Fua o le gaosiga

Kanareechnik, po o le fatearyis: faʻamatalaga ma faʻatoʻaga

O le uluaʻi faʻailoga o le aiga o faʻatoʻaga - e masani lava ona maua i le paka i le taulaga. O le laau e foliga lelei i fugalaau ma pe a teuteu vaituloto, e le mautonu i le tausiga ma le le taua i le eleele. Fugalaau totogo e taua mo laulaʻau lanu meamata umi ma teuteu paʻe paʻepaʻe pe samasama. O le isi igoa mo le laau o le flyaris poʻo le dvukistochnik. Fugalaau a Pharisa e le o se mea e fiafia i ai, o le mea lea e faʻaaogaina ai le laau i togalaau o togalaau e tusa ai ma ona lau muamua.

Faamatalaga faʻamalosi

O le vao canary o le aiga o cereals. O le igoa o le laau e sau mai le igoa o le taifau. O ana fatu i le taimi ua tuanaʻi na faʻaaogaina e fafaga ai moa, e aofia ai canaries.

O le aiga e masani ona aofia ai: rye, sorghum, seleseleina o le karite, millet, triticale, saito, ma le vao o Timotimo, mutia mutia, mutia vao eleele, mutia moe, bezosti firefire, fescue, chumizu ma le tele o isi laau.

Maualuluga e oʻo atu i le 2 m, ei ai se fusi e fetolofi, tusi lima uumi ma tumutumu-inflorescences. Le lanu o laulaau e lanu meamata ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo samasama. Faʻapenaina e rhizomes. Faʻataʻoto i le teuteuga ma le faʻatoʻaga. I totonu o le togalaauina o fesuiaiga o ituaiga o fesuiaiga masani o loʻo faʻaleleia. E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. E sili atu ma le 25 ituaiga o canary na filifilia le teritori mai le sone steppe i mauga maualuga. E maua ituaiga vao i luga o auvai. E tupu i luga o soʻo se eleele i Europa, Asia, Amerika.

Meaola

I le vao, e 16 ituaiga o canary: phalaris amethystine, phalaris angusta, phalaris aquatic, phalaris arundinacea, phalaris brachystachys, phalaris californica ma isi.

Ua sili ona salalau le tele o le laau faifeʻau ma Reed Canary. Canary Canary Eseese o le canary, faʻaleleia i togalaau teuteu:

  • "Feeseese". O se faailoga iloga o le ituaiga o laulaʻau lanu meamata ma ni umi paʻu papaʻe umi. Faʻaaoga tele i le mamanu. Le vevela vevela ma ola lelei i le tautotogo ma le autumn;
  • "Luteopicta". Lē na te mauaina ni lanu samasama uiga ese. I le vevela, o le lavelave e lanu meamata ma lanu le lanu o lau;
  • "Picta " - o se tasi o mea aupito sili ona tuai meaʻai. O laulaau e lanu meamata ma faʻasolosolo umi o le kulimi;
  • "Tricolor" maua lona igoa mai le mea moni e faapea, i taimi malulu, o lau lanu lanumeamata e mama.

Tofiga

E lua ituaiga autu o le faatoʻaga e lauiloa: vegetative ma fatu.

E tusa lava pe e te le faʻasalalauina ni meaʻai, ona tatau lea ona manatua i le mavae ai o le 3-5 tausaga o le tuputupu ae i le tasi nofoaga, o le a ola le canary, ma o le a le mafai ona ola lelei le vao. I lenei tulaga, o le a tatau ona nofo.

Vaeluaina o vao tutusa vaega ma le gaosiga o loʻo faia i le amataga o le tautotogo, ina ia maua ai e le laau le taimi e faʻafelatimi ai mo le taumalulu. Aʻo leʻi suia le eleele, faʻafefiloi meaʻai. O le totōina e faia i le loloto o le 10-15 cm, ina ia mafai ai e le aʻa ona faʻaleleia lelei.

E te iloa? I vailaau masani, o le canary na faʻaaogaina e avea ma sela lautele. Latou te totoina le falaoamata mai fatu ma tao falaoa lelei. O le seleselega o le fatu e aoina mai i le 3-4 tausaga le matua.

Laʻau - O le auala sili lea ona lauiloa o le toe gaosia, aua e manaʻomia ai le totoina o se vaega o le laau i totonu o se eleele paleni ma suavai lelei. I lenei auala, e mafai ona faʻasalalau le flyroll mai ia Me ia Iulai.

I le faʻaopopoina i le vavaeina o le vaomatua ma le tipi, e mafai ona faʻasalalau e le rhizome ma fatu.

Fatu

I le tautotogo, ia Aperila - Me, a maeʻa lelei le palapala, lulu fatu. Fatu o le canary O le sauniuniga o le eleele mo le totoina e aofia ai le tatalaina ma le faia o ni pu.

Afai o le eria o le papa poʻo le lamolemole, e faʻapipiʻi le eleele o le kulimi aʻo leʻi totoina i vaieli. O fatu muamua aʻo leʻi totoina e mafai ona faʻaleleia i luma o le pito o le fatu o le fatu.

Mo le germination, o fatu e tuʻuina i lalo o se ie susu. O le eleele mo le totoina o fatu e tatau ona susu. Folasaga faʻaleleia - faʻaleleia.

O le mamao i le va o pu o le 20-25 cm e fatu ai avanoa talafeagai mo laau taʻitasi. E foliga mai o ata i luga o le 10-15 aso. A maeʻa le palapala, latou te faia ni vai faaopoopo. O se laau tuputupu aʻe e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

E te iloa? O fatu o Canary o le ituaiga sili lea o manu manulele. I totonu o le vaomatua, e ola aʻe ai canaryy canary i le Canary Islands. O lona ala agai atu i Europa na tamoe faʻatasi ma taʻalo. O fatu laʻauʻau o le a avea ma meaʻai atoatoa mo peti peti. Mo lapoa macaw ma moa lapoa, e le fautuaina e aofia ai fatu canary i le taumafataga.

Vaeluaina o vao

O le tapenaga o le eleele e aofia ai le tatalaina ma le faʻapipiʻiina o taofiga mo le tuputupu ae o aʻa. O vao vao e fesoʻotaʻi ma le malosi o vao.

O lona fusi fetolofi ua vave ona ia mauaina ni teritori fou. Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona totō le laau i totonu o se pakete tuai po o se liʻo uʻamea, toe faʻapala i le palapala ile 20-30 cm. E le sili atu i le 15 cm le loloto o le totō o le totō.

Rhizome e tupu lelei i soʻo se palapala. Mo le toe gaosia e rhizomes, eli faatasi le vao ma aʻa ma vaevaeina i ni vaega. O vaega taʻitasi o le vao o loʻo nofo i se isi vaʻaiga na muaʻi faʻasusu. O lenei auala e mafai ai ona e tuʻuina le fuga i le tautotogo po o le autumn.

Totoga Laʻau

Faʻasalaga lelei, o meaʻai o le cereals o le a fiafia tele i foliga lelei ma lanu laʻau eseese. I le tausaga muamua o le olaga, e le manaʻomia le fafagaina o le laau. I lenei vaitau, o le taumafaiga autu o loʻo faʻaaogaina e le taifau i le atinaʻe o aʻa.

Aoao e uiga i togalaau o le gaosia o meaʻai mo lau togalaau.

O le mea lea, o le maualuga o le vao e le oʻo i le tele. Ina ia faateleina le maualuga o le togavao ua fautuaina e taʻi lau. I le faaiuga o le taumalulu e veleina laulaau. E le manaomia e le laau ni tulaga faapitoa mo le taumalulu.

Faʻasa

E ui lava i le faapalelaina o le lamala, e mafai e le canary ona faʻamama. Faatasi ai ma le le lava o lau susu e amata ona mou. O le mea lea, o le faʻavaivai i lalo o tulaga masani - 1 taimi i le 5 aso sili. I le taimi o le vevela o le taumafanafana - 1 le taimi i le 2-3 aso aʻo malepe le palapala. E tatau ona manatua e na o tagata matutua lava e mafai ona talia lelei le lāmala.

Totogi

O le laau e mafai ona tupu i luga o le eleele susu i luga o auvai o vaituloto. Ae o le faaletonu o le suavai ei ai sona aafiaga le lelei i lona atinaʻe: o le tuputupu ae o le aʻa e faagesegese, e ono amata le pala.

Ina ia puipuia lenei mea, tatou te manaʻomia se suavai palapala lelei. E le gata i lea, e mafai ona totōina le laau i luga o se fasi fanua ma se pa. E fesoasoani le malifa e faʻafefe vai mai le aʻa.

Laʻei pito sili

O laau totő e mafai ona tupu i tulaga o mea palapala eleʻele e le manaʻomia se fafaga faaopoopo. E aofia ai le canary, o nisi o meaola e ola i luga o mauga. Mo nei togalaau, o lo tatou eleele e lelei tele.

Afai o le nofoaga i lalo o le laau o le eleele poʻo le maʻa, aʻo e totoina, e mafai ona e faia le faapalaga ile 50-80 g / sq. m. Leai se mea e tatau ona faateleina ai le fua faatatau o le fesuisuiai, aua o le sologa lelei o le a taitai atu ai i le tuputupu ae malosi o aʻa ma faaitiitia ai le mautu o le upega.

E taua! Ina ia faʻaleleia le gaosiga o le canary, o le a amataina i lalo o le laau se vaega muamua o fualaʻau minerale. A lūlū - faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina i le fua faatatau o le 20 kg / ha. Nisrogen fertilizers e faʻaaogaina i tausaga taʻitasi i le 30 kilokalama / ha. E le gata i lea, pe a eliina le palapala, e faʻaaoga le potassium i le fua faatatau o le 30 kilokalama / ha.

Afai ua ola le canary mo se fatu i manulele, ona manaomia lea o le faapipiiina o meaai ma mineral fertilizers. E fafagaina foi e le faatoʻaga faatoʻaga i le amataga o le tautotogo, pe a maeʻa le vaitau o le vegetative ma le fua o fatu.

Teuteu

O le lauiloa ua tupu ona o le i ai o lau lanumeamata i le tau malulu.

O le mea lea, o le seleseleina o fualaau aina e mafai ona faia i le tautotogo, ia Mati, ao le i amata le vaitau vegetative. Faʻataʻoto se faʻataʻitaʻiga o le taʻi tasi tausaga e faʻateleina lona mafiafia.

Tapulaa o le tuputupu aʻe o le rhizome

Talu ai ua vave ona salalau aʻa, ua ave isi oganuu, e manaʻomia le faatapulaaina o le togavao pe a totoina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina se pakete tuai i le nofoaga o le nofoa i le loloto o le 20-30 cm.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le laau toto e ola lelei i ituaiga o meaola, o lea e mafai ona faʻaaogaina e fatuina ai togalaau.

O le mafai ona tupu i eleele susu e mafai ai ona faigofie le canary mo le mamanu o vaituloto.

O le lauiloa e mafai ona tau uma i le eleele ma ola i ni atigi pusa eseese. O koneteina e mafai ona teuteuina arbors, savali i luga o ala.

I luga o le fugalaau, o le a mafai ai e le taifau ona talafeagai i le tulaga o le siʻosiʻomaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogatotonu o le tuufaatasiga. O le tuufaatasiga atonu e aofia ai le tele o ituaiga o laau. Manatua o le maualuga o le inflorescence e oʻo atu i le 2 m. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina o le laau i le ogatotonu o le tuufaatasiga poʻo luga o itu o le moega fugalaau. E fetaui lelei pe a tuu i totonu o se alide slide.

Faitau foi po o fugalaau e talafeagai mo le tuputupu aʻe i luga o paʻu alpine.

Faigata le tuputupu ae

O vao vao, e pei o isi lanu, e afaina i le taumalulu-tautotogo. O lenei mea e saofaga i le vevela. O le kiona mafiafia e taufefe i le po ma faia ai se aisa.

I lalo o le mea o loʻo gaosia ai le vevela ma le vevela. O le laau e amata ona manava malosi.

O loʻo i ai le faʻaaogaina o meaʻai, o le galala vaivai ma ua afaina i mea malie. I le tautotogo, o le atiina ae o le faamai e mafai ona matala ona o le vevela o laulaau ma fulufulu lauulu i latou. O le puipuia o le alavai lelei i totonu o le aʻa. Aua nei faia le vai i le eleele, aua o lenei mea e saofaga i le atinaʻeina o siama ma isi faʻamaʻi. Afai o le maʻi ua uma ona tupu, o le faʻaitiitia o le eleele o le a taofia ai le atinaʻeina o le maʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua, mo le 3-4 tausaga o le tuputupu ae i le tasi nofoaga, e mafai e galala ona maua faʻamaʻi masani o le cereal ma e aʻafia ai i telefoni, moa vao ma isi iniseti gafa.

E taua! E mafai ona faʻataʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalositino. - fua o le seleselega Ina ia faia lenei mea, e tatau ona avea vaʻaia ma tupuga o Canary.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • ituaiga eseese o meaola;
  • pala;
  • vaʻaia;
  • gelmintosporiozy;
  • uila;
  • lapisi;
  • paʻu paʻu;
  • laulaau ma le au e mumu;
  • faʻamalosi;
  • tatala lemu;
  • malosi malosi;
  • mosaics.

O ituaiga uma o faamai e faigofie ona iloa e le lanu ma le malosi o le papa i luga o laulaau po o le vaaiga vaaia o le pala.

Pe a aliali mai le paʻu o le paʻu, e lūlū le laau i le sulfur raster. O le lapisi ma le gelmintosporioz o le pata ua taofi e sauniuniga "Vectra". Ole tau ole fofo ole fofo o loʻo fuafua i luga o le vaega ua togafitia. Talu ai o vaega o loʻo faʻaalia i luga o le pusa o le kilokalama / ha, e tatau ona suʻe le vaega i mita ma fuafua le aofaʻi tatau o kalama mo le sauniuniga o le fofo.

O meaola tuga o le mutia o: sovils, moths, thrips, aphids, bedbugs, fleas, tipu, sovils, mosquito, wireworms ma isi iniseti. O le taofiofi o le pest e faia i iniseti, e fuafua i le ituaiga iniseti na aʻafia ai le laau. Le auala e faʻaaogaina ai vailaʻau - faʻaleleia.

Faitau atili e uiga i le auala e taulimaina ai paʻu palapala ma meaola faalavela e pei o leeaea, maunu ma meaʻai.

O le tuputupu ae o faifeau e le faigata, e oʻo lava i se fai togalaau. O le laau e faʻafefe lolovaia, lāmala, vevela ma le malulu, faʻapea foʻi ma isi faʻalavelave tau. Afai e te manaʻo e fiafia i le teuteuga matagofie o lau moega fugalaau, gazebos mo le malologa poʻo se vaʻa faʻasaina e aunoa ma le tele o le totogi o le faigaluega ma faʻaumatia le taimi, filifili lenei laau. E mafai ona faʻaaogaina le au Fiti i le mamanu, pe na o ia pe faʻatasi foi ma isi mea faʻapitoa.