Tupe teu

Totoina o pi e ala i le taoto

Mo le tele o mafuaaga, o le faʻanatura masani o pitonuu o povi e le o taimi uma e talia e se tagata tausi pusi.

E sili ona lelei le puleaina lelei o lenei faagasologa, ma afai e talafeagai, faatulaga ni mea faʻafefe.

Tatou taumafai e fuafua pe faapefea ona faia.

Faʻamatalaga

E mafai ona fausiaina aiga fou o pusi aiga uma mai i aiga sologa lelei ma faatasi ai ma le fesoasoani a le soʻo. Nuclei, o aiga laiti taitoatasi, na faia i luga o se auala. Ina ia fatuina se alalaupapa, latou te aveesea mai se aiga malosi e oo atu ile lua pito i luga ole laʻau ma le 1-2 fafie. O loʻo tuʻuina i se sulufaʻi fou, lea e tuʻuina atu i se isi nofoaga.

I le taimi lava e tasi, e toe foʻi atu ia peʻa muamua i lo latou aiga, ma o le a fausia e le tamaititi se kolone fou, lea ua tuʻuina atu ia i latou se tagata matua ma se tina ava malosi.

E taua! I le taimi muamua, o tamaiti laiti e le mafai ona tuʻuina atu i latou lava vai, o le mea lea mo aso muamua e lima latou te manaʻomia ai le tuʻuina o se pusa inu.

A maeʻa le faʻaalia o le fou fou ma le amataina o anufe amata amata ona fatuina se aiga pipi atoa. E faʻapipiʻiina le faʻamau i laʻau papaʻa muamua - muamua faʻaopopo se tasi poʻo lua laulau, ma pe a mavae ni nai aso lua faʻalua. I le lumanaʻi, e atiaʻe e le kolone tutoatasi. O le auala o le vaevaeina o le kolone pi i le afa po o le afa o le taumafanafana e aofia ai le faʻaaogaina o se aiga malosi atoa. O sea ituaiga aiga e vaeluaina tutusa tutusa, mai afa taitasi e fausia ai se kolone fou.

O le faʻaleleiaina o kolone pi, ua taʻua o le "plaque i luga o le fatu," e faʻaaogaina pe a sauni le aiga mo le natura masani, o lona uiga, ua tuʻuina atu i lalo masini masiofo a le tinā.

Faatasi ai ma lenei metotia, ua vavaeese ai kolone ina ia tumau ai iniseti lele ma le tuatotonu i totonu o le tasi asaga, ma le le lele ma le fanau i le isi.

Aoao le tele o mea manaia e uiga i ituaiga ituaiga o le meli e pei o le uliuli ma le paʻepaʻe, hawthorn, esparcetovy, acacia, chestnut, buckwheat, lemoni, phacelia, coriander, uka, rapeseed, dandelion.

Faʻatusatusaga lautele ma le faʻaleleia o le natura

O le vavaeesega masani o aiga e ala i le gaogao o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga taua pe a faatusatusa i le vavaeeseina o le vavae ese. Aemaise lava, i le faagasologa o le sosolo, o le aoina o le meli e sili atu (e oo i le 50%) faʻaititia. E le gata i lea, o le natura masani e masani ona le fiafia - o nisi o aiga e ola, o isi e leai. I ia tulaga e matua le mafai lava ona fuafua le tuputupu ae, atinaʻeina o le apiary.

E te iloa? O pusi taitasi e aumaia ai le itiiti o le meli i lona olaga, e tusa ma le 1/12 tsp. Ae o le numera tele o kolone meli e mafai ai ona latou aoina volumes of this product product during the season. - e oo atu i le 200 kilokalama. I le taimi lava e tasi i le taimi o le taumalulu latou te taumafaina le 35 kilokalama o le meli.
I lalo o tuutuuga o le fausiaina faalenatura o kolone pipi, e foliga mai e le mautonu le au, e aofia ai mai aiga vaivai e le manaomia mo le atinaʻe atili. O le matua ma le amataga o masiofo i swarms e masani lava ona le mafai ona faʻatuina.

I tulaga faapena, e le mafai e le tagata tausi pipi ona faʻatuina galuega faʻaleleia.

O taimi masani o le leiloloa o swarms e le aʻafia i totonu o le apiary. Ina ia aloese mai na mea e leiloa, e tatau ona matauina le apiary mo se taimi umi lava. O le aoina o swarms faataapeapeina e mafai ona faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le swarm na nofo i luga o le laau). O le mea lea, o le vavaeʻesega masani o 'aʻai o povi e faʻaitiitia ai le gaosiga o le apiary, faʻafefe i le faʻaleleia o galuega, mafua ai le tele o faʻafitauli mo le puipuia o aiga vavalalata. O nei faafitauli uma e mafai ona aloese mai le pulea o le faagasologa.

I le isi itu, o le natura natura e sili atu ona lelei nai lo le fausia o aiga. Latou vave vave ma lelei le fausiaina o le honeycombs ma sili atu le lelei o galuega i le falemaʻi.

E te iloa? I le gasologa o le aso, e mafai e le pipi ona suʻesuʻeina le silia ma le 5 afe fugalaau. O pepe uma lava o le lalolagi i le aso e tasi o le pollinate sili atu nai lo le fugalaau fugalaau.

Totoina o meaola

O le vaitau atoa i le aiga o le pīlapu o loʻo i ai auala e aʻafia ai lona faitau aofaʻi - o le tupu mai o pepe fou ma le oti o mea tuai. I le amataga o le tautotogo, e sili atu le oti o pepe nai lo le fanau mai, ma o le numera o kolone e faaitiitia. Ae o le faasolosolo malie lava o le paʻu i fuainumera ua le aoga, ona o le televave o le tuputupu aʻe o le kolone ua matauina ona o le gaosia o le gaioiga.

I se tasi itu, o le fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina i aso uma e le centerus e oʻo i le pito i luga. I le taimi lava e tasi, e sili atu le tele o tausimai i totonu o le sulu, ma o nei siva taʻitasi e tautua e le tasi, ae oʻo i le fa o ia bees.

O le tulai mai o se aofaiga tele o iniseti e le o utaina, faapea foi ma le mausali o le aiga, e fesoasoani i le faalauiloaina o le natura masani.

Faʻatulagaina o pipi pipi

New colon colonies amata ona fausia ma le fausia o le nuclei (o le faagasologa na faamatalaina i luga). O se tamaʻi pipi laititi e tuu i totonu o le nofoaga ma ufiufi i se pulou, ma o le aso e sosoo ai e faʻasaʻoloto ai le matua mai lalo o le pulou. Pe a ma le lua vaiaso, amata ona ia fuaina fuamoa. O le suia o se puʻupuʻu i totonu o se otvodok atoa o loʻo faʻaalu lona faʻamaga. O lenei faagasologa e amata vave lava pe a uma ona tuʻuina fuamoa i le tamaʻitaʻi talavou. E tasi pe lua laina o le lolomi lolomi e tuu i totonu o le mauga, ma a maeʻa le 5 aso, o le isi laulau o loʻo tuʻu ai iina.

O le mea lea, o le tuputupu vave vave o le seleselega ua ausia, o le aiga fou o pusi ua avea ma tagata lava ia ma ua avea ma vaega malosi i le aoina o le meli.

Nai lo o tamaʻitaʻi vale, o faʻamaufaʻailogaina o tamaʻitaʻi matutua matutua e mafai foi ona tuʻuina i totonu o le vaalele. I lenei tulaga, o le masiofo masini e faʻafefiloi malie i le pito i luga o le meli i tafatafa o le brood. Ua lauiloa le umi e alu ai le ogaumu o le pipi e aluese ai mai le masini masini - 16 aso.

Ae a faʻaaogaina se masini nofofua matutua, o lenei faagasologa e faʻaititia tele. I le lumanaʻi, o faʻatulagaga o loʻo faia i le auala tutusa e pei ona faamatalaina i luga. O le faʻatulagaina o mea e seleseleina e faia i le taimi o le tautotogo aʻo lumanaʻi le amataga o le taufaasese.

Totoga o taʻavi taʻitasi

Afai o le pi mo le nucleus ona sosoo ai lea ma papafa e faʻatau mai le aiga lava e tasi, ona taʻua lea o ia ituaiga o tagata taʻitasi. O lenei ituaiga o taotoga e ono faʻavaivaia ai le aiga muamua.

Pepese o povi

I le tulaga pe a faʻaaogaina iniseti mai aiga eseese e fausia ai se kolone meli fou, o le faʻalapotopotoga e taʻua o le aufaʻatasi. O lenei metotia e mafai ai e oe vave ona fausia ni lapisi tetele.

Aoao pe faapefea ona fai se sulufaʻi mo pi, se 'ie alpine, se faapaologa mo pi, se ofaga tele-hive, se ofagapi o Dadan.

Vaevaega o le aiga o pi i le afa

Faʻaaoga lenei metotia o le vaevaega e na o le pau lava lea o se kolone malosi tele. O le faia o lenei mea, i le sulu lautele, latou te tuʻuina se mea e leai se mea ma tuʻu le afa o le fausaga ma le laʻau ma meaʻai i totonu. E le afaina po o le a le ofi o totonu o le fatu. I le isi itu, o sulu na tuʻuina ina ia mamao uma pe tusa o le afa mita, i le itu taumatau ma le agavale o le nofoaga muamua o le sulufaiga lautele. I lenei tulaga, e tatau ona i ai le va i le auala lava lea e tasi e pei o le pa o le sulu lautele i lona nofoaga muamua.

E te iloa? O le pipi e tumu i le nectar e le mafai ona oso.
O pi, toe foʻi mai, e le maua la latou sulu i le nofoaga tuai ma amata ona tufatufa i ni sulu e latalata ane.

Afai e tufatufa faʻasalaga, ona sili atu lea ona tulei ese le 'au e sili ona lauiloa.

E taua! Mo le manuia o le aiga, o le sulu lona lua e tatau ona fetaui ma le muamua i le lapopoa, lanu ma foliga vaaia.
E faasolosolo lava, liliu atu palu i le itu faʻafeagai ma alu ese mai le tasi i le tasi i nofoaga tumau. I le sulufaʻi, lea na faʻaalia e aunoa ma se tasi, o le fatu o le fetal ua totoina.

Pipi i luga o le satide po o le perenise

Mo lenei metotia, muamua lava, saunia se sulu fou, tuu i le nofoaga o le fofo ma siitia mai i luga o le malulu tuai ni laupepa se lua ma le laʻau, o ni fasi pito i luga ma se tasi.

O le sulu tuai ua siitia atu i se isi nofoaga o le apiary, ma o se masiofo fou po o se ava ava ua faamauina ua tuu i totonu.

E tatau ona maitauina o le papa i luga o le matua po o le ava malosi e lelei mo le aloese mai mea masani, lea atonu o le a amata. I le isi itu, o aiga na fausia na muai vaivai.

E le gata i lea, e leai so latou sao: i totonu o le tasi itumalo o pi o le vaʻa ma le matua, ma i le isi - e le o lele ma fanau.

Simming ma Taranov e faʻafefeteina

O isi metotia e faʻaaogaina foi e puipuia ai meaola masani. A faʻaaogaina le metotia Simmins, e faʻapipiʻi uma atu i luga o fata ma se anufe ma le meli i le faleoloa. O nei laupepa e vavae ese mai le mea o totoe i le mea e ulufale atu ai e se lattice Hahnemann.

Vaʻaia avanoa e tumu i se faʻavae ma se maunu.

O le a e fiafia foi e aoao e uiga i le venom, le faaaogaina o le beeswax, pe faapefea ona siaki le meli mo le natura, lea e manaomia ai le faamamaina o le suka ma le suamalie o le meli.
Ma le isi, e lua ni tapuni sushi e tuu i itu uma e lua o le faitotoa. O iniseti uma, e aofia ai le ogalaau, e lūlūina i le pito i lalo o le nest.

I le lumanaʻi, o nisi o pi o loʻo pasi atu i le vevela i le anufe, o nisi e tumau ma le ogatotonu ma amata ona faʻaoga se nusi fou, ma o le fatu e toto le fausaga. O le mea lea, e tusa ai ma le metotia a Simmins, faʻafefe o mea e tutupu i totonu o le sulu. O le auala Taranov e aofia ai le fumiga o pi i le ulaula i le faitotoa ma sosoo ai ma le pito i luga o le fausaga. O lenei togafiti e mafua ai ona aoina mai pi i le zobiki. A o lei i ai se kiliva, ua faapipiiina se laupapa, o le isi pito e paʻi i le eleele, ae o le isi o loo i luma o le laulaau.

O pi faatasi ma le ogatotonu ua luluina i le eleele i autafa o le laupapa. I lalo o le laupapa, latou te tautevateva i totonu o se paluga, lea e tuu i totonu o le pusa. Seʻi oʻo i le taeao e sosoo ai, e teu le roev i se nofoaga malulu. I le taeao, o masini masiofo uma i totonu o le sulu ua faʻaumatia, ma ua toe foi mai le lapisi i le nofoaga tuai.

E taua! Afai e te le itiiti ifo ma le tasi le ava malosi, ona puipuia lea o le a le manuia. Afai e te le faʻaumatia masini masiofo, ae faʻafefe le afifi i se sulu fou, ae o le a faʻavaivaia le aiga muamua.

Faʻaogaina auala e faʻaoga e tusa ai ma Simmens poʻo Taranov ei ai ni mea le lelei. O le mea lea, o le Simmens auala e faʻaaogaina na o le faaluaina o sulu. E le gata i lea, e le mafai ai ona pulea le lelei o le initaneti, o lea e na o na o apiaries laiti e faia ai. Pe a faʻafefe i Taranov, e taua le ave o pi na faʻataunuʻuina lenei faʻalavelave, galuega, faʻaaogaina isi mea o le a tupu pea. I le mea lava lea e tasi o le a taʻitaʻia ma e le faʻaumatia i totonu o le masiofo sulu.

Le faʻaaogaina o ni pipi le tumau

I nisi o tulaga, ona o le leai o se tupe maua vave, o le fausiaina o bees o lo o tumu i galuega. O se taunuuga, e mafai ona amata ona eli, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le apiary. Ina ia foia lenei faafitauli, e faʻaaogaina ni pi le tumau.

Latou te fatuina nei papa i se auala e amata mai i le amataga o le taufaaleaga, o aiga fou e mafai ona auai i le aoina o le meli. Mo lenei mea, o le lafoaʻi o loʻo faia i le 40 aso talu ai luma o le taufaaleaga autu ma o le fatu fetal e vave lava ona faʻaoga i ai.

Mo le faʻavaeina o otvodka faʻaaoga le metotia e iloa o le vaevaeina o pi i le afa (silasila i le faʻamatalaga o loʻo i luga). I le taimi lava e tasi, o le afa o le aiga faʻapitoa ma le lona tolu e mafai ona toe faʻafouina i se sulu fou - e faʻalagolago lava i tulaga ma aiaiga o le kolone. I le faaiuga o le vaitau, o aiga le tumau e faʻaaogaina: o pi ma fala e pipii atu i le uluai kolone, o tamaʻitaʻi e toʻalua latou te tuua le mea sili.

O se taunuuga, o le aofaʻiga o le aofaʻi o le meli mai le maota ma aiga lē tumau e faʻatupulaia pe a faʻatusatusa atu i le faʻavaeina, ma o se aiga malosi e alu i le taumalulu.

Vaʻalele taimi

E taua le maitauina o le fausiaina lelei o pi ma le taotoga e mafai ona naʻo taimi talafeagai. O nei fuaitau ua fuafuaina e faʻavae i luga o le kalena o fua o laʻau meli. O le faʻavaeina o vavaega, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o mea faʻasalalau e le sili atu nai lo le 5 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o le taufaaleaga sili.

O le mea sili, o le faʻatinoga na faia i le 50 aso muamua.

I le faaiuga, o le natura masani o pi, o se tulafono, o se mea e le manaomia mo tagata tausi pipi. O le faʻaaogaina o tipi, faʻapea foi metotia e pei o Simmens ma Taranov, o ni auala lelei e puipuia ai.