Faatoaga

O le maualuga o fualaau 'eseʻese o loʻo faʻateleina ai le toatele - "fua e le mafaʻamaloina" fuamū mumu

Fua o laʻau mumu lanu Pele E leʻi leva talu ai nei, ae ua mafai ona faʻafefeina loto o le tele o fai togalaau i le mea moni, e aunoa ma le manaʻomia o ni faʻafitauli faʻapitoa, e maua mai ai le tele o seleselega e le oona, ae o fualaau lelei ma maloloina.

Faʻamatalaga faʻateleina pele

Folau lanu mumu "faamatalaga pele". O le vavao vavao o currants, o loʻo tautau mafiafia i le lanumumu mumu, e peiseai o fuifui vine o vine, e foliga mai o se sui faʻatusa o le ituaiga.

Lanu e saʻo ma e mafiafia ma tumutumu, o tamaiti laiti e mumu-lanu violē, ma o lignifieds are gray.

Lea o lenei ituaiga e pei o le "lima-fingered" maple - lapoa-ie lapopoa, e leai se paʻu o le nifo ma ni nifo susulu i luga o le pito. Laʻau laiti fugalaau Fiafia i le vaiaso muamua o Me ma faʻaauau pea seia oʻo i le ogatotonu o le masina, e pei o lanu samasama lanu meamata.

A vine - lanu mumu ma le paʻu o le lanu, mama ma le malie, tutusa i le lapoa, ua manatu e toetoe lava sili ona manaia. E leitioa a latou sikoa o le tofo - 4.8 fafo mai le 5. O le fiafia i totonu oi latou, ioe, o loo i ai foi.

O le averesi o le mamafa e tusa ma le 0.6-0.8 kalama; e i ai nai fatu i lalo o le paʻu manifinifi. O le faapipii i luga o lala, ae le o le sasaina ma e aunoa ma le toesea o le tofo, o le a mafai ona umi ni fua. Ma taofi pea foliga matagofie e tusa lava pe umi le femalagaaiga.

O nei vine, sili ona lelei i le tofo, e pei lava na faia e fai ai ni siama mai ia mea. E sili atu le lelei, aemaise lava i le tuufaatasiga o ituaiga o apu o le taumafanafana: Faauo a Tagata, Sami Suʻa, Medunitsa, Orlinka, Golden Chinese, Ofoofogia, ma le Hero o le Aso.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Aʻoga pele Faʻailoa i le taufaʻaiʻuga o le 1980 i Belarus i le Inisetiute mo le Fuaina Fua o le Academy Academy of Sciences.

O le tusitala o le ituaiga o se tagata e lauiloa, Doctor of Biological Sciences Anatoly Grigorievich Voluznev e taua o lona faanatinati "Pele" e le o se mea tupu faafuasei - o le laau na foliga mai e matua matagofie lava, e le mafai ona vavae ese le mata mai le lanu lanu moana, e matua sosolo i lapisi o vine.

E tolu ituaiga na avea ma matua o lenei fuaʻau - Cherry, Wonderful ma Dutch Red. O i latou uma lava na latou tuuina atu ia latou "afafine" uiga lelei.

Cherry - maualuga gaosia ma le fuaina o fualaau suamalie, Faʻamanatuga - tele ma suamalie suamalie, ma le lanumoana Dutch - faigata o le taumalulu ma le gasegase i le tele o faamai.

I le 1991, o le Un-Fair sa aofia i totonu o le Setete Reserves of Varieties of Belarus, ma i le 2006 na faʻatagaina aloaia ai ona galue i Rusia.

O fualaau mumu mumu e pei o Jam, Natali, Andreichenko ua tupu manuia i nei eria. E pei foi o ituaiga fuamoa uliuli: Gulliver, Gross, Belarusian sweet, Bagheera ma Summer House.

Uiga

Aʻoga pele ese mai le maualuga o le gaosiga. O vao laiti e sili atu nai lo le 3 kilokalama o vine. Faʻatasi ma le matua, ma le tausiga lelei, latou te aveesea le 10-12 kilokalama. Vaʻaia le Late i le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai.

O se tasi o mea sili ona taua o lenei ituaiga o lava-fertility (60%). O lona uiga, mo le faʻatulagaga o ovaries, e le manaʻomia le faʻafefeteina, ma e le faalagolago i luga o le tau ma le felelei o iniseti - o se fua maualuga ma maua ai le faʻamautinoa.

Faʻafefe o le aisa E pele e pele o nisi taimi e feagai ma ogaoga taumalulu i le totonugalemu o Rusia e aunoa ma le leiloa mo le taumalulu e aunoa ma se gau.

Berry Pele e aofia ai le 6 i le 12% o suga, o le tele o meaola oona, tannins ma pectin, o se aofaiga saʻo o le vaitamini C - 30.2 mg / 100 g, o le tele o suauu ma minerale. O lenei tuufaatasiga e taʻu mai ai se mea manaia suamalie. O fuamalie fou o lenei ituaiga o se meaʻai lelei tele, ae e talafeagai foi mo siamu, ma e le manaʻomia ai le tele o suka e fasiotia ai le le fiafia.

E mafai ona e maua se sua suamalie ma le faʻamalolo mai vine o le Pele, o loʻo i ai se aafiaga faʻamamaina - o le a le gata ina faʻaleleia ai le manava, ae fesoasoani foi e aveese le suauu uric acid.

Ma o le suamalie mūmū mūmū o se faʻataʻitaʻiga sili lea, ma se malulu e le sili atu le leaga nai lo le meli poʻo le fugapu jam.

Ata





Toto ma tausi

  1. Soo Aʻoga maualuga E sili atu le lelei o le pele i luga o eleele elemene suamalie e faʻamalieina ma meaʻai. Paʻu (50-60 cm) le faʻaaogaina o le vai i le vao e leaga, i le tulaga lea e tatau ona totoina ai currants i luga o se tamai mauga.
  2. Malamalama. E alofa o ia i le malamalama, e mafai ona totōina i nofoaga avanoa - o le a manuia ai o ia iina.
  3. Tuaoi Fuamoa mumu "uo" ma gooseberries, ma le "lotoleaga" o lona tausoga-currants curry. E le faʻalavelave uma isi tuaoi o le togalaau. O aʻa o le Pele pele e loloto atu nai lo o laau vao, ae maualuga atu nai lo laau - o lea e leai se tauvaga.
  4. Saunia mo le tulaueleele. Laʻau mūmū mūmū e manaʻomia i le amataga o le autumn.

    E lua itula ao lei totoina, e tatau ona tuu le fatu i le vai, e sili ona faʻamaoaigaina "Kornevinom - ona vave faʻapipiʻi ai lea e le laau talavou ni aʻa fou.

    O aʻa vevela pe gau mai le seedling e tatau ona vave aveese.

    O le lua mo Le Pele e manaomia se loloto e le itiiti ifo i le 60 cm ma le tele o le 50 × 50 cm. O le fuamū mumu e umi ona ola, e tatau ona tupu i lenei nofoaga mo le 20 tausaga, ona 25.

    O le mea lea, e tatau ona tuʻuina i totonu o le lua ia faʻalaʻau faʻasalalaʻau ma minerale: o laʻau paʻu poʻo le meataalo e tatau ona liligiina i le pito i lalo, ona ufiufi lea i le eleele, eli, ma faaopoopo i ai luga le pauna o le penisina po o le falelotu.

    Afai e leai se penisina, o le masani masani mai le ogaumu e lelei - e lava le lita o le pefu. E manaʻomia foʻi ona tasi le sipunni o le kulūlaʻau e iai le potassium, ae aunoa ma le chlorine.

    E le taliaina e le fuamū mumu le i ai o le chlorine. Pe a filifilia se fugalaʻau mo ia, tuʻu atu le fiafia i le masima sulfate. Aua nei lime le palapala pe a faʻatupulaia - e sili atu le tau o sina galuega, ma o le a mafatia le laau mai chlorosis.

    I totonu o se vaʻa tumu, faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi palapala uma i le sasaʻaina o vai i luga o latou.

Faʻamasinoga

I le ogatotonu o le lua ua saunia latou te faia ai se faaputuga ma, faʻamautu aʻa, faatulaga se fatugala i totonu.

Totoina se laau e tatau ona totōina - e tolu laititi pito i luga o gaʻo e tatau ona natia i totonu o le palapala, ma tolu poʻo le fa i luga i luga o le eleele.

Taʻu le oneone i lalo o le lua. Afai e matua vevela, faʻaopopo le oneone. E le tatau ona talia ma soli palapala ile fatuina, ae fafagaina ina ia mafai e le eleele ona pipii i aʻa. Afai e leai se aʻa i le taimi o le faʻavaivai, faʻaopopo nisi eleele ma vai e le toe sasaa.

Pe a totoina ni togavao e manaʻomia ona alu i le va o latou 1.5-2 mita. E ui lava e le o se pelepe pele, e manaʻomia e aʻa se nofoaga, ma e manaʻomia e le vao le malamalama.

Teuteu

Pe a toto toto fatuina vavae ese vave pupuu.

Ua lava le tuua o le tolu po o le fa malosi malosi i luga aʻe o le eleele, ona oʻo lea i le tautotogo o latou itu malosi o le a atinaʻe lala. Ma mai na aʻafia ua tanumia i le eleele, latou te o popo basal.

A uma ona teuteu le fua, e tatau ona e vevela le palapala i le maualuga o le 10-12 cm. I le tautotogo, ua vaeluaina le togavao ma ua le toe teuteuina. I luga o le taumafanafana, o le a ola ona lala, ma i le tautoulu, pe a afaina le tausaga, e tatau ona faapuupuuina e le kuata o le umi.

I le tautotogo o le lona lua o tausaga o le olaga, e toe teuteuina ai le totoina - tolu pe fa malolosi, o vine ola lelei e filifilia, ma e vaivai e vavaeeseina le eleele, ma leai ai ni pulumu.

I le lumanaʻi, o le teuteuga e toe faʻaluaina i tausaga taʻitasi, e mulimuli i le auala tutusa. A maeʻa le lima tausaga, e tatau ona i ai ni nai lala malolosi e tatau ona fausia i le vao.

Paranesi o le 3-5 tausaga le matutua e aumaia ai le seleselega sili.

A uma ona e faia se togavao, aua nei faʻapuupuuina pito o lala. O le fuamū mumu (e ese mai i le fuamini uliuli) e tele ni fualaau aina i pito, latou te avatua le tele o vine. O nei lala o le a fua mai 8-10 tausaga, ona oti ai lea. O lenei lālā paʻu e tatau ona tipi i le aʻa, o le a tupu aʻe se mea fou.

Laʻei pito sili

Laʻau mumu e le o se mea e faʻavaivai i le eleele o le fuga o le eleele, ae e fiafia tele i le faʻamalosiina o meaai - pe a uma, e faaluaina le tele o fua e pei o le uliuli. O le mea na aumai i totonu o le lua aʻo lei totoina e tumau mo le 2-3 tausaga mo le vao, ona tatau ai lea ona fafaga. Ia Mati-Aperila, Le pele, e lelei le "togafiti" urea - mo le tasi togavao e 20-25 g.

Ia Me, pe a fuga mai le fua, e faʻafeinuina i se vaifofo o mullein (1 lita o le vai mo le 100 g o le meaʻai). Afai e te manaʻo e faʻaleleia le gaosiga ile 20-30%, faʻapipiʻi le pupu vine ma se vaifofo o le apocide - i luga o se pakete vai - 1.5-2 g. O le ovaries o le a tele, ma o vine tetele e fusifusia. O lenei faiga e tatau ona faia i le afiafi i se aso malogo.

Laʻau mumu alofa tele - o lona uiga, o le malupuipuia o le eleele e siomia ai mea o loʻo faʻatumu ai le tuʻuina atu o meaʻai. E pei o le tele, e mafai ona e ave humus, compost, peat, pe na o le phosphate-potassium maniua. O le maualuga o le mulch layer e 10-15 cm.

O loʻo faʻaaogaina minerale phosphate-fugalaʻau masini mo le eliina i le tautoulu, poʻo le eleele e tumu i latou i le tautotogo, pe a maeʻa. O nei mea e le aoga, ma afai e na o le faataapeape solo i latou i le togavao, o le a latou o atu i aʻa latalata i le faaiuga o le taumafanafana.

Faʻasa

E masani lava faʻaopoopo vai inu Pele e le manaʻomia. Ae a oʻo mai ia Iuni, pe a liligiina vine, e tatau ona faʻamago, e tatau ona faʻamago le vao. E tutusa foi ia Oketopa - afai o le autumn e matutu, sasaa fua.

Suavai i itu uma e lua, e manaʻomia tele - 3-5 pakete i lalo o laau taʻitasi. I le taimi muamua, ia fufulu le eleele faataamilo i le togavao, ona sasaa lea o le malologa - o le mea lea e faʻafefe ai le vai ile eleele ma alu i aʻa. Manaomia le vai i le afiafi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Aʻoga pele e faʻasaga i ituaiga faʻamaʻi matautia ma faʻamaʻi pipisi. E le afaina ai Amerika i le paʻu (spherotek), anthracnose, mite. O faʻamaʻi eleele e le afaina ai lenei fua. Ae ei ai fili.

  1. Galu tioata - o lona atinaʻe e faʻaleleia e ala i le timu timuga, tulaga maualalo o le vao, aemaise lava pe a fai e latalata se vaituloto i luga ole eleele.

    O se mushroom e ola i luga o le vai - o le punavai o lenei maʻi.

    Faailoga mai fafo: i aso muamua o le taumafanafana, i luga ifo o laulaau, pulumu, ovary lanumeamata, lapoa samasama lapopoa ua faia - fugal spores.

    E le pine ae suia foliga ma avea e pei o tioata. E vave ona paʻu ese laʻau ma vine e afaina ai, o lea e faigata ai ona iloa le faʻamaʻi i le afa lona lua o le taumafanafana. Faʻatasi ai ma se toilalo malosi, e mafai ona e faʻaalu le afa o le seleselega.

      Le mea e fai:

    • Spray Bordeaux vai faʻasaʻo faatolu (100 g o le lapisi + tutusa le aofaʻi o le sulfate copper i le 10 lita o le vai). O le taimi muamua - i le taimi o le fuga o le laʻau, o le lona lua - faʻatasi ai ma foliga vaaia o mata, o le lona tolu - vave pe a uma ona tupu.
    • Afai ei ai se mea e lata ane, e tatau ona mumu ma susunuina i le faaiuga o le autumn po o le amataga o le tautotogo.
  2. Septoria - e taua foi o le papa paepae.

    Faailoga mai fafo: i le amataga o le taumafanafana, o laulaau e lalagaina i ni mea laiti lanu - enaena ma se lanu mumu.

    Ona latou liliu lea o togitogi paʻepaʻe ma uliuli i le ogatotonu o mea. Laʻau mago ma pala.

    Le mea e fai:

    • Aʻo lei oʻo mai fugalaau ma i le maeʻa o le seleselega, togafitia le togavao ma le paluga Bordeaux poʻo le bioparaparations "Zircon", "Fitosporin".
    • I le tau o le autumn e aoina ma susunuina ai maʻi mama - o meaola faalafua e faʻaalu ai le tau malulu.

Ae mo faʻamaʻi masani masani o fualaʻau faʻatoʻaga, e mafai ona e faitau auʻiliʻili i totonu o tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi: anthracnose, chlorosis, bacteriosis, rubella, kanesa siama, //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html, rust .

Laʻau mūmū mūmū nei, e aofia ai Pele, faʻatusatusa lelei ma i latou ua leva ona iloa - e le gata ona latou te le fefefe i le malulu, ma talu ai e puipuia i mea faʻamaʻi, ma le matagofie o le tofo o vine, lea e le itiiti ifo le suka nai lo fualaau fuamū.