Laʻau

Auala e faʻaleleia ai vine: fatu, vavae, tuʻuina, vaevaeina o le vao

O fualaʻau e mafai ona aʻafia i le tele o faʻamaʻi, e aʻafia ai ma aʻafiaga. I tulaga e le o iloa ai faailo o le faʻamaʻi, o le faʻalauteleina o fugalaau e faʻaaogaina ai vaega eseese o fualaau faʻamaʻi o le a mafua ai le salalau o le faʻamaʻi. Afai e te filifili e toto se ituaiga fou i totonu o lou fale, e sili atu ona lelei le faʻatau o se fatu e ola aʻe i se vasega faapitoa. O le faʻatauina o mea e totoina ai mai isi tagata nonofo i le mafanafana, e te lamatia ai le le gata o se falemaʻi, ae faʻaumatia foi na togavao ua uma ona e maua. Afai e te filifili e faʻaleleia lau vao, ia faitau ma le totoa a matou fautuaga i lenei tusiga.

E faʻafefea faʻapupula vine

E tele auala e faʻapupuina ai vine: fatu, vavae, tuʻuina, vaeluaina o le vao ... E mafai ona e faʻaaogaina ni metotia ma filifili po o le fea e sili ona fetaui ma oe. Ina ia totoina se laufanua tele i fugalaau, e tasi le togavao e lava. Mo le faʻaleleia, o se laau ua tupu mo 2-3 tausaga e talafeagai.

I le avea ai ma mea totō, e mafai ona faʻaaogaina soʻo se vaega o le laau.

Faʻatoʻaina fatu fatu

E sili atu ona faigata le tupu o fugalaau mai fatu. O lenei metotia e faʻaaogaina e le au faifaʻatoʻaga e maua ai ituaiga fou.

Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Aoina vine pei o fualaʻau lapopoʻa mai laau e ola lelei ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i ou tamatamailima i le pito i lalo ole vaʻa. E tele taimi e fufulu ai le masini e maua i le vai. O fatu talafeagai mo le faʻalauteleina o le a i lalo. O le pulupulu e tafe ma ua faʻaaogaina le ala e ala i se faʻamau.
  2. Ina ia toto lelei, e tatau ona e saunia. Fatu mo le aso o loʻo totoe i totonu o se ipu vai. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi ma le oneone susu ma tuʻu i totonu o taga taga, lea e teuina mo le 3 masina i totonu o le pusaaisa poo totonu o le pito i lalo i pusa na tumu i gaʻo susu. O Moss o loʻo faʻapipiʻiina ile vai ile 2 vaiaso.
  3. Ia Mati, o fatu ma oneone e totoina i atigipusa ile eleele ile loloto ole 5 mm. E fusi i le oneone i luga. Ina ia maua se aʻafiaga o le kiona, o loʻo totoina faʻatoʻaga i tioata. Pusa pusa e tatau ona iai i totonu o se potu ma le vevela o le 20-22 ° C. E faʻamamaina le eleele i le taimi e 2-3 i le vaiaso. E le mafai e pusa ona tu i le la, e mafai ona taʻitaʻia ai mea totō. I le avea ai o se tulafono, e na o le afa o fatu e tupu.
  4. A tele ni laulaau moni e aliali mai i luga o laau toto, latou te amata ita. Ua faia lenei mea ina ia masani ai laau toto i le vevela o le vevela ma le susulu o le la. O le a le mafai ona mate ni laau toto. I totonu o le mafanafana o le tau, o pusa ma vine totō o loʻo faʻaalia i luga o le auala. Mo le taimi muamua, ia taofiofia i le ea fou mo le 1 itula. E le gata i lea, o le taimi e faʻaalu e laau i luga o le auala e faʻaleleia ile 1 itula i aso uma. A maeʻa le vaiaso, faʻapipiʻi pusa mo le aso atoa.
  5. O le vevelaina o fualaau aina ua totoina i luga o laufanua avanoa pe a maeʻa le tau mafanafana (masani i le ogatotonu o Me). E tatau ona faia lenei mea i le taeao. Fuʻu ile lua i le 10-15 cm le loloto, faʻapipiʻi faʻatasi ai ma se paluga o le eleele, ma fufuluina i le palapala i luga ina ia mafai ai ona maua aʻa i le eleele. O fualaau aina e lelei ona faʻafeinu ma ufiufi i se ata tifaga mo le masina. A maeʻa le 2-3 vaiaso, o le a matauina o le a amata ona tupu le togalaau (o le a aliaʻe laulaau fou).

O le auala o le faʻaleleia o fugalaau ma fatu e sili ona tele le taimi e alu ai

O le seleselega muamua o fugalaau ua tupu i lenei auala, o le ae maua ile 2-3 tausaga.

Vitio: faʻapipiʻi fatu fatu

Faʻapenaina o fugalaau e ala i afaina

O le faʻapenaina e ala i le tipi o le auala sili lea ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ma fai togalaau. E faigofie ma mafai ai e oe ona maua ni laau malolosi ma se aʻafiaga o aʻafiaga. E tele auala e faʻapipiʻiina ai e ala i le tipi.

Faʻapenaina e ala i felaʻuaʻiga

  1. I le tautoulu, a maeʻa lau laʻau, faʻaaoga seleni e selesele ai vine. O faʻamaʻi vavae e vaeluaina 25-30 cm le umi.
  2. Teu oloa sauniuni i le oneone susu i totonu o le pulou, pe'ā uma ona afifiina le tipi i pepa ma ie.
  3. Ia Fepuari, o le vaega pito i lalo ua faafou ma faʻafefe i le vai mo le 12 itula. Ina ia amata ona ola aʻa, e tuʻuina i totonu o le vai le meli. Tipi le 1 sipuni i le 1 lita o le malulu poʻo le vai mafanafana. meli. O le faagasologa o aʻafiaga o aʻafiaga o le a faʻaalia i totonu o le masina.
  4. A oʻo ina ola le aʻa i le 1 cm, faʻapipiʻi le tipi i totonu o fagu palasitika ma le eleele. Fai loloto, lautele avanoa, ia totoʻa faʻapipiʻi le fugalaau i totonu ma ufiufi i le oneone. Moisturize le eleele i taimi uma. Faamolemole ia matau, o le tele o le inu vai e mafai ona pala.
  5. A maeʻa le 3 vaiaso, o aʻa o le a faia, ma o le a aliali mai lau i luga o laʻau.
  6. I le masina o Me, e totōina aʻa i totonu o lua i le loloto o le 20-25 cm.

O nei laau toto e amata ona fua mai i le tausaga lona lua.

Faʻapenaina e ala i lanu meamata

  1. O seleselega e seleseleina i le amataga o le taumafanafana mai vao vao, lea ua tupu mo le 2-3 tausaga. Vavaeese laulaau lanumeamata i le eleele ma vaevae i ni vaega e 7-10 cm le umi.
  2. Faʻafefiloi mea na saunia mo le 12 itula i le aʻafiaga o le tuputupu ae Kornevin: faʻafefe 1 tsp. elefise i le 1 lita o le vai. Faʻaaogā naʻo vaifofo fou saunia.
  3. Totoina o togalaau i eleele palapala. O le mamao i le va o laau e tatau ona 10-15 minute. Ufiufi le moega ma se ata.
  4. O fualaau e manaʻomia ai le faʻasusu masani.
  5. 2 vaiaso talu ona totoina le seleselega faia luga o laei. Faʻaaogā mullein e pei o se fugalaʻau faʻasaina. Ina ia faia lenei mea, faʻaalu se fagu lita o le paʻu i le 10 lita o le vai. O lenei aofaiga o le faʻamalolo e lava e vai 2 m2 fanua ma fualaau.
  6. Totoina o laau talavou i se nofoaga o le alualu i luma faifaipea pe a uma le 1.5-2 masina. Mo le gaʻoina o se fatu laau, eli faatasi ma se fasi eleele.

O seleni mo le faʻaleleia o loʻo seleseleina i le amataga o le tau vevela mai togalaau vao 2-3 tausaga

I luga o se togalaau laititi, o le a maua le fua i le tausaga lona lua.

Vitio: faʻalauteleina o fugalaau faʻatapulaʻa

Faʻaauau i aʻa

I le tautotogo, pe a oʻo i se isi nofoaga, e faapuupuuina aʻa o vao. Ua faia lenei mea ina ia aʻafia le laau i se nofoaga fou. O le teuteuina e faaosofia ai le tuputupu ae o aʻa i laugutu, e mafua ai le fausia o se mamana mamana.

Ina ia faʻaogaina aʻa aʻa, e faʻapuupuuina ao lei toe totoina

Tipi aʻa ma le mafiafia o le sili atu ma le 2 mm ma le umi o le 10-15 cm ma le tele o lala lalata e talafeagai mo le faʻalauteleina.

  1. Ave le paʻu ma le oneone i mea tutusa, faʻafefiloi ma faʻatumu pusa i le faʻafefiloi, o lona loloto e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm.
  2. Faʻataʻoto e oʻo i le 5 cm le loloto.
  3. I le pito i lalo, ia tuu i luga o laʻau ma filifili ma le faaeteete ile palapala. Tuu pusa i totonu o le falemafa poʻo le ufiufi i pepa.
  4. Toto laau laiti i le faaiuga o Me pe a mafanafana le tau.

E mafai ona e totō aʻa i le eleele i se fale vevela. Manaomia fualaau 2-3 vaiaso mulimuli ane.

  1. Fai ni togitogi ma se loloto o le 5 cm, tuu le tipi i le pito i lalo ma sasaa le tele o vai.
  2. Ufiufi le moega i pepa e puipui ai le vevela ma le susu.
  3. A ola laau, aveese le ata tifaga.

O le a amata ona totoina laau toto i le 2-3 tausaga.

Vitio: Faʻasalaga faʻasalalau e aʻafia aʻa

Faʻapenaina o fugalaau e taoto

I le tautotogo, o pito i luga o le umi ma le vevela matamata e tu i luga agai i le eleele ma maua aʻa. I le tautotogo, e vavaeese ai na vaovao e le aufaipese mai le laau autu ma totoina faatasi ma se vaega eleele.

Mo le maua o pepa faʻapitoa, ia faʻapenei:

  1. I le masina o May, latou te filifilia se fulafula felanulanuaʻi ma fusi lona pito i luga ina ia mafai ai ona ati aʻe aʻa.
  2. O se fasi fanua o loʻo faʻamoemoe e fausia se taotoga e vaʻaia. O le pito i luga e oʻo i le 15 cm le loloto e faʻafefiloi ma peʻa ma oneone. Mo lenei, i le 1 m2 fanua e ave le pakete o le peat ma le oneone.
  3. Fai se fulufulu 10 cm loloto ma fusi le uʻu ma o le vaega pito i luga o le pupu (10-15 cm mai le pito i luga) e paʻi i le eleele.
  4. O le pito i luga e faʻamau i se uaea i le pito i lalo o le toga.
  5. Ua lilo le lua i le palapala ma faʻafeinu.
  6. Ia Setema, e vaeluaina le ogalaau o le uterine i le mamao o le 30 cm mai le laau talavou.
  7. A maeʻa lau lau, ona vavae ese loa lea o le faʻailoga.
  8. Oti ese tumutumu o papaa e faaosofia ai le tuputupu ae o itu laau.
  9. Lafoaʻi fagu e faʻaputuina i le eleele ma faʻafefeteina i se nofoaga tumau.

A mavae le 2 tausaga, o le a amata ona fua mai le togavao.

Faʻapenaina o fugalaau faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le fusi:

  1. I le masina o Me, latou te eli i luga o itu o le togavao. O le loloto o le togitogi e tatau ona 10 cm. Ua sasaaina le suʻu i lalo.
  2. O laumei lanumeamata o loʻo taatia i luga o lalo o togalaau ma faʻapipiʻi i luga o faʻala.
  3. O lālā maualalo ma pito i tua o loʻo vavaeina ma se aufaʻataʻitaʻi.
  4. Lulu Laʻau na fufuluina i le eleele. O pito pito i luga ole laulau e vavae ese ina ia atiina ae ai le pito i luga.
  5. Mo le lelei o le faʻavaeina o le aʻa o palapala, sasaa atu le solution a Kornevin. Ina ia faia lenei mea, e 5 g o le paʻu e faʻafefeteina i le 5 l o le vai. Toe faʻaleleia suavai faʻatasi ma se stimulator tuputupu aʻe e faia i le maeʻa o le 3 vaiaso. E oʻo i le tautoulu, o aʻa e maua i nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le eleele.
  6. I le autumn, e vavae ese ai se fale fou mai le autu ma totō faatasi ma le palapala.

O laau fou e amata ona fua mai i le tausaga lona lua.

Vitio: faʻalauteleina o le fugalaau e ala i le taoto i luga

Faʻapenaina e aʻa aʻa

O le fugalaau e matua ola lelei lava i aʻa. O le olaola o lau laau e ola mai aʻa o le togavao, lea i le faaiuga o le laau vegetative ei ai a latou lava aʻa.

  1. I le tautoulu, ma se suo, vavae ese le laau talavou mai le togavao.
  2. Tili i luga ma se fasi eleele, taumafai e aua neʻi faaleagaina aʻa.
  3. Fuʻu se pu e lava le loloto e fetaui ma se faaputuga eleele ma le laau.
  4. Faaopopo le eleele i le lua, faapipii le palapala ma le vai lelei.

I le autumn, e vavae ese ai le laau talavou mai le togavao

O fualaau e gaosia i le totoina e maua i le tausaga lona lua.

Vitio: Faʻasalaga faʻasalalau mai aʻa

Sikotilani togafiti e faʻasalalau ai

O lenei metotia ua amanaʻia o se tasi o mea aupito sili ona lelei ma mafai ai ona maua se numera tele o tipu.

  1. I le tautotogo, o peat, humus, sawdust (i le 1 m) faʻafeiloaʻi i totonu o le palapala faʻataʻamilo i le vao2 eleele - 1 pakete o se faʻafefiloi o peat, oneone ma le vao, na maua i tutusa tutusa). O lenei mea e mafua ai le fatuina o le tele o tumutumu i luga o le rhizomes o vine.
  2. I le autumn, o aʻa ua vaeluaina ma tuu i le fogafale lalo seia oʻo i le tautotogo. O loʻo tuʻuina i fusi, afifi i ie ma teuina i le oneone susu.
  3. Ia Mati, ua tanumia i totonu o se paluga o peat ma oneone i le tutusa tutusa ma ua matua suamalie. A mavae le 2 vaiaso, e aliali mai se numera tele o lanu lanumeamata.
  4. E totoina pupuʻu ma se vaega o le rhizome i pusa.
  5. O laau fou e vave ona aʻafia. A maea le vaiaso, ona totoina lea o fualaau i totonu o fagu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia le palapala i vaega nei: mo 3 vaega o le turf, 1 vaega o le peat ma le oneone. Superphosphate ma le falaoamata o dolomite e faaopoopo ile 5 g ma le 50 g, i le faasologa, i le 100 l palapala.
  6. E tasi le masina mulimuli ane, ua sauni le laʻau mo le totoina ile eleele.

O le ae piki muamua le fualaau aina muamua mai vine fou i le 2 tausaga.

Faʻapupulaina o fugalaau i le vaevaeina o le vao

E amata ona ola vave fugalaau pe a uma le kiona. O le mea lea, ua oʻo ia Mati, e mafai ona e totoina i le vaeluaina o le vao i ni vaega.

  1. O pupuʻu e faʻapuupuuina i le 20 cm e faʻamalosia ai le tupu aʻe o lau o le vao.
  2. Fuʻu se vao faʻatasi ma aʻa. O le eleele ua lūlūina lelei.
  3. Tuʻu le vaomatua i le fesoasoani a le aufaʻataʻitaʻi i se auala e i ai i vaega taʻitasi valavala e 2-3 ogalaau tetele.
  4. Fufulu lua i le loloto o le 30-40 cm O le eleele e fefiloi ma le peat ma le oneone i le va o vaega e 3 o le eleele, 1 vaega o le peat, 1 le vaega o le oneone.
  5. Laʻau tuʻu i totonu o lua, ufiufi ma se faʻafefiloi ma faʻafefeteina tele.

O le tausaga na sosoo ai, o le a amata ona totoina fualaau aina.

O fugalaau lelei o loʻo faʻasalalau e soʻo se vaega o le laau: aʻa, lala laau, lafoaʻi. Afai ei ai ni nai fafie, ona faʻateleina lea o aʻafiaga o aʻa poʻo le Sikotilani auala e mafai ai ona e totoina se nofoaga tele i le 2 tausaga. Pe a faʻapipiʻi fugalaau i se nofoaga fou, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le auala e vaevaeina ai le vao. I fualaʻau na aumai ai le tele o fualaau lapopoa ma le suamalie, ua fautuaina e suʻeina laau i le isi itu i le 5-7 tausaga.