Vailaau faʻapitoa

Le aoga o le amber: togafitiga ma mea aoga mo le tino o le tagata

O se aganuʻu le faʻaaogaina o maʻa tāua ma le taua i maʻa. Ae ui i lea, o nisi ei ai isi aoga aoga ma e faʻaaogaina i vaega eseese o galuega a tagata. O le faʻaaogaina o le amber e masani mai le taimi o le taimi, ma o lenei o le a sili atu ona tatou iloa.

Faʻamatalaga: o le a le foliga o le amber

O tagata talu mai anamua sa talisapaia amber. Sa faʻaaogaina e le gata o se teuteuga, ae o se fualaau lelei foi, o se uila malosi. Gem e maua mai i nofoaga fagota ma i le sami.

O tupe a le lalolagi o loʻo faʻatusa e Euro-Asia ma Amerika. E tusa ai ma lona natura, o le amber o se vai anamua, mago o coniferous trees. Ina ua mavae le fia miliona o tausaga, na malosi le suavai e pei o se maa, ma maua ai meatotino taua.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga le vailaʻau pisini i laau.
O tagata na taua amber "o le la". Na maua e ia se faaigoaina matagofie ona o se foliga e le masani ai ma se tala anamua, lea e faapea mai o le maa o le la ua malulu. E pei oi latou, e masani ona manino, valiina i se lanu samasama, lanumoana.

I totonu o le gem, e masani ona e vaaia fulufulu malulu ea, mutia, ma o nisi foi taimi o iniseti pito i leva. Afai e tele le lapoa, ona vaeluaina lea o le maʻa.

E te iloa? I aso anamua, o se teuteuga o le amber sa manatu o se vaiinu o le tino ola pea.

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau o le "la o le la" e faalagolago i lona teuina. Soʻo se tasi oi latou e aofia ai mea taua e fa: carbon, oxygen and hydrogen, faapea foi ma se aofaiga o le acidic succinic. O le tele ma le tulaga lelei o isi vaega e faalagolago ile ituaiga.

O le amber lelei e faʻaalia i le i ai o isi vaega e sefululua e le o se lamatiaga i le tino o le tagata ma e le faʻaalia ai eletise eletise. O nisi oi latou o mea e pei o le magnesium, calcium, zinc, iodine, uʻamea.

Aoao e uiga i meatotino o ia minerale e pei o le paʻu, masima masima, perlite.
O le mea sili ona taua o le Baltic amber. E tusa ai ma o latou foliga vaaia ma mea totino, o ia mea taua o faʻailoga ia. O latou e sulu i lalo, valiina i le lanu lanu samasama ma sili atu ona galulue malosi ma le tino o le tagata.

Ae o le gem, lea e faʻatauina i Lepanona, o loʻo i ai le mamafa o metale e afaina ai tagata, ma e aofia ai foʻi le suavai suamalie.

E faigofie lava ona maua ni vaega aoga mai le amber, aua e amata ona mumu mai i le mumu o se afitusi. Talu ai ona o le tamaoaiga o le amber ma mea aoga, e faʻaaogaina e le gata ina faia ai teuteu, ae ia faia foi ni togafitiga faafomaʻi.

Faʻaaoga: faʻamalolo o meatotino o le amber

I aso nei, o le amber e faʻaaogaina i le tele o vailaʻau. Ona o le tele o ituaiga o gaioiga, o le "la o le la" e matua taua lava. E fesoasoani i le faʻamaʻi tiga, migraines, faʻafitauli i le mamafa, faʻamalosiina le fatu cardiovascular system. O le taua tele o lona mafai ona faʻaleagaina tele gaʻo, tumutumu, fibroids, faʻapea foʻi ma le faʻavaveina o togafitiga o mastopathy.

Verbena, echinacea, aconite, lavender, small periwinkle, siberian siksha, lilac tincture, lovage, marjoram, cumin cine, geranium, mimiti, macadamia, Klopogon, Melissa fesoasoani ma le migraines.
O le gem o loʻo i ai ni mea faʻapitoa ma mea faʻafomaʻi ma e mafai ona faʻasaʻo le mumu. E i ai sona aafiaga lelei i le tulaga o fatugaʻo, ate, gastrointestinal tract, faʻapea foi ma le tino o le tino. O le lalagaina o pulu mai le "solar stone" e fautuaina mo tagata o loʻo i ai faafitauli o le thyroid ma le vaivai o le iodine i le tino.

Malosiaga meatotino

Amber mai aso anamua ua faatusa i ai le fiafia ma le ola maloloina. E masani ona faʻaaogaina o se talisman mo le fale ma se talisman. "Sunstone" i lona uluai foliga sa tuu i tafatafa o le moega e fefefe ai agaga leaga. E tele taimi e tuʻuina ai faʻatagata ma isi mea mai lenei 'auʻupega i totonu o le leoleo e puipuia ai afi ma uila e taia i le fale.

O lapisi, pudding, lovage, cacti, uʻamea mumū mauga, o aukuba na faʻaaogaina e fai ma ufiufi.
Faʻaaogaina poʻo le le lelei o le maʻa e faʻaaogaina i le tele o faʻasalalauga faʻavae e faia ai le mafiafia o le asu lea ei ai se manogi manaia. Na latou faʻaipoipoina le ulugalii fou, fale, faʻaaoga i taimi paganoa.

E tusa ai ma tala faʻasolopito, o le tala na taʻua e le tagata na maua le malosi, atiaʻe le malamalama ma fesoasoani e iloa manaʻoga. Afai o se fafine maʻitaga na te ofuina ni siliva mai le "la o le la", na mautinoa ai le fanau mai o se tamaititi malosi, fiafia, fiafia.

E taua! E tatau ona fufulu mama i taimi uma le malosi o le malosi, lea e ave mai le pule.

Faaaogaina o le amber

"Sun Stone", ona o lona tulaga ese ma ona meatotino, ua faaaogaina i le tele o vaega o galuega a le tagata. E taua tele e pei o se teuteuga, se vaega o fualaau faasaina, o se talismanoa malosi.

I vailaau

Le suauu mai le "la o le la" e faʻaaogaina mo le tale, paumonia, togafitiga o vaʻaia ma manua. E faʻaaogaina i fafo, faʻapipiʻi ma le faaeteete i le nofoaga ua aafia. E fesoasoani i le gasegase, myositis, ostite. O le suauʻu e faʻafilemu ai le tiga ma faʻaosooso ai i faiga faʻavae.

Amber lafu O se vaega o vailaau ua mamanuina e toe faʻafoʻi ai le tele o iodine i le tino, togafitia ai migraines, tiga i sooga, tale, ma faʻamaʻi pipisi. E masani lava o lenei mea o loʻo avea ma vaega o mea faʻasao e faʻamafanafana, ma fesoasoani e tau le vaivai, faʻasaʻo le atuatuvale.

Mo tamaitai

O sui o le lalelei o le "la o le la" e taua e le gata o se teuteuga matagofie. E i ai sona aafiaga lelei i le tino o le tino atoa. Gem e mafai ona faʻaleleia atili le soifua maloloina, faʻavaivai mai le vaivai o le tino ma le tino, faʻavaivaia le ulu o le ulu.

E le gata i lea, faatasi ai ma le aofia ai o le amber i le taumafataga, ua faaitiitia le tulaga lamatia o le le fanau mai, o le tamaʻitaʻi e toe faʻamalosia ai le tino e matua faʻamalosia ma faʻamalosia. Afai e te faʻaeʻeina ni teuteu amber, o le a fesoasoani e puipuia le tino mai aʻafiaga le lelei o afa mageta.

E te iloa? E i ai foi le amber lanumoana, e maua i na o atunuu Latina Amerika ma e taugata tele taugata, aua e sili atu le mama nai lo le Baltic tutusa, ma e tele atu mea e aofia ai.
Vitio: Auala e iloa ai le moni o amber jewelry

Mo alii

Mo tagata, o lenei maʻa e sili ona taua ona o lona malosi e faʻamalosia ai ma aʻafia ai le tulaga o maso i totonu o le tino. Faatasi ai ma le malosi o le tino, e fesoasoani le amber i le sooga ia tumau le foliga, ma ligaments - lelei lelei.

E mafai foʻi e ia ona faʻataʻitaʻiina lelei le malosi o alii, pe afai e te faʻaaogaina pea ni meaʻai ma le amber. O ia meafaigaluega o le a fesoasoani foi i le faʻamautuina o le tino o le tino ma faʻamalosia ai le faʻalavelave i le tino.

Pasili, Kalgan root, Crimean Zheleznitsa, suauu cumin cine, lerararia, fenugreek, pomelo, walnuts, melon, maral root, ma le fasi fanua e faʻaaoga e faʻamalosi ai le tane.

Mo tamaiti

E le fautuaina tamaiti e tuʻuina atu ni vailaʻau, lea e aofia ai le vailaʻau faʻamalolo - e mafai ona afaina ai pe o le manava o le manava. O le mea lea, mo tamaiti, o le amber e faʻaaogaina e avea ma maʻa atoa.

E masani ona faʻaaogaina o se vaifofo lelei e faʻamalieina ai le tiga. E tuʻuina i luga o le faʻafitauli ma e le pine ae maeʻa le faʻavauvau. E aoga foi mo le vave aveeseina o mea e le lelei ai, le vave ma le sogasogo le sola o le paʻu, o se iniseti e pipiʻi poʻo le gaʻo.

Amber - Faʻatau

O le tele lava o le amber e faʻaaoga e fatu ai mea teuteu. O pusi mai le Baltic o le "la o le la" e sili ona taua. O lenei aulelei e matagofie le susulu i le la.

Mai i lea mea e maua ai ni mama, taulima, togi, faʻapipiʻiina i latou fale ma meafale. O maʻa pito i luga e sili ona taua i le au teu oloa, aua e tulaga ese ma faigofie ona faʻagasolo.

I le cosmetology

I le cosmetology, eseese masks ma suauu, e aofia ai le amber, ua avea ma tagata lauiloa. E masani lava, o nei meafaigaluega e faia i le faavae o le amber powder. O le vaega o loʻo i ai se aafiaga lelei i le lelei o le paʻu, faʻalelei, sili atu, sogasogo, toe faʻaleleia.

E faʻaaogaina le suauʻu mo le massage o tua, tauau ma lalo ifo. E fesoasoani i le vave faʻamafanafanaina vaega talafeagai o le tino ma aveese le tiga mai le gaioiga. O le ufiufi o le amber pauga e faʻafefe ai le susulu ma le paʻu, fufulu ma faʻamamaina le paʻu.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Ina ia aua le afaina ai le tino, e tatau ona e iloa ni nai tulafono mo le tagofia o vailaau i se "la o le la":

  • Soʻo se supplements e aofia ai le amber e fautuaina e inu i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga ina ia aua nei mafua ai le manava ma taofia le faʻavae o maʻi pipisi;
  • succinic acid e matua malosi lava, ma o lea e ono afaina ai le tino pe a faʻaaogaina le talafeagai;
  • E le fautuaina e faʻaaoga vailaʻau ua taʻua mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto. E mafua ona o le "la o le la" e mafai ona faʻateleina le mamafa;
  • Amber ua faalumaina mo tagata ei ai le urolithiasis, aua o loʻo faʻaalia ai le fausiaina o maʻa fou.

Tatou te faʻatau le amber: faʻapefea ona siaki ma iloa moni amber

E tele auala e faʻavalea ai le mafaufau. O se mea pepelo atonu e foliga mai o se uluai, ae o le a le maua lava na meatotino faapitoa o se "la o le la" moni ua faaeeina i ai. E tele auala e iloa ai se mea moni mai se mea pepelo:

  1. I totonu o le maa pepelo e mafai ona e iloa atu le tele o matagi o le ea, ma o lona lanu e leai se suiga mai le pogisa i le malamalama.
  2. O lenei tamaitusi o le a sili atu le faigofie nai lo soo se faʻatauaiga. E faigofie ona tatu, e sili atu le malie i le paʻi nai lo le tioata po o le palasitika.
  3. Afai o laina o le ultraviolet o loʻo faʻatatau i le gem, o le a lumanaʻi. O lenei mea e faʻapitoa i luga o maʻa manino.
Vitio: auala e iloagofie ai le amber

E i ai se auala faigofie e iloa ai le moni o le amber. O le a ave se vai masima masima e tuʻu ai le maʻa. O le "maa" o le la o le a tumau i luga o le fogaeleele, ma o le a alu i lalo le pa.

E faʻafefea ona faʻamamā mama i le fale

Ina ia faʻamamā le maʻa mai le faʻaleagaina, e fautuaina e faʻaaoga se vaifofo o le amonia i vai. E tatau ona lafo ifo ni nai mataua o le muamua i totonu o se ipu malamalama ma faʻanofo. O le isi, tuʻu i lalo le gem i totonu o le vai mo ni nai minute. A maeʻa ona e suʻeina le maa ma solo solo ma se ie mama.

Ina ia toe faʻafoʻi muamua le susulu i le amber, faʻaaoga le paraffini ma le nifo lūlū. O le ie ua faʻamaluluina i parafesa ma o nisi paʻu nifo e sasaa. Ona tatau lea ona e faʻaleeteleina ma le faʻaeteete le mataʻitusi i le susulu e manaʻomia.

E taua! A e taumafai e fufulu le gem ma faʻamalosi malosi, abrasives, ava malosi po o le acetone, e te lamatiaina e le gata o le faaleagaina o le maneta, ae faʻaumatia atoa foi.
Vitio: auala e mama mama ai

Fua o le meaʻai

Mo le sauniuniga o mea mai le "sun's sun" o le a manaomia ai le ava malosi po o le vodka ma se mama mama. E tatau ona nutimomoia le maa ina ia maua ai se amber. Ma faʻafefiloi vaega. O le fua faatatau lelei o mea e aofia ai le 25 kalama o le amber i le afa lita o vodka. I le isi itu, o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona faʻapipiʻi mo le 14 aso. O le nofoaga lelei o le a avea ma nofoaga e mafai ai e le pusa o loʻo i ai le tinui ona tele le susulu o le la.

E mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau i totonu ma tape o latou sooga, tendon, vaega faʻafitauli o le tino. Ave le taoto e tatau ona tasi i le aso mo le pa'ū lima. E mafai ona faaopoopo le vailaʻau i meaʻai po o meainu. I tulaga faapitoa mo le teuina, e le manaʻomia e le tincture ma e mafai ona taofia ana meatotino mo le silia ma le tolu tausaga.

E tatau ona manatuaina ua tuʻuina mai e le natura ia i tatou mea uma tatou te manaʻomia e tausia ai i tatou lava ia foliga. Ma o le fesoasoani o mea masani, vailaʻau, minerale e mafai e se tagata ona tumau i le soifua maloloina ma tumu i le malosi. Amber o se tasi o nei mea uiga ese. E mafai ona fesoasoani i se tagata i le togafitiga o maʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le puipuia o ia mai aafiaga leaga.

Vitio: togafitiga ma amber

Faʻaaoga meatotino o amber: iloiloga

E uiga i le amber ma ona vaega faamalolo na faʻalogo mo se taimi umi. O ia lava na i ai ni faafitauli i le fesuiaʻi ma faatauina ni pusa e le togafitia.

Ae ia ofuina i latou e pei o se mea faigata, muamua, o le vaaiga e foliga mai ia te aʻu, e le fetaui ma soo se laei, po o nilava faigaluega. O le faʻaofuina i latou i taimi uma, e le masani ai ona faʻamalosi tino maʻa i le tino, aemaise lava pe a iai pea lavalava.

Tanymog
//namedne.ru/forum/17-222-8241-16-1388854332
O loʻo i ai aʻu ni paʻu amber, ae e seasea lava ona ou ofuina. Ma o le mea moni e iai mea e faʻamalolo ai, ou te iloa, e faʻaaoga lelei i le lithotherapy. E fesoasoani tele i faafitauli i le mamafa, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, ate ma le vaʻaia.
Alexy24
//namedne.ru/forum/17-222-9778-16-1390158328
O loʻu tinamatua sa i ai se vevela ... Sa masani lava ona ia ofuina pulu. Naʻo latou sa gaogao, e le o gaosia. Sa nofo i 92 tausaga. E le mafai ona ou fai atu pe fesoasoani pe leai foi, ae i le taimi na ia musu ai i le taotoga. Talu mai i na tausaga sa leai se mea faapitoa, masalo na fesoasoani. Ou te faʻaaogaina le suauʻu mai le amber vao, i le faʻamoemoe e mafai ona fesoasoani. O le suāuʻu na faia e ia lava, talu ai e le o se mea e sili ona matagofie i le tagata ona o le ofuina o pulu. E le malamalama tagata. Ma ua uma ona i ai lou uaua. Na faia e le tuafafine le taotoga, ae na le lelei, o ia i luga o hormones.
Alesana
//www.woman.ru/health/medley7/thread/4230142/1/#m38223356