepaʻe, e laʻititi le samasama i musika tuai. O pito o le pulou e sili atu ona manifinifi nai lo le vaega tutotonu o le tino ma ua punou i lalo.
  2. Leg - puupuu lava, e le sili atu i le 2 cm. Greyish pe paepae i lanu. O lona pito i lalo o se fuʻa laitiiti lava. E i ai se faʻaopoopoga mai le pito i lalo i le pito i luga, e masani ona faʻafefe i le itu. E seasea ona maua ia papa a Hymenophore ma alu i le pito i lalo o le vae.
  3. O le aano e paʻu ma oona, e toetoe lava tutusa lanu e pei o le ufiufi.
O anufe anufe e ola i luga o laau i fualaau tetele. E le toe mafaia e sui auai tuuto. O le mushroom o le anufe e lelei tele mo le soifua maloloina, e ese mai ai foi o se mea maualalo-kalori e fetaui ma i latou e mulimuli i se taumafataga. O anufe anufe e sili ona lauiloa i le tele o fualaau. E mafai ona falaiina, kuka, uʻu, tao tao. Ua faaopoopoina i aano o manu, teuteu, pies ma buns, pateta ma fualaʻau, faaopoopo i soupeti.

Faʻamati

Latou te taua foi o se timuga tele, o se timuga tele, o se timu, o se ulu lapopoa, po o se Langermania tele. E moni lava o se mushroom tele lea e oʻo atu i le 20 cm i le 50 cm ma e mafai ona mamafa e oʻo i le 10 kilokalama. E aofia uma lava le tino o le fualaau. Fua i le taimi o le mafanafana ma seia oʻo i le amataga o Oketopa. E mafai ona e mauaina i luga o le pito o pine ma le birch tu, e maua foi i laufanua ma fiafiaga. E fiafia tele i le eleele oona-mauoa.

Saili pe o le a le timu e pei o le mushroom foliga ma le mea e tupu ai.

Faʻaaliga:

  1. Hat - ua leai se mea faapena. O le mushroom atoa o se tino tino tele i le foliga o se pi po o se polo. O le lanu e paʻepaʻe le kiona, ae o le matua e liua samasama; i totonu o sui matutua lava o le a amata ona lanu. O le paʻi atu i luga e lamolemole, veveve.
  2. Leʻa.
  3. O le tino o le kiona-e paʻepaʻe, e pei o le tino o le tino lava ia, eleelea ma e vaivai. E i ai se mea manaia ma sili ona lelei le manogi ma le tofo. Faatasi ai ma tausaga e liliu ai lanu samasama, e avea ma beige, i totonu o pulou matutua tuai e enaena-enaena.
E mafai e le timu ona faʻatumu lelei le taumafataga, aua e aoga ma masani ona faʻaaoga i vailaʻau. E i ai se aʻafiaga o faʻamaʻi, fesoasoani i le kanesa, faamama le tino o toxins, e lelei mo le maʻisuka. Ae o le kukaina o lenei mashroom e le manaomia, aua pe a kuka, e pei o le omomi, e tele naua le vai ma e le aoga. Aua o se timu timu e lelei atoatoa. Muamua e te manaʻomia le aveeseina o le atigi, ma tatuʻu i luga o le tino, lea e falai i le falaoa. E le gata i lea, e mafai ona faʻamago le ulu o le ulu - e malolo vave ma vave.
E taua! I mea taumafa e talafeagai na o tamaʻi uʻamea laiti ma tino paʻepaʻe. Afai o le aano ua laititi samasama, e le mafai ona 'aina lenei mushuse!

Chanterelle

E faapena foi peseerelle moni pe pulu. E le tatau ona fenumiai ma faʻatautaia ia mea e le o faʻafeiloaʻi ma pese pese. E le gata i lea, e matua saogalemu lava ma e leai ni iniseti ma anufe. Ma mafuaʻaga uma ona o le tuufaatasiga o nei fatuga o loʻo i ai se vailaʻau o le cinnamonosis, lea e fasi ai meaola uma. E mafai ona aoina pese a le Chanterelles i le sefulu tausaga muamua o Iuni, ona faatoa amata lea mai Aokuso ia Oketopa. Latou te fiafia i vao fefiloi ma vaeluaga. E tafe mai fuifui i fafo o le faititili. O le tele o taimi e mafai ona e maua ai latou ola i luga o galu, i faaputuga o lau paʻu, i vao vao, i lalo o ogalaau, pines ma spruces. E matua fiafia i le susu ma le pala. Tuputupu ae i vaega tetele. Faʻaaliga:

  1. O le pulou e lautele lona 5 cm i le 12 cm O le lanu e sili ona lanu moli, ae o loʻo i ai foi samasama samasama. E i ai foliga o se "faamalu i totonu" - faʻaogaina, e peiseai o loʻo nutimomoia i totonu, o foliga le lelei, ma le gaugau, pito i tua. E tupu i le tulaga o se taoto. Lagona lemu. E vavae ese le peʻa ma faigata. Ulu malie i totonu o le vae, e leai ni laina vaaia.
  2. Laʻau - e oo i le 10 cm le umi, e oo i le 3 cm le mafiafia, mausali, faʻalautele i luga. Faatasi ai ma se pulou o se atoa. E masani ona tutusa le lanu ma le pulou, e ui lava o nisi taimi e sili atu le malamalama. O laititi ma laumei o le manometa e faasolosolo malie mai i le pulou i luga o le vae.
  3. O le aano e faʻamausali, e gaosia, tino. E mafai ona fai sina filo i le fatu. O le lanu e masani ona paʻepaʻe, o nisi taimi o samasama laiti. Afai e te lolomi i luga o le pipi i le tipi, i le nofoaga o le mamafa o le a mumu. O le mushroom musika ei ai se manogi manogi o fualaau mamago ma se manogi suamalie.
Chanterelles e matua lelei lava. E mafai ona latou kuka, fuga, faʻafefete ma tao. Latou te manaia i le kuka ma le salima. Ae o pese papago e le manaia tele i le tofo, aua e matua faigata lava ma faigata e pei o le paʻu. E sili ona lelei le teuina o pese pese i foliga oisa - i le auala lenei o le a latou taofi ai a latou mea aoga aoga uma ma o le a le pa'ū o latou tofo.

Matou te fautuaina oe e faitau pe o fea e ola ai peselelles, pe faapefea ona aoga, ma pe faapefea ona togi ma tafe pese pese i le fale.

Palu papa

O le igoa o le fasimoli e tautala mo ia lava - e foliga mai e manaia, susulu, manaia. Aoina o boletus i le afa muamua o Iuni, e ui o nisi e ono oʻo mai ia Me. Ae o le taimi o le mushroom e amata ona kuka i le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le tautoulu, o lona uiga, seia oʻo i le tau malulu muamua. E mafai ona e faʻafeiloaʻi le tele o suauu i vao paina o le itumalo o Tarasovsky, e le mamao mai Millerovo, Nizhnekundryuchenskaya ma Veshenskaya. Ae latou te le o malu-alofa, o lea e sili atu ai le vaavaai mo nei pulou i autafa o vaomatua, i tafatafa o auala ma auala vaomatua, i luga o le faamamaina ma luga o poloka ma laau ola. Faʻaaliga:

  1. O le pulou e laʻitiiti, o le maualuga pito i luga e oʻo i le 15 cm. O le tuputupu ae, e avea e pei o se aluga. O le ufiufi e ufiufi i se paʻu manifinifi, lamolemole ma paʻu, mucous i le paʻi. O le lanu e tele lava ina fesuisuiai ma e faalagolago i le tele o tulaga - o le ituaiga o fafie, o le tele o le malamalama, o le ituaiga o suauu e mafai, o le mea la lea e samasama samasama, enaena, enaena ma enaena. O nisi taimi e mafai ona e maua ai lanu lanu ma mea e afaina ai le lanu sili. Hymenophore tubular.
  2. O le vae - umi e amata mai i le 4 cm i le 10 cm, ma e oʻo atu i le 4 cm le mafiafia. O le lanu e papaʻe, ae faʻapouliuligia lalo, e mafai ona tutusa ma le lanu o le pulou. O nisi taimi o le vae e foliga mai o saito ona o le vai malulu lea na afua mai i pores ma ua malulu.
  3. O le aano e vaivai, ae e matua manaia lava. Le lanu e papaʻe ma samasama. I luga o le tipi, o le lanu e mafai ona liua se kiona pe mumu. O le pulupulu o le paluga e masani ona leai, i se tulaga e seasea tupu, e pei o nila.
15-20 minute - o le a le tele o le taimi e kuka ai le pata. E mafai ona faaopoopoina i soupisi, falai ma le kuka, tao ma taofi. Latou te maualalo i le kalori, ae o loʻo i ai vitamini, minerale, ma isi vailaau faʻamaʻi ma fomaʻi.
E te iloa? Phenylethylamine - mea e mafua ai lagona o le alofa. O loʻo i ai i totonu o ia peteru leaga ma galue e pei o le aphrodisiac.

E mafai ona e musika

E iloa foi o le ryadovka atonu, george mushroom ma calocibe atonu. O lenei mushroom e aliali mai pe a mamao lava le mea e totoe, e pei o le tautotogo, i le ogatotonu o Me. Ae i le tau vevela o Mayeviki ua matua mou atu lava. E tupu i ni vaega poʻo ni laina, lea e manino lava ona maua i le igoa (laina), o fusi faʻatonu i le mutia. Calociba e tupu i soo se mea, e le gata i totonu o vaomatua. E mafai ona maua i tafatafa o le vaomatua, i laufanua eleele, i steppes ma laufanua, lata i auala ma auala. O nei pulou e mafai ona ola e oʻo lava i le fanua, luga o le mutia po o le togalaau. Ae ui i lea, e le fiafia tele le au teu e alu mo lenei mushroom, talu ai e ese mai ia te ia, i le vaitaimi lea, e toetoe lava a leai se isi ituaiga e maua, ma o le mea lea e mafai ai e se tasi ona toe foi mai i le fale ma se "puʻe" itiiti.

O le a manaia le iloa po o fea pulou e ola ai i Volgograd, Saratov, Leningrad, Kaliningrad ma eria Bashkiria.

Faʻaaliga:

  1. Hat - ma le diamita mai le 4 cm i le 10 cm, lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi. Pepa faʻatulagaina, leoleo, o nisi taimi e pei o le faʻaogaina. I le paʻi atu o le pulou ua mamago ma sili atu le faigofie. I le aluga o taimi, e mafai ona taufaaleaga, tatala; pito i lalo e mafai ona punou ma pala.
  2. E puupuu ma puupuu le vae, mai le 2 cm i le 7 cm le umi ma mai le 1 cm i le 3 cm le mafiafia. E foliga lamolemole ma malosi. E masani ona tutusa le lanu ma le pulou, ae o nisi taimi e sili atu le malamalama.
  3. O le aano e paʻepaʻe, e matua paʻu, mafiafia. O loʻo i ai se tofo ma se manogi manogi.
O le tofo faapitoa ma le manogi e fai ai le mushroom a Calocybe "o se tagata amateur." Ae e talitonu gourmets o lona tofo e le masani ai ma sili ona lelei. E mafai ona kuka ni masimasi i auala eseese - kuka ma falai, faʻafefe. Ae ui i lea, ina ia aveesea le manogi faapitoa o le mealy, e tatau ona e kukaina i le vai salima mo le 30 minute.

Winter manuki

Latou te faaigoaina foi o le koligty -velvety-foot, flammulin i luga o vae-vae ma le mushroom taumalulu. E ola i luga o ogalaau - i luga o le oti, faaleagaina ma vaivai. E tele lava taimi i luga o laʻau ma poplars. Faaumatia le fafie o le laau. E tupu tele i vaega tele, o lea e le faigata ai ona maua, ae maise lava i le taimi o le tau. Taimi vavalaʻau i luga o le agani o le meli e tumau mai i le tautotogo e oʻo i le tautotogo. O nei pulou e fiafia i le togavao. E tele na maua i le vaega o Semikarakorsky ma le sone o le gataifale o Don.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou e tolu mai le 2 cm i le 10 cm Le lanu samasama, atonu e mama le moli po o le lanu enaena. O le foliga o le taʻavale, tafatafa faataamilo i lalo, o loʻo feʻilafi ma le matua. E i ai ni papatusi e le masani ai e eseese i ni uumi eseese ma e mafai ona gaʻo pe paʻepaʻe. O le eseesega tele mai isi ituaiga o musika o le le maua lea o se "laei" i lalo o le pulou.
  2. Vaʻavae ma umi. O le maualuga e mai le 2 cm i le 7 cm, ma le lautele e itiiti ifo i le 1 cm Le lanu i le pito i lalo o le pulou e lanu-enaena, ma enaena i lalo. Loto malie ma matagofie, pisia.
  3. O le aano e samasama, toetoe a paepae.
E mafai ona faʻatautaia musika ma nisi ituaiga o iʻa o le vaitafe e tusa ai ma mea o le potassium ma le faʻamalama. Latou te aoga ma lelei, o mea faʻale-natura masani ia, lea latou te tauva manuia ai ma le kalaka. E saunia tele musika i le auala e faʻafela ai, faʻafefe ma faʻafefe. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina ei ai le vae vaivai i le pito i lalo, o le mea lea, e sili ai le kuka na o pulou. E mafai ona e teuina nei pulou i totonu o le pusaaisa.

Boletus

E taʻua o le eseʻese o le sopen poʻo le mumu. O lenei mushroom na maua lona igoa mai le nofoaga o le tuputupu aʻe, aua e fiafia e ola i mea uma i lalo ifo o meaola, ma ona o le lanu o lona pulou e talitutusa lava ma lau o le autumn. Aspen e taatele. O nisi taimi e tupu ai i vaega, ma o nisi taimi i lea taimi. E sili le fiafia i vaomatua mafiafia - fefiloi ma palapala, aemaise lava i totonu o eleele maualalo. E mafai ona e maua i totonu o le vao vao, i totonu o vaovao, i le itu o le vaomatua poʻo totonu o le galu. O le tele o nei pulou e maua i le va o vaomago latalata i Kamensk. Fua, mai le ogatotonu o Iuni ma faaiu i le tautoulu.

Faamasani oe lava i ituaiga o pulo o aspen, ma ia iloa auala e iloa ai se mea sese.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou - faʻalagolago i le ituaiga e mai le 5 cm i le 30 cm. O le foliga o le hemispherical, e tu sao i luga o le vae, e pei o loʻo opoina. Faʻamanatu se vaimatua mo se limatusi. I le tele o fatuga matutua, o le foliga ua avea ma ulugalii, foliga, ma i luga o le matutua o se mea e iloagofie ai. O lona lanu e faamanatu mai ai lau o le autumn - lanu moli, brownish, piliki-mumu, kofe. E lagona le le fiafia ma o nisi taimi e paʻi atu i le paʻi, ae e malogo pea. E le aveeseina Peel.
  2. O le vae e maualuga, e oʻo atu i le maualuga o le 22 cm. E i ai le foliga o se tina ma faʻamafa i lalo. Ufiufi i nai paʻu laititi o lanu uliuli enaena.
  3. Pulp - o loʻo i ai se fausaga uʻamea ma le tino, nai lo le gaʻo. O le lanu e papaʻe, ae i luga o le tipi ua sui ai lona paolo i le lanumoana, ma iu ai ina liu uliuli.
O se tasi lea o musika sili ona suamalie. O i latou e saunia le tele o ipu eseese. E mafai ona faʻavela, falai, fetogi, kuka, faʻafefe, tuʻu i soupasi, faʻaopopo i salakeke, faʻamaisa mo le teuina poʻo le faʻamago.

Falemaʻi moni

O le mushroom sili ona manaia, ma se foliga vaaia ma se tofo lelei. Amu anufe i luga o oneone oneone. O vaomatua Coniferous e sili ona fiafia i ai, e ui o nisi taimi e mafai ona maua ai i le vao pine. O le tele o taimi e ola ai i lalo o le tele o pines ma pine laiti, e masani lava i le pito i matu o laau. O nei pulou e masani lava ona ola i vaega, ae i le taimi lava e tasi e le tupu. O le mea lea, ia mautinoa pe afai e te mauaina se tagata e toatasi, ona i ai lea i se isi mea i le mutia poo lalo o lau o le tele o ana uo e lalafi i latou lava. O le fua o le fualaau aina e amata mai i le faaiuga o Iulai seia oʻo i le faaiuga o Aokuso, e ui o nisi taimi e tumau seia oʻo i le amataga o Setema. I le Rostov region, o la latou taulaʻiga autu o loʻo i tafatafa o le nuʻu o Degtevo i le itumalo o Millerovo.

Salutulu pulou mo le taumalulu.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou e oo i le 15 cm le lautele. O loʻo i ai se foliga faʻapena i le totonugalemu totonu, o loʻo faʻasalaga pito i lalo. O le lanu o le pulou atonu e samasama, moli ma moli-mumu. Na te lagona le pipii ma le lamolemole. O papatusi e fusi ma le vae, e masani lava ma faʻaaoga.
  2. Leg - mai le 7 cm i le 9 cm le uumi. Ata faʻapipiʻi, ma le leai o se mea i totonu. E matua vaivai, e mafai ona malepe pe a paʻu.
  3. O le aano o le moli muamua, e susulu, ae o le taimi, ona o le faʻaaogaina o le oxidation, e suia ai le lanu ma faʻafiafia. O le manogi e le o se mea e sili ona manino, ae o le tofo o se mea oona, e maua ai le tartness.
Ryzhiki, e pei o le isi musika matagofie, e ese le kuka. Latou te fetaui lelei mo soʻo se ipu ma o le a fiafia i taimi uma i le manava mushroom matagofie.
E taua! Ryzhiki - e na o le pulou ia, pe a faʻamalu, ua sauni e 'ai i le lua vaiaso!

Lilovonogaya row

E ese le taua - trichomol, laina lua-tone, lanu lanumoana, lanumoana, lanu lanumoana. Называются эти грибы рядовками из-за характера их произрастания: они растут большими группами в виде рядов. Часто располагаются настолько близко друг к другу, что шляпка одного гриба может накрывать сверху шляпку другого. Плодоносит синяя ножка в Ростовской области с начала осени, а пропадает с первыми существенными похолоданиями. Aemaise lava le tele o Trichomol e mafai ona maua i le vaomatua Schepkin e latalata i Orbital ma le itulagi o Chertkovsky. Latou te ola i le eleele, e pei o le lime ma le oneone. Vaomatua e sili atu i le pala, aemaise lava pe a tele le palapala.

Marinate, ma saili pe o le a le tofo o se lanu samasama-lanu enaena, eleele, lanumeamata, lanu viole, gutu ma le poplar.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou - o le lapoa e eseese mai le 6 cm i le 15 cm, i se tulaga e seasea oʻo i le 25 cm. O le pito i luga e samasama i le lanu, latalata i le beige, sina lanu viole i le pito i luga. Susulu e paʻi. O papatusi pito i lalo o le manukalo e lautele ma malulu, ma o latou lanu o le kulimi.
  2. O le maualuga e mai le 5 cm i le 10 cm, ma o le mafiafia e tusa ma le 3 cm. E i ai i tamaitai se laupepa filo manino i luga o le vae. Lanu - lanu violē, iloagofie.
  3. O le aano o le tino. Le lanu e lanu enaena-sinasina, lanu sinasina ma le papaʻe. O lona tofo e manaia, sina suamalie, ma o le manogi e tutusa ma le manogi o fualaau fou.
O lenei synergist ei ai sona aafiaga lelei i le tino, pe a fai o nisi taimi e faʻaofiina i totonu o le taumafataga. E fesoasoani i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract ma le toe faʻaleleia o sela ate, faʻamamaina le tino o toxins. Rowdokov talafeagai mo sauniuniga o le tele o ipu - falai ma kuka. E mafai ona faʻaopopo i soupeti, salamata, faʻapitoa i le teuteuina. I le taumalulu e mafai ona velaina pe tilotilo.
E te iloa? Faʻaaogaina - lea na taʻua ai le japania ryadovka. I le Land of the Rising Sun, o lenei mushroom e taua tele e pei o le faʻamalosi i atunuu Europa; o nisi taimi o le tau o se kopi se tasi e oo atu i le $ 100.

Morel

O le filemu foi ua valaauina. O musika e le masani ai, vave lava ma o nisi taimi e musuia le le talitonuina o latou foliga vaaia. Ae ui i lea, latou te matua suamalie ma matua fiafia lava. E mafai ona maua nisi silila i vao vao ma vao, aemaise lava o faila ma aspen e talafeagai mo i latou. O le eleele e sili ile humus ma e susu tele, ae mafai ona ola ile oneone oneone poo luga o le eleele faʻamaʻaveina - mo se faataitaiga, i nofoaga o lua afi, i luga o mauga ma mauga, i vaituloto poʻo le itu o le auala, i luga o faʻamalamalamaga ma manino. O le lafoaiina o le apu opu o le a sili ona manaia mo mea sili atu. O le amataga o le fualaau aina mai le amataga o Aperila i le aso muamua o le tau vevela, peitaʻi, afai e mafanafana le tautotogo, e ono oʻo mai i le faaiuga o Mati. E maua i soʻo se mea i totonu o vaomatua fiafia pe i luga o le galu ma tafia vaipanoa saʻo pe a uma le kiona ma faʻafefeteina le eleele.

Morels ma laina: faʻafefea ona iloagofie nei pulou.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou e leai se tino ma e matua vevela lava, mai le 5 cm i le 10 cm le maualuga ma le 3 cm i le 8 cm le lautele. O le foliga e masani lava i le foliga o se paʻu, e matua pisapisao, ma sela loloto. O le lanu e sili ona lanu enaena, ae e mafai ona enaena, lanu samasama-gray, grayish, brown-brown, brown-black. O pito o sela e sili ona valivali po o le uliuli.
  2. Ole maualuga mai le 3 cm i le 7 cm, ma le mafiafia mai le 1.5 cm i le 3 cm. Malamalama, toetoe a paʻepaʻe i le talavou, beige pe kulimi-lanu samasama i lanu i tagata matutua, ma i totonu o le umu matua matutua ua avea ma mea enaena ma pala. I totonu o le vae e matua le malamalama ma ola faʻatasi ma le pulou ile tasi iunite. O le foliga o le palaniki, ma le faʻafefeteina agai ile pito i lalo.
  3. O le tino o se lanu malamalama, atonu o le paʻepaʻe, beige, samasama samasama. O le faʻasolosolo tumau, e matua afaina ma agavaivai.
E le mafai ona 'aina faʻatele. E tatau ona latou faia togafitiga vevela. Aʻo leʻi faʻaaoga, fautuaina e faʻapipiʻiina mo le itiiti ifo ma le itula. E mafai ona e malogo, ae i lenei tulaga, e le manaʻomia le kuka.

Forest Mushroom

I totonu o tagata e taʻua o se pulou po o se tinamatua. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o musika. Saili e le o se mea faigata tele, ona e tele le tufatufaga. Faʻateleina i totonu o ni faʻataʻitaʻiga tetele, faʻapea foʻi ma laina, e fai ai le "witch circles". O le tele lava o taimi, e mafai ona maua le siva i tafatafa ane o vailaau. O le vavao o vaomatua vavao e amata i le afa muamua o le taumafanafana ma tumau ai seia oʻo i uluaʻi malulu malulu, lea e masani ona tupu ia Oketopa. E fiafia e ola i vaomatua ma vaomatua, ae i totonu o vaomatua o vaomatua e mafai ona e maua na o sui nofofua. I le Rostov e sili ona maua i le itumalo o Chertkovsky.

Faʻaaliga:

  1. O le ufiufi e mai le 7 cm i le 10 cm le lapopoa. I totonu o manulele laiti o loʻo i ai se foliga faʻalelei poʻo se logo, ae o lona matua e tatala ma susulu. Lanu - enaena, enaena, fefiloi ma le ele. O le pulou e vevela ma mamago i le paʻi, aua o loʻo ufiufi i ai laʻititi lanu moana. O Hymenophor e tupu e pei o se malamalama, paʻepaʻe aoga, ma le lanu uliuli.
  2. O le vae e le o se mea umi, e masani ona le tupu i luga aʻe o le 6 cm, e le sili atu i le 1.5 cm i le mafiafia. O loo i ai sona foliga felanulanuaʻi, lea e laʻititi ai le mafiafia i pepa faavae.
  3. O le tino e paʻepaʻe i le lanu, ae pe a oti, e faʻamafu ma suia le paolo i le mumu. O loʻo i ai se mea manino ma le lelei le mushroom, e foliga tutusa ma le faʻanenefu.
O musika e sili ona lelei i le kuka ma e matua talafeagai lava mo ituaiga uma o togafitiga vevela - e veleina, faʻagogo, malulu, suamalie, faʻaaoga i le tele o ipu eseese. E mafai foʻi ona 'aina faʻatasi.

Inedible, mushrooms

O le Rostov Region e tamaoaiga e le gata i ni manogi lelei, maloloina ma faʻafefe. I le faaopoopo atu ia i latou, mea e le mafaamatalaina, poo le faigofie o meaʻai oona e masani ona maua iinei. Ma ina ia lavea faʻafuaseʻi se "uo" matautia i totonu o le ato, e tatau ona e iloa le ituaiga o mushroom, pe faʻapefea ona iloa mai mai "uso a tagata" suamalie, i nofoaga ma le taimi e fua mai ai.

Faʻasalalauga

Na lagoa e tagata le agavaʻe lanu papaʻe ma mushroom lanumeamata. O se tasi o musika sili ona lamatia i le lalolagi. E ui o tagata e le masani ona onia e se fale, i nisi o tulaga, e ono tulai mai le oti i le sili atu i le 90%. Toadstool e faigofie lava ona fenumiai ma isi puʻupuʻu suamalie - musigoo ma vavevave.

E aoga le aʻoaʻoina - pe faʻapefea ona iloa le pale toadstool.

O le taimi o le fuaina i totonu o le toadstool e amata i le tausaga mulimuli o le taumafanafana tausaga e sefulu ma tumau seia oo i le taimi e pei o le malulu o le taumalulu e tumau. E filifilia le tele o vaomatua mo ona nofoaga, aemaise lava i latou o loʻo i ai le tele o povi ma pu. E sili le fiafia ile eleele humus. E masani ona maua i paka. I le Rostov e sili ona taatele i le pito i matu. Faʻaaliga:

  1. O le pulou e 5 cm i le 15 cm le lautele. O le siama e foliga mai ma foliga mai e matua. E i ai se lanu lamolemole. Le lanu e lanumeamata, olive, grayish. I le paʻi, o le foliga e foliga mai e fiu.
  2. Leg - o lona maualuga e 8 cm i le 16 cm Le umi, mafiafia i le mafiafia mai le 1 cm i le 2.5 cm. O le foliga e i ai le palanikeke, ae o loʻo mamafa i le pito i lalo e pei o se ato. E masani ona ufiufi i mamanu mamanu. Le lanu papaʻe pe tutusa foi ma le ufiufi.
  3. O le tino e paʻepaʻe. Pe a tipiina, o le lanu i le ea e le suia, tumau le paepae. Meaʻai suamalie. E leai se aoga, ae lelei le mushroom manogi ma le manogi vaivai.
Ina ia iloa le 'upstosto mai le siva, e tatau ona e tilotilo i papatusi a le manuka - i le siamupini latou te suia le lanu e faʻapouliuligia ma le matua, ma i totonu o le toasstool latou te tumau i le paepae. Mai le syroezhek toadstools e iloga i le i ai o le mamanu o mamanu i luga o le vae.

Royal Amanita

Mataʻu matautia e mafua ai ona oona. E tupu tele i vao vao. E tupu tele lava i lalo o vaovao ma pala. O nisi taimi e mafai ona maua i totonu o se vaomatua fefiloi. I totonu o le vaomatua - o se tagata e matua le masani lava, ma e na o mataupu lava e iai ni pusi. Sogi eleele. E masani ona tuputupu ae tasi. E amata ona fua mai i le ogatotonu o Iulai, ma e mou atu i le faaiuga o le autumn. Tufatufaina i le itu i matu ma sisifo. Faʻaaliga:

  1. O le pulou e mai le 7 cm i le 20 cm. I manu laiti, e foliga mai o se fuamoa ma e oomi malosi i le vae. Faatasi ai ma tausaga e amata ai, avea ai ma leoleo, i totonu o sigi tuai e ese ma e mafai foi ona faʻamalosi i le ogatotonu. O le faʻafanua atoa e ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo fusi. Le lanu e lanu enaena, samasama-lanu enaena, lanu-samasama, lanu-ocher, i le ogatotonu ei ai se lanu enaena enaena.
  2. Le maualuga - mai le 9 cm i le 20 cm, le mafiafia mai le 1 cm i le 2.5 cm. I le pito i lalo e manino le mafiafia o le polo po o le fuamoa. I lalo o le pulou o loo i ai se "laei". O le vae lava ia ei ai se veveve, mafolafola luga. Le lanu papaʻe pe toetoe a paepae.
  3. Pulp - ei ai se lanu uliuli, o nisi taimi o le ocher, olive, pale samasama pe samasama-paʻepaʻe. E leai se mea faapitoa e maua. O le faifai pea e tino, ae e pala.
E te iloa? E ui i le mea moni e faapea o ituaiga uma o lele felelei e taua o se mea oona ma e le mafaamatalaina, i aso anamua, i lalo o le taitaiga a le taitai Roma o Lucullus, o le na manatu ia te ia lava o se tagata suamalie, o se tasi o nei ituaiga o mushroom, lea na taʻua o le mushroom a Kaisara po o le mushroom a Kaisara, sa tautua i luga o le laulau.

Amanita mumu

O lenei aga lele e le na o mea oona, ae o loʻo i ai foi mea faʻapitoa. O le tele o mea oona i totonu e le tele tele, o le mea lea, ina ia mafai ai ona afaina, e manaomia e se tagata ona 'ai e le itiiti ifo i le 15 fasi vaega. Ae ui i lea, o vailaʻau o loʻo i totonu o le anufe e mafua ai le ona o le tino, e maua ai le faʻaleagaina o le tino ma le faʻamalosi, ma faʻaosofia foi le oti o sela o faiʻai. E fiafia tele le vaalele mumu i le susu ma le eleele malulu. E tupu i ituaiga uma o vaomatua, ae e masani ona tupu i faatusa symbisis ma spruce, birch, willow ma oak. E masani ona maua i le paka lata ane poʻo le sikuea. O le tuputupu ae o le vaitau e amata mai ia Aokuso i Oketopa.

Amanita - ituaiga ma mea tau vailaau.

Faʻaaliga:

  1. O le pulou e mai le 8 cm i le 20 cm le lautele, i tamaʻi mea laiti e foliga mai o se polo e pipii i le vae. Faatasi ai ma le matua o le a amataina ai, susulu, e foliga tutusa ma se sulu, e faʻamalosi i totonu i le ogatotonu. Lanu - mumu, susulu, e mafai ona mumu-lanu moli. O le paʻu e lamolemole ma susulu, paʻu ma mucous, ufiufi i fulufulu paʻepaʻe papaʻe luga.
  2. O le vae e umi ma manifinifi, e mafai ona oʻo mai i le 8 cm i le 20 cm le maualuga ma e oʻo i le 2.5 cm le mafiafia. O le lanu e papaʻe pe samasama-paʻepaʻe. I le pito i lalo o loʻo faʻateleina le foliga o se tui. I le matua i totonu e avea ma mea e le mautonu.
  3. O le tino e masani ona paʻepaʻe, ae i lalo o le paʻu o le pulou ei ai se lanu samasama po o le lanu mumu. O le tofo e suamalie, ae o le tofo e vaivai ma e tau le iloa.

Sulfuric line

E taua foi o le sulfur sulfide po o le sulfur samasama. O laina e tele o ni pulou suamalie. Ae i totonu ia i latou e le o se mea e seasea tele ma fualaau suamalie. O le sulfuric acid o se mea vevela laitiiti - e maualalo le vevela ma mafua ai ona faʻafefe. E mafai ona maua i vaeluaga poʻo vaomatua. Faʻaeteete faʻaeteete e tatau ona e i ai, saili ni musipolo i lalo o paluga ma ogalaau, i lalo o pines ma fir, aua o lalo o nei laau o laʻau elefiti e fiafia e faʻalelei. O le fua o le fualaau aina e paʻu i luga o le vaitau o le mushroom ma e amata mai i le faaiuga o Aokuso poʻo le amataga o Setema i le muamua tioata mataʻutia.

Faʻaaliga:

  1. O le ufiufi e tolu mai le 3 cm i le 8 cm. E foliga mai e foliga mai, o le tumutumu o le tumutumu, e iai mea mataga, e amata i le matua ma e ono i ai se le mautonu i le ogatotonu. E i ai se lanu uliuli-lanu samasama, lea o le matua e laʻititi pe pulapula lanu. I le paʻi atu i le pulou e lamolemole ma fiafia.
  2. O le vae e manifinifi ma umi, e mafai ona amata mai le 3 cm i le 11 cm le umi ma mai le 0.5 cm i le 1.8 cm le mafiafia. O nisi taimi e saʻo, o nisi taimi e faʻamalamalamaina i lalo, ma o nisi taimi - luga. Le lanu e le o se toniga - i le pito i luga e samasama samasama, ma lalo e lanu samasama. O nisi taimi e ufiufi i se paʻu laʻititi pe a matua.
  3. O le aano o le lanumeamata po o le sulfur samasama i lanu. E i ai sona manogi uiga ese - e mafai ona manogi pei o le hydrogen sulfide, tar. O le tofo o se mea e inosia, e matua le fiafia lava, e ono i ai se tiliva mealy.

Nofoaga moa o le itumalo Rostov

I totonu o le Rostov i le itulagi, e masani lava ona taatele - o se eleele talafeagai mo i latou ma se tau lelei. Ae o nisi nofoaga e mafai ai ona manuia le sailia o musika. Muamua, e aofia ai:

  • Itumalo o Millerovsky, aemaise lava i le nuu o Dyogtevo, pine laau o le aai o Millerovo;
  • faʻatoʻaga o Kamensk-Shakhtinsky;
  • Itumalo Chertkovsky;
  • le tele o musipolo i totonu o pine paina o le nuu o Nizhnekunduchenskaya;
  • Tarasovsky itu;
  • Itumalo Semikarakorsky;
  • le sone i le talafatai o le Don;
  • Schepkinsky vaomatua i Rostov-on-Don.
E te iloa? Musika - o se tasi o mea anamua i luga o le Lalolagi, aua o latou tausaga e sili atu i le 400 miliona tausaga. Sa latou ola faatasi ma ferns i aso o tainasoa, ae, e le pei o ferns, e le gata ina le uma, ae latou te le i toilalo foi. E talitonuina o meaola uma sa i ai i aso anamua e faʻasaoina pea.

Faʻataʻitaʻiina o tulafono o mushroom

E oʻo lava i tagata e puʻeina mushroom e le o inisiua e le oi totonu o latou ato se musele oona, ma o le amataga e sili atu. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o masimoli suamalie e mafai ona avea ma mea oona ma afaina ai le soifua maloloina. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e iloa tulafono faavae mo le aoina o pulou:

  1. Afai o oe o se tagata amata, faitau ma le faaeteete ia tusitusiga ma ata o musipolo aʻo lei maua e le mushroom se tulimanu, ina ia vave ona e iloa le mea oona mai mea saogalemu. Pe ave faʻatasi ma oe se tagata e masani ai ma le mushroom.
  2. Musika e matua afaina ai mea leaga ma gaʻo mamafa, o le mea lea e leai se mea e tatau ona e filifilia ni pulou i totonu o le taulaga, e latalata i auala ma faleoloa, aua o lenei tulaga, e oo lava i ituaiga taumafa eseese o le a matautia i le soifua maloloina. O nofoaga e sili ona lelei ma saogalemu i totonu o vaomatua o vaomatua ma vaitafe, laufanua ma fiafiaga, e mamao mai i tagata, pe a mama le ea ma le palapala e le faaleagaina e otaota leaga.
  3. Iloilo ma le totoa ia mushroom ao lei tuu i totonu o le ato. Ia mautinoa e le o se toeaina, e le o se anufe ae le o se mea e faaleagaina.
  4. Afai ei ai ni masalosaloga pe e te faia se vailaʻau oona poʻo le meaʻai i ou lima, e sili atu le lafoai ma faʻaaoga na o na mea e 100% mautinoa.
  5. O le pusa lea e auina mai ai le "puʻe" e tatau ona faia mai mea faʻapitoa - o se ato lalaga po o se ato. E lelei tele le teenaina o pusa.
  6. O le aoina o pulou, e le mafai ona toso ese mai le eleele, aua e faaleagaina ai le mycelium, ona o le a le mea o le a le tupu ai le talavou fou i lenei nofoaga. E sili atu ona tipi ese le vae mai le eleele i se naifi.
  7. Faʻalēaoga ia pulou uma e faʻauʻu ai le vae i totonu o le ogaumu e pei o le ogaumu - o le tele lava o taimi latou te onā ai.
  8. O le taimi sili e alu ai i le vaomatua mo musika o le vaveao.
  9. Aua nei tofo ni musipolo e leʻi kukaina.
  10. Saunia le "puʻe" i se taimi vave lava pe a uma le aoina.
  11. E le talafeagai le inu o le mushroom e inu ai pe kuka ai. E tatau ona kuka ni musipolo i totonu o le pusa fou.
  12. Soʻo se pulou pulou e matua faʻasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga ma fafine maʻitaga, ona e le mafai ona latou faʻataʻotoina i latou. O le mea lea, soo se tasi lava, e oʻo lava i se gaogao saogalemu atoatoa, e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga mo le tino.
Tulafono mo le aoina o pulou. O le sailia o mushroom o se pisinisi manaia ma sili ona taua. Ma puʻupuʻu manaia ma soifua maloloina pe'āfai e tagofia lelei. Rostov Region e tuʻuina atu ai tulaga uma mo taʻavale mushroom fiafia e talisua i nei meaalofa o le natura. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻaeteete, aua o nisi ituaiga o puʻupuʻu oona oona, ao isi e lamatia pe afai e le lelei pe aoina lelei.