Faatoaga faatoaga

Faʻasologa mo le teuina i vaega maualuga-o Hens Oravka

Totoina o aano o moa ma fuamoa fuamoa - o se lesona lelei lenei mo se faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le moa. O lenei ituaiga o gaosiga e aofia ai Oravka hens. O nei manulele e mafai ona tauaveina se fuainumera taua o fuamoa i le tausaga. Faatasi ai ma nei mea uma, e mafai vave ona maua e Oravki le mamafa, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e pei o ni manufasi.

Ole laumei o chicken o Oravka na muai fausiaina i vaega maugā o Slovakia. Na faasolosolo lava, na maua ai le lauiloa i faʻatoʻaga o manufelelei o loʻo nonofo i Transcarpathia ma Ukrainian Carpathians. O lenei ituaiga o moa na faapitoa ona gaosia ina ia faigofie ona auina atu le mea i totonu o le mauga maualuga. I lenei tulaga, na saili e faifaatoaga e aumai ni moa, e mafai ona gaosia ai e le gata o meaʻai maualuga, ae faapena foi le tele o fuamoa.

Ona o le mea moni e faapea o le laʻititi e laʻitiiti, o le galuega a le au faifaʻatasi ua taulaʻi nei i le faaleleia o uiga i fafo.

Faailoga o le tala Ovavka

Orvki e ese le lanu: mai i le kopa-mumu i le paʻepaʻe. Ae ui i lea, o le uluaʻi sulu na lanu samasama i lanu, ma o le a sili atu le taufaasese.

O le moa o lenei ituaiga o moa ua i ai lona fuainumera. E i ai se malosi malosi o le umi o le uumi. E le tele le pito i luga, e tutusa ma le ulu. O mata o le moa ua i luga o le lanu mumu. I le taimi lava e tasi e lanu mumu-mumu poʻo le mumu. Ear lobes oval, mumu. O faʻauluʻu e manogi ma mumu.

O se moa o le ituaiga o le Oravka ua i ai sona kosi faʻalautele, ma liliu atu i se pusa atoatoa, lelei ona atiaʻe. O le tino ua faʻailoaina i se foliga tutusa.. E matua atoatoa lava ona o le lelei o le maso o maso. O le pito i tua e lautele ma sao, e paʻu laʻitiiti i le siʻusiʻu. O apaau o le moa ei ai le umi. Ae o le siʻusiʻu, e laʻititi ma lautele. E tusa ai ma le tino o le manulele, e tu i le maualuga o le 125 tikeri.

Tumu le manava ma loloto. O vae e umi le umi, leai ni fulufulu, ei ai se lanu samasama. O nisi tagata ei ai ni paʻu laiti i itu uma o vae. O tamatamai tamatamailima i luga oi latou e saʻo, lautele lautele.

O pou e tutusa lelei lava ma roosters, o lea e eseese ai a latou uiga masani o feusuaiga. I le avea ai o se tulafono, latou te laiti. I le taimi lava e tasi, o le moa ua i ai se atigi atinaʻe, ma o le siʻu i le maualuga o le 135 tikeri e fesootaʻi ma le tino.

Faʻapitoa

O lenei ituaiga o moa e faigofie ona onosaia le ola i luga o mauga maualuga. E mafai e lona tino ona taulima lelei i matagi mataʻutia i le ea ma le maualuga. E le gata i lea, o nei moa e mafai ona taulimaina e ui lava i matagi ma matagi sili ona mataga ona o lo latou fausia lelei ma le lapisi.

E le gata i lea, o Oravki o ni laulau matagofie. E mafai ona latou tuʻuina atu i le 180-200 fuamoa i le tausaga, lea o se faailoga lelei tele mo aano o manufasi ma fuamoa.

Ae paga lea o le aʻafiaga autu o lenei ituaiga o moa e mafai ona manatu o lona laʻititi laʻitiiti i le au faifaatoaga i Rusia. O le mea moni e faapea o Oravka o se tamaʻitaʻi Slovakian o le gafa o moa, o le mea lea e faigata ai ona maua i le teritori o Rusia. Ina ia fausia se lafu matua, e tatau ona faia e le faifaatoaga se poloaiga i Slovakia pe alu i le teritori o Ukrainian Carpathians, lea latou te matua galueaiina ai ia moa.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le tino o moa e masani ona fegalegaleai ma le siosiomaga i fafo. O loʻo i ai se aʻafiaga autu i le gaosia ma le tulaga o Oravok. O se eseesega taua mai soo se tulafono e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o le manulele, faapea foi ma se faaitiitia o lona gaosiga o fuamoa.

O Oravki na teteʻa teteʻa mo le tausiga i nofoaga o mauga. Ae ui i lea, e mafai ona tausia i latou i luga o fanua laugatasi. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona amanaʻia le mea moni e faapea, o sulu o lenei ituaiga e manaomia ai le savali masani. E le mafai ona latou nonofo i totonu o le fale i taimi uma, e pei ona latou masani i le faʻaaluina o le tele o latou taimi i le ea fou. O le mea lea, ao le i fanauina lenei ituaiga e tatau ona popole ile faatulagaga o le lotoa.

O aano o manufasi ma fuamoa, e le gata o Oravki, e tatau ona maua le tele o meaai maloloina. E tatau ona aofia ai elemene eletise, e pei o manulele e manaʻomia ona fausia le maso maso. Chickens maua mai le protein mai fuamoa ua kuka ma ponaivi ponaivi. Ina ia faʻaleleia atili le fafagaina, e tatau ona tuʻuina atu i le hens le oneone poʻo le palu fuamoa fuamoa. O lenei faʻaopoopoga o le a faʻaleleia uma ai faiga faʻafefeteina, faʻapea foʻi ma le faʻatumu o le tino i le calcium.

I le taimi o le tausiga o le autalavou, e tatau ona iloa e le faatupulaia e le mafai ona ia taliaina ni suiga faafuasei i le vevela ma le vevela. Ona o lenei mea, o le microclimate lava lea e tasi e tatau ona faatumauina i totonu o le fale, seia oʻo ina ua lava le moa ina ia sili atu ona tumau.

Uiga

O solo o lenei ituaiga o moa e mafai ona oʻo atu i se aofaiga o le 2.8-3.3 kilokalama, ma fatuga - 2.2-2.8 kilokalama. O le fua faatatau o fuamoa i le tausaga muamua o le gaosiga e mai le 180 i le 200 fuamoa. I le taimi lava lea e tasi le mamafa o fuamoa enaena e 55 g.

Analogs

Faʻasolo i ai moa o le ola o Oravka ma le fesoasoani a le ituaiga lauiloa a New Hampshire. O loʻo matuā manaʻomia lava e ia i le va o tagata faʻatoʻaga ma tagata tomai faapitoa. O nei moa e ola vave vave, e fulu lelei, ma e le pine ae amata ona latou tuu fuamoa. O lenei ituaiga e lelei mo tagata amata, aua e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le taofia.

O le isi filifiliga e sui ai atonu o le Plymouth Rock. O nei moa ua faatauina atu i le toetoe lava o faleie uma. O lenei mea e mafai ai e oe ona fausia se lafu matua e aunoa ma ni faafitauli. E le gata i lea, o loʻo maua lelei le maso maso, lea e le mafai foi ona iloa e faifaatoaga-profsionalami.

Mo faʻatoʻaga faʻamanatuina e fetaui lelei ma Amroks. O loʻo faʻaalia i le televave o le tuputupu ae ma le faʻateleina o le malosi. O ia manulele e mafai ona tausia e tusa lava pe i taimi o le taumalulu ogaoga. E le gata i lea, e oo lava i le vao, e oo lava i le taumalulu, e ono mafai ona susulu ma tuu fuamoa, lea e taua tele e le gata mo le tele ae faapena foi mo tamai pisinisi tumaoti.

O Brama fawn o se ituaiga o moa, o se tasi lea o tagata lauiloa i tagatanuu Rusia.

Ua e mauaina ni upega i moa ma e le iloa pe faʻapefea ona faʻaumatia? Matou te fesoasoani ia te oe! Matou te faitau i lenei: //selo.guru/ptitsa/bolezni-ptitsa/nasekomye/klopy-i-blohi.html.

Faaiuga

O le ova o Oravka o se ituaiga Slovak o moa e seasea mauaina i le teritori o Rusia. O nei manulele na fafaga faapitoa mo le teuina maualuga i luga o mauga po o nofoaga lata ane. O le mafuaʻaga lea e le faʻapitoa ai tagata manulele i le au Farani. Ae peitaʻi, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻatau i le teritori o Iukureini poʻo Slovakia.