Fua o le gaosiga

Aiseā e tuʻu ai lau laʻau ma le auala e fesoasoani ai i le laau

I le lalolagi o loo i ai le itiiti ifo ma le afe ituaiga eseese, ae e pei ona masani ona faaaoga le ogalaau i le fale o le Peniamina. Ona o le matagofie o uiga teuteu teuteu ma le le mautonu, o lenei fugalaau e tele naua ituaiga o laau, eseese i le lapopoa, lanu, foliga o le pale ma le tele o isi mea.

Ae o loʻo i ai faafitauli ia e toetoe lava aʻafia uma ai Peniamina. Aemaise lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i se mea le lelei e pei o le paʻu o lau laau. E tele mafuaʻaga mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae, i le avea ai o se tulafono, e mafai uma ona faʻamaonia i se tasi o fuaitau - tausiga le talafeagai.

Faʻasologa suiga

Ficus e aʻafia i le ituaiga o laau i totonu, lea e sili atu ona faigofie ona faʻafefeteina nai lo le suiga e leai se leaga o le nofoaga. E oo lava i le liua o le fagu i lona itu ma suia ai le malamalama o le malamalama i lenei auala e mafai ona tupu ai se "pagatia" lafoai o laulaau.

Faitau atili e uiga i le galueaiina o Peniamina, faapea foi ona ituaiga eseese.

O le mea lea, e tatau ona manatuaina e se tagata fugalaau olaola se tasi o tulafono sili ona taua: pe a faatauina se fale i totonu o se faleoloa ma aumai i totonu o le fale, e tatau ona vave totoina le laau i totonu o se fagu fou, ona tuu lea i se nofoaga atofaina, ma filifili e amanaia manaoga ua tuuina atu e le afi mode ma moli. O le mea lea, o le numera o le le fiafia mo le fugalaau "sopoia" o le a faaitiitia.

Afai e te le suia ia Peniamina i le taimi lava lena, e mafai ona amata ona pau i lalo ona o le le lava o meaʻai i le eleele. O le isi lea mafuaʻaga o le faafitauli.

E tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le fusi mai le eleele, taumafai, pe a mafai, aua le faʻalavelave ma le faʻaalia le aʻa, o le taua tele e le o le faʻaleagaina. O le fugalaau e sili atu ona faigofie le alu i le teʻi ma vave nofo ai i se nofoaga fou.

E taua! O le mea fou faatoa maua e le manaʻomia le toe faʻaleleia, ae e tatau ona toe totoina, faatasi ai ma le suia atoatoa o le fanua lea na faʻatau atu ai, talu ai o loʻo taʻua o le eleele feʻaveaʻi o se mea le tumau, lea e le fetaui lelei mo le tumau o le fale.

Aua e te ita pe a na o le faatauina o Benjamin e tolaina ni nai laulaau, aua o le taimi o fetuutuunaiga e masani lava. E fautuaina e le au fai togafitiga le faatauina o nei fugalaau i le taimi mafanafana, i lenei tulaga, o le leiloa o lau o se taunuuga o le siitia o le a faaitiitia.

Le lava po o le tele o moli

O le Penisini Ficus o se ogalaau ola o lona atunuʻu o vailaʻau, poʻo le sili atu ona sao, o le pito i luga o vaomatua. E le o se mea e ofo ai ona o le tele o se laau e matua nofouta lava i tulaga faʻamalamalama. Mo se ipu, e tatau ona filifili se mea manaia, ae e tatau ona puipuia le fugalaau mai le susulu o le la. E foliga mai e tali mai se ata telefoni e ala i le lafoina o laʻau i le le lava o le malamalama, ae ui i lea, e mafai e le vevela o le la ona faʻaalia le tali tutusa.

E taua! O le le lava o le malamalama o ituaiga eseese a Benjamin ma motley leaves e sili ona faigata mo i latou; o uso e iai laʻau moa, e latalata i se tuaa vao, e mafai ona nonofo i lalo o le paolo mo sina taimi.

E ui lava i le mea moni e faapea, o laau toto, e ese mai i tagata o loʻo iai i le sone eleele, e taulaʻi i se aso puupuu puupuu, i le taumalulu, e aoga pea mo le Ficus e faʻatulagaina faʻasalalauga faaopoopo.

O le filifiliga sili mo Peniamina o le umi, 60 cm le umi, 18-20 W lama o loʻo i luga aʻe o le laau i le maualuga pe a ma le 30 cm. I aso malulu, e fautuaina e teuina se moli i luga o le 24 itula i le aso, o le a le mafatia le laau ona o le leai o se malamalama.

Faʻaleagaina o le vevela

Peniamina e mafai ona lagona lelei i se tulaga lautele lautele o le vevela. I le taimi o le tupuga tuputupu ae, o le tele o nei laau toto e sili atu le mafanafana i le maualuga o +25 i le +28 ° C, ma i le taimi o le malologa latou te faigofie ona onosaia se faaitiitia o le vevela i +15 ° C. Ae ui i lea, atonu o le a gaoioi le laau i le fesuiaiga o le vevela i luga pe lalo ifo o faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga faʻamaonia ma paʻu paʻu.

E taua! Mo Peniamina, o le taua taua e le o le tele o le malulu o le ea, e pei o lona mausali ma le tufatufaina o tufuga i totonu o le potu o loo i ai le fugalaau.

Ae maise lava, o le mafuaʻaga o le lau lau palau e mafai:

  • ata tusi;
  • sailia o se fagu e iai se fugalaau lata ane i le mea vevela, pe a sau le vevela vevela mai le tasi itu poʻo le isi itu;
  • o le tafe mai o le ea malulu e ulufale atu i le laau, mo se faataitaiga, o se taunuuga o le tatalaina o se faamalama po o le ea mo le ea;
  • po ma le aso vevela.

Filifilia o se nofoaga mo se faʻatoʻaga fale, e tatau ona e mafaufau i mea uma i luma atu ina ia faʻaitiitia ai soʻo se mea o loʻo i luga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻuina i luga o le windowsill i tafatafa o se vevela vevela ma faʻapipiʻi le tatalaina o le faamalama e faʻaitiitia ai le vevela i totonu o le potu, e leai se togafiti e faʻaolaina ai le fugalaau mai le mataʻituina o lau.

Faʻasaʻo mea sese

E pei o le tele o laau i totonu, o le ficus e le fiafia i vai inu i totonu o se ulo.

Pe a faʻatulagaina, e taua tele le faʻamautinoa o loʻo i ai le alavai lelei ma faʻafeinu pei o le pito i luga o le palapala e magoto.

Faitau tulafono o le fausiaina o ficus.

Ae o le le lava o le susu e mafua ai le paʻu o le laʻau, aua i lenei tulaga e le mafai ona maua mai meaʻai mai le eleele, i se faaopoopoga, o le gaioiga o le telefoni feaveaʻi ua gata ma o le faagasologa o le photosynthesis ua faʻagesegese.

Mo Peniamina, e taua foi le saʻo o le susu na ia maua e saʻo le suiga e tusa ai ma suiga o le vaitau. I le tautotogo ma le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le suavai; i le tautotogo ma le taumafanafana e manaomia ai e le fugalaau se tele vai. Ma o le eleele i totonu o le ulo e le faʻamago, e fautuaina e faia i lea taimi le mea e taʻua o le "faʻamago faʻamafanafana" - faʻatasi ai ma le nifo ma le vavae, faʻamalosolo ma le faʻaeteete luga o le palapala, ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina le aʻa.

E taua! I vaomatua o vaomatua o loʻo tupu ai Peniamina, o le autumn o se vaitau o le lāmala. O le tele o vaiinu i lenei taimi o le tausaga, o le laau e iloa o se mea e matua le masani ai ma o le tali atu i se "faalumaina" e pau ai lau ola maloloina atoatoa.

O se tasi o mafuaʻaga talafeagai o Peniamina o loʻo pauu ese mai le faʻaaogaina o le malulu mo le faʻavaivai. E tatau ona faʻafefe uma ia vailaʻau faʻasaina i vai malulu ma faʻalelei lelei i taimi uma.

Le lava le faʻamalo

O le laʻei pito i luga o le fale o se elemene taua i le tausiga, ona o le tele o eleele ma, e tusa ai, o meaʻai e avanoa i le aʻa e faʻapulaʻa lava.

O le le mauaina o vaega talafeagai mo atinaʻe masani, o le a amata ona tiga ma paʻu lau lau.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻafefea ona fafagaina totonu o le fale.

Fertilizers e tatau ona faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu ae malosi (tautotogo ma le mafanafana), e faʻaaoga ai mea faʻafefiloi o meaola ma mineral lautele. E lelei tele le faʻatau o faʻamaʻi faapitoa mo fusi. poʻo, pe afai e le maua, - tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia mo totoga e leʻi totoina. O le masani masani o le fafagaina faalua i le masina, ae faalagolago i le umi na suia ai le laau (tikeri o le pala), e mafai ona fetuunai lenei taimi. I le taimi lava e maeʻa ai le faʻapipiʻiina o le faʻalaʻau e le tatau ona faʻaaogaina, e mafai ona mafua ai le mu o aʻa.

I totonu o le vaomatua, o laau toto e toetoe lava a leai se taimi e malolo ai, o lo latou vaitau tuputupu aʻe e tumau i le tausaga atoa. E tasi le taimi i le eleele laulelei e pei o fugalaau potu, na amata ona fetuunai ficuses i ni tulaga fou, o le mafuaaga lea e sili atu ai le le faalavelave ia i latou i le taumalulu.

E te iloa? Ficus i totonu o le fale e tele mea aoga. Ma afai o nisi oi latou, e pei o se faʻataʻitaʻiga, foia o le faafitauli o le leai o se fanau (latou te fai mai o lenei laau i se auala faʻapitoa e fesoasoani ai i se fafine ina ia maʻitaga), e mafai ona mafua ai le ataata le talitonu, o isi o faʻamatalaga faasaienisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau lautele o le tino e faʻamamaina lelei ai le ea mai nai vaega laiti o le pefu, ma o lona sua o loʻo faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa e avea o se vailaʻau faʻamalosi ma le faʻamalolo, faʻapea foi ma se fofo mo le rūmāmati ma le ate.

Ae afai o le tulaga o le vevela e saʻo ona filifilia ma o le laau e maua ile malamalama, e le manaʻomia se malologa, o lona uiga e mafai ona fafagaina i le taumalulu, e faʻaaoga le afa o le masani masani o le faʻamalolo ma le afa faʻaitiitia le taimi o le latou talosaga.

I totonu foi o lenei vaitau, e tatau ona faʻaititia sina mea e maua ai le vevela i le pito i luga, aua o lenei elemene e tatau mo le tuputupu ae tele ma se seti o laumei lanumeamata, lea e le tupu i le taumalulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Filifili ma le le filifilia ni tuutuuga mo le tausisia o se fugalaau, aemaise lava, o le solia o le tulafono o le malamalama, o le vevela ma le le lelei o le vevela, e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese ma, o se taunuuga, o le tasi lava o le lala o le lala. O le tele o taimi, e pagatia Peniamina mai osofaiga a mili, apo, aphids ma mealybugs.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi o ficus, pe faʻafefea ona taulimaina paʻu o le apogaleveleve ma talipupuni i totonu o togavao, faʻapea foi ma mea oona e faʻaaogaina i totonu o laau toto.

E tusa ai ma le osofaʻiga o nei mea faʻavevela e molimauina e foliga vaaia o laʻau (aemaise lava mai le pito i tua) o le paʻu, e pei o le mealy lumps, o le mea o loʻo i ai, o le pito i lalo. O le lau ua afaina e liua samasama ma le taimi, oti ma pau ese.

I le mauaina o se faafitauli, e tatau muamua lava ona faatulaga se mafanafana mafanafana ma se fugalaau, fufulu mama lau laulaau i vai inu (e tatau ona e afifi muamua le polyethylene i totonu o le ulo ina ia le ulu atu ai le fasimoli ma le tele o vai). Spider mite i luga o le ficus Pe a mavae sina taimi ona toe faʻaalia lea o le meaʻai, e tatau ona e alu i faatinoga faʻalauiloa i le faiga o le togafitia o le fale ma se vaifofo o se iniseti e talafeagai.

Faatasi ai ma mea faalavela, o loo aafia ai Benjamin i nisi o siama afaina, aemaise lava o le manulele uliuli ma le marsupial e matautia mo ia. (eleʻele elemene leaga). O lenei ituaiga o faamaʻi e tatau ona tauivi ma fomaʻi.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o vailaʻau oona, e taua tele le faʻamalamalamaina o mafuaʻaga o le faafitauli, talu ai, i le taimi nei, i lalo o tuutuuga saʻo o le taofia, e masani lava ona le maʻi ia Benjamin.

E te iloa? O se tasi o tagata lauiloa sili o Peniamina e teuteuina le Royal Botanical Garden i Sri Lanka, lea e tu latalata i Kandy, le laumua anamua o le motu. O le tausaga mamalu o se laau e 140 tausaga, ma o le vaega o lona pale e matua ofoofogia lava - lua afe mita sikuea!

O se tasi o faʻamaʻi sili ona le fiafia o loʻo feagai ma ē e ona le ficus o le aʻa ua pala.. O lona suauu o se mea malie e amata ona vave tupu vave i le eleele e le o toe lelei. Ficus root rot O le mea e leaga ai, o lenei faafitauli e manaʻomia ai le "vave" faʻataʻitaʻiga - o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le sui atoatoa o le eleele ma le aveesea o aʻa pala. O nisi taimi e oo lava i ia ituaiga o mea e le lava, ma e tatau ona lafo ese le laau i le ulo.

E taua le matauina o le suia o laulaau mo ficus o se faiga masani. O le laau lava ia i le fale e mafai ona ola e tusa ma le sefululima tausaga, ae o le averesi o tausaga o laupepa taʻitasi e tolu tausaga.

A o laʻitiiti o ia, o lau e lanu samasama ma paʻu'ū, o le mea la pe a toʻotoʻo le laau i ni fasi laʻau, e leai se mea e popole ai. Ae o le matua o le natura e le taitai atu ai i le paʻu lapopoa.

Tulaga le tonu

Ficus pito sili ona lelei lata ane i faamalama sasaʻe poʻo sisifo. Latou te tuʻuina atu le malamalama faʻasalalau ma puipuia le laau mai ave tuusao o le la.

I luga o le lelei na i ai le ulo, o le puipuia lelei o laʻau e faalagolago lava, aua o Peniamina leaga e na o le tasi lava le taumafaiga e tatau ona faʻatutu lelei ia lava - ona o le a mulimuli ane e te totogiina ma lau lau.

E taua! O le mafuaaga masani lava mo Peniamina e pau ai lau laau i le taumalulu o le ea malulu!

I le faaopoopo atu i le vevela ma le moli, e taua foi le faamautinoa o le laau ua lava le susu, aua nei galo, o la tatou fugalaau e mai i mea vevela, aua e le o se mea masani le ea.

I le taumalulu, pe a oʻo i lalo o le faʻaosofia o le faʻamafanafanaina o le ea i totonu o le potu, e le mafai ona susu, o le le lava o le susu e ono afaina tele ai le setete. O le mea lea, i le vaitau lenei, e manaʻomia e Peniamina le tele o laʻau e faʻaleleia i aso uma. E pei o le faʻavaivai, e tatau ona laʻititi le vai i luga o le vevela o le potu.

Afai e mafai, e tatau ona vaʻai le ulo i le faʻamafanafana (faʻaitiitia le mamao e lua mita), ae afai e le mafai, e pei o totonu o le taulaga, o loʻo i lalo tonu o le faamalama le pusa, faʻaopoopo i le totoina o laulaau, e tatau foi ona e tuu ipu ua tumu vai, poʻo le tuʻuina o se solo solo i totonu o le vai ma faʻaauau pea ona mautinoa o le vai e le faʻamalo atoa.

Faamasani oe lava i ituaiga sili ona lauiloa, aemaise lava i le lyre, myocard ficus and rubber ficus (ituaiga, faamai ma le faapaleina o le pale), ia aoao foi i le auala e toe fanauina ai ni mea i le fale.

O Peniamina o se fale matagofie matagofie i totonu, lea e tele foi lona aoga. Tausiga mo lenei ituaiga o mea i le fale e le o se mea tele, ae o le tausisia o manaoga masani e faʻamalosia. Afai o le a amata le laʻau o le lauulu, o lona uiga ua e faia se mea sese i se mea. O le mea e lelei ai, i le tele o tulaga, o nei mea sese ua manino ma, e pei o se tulafono, faigofie ona toe faaleleia.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Ma o le a le tele o taimi o lou olaga e tupu ai le faasusu masani? Ma o le a le tele o le ulo? E le fiafia le komisi ochchen i eleele eleʻele. I le auala, vaai pe o iai ni iniseti e ai.
O le malolo
//www.woman.ru/home/medley9/thread/3924593/1/#m20538016

Ole laʻau e lafoaʻi lau mo le tele o mafuaʻaga: faʻataʻitaʻiga, toe faʻaleleia, e tusa ma le 5-10 tikeri) E tatau ona e inu vai i auala eseese e faalagolago i le vaitau ma faʻapala, o le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamago i le 2-3 cm. mo le 2 vaiaso i le taumafanafana, faʻafeinu, ioe, ae o le faʻamautuina faʻamafanafana e leʻi galue ma e masani lava, e ola pea. o le a sili atu ona lelei le tuputupu ae. Na galo ia te au lava ia - o le taunuuga e le o le
Natasha
//www.woman.ru/home/medley9/thread/3924593/1/#m20940827