Apple laau

Kolonovidnye apple: totoina, tausia, teuteuina

O le faafitauli e faʻavavau o tagata nofo i le taumafanafana o le leai o avanoa. Ou te manaʻo e totoina le tele, ae o le 'upega tafaʻilagi e iai tuaoi, e tatau ona e fuafua ma le faʻaeteete le tufatufaina o le eria. Afai e mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i totonu o le togalaau ia le itiiti ifo i tausaga taʻitasi, o le a le aoga lenei numera i le togalaau.

O laau taʻitasi e manaʻomia le avanoa mo le aʻa ma le pale. Mo ia tulaga, o loʻo i ai ni laau fualaʻau, e fai si mea itiiti ona o le mea moni o loʻo i ai le tasi pou ma e leai se pale. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le ala e tupu ai se apple apple ma le auala e tausia ai.

Pulu Apple: Faʻamatalaga lautele

O Kolonovidnye, po o laau o le apple i le ogatotonu o le seneturi talu ai, o se taunuuga o le vavalalataina o mea, lea na iloa ai o lo o faia a latou filifiliga. O le apple apple e tasi lona ogalaau, i luga ae o vine o Kolchatka, o se fualaau ma se tao, lea e faia ai le fugalaau. E tusa ma le 15 tausaga le umi o le fruiting.

E te iloa? O le faifaatoaga, o le na maua se tagata uiga ese, na taʻua o Viichik, ma o lana laau o le olive i le afa tausaga ma se lala e le masani ai o Macintosh. O le mea lea, o le uluai ituaiga o laau toto na taʻua o le "Mac Vitochik". Ae i le gagana Rusia, o le igoa na faʻaleagaina i totonu o le "Macintosh Leader".

Faʻafanua

E le tatau ona matua le fatuina o le apu laʻititi nai lo le tausaga, a leai o le a sili atu ona leaga le aʻa. Afai e te totoina ni laau i le taimi e tasi, e tatau ona e maua i se mamao e afa mita i le mita mai le tasi.

E le fiafia le apple Kolonovidnye:

  • faʻataʻitaʻiga;
  • ata lafoia;
  • latalata i le eleele.
Ina ia maua se fua maualuga ma le maualuga o apu, e tatau ona e iloa le ala e sasa ai laau o le apple i totonu o le togalaau, tausia lelei ma teuteuina, ma osofaia meaola faalafua ma faamaʻi.

La po po o le paolo

E tatau ona totō le apu tīla i le mea o le a lava ai le la, talu ai e matua malamalama lava. Mafai ona tuʻu i tafatafa o puipui o le itu i saute o le fale ina ia sulu mai le la mai le itu i sasae i sisifo, faʻamalamalamaina i le aso atoa. I totonu o le paolo o le applesarca ua malosi le tosina mai.

Tulafono faʻavae lautele

O apu oloni e pei o laau 'aina uma, e mafai ona totō i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le sua. Ae o le totoina o le apu i le tautoulu e sili ona lelei, o le a maua ai e le laau le avanoa e fetuutuunai ma toso ai.

E te iloa? Afai e te faatauina mai ni fatu laau i totonu o le ogaumu, e mafai ona e totoina ni fualaau aina e pei o ni ogatotonu ma se paʻu o le eleele i le taumafanafana.

E faʻapefea ona totoina se apu lapopoa, o laasaga i lea laasaga.

  1. I nai vaiaso talu ai nei, saunia se lua mo se fatu. E tatau ona loloto, mita le loloto, lautele ma umi. A eliina, e tatau ona gaugau le eleele lafulemu ese mai eleele palapala.
  2. Tuu lau ili ma oneone i le pito i lalo o le lua.
  3. Faʻafefiloi vaega lauusiusi o le eleele ma le 30-40 lita o le humus poʻo le faapalaga, faʻaopoopo le 100 g o le superphosphate ma le fugalaʻau, 100 g o le falaoamata o le dolomite i lalo o le tulaga o le palapala eleʻele, faʻafefiloi ma taoto i totonu o le lua. Tuʻu mo le lua vaiaso.
  4. Toto se apu i le eleele ua saunia, ma ufiufi i eleele palapala mai le lua, ia mautinoa o loʻo aʻafia le pito i luga.
  5. Fai se pu i luga o le laau, sasaa ni pakete se lua i totonu.
  6. A uma ona fufulu le vai, amata le lio. Mo le mulching o mutia talafeagai, peat, sawdust.
  7. Tui le laau i le lagolago, pe a tatau ai.
E taua! I taimi o femalagaaiga, o aʻa o le fatuga e le tatau ona faʻamago!

A oʻo i le totoina o le tautotogo, e tatau ona saunia pitsu i le tautoulu, ina ia faʻamavae faʻamaʻi, palapala o le palapala ma aʻa i totonu o se siosiomaga lelei.

E te iloa? O le tele o ituaiga o apu o le skoroplodny: o se fatu laau e totō i le tautotogo e mafai ona fuga i le tausaga muamua. I lenei tulaga, e sili atu le aveeseina atoa o le ovary ina ia mafai ai e le laau ona fetuutuunai ma maua le malosi.

E faʻapefea ona tausia laau, faʻamatalaga i le tuputupu ae

O meaʻai e pei o apu e foliga lelei, o lo latou totoga e faʻatusatusa ma e tele se avanoa, latou te maua se seleselega lelei, ae latou te manaʻomia le tausiga ma le faʻaeteete, faʻamautuina ma faʻamaina, faʻaleleia le palapala ma aveese vao.

E te iloa? O le Kolonovidnye apu e mafai ona oʻo i le afa seneturi, ae latou fua mai mo le tusa ma le 15 tausaga.

E tupu mai o le tausiga o le apple tree e mafua ai faigata mo tagata fai togalaau. O lea la, o nisi taimi e faʻamaina ai le apical apical, o le mea tuputupu aʻe o se laau e tasi le ogalaau ma e leai sona pale. O le mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻaleagaina o le malulu.

O le maliu o le fatugao e tau atu i le faateleina o le "laveaʻi" pupu. Ona tupu lea o le laau i ni ogalaau. Afai e te manaʻo ia matua faʻatusatusa i totonu o le tasi ogalaau, e tatau ona e filifilia le sili ona malosi mai isi tola ma aveese mea uma.

Faʻasalaina ituaiga o laisi

O laau o le aʻai lanu e pei o le aʻa, e iai le aʻa o le aʻa, e tu latalata i luga, o le mea lea e manaomia ai e le laau le susu masani. Auala faʻatau e sili atu ona lelei le filifilia o le meaʻai.

E taua! E tatau ona faʻalelei le faʻatau: o le maualuga o le susu e taofia ai le maua o le okesene i aʻa, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le laau.

Afai o le tau vevela e masani lava, o le vai e tatau ona faaluaina i le vaiaso, pe afai e maʻemaʻe - i isi aso uma, poʻo i aso uma foi. O laau matutua e mafai ona faʻafeinuina le tele o taimi. E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana e fautuaina e taofi le faʻafeinu, e tuʻuina atu i le laau le avanoa e sauni ai mo le taumalulu.

E te iloa? I le taumafanafana matutu, e tasi i le lua vaiaso i le afiafi ua fautuaina e "fufuluina" le laau o le apu: e tele vai o loo i ai se pulumu, e pei o timuga.

Laʻau pito i luga o laei

A maeʻa lau laʻau, e manaʻomia e le laau le faʻasaina. O le lalaga pito i luga o apple trees e faia i le tautotogo, i le amataga o le vaitau tuputupu ae. Ona tatau lea ona faalua ona faaluaina ile lua vaiaso.

E fautuaina e avea o se ofutino pito i luga:

  • moli otaota moa;
  • mullein solution;
  • Uria;
  • masima;
  • lavelave faʻapitoa.

Nuances faʻapipiʻi

E talitonuina o laau o le applearine, pe afai e tausia lelei, o le a ola i le tasi mea, ma o le teuteuina o le a le manaomia. E le saʻo lenei mea, talu ai ona o loʻo i ai pea i le itu o le laʻau o le applein.

E tupu ai le faaleagaina o le point, o se taunuuga o nei aʻafiaga e tupu. E filifili tagata uma mo ia lava pe faapefea ona fausia se apu.

E te iloa? O le tele lava o le taimi e teu ai, o le sili atu foi ona faʻamalosia o le fasi laau e tupu. Afai e te sili atu i le afa le puʻeina o se paranesi, o le a maua ai ni fuʻa mamana, pe afai e toesea lona tolu, o le ai ai le tele o faiga vaivai e faigofie ona aveese.

O le teuteuina o le apu laau e teuteuina i le tautotogo, vave taumafanafana po o le autumn. O le faagasologa atoa e tele ni tausaga.

Taʻu le apu, le polokalame ma aso taʻitasi:

  1. 1 le tausaga Aveese tafe uma itu, faapuupuu le ogalaau.
  2. 2 tausaga Pipi vine e oʻo i le 30 cm. Aua e te paʻi atu i le peʻa pito i luga ma le fua o le tuputupu aʻe.
  3. 3 tausaga. Faʻasolo le pito i luga i le 25 cm mai le ogalaau, i le laula 40 cm.
  4. 4 tausaga. Faʻalialia laʻau tautaua ma le faʻamalo i le tausaga talu ai.
  5. 5 tausaga. Faʻamau le laau. O le maualuga o le 3 mita ua fautuaina.
  6. O tausaga na sosoo ai. Aveese vai vaivai ma mamago.

E taua! O le teuteuina o le laʻau laʻau e faʻateleina ai le fua ma le tupu aʻe o lala fou.

Auala e teuina ai le apu:

  • 'Otiʻoti lalālālā e tatau ona iai ni pulupulu se lua i le faʻavae Trimming e gaosia ai ni taga mafolafola mamana i le maualuga o le 45 tikeri senetimita mai le fatugaʻo. O le a talafeagai i le faia i luga o ala le talafeagai.

  • Vaomatua e sili atu ona tosina i lalo ifo o le tausaga e tasi le tausaga.

  • O le faʻatupulaia ma le olaola o tiliva e le tatau ai i le ogatotonu o le taumafanafana e fusi.

  • Faʻatoʻa le pical pical, o le malologa e liliu i ni sooga o le a fua mai.

Faʻasolo i lalo o laau totō

Ona o le aʻa o le aʻa, o laau o le applearry, i le faaopoopo i le tele o le suāvai, e manaʻomia le puipuia mai le faʻaʻeleʻele vai mai le palapala. O le fofo e mafai ona mulimulitaʻi ma le humus poʻo le peat. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻasologa o le lio uili.

Faatasi ai ma lenei metotia, o le avanoa o loʻo siomia ai le laau e totoina i laʻau po o gaʻo. O le vao vegetative e tapunia le eleele mai le la, ma e le o ia lava o se tauva i le apu ona o aʻa papaʻu. Ae ui i lea, e tatau ona vevela pea, pe afai o laau vevela, ma moa, pe afai o le mutia.

Faʻatoʻateleina o togavao

Mai le numera tele o ovaries, lea e maua ai le apu apple, e le mafai ona maua se seleselega atoa.

Afai e fuga mai le apu i le tausaga muamua, e tatau ona aveese uma le lanu: o le laau e vaivai tele, ma e manaomia le malosi ina ia mafai ai ona fetuunai ma ola malosi. O le tausaga e sosoo ai, e mafai ona e tuua le lima o aulelei sili ona matagofie, i le tolu tausaga - sefulu.

I tafatafa o laau laʻau o le laau, e mafai foi ona e totoina ni pears ma ni pauna lapopoa, e le tele se avanoa i lau togalaau.
I le taimi o le fugalaau, e tusa ma le afa o fugalaau fugalaau ua aveeseina, i le tulaga o le ovary - o le isi afa o le fugalaau, i le laasaga pe a oʻo atu le ovary i le tele o se meaʻai, na o na sili ona lalelei e toʻalua o loʻo totoe, i le lanu laʻititi - tasi, sili.

Auala e puipuia ai laau o le apu i le taumalulu

A o lei amataina le malulu malulu e tatau ona tausia le puipuiga. Afai o le ogalaau e totoina i vaovao, e tatau ona aveese, o le a mafanafana ai i totonu e le gata o le apu, ae o le isumu foi. O loʻo faʻamalieina foi lenei mea.

E mafai ona e ufiufi le sawdust, spruce, ma isi mea avanoa. O le mea sili lava ona latou mamago. O le puipuiga sili mo le laau o le a toulu le kiona, lea e tatau ona solo le apu.

E taua! E tatau ona malamalama o le galuega autu i le mea e tupu i le puipuia o le apple mai le selu o le aloese lea mai le susu ma mulimuli ane i le maluluina o aa, lea e latalata i luga.

Ina ia puipuia le fua o le tuputupu aʻe mai le maalili, e fautuaina e afifi i ni laupepa o ie poʻo pepa.

I le matagi matagi e leʻi momotu le laau, e talafeagai le nonoa i se lagolago.

Faʻatauga ma le faʻagasologa o le galueaina o laau laʻau

O le lelei o le laau o le applearry e mautinoa lava:

  • maualuga fua;
  • faʻatusatusaga;
  • faigofie o le seleselega;
  • o le avanoa e ola ai i luga o le tele o ituaiga eseese o apu i luga o se fasi fanua o le a avea ai se laau o le apu masani;
  • tetee i meaola faalafua;
  • teuteuga ma uluai foliga vaaia.

O aʻafiaga e aofia ai:

  • tupuga o le tuputupu ae;
  • vaivai aʻa;
  • taimi talafeagai, tausiga tumau ma sili atu le taimi;
  • le tau o tipu.
O faifaatoaga uma, pe a uma ona faitau le tusiga ma fuaina mea lelei ma le lelei, o le a faia lona lava manatu e uiga i laau o le apple tree. I lo latou gaosia, e lava lava le lelei ma le le lelei, e fuafua i le mea e manatu i ai.

E leai se masalosalo e tatau ona e taumafai, pe afai e te manaʻo ia i ai se tasi o le aʻau i lau togalaau. E foliga mai o le apple apple, tusa lava po o le a le faigata o le totoina ma le tausia, o le a toe totogi ma le agalelei lona tausiga ma lona foliga teuteu ma le seleselega agalelei.