Apple laau

E faʻapefea ona totoina ma totoina ituaiga eseese o le apu "Medunitsa" i lo latou eria

O le laau Apple "Medunitsa" - o le laʻau sili ona lauiloa o taumafa o le aano o le taumafanafana, lea e mafua mai i le taumalulu taumalulu ma uiga sili ona lelei o le fua.

Talafaasolopito o le laau toto "Medunitsa"

O le laau o le apu "Medunitsa" na gaosia i le silia ma le 50 tausaga talu ai. Na pasia e le saienitisi S. I. Isaev ni ituaiga se lua: Cinnamon Striped ma Welsey. O lenei vailaʻau e manatu o se mea sili ona lelei aua e puipuia i le paʻu.

E te iloa? O lona igoa "Medunitsa" na maua mo lona suamalie, e aunoa ma le inu oona, tofo ma taʻu mai le manogi o le meli.

Faamatalaga o uiga o le ituaiga

O le taitaia o uiga o le apu "Medunitsa", e tatau ona matauina o loo i ai ituaiga e lua o lenei ituaiga:

  • "Winter medunitsa"
  • "Medunitsa summer".
Mafaufau i le faamatalaga o le laau ma fua o le "Lunighort." A uma ona totō, ona amata ai lea ona fua mai laau ile tolu tausaga. O le muamua tausaga e sefulu o fualaau o le apu tele ma masani, ona faʻaitiitia ai lea o le fua ma e masani lava i le natura.

O laau o lenei ituaiga e tele ma maualuga, ei ai pale pale. O lala e le o mamao ese mai le ogalaau autu ma e agai i luga. O laʻau a Apple e iai lanu lanu meamata lanu meamata, lamolemole, e laʻititi le tauvaga i totonu.

O fua o le apu "Medunitsa summer" e tumau pea i le masina e tasi. O fua lava latou e laiti, lapotopoto ma maua ai lanu lanu samasama, ae a oʻo i le matua, tasi le itu e avea ma mumu mumu. E eseese le manogi ma le manogi.

Tuuina atu o le apu o lenei ituaiga e tupu ma vave ona atiina ae, e tatau ona i ai se taimi e fausia ai le palealii o le laau i ni nai tausaga. O lenei ituaiga o apu e lauiloa ma e talafeagai mo le taofiofi, suamalie ma le jam. O le faʻafitauli o le le fuaina o fua i le taimi e tasi.

O laau eseese o le apu "Winter Lungwort" ua maualuga foi. Amata ona fuga i le lima o tausaga talu ona tulaʻi. Fualaau aina mo le teuina i le taumalulu i le faaiuga o Setema. E vave ona faʻaaogaina ma e le manaʻomia le matua i le taimi e teu ai. O pi i le taimi o le vevela ei ai se lanu samasama ma se itu lanu mumu, e suamalie ma matua suamalie.

Eseesega "Medunitsa taumalulu" ei ai manuia:

  • laau malulu taumalulu;
  • puipuia i le paʻu;
  • fualaau aina ua saunia e 'ai vave i le taimi o le seleselega;
  • Apu e maua ai se suamalie suamalie, e leai se tofo inu, lea e seasea lava mo ituaiga taumalulu.

Faitau foi e uiga i le galueaiina o isi ituaiga o apu: Gloucester, Semerenko, Miti, Shtreyfling, Uslada, Orlik, Melba.

E faʻafefea ona filifilia fualaau ola maloloina pe a faʻatau

E tatau ona avea ma se auala talafeagai i le filifiliga o se fua pe a faʻatau, ina ia le faʻafefe i le lumanaʻi ma ola ai i se laau maloloina.

Fautuaga autu i le filifilia o se fupling:

A e faʻatau se fatu, faʻafesoʻotaʻi se faleoloa faapitoa poʻo se vasega pepe. Aua le faʻatau faʻatau i luga o maketi e le o faʻamalosi ai, o se fatugala ua vaivai ma e mafai ona oti. Ma i luga o le maketi e mafai ona e faʻatau atu le ituaiga sese na e fuafua e faʻatau, aua e toetoe a le mafai ona iloa se ituaiga mai laau laʻau.

O le tausaga o le fatuina e le tatau ona sili atu i le lua tausaga, ona o le laʻititi o le laau, o le saoasaoa ma le faigofie o le a mauaa. O se laau e leai ni lala o se fualaau e tasi le tausaga, ma afai e oʻo atu i lala e tolu o loʻo faʻatonuina i itu eseese, e lua tausaga le matua.

O le mea lea, o laau ua sili atu i le lua tausaga ua i ai se aʻa malosi, ma pe a latou eli e sili atu lo latou tigaina nai lo le ola o laau laiti. O lenei laau o le a faigata ona nofo i lalo ma mulimuli ane o le a oʻo mai se taimi e fua mai ai.

Manatua le leai o se tuputupu aʻe ma faʻaleagaina le aʻa ma aʻa. O le aʻa i lalo o le paʻu e tatau ona i ai se lanu meamata lanu meamata. Siaki o aʻa e susu ma toe faʻaleleia.

Afai latou te pala, ona fai lea ma se taumafaiga itiiti, tosoina le aʻa, o le a sau. O le laau, lea na aliali mai ai lau, e le talafeagai mo le totoina. O le i ai o gaʻo fulafula e le manaʻomia foi.

Tulafono e toto ai le apple "Medunitsa" i luga o le saite

Apple "Medunitsa" - eseese le lelei, ae tausisia pea tulafono pe a totoina ma tausia le laau.

Toto se apu i le tautoulu, tolu vaiaso aʻo leʻi oʻo i le malulu, ina ia aʻa ma e le oti i le taumalulu.

E taua! I le autumn, ia Oketopa, e totoina ai aʻau apple i eria e ufitia ai le kiona i le tele o le taumalulu. I nofoaga o le kiona, e sili atu le totoina o se laau i le tautotogo.

Filifilia se nofoaga e totō ai: manaʻoga mo le moli ma le palapala

Matou te fautuaina le totoina o le apu "Medunitsu" i le eleele eleelea. E le mafai e le laau ona faʻafefe vai mama, o lea e tatau ai ona lelei le alavai. O le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 m.

E tatau i le apu ona i ai se malamalama lelei, o le le lava o le malamalama e afaina ai le laau ma pe a totoina i tafatafa o isi apu o le a latou malu le tasi i le isi. Tuʻu avanoa avanoa ma se avanoa avanoa mo le laau, aua o le laau o le apple tree Medunitsa e maualuga lona 5 mita.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

O le faagasologa atoa o le totoina o le apu "Medunitsa" e aofia ai laasaga nei:

  1. Tili se lua 1 m loloto ma le 2 i le lautele lua vaiaso aʻo lei totoina.
  2. I totonu o le pu faatulaga le siteki lea e te nonoa ai le seedling.
  3. Tuu le fatu laau i luga o le mauga, ma faʻamalosi aʻa, ufiufi i le eleele, ma o le aʻa aʻa e tafe 8 cm i luga ae o le eleele ma faʻamalo i lalo.
  4. Fai se pu o le a faʻafaigofie ai le faiga o le fausiaina o le laau.
  5. Vai le laau i le 2-3 pakete vai.

Tulafono o le tausiga o vaitau mo le apu "Lunighort"

O le tausiga taimi ole elemene o se elemene taua lea e aafia ai le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. O le mea lea, e tatau ona iloa le auala e tausia lelei ai le apu i taimi eseese o le tausaga.

Faʻasalaga

O lenei ituaiga o apu e tatau ona totō i tafatafa o ituaiga eletise, ona o le laau e fua tele. Mo nei faamoemoega, o ia ituaiga o eletise e talafeagai mo le apu "Medunitsa", e pei o le "Bely sasa", "Anis Sverdlovskiy", "Victory of Chernenko".

E taua! Ina ia mafai ona fua lelei fua, matou te fautuaina le tele o ituaiga o meaola e fai i luga o le fanua.

Faʻasa

I aso vevela vevela, faʻafefe le laau i le vaiaso ma tolu pakete vai. I isi taimi, o le apu e fausua e tasi i le masina, e mafai ona tuʻu faʻatasi ma le fuga.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, e tatau ona faʻaaogaina le urisa, i le amataga o le taumafanafana, e faʻaleleia ai le tuputupu ae o se laau, e faʻafefiloi ma le sodium humate, ma i le amataga o le autumn - faʻatasi ai ma fugalaau-potassium.

Ia faʻamalosia le tuputupu ae ma le faʻaleleia o fualaau oona. E manaʻomia ona faia ma le faʻaeteete ma faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina, ona o le sili atu o le faʻamaʻi faʻasamaʻi oona o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le laau ma lona tuputupu ae.

Teuteu

O le faʻamaina o le apple "Medunitsa" o se vaega taua o le galueaina ma le tausiga o le laau. O le teuteuina e faia ia Mati, pe a le o toe fuga mai le taamilosaga. I le taimi lava lea e tasi, ua seleseleina ai lala mago ma lala tuai, o laʻau na tutupu latalata i aʻa.

E taua! Pe a vavaeina lala, o le manuʻa e afaina ai e faʻamaufaʻailogaina i le vali poʻo le togalaau.
E pei ona taua i luga, a maeʻa le sefulu tausaga o fualaau aina i le fua o le laau. Ina ia faʻaleleia lenei mea, i le tautotogo, aʻo leʻi tupu le taamilosaga, latou te taofiofia le teuteuina o lala paʻu, o loʻo i luga aʻe o le lala o le lala, lea e fesoasoani i le fafaguina o tumutumu moe ma le afaina o meaʻai.

O le le lelei o lenei ituaiga, e masani lava e manaʻomia i taimi uma le fausiaina o le pale o le laau. O le faʻaaogaina o le pale o le apu e faʻatatau i le polokalame o loʻo i lalo.

Saunia mo le taumalulu

O se vaega taua o le tausiga o togafitiga o sauniuni mo le taumalulu. Aʻo leʻi amataina le kiona, o le liʻo vavalalata o le laau e ufiufi i fugalaʻau, e pei o le humus ma le peat, ma se laulau e le itiiti ifo ma le 10 cm. O laau laiti e nonoa i se lagolagosua aua e mafai ona paʻu le laau i lalo o le mamafa o le kiona.

Puipuiga ma togafitiga o meaola faalafua ma faamaʻi

"Medunitsa" o le apu, o le faʻamatalaga o le ituaiga o mea e taulaʻi atu i le tetee lelei i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le paʻu, ae o le ono mafai ona maua se faʻamaʻi pipisi. Ina ia aloese mai le faamai o le laau, i le tautotogo ma tautotogo o le ogalaau ua mama. Ina ia aloese mai le pala i le faaleagaina o le laau, e togafitia i se mea faapitoa e tasi i le vaitau.

I le tau faasaga i le paʻu ma isi sigi ua faʻaaogaina fualaau faasaina vaevaeina i ituaiga:

  • faiga masani;
  • faafesootai;
  • faʻafesoʻotaʻiga

E taua tele le puipuia o apu o laau mai meaola faalafua, aemaise mai le moa ma le aphids.

O le Fitosporin ua avea o se fualaau lelei ma e le o le tagofia o fualaau faasaina. E faʻavae i luga o le siama o le vao, lea e faʻaumatia ai le paʻu. 10 otaota o lenei fualaau faasaina ua soloia i le 10 lita o vai. O le fufuluina o le togavao e faʻatolu ona faia i le vaitau: pe a faʻapipiʻi le tumutumu, pe a uma le fugalaau ma i le amataga o le faʻavaeina o le fua.

E mafai ona e fufuluina le paluga o le apple tree Bordeaux. O le togafitiga muamua e faia i luma o le fulafula o fatugaʻo. I le aotelega, e fitu togafitiga e faia, faataapeina 400 g o le lime ma le 400 g suauu sulfate i le 10 lita o vai. O le paluga Bordeaux e aʻafia ai isi ituaiga o laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu paʻu.

Faatasi ai ma le faatoilaloina o le paʻu palapala, o loo togafitia foi le laau i le fualaau faasaina "Hom", i le faaiuga o le fugalaau. Ma a maeʻa le seleselega, o le gaosiga e faia i le uʻamea poʻo le copper sulphate. I le taumalulu, o laau e mafai ona faaleagaina e nunu. Puipuia o le ogalaau o le laau o le a fesoasoani e tosoina i le ruberoid poʻo le lapnik.

Seleseleina ma teuina

O se tagata matua e fua mai i le 80 kilokalama. O le laau e amata ona fua mai i le lona fa tausaga talu ona totoina. O fua e amata ona vevela ia Aokuso ma e le ogatasi, lea e faʻalavelave ai le faagasologa o le seleselega. O le atoatoa o loʻo tutupu i le amataga o Setema.

O le seleselega e faia e amata mai i lala laititi o le laau. Uu lemu ia apu, ina ia le faaleagaina ai le paʻu, ma faatasi ai ma le ala. Selesele i le tau vevela.

Teu i se vevela e le sili atu +5 ° C. Mo se faʻasao sili atu, afifi ai apu i totonu o pepa ina ia latou le paʻi, ma gaugau i totonu o se atigi laupapa. I lenei setete, o apples e mafai ona teuina e aunoa ma le toesea, e tusa ma le 1.5 masina.

E te iloa? O le "Medunitsa" e le o vaeluaina, o le mea lea ua salalau solo i le itu o Soviet.

Eseesega "Medunitsa" ma le tausiga saʻo o le ae maua ai se seleselega tele i fualaau suamalie. I lenei tulaga, e tatau ona e tuu sina taumafaiga ma se tau e mautinoa ai tulaga lelei mo le atinaʻe masani ma le fuaina o fua o le laau.