Fualaau aina

Vailaʻau eseese o pateta: faʻamatalaga o le maualuga o le lalelei mai le Holani

"Labella" - ituaiga o pateta, e faatatau i le vave ma le maualuga o le gaosiga.

O le lelei lelei o le tausia lelei, maualuga o fualaau aina ma se fua faatatau itiiti o le teena o pateta talafeagai mo le gaosia o fale gaosi oloa. E ono mafai ona totoina faatoaga i faatoaga tumaoti.

Saili faʻamatalaga uma o loʻo i ai nei e uiga i le tele o laumei laulaʻau ma ata ma faʻamatalaga i la matou 'upega tafaʻilagi.

Lapoʻa Labella: faʻamatalaga eseese, ata

Igoa tulagaLabella
Gestation period70-80 aso
Manatua Pule13-15%
Masima o fai pisinisi78-102 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oʻo i le 14
Tuuina atu176-342 kg / ha
Quality Consumersili le tofo, suauu masani
Faanatinati98%
Lanu o le paʻule mumu
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaNorth Caucasus
Faʻafitauli faʻamaʻio le vailaʻau e sili atu ona puipuia i le siakiina o le laulaʻau, faʻasaʻo i le katepa o le patati auro, ituaiga ituaiga o pala ma le gaosiga o le kanesa o le pateta.
Vaega o le tuputupu aee faʻasaga i le maualuga o le vevela i le vaitau o le tuputupu ae, maualuga le fetuunaiga i tulaga tau fesuiaiga ma ituaiga palapala.
FaʻatonuSolana GmbH & Co. KG (Siamani)

O ituaiga autu o pateta "Labella":

  • tubers o le lapopoa, mamafa 78-102 g;
  • o le fomu e le ogatasi, faʻafeiloaʻi;
  • o le paʻu e manifinifi, lamolemole, mumu;
  • mata e papaʻu, laiti, pogisa mumu;
  • o le tino i luga o le tipi o le lanu samasama;
  • suauu i lalo ifo o le averesi;
  • maualuga mea o le polotini, suauu moli, vitamini o vaega B.

Le aofaʻi o le maso i le toto pateta o isi ituaiga:

Igoa tulagaPule
Labella13-15%
Tamaitai manino12-16%
Faʻafouinae oʻo atu i le 15%
Bellarosa12-16%
Riviera12-16%
Karatop11-15%
Veneta13-15%
Kala14-16%
Zhukovsky vave10-12%
Lorch15-20%

Mo se faʻamatalaga sili atu ona lelei o Labella pateta, tilotilo i le ata:

Uiga

Eseesega "Labella" e lafo mo vaega eseese o Rusia, talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa. Vaʻapalaina e le Potatoes tulaga tau leaga, mafatia i le vevela vevela ma le pupuu.

O le gaosiga e lelei, mai le 1 lalaga e aoina i le 300 kilokalama. E mafai ona eli muamua fua muamua i le amataga o le taumafanafana. O le maualuga o le gaosiga o pateta e oʻo atu i le iʻuga o le vaitau tuputupu aʻe.

Ma i le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia po o le a le fua o le gaosiga ma le pasene o le maketiina o tubers i isi ituaiga pateta:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Totogiina o le tuber (%)
Labella176-34298
Lemongrass195-32096
Melody180-64095
Margarita300-40096
Alladin450-50094
Lototele160-43091
Matagofie400-45094
Grenada60097
Le talimalo180-38095

O le laʻau laau "Labella" pateta e le maualuga, faʻapitoa, saʻo, e aunoa ma le salalau lala. Lea laʻau e tele-lapopoa, lanumeamata lanumeamata, ma pito i lalo. O fugalaau lanu piniki ma le paʻepaʻe e aoina i pusa paʻu. O loʻo aʻafia lelei le aʻa. Bush e tuʻuina atu i le 14 paluga tele, o le aofai o tupe e le o tinoitupe e itiiti.

"Labella" eseese le faapalepale mo viliva o le tau e le manaʻomia le masani ona faʻasusu. E manaʻomia e Potatoes le oneone oneone. O le faʻaleleia o fua, o faʻaopoopoga o vailaʻau faʻasolosolo ua fautuaina e faʻaaogaina i le eleele i le amataga o le vaitau.

O le ituaiga e le o se mea e sili ona faigata ona tausia, o lona tomai faatekonolosi e faigofie, o lenei pateta e talafeagai mo le au fai togalaau.

E puipuia togatini i le tele o faʻamaʻi masani o le po. E seasea ona aʻafia le kanesa o le pateta, o le tuber rot ma viruses. E le afaina i le tuai o faʻamaʻi pipisi. O le vailaʻau e laʻitiiti lava, o lea e le faʻavaivaia ai fatu. Mo le luluina, e mafai ona e faʻaaoga le seleselega na e aoina.

E ese le pateta labella mea ofoofogia ofoofogia: e tumu, e le suavai, e manaia tele. A tipi ma kukaina e le faʻapogisaina fatu. O le kuka o le averesi. E mafai ona faʻavela pe kuka le kuka i le kuka, e faʻaleleia lelei lona foliga. E mafai ona faʻaaoga vaʻaiga e fai ai ni meataalo, paluga pateta mago ma isi oloa na saunia.

Amataga

O le pateta eseese o Labella na fafagaina e fomaʻi Siamani. Eseese Foafoa - Tele Solana kamupanifaʻapitoa i le faʻaonaponei o aso nei-gaosia fatuga o aganuu eseese.

Toto E aofia ai i le Resitara a Rusia i le 2011. Zoned mo le Central, Central Black Earth, Volga-Vyatka, North Caucasus, Itumalo mamao mamao.

Fautuaga mo faatoaga ma fale gaosi oloa. Atonu o le tulaueleele i luga o faatoaga. Toto lelei mo le faatauina atu ma le gaioiga. Lelei lelei le tausia lelei, pe a uma ona seleseleina le toe-uluulu e le o manaʻomia.

Faitau atili e uiga i le teuina o pateta, e uiga i le taimi ma le vevela, e uiga i faafitauli e mafai. Ma le auala e teu ai fualaau faisua i le taumalulu, i luga o le faapaologa, i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa ma togi.

Le lelei ma le le lelei

O mea taua o le ituaiga e aofia ai:

  • fetuutuunai aʻa, toesea e pei o lapopoʻa tetele ma laiti tele;
  • leai se tausiga;
  • lelei tele;
  • faapalepale i mea maualuga, vevela;
  • lelei uiga tau fefaatauaiga o aʻa, fualaʻau toto e mafai ona tupu mo le faʻatau;
  • maualuga uiga lelei;
  • Selesele lelei lelei ma teuina;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.
E leai lava se mea sese i le ituaiga. E na o le pau le faigata e mafai ona mafaufauina o le gasegase i le malulu.

Vaega o le tuputupu ae

O le tapenaga o le eleele mo le sosoʻo o loʻo sosoo mai e amata vave lava pe a uma le seleseleina.. O kuluga uma e filifilia ma le faaeteete mai le eleele e aloese ai mai le aʻafiaga o siama. Ua faapipiiina i totonu o le eleele ia faʻalavelave o le potassium ma le phosphorus. O le faʻaleinaina o loʻo faia i le tautotogo, e faʻaaogaina ai le faʻamalositino oona: ammonium nitrate orurea.

Faitau atili pe faʻapefea ona fafagaina le paluga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai saʻo pe a totoina.

Mo fua maualuga e fautuaina e totoina e le gata o se mea faatauvaa, ae tele foi fatugatipi i totonu o ni nai vaega. O lea latou te le pala, o le faʻatinoga e faʻatinoina vave lava aʻo leʻi tulaʻi.

Ua totōina patatoes i laina i le va o 70-75 cm. 7-10 aso pe a mavae le faimalaga, o le mauga e faia ma le faʻavaeina o tulimanu. Faalua i le vaitau, e suaina le fanua pateta, faʻafefe 2-3 taimi. I le tau vevela O le tele o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina. I le va o togalaau, e tatau ona malolo ai pateta. E faʻapefea ona totoina pateta e aunoa ma le veleina ma le tumutumu faitau i inei.

E mafai ona faʻaaoga le sideratov i le phacelia poʻo le fulufulu uila. I le taimi o le tuputupu ae o le vao e mafai ona maitauina le tele o atinaʻe ma le malosi, o le a latou tuʻuina le fatu mo le isi tausaga. O le mulilua o le a fesoasoani i le puleaina o vao.

Eseese Labella faaleagaina le tetee. Tulimanu, o loʻo paʻi i ai se tagata faʻasolosolo poʻo se tuʻufaʻatasiga, vave faʻapipiʻi manuʻa, o pateta o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei, e tusa lava po o le a le auala o le seleselega. Mo faatoaga ma ogaoga lafumanu o loʻo fautuaina e faʻaaoga le aufaʻatasiga faʻatasi ma le faʻalauteleina o le faʻafefe, faʻaitiitia le manua i fatu.

A maeʻa le seleseleina o le seleselega o le a tuʻuina i luga o moa e faʻagogo. I le timuga o le tau, o le vevela e tatau ona i lalo o se faʻavaa. E teuina lelei ia patatoes i se nofoaga malulu, mago, e talafeagai mo le faʻatau atu pe a maeʻa le seleselega ma le maeʻa o ni nai masina o le teuina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Vaega o le ituaiga - teteʻe maualuga i faʻamaʻi masani. Potatoes e aunoa ma ni faʻafitauli e gafatia ai faʻamaʻi pipisi i le leva o le paʻu, e seasea maua i faʻamaʻi vailaʻau: fualaʻau lau, mosaic tapaa. Mo le puipuia o le totōina pe a togafitia i vaovao. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e faailoga le vao ua afaina, e le talafeagai mo le aoina o fatu.

O lapisi o laau afaina ua eliina i le vave e mafai ai, o le a vavaeina ma susunuina pito.

Faitau foi e uiga i faamai masani o Solanaceae, e pei o Alternaria, Fusarium, Verticillis, Scab.

E mafai ona gasegase le Potatoes mai faʻamaʻi. Colorado beetles ma wireworms (anufe kiliki i luga o anufe) mafua ai faʻalavelave faʻapitoa i uta.

Taua mo le puipuia filifili ma le faaeteete mea uma a le pateta pe a selesele e aunoa ma le tuʻuina o fatu i le palapala. Lafoaʻi, latou te avea ma nofoaga e tupuga mai ai meaola faalafua.

Faʻatau i le Colorado potato beetle ma o ona aʻa e masani lava ona avea ma faafitauli moni mo tagata fai togalaau.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faasologa o mea e uiga i togafitiga faʻasolosolo ma sauniuniga faʻatemika e mafai ona taulimaina le faafitauli.

O nai tausaga uma lava faatupulaia laufanua suia. E sili atu le totoina o pateta i luga o fanua o loʻo i ai legumes, o meaola vevela ma vao, vave laisi. I le taimi o osofaiga o iniseti, o togalaau e togafitia i iniseti.

I le faaopoopo atu i auala masani o le totoina o pateta, e tele isi. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, le faʻatoʻaga o ituaiga o meaola eseese, o auala i lalo o le vaomago, i totonu o taga, i paʻu, i pusa, mai fatu.

Matou te fautua atu foi ia te oe ia faamasani ma isi ituaiga e tele ituaiga o fualaau aina:

SuperstoreTuai amataLaititi vave
FaifaatoʻagaBellarosaFaʻafouina
MinervaTimoLelei
KirandaTautotogoTamaitai Amerika
KaratopArosaKrone
TelevelImpalaFaʻaalia
MeteorZorakaElisapeta
Zhukovsky vaveColetteVega
RivieraKamenskyTiras