Fua o le gaosiga

Faʻafefea ona tausia ma tupu Krinum

E tele taimi i totonu o le fale poʻo totonu o le togalaau e mafai ai ona e maua se laau e pei o le krinum poʻo le lili. O le fugalaau masani ma lalelei, e mafai ona ola i tulaga eseese ma teuteuina e le gata i le faamalama, ae o le vao foi e latalata i le fale. E faapitoa le talisapaia e tagata e faia ata. E mafai e se tagata faʻatoʻaga ona ola e pei o se tagata poto masani, ma se tagata e fiafia i ai.

Faamatalaga faʻamalosi

O le Crinum o se faʻatoʻaga faʻamalosi o le aiga Amaryllis. E eseese lava i nisi o ona ituaiga eseese e mafai ona oʻo atu i le tele o lapoa. O le Crinum se lapisi tele, lea e 25 cm le lautele ma ei ai sona kuli pe umi.

O laulaau o le laau e tele lava ina tele ma faia le galuega o se mea sese, lea e muta i se tagata felelei. O laina eletise-faʻamavae ma fusi foliga, ma ua vali i se lanu lanu meamata. O le umi e mafai ona oʻo i le 1.5 mita.

Tufatufaina ma nofoaga

Krinums fiafia i le mafanafana ma le malulu o le tau. E tele ituaiga o vailaʻau o loʻo ola latalata i tulimanu uma o la tatou paneta. E taatele i atumauga o Aferika i Saute, ma i Asia ma Ausetalia. Totogi ma vaʻaiga o le latitudes o se nofoaga lelei mo crinums.

O ituaiga lauiloa o le crinuma

O Crinum o loʻo i ai le tele o meaola eseese, o ia mea uma o loʻo i ai ana lava mea taua o le galueina ma le tausiga. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e maua se laau e talafeagai mo lau tau ma fale.

Afai e malulu lou fale pe e te manaʻo e faʻaopopo le matagofie i le tau malulu, o ia faʻaoga e pei:

  • Makovana I le natura, e maua i luga o mauga o Natal. I totonu o le faamalu e foliga mai e tusa ma le 15-20 fugalaau, e oʻo atu i le 25 cm le pupule lapotopoto e oʻo i le 25 cm.
    E te iloa? I totonu o soʻo se ipu o le a le afaina pe a tuʻu se pailaʻau. O lenei mea o le a faʻapalapalaina ai le eleele ma le tele o meaʻai.
  • Broadleaf. E i ai le tele o laupepa e pei o le fusi, e valiina i lanu lanu meamata. O aʻafiaga e iai le foliga o se faamalu, o fugalaau e tuʻu latalata i le tasi i luga o ni pedicels. O le taimi vavalalata o loʻo i le faaiuga o Aokuso poʻo le amataga o Setema.
  • Fuga. Tufatufaina i le itu i matu o Ausetalia. E i ai sina lanu lanumeamata lanumeamata. Mamanu ia Tesema i ni mea laiti laiti. O le pulu e laʻititi ma se gutu puupuu.

Afai e te manaʻo e teu se falemafanafana mafanafana, e lelei tele:

  • Maiden poʻo Verginsky krinum. O le laau e amata mai Pasila i saute. Alofa i se tau mafanafana ma le malulu. E iai le lanu enaena lanu enaena. O laulaau e vaapiapi, maʻai ma umi, faʻatasi ai ma vevela faʻasolosolo. O le inflorescence o le musika e mafai ona aofia ai e oo atu i le 6 fugalaau, e tu i luga o ni pedicels pupuu. O le taimi vavalalata o le autumn.
  • Ceylon O le laau e afua mai Aferika ma Asia. E iai le aniani e oʻo atu i le 25 cm le lautele, faʻatasi ai ma le gutu puupuu. O le faʻasalalau e aofia ai le oʻo i le luasefulu lanu ma e tu i luga o se uumi umi ma maualuga e lanu mumu lanu meamata. E le tele ni laulaau, o le aofaiga e oʻo atu i le 10 fasi vaega. O latou lanumeamata lanumeamata, umi ma le fusi-foliga.
  • Rough. Homeland o Aferika i Saute. Pulu lapopoʻa faʻatasi ma se gutu puupuu. O laulaau e umi, e iloagofie e le mea moni o le pito i lalo e masani lava ona galu. O le faʻaogaina o foliga o se faamalu ma e taofia mai le fa i le valu fugalaau. Latou te fetaui faʻatasi ma o loʻo i luga o pedicels pupuu.
E faʻapipiʻi foi e le paluga ituaiga fugalaau e pei o le colchicum, snowdrop, gladiolus, crocus, lily, hazel grouse, narcissus, tulip, licoris, Ixia, candyk, allium, zephyranthes, hionodoksa, sparaxis, tigridia ma dahlia.

Krinum ola i totonu o le vai. O le teuteuga lelei o soʻo se vaituloto poʻo se pusa tioata e mafai ona:

  • Faʻasao Tufatufa atu i vaitafe ma vaitafe ma se lapoa tele. O le pusa e oʻo ile 5 cm le lautele. O le aʻa o le laau e puupuu lava. O laulaau e umi, valiina i le lanumeamata po o le lanu enaena, ei ai le fusi foliga, e masani ona galu pe faʻasolo i autafa. O le faamalu o le faamalu e masani lava ona nofo i luga o se vae umi, e aofia ai se seti o fugalaau mumu po o papae papaʻe.
    E te iloa? O le laau e matagofie lava laulaau uumi. Ona o lenei mea, na ia maua ai lona igoa: "crinis" ua faaliliuina mai le Latina e pei o le "lauulu".
  • Pupii. O nofoaga e sili ona fiafia i ai o ni mea faʻapitoa. O le laau ei ai se uumi umi e alu i luga ae o le vai. O loʻo i ai faʻamatalaga, o petals e vali paʻepaʻe. O lau o loʻo natia i lalo o le vai, e oʻo atu i le umi o le 40 cm. O le pulou e laʻitiiti, e tusa ma le 6 cm le lautele.

Mo le ola i fafo, e tatau ona manatuaina e mafai e le laau ona toleni suiga i le vevela ma ia tetee i le matagi. Mo le teuteuina o le moega o fugalaau o le tino crinum Powell. O le pulou o se laau o loʻo i ai se ituaiga o polo, e oʻo atu i le maualuga o le 15 cm.

O laulaau e oʻo atu i le mita le umi, fusi foliga, valiina i se lanu lanu meamata. O le faamalu o loʻo i luga o se maualuga maualuga. O fugalaau e tele tele, e oʻo atu i le 20 cm le lautele, valiina i le lanu piniki poʻo le papaʻe.

Fugalaau sili ona fiafia ile fale, lea e maua ai le mafanafana ma le matagofie o le fale, o le krinum Moore. E lagona e ia le lelei i se fale mago ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E i ai se lapisi tele, e oʻo i le 20 cm le umi.

O laulaau e umi, fusi-pei, o nisi taimi e gase. O le faʻasologa o loʻo i luga o le maualuga maualuga, e fausia ai foliga o se faamalu. E mafai ona aofia ai ni fugalaau e sefulu, ma o latou peti e vali piniki. O lenei ituaiga krinuma e sili ona taatele mo le ola i le fale, greenhouses poʻo greenhouses. E sili ona atiaʻe.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E matagofie tele Crinum ma, i le taimi e tasi, faigofie ona tausia le laau. Ona o lenei mea, ua matua taua tele i le mamanu o le laufanua. O le tele o taimi e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o fanua i le talafatai.

Afai e te manaʻo e teuteu lau fuafuaga, matou te fautuaina oe e faitau e uiga ile auala e fai ai se tamaʻitaʻi, se vai matutu, se afu, se faʻafefiloi, se vaipuna, se rosary, se togalaau, se togalaau e faia i paʻu uili ma se maa, ma le auala e faʻaleleia lelei ai togalaau aina.

E maua ai se vaitafe po o se vaituloto ma le matagofie, e foliga mai sleeker nai lo vao po o isi greens. Fugalaau krinum e tutusa lelei ma le vai, faamamafa atu le mafaufau, tuu atu le vaituloto o se mealilo manaia ma le le mafai ona suia.

O lenei fugalaau e talisapaia ona o lona tumau ma le tumau. O le gaosia ma le toe gaosia o laau totoa e faigofie foi, ona o le tele o tagata e fiafia tele i le togalaau ma le aufaʻataʻaga.

Totoina i le malae ma le fale

Ina ia mautinoa le saʻo o tulaga o le krinum, e tatau ona iloa nisi o ona uiga, mea e fiafia i ai, tulafono mo le gafa ma le toe gaosia.

O le laau lava ia e foliga mai e le lelei ma faigata, ae mo le sili atu o lona lalelei ma le soifua maloloina e tatau ona maua ai le tau talafeagai, moli, susu, elemene o le palapala, fufuluina o meaʻai.

Tuutuuga o le taofia

Crinum o se fale vevela e fiafia i le vevela ma le susu, faʻapea foʻi ma le tele o le malamalama. O le mea lea, pe a filifilia se nofoaga mo lona tulaueleele, e tatau ona amata mai lenei mea. E tatau ona puipuia le laau mai le matagi malosi ma le malulu.

E tatau i le eleele ona filifili oneone ma fai sina tamai vaitafe. I le fale, e tatau ona tuʻuina atu faʻamalamalama talafeagai. Ole aofaiga o le la e fuafua ai le tele ma le matagofie o fugalaau, faapea foi ma le soifua maloloina o le laau. E sili le filifilia se nofoaga e paʻu ai le la i le fugalaau. O le vaega lona lua o le tausiga o le lili marsh o le fale o le tuuina atu lea o le tele o le ea fou.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuʻuina le laau lata ane i le faamalama, ma i le faagasologa o le ea e faʻamalosia ma le aofaʻi tatau o le okesene. Ona o le tele o rhizomes, o le krinum ipu e tatau ona loloto ma lautele. O lea la o le a lagona e le laau le mafanafana pe a mafai, tuputupu ae vave ma fiafia tele.

E taua! Afai e manaʻomia mea o loʻo i totonu o le lili marsh i luga o le windowsill e faʻamautinoa ai e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi lau laititi i le tioata. A leai, e mafai ona mu le fugalaau.

Sola ma le faʻapala

E fiafia Crinum i eleele oneone, lea e palu faatasi ma le vai palapala. O se mea lelei ma lelei le siʻosiʻomaga, lea e maua ai le lili palafusi ma mea uma e manaʻomia. O le mea lea, pe a totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, e fautuaina e saunia se faʻafefiloi o oneone, palapala ma suavai. O le totoina o se fugalaau i se eleele tutusa, o le a e maua ai le mafanafana, ma o le a ia fiafia ia te oe i fugalaau lapopoa ma matagofie.

Aʻo tuputupu ae krinuma i le fale, e tatau foi ona e fatuina le eleele saʻo. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le fefiloi palapala. E aofia ai le turf land, clay, peat, lau laʻau, oneone ma humus. O nei mea uma ua fefiloi i se vaega o le 2: 1: 1: 1: 1: 1.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i ituaiga eseese o eleele, faiga o le fugalaau mo i latou, ma ia iloa ai mea taua o le palapala, pe faapefea ona faaleleia le fua o le eleele.

Lafoa ma le susu

I le eleele avanoa, e manaʻomia le fafagaina o le lili marsh i aso uma, ma mafaufau i aso vevela ma vevela. I le timuga ma le malulu taimi, e tatau ona fafagu tasi i aso uma e lua. I le fale, e tatau ona e mautinoa o le lalolagi e leʻi maeʻa maeʻa.

E tatau ona faʻamautinoa le susu ma faʻavaveina le laau i nai tootoo i aso uma. I le vaitau o le fugalaau e tatau ona mataʻituina le palapala. Ua lava le siaki pe afai e mamago le pito i luga o le eleele. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e vave faʻaleleia le laau. I le taimi o le malolo, e fautuaina le faʻafeinu o le vai e faʻaitiitia, ae le o le faʻatagaina le faʻamamaina o le palapala, aua o le pulufana e matua maaleale ma mafai ona oti.

Tofiga

O le fanau mai Krinem e tupu mai i le fesoasoani a le lala o le sipisi. O o latou foliga e mafua ai le fuga o le laau. Ae e le fautuaina le vavae ese o aniani vave. E sili atu le faʻatali seʻiloga latou te maua le malosi ma tuputupu ae laitiiti. O le tele o le pulufana e faalagolago i le vave vave ona fuga. E masani lava ona tupu i le lona lua poʻo le tolu tausaga o le olaga.

I le fale, o atigi vavaeese ua totoina i le 12-centimeter pots. A maeʻa le tausaga, e tatau ona faʻalautele le lapisi o ipu ile 4 cm. E tatau ona faʻaaogaina ipu tetele pe'ā mavae le fa tausaga o le ola o le ola.

Latou te faʻamalosia e toe gaosia, maua ai le faʻamafanafanaga sili. I le avanoa tatala, e tatau ona vavae ese tamaiti i le vaitau o totoe, e pei o: i le taimi o le malulu. Ae afai e te manaʻo i tamaiti ina ia malolosi ma ia saunia e ola i le tau malulu, na sili atu ona vavaeeseina i latou ao lei tupu le togavao. O se mea e sili atu ona lamatia, ae o le tele lava o le laau e maua ai le toʻa i le faʻaogaina.

E taua! E tatau ona fafagaina i taimi taʻitasi le mea faʻaleleia ma fuga. E moni lava lenei mea mo le vaʻaia o pepe fou.

Suiga

Toe fai le krinum i le fale e tatau i tausaga uma e fa. E tatau ona faʻatino le faʻatinoga i le faaiuga o le vaitaimi o totoe, o lona uiga, latalata i le tautotogo. O le pulou o le lili marsh e manaʻomia ona tuʻuina i le lalolagi ma lona tolu o loʻo i luga o le fogaeleele.

I le avanoa, e mafai ona tuu le krinum i le taumalulu i le eleele, pe eli i luga. Afai e te nofo i se malūlū ma le le malulu o le tau, e sili atu le aua nei eliina le laau, ina ia le toe faamanualia ai.

Ae i lenei tulaga, e tatau ona e tanumia uma le pusa i le eleele. Afai o le taumalulu i lau eria e leaga tele, ona totoina lea o se fugalaau i le auala masani, ma i le taumalulu ia eli i fafo ma tuu i totonu o se pulou poo se pusaaisa. O le launamoni e ola i se nofoaga e tasi mo le fa tausaga, ae le sili atu. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona totoina laau ma ia mautinoa e vavaeeseina ia pepe sipisi mai ia i latou. A le o lena, o le lily marsh o le a lemu lemu.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

I le fale, e tatau ona e fuafuaina le vevela e tusa ai ma le mea e sau ai le laau. Afai o se ituaiga tele vevela o crinums, ona oʻo lea i le taumalulu o le vevela lelei mo latou o le a + 15-17 ° C. I le taumafanafana o le a latou talitalia soʻo se vevela.

Mo laau totō e masani ona malulu, e tatau ona tuʻuina atu se fale malulu ma se vevela e le maualuga atu nai lo le +25 ° C. Le totoina o sea laau i le vevela o + 4-6 ° C e aunoa ma se faaleagaina.

I le lafoaia o le laisa, e mafai ona suia le lili pe a mavae le alu ese o le kiona. E fautuaina e fai lenei mea ia Aperila poʻo Me. Ina ia mafai e le crinum ona ola filemu i le tau malulu, e tatau ona vaʻaia le rhizome i le tuʻuina o vaovao, peʻa, lau. O lenei mea o le a maua ai le vevela ma le saogalemu o le pulu. Afai o lau laau toto e laʻititi lava, e sili ona eli i fafo mo le taumalulu ma tuu i totonu o le pusaaisa i le matagaluega mo fualaau faisua ma fua. O loʻo i ai se pulega tumau o le vevela o le a faʻaliliu ai le laau ma o le a le faʻaalia i le taufaʻatau taufaamatau.

O faigata faigata i le tuputupu ae

E seasea ona feagai le toʻagalaau ma faigata i le faʻatupulaia o kuki. Ae o le le tausia lelei o nisi faafitauli e ono tulai mai. O le mea sili ona taatele o le lili susulu e masani ona faasūsūina, e oʻo atu ai i faʻamaʻi ma faʻamalo.

Pe, i se isi itu, o le vai e seasea lava, faaleagaina ma tafe le siʻi. O nisi taimi e tupu ai e le o le e ona e leʻi maitauina le faʻamaʻi i le taimi ma e leʻi amata ona togafitia. E masani ona oʻo atu i le oti o le laau.

O le mea sili ona faigata i le tuputupu aʻe o le taʻavale o le faʻamautinoa le lelei o le vevela o tulaga mo le vevela ma ituaiga masani, tuʻufaʻatasiga lelei o le susulu o le la.

O le faigata o loʻo taoto i le mea moni o le lili o lili mai latū eseese e faʻaleagaina i lalo o tulaga lava e tasi. O le mea lea, e tatau ona e filifili tonu pe o le a le ituaiga e teu i le fale e faʻamautinoa ai le faʻamafanafanaina o fugalaau sili.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Afai e masani ona e fafagaina le fugalaau ma e tele le susu i totonu o le ulo, e mafai ona e maʻi i le anthracnose. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga o lanu enaena ma tafe i tafatafa o lau.

Mo le togafiti o le lili, e tatau ona e tipi ese laulaau ma fai le fugalaau "Fundazol". Maelega o le oloa e tatau ona tutusa: 2 g i le 1 lita o le vai. O le a saʻo le faʻaitiitia o le aofaʻi o vai ma faʻalelei le potu i taimi uma.

E le gata i lea, o lau togalaau e tatau ona faatumulia i paʻu o laau e pei o le dodecateon, sparaxis, intestine canary, tress, bluelorss, coloring drow, blue cyanosis, agapanthus, penstemon, anemone, mamafa, armeria, crested.

O le isi faʻamaʻi masani o le crinuma o le "mumu mumu" poʻo le parosis. O le faʻamaʻi e faigofie lava ona mafai ona faʻamautuina i le fofo ua folasia i le fua tutusa. O le mea sili ona matautia mo manu mo le lili marsh o le anufe moa.

E afaina tele ai le laau, vave ona mafai ona taitai atu i le vili. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le lili palafusi ma soʻo se iniseti. Lulu mumu i le ulaula Faasaʻo le vaega: 2 ml i le 1 lita o le vai. I le puipuia o lenei anufe e le tupu, o nisi taimi e talafeagai ai le suluina o le krinum ma le fofo ua uma ona taʻua.

Crinum poʻo le lili lili e tele ituaiga. Faafetai i lenei mea, o le a avea ma se matagofie matagofie o lau togalaau ma se faaopoopoga matagofie i lou fale i totonu. O nei fugalaau e matua lauiloa ma le lelei. Faʻamataʻu lelei ma faʻafeinu lelei, o le a umi se taimi o le a latou ola ai, e te fiafia ai i lau laʻau matagofie ma mea e sili ona lelei ma se manogi manaia.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Talu ai nei, na faateleina ai le fiafia i leisi sipisi aisi, ma sa ou filifili e faasoa atu. E tusa ma le 10 tausaga talu ai na avatu ai le riki krinum. O le mea lea na ou iloaina mulimuli ane ua valaauina. O le tinamatua, o se tuaoi, na taua o ia o se lili o le potu; na ia fuga faatasi ma ia i tausaga uma mo le Kerisimasi ma fugalaau lanu piniki.

Onioni, sa ou vave taunuu i luga o se moega fugalaau. O le taumafanafana uma sa ia faʻaaluina i le avanoa. Ou te lei gauai tele atu i ai, na ou faasusuina e pei o isi fugalaau. O le a lona igoa ma po oa tulaga na ia manaomia e le iloa. Talu ai ona o le matua matua krinum krenum e tele, e sili atu i le 1 mita le maualuga, ma ou te leʻi mafaufau po o fea e tuu i ai, seia oo i le taumalulu na ou tuuina atu i laʻu uo. Sa ola o ia ma ia mo le 3 tausaga, e leʻi fuga, na tupu ae le mea moni (mai le laʻititi o le 2-2.5 cm e tusa ma le 5 cm) I le mavae ai o le 3 tausaga na ia toe sau mai ia te aʻu. Ma le isi, ona o le leai o se avanoa, na ou tuuina atu ai i loʻu uso. Na maua nisi faʻamatalaga, o le tausiga mo ia na suia laitiiti ma ina ua mavae ni nai tausaga (e le mafai ona ou faʻamatalaina saʻo, e leʻi tausia le faʻataʻitaʻi) na fuga mai mo le taimi muamua. Na o se vavega. O fugalaau manogi, manogi manogi na manumalo uma i latou na vaai i lenei vavega. O le tausaga na sosoo ai, ma se ulugalii mulimuli ane ina ua le o toe fuga, ua mou atu le fiafia i ai. I le tautotogo o le a ia toe foi mai ia te aʻu, o le a tatou aoao e fuga.

Zli
//frauflora.ru/viewtopic.php?p=64554&sid=810800fb2408638595e38119c37d0c28#p64554

Solitulafono mai le aiga Amaryllis. O lenamamoni e sili ona tupu tetele. O se fusi o laulaau i le pito i luga o se mea faʻafefeteina, lea e faʻavae mai i laʻau o lanu lanumeamata, e felafoaʻi e pei o se meaola ma sili ona pei o le pama. Suega sese e alu i totonu o se pulu lautele. E le pei o isi amaryllisaceae, o laulaau laititi o crinums e le faʻapalapalaina, ae ua lalagaina e pei o se pu. Для образования цветочной стрелки нужно, чтобы развились от 9 до 12. С момента образования соцветия до ее полного развития может пройти до 5 сезонов.O nisi taimi, afai e le fuga le pulu mo se taimi uumi, 2 - 3 e mafai ona fuga i le taimi e tasi. O le a tupu e oʻo i le tasi le mita le maualuga ma le 4 - 6 - 10 fugalaau. E fuga mai i le tele o le tau mafanafana. Ina ia faʻaleleia le totoina, e fautuaina e taofi le fafaga mo le 1-2 vaiaso. O lo matou Crinum na fuga mai ia Iuni, ma i le tuaoi i le taumalulu. E leʻi fesoasoani lenei mea ia matou. E le gata i lea, o crinums e manaʻomia tele faʻaleleia i le taimi o le tuputupu ae. I totonu o le palapala ua fautuaina e faʻaopoopo fugalaisa. Mai le vaitau fou o le a ou amata galue i luga o laʻu tagata malaga, o le a oʻo mai le taimi mo ia e nofo ai.
Zli
//frauflora.ru/viewtopic.php?p=64559&sid=810800fb2408638595e38119c37d0c28#p64559