Pear

Peina "Rainbow": uiga, tulaga lelei ma le le lelei

E i ai le faitau afe o ituaiga o pears, le pele o fualaau aina uma. O le tele o ituaiga o meaʻai e gaosia i le vao. O le tasi oi latou o le nuanua nuanua.

Na aveina atu o ia i le Urals, lea ua leva ona avea o ia ma tagata lauiloa.

Sei o tatou aoao atili e uiga i ai.

Faʻasologa o talaʻaga

Na amata i le mea moni e faapea, i le amataga o le seneturi sefuluiva, na maua ai le vao o le autumn i le vaomatua Belgian, na taʻua o le "Forest Forest" ma mulimuli ane avea ma tagata lauiloa i Europa. Ma, i le ogatotonu o le seneturi lona luasefulu, na maua ai e le faifaatoaga a le Soviet P. A. Zhavoronkov se fatuga 41-49-9 e ala i le fesuisuiai o le Ussuri pear. Ma i le vaitau o le 1980, o le "Forest Forest" ma le 41-15-9 e feiloai i le faʻavae o le Ural Scientific Research Institute mo Horticulture ma Potato. Na sopoʻia i latou e se vaega o faifaʻatoʻaga na taʻitaʻia e le saienitisi lauiloa E. A. Falkenberg. O se taunuuga, i le 1985, o le taumafa vevela "Rainbow" na aliali mai.

E te iloa? E tusa ai ma le Rusia o le Faʻamaumauga a Faamaumauga, o le pene sili ona tele na ola i le 2013 i Rusia, i Ingushetia. O lona mamafa o le 1 kg 7 g.

Laʻau faʻamatalaga

Tese ituaiga "Rainbow" e ola maualuga-maualuga. O lo latou pale o loʻo salalau solo, o loʻo taatia i se foliga lapotopoto pe lautele. I le taimi lava e uma ai ona totō, e vave ona tupu vave, ma a uma le amataina o le fua, e vave lemu.

O lenei ituaiga e mafai ona faigofie ona faapipii ma ola i luga o fualaau o le pi "Ussuriyskoy". A o faagasolo le vaitaimi o fualaau aina suamalie, o lālā e paʻu i le seleselega e mafai ona momotu ese, o lea latou te manaʻomia ai mea faigaluega.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua e ola tele, o lo latou mamafa e oʻo atu i le 130-140 g. O le foliga o se lio, sina pusa. Le lanu o le fua o le lanumeamata; a oʻo ina laʻau, latou te lanu samasama-lanumeamata ma se mumu lanumumu i luga o le la. O le paʻu e manifinifi, vaivai.

O le pulupulu pipi o loʻo i ai se tofo suamalie: suamalie ma suamalie. Ua i ai ni ata matagofie o paʻu.

Manaomia o le malamalama

O le "Rainbow" e fiafia i le susulu o le la, o lea e tatau ona totōina i totonu o se laufanua malamalama, ae puipuia mai le matagi. I totonu o laau tetele e le lava le malamalama, o laau matutua e agai i luga. Ae o laau talavou e manaomia le pritenyat e aloese mai le mu.

Ia masani i ituaiga eseese o pears o le "Thumbelina", "Century", "Bryansk Beauty", "Dessert Rossoshanskaya", "Hera", "Children", "Rogneda", "Kokinskaya", "Tenderness", "Petrovskaya".

Manaomia o le eleele

E taua tele le filifilia o le nofoaga saʻo mo le tulaueleele:

  1. O le eleele e sili ona fetaui lelei mo lenei paina o loʻo faʻamalieina le pelenozem o le tele o mea manogi.
  2. O le palapala i luga o le laau e tatau ona aofia ai oneone ma nisi palapala.
  3. Pe a totoina laau toto e tatau ona tatala. Ma le isi pe'ā uma ona faʻamafa, e tatau ona tatalaina. O lea la o le a maua ai le aʻa i le tele o le taamilosaga o le ea.
  4. O le eleele e tatau ona faʻaleleia lelei: humus poʻo le faʻapalapala i le phosphate-potassium.
  5. O eleele i lalo o le pale e manaʻomia e mulch humus, peat, compost poʻo se ata uliuli.

Faʻasalaga

O le faʻaleleia o le tagata lava ia, poʻo le gafatiaina o le tagata lava ia, e matua vaivai lava. O le "Rainbow" e manaʻomia le fesoasoani a pi ma le pitonuu o le palota - peʻa o se isi ituaiga, lea e fuga i le taimi e tasi. Mo lenei mea sili ona lelei o ituaiga: "Krasulia", "Northerner" ma le "Fairytale".

O le "Rainbow", i le isi itu, o se tagata palota talafeagai mo le tele o ituaiga o paina lauiloa.

Fruiting

"Rainbow" e faatatau i ituaiga skoroplodnyh. E amata le fruiting i le 4 tausaga talu ona totoina. Fua i tausaga taʻitasi, faʻateleina le tele o le seleselega.

Vaitaimi

O le pine e masani ona fuga mai ia Aperila poʻo Me. E faʻalagolago i le itulagi ma luga o le tau. O le itu i saute o le eria ma le mafanafana o le tautotogo, muamua na fuga mai le laau. E amata ona fuga mai i le 7 aso muamua atu nai lo le apu. O le taimi o le vavalalata e pe a ma le 2 vaiaso.

Gestation period

E pei foi o ituaiga taumafanafana, o le seleselega e amata ia Aokuso. O le taimi o le seleselega e faʻalagolago i le tau, palapala ma le lelei o le tausiga o laau. O fua e masani ona tupu malie, toetoe o le taimi e tasi.

O se paʻu paʻu e liua paʻu samasama, ae o fatu e tumau i le paepae. Fualaau aina e le mafai ona ola i luga o le laau seia matua atoa.

E taua! O fai togafiti poto ua fautuaina le seleseleina o fualaau aina. I totonu o ni nai aso, o le a latou "taunuu" i totonu o se potu malulu, mo se faataitaiga, i totonu o se pulou, i le mea o le a latou faamalūlū ma malie ai.

Tuuina atu

"Rainbow" - maualuga-gaosiga ituaiga. I tausaga muamua o le fuaina mai o fua, o le a vave ona tupu fua mai: i le lona 6 o tausaga talu ona totoina, 16 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aveesea mai le 1 laau. O le tele o le seleselega e faʻaleleia i tausaga taʻitasi. I le averesi, e mafai e le tasi laau ona maua le 30-35 kilokalama o pears. O le tele o le seleselega e matua aʻafia lava i tulaga tau le siosiomaga ma le lelei o tekinolosi tau faʻatoaga.

E taua! Ina ia faateleina le fua o le seleselega, e taua le faʻapipiʻi ma le saʻo lelei le ola o laau. I le tolu tausaga muamua, o le teuteuina o le faʻatulagaina, ma i tausaga o loʻo mulimuli mai - tumama.

Malosiaga ma le teuina

O le ola ola o le fualaau aina e laitiiti. E mafai ona latou pepelo e aunoa ma le leiloa o le ata ma le tofo, na o le 10 aso. Ona latou faapogisaina ai lea ma faamaluluina. I totonu o le pusaaisa, o lenei vaitaimi e oʻo atu i le lua vaiaso, mulimuli ane o le a faasolo ina leaga le fua.

Ua i ai ni ata matagofie o paʻu. Ae o le paʻu vevela e faʻafefe ai femalagaiga. Aveese ma feaveai le fualaau aina e tatau ona matua faaeteete aua nei faaleagaina.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

O le "Rainbow" e faʻafefe i le paʻu ma le paʻu. Ma le isi, e le afaina i se siama siama. Ae o loʻo i ai isi faʻamaʻi ma meaola faalafua lea e le maua ai le puipuiga.

O le mea lea, o taimi taʻitasi e tatau ona e siakiina laau ma faia ni auala e puipuia ai faʻamaʻi tetele.

Faatasi ai ma faamai masani ma meaola faalafua o pears foi o moa, otaota.

Lafoaia o le lamala

O le pi o le nuanua e i ai le tulaga o le faapaleʻaina o le lamala. I vaitaimi ole lamala e le mafatia. Ae o lenei mea e aʻafia ai le seleselega: o le numera o mea faʻapitoa e faʻaititia, o fua o le a laʻititi, ona o le faʻaitiitia o le fua.

E te iloa? O fua o le pati e sili atu nai lo isi fualaau aina. O le tasi laau o le vao e maua mai le 2-3 taimi sili atu fualaau aina nai lo le apu.

O le faigata o le taumalulu

O le maualuga o le faigata o le taumalulu o lenei ituaiga e maualuga tele. E faʻasaina e le laau le malulu ma le malulu -37 ° C. E mafai ona faʻafefe pe a pa'ū le vevela i lalo -40 ° C.

Faʻaaoga fua

Peʻa e manaia le tofo suamalie, o lea e sili ai le faʻaaogaina fou. Ae e lelei tele mo le gaosia ma le suavai mo le faʻasaoina. E fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o fualaau aina ao lei matua lelei: o le tino ua matua leai lava.

E maua e pears le tofo sili ona lelei i le vaitau pe a paʻu le paʻu ile lanu samasama.

Malosiaga ma vaivaiga

Pear "Rainbow", e pei ona mafai ona vaaia mai le faʻamatalaga o le ituaiga, ei ai ona lelei ma mea le lelei.

Faʻaauau

  • lelei le tofo ma le tuuina atu o fua;
  • muaʻi alofa;
  • gaosia;
  • maualuga faigata taumalulu;
  • tetee i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻasologa

  • ola pupuu o fua;
  • maualalo le malulu o le lamala;
  • le manaʻoga mo se paʻi laau.

O le mea lea, ua matou iloa o le taatele o uiga lelei e mafai ai e le Rainbow ona fiafia i le au fai togalaau. O lenei ituaiga e talafeagai mo le faʻaaogaina o le tagata lava ia ma mo le tuputupu ae mo le faʻatau. Mulimuli i tulafono faigofie ma fiafia i lona tofo lelei.